Keresés

Részletes keresés

zozomax Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87770

Köszi, hogy írtál róla, tudod agyalok valami hasonló beszerzésében, illetve most már inkább építésében.
Nézegettem ezt is, de nem tetszett, hogy festett lemezből van. Hasonló rozsdamentes gépet milliós árban ajánlottak.


Valamire való - akár csak háztartási kaliberű -  daráló, magozó, passzírozó stb. kombinált robotgépek horror árban vannak.

Előzmény: szilvakukc (87762)
jatti1 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87769

Nagyon jó!...... az első képen a háttérben levő hordók! :) Mivel mind le van zárva és kotyogók is vannak, gondolom nem üresek. Elleszel velük egy darabig. :)

jatti

Előzmény: szilvakukc (87762)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87768

A fajélesztőnek ,pektinbontónak, tápsónak a csomagoláson rajtavan hogy hogy kell adagolni!

Savazáshoz kell szerezned 1 ph mérőt!Cukrot meg ahogy gondolod!

 

"mert tényleg marhára nincs időm, hogy itt tetveregjek veletek"

 

Ez elég sértő a forumtagokra nézve!!!

 

" a cuccot be akarom biztosítani és kész."

 

Már 2 napja nekiláttál a cefrének úgy ,hogy nemis tudod hogy hogyis kell!

Kicsit utánajártál volna akkor nem kellene várnod napokat a válaszokkal!

 

De ha nincs időd a cefrézésre (pektinbontó,élesztő.....) ,akkor csak rakd be 1 hordóba, fedd le (ne zárd le) ,10 kilonként rakj bele 1kg cukrot és naponta nyomkod le a tetején a bundát!

Nemlesz olyan finom mint az irányitott erjesztéssel,ez inkább csak a szeszről szol!!

 

Te döntöd el h pálinkát szeretnél vagy csak alkoholt!!!

 

De akinek nincs ideje vagy türelme annak sajnos nemis lesz jó pálinkája!!!!!

Előzmény: curvaisier (87755)
Krissz03 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87767

Kedves Doktorbela!

Akkor megpróbálok valami kézzelfogható, értelmes választ adni, ami talán segít. Szóval, amíg a cefre forrásban van, addig le kell nyomkodni a tetején összegyűlt bundát naponta kétszer (legalább), mert nem kívánatos baktériumok melegágya lehet, ami elronthatja a cefrédet és ezzel együtt ugye a pálinkádat is! Sok sikert! ;)
Krissz03

 

Előzmény: Doktorbela (87735)
comad2 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87766
Előzmény: szilvakukc (87762)
Doktorbela Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87765

Köszönöm a semmit !

Ennél kevesebb erőfeszítésbe került vólna a válasz mit az az okoskodás amit írtál.

 

Előzmény: obsitos3 (87736)
sogi01 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87764

      vf1 linkgyüjteménye 

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (87701)
templomhegyi Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87763

Húú de gagyi ,de fasza!:)

Előzmény: szilvakukc (87762)
szilvakukc Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87762

Sziasztok!

Ma alkalmam volt kipróbálni egy magozógépet. Üzleti áru, magozógépekhez képest viszonylag olcsó. Az azé tényleg látszik, hogy sufnituning, van egy-két problémája, ami viszont elég könnyen orvosolható: Pölö, a motorral ellenkezőleg van a forgási irány, ami azt eredményezi, hogy pont pofánvág a kifröccsenő anyag, vagy , ha átmegyek a másik oldalra, a motort fogom lelocsolni. Az alsó, és a felső zárólemez között kifolyik az anyag, ami végülis nem baj, hisz minden trutymó lefolyik, ha elég nagy a befogadó bödönöd.A tömítetlenségi problémák miatt, orrán-száján folyik a cucc, de mint említettem, ha elég nagy edényt tudsz alátenni, ez nem is olyan nagy baj. Egyébként ez csak cefremagozásnál jelentkezik, gyümölcsnél nem. Gyümölcsnél, mag helyett néha pofánköp egy-egy egész gyümivel, de rájöttem, ha hagyod feltorlódni a kijáratnál a magokat, erről leszokik. Viszont van egy nagy előnye: MAGOZ! Mégpedig úgy magoz, hogy nem sipítozik, hogy már fájnak az ujjai, elzsibbadt a dereka, és közben nem iszik meg 29 felesedet, és 72 sörödet, és a karácsonyra félretett 6 üveg likőrt. Összességében csak dicsérni tudom, főleg annak tudatában, hogy az én gyümimet magozza, nem a Tiéteket.:DDD

curvaisier Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87761

Köszönöm! Tudtam, hogy lesz aki segít a kezdőkön, és nem hagyja, hogy megromoljon az a kis cefréjük. "hüpp-hüpp"!:DD

Előzmény: snapszmester (87760)
snapszmester Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87760

Ne foglalkozz velük. On line megtanítom a pálinkafőzést. De csak neked. :-))

Előzmény: curvaisier (87755)
szilvakukc Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87759

Tudod, én tanultam anatómiát, és ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy ha felbosszantanak, az arcomon 42 izom rándul rándul össze. Viszont csak 4 izom kell ahhoz, hogy kinyújtsam a kezem, és pofánvágjam az ilyen seggfejeket!:)))

Előzmény: curvaisier (87758)
curvaisier Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87758

Na, ezt pont elkezdtem olvasni, a fórum alapítója, valami piszkos orkánkabát, aki itt sírt, hogy valaki magyarázza el neki, mi is az a pálinka, mert halvány fogalma nincs róla, aztán nyoma is veszett. Én pont ezt szeretném, de látom nincs partnerem ebben.

