a csomótlan palacsintatészta titka:
a tojást először az olajjal keverd ki ( yól) aztán jöhet bele a liszt, és fokozatosan belekeverni a szódát,v.tejet ki mivel szereti.
Ugyanez játszik a grízgaluskánál is.Először mindig a tojást az olajjal!!
Barkácsáruházakban lehet kapni villanyfúróba fogható festékkeverő propellert. Az még a TNT tapétaragasztót is simára kikeveri, kizárt, hogy egy kis palacsintatészta kifogjon rajta.
:-)
Ha nincs ilyened, egy "tekerős" habverő is megteszi.
ne égjen le a tej Vékony falú edényt kell használni, hideg vízzel kiöblíteni, mielőtt beleöntöd a tejet, és minél gyorsabban forralni.
ne legyen csomós a rántás! A forró rántást mindig hideg vízzel és hirtelen kell felengedni, a hideg rántást viszont lassan felengedni meleg vízzel. Ha mégis csomós lesz, levesszűrőben kevergetni, majd - az ímmáron sima masszát folytonos keverés mellett folyamatosan felengedni.
Hogy lehet a koleszterint csökkenteni a lágytojásban? Ezt nem hiszem, hogy lehetne.
Hogyan készüljön a cukorbeteg madártej? Cukor helyett a megszokott édesítővel, amit csak utólag (amikor már nem főzöd) tegyél s lébe. A habot ízesítheted cukor helyett citromhéjjal.
Hogy lehet megmenteni a lekozmált sólettet? Ha már komolyan lekozmált - reménytelen (az egészen érződni fog a kozmás íz).
Ha még éppcsak hozzákezdett, ugyanaz a teendő, mint minden leégett, de még menthető étellel: azonnal átrakni egy másik edénybe az étel tetejét, ahova még nem jutott el a kellemetlen íz. Összekeverni a legnagyobb hiba.
Hogy lehet ünnepi ebédet rittyenteni 500Ft-ből? Hány személyre?:)))
Néhány tipp: ököruszályleves pulykanyakból, palacsintatorta, hortobágyi palacsinta, rántott karfiol vagy kelkáposzta, töltött illetve rántott tök, töltött krumpli, bújtatott tojás, füstölt pulyka-alsócomb cipóba sütve salátával, csak így hirtelen.
Lehet ide jo kis recepteket is irni, vagy arra csinalni kene egy masik topicot?
Udv, Mike
(elviekben szeretek fozni, gyakorlatban meg nem probaltam annyira, max sutiket)
Hallottam olyan megoldást is a hagymavágásra, hogy a hagymát néhány percre be kell tenni a mélyhűtôbe. Én úszószemüvegben pucolok hagymát.
Gesztike:
Lecsós hús
1-2 kanál zsírt felolvsztasz, mielőtt a zsír nagyon forró lenne, ráteszel 4-5-6 szelet kicsontozott, enyhén kivert. sózott tarjaszeletet. A húsok közé paradicsom-és paprikaszeleteket teszel, minél többet, annál jobb. Vigyázni kell, legalúlra ne kerüljön se paradicsom, se paprika, mert megéghet. Így rotyogtatod 1.5-2 óráig, időközben egyszer-kétszer nem árt megforgatni a húsokat. Nagyon finom! Köretnek jó hozzá rizs, krumplipüré, akármi.
FIGYELEM! A zsírja isteni, úgyhogy magunkkal tolunk ki, ha olajjal csináljuk!
1. olasz tésztát
- bármilyen formájú és méretű olasz tésztát felteszel fôzni a villanyrezsón
- paradicsomot apró kockákra vágsz, beteszed egy nagyobb tálba, sót és (oliva)olajat töltesz rá, majd megszórod különbözô fűszer-füvekkel (rozmaring, bazsalikom kötelezô, lehet még oregano, zsálya, petrezselyem, kakukkfű, bármi; frissen vagy szárítva. Fokhagyma, ízlés szerint.
- a közben megfôtt tésztátleszűröd, beleteszed a fűszeres-paradicsomos tálba, és összekevered
2. Hongkongi csirkét
- felteszel fôzni a villanyrezsón személyenként egy zacskó elôfôzôtt rizst
- csirke (vagy pulyka) mellet (mellfilét) apró kockákra vágsz, leteszed egy tálba, pici citrom (narancs, ananász, stb) levet töltesz rá, ráreszelsz/rászórsz egy kis friss vagy szárított gyömbért, + majoránna, kakukkfű, bármi ilyesmi
- felvágsz kis kockákra egy fej zellert
- addigra éppen megfôtt a rizs, leveszed a rezsóról
- egy palacsintasütôben olajat forrósítasz a rezsón, mikor már pattogva serceg akkor beledobod a zellert, mikor már aranyszínű a zeller akkor beledobod fűszeres húskockákat és azokat is pirosra sütöd
-addigra éppen kicsepeg a víz a rizses zsacskóból
- össze is lehet keverni a rizzsel, mellé is lehet tenni
vegetáriánus változat: csirke helyett cukkini, padlizsán, zsenge tök vagy patisszon, ugyanúgy kockára vágva; esetleg mindez keverve
Hagyma: A testtartást érdemes figyelni. Sokan vágáskor ráhajolnak, pedig egyenes derékkal sokkal kevésbé csíp.
Marhapörkölt: A vasszögről nem tudok, amit én csinálok az vagy lefagyasztani, gyorsan kiolvasztani, vagy pácolni enyhén ecetes zöldséges pácban.
Villanyrezsóval tényleg nehéz, de mindent fel lehet dobni salátákkal, köretekkel.
hagyma ellen a legegyszerubb a bevizezett deszka es kes, meg az sem baj, ha elotte arcot mosol es vizesen hagyod az arcodat. Ez nem varazslat, hanem kemia.
Amugy meg szokas es tures kerdese a dolog. nekem pedaul ugy general nem csipi a hagyma a szememet.
Olyan hozzászólásokat írjatok ide, melyek megkönnyítik az életet!
Ne rekesszünk ki senkit!
A lényeg: ne égjen le a tej, ne legyen csomós a rántás!
Hogy lehet a koleszterint csökkenteni a lágytojásban?
Hogyan készüljön a cukorbeteg madártej?
Hogy lehet megmenteni a lekozmált sólettet?
Hogy lehet ünnepi ebédet rittyenteni 500Ft-ből?
STB...STB...STB...