Keresés

Részletes keresés

csenksz Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87794

Szia!

 

Pont ilyet használok bár ennyire azért nem folyik,+ probléma vele, hogy  néha pár szem meggy és cseri magot összetör és a szárait nem veszi ki csak kis részét.  (Azt utólag festékkeverővel szedem ki) A célra megfelelő szerkezet.A fröcsögés ellen a merő edényemet rá rakom a szájára és már nem is köpköd +fordítgatom a takaró gumit.

Előzmény: szilvakukc (87762)
Krissz03 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87793

Örülök hogy segíthettem! Remélem, valami jó anyagot sikerül összehoznod! ;)

Előzmény: Doktorbela (87789)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87792

Aki az alkoholra megy és nem a minőségre!!!

 

De ezt leis irtam.

 

Előzmény: foxrudi (87790)
kona.king Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87791

alakul az anyag, 3 óra alatt 7 liter :)

Előzmény: kona.king (87788)
foxrudi Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87790

Minden 10kg gyümölcshöz 1kg cukor?Ez most valami tréfa?????

Előzmény: Törölt nick (87768)
Doktorbela Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87789

Köszönöm az érthető gyors és korrekt segítséget.

így fogom csinálni.......

Előzmény: Krissz03 (87767)
kona.king Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87788

dupla falu, söröshordóból van, olaj van benne. akkor nyomatom neki :)

Előzmény: obsitos3 (87784)
zozomax Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87787
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87786

Köszönöm a képeket!

Lehet hogy a tél folyamán megprobálok építeni egyet!

 

üdv!

Előzmény: szilvakukc (87774)
Krissz03 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87785

Mondjuk egy duplafalu esetében valóban nem kell annyira óvatoskodni. Csak nem tudom milyen főzője van, és én a saját főzőmből indultam ki! :D

Előzmény: obsitos3 (87784)
obsitos3 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87784

Azt nem lehet tudni,hogy milyen a főződ,ha az első hsz.-ben szereplő linken látható,az leeresztős.(és kurva drága)A hűtőt pedig átalakíthatod átfolyósra,azaz felül egy csonkon állandóan elfolyik a meleg,alul meg kapja a hideget.

Ha duplafalú az üst,akkor felesleges olyan borzasztó óvatosnsk lenni,hogy 5l alszesz 4 órán át csepeg.

Előzmény: kona.king (87782)
Krissz03 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87783

Az óvatosságot általában a cefre sűrűsége határozza meg. Ha nagyon sűrű, akkor jobb lassú lángon tovább főzni, de viszont ha az anyag engedi, akkor lehet neki nyomatni! Ezt majd úgyis kifogod tapasztalni a főzések során. Sok sikert! ;)

Előzmény: kona.king (87781)
kona.king Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87782

arra viszont rájöttem, hogy 60 literes hűtő kicsi, nemgyőzőm a vizet ráengedni. meg elég macerás a cefrét kiszedni az üstből, valahogy megkel oldanom, hogy billenthető legyen.

Előzmény: kona.king (87781)
kona.king Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87781

köszi, megfogom nézni a mérőt vízben, most éppen folyik a második adag, most is 53 fokkal kezdett, azért nem mertem nagyobb lángon, mert azt olvastam, hogy lassan kel, így is 100 fokot mutat a hőmérő, a páracső végén meg majdnem 90. viszont akkor lehet, hogy azért tartott több mint 4 órát a főzés, mert túl óvatos voltam.

Előzmény: obsitos3 (87779)
obsitos3 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87780

A mérőddel pedig ha mérni nem is,de saccolni lehet a 0 %-ot.Tedd bele 20oC-os tiszta vízbe.A papír alatt,valahol a hajlatban áll be.Hát kb addig tüzelj.

Előzmény: obsitos3 (87779)
obsitos3 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87779

Akinek több cefréje van,(párszáz liter),megengedheti magának,hogy gazdaságtalanságra hivatkozva leálljon kifolyó 10% körül.Esetedben,amikor az a tét,hogy 2liter pálinkád lesz,vagy 3,ez nem szerencsés döntés.A fűtés intenzitását növelned kéne,és törekedni az összes alkohol kinyerésére.

Előzmény: kona.king (87777)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87778

Köszi!:-)) Sok sikert!

Előzmény: Kezdőcefrész (87728)
kona.king Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87777

pontosan nem tudom, de 20 alatt, mert csak addig mér a mérőm, de még főztem egy darabig akkor is mikor már nem tudtam mérni.

Előzmény: obsitos3 (87776)
obsitos3 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87776

Hány fokos volt a kifolyó alszesz,amikor leállítotad?