Előzmény: hevezoli64 (87756)
ghost75 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87757

A pálinka készítés művészet barátom, ha arra nincs időd hogy utána olvass kicsit akkor hagyd inkább a francba az egészet. Csinálj lekvárt!

Előzmény: curvaisier (87755)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87756

Hihi...minek?

Nincs Neked semmilyen cefréd, csak indíttatásod, hogy bosszantsd az olvasókat, meg a fórum alapítóit megpróbáld kiakasztani.

 

Off: Nem tudom ki az a beteg ember, aki már a 20. nick alatt tesz fel barom kérdéseket, de jól bírja. On.

 

Üdv.

Előzmény: curvaisier (87755)
curvaisier Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87755

Nagyon rendes vagy, hogy segítesz, de ebből egy szót sem értek! Írd már le lécci, hogy miből mennyit, mert tényleg marhára nincs időm, hogy itt tetveregjek veletek, a cuccot be akarom biztosítani és kész. Köszi.

Előzmény: Törölt nick (87744)
jatti1 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87754

Ez már szinte kekeckedés, de a "TISZTELT LÁTOGATÓ, MIELŐTT BÁRMIT KÉRDEZNÉL, LÁTOGASS EL 
ERRE AZ OLDALRA"

 ki kellene javítani . :) 

jatti1 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87753

Piszra! Pont miattad és a hozzád hasonlók miatt válaszolnak a törzstagok és a hozzáértők! (nem én) Ha csa egy jó pálinka fő le akkor is megérte, mert azt több ember is kóstolja, többen lesznek kíváncsiak a jó pálinka készítés mikéntjére! Természetesen midenkinek az a jó pálinka ami ízlik neki! 

jatti

Előzmény: Piszra (87752)
Piszra Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87752

Ugye? :-D

Én nagyon kezdő vagyok, de olvasgatok. Amilyen kérdések itt feljönnek nap mint nap azon már én is röhögök és kezdem érteni a törzsgárda felháborodását és ezzel együtt kezdem tisztelni a törzsgárda türelmét..........

 

Üdv. Van 50 liter cefrém, mit csináljak hogy legyen belőle 200 l?? :-DDD  

 

Kb ilyenek................

 

Mindenki egészségére (türelmére) birsel.

 

Üdv.:

Piszra

Előzmény: benchmade (87743)
zolik77 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87751

Üdv Feriba51,

szoval a harmadik.

Köszönöm.

zolik

Előzmény: Feriba51 (87660)
zolik77 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87750

köszönöm.

a harmadik tényleg jónak tűnik. Bár ott a hűtést meg kell oldanom.

zolik

 

Előzmény: rézműves1 (87643)
kupeci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87749

Szia Fire, akkor én teszek még egy próbát:)))

Előzmény: firekiller (87734)
kupeci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87748

Jól van na, nekem is lehet néha sikerélményem!:))

Előzmény: norris53 (87729)
obsitos3 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87747

Nem teljesen értem.Ha pl. három részletben fogtad fel az alszeszt,az első 3l 50 %-os,a második 30,a harmadik meg 10 %-os,akkor ez nem rossz.Durva számítás,de fogadd el:a cefre 1/3-a az alszesz,ennek egyharmada a pálinka.Az előbbi számokkal:kb. 5l pálinkára számíthatsz.Ha ez 100 l cefréből van,akkor kevés.Ha 50l-ből,akkor átlagos.

Előzmény: szabó vazul (87742)
szabó vazul Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87746

Köszi a választ

 

Előzmény: norris53 (87745)
norris53 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87745

 A leg rövidebb út ha elmondom -annyi vizet tegyél hozzá hogy 25 % os legyen és .....főzfeted :-)

Előzmény: szabó vazul (87742)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87744

Üdv!

 

-pektinbontó,fajélesztő,tápsó,ph beállításhoz savat-

 

De ha arra nincs időd h  utánajárj a dolgoknak akkor milyen cefréd lesz?

90%-ban a cefre dönti el a pálinka minőségét!

De ha párlatot szeretnél akkor rakhatsz bele még 2-3% cukrot is, és ha csak az alkohol miatt készíted akkor 10literhez 1kg-ot!

Előzmény: curvaisier (87737)
benchmade Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87743

Már tényleg ne haragudjatok, én is kezdő vagyok, de ezek a kérdések kiakasztóak. Nap mint nap ugyanazok a kérdések jönnek x alkalommal, holott csupán pár oldalt kéne átolvasni, ahol minden tömören, világosan le van írva.

Ha egy kérdésre válaszolnak, ugyanazt pár óra mulva újra felteszi valaki.  Nem értem.

szabó vazul Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87742

Sárgabarack és kb10 liter de sajnos csak a legerősebb is 50fokos volt

Előzmény: obsitos3 (87740)
toalettduck Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87741

Mindenkinek köszi a segítséget! Honlap neki vágok és veszek egy legalább 50-60L es hordót és azzal lesz megoldva a hűtése a cuccnak. Egyébként ha a lefőtt alszeszt bármilyen hígítás nélkül belerakom a hűtőbe 1 órára akkor ezt a kozmaolajat letudom szűrni szépen? Ez a része annyira nem volt tiszta  mert mindenki másképp csinálja van aki vattával szűri meg miegymás...valami tuningot muszáj lesz alkalmazni mert így ha 1/3 alszesz fő le a cefréből ami elvileg 4.5 liter akkor legalább 10 óra még az lecsöpög amit nekem türelmem nincs kivárni. Lehet, hogy szalmázás vagy sóderozás lesz belőle, nem tudom hogy azt próbálta itt valaki mi a tapasztalat?

Előzmény: Krissz03 (87705)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!