Keresés

Részletes keresés

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87917

Igen. Nem olvasod az 1x1-et? :)

Előzmény: szilvakukc (87916)
szilvakukc Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87916

Csak a lé főzése???

Előzmény: Szkajvolker Lajos (87899)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87915

Snapszi! Miért nem töltöd át a .hu domainodra?

Előzmény: snapszmester (87913)
Hurkafej Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87914

Sziasztok. Lehet arra adom a fejem, hogy saját főzőt építsek. Olcsó, de precíz szerkezetet akarok. Saválló üst, kavaró, többi vörösréz.

Kiteszek egy linket egy saválló tartályról, egész normál áron. Szerintetek ez megfelelhet üstnek, vagy túl vékony a 0.75mm-es acéllemez?

Persze ha valaki tud ajánlatot, esetleg, ismer egy bádogost, aki vállal munkát savállóval, aztis meghallgatom, ha jobban kijövök úgy.

Sisaknak használ valaki ilyen bográcsot esetleg? Ez lehet szebb, mint amit én össze tudok hozni, mert nyomó szerszámom nincs, csak ilyen kúp alakot tudnék csinálni.

Linkek:

http://www.tartalywebaruhaz.hu/20270-a-rozsdamentes-uszofedeles-bortartaly/53819-05-50-l-allo-bortartaly-1-csap

http://helakri.hu/termek/14_literes_gulyasbogracs_rez.html

snapszmester Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87913

Nincs semmi gond csak azindex még nem írta át a hivatkozást.

 

Kibé légyszíves csinálj valamit.

www.snapszmester.uw.hu ra kellene átírni a fejlécet.

 

 

 

 

Előzmény: sogi01 (87903)
barkócza Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87912

Neme tudunk elegépelni mindannyijan?

Előzmény: schlumbergerrrr (87911)
schlumbergerrrr Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87911

 

megtudná mondani 

ha az ige és az igekötő közé harmadik szó furakodik be, mindegyiket külön írjuk.

tehát nem megtudná, hanem meg tudná mondani

Egybeírjuk akkor, ha megcsalod az asszonyt, és azt mondod, ha megtudná valaki, akkor csendben legyen, nehogy megtudja.

Ekkor viszont valami üveges okmánybélyeg jár annak, aki tartja a pofáját.

Bonyolult, persze, bonyolult.

A lepárlási százalékok is :-)

Előzmény: kovasc (87907)
norris53 Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87910

Előzmény: norris53 (87909)
norris53 Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87909

Az explorer meg adja a választ !!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: sogi01 (87903)
kovasc Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87908

Megvan pár irásal lejebb a válasz

 

 

kovasc Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87907

Üdv

 

Valaki megtudná mondani mézet raknék cukor helyet a cefréhez de milyen arányben és hogyan?

És mennyit ad a méz ?

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87906

Én magam leszek az érdekesség :)

Előzmény: sogi01 (87905)
sogi01 Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87905

Kíváncsi vagyok rá,jaa énis viszekérdekességet...

Előzmény: Baracilin (87904)
Baracilin Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87904

ZD-re vizsekérdekesség képpen...
Ami viszont ezek után meglep, az az , hogy aki mézzel turbózza a cefrét annak hogyhogy nem érződik a méz íz a párlaton?

Előzmény: kupeci (87902)
sogi01 Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87903


Mester!

Valami nincs rendben... mert ezt az oldalt nem lehet elérni.

TISZTELT LÁTOGATÓ, MIELŐTT BÁRMIT KÉRDEZNÉL, LÁTOGASS EL 
ERRE AZ OLDALRA

Mit lehet csinálni? try-rol kijavítani uw-ra?

kupeci Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87902

Figyelemre máltó eredmény, majd referálok!:)

Előzmény: Baracilin (87901)
Baracilin Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87901

idén repertoárra került...

Brix 13 ra lett hígítva ~10kg mézből lett ~90L cefre, kapott borélesztőt, élesztőtápot és citromsavat. (Csak a citromsav hozzáadása után indult meg az erjedés)

9,7L 50% erősen méz ízű párlat lett belőle.

Előzmény: kupeci (87712)
Amateur-no1. Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87900

Egyrészről (mivel nincs vezetékes, v. kúti vized) szükségszerűség, másrészt viszont "ócsósítás" teljesen jó megoldás.

Mennyi meszet teszel, mondjuk abba az egy köbös tartályba és nem árt annak a növénynek később amire kilocseválod?

Előzmény: hevezoli64 (87870)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87899

Megjött a sárgadinnye, 150kg van, kérnék tapasztalati dolgokat aki készített belőle párlatot. Holnap már cefrézni szeretném mert nem áll el sokáig. Tökéletes érett állapotban van. Mennyi cukrot tegyek hozzá, hogy a brix megfelelő legyen? Akkusav mennyit? Megpróbálok holnap szerezni ph mérőt, talán lesz de jóljönne egy gyakorlati mennyiség ha nem találnék. Brix mérőