Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2004.07.27 0 0 63
Megáll az eszem. Szemét dolog. Ez, nem hiszem, hogy más utazási irodánál előfordulna. A hozzáállás. EZt kifogásolom én is.
Előzmény: karotin (61)
pancia Creative Commons License 2004.07.27 0 0 62

Sziasztok!

 

Én 2 évvel ezelőtt Olszországba utaztam a Eurotourssal. Nekünk nagy problémáink nem adódtak, csak  azóta emlegetem a buszutat. Odafelé kb. 23h-kor kezdtünk egy filmet megnézni, amit az éjfeles határátlépés zavart csak meg. Azt hittem rosszul leszek, mikor közölték fél1kor, hogy most folytatjuk a filmet. Azóta sem tudom, miért nem hagyják aludni éjszaka az embert. Visszafelé csak több órát késett a busz, ami csak azért volt kényelmetlen, mert a bezárt iroda előtt kellett ülnünk, hiszen a zárás után kirakott csomagokat nem hagyhattuk magukra!

karotin Creative Commons License 2004.07.26 0 0 61

Sziasztok!!!

 

Az eurotours buszok szarok, ez köztudott, az iroda segítőkészsége viszont ezen is túltesz!!! Pár éve a barátosnémmal ketten Görögorszában voltunk, a visszautazás elött egy nappal ellopták az övtáskáját, minden fontos irattal, beleértve az útlevelet is! Ez pénteken történt, tehát keddig minimum ott kellett maradnunk, amíg a konzul kiállítja neki az ideiglenes útlevelet, hogy elhagyhassa az országot!!! Az iroda annyira jófej volt, hogy még azt sem engedte meg, hogy az ehhez szükséges plussz költséget az irodán keresztül küldjék át nekünk bp-ről, ehelyett egy rakás pénzért be kellett utaznunk a Chalchidiki félszigetről Szalonikbe, hogy keressünk ott egy olyan bankot, amelyik a westen union-on keresztül lehetővé teszi, hogy számla nélkül oda utaljanak nekünk pénzt!! Mondanom sem kell, mennyire egyszerű dolgunk volt a nagyvárosban egy olyan bankot, eleve bankot találni, amelyiken van egy sárga-fekete 5 cm-es téglalap!!! Hála egy görög járókelőnek 4 órai rohangálás után már meg is találtuk, és felvehettük a lét, ami csak arra lett volna elegendő, hogy a szállást kifizessük a további ott tartozkodásunkért!!!Ezt figyeljétek: A görög apartman tulajdonos nem fogadta el a pénzt tőlünk a plussz szállásért, és ezért maradt annyi, hogy ki tudjuk fizetni a hazafelé utat egy másik MAGYAR utazási irodának!!! pedig ezt az összeget mi kifizettünk már egyszer az eurotoursnak, hiszen a szállás+utiköltség oda-vissza benne volt az árban!!! de legalább megúsztuk, hogy lerobbanjon alattunk az eurotoursbus!!!

OMI-010 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 60
Mi is két éve voltunk az Eurotours-sal görögországban.Hasonló élményünk volt nekünk is.Induláskor a sikoffer ajtaja leesett.Visszabarkácsolták valahogy.Csoda,hogy útközben nemhagytuk el.A másik hazafelé történt.A buszunkat délután 5-re igérték,de este 8 lett mire megjött.A bosszantó az volt,hogy az eurotours busza éjjel lerobbant(szétment a váltója),egy másik(idegen busz)jött utánna Budapestről és ezt reggel elfelejtették(??)közölni az utasokkal.Aki jót és jól akar utazni az keressen másik irodát.
Előzmény: georgios (59)
georgios Creative Commons License 2004.07.21 0 0 59

Néhány buszos élmény:

 

1. Két éve Korfura menet az Eurotours buszával valami baj volt, ami miatt a hegyeken keresztül felfelé csak kb. 20 km/h-val tudott menni. A sofőrök többször javítgatták, a végén épp, hogy elértük az utolsó kompot, du 3 óra helyett öreg este lett, mire megérkeztünk. A hiba miatt túlmelegedett a csomagtér, (szalámiból elfolyt a zsír, a rúddezodor egyszerűen elpárolgott :), a táskát pedig valami olajos korom lepte be, először azt hittem, hogy a benne lévő fekete békatalp olvadt szét. A pláne az, hogy egy hét múlva a hiba kijavítása nélkül jött újra a busz ezért - bár 1-2 órával korábban indult el mint mi - útközben utolértük (most másik buszra voltunk beosztva) és azt hallottuk a személyzettől, hogy az eltelt egy hét alatt már Spanyolországot is megjárták a hibás járművel. Az egészre az tette fel a koronát, hogy valami hirtelen döntés miatt Szegeden át kellett szállni egy kisebb buszra, amin nem működött a légkondicionáló és így a Miskolcig hátralevő 7 órás szauna felért egy kínzással, csak azon csodálkoztam, hogy nem lett valaki rosszul a hőségtől.

 

2. Ismerőseim busza tavaly Korfura menet lerobbant, más buszra szálltak át, az is lerobbant, végül lekésve az utolsó kompot a buszban éjszakáztak, egy napot elveszítve a vakációból. Az iroda vigaszként adott egy ingyen kirándulást. Régebben megtörtént velük, hogy a nagybusz hibája miatt Szegeden át se szálltak, közvetlenül a gyűjtőbusszal mentek tovább Görögország irányába.

 

3. Most nyáron Stavros felé még itthon elszakadt a gázbovden, söfőrök dróttal kitoldották és rendben mentünk tovább. A görög határ és a tengerpart közötti úton 80 km/h óránál váratlanul levállt a tetőn lévő egyik vészkijárat és elrepült, szerencse, hogy nem ment be mögöttünk valakinek a szélvédőjén. Busz megállt, sofőrök utasok segítségével visszamentek keresni a tetőajtót, de úgy eltünt az útmenti bozótban, hogy nem találták meg, így a hátralevő utat nyitott tetővel tettük meg. Nem tudom hogyan oldották meg a visszautat, azt mondták így nem indulhat el a busz.

 

4. Újabban ha a wc-re akar menni valaki a buszon, akkor be kell jelenteni a személyzetnek, hogy bekapcsolhassák az öblítőrendszert, amit nem szívesen tesznek meg. (tavaly elhangzott ilyen kérdés sofőr részéről: "Nagyon kell? Még csak most szállt fel. Nem bírja ki a határig, ami még 1,5 óra?")

Mazsola78 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 58

Én azon csodálkozom, hogy az Eurotours-t még hagyják üzemelni!

Épp ma láttam egy álláshírdetést az Eurotoursnál. Gondoltam is, hogy oda kellett volna írni, csak izgalmat kedvelőknek.:) Ennyi reklamációval nem lehet túl kellemes alacsony szinten ott dolgozni.:)

 

Nem kifejezetten ide vág, de a Budavártourst ismeri vki, hogy megbízható-e? Már az ilyen tours végüektől tartok.

csabáék Creative Commons License 2004.07.20 0 0 57

Sziasztok!

Csatlakozok a népes táborhoz, ugyanis minket is megszivatott az Eurotours. Az utolsó két helyet foglaltuk le a buszra és "sajnos" a gyűjtőbuszon már nem volt hely, mivel az egy "kicsi" busz. Hétfőn indultunk, de pénteken még betelefonáltunk, hogy nem e mondta vissza valaki, hogy hátha van hely, megnyugtattak: NINCSEN. Hétfőn kocsival le Debrecenből Szegedre, a kocsit elhelyezni, taxival ki a Tescohoz és ott már várt ránk egy NAGY emelt szintű busz!!! Megkérdem a sofőrt, hogy ez a korfui busz? Mire ő, NEM, ez a gyűjtőbusz!!! Szóval péntek délután óta eldőlt, hogy nagybusz jön 10-15 személlyel és erről nem szóltak, PEDIG TELEFONSZÁM, LAKCÍM LEADVA SZIGORÚAN!!!

 

Erről a részről ennyit, még a szálláselhagyásról írok tanulságos dolgokat, de most nincs több időm.

 

Folyt. köv.

Mazsola78 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 56

Szerintem az útazási szerződésekben ez a jegyzőkönyves dolog nevetséges.

Saját tapasztalat:

 

A nyáron egy neves utazási irodával nyaraltunk Olaszországban.  4 személyest szerettünk volna, de azt igazolták vissza, hogy már csak 6 fős van. Lefoglaltuk ezt. Kint viszont kiderült, hogy 4 fősben lakunk, de elfelejtettek erről szólni az ottani recepción. Reklamáltunk, jegyzőkönyvet akartunk. Szemünk közé röhögtek és még az utazási iroda képviselőjét sem hívták fel. Mi itthon beadtuk a reklamációt és megkérdeztük az irodát, hogy egy idegen országban, ahol a recepciós az úr, ezt a jegyzőkönyvesdit, hogy képzelik. Egyelőre még nem kaptunk választ, vizsgálják az ügyet Ausztriában. ( osztrák iroda )

 

De nagyon érdekes, hogy minden prospektusban hosszú oldalakon keresztül leírják, mi van, ha én szegek meg vmit, összegeket írnak, hogy mennyit fizetek akkor.

De MI utasok még reklamálni is alig tudunk, olyan feltételek vannak!!!

 

Bár, az utazásról szóló Kormány rendeletben, van egy olyan rész, ami jegyzőkönyv nélkül is megengedi a reklamációt. ( pl. hibás teljesítés esetén ) 

Ha vkit érdekel: 214/1996 Korm. rendelet

steely Creative Commons License 2004.07.20 0 0 55
Sajnálom, hogy így megjártátok!
Én is csak a saját tapasztalatomat írtam le.
Előzmény: szkati (54)
szkati Creative Commons License 2004.07.19 0 0 54

Nekünk volt helyszini jegyzőkönyvünk tanukkal, és mire mentünk vele? Egy kötegnyi a levelezésem az Eurotoursszal, Fogyasztóvédelmi felügyelettel, a telefonokról meg nem is beszélek. Semmi sem történt, csak több család megérdemelt és kifizetett nyaralását szúrták el lélektelenül. Na akinek ez hiányzik, az menjen velük a jövőben.

Ez itt a negatív reklám helye! Azokból kifolyólag, hogy esetleges naiv honfitársaink ne essenek hasonló hibába.

Előzmény: steely (53)
steely Creative Commons License 2004.07.19 0 0 53
"Reklamálni" csak akkor lehet, -akkor foglalkoznak vele- ha a helyszínen jegyzőkönyvet vetetsz fel az eseményről, melyet nem árt tanúkkal is aláíratni. Egyéb esetben egy nagyvonalú válasszal rendezik az eseményt.
Topicot bármelyik irodáról lehetne nyitni, én is tudnék ajánlani még alanyt.
Kár, hogy "... utazás felsőfokon" fórumot nem találsz! Vagy az már reklám lenne?!
Előzmény: Mazsola78 (52)
Mazsola78 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 52

Sziasztok!

 

Eurotours-szal még nem utaztunk. De az az általános véleményem, hogy ha nem az igért szolgáltatást nyújtják, mindenképpen érdemes reklamálni az irodánál. Szerintem, ezt azért merik megtenni, mert még így is hasznuk van belőle, morognak az emberek, de nem lépnek fel ellenük. Buszos utazásnál, akár az egész busszal összefogva kártérítést lehet követelni. Pl. az Eurotours miatt egy topicot lehet nyitni, ez azt jelenti, hogy üzletszerűen átveréssel foglalkoznak. Ennyi véletlen nincs!

 

georgios Creative Commons License 2004.07.19 0 0 51
Többször részt vettem buszos görögországi útjaikon, de ha tehetem, többet nem megyek velük, mert elegem lett a 10 eurós lenyúlásaikból, pontosabban - mivel ez nem volt új - inkább azzal a dumával amivel - nyilván mert megkapargatták ezt a témát a tv-ben - most körítik.
steely Creative Commons License 2004.06.06 0 0 50
Háj evribádi!

Az Eutúrszról a véleményem vegyes.
Ha a meghirdetett szolgáltatásokat és kedvezményeket veszem figyelembe, akkor pozitív:
Kedves, előzékeny (legalább úgy tettek) utaskísérő lányok, a hotelek a leírtaknak megfeleltek, az ellátás kiváló volt, félpanzió v. teljes, a szoba pont olyan mint a képen, telepített i.vezető felkészült, kommunikatív, rendkívüli helyismerettel rendelkező egyén.
Volt, hogy meghívott a saját éttermébe sörözni, ingyér, persze nem fogadtuk el, (én hüjje) a kisfia a fiammal játszott (csak nem értették egymás szavát).
Nem tudták biztosítani a kifizetett szállodát, operátor telefonál és felajánl egy másikat, persze nem abban a városban, mondom ezt nem fogadom el, kis szünet, (hatásszünet?) akkor ajándékba adják a reggelit (büfé) OK? Mondom mindjárt megnézem a katalógusban, látom a szálloda egy *gal több, +reggeli ez az egész családnak 45 rugó kedvezmény. Elfogadtam.

Ha az ár-érték arányt nézem 2004-ben akkor negatív:
Nagyon felhúzták az árakat a tavalyihoz viszonyítva, sokan otthagyták őket emiatt, ezt az árszintet már észreveszik a törzsutasok is, sok a médiareklám, szponzori tevékenység...
A buszokról inkább nem mondok semmit, már megtették előttem mások.

hopamacs Creative Commons License 2004.06.02 0 0 49
Sziasztok!

Nagyjából végig olvasgattam a topic-ban a hozzászólásokat. Mi az elmúlt hat évben különböző utazási irodákkal voltunk. (főleg buszos utak - mivel gyermekem nem hajlandó repülőre szállni)

1999 - Spanyolország - Club Espana:
Az egyik legjobb utunk volt. A sofőrök kedvesek, tiszták, és gyorsak. A busz kulturált, modern és tiszta (lehetett WC-t használni) A szállás a leírtaknak megfelelő, a kinnti idegenvezető minden szállást egy héten belül háromszor felkeresett, hogy tud e segíteni nekünk. (Sajnos a Jorgosszal együtt ők is csődbe mentek - partneriroda)

2000 - Spanyolország - Eurotours:
A sofőrök bunkók, spórolás miatt Szlovénián keresztül mentek, ahol a buszok nem mehetnek 70 km-es sebességnél gyorsabban. Éjszaka nem akartak megállni, így volt, hogy odafelé 8 visszafelé kb. 10 óráig nem tartottak pihenőt, de akkor is csak azért mert az egyik utasról már hidegverejték folyt, olyan rosszul lett, mert WC-re kellett volna mennie. A busz maga tragédia, 1972-es évjáratú Drögmöller. A városban ahol a szállásunk volt, kiraktak minket a fő utcán, majd kézzel elmutogatták, hogy melyik utcán merre forduljunk, és ott megtaláljuk a szállást. A tengerpart csak légvonalban volt megegyező a katalógusban szereplővel, mivel közben vasút volt, és a következő átjáró mindkét irányban kb. 800 m-re volt. (további bosszúság, hogy a csomagokat rosszul pakolták a raktérbe, és eltörték a hűtőtáskánkat, kártérítésnél pedig körbe röhögtek, hogy mit gondolunk magunkról. Nem szabadott volna a csomagtérbe rakni a hűtőtáskát.)
Életem egyik legrosszabb útja volt.

2001. - Görögország - Dias Zeus
Csak röviden: korrekt, udvarias csapat, mindenben a segítségünkre voltak, szállás kitünő, ellátást mai napig emlegetjük, mindenképpen vissza szeretnénk majd egyszer menni, és csakis velük!!

2002. - Spanyolország - Neckermann
2003. - Horvátország - Neckermann - és a további években is várhatóan
2004-es nyaralás Neckermannál lefoglalva, mert jók, kedvesek a leírtaknak megfelelő szállásokkal, pedig voltak különc kéréseink, de mindent teljesítettek.
Most már az egész - közeli - családom (kb. 18 fő) velük utazik, és mindenki elégedett.

k.valcsi Creative Commons License 2004.06.02 0 0 48
Szia!
Eltévesztetted a topicot, van Korfuról külön. Ott utána tudsz nézni sok mindennek, és nagyobb valószínűséggel kapsz rá választ mint itt.
Sok sikert, és jó nyaralást!
Üdv. k.valcsi
Előzmény: kingi.bekefi (47)
kingi.bekefi Creative Commons License 2004.06.02 0 0 47
Sziasztok! Augusztus végén Korfura utazom a párommal és azt szertném tudni, hogy van e valakinek valami infója Messonghiban a Zoi apartmanházról, meg úgy általában az egész környékről? Előre is köszi a segítséget! Ha valakinek szüksége van infóra Sartiról csak kérdezzen nyugodtan!
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.29 0 0 46
A hosszú buszos utazás a nyárban majdnem mindig szívás. Én elég sokszor voltam, változatos irodákkal, valami gond mindig volt + visszafelé légkondi error defaultból minden alkalommal.

Az utolsó előtti visszaúton a helyi idegenvezető poénból berakott minket az emelet utolsó sorába (pedig láttam a papírján, hogy máshol ülünk - az első stopnál át is hurcolkodtunk - nyilván ez volt a megtorlás, hogy nem nála vettünk aquapark jegyeket). Az utolsón sem ott ültünk ahova lefoglaltuk (nem is kevés pénzért), és visszafelé a légkondi...:-)

Egyébként ahogy öregszem egyre kevésbé vágyom a "felkapott" nyaralóhelyekre honfitársaim közé, inkább magunknak szervezzük. Már akkor kétségeim támadtak, amikor a spanyol úton a hamis Replay cuccokban megjelenő családból apuka belülről leokádta a panorámaablakot (fütyülős barack rulz), legutóbb Bécsben pedig már csak mosolyogtunk, amikor a Mariahilferen a magyarok alkudni kezdtek a fagyira :) (Az M7 kivezetőn már előkerülő csirkéről és társairól meg nem is beszélve)

Előzmény: molly200 (45)
molly200 Creative Commons License 2004.01.10 0 0 45
Sziasztok!

Eddig kétszer utaztam Eurotourssal,nekem a "semmiextra" kategóriába tartozik.Mindkétszer busszal voltunk,ami borzalmas,mert a légkondi nem igazán működött,de tény hogy jóval olcsóbb,mint a repülő.

Már Neckermann párti vagyok egy jó ideje.
Mindenkinek ajánlom az osztrák Neckermann-t.Sokkal olcsóbb,mint a magyar (általában),és a választék is sokkal nagybb!!

Zsírbi Creative Commons License 2003.12.25 0 0 44
Sziasztok
Nagyon örülök hogy ilyen parázs vita alakult ki, vajon jó-e az euro tours, vagy sem?
először is nem utaztam velük, így nem tudok véleményt mondani, de talán másnak tudok segíteni
pro és kontra vitába annyit szólnék bele: nincs autóm, így én is rá vagyok kényszerülve az utazási irodákra.
hogy jó-e?
nem, ha lenne kocsim, fele ennyiből kint lennék, és ott még olcsóbb is a benzin
görögországra gondolok, elfelejtettem közölni
viszont nem kell x órát levezetnem, hanem levisz a busz, és ha szerencsém van, kitesz az apartman előtt:)
eddig a néha szebb napokat látott west travellel voltam, és a zeusszal
west: nagyon jól éreztük magunkat, értelmes idegenvezető vitt minket mindenhova, perfekt volt görögből, és sose éreztem úgy hogy ki akarják venni a zsét a fakultatív kirándulásokkal
a meteorákat néztük meg, 3 v 4 kolostorba mentünk be, akkor még drachma volt ugyan, így elég olcsó volt:)
a házunk kitünő, tiszta volt o. beach-en, a tulaj az alsó szinten lakott, minden nap takarítás, stb
körbejárva a várost, mindehol ezt tapasztaltuk, akkoriban a jorgosz még saját buszokat vitt valóban, ennek hátrányát majdnem éreztük, amikor 100 felett buszoztunk jugóban, és kivágott elénk a jorgoszos...
talán ha valaki nem alkalmazott, hanem vállalkozó, több felelősséget érez:)
na mindegy
a mi buszunk egy emeletes vanhool volt, nyakkendős(!) sofőrökkel, 3 óránként szünet, stb
visszafele már ndk atlétás sofőrök voltak, ujjnyi méretü repedéssel a gumin....
ez már a vállalkozói szféra:)))
ezután eltelt 3-4 év, és csődbe ment a west és a jorgosz is, így idén amikorra összejött a pénz és az idő is, zeusszal mentünk stavrosba
mercedes busz, légkondival
vállalkozóként volt üzemeltetve
a busz patyolat tisztán érkezett a felvonulási térre, két nyakkendős sofőrrel
az ülések sajnos kényelmetlenek voltak, mivel a legtöbb ülést bepaszírozták a buszba a gyártók, így kevés volt a lábhely, erről nem a zeusz tehet
végülis minden meg volt engedve, még a wc használat is pisilés céljából, tehát egy szavam se lehetne....
de eleve simontornyára mentünk bp-ről, ahol felvettünk egy tánccsoportot
nem is lett volna semmi gond, csak éppen épp serdülőkoruk derekán voltak, így a falkavezér a leghangosabb volt, és a legbunkóbb:)
nem a tényleges vezérre gondolok, hanem a választottra:)
szóval zajosak voltak, antiszociálisak, stb stb
szólt éjjel a magnó, nappal a videó ment feszt, gyürük ura, gladiátor, nehogy 6 órát mondjuk beszélgetéssel töltsenek:)))
ezzel a további baj az volt, hogy 40 táncos volt, és 10 privát utas
a buszosok, és az iroda is úgy gondolta, mi a privátosok örüljünk hogy ott lehetünk
ha szóltunk a buszosnak hogy talán ne adjon a 15 éves srácoknak már sört, mert nem tudunk hajnali 4kor aludni, csak egy elnéző mosoly volt a válasz....
amikor az irodában panaszt tettünk, és mondtuk hogy talán nem szívesen utaznánk velük újfent visszafelé, akkor éppen csak ki nem röhögtek minket
a szállásra nem volt panasz, azt kaptuk amit kértünk, medence, stb stb és a szállásig kocsival vittek minket ajtóig
a fakultatív kirándulás helyett azt mondom pl thesszalonikire hogy megéri 8 euróért a tömegközlekedést választani, mint fejenként 16-ért az iroda által szervezettet, a busz a város központjában áll meg azt hiszem
az iroda munkatársai bunkók voltak, és tulajdonképp marhára nem törődtek azzal hogy te ott esetleg kérdezel valamit, vagy tudni szeretnél valamit, vagy csak panaszod van
megjegyzem én nem panaszkodni jártam az irodába, egyszer panaszkodtunk csak, az út miatt, de inkább csak kérdeztem hogy van-e lehetőség módosítani?
másokkal viszont igen bunkón bántak
a buszosok a határon nem próbáltak ügyeskedni, így éjfélre értünk a jugó-bolgár határhoz, és reggel hatra át is jutottunk
a másik busz hasonlóképp éjféltől fél egyig állt ott
képzelheted milyen képet vágtam amikor ismerkedni akartam az apartmanba, és mondta a srác a fél órás állást...
délután 4-re értem oda, a másik buszosok 10-re már a szobában voltak
ha oda visszamegyek, kocsival fogok, de a szállást az irodán keresztül foglaltatom
és két hétre célszerü
amúgy a zeusz profi apartmanokkal dolgozik, volt ott mindenféle, úgy mint a katalógusban, stavrosban a képek megfeleltek a valóságnak, mert jól körbe jártuk a várost
az olcsó az olcsónak tünt, a drága pedig drágának, mindenki jól érezte magát a szálláson
visszafele is a táncosokkal mentünk, és tök kussban utaztak hazafele...
vajon miért?:)))
bocs ha hosszú voltam
szkati Creative Commons License 2003.09.01 0 0 43
Nincs szükségem arra, hogy mégegyszer elolvassam, amit írtál, mert elsőre is megértettem. Ideges meg aztán végképp nem vagyok. Ennek ellenére úgy érzem, hogy kicsit mintha felülről tekintenél le atyáskodóan a "nyájszellemben" élő és utazó emberekre, amit mi sem bizonyít jobban, hogy arra buzdítasz, hogy legyünk merészebbek és szakadjunk el az utazási irodáktól.-
Ha Te majd már annyit utaztál, mint amennyit én, akkor bizonyára korral járó bölcsességgel is fogsz rendelkezni, ami ma még nem az erősséged.
Köszönöm különben a jótanácsot és buzdítást, de nem valószinú, hogy szükségem van rá. És ezzel rajtam kivül más is így lehet.-
Az utazási iroda nem újkeletű dolog és nem csak a hülye magyarok alkalmazzák sok esetben, hanem a világ minden részén valami miatt ezek az irodák megélnek, tehát rentábilisak. Az már egy más kérdés, hogy Mo-n még sok esetben a kliensek pofára esnek, mert még nincs törvény, ami ezek működését és büntetését igazán szabályozná. De ezek a fórumok többek között lehetővé teszik azt, hogy informáljuk és figyelmeztessük egymást egy-két veszélyre. Pl arra, hogy Eurotoursszal ne utazzunk, mert ők tényleg alsófokon művelik ezt.
Előzmény: Uff (42)
Uff Creative Commons License 2003.09.01 0 0 42
Kedves szkati,

Ha mégegyszer elolvasod a véleményem leírtam, hogy ez nem bírálat és nem minősítés.

Van aki a biztonságot szereti és felad érte sok élményt, van aki ésszerű kockázatot vállal, képes és hajlandó azt kezelni,ezért több élményre számíthat. Az utazás kapcsán is.

A leírtakat fenntartom, de ez nem több, mint egy vélemény. Ettől idegesnek lenni nem indokolt. A "másságra" vonatkozóan azt általad leírt véleményt osztottam.

De ez topic is-mint a többi - a véleménynek kicserélésére szolgál. A magam részéről továbbra is buzdítok arra, hogy legyetek merészebbek és szakadjatok el az utazási irodáktól. Megéri.

Előzmény: szkati (41)
szkati Creative Commons License 2003.09.01 0 0 41
Én nem hiszem, hogy eme hozzászólásoddal bárkit is rábeszéltél arra, hogy ne utazási irodával utazzon a jövőben, hanem Rád hallgatva egyedül szervezze a dolgait.Ez a kicsit lekezelő szöveg nem meggyőző( legalábbis részemre nem) Meg kell tanulni tiszteletben tartani a másságot, hiszen nem mind tök hülye, aki utazási irodával utazik. Vannak bátrak és kevésbé bátrak, vannak, akiknek minden pénzt megér a biztonság, vannak olyanok is, akik évek óta nagyon meg vannak elégedve az utazási irodákkal és eszükben sincs kipróbálni azt, ami Neked kihívást és örömet jelent, mert nekik nem jelenti azt. Nem mindenkinek ugyanaz az öröm és az élvezet( hál Isten). Ezért az ilyen emberek bírálásához nincs jogod, ill. van, csak nem intelligens dolog. A nyájszellem ide-vonatkoztatása sem hiszem, hogy kellemesen érinti azokat, akikre vonatkoztatod. Egyszóval, az emberek vérmérséklete és minden egyéb tulajdonsága különböző.
Előzmény: Uff (39)
Kőkapu Creative Commons License 2003.09.01 0 0 40
Zseppelinnel már én is utaztam, és tényleg nagyon korrektek.
Az idvez. szenzációs volt, szinte végigbeszélte az egész utat, és mindig mindent tudott!

Azóta sem üti meg senki azt a színvonalat amit Ő megütött.

Előzmény: optikus (25)
Uff Creative Commons License 2003.08.31 0 0 39

A kifogásolt nyájszellem létezése szerény véleményem szerint nem autó-függő. Az autó hiánya nem ok bárminemű következtetés levonására, így én sem minősítettem ezt a tényt. A nyájszellem azonban egy létező társadalmi jelenség, ami a turizmus kapcsán is jól kirajzolódik. Ez nem baj, de tény.

Továbbra is úgy gondolom, hogy az ilyen mentalitással élő emberek sokat veszítenek a túlzott biztonsághoz ragaszkodás, (idegen)vezetőikhez való kötődésük, nyelvismeret hiánya miatt, (ld. a hozzám hasonló magyarul sem értő emberek, ahogy helyesen rámutattál). Ennyi és nem több.

Ez azonban nem pénz kérdés, ahogy Te ezt az összefüggést az utazási irodák előnyben részesítésével felfedezni véled.

SZVSZ jellemzően nem azért utaznak utazási irodára "támaszkodva", mert kevés a pénzük, hanem azért mert a " nyájon" belül kisebb a kockázat, hogy a gonosz farkasok épp őket fogják felfalni az ismeretlenben.

Az utazási irodákról nem akarok lebeszélni senkit, mert semmi érdekem nem fűződik hozzá, másrészt reménytelen vállalkozás is lenne, hiszen az említett szellem nem fog kiveszni soha.

Ígérem, hogy magyartudásomat legalább középfokra javítom.

Előzmény: utitars (38)
utitars Creative Commons License 2003.08.31 0 0 38
Kedves Uff!

Ugy latom magyarul sem ertesz, kivancsi vagyok hogy erteted meg magad a kulfoldiekkel.

Ha tudnal olvasni, akkor azt fogtad volna fel az iromanyombol, hogy:

Annak akinek nincs kocsija, annak a mediterran orszagokba, jobban megeri utazasi irodaval utaznia. Ennyit irtam es nem tobbet.

Hogy a repulos ut miert nem eri meg, azt is leirtam, de ugy latszik komoly gondjaid vannak a szovegertessel.

En pl bejartam Del-Amerikat, Portugaliat, Oroszorszagot, a volt Csehszlovakiat, Romaniat tokegyedul maganszervezesben.
Tehat nem en vagyok az, aki isteniti az utazasi irodas utakatat. Viszont az utazasi irodak vedelmeben elmondanam, hogy eddig kb 15x nyaraltam ugy Gorogorszagban-Olaszorszagban-Spanyolorszagban, hogy kozvetlenul a tengerparton fekvo, fullpanoramas szobakat kaptuk, gyonyoru apartmanokban. Ennyit arrol, hogy az utazasi irodak "mifele" apartmanokat ertekesitenek. Valamint arra is kivancsi lennek, hogy ki ad nektek ki apartmant pl 15e Ft-ert 8 napra...ismerve a gorogoket,olaszokat, ok is hasznot akarnak huzni. Ha lefoglaltok pl 3 ejszakat, 100%, hogy tobbet fogtok erte fizetni/nap ha kiszamolod. Ezt mar csak onnan is tudom, hogy nem egyszer, amikor tavolsagi buszjaratokkal nagyobb kirandulasokra indultunk(azt pl okorsegnek tartom, hogy fakultativ programert utazasi irodsanak fizessek, de mivel autom nincs, kenytelen vagyok a helyi tomegkozlekedessel utazni), ottragadtunk 1-1 kisebb-nagyobb telepulesen, a gyatyankat rafizettuk az 1-2 napos szallasra, pedig nem egy apartmantulajdonossal targyaltunk. Ezen kivul pedig el tudom kepzelni amint 30 ora vezetes utan megerkezel delutan-este, nem ulhetsz le egy hideg sorre, hanem rohangalsz szallas utan. Ilyenkor az ember sokkal hajlandobb elfogadni egy rosszabb-dragabb ajanlatot, egyszeruen azert, mert faradt. Legalabbis szerintem.

En ha megerkezem 30 ora utazas utan(igaz busszal, es nem en vezetek), az elso amit megteszek, hogy beulok valahova egy hideg italra es elvezem a hely varazsat.
Megis ismetlem magamat: ha lenne autom, az egesz maskepp nezne, ki akkor en is egyedul mennek.
De ugy tunik nem fogtad fol, hogy NINCS.

En annak az altalad "nyajnak" titulalt tobbsegnek a vedelmeben irtam amit irtam, akiknek pl nincs autojuk, ahogy nekem es KEPTELENEK mashogy utazni, mint utazasi irodaval, mert repulovel (hogy sokkal dragabb, azt mar nem is irom), kilatastalan es hihetetlen kin 6 tonna cuccal+4 atszallassal tomegkozlekedessel lejutni a fovarostol 2-300 km-re.
En sem oromomben jarok irodaval ha nyaralni megyek, hanem azert, mert mas lehetosegem nincs.
Valamint azert, mert (lehet, hogy makom volt), de eddig - keves kiveteltol eltekintve- azt a szolgaltatast kaptam, amiert fizettem. Volt egy par huzos ut, de a nyaralas azert is karpotolt. Donto tobbsegben pedig: felraktak Budapesten a buszra, bufe, forro kave, forro virsli, hideg sor, 3 orankent megallas, masfel nap mulva az apartman elott megall a busz, megkapjuk a kulcsot, ennyi. Amugy pedig ha nyaralni megyek, akkor nem az apartmanban szoktam tartozkodni, azt leginkabb alvasra hasznalom, bar lehet, hogy Te azzal toltod a napjaidat, hogy az allagat osztalyozod.

Uff Creative Commons License 2003.08.31 0 0 37
T utitárs,

"PUSZTAN nyaralni kizartolag utazasi irodaval erdemes menni"

Véleményem:
Ha a pusztán nyaralás alatt azt érted, hogy a teljes időtartamot a strandon tölti valaki, és nem számít, hogy a szállás kiválasztásánál megfelelő ár-érték arányt kapjon, akkor talán.

Indoklás:

Soxor tapasztaltam, hogy amikor valahol kiválasztottunk egy nekünk tetsző apartman házat és láttuk, hogy az utazási irodákkal ( Eurotours, Jorgosz,stb.) érkező csoportokat hol helyezték el és mennyiért,újból átélhettem a pozitív visszacsatolás élményét. ( csak ezt nem a "szolgáltató " utazási irodák nyújtották) Elismerem, hogy a többségnek nyűgöt, veszélyérzetet, frusztrációt, a helyiekkel való kommunikációtól való félelmet jelenti a megérkezés utáni keresgélés, ami nekünk inkább újabb élmény.

Egyúttal tapasztalból cáfolom, hogy az utazási irodák útjai olcsóbbak lennének, mint a magánszervezés. Persze csak akkor, ha valaki nem az első ajánlatot fogadja el, hanem utánajár. Mert van akinek számít a pénz is:))

Mindenesetre egyetértek, hogy a "másság" ledorongolása szükségtelen. Az utazási irodák mindig is megélnek majd a tömegekből, mert a kockázatvállalás e tekintetben sem lesz a jellemző magatartás forma. Mindenkinek joga van lemondani arról a sok jóról, amit a nyájszellemtől való elrugaszkodás hoz.

Előzmény: utitars (33)
Klem-S Creative Commons License 2003.08.29 0 0 35
Kedves Mindenki!

Nem az Eurotours védelmében írok. Csak szeretném, hogy a nem utaztatás területén dolgozók tisztában legyenek vele, hogy hatalmas különbség van Utazás Közvetítő Iroda és Utazás Szervező Iroda között, bár mindkettőt Utazási Irodának hívják! Merthogy az Utazás Közvetítő "csak" értékesíti az utakat, ellenben az Utazás Szervezőkkel akik szervezik, tartják a kapcsolatot a külföldi irodákkal, megnézik és kibérlik a szállásokat.Még ebben az esetben sem 100%osan biztosított (SAJNOS) hogy a szoba olyan lesz mint amit a szervező irodának mutattak, de átlagban azért stimmel. A szállással kapcsolatos dezinformálás nagyon sok esetben az Utazás Közvetítő hibája. Evvel NEM bántani szeretném őket, csak ők sokkal ritkáb esetben látják a szállásokat élőben. Vannak úgy nevezett "Study Tour"-ok, amin bemutatja az utazásszervező az értékesített terméket (utat) a közvetítő iroda értékesítőinek, de ők sem mutathatnak meg mindent hisz az idő szűkös. Ha egy szállást pedig tényleg szeretnének megismerni ott legalább egy hétig lakni kell. Egyszeri látogatás a tökéletes ismeret megszerzéséhez sajnos nem elég. Tudom, hogy ez sovány vígasz, sőt nemis vígasz, de ne abból induljatok ki, hogy mindenki aki a pult túloldalán ül ki akarja húzni a zsebetekből a pénzt és csak át akar b...ni. Mert ti is vhol a pult túloldalán vagytok... ti így álltok hozzá a munkátokhoz?
Klem-S

Előzmény: andraspalf (32)
Petibaba Creative Commons License 2003.08.29 0 0 34
Üdv!

Egy ideje már nem olvastam bele ebbe a topic-ba ezért visszamenőleg isreagálnék:

Nagyon sok előnye van a magánszervezésnek és nagyon sok hátránya is egyben. Én utaztam már magam szervezésében is és utazási irodával is. Rengeteget telefonáltam előtte, szállást egyeztettem, buszjegyért rohangáltam, Prágában fél napot bolyongtunk mire megtaláltuk a motelt stb. stb. Ezzel szemben besétáltam az utazási irodába, lefoglaltam, kifizettem, felültem a buszra, aludtam jó nagyot, szálloda elött lerakott.
Persze nem mindegy, hogy kivel-mivel utazol, nem mindegy, hogy állsz hozzá alapból a dolgokhoz, mekkora a tolerancia küszöböd stb. Utaztam az Eurotourssal is /Corfu, Spanyolország/, Jorgossal /Rodosz/, Forgo Travellel /rengeteg repulonap + Thassos/. Nem akarok sorrendet felállítani, mindegyiknek más volt a nyűgje, de összességében kibírható volt.
Összefoglalva: akinek nincs temérdek ideje szervezni, esetleg nincs továbbá kényelmes és jó kocsija, vagy vasúti kedvezménye, esetleg magánrepülője annak sok esetben megéri utazási irodával utazni.
Azt meg végképp nem értem miért kell lefikázni azt aki az utazásnak ezt a formáját választja.

Temesvári Péter
aviatika.rkk.hu

utitars Creative Commons License 2003.08.29 0 0 33
Kedves Hogyisvanez!

NEvetseges amit irsz. Az utazasi irodak altal szervezett utak rendszerint sokkal olcsobbak(amennyiben apartmanos nyaralasrol van szo), de ez csak az egyik dolog.

Masik: boldogan mennek pl Gorogorszagba autoval(ismerem mint a tenyeremet, ismerem a gorogoket, tudom, hogy talalnank barhol szallast apartmanban), de:

Nincs autom es nem is tudok vezetni. Tovabbmegyek: a barataimnak sincs autojuk, megha vezetni tudnak is.

Repulovel(az ominozus peldanal maradva), Gorogorszagban csak ket varosba lehet menni: Thessaloniki es Athen. En ahova jarok nyaralni, az del Peloponeszosz(Athentol kb 250 km).

Jartal mar Athenban?? Tudod milyen ott a tomegkozlekedes?? El tudod kepzelni, hogy amikor egy honapra valo cuccal megyunk le, atszallunk egyik buszrol a masikra??, de az hagyjan, mert azokat a telepuleseket, ahova jarok, csak tobbszori tavolsagi jarat atszallassal lehet csak megkozeliteni.

Szoval maradjunk annal, hogy menjen aki akar, sajat szervezesben(nem azert mondom: bejartam a fel vilagot mar sajat szervezesben is), de pl Gorogorszagba, Spanyolorszagba, Olaszorszagba PUSZTAN nyaralni kizartolag utazasi irodaval erdemes menni. Szerintem. Ez a legolcsobb megoldas. Tudod van akinek szamit a penz is:))

Hat ennyit szerettem volna irni, csupan reagalva arra, hogy mindenkit ledorongoltal aki utazasi irodaval megy:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!