Keresés

Részletes keresés

kicsi emma Creative Commons License 1999.06.10 0 0 19
Na de mamaHAl, ha a tojast kikevered az olajjal, abbol majonez lesz!!!!
Előzmény: MAMAhal (18)
MAMAhal Creative Commons License 1999.06.10 0 0 18
a csomótlan palacsintatészta titka:
a tojást először az olajjal keverd ki ( yól) aztán jöhet bele a liszt, és fokozatosan belekeverni a szódát,v.tejet ki mivel szereti.
Ugyanez játszik a grízgaluskánál is.Először mindig a tojást az olajjal!!
nevtelen Creative Commons License 1999.06.10 0 0 17
Barkácsáruházakban lehet kapni villanyfúróba fogható festékkeverő propellert. Az még a TNT tapétaragasztót is simára kikeveri, kizárt, hogy egy kis palacsintatészta kifogjon rajta.
:-)

Ha nincs ilyened, egy "tekerős" habverő is megteszi.

Előzmény: berku (16)
berku Creative Commons License 1999.06.09 0 0 16
És hogyan nem lesz csomós a palacsintatészta?
Mulan Creative Commons License 1999.06.09 0 0 15
ne égjen le a tej
Vékony falú edényt kell használni, hideg vízzel kiöblíteni, mielőtt beleöntöd a tejet, és minél gyorsabban forralni.
ne legyen csomós a rántás!
A forró rántást mindig hideg vízzel és hirtelen kell felengedni, a hideg rántást viszont lassan felengedni meleg vízzel. Ha mégis csomós lesz, levesszűrőben kevergetni, majd - az ímmáron sima masszát folytonos keverés mellett folyamatosan felengedni.
Hogy lehet a koleszterint csökkenteni a lágytojásban?
Ezt nem hiszem, hogy lehetne.
Hogyan készüljön a cukorbeteg madártej?
Cukor helyett a megszokott édesítővel, amit csak utólag (amikor már nem főzöd) tegyél s lébe. A habot ízesítheted cukor helyett citromhéjjal.
Hogy lehet megmenteni a lekozmált sólettet?
Ha már komolyan lekozmált - reménytelen (az egészen érződni fog a kozmás íz).
Ha még éppcsak hozzákezdett, ugyanaz a teendő, mint minden leégett, de még menthető étellel: azonnal átrakni egy másik edénybe az étel tetejét, ahova még nem jutott el a kellemetlen íz. Összekeverni a legnagyobb hiba.
Hogy lehet ünnepi ebédet rittyenteni 500Ft-ből?
Hány személyre?:)))
Néhány tipp: ököruszályleves pulykanyakból, palacsintatorta, hortobágyi palacsinta, rántott karfiol vagy kelkáposzta, töltött illetve rántott tök, töltött krumpli, bújtatott tojás, füstölt pulyka-alsócomb cipóba sütve salátával, csak így hirtelen.
Előzmény: joy (-)
Mulan Creative Commons License 1999.06.09 0 0 14
Annyi főzős topic van már, hogy az ember nem győzi követni.

Ínyencek klubja


Tűzről "pattant" receptjeink


Fűszerek, fűszerkeverékek

és persze még ott van ez is:

Mulan ajánlatai
Előzmény: Mike (11)
kheiron Creative Commons License 1999.06.09 0 0 13
Mike!

Amott, a Kultúrában van az Ínyencek Klubja. először olvasd el, aztán írj bele!

Üdv
Kheirón

Előzmény: Mike (11)
Arghonaut 2 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 12
Gesztike:

-hernyót.

Előzmény: gesztike (6)
Mike Creative Commons License 1999.06.09 0 0 11
Lehet ide jo kis recepteket is irni, vagy arra csinalni kene egy masik topicot?
Udv, Mike
(elviekben szeretek fozni, gyakorlatban meg nem probaltam annyira, max sutiket)
mokusleqvar Creative Commons License 1999.06.08 0 0 10
Hallottam olyan megoldást is a hagymavágásra, hogy a hagymát néhány percre be kell tenni a mélyhűtôbe. Én úszószemüvegben pucolok hagymát.

Gesztike:
Lecsós hús
1-2 kanál zsírt felolvsztasz, mielőtt a zsír nagyon forró lenne, ráteszel 4-5-6 szelet kicsontozott, enyhén kivert. sózott tarjaszeletet. A húsok közé paradicsom-és paprikaszeleteket teszel, minél többet, annál jobb. Vigyázni kell, legalúlra ne kerüljön se paradicsom, se paprika, mert megéghet. Így rotyogtatod 1.5-2 óráig, időközben egyszer-kétszer nem árt megforgatni a húsokat. Nagyon finom! Köretnek jó hozzá rizs, krumplipüré, akármi.

FIGYELEM! A zsírja isteni, úgyhogy magunkkal tolunk ki, ha olajjal csináljuk!

devnull Creative Commons License 1999.06.07 0 0 9
Gesztike,

1. olasz tésztát
- bármilyen formájú és méretű olasz tésztát felteszel fôzni a villanyrezsón
- paradicsomot apró kockákra vágsz, beteszed egy nagyobb tálba, sót és (oliva)olajat töltesz rá, majd megszórod különbözô fűszer-füvekkel (rozmaring, bazsalikom kötelezô, lehet még oregano, zsálya, petrezselyem, kakukkfű, bármi; frissen vagy szárítva. Fokhagyma, ízlés szerint.
- a közben megfôtt tésztátleszűröd, beleteszed a fűszeres-paradicsomos tálba, és összekevered

2. Hongkongi csirkét

- felteszel fôzni a villanyrezsón személyenként egy zacskó elôfôzôtt rizst
- csirke (vagy pulyka) mellet (mellfilét) apró kockákra vágsz, leteszed egy tálba, pici citrom (narancs, ananász, stb) levet töltesz rá, ráreszelsz/rászórsz egy kis friss vagy szárított gyömbért, + majoránna, kakukkfű, bármi ilyesmi
- felvágsz kis kockákra egy fej zellert
- addigra éppen megfôtt a rizs, leveszed a rezsóról
- egy palacsintasütôben olajat forrósítasz a rezsón, mikor már pattogva serceg akkor beledobod a zellert, mikor már aranyszínű a zeller akkor beledobod fűszeres húskockákat és azokat is pirosra sütöd
-addigra éppen kicsepeg a víz a rizses zsacskóból
- össze is lehet keverni a rizzsel, mellé is lehet tenni

vegetáriánus változat: csirke helyett cukkini, padlizsán, zsenge tök vagy patisszon, ugyanúgy kockára vágva; esetleg mindez keverve

Ezerféleképpen készíthetô, 25 perc alatt megvan.

Jóétvágyat kíván
devnull

joy Creative Commons License 1999.06.07 0 0 8
PONTOSAN !

Elnézést, de a melóm miatt nem tudok mindig a neten lógni.
Igen, ilyen, mindenki számára hasznos ötletek kellenének, hogy segítsünk egymáson!

A hagymánál nálam a nyitott ablakban történő pucolás, és a zárt mixeres darabolás jött össze.

Előzmény: Simi (2)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 1999.06.07 0 0 7
Hagyma: A testtartást érdemes figyelni. Sokan vágáskor ráhajolnak, pedig egyenes derékkal sokkal kevésbé csíp.
Marhapörkölt: A vasszögről nem tudok, amit én csinálok az vagy lefagyasztani, gyorsan kiolvasztani, vagy pácolni enyhén ecetes zöldséges pácban.
Villanyrezsóval tényleg nehéz, de mindent fel lehet dobni salátákkal, köretekkel.
gesztike Creative Commons License 1999.06.07 0 0 6
Segítsetek! Egy szál villanyrezsón a palacsintán és rántotthúson kívül mi a hernyót lehet pl. vasárnapi ebédnek elkészíteni?
BZoltan Creative Commons License 1999.06.07 0 0 5
hagyma ellen a legegyszerubb a bevizezett deszka es kes, meg az sem baj, ha elotte arcot mosol es vizesen hagyod az arcodat. Ez nem varazslat, hanem kemia.
Amugy meg szokas es tures kerdese a dolog. nekem pedaul ugy general nem csipi a hagyma a szememet.
vivijúú Creative Commons License 1999.06.07 0 0 4
Korty víz, hagymával:

Hát ez az anyósom által megtermelt hagymára nem igazán él.
Megpróbáltam, elkedtem könnyezni, a vizet meg félrenyeltem... :-)

Előzmény: Simi (2)
czaby Creative Commons License 1999.06.06 0 0 3
Hétvégén csináltunk marhapörköltet, és az egyik lány szerint bele kell fözni egy százas vasszöget, akkor hamarabb puhul.
Simi Creative Commons License 1999.06.06 0 0 2
Hi!

Állítólag, ha a szánkba veszünk egy korty vizet, a vöröshagyma pucolásakor, apritásakor nem könnyezünk.

Ha tésztának forralunk vizet, a sót csak a forró vízbe tegyük, így hamarabb forr fel, majd olajat öntunk bele, így nem tapad össze a tészta.

Ilyenekre gondoltál?

yol Creative Commons License 1999.06.06 0 0 1
Hogyan készüljön a cukorbeteg madártej?
hát megfejsz egy cukorbeteg madarat :-)
Előzmény: joy (-)
joy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 0
Ez a fórum párt és politika MENTES!
joy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 topiknyitó
Olyan hozzászólásokat írjatok ide, melyek megkönnyítik az életet!

Ne rekesszünk ki senkit!

A lényeg: ne égjen le a tej, ne legyen csomós a rántás!
Hogy lehet a koleszterint csökkenteni a lágytojásban?
Hogyan készüljön a cukorbeteg madártej?
Hogy lehet megmenteni a lekozmált sólettet?
Hogy lehet ünnepi ebédet rittyenteni 500Ft-ből?
STB...STB...STB...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!