Pont ilyet használok bár ennyire azért nem folyik,+ probléma vele, hogy néha pár szem meggy és cseri magot összetör és a szárait nem veszi ki csak kis részét. (Azt utólag festékkeverővel szedem ki) A célra megfelelő szerkezet.A fröcsögés ellen a merő edényemet rá rakom a szájára és már nem is köpköd +fordítgatom a takaró gumit.
Azt nem lehet tudni,hogy milyen a főződ,ha az első hsz.-ben szereplő linken látható,az leeresztős.(és kurva drága)A hűtőt pedig átalakíthatod átfolyósra,azaz felül egy csonkon állandóan elfolyik a meleg,alul meg kapja a hideget.
Ha duplafalú az üst,akkor felesleges olyan borzasztó óvatosnsk lenni,hogy 5l alszesz 4 órán át csepeg.
Az óvatosságot általában a cefre sűrűsége határozza meg. Ha nagyon sűrű, akkor jobb lassú lángon tovább főzni, de viszont ha az anyag engedi, akkor lehet neki nyomatni! Ezt majd úgyis kifogod tapasztalni a főzések során. Sok sikert! ;)
arra viszont rájöttem, hogy 60 literes hűtő kicsi, nemgyőzőm a vizet ráengedni. meg elég macerás a cefrét kiszedni az üstből, valahogy megkel oldanom, hogy billenthető legyen.
köszi, megfogom nézni a mérőt vízben, most éppen folyik a második adag, most is 53 fokkal kezdett, azért nem mertem nagyobb lángon, mert azt olvastam, hogy lassan kel, így is 100 fokot mutat a hőmérő, a páracső végén meg majdnem 90. viszont akkor lehet, hogy azért tartott több mint 4 órát a főzés, mert túl óvatos voltam.
A mérőddel pedig ha mérni nem is,de saccolni lehet a 0 %-ot.Tedd bele 20oC-os tiszta vízbe.A papír alatt,valahol a hajlatban áll be.Hát kb addig tüzelj.
Akinek több cefréje van,(párszáz liter),megengedheti magának,hogy gazdaságtalanságra hivatkozva leálljon kifolyó 10% körül.Esetedben,amikor az a tét,hogy 2liter pálinkád lesz,vagy 3,ez nem szerencsés döntés.A fűtés intenzitását növelned kéne,és törekedni az összes alkohol kinyerésére.
meg volt az első főzésem, kajszin gyakoroltam, de valami nem lett 100-as. a reggeli leckéket elolvastam, cefre a pincében 20 fokon 1 hét alatt kiforrt, cukrot nem tettem bele. a főzésnél viszont közel nem lett annyi, mint amit itt írtok, hogy 1/3-ad alszesz lesz, kb 30 liter cefréből lett 5 liter kb 22 fokos alszesz. kb 1 óra után kezdett folyni, 53 fokkal indult, és összesen 4 órát főztem. az első 2 litert betettem a fagyasztóba, és így aránylag jól letudtam szedni a kozmaolajat, de lehet, hogy még átszűrőm. mi lehet az oka, hogy csak ennyi alszesz lett? viszont finom illata van :)
Hát nem nagyon szédszethető, a rosta elvileg nem is cserélhető, de igazából nincs is rá szükség, málnát, szedret elenyésző mennyiségben szeretnék magozni. Csak kívül lemez, belül már rozsdamentes acél. Egy masszív tengelyre, három, teljes hosszában végigfutó lapát van felfogva, gumilemez véggel.
Nem műcikk ez egy kicsit? A történet úgy kezdődött, hogy:
"Gábor bácsinak 72 szemmel több barackja termett, mint amiből lekvárt szokott főzni. Gondolt egy merészet, és elszaladt, vett egy magozót kétszázötvenezerért, meg egy főzőt egymillióért..........":))
Köszi, hogy írtál róla, tudod agyalok valami hasonló beszerzésében, illetve most már inkább építésében. Nézegettem ezt is, de nem tetszett, hogy festett lemezből van. Hasonló rozsdamentes gépet milliós árban ajánlottak.
Valamire való - akár csak háztartási kaliberű - daráló, magozó, passzírozó stb. kombinált robotgépek horror árban vannak.
Nagyon jó!...... az első képen a háttérben levő hordók! :) Mivel mind le van zárva és kotyogók is vannak, gondolom nem üresek. Elleszel velük egy darabig. :)
A fajélesztőnek ,pektinbontónak, tápsónak a csomagoláson rajtavan hogy hogy kell adagolni!
Savazáshoz kell szerezned 1 ph mérőt!Cukrot meg ahogy gondolod!
"mert tényleg marhára nincs időm, hogy itt tetveregjek veletek"
Ez elég sértő a forumtagokra nézve!!!
" a cuccot be akarom biztosítani és kész."
Már 2 napja nekiláttál a cefrének úgy ,hogy nemis tudod hogy hogyis kell!
Kicsit utánajártál volna akkor nem kellene várnod napokat a válaszokkal!
De ha nincs időd a cefrézésre (pektinbontó,élesztő.....) ,akkor csak rakd be 1 hordóba, fedd le (ne zárd le) ,10 kilonként rakj bele 1kg cukrot és naponta nyomkod le a tetején a bundát!
Nemlesz olyan finom mint az irányitott erjesztéssel,ez inkább csak a szeszről szol!!
Te döntöd el h pálinkát szeretnél vagy csak alkoholt!!!
De akinek nincs ideje vagy türelme annak sajnos nemis lesz jó pálinkája!!!!!
Akkor megpróbálok valami kézzelfogható, értelmes választ adni, ami talán segít. Szóval, amíg a cefre forrásban van, addig le kell nyomkodni a tetején összegyűlt bundát naponta kétszer (legalább), mert nem kívánatos baktériumok melegágya lehet, ami elronthatja a cefrédet és ezzel együtt ugye a pálinkádat is! Sok sikert! ;) Krissz03