Keresés

Részletes keresés

curvaisier Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87737

Sziasztok!

Ma leszedtem 50 kg barackot, és széttrancsíroztam. Eszembe jutott, hogy ez így kevés, valaki írja má le, mit kell tenni bele. Nincs időm visszaolvasgatni, linkeket nézegetni pláne. Köszi.

obsitos3 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87736

Kedves Doki!

Hozzászólásodból sok minden megtudható.Pl. ilyenek:lakásod,kocsid,pincéd van.Olvasni nem szeretsz,emellett lusta vagy.Mégiscsak jó lenne,ha azt a pár Miklós-féle oldalt átnéznéd.Ha a mostani webes problémák miatt nem férsz hozzá,jelezd,ha van e-mail címed,elküldöm.

Előzmény: Doktorbela (87735)
Doktorbela Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87735

Sziasztok !

 

Most csinálok életembe elsőként alma cerfét.

Kérdésem az lenne hogy a cefre már 14 napja for de még nem állt le.

Muszálj naponta többször is a bundát lenyomkodni ?

Csek mert a lakásomtól messze van a présház és ezért kiautózok minden reggel és este hogy jól átkeverjem.

Szeretném ha kapnák rá értelmes kézzel fogható választ amit előre is köszönök.

Zoli

firekiller Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87734

Szia Kupeci Mester!

Mézből sört főztem. Natúr mézsör olyan mint egy savszegény borból a hosszúlépés.

Citrommal és gyömbérrel cefrézve már egészen finom :)

Előzmény: kupeci (87712)
Krissz03 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87733

A kajszi az egy olyan fránya gyümölcs, amit viszonylag könnyen odalehet kapatni, szóval én cefrézésnél teszek hozzá vizet rendesen és így jó "leves lesz" aminek köszönhetően eddig még sosem sikerült odaégetnem (nem mintha törekednék rá). :D Illetve úgy próbálom még megakadályozni a leégést, hogy nem közvetlenül az üstöt éri a láng, hanem egy vasat amin a főző áll és így szétteríti a hőt. Nekem ezek tökéletes védelmet nyújtanak. (Egyébként a meggy az nálam is rendszerint megindul.) De a láng szabályzásával kordában tartom.

Előzmény: HondaKiller (87717)
csalitos Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87732

   Ne pihenjen, dolgozzon!  :-D

Előzmény: norris53 (87731)
norris53 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87731

CSak ne negyon járj rá arra a kaszira :-) hagyd kicsit pihenni !

Előzmény: csalitos (87730)
csalitos Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87730

   Hová jutottunk! Bármi jöhet, még az árvák könnye is, lényeg hogy hülyitsen.... :-))  Hát ez azért... mégis csak... nahát! Megyeg is egy kajsziért. Idei kajsziért!!!

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Kezdőcefrész (87728)
norris53 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87729

Hahó kupeci Barátom !

És ezt elsőre megcsinálta a kolléga -látod neked hisznek :-) :-)

Előzmény: kupeci (87726)
Kezdőcefrész Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87728

Te nekem, már most így ismeretlenül is barátom vagy :DDDD

 

Ha sikrül, meghívlak méhzümmögős, barackos szilvás, borzasztó berúgós, fekvehányós jóbaRÁTOMNAK :ddd

Előzmény: Törölt nick (87713)
halkergető Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87727

Ahhhhhhh! Műxik.

 

Köszönöm szépen!

Előzmény: kupeci (87726)
kupeci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87726

1. katt a névre

2.   "       hozzászólások

3.           találatok (számok) -ra

 Nem tudta ezt addig senki sem amíg el nem mondta Valaki neki!:))

Előzmény: halkergető (87725)
halkergető Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87725

Köszönöm a gyors választ, és a linket különösen!

 

(Szégyen-nem szégyen, elég régóta fórumozok, de nem tudom, hogyan kell lehívni egy nick hozzászólásait, és azon kívül még sok minden mást sem! Ha nem adtál volna linket, kénytelen lettem volna azt is megkérdezni.)

Előzmény: jatti1 (87724)
jatti1 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87724
Előzmény: halkergető (87723)
halkergető Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87723

Üdv. Kartácsak!

 

Érdeklődöm tisztelettel, hogy vörösréz sisakot a "Halfőzők" nevet viselő honlap tulajdonosán kívül készít-e másvalaki is?

Előre is köszönet a válaszért!

 

A legmélyebb tiszteléettel:

hk

obsitos3 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87722

A kajszi leégésének meggátlására régen homokot használtam,írtam is erről néhányszor ezen a helyen,de ma már duplafalúm van.Viszont sokat gondolkoztam azon,hogy ha belülről működik,akkor kívül is jó lehet,egy próbát megér,és a nyitott vízfürdősnél biztos,hogy jobb,a duplafalusításnál meg egyszerűbb.Csinálj egy fém tálcát,átmérője mondjuk egy cm-rel legyen nagyobb a főződnél,magassága 2-3 cm.Töltsd fel homokkal,tedd rá a főzőt,forgasd meg néhányszor,hogy  mindenhol homokkal érintkezzen a fenék,aztán tűz.

