Köszi, hogy írtál róla, tudod agyalok valami hasonló beszerzésében, illetve most már inkább építésében. Nézegettem ezt is, de nem tetszett, hogy festett lemezből van. Hasonló rozsdamentes gépet milliós árban ajánlottak.
Valamire való - akár csak háztartási kaliberű - daráló, magozó, passzírozó stb. kombinált robotgépek horror árban vannak.
Nagyon jó!...... az első képen a háttérben levő hordók! :) Mivel mind le van zárva és kotyogók is vannak, gondolom nem üresek. Elleszel velük egy darabig. :)
A fajélesztőnek ,pektinbontónak, tápsónak a csomagoláson rajtavan hogy hogy kell adagolni!
Savazáshoz kell szerezned 1 ph mérőt!Cukrot meg ahogy gondolod!
"mert tényleg marhára nincs időm, hogy itt tetveregjek veletek"
Ez elég sértő a forumtagokra nézve!!!
" a cuccot be akarom biztosítani és kész."
Már 2 napja nekiláttál a cefrének úgy ,hogy nemis tudod hogy hogyis kell!
Kicsit utánajártál volna akkor nem kellene várnod napokat a válaszokkal!
De ha nincs időd a cefrézésre (pektinbontó,élesztő.....) ,akkor csak rakd be 1 hordóba, fedd le (ne zárd le) ,10 kilonként rakj bele 1kg cukrot és naponta nyomkod le a tetején a bundát!
Nemlesz olyan finom mint az irányitott erjesztéssel,ez inkább csak a szeszről szol!!
Te döntöd el h pálinkát szeretnél vagy csak alkoholt!!!
De akinek nincs ideje vagy türelme annak sajnos nemis lesz jó pálinkája!!!!!
Akkor megpróbálok valami kézzelfogható, értelmes választ adni, ami talán segít. Szóval, amíg a cefre forrásban van, addig le kell nyomkodni a tetején összegyűlt bundát naponta kétszer (legalább), mert nem kívánatos baktériumok melegágya lehet, ami elronthatja a cefrédet és ezzel együtt ugye a pálinkádat is! Sok sikert! ;) Krissz03
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Ma alkalmam volt kipróbálni egy magozógépet. Üzleti áru, magozógépekhez képest viszonylag olcsó. Az azé tényleg látszik, hogy sufnituning, van egy-két problémája, ami viszont elég könnyen orvosolható: Pölö, a motorral ellenkezőleg van a forgási irány, ami azt eredményezi, hogy pont pofánvág a kifröccsenő anyag, vagy , ha átmegyek a másik oldalra, a motort fogom lelocsolni. Az alsó, és a felső zárólemez között kifolyik az anyag, ami végülis nem baj, hisz minden trutymó lefolyik, ha elég nagy a befogadó bödönöd.A tömítetlenségi problémák miatt, orrán-száján folyik a cucc, de mint említettem, ha elég nagy edényt tudsz alátenni, ez nem is olyan nagy baj. Egyébként ez csak cefremagozásnál jelentkezik, gyümölcsnél nem. Gyümölcsnél, mag helyett néha pofánköp egy-egy egész gyümivel, de rájöttem, ha hagyod feltorlódni a kijáratnál a magokat, erről leszokik. Viszont van egy nagy előnye: MAGOZ! Mégpedig úgy magoz, hogy nem sipítozik, hogy már fájnak az ujjai, elzsibbadt a dereka, és közben nem iszik meg 29 felesedet, és 72 sörödet, és a karácsonyra félretett 6 üveg likőrt. Összességében csak dicsérni tudom, főleg annak tudatában, hogy az én gyümimet magozza, nem a Tiéteket.:DDD
Tudod, én tanultam anatómiát, és ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy ha felbosszantanak, az arcomon 42 izom rándul rándul össze. Viszont csak 4 izom kell ahhoz, hogy kinyújtsam a kezem, és pofánvágjam az ilyen seggfejeket!:)))
Na, ezt pont elkezdtem olvasni, a fórum alapítója, valami piszkos orkánkabát, aki itt sírt, hogy valaki magyarázza el neki, mi is az a pálinka, mert halvány fogalma nincs róla, aztán nyoma is veszett. Én pont ezt szeretném, de látom nincs partnerem ebben.
Nagyon rendes vagy, hogy segítesz, de ebből egy szót sem értek! Írd már le lécci, hogy miből mennyit, mert tényleg marhára nincs időm, hogy itt tetveregjek veletek, a cuccot be akarom biztosítani és kész. Köszi.
Piszra! Pont miattad és a hozzád hasonlók miatt válaszolnak a törzstagok és a hozzáértők! (nem én) Ha csa egy jó pálinka fő le akkor is megérte, mert azt több ember is kóstolja, többen lesznek kíváncsiak a jó pálinka készítés mikéntjére! Természetesen midenkinek az a jó pálinka ami ízlik neki!
Én nagyon kezdő vagyok, de olvasgatok. Amilyen kérdések itt feljönnek nap mint nap azon már én is röhögök és kezdem érteni a törzsgárda felháborodását és ezzel együtt kezdem tisztelni a törzsgárda türelmét..........
Üdv. Van 50 liter cefrém, mit csináljak hogy legyen belőle 200 l?? :-DDD
Nem teljesen értem.Ha pl. három részletben fogtad fel az alszeszt,az első 3l 50 %-os,a második 30,a harmadik meg 10 %-os,akkor ez nem rossz.Durva számítás,de fogadd el:a cefre 1/3-a az alszesz,ennek egyharmada a pálinka.Az előbbi számokkal:kb. 5l pálinkára számíthatsz.Ha ez 100 l cefréből van,akkor kevés.Ha 50l-ből,akkor átlagos.
Már tényleg ne haragudjatok, én is kezdő vagyok, de ezek a kérdések kiakasztóak. Nap mint nap ugyanazok a kérdések jönnek x alkalommal, holott csupán pár oldalt kéne átolvasni, ahol minden tömören, világosan le van írva.
Ha egy kérdésre válaszolnak, ugyanazt pár óra mulva újra felteszi valaki. Nem értem.
Mindenkinek köszi a segítséget! Honlap neki vágok és veszek egy legalább 50-60L es hordót és azzal lesz megoldva a hűtése a cuccnak. Egyébként ha a lefőtt alszeszt bármilyen hígítás nélkül belerakom a hűtőbe 1 órára akkor ezt a kozmaolajat letudom szűrni szépen? Ez a része annyira nem volt tiszta mert mindenki másképp csinálja van aki vattával szűri meg miegymás...valami tuningot muszáj lesz alkalmazni mert így ha 1/3 alszesz fő le a cefréből ami elvileg 4.5 liter akkor legalább 10 óra még az lecsöpög amit nekem türelmem nincs kivárni. Lehet, hogy szalmázás vagy sóderozás lesz belőle, nem tudom hogy azt próbálta itt valaki mi a tapasztalat?