Előzmény: kona.king (87775)
kona.king Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87775

sziasztok!

meg volt az első főzésem, kajszin gyakoroltam, de valami nem lett 100-as. a reggeli leckéket elolvastam, cefre a pincében 20 fokon 1 hét alatt kiforrt, cukrot nem tettem bele. a főzésnél viszont közel nem lett annyi, mint amit itt írtok, hogy 1/3-ad alszesz lesz, kb 30 liter cefréből lett 5 liter kb 22 fokos alszesz. kb 1 óra után kezdett folyni, 53 fokkal indult, és összesen 4 órát főztem. az első 2 litert betettem a fagyasztóba, és így aránylag jól letudtam szedni a kozmaolajat, de lehet, hogy még átszűrőm. mi lehet az oka, hogy csak ennyi alszesz lett? viszont finom illata van :)

szilvakukc Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87774

Hát nem nagyon szédszethető, a rosta elvileg nem is cserélhető, de igazából nincs is rá szükség, málnát, szedret elenyésző mennyiségben szeretnék magozni. Csak kívül lemez, belül már rozsdamentes acél. Egy masszív tengelyre, három, teljes hosszában végigfutó lapát van felfogva, gumilemez véggel.

Előzmény: Törölt nick (87771)
szilvakukc Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87773

Hát el. De hidd el, azért vidámabban nézegetem, mintha egy betonkeverőt nézegetnék, hogy el leszek vele egy  darabig.:))

Előzmény: jatti1 (87769)
szilvakukc Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87772

Nem műcikk ez egy kicsit? A történet úgy kezdődött, hogy:

"Gábor bácsinak 72 szemmel több barackja termett, mint amiből lekvárt szokott főzni. Gondolt egy merészet, és elszaladt, vett egy magozót kétszázötvenezerért, meg egy főzőt egymillióért..........":))

Előzmény: comad2 (87766)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87771

Üdv!

 

Szép gépezet!!Tudnál a belsejéről is csinálni pár képet?

Érdekelne a belseje is! :)

 

Köszönöm!

Előzmény: szilvakukc (87762)
zozomax Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87770

Köszi, hogy írtál róla, tudod agyalok valami hasonló beszerzésében, illetve most már inkább építésében.
Nézegettem ezt is, de nem tetszett, hogy festett lemezből van. Hasonló rozsdamentes gépet milliós árban ajánlottak.


Valamire való - akár csak háztartási kaliberű -  daráló, magozó, passzírozó stb. kombinált robotgépek horror árban vannak.

Előzmény: szilvakukc (87762)
jatti1 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87769

Nagyon jó!...... az első képen a háttérben levő hordók! :) Mivel mind le van zárva és kotyogók is vannak, gondolom nem üresek. Elleszel velük egy darabig. :)

jatti

Előzmény: szilvakukc (87762)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87768

A fajélesztőnek ,pektinbontónak, tápsónak a csomagoláson rajtavan hogy hogy kell adagolni!

Savazáshoz kell szerezned 1 ph mérőt!Cukrot meg ahogy gondolod!

 

"mert tényleg marhára nincs időm, hogy itt tetveregjek veletek"

 

Ez elég sértő a forumtagokra nézve!!!

 

" a cuccot be akarom biztosítani és kész."

 

Már 2 napja nekiláttál a cefrének úgy ,hogy nemis tudod hogy hogyis kell!

Kicsit utánajártál volna akkor nem kellene várnod napokat a válaszokkal!

 

De ha nincs időd a cefrézésre (pektinbontó,élesztő.....) ,akkor csak rakd be 1 hordóba, fedd le (ne zárd le) ,10 kilonként rakj bele 1kg cukrot és naponta nyomkod le a tetején a bundát!

Nemlesz olyan finom mint az irányitott erjesztéssel,ez inkább csak a szeszről szol!!

 

Te döntöd el h pálinkát szeretnél vagy csak alkoholt!!!

 

De akinek nincs ideje vagy türelme annak sajnos nemis lesz jó pálinkája!!!!!

Előzmény: curvaisier (87755)
Krissz03 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87767

Kedves Doktorbela!

Akkor megpróbálok valami kézzelfogható, értelmes választ adni, ami talán segít. Szóval, amíg a cefre forrásban van, addig le kell nyomkodni a tetején összegyűlt bundát naponta kétszer (legalább), mert nem kívánatos baktériumok melegágya lehet, ami elronthatja a cefrédet és ezzel együtt ugye a pálinkádat is! Sok sikert! ;)
Krissz03

 

Előzmény: Doktorbela (87735)
comad2 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87766
Előzmény: szilvakukc (87762)
Doktorbela Creative Commons License 2013.08.03 0 0 87765

Köszönöm a semmit !

Ennél kevesebb erőfeszítésbe került vólna a válasz mit az az okoskodás amit írtál.

 

Előzmény: obsitos3 (87736)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!