Előzmény: HondaKiller (87717)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87721

 Szívesen. A pirítós jó aromát ad neki, erjedés közben végig fújta az illatát a kotyogó, de a kész termékben már csak szolidabb ízként volt jelen. Lehet, ehhez a mennyiséghez a 12 óráig benne hagyott fél szelet pirítós helyett 1 egész szelet pirítóssal még jobb lehetne az eredmény. Nem rossz innivaló, sőt, ízletes, gyorsan fogyó, de a méz sajnos elég drága.

Előzmény: kupeci (87719)
kupeci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87720

Ahhoz hogy az eredeti aromákból visszakapjunk valamit, a méznek töményebben kell jelen lenni a kísérletben .:)

Előzmény: vasbicikli (87718)
kupeci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87719

Köszi!:)

Előzmény: Törölt nick (87715)
vasbicikli Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87718

Egy méhész barátom bele szokta tenni a hulladék mézet a cefrébe (lép mosás, mittomén, nem értek hozzá).

A páleszen semmi különös nem érződik, kb mint a cukrozás (hígulnak az aromák), de legalább nem megy kárba.

Előzmény: kupeci (87712)
HondaKiller Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87717

Idén kezdtem főzni sajáton, tavasztól sok cefre főzésen tul is voltam gond nélkül ( elégedett voltam a teljesítményemmel ) :)
Aztán jött a barack és eltiporta az addig összegyüjtött "büszkeségem" napról napra égettem, kapattam oda a barackom ( 20-30liter cefrék voltak) . Kaptam már rá sok tanácsot, próbáltam több variációt, de még tökéletes egyse volt :D 
Szerintem kezdésnek rossz választás volt. Szamóca, meggy felhabzott néha, de még mindig könnyebb volt a dolgom velük. Cseresznye, vadszilva 80-90%-ig töltöttem néha az üstöt, mégis gond nélkül lejött.

Előzmény: toalettduck (87700)
HondaKiller Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87716

Ezt a gyári főzőt dupla faluvá eszkábálni nem volna könnyü meg sajnálnám "elrontani" ha anyagi helyzet majd engedi kicserélem addig szenvedek vele...  Szalmával is lekapott tegnap igaz már csak 50%ba mármint nem az egész alja. 
Vízfürdőt is próbáltam már a héten, nem birtam felfűteni normálisan (nyitott rendszer volt)

Előzmény: Tan-csi (87629)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87715

Helyesbítek, ez volt a pontos receptem, mézre: 1 kiló vegyes virágméz (termelőtől)+

 30 deka cukor+

 12 liter víz+

 1 vaníliás cukor+

 fél szelet pirítós+borélesző pirítósra is szórva+a cefrébe is keverve+ 1 kávéskanál őrölt fahéj. (2-őt javaslok)

+az élesztő tápanyag csomagon lévő adagolás szerint, nem többet.

Előzmény: Törölt nick (87714)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87714

Mézsört készítettem belőle, egyszer. Vagy mézbort,,,az íze inkább boros jellegű. Nem rossz, de nehezen erjed le, nincs benne elég tápanyag az élesztőnek. Én ezt élesztőtápsóval ellensúlyoztam, szigorúan adagolási útmutató szerint. Így ki lehetett erjeszteni, de mivel a méz drága alapanyag, le nem főztem, csak bor-ként ittuk meg. Ízletes, jó, gyengéd aromájú, de ravasz, fejbeütős fehérborhoz hasonlítanám. Kb, ez volt a receptem, ennyi a módosítás, többi ugyanaz: 1 kiló méz+60 dkg cukor+15 liter víz, pirítós, link:

http://folyekonykenyer.blog.hu/2009/12/12/a_varegok_kedvence_mezsor_kiserlet_by_mj

Előzmény: kupeci (87712)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87713

Én készítettem, paradicsomból, tavaly. A húgom eltett nem tudom már mennyit, de jó 15-20 liter házi paradicsom-sűrítmény lehetett. Robbantak az üvegei, szerintem kevés tartósítószert használt. Becefréztem, megmaradt lekvárokkal együtt. Ezt rosszul tettem, így utólag, mert nem a lekvárok, hanem a paradicsom dominált.

  Olyasmi íze volt, mint a gabona-alszesznek, a párlata viszont abszolút nem hasonlított rá. Elfogyott, megittuk.

Ne számíts valami hűű, de szuperre, de iható. Fura íze van, de nem rossz.

Előzmény: Kezdőcefrész (87638)
kupeci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87712

Mézből csinált e már valaki?

SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87711

Paradicsomot még nem, de a céklát már próbáltam. Nem vetekszik a barackkal, de nem volt rossz, érdekességnek elmegy...

Előzmény: Kezdőcefrész (87638)
kupeci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87710

"Van szívás is néha, mert a vízzáras főzők néha beszívják a tömítővizet egyenletes fűtésnél főzés közben."

Jártam így én is régebben hogy főzés közben pillanatnyi sisak visszahűlést követően(amit elő idézhettett az is hogy  pótoltam a vízzárban lévő vizet),de mióta kicseréltem a páracsövemet  meg a hűtőspirálomatvastagabbra azóta teljesen megszünt.

Előzmény: Miklós1 (87707)
kupeci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87709

Te is csak Miklós1-nek hiszel?:)

Előzmény: zsuzska60 (87708)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87708

azt szeretném kérdezni, hogy az 1x1-ben hányadik oldalon találhatók ezek, hogy ne kelljen annyit feleslegesen olvasnom :-)

Előzmény: Miklós1 (87707)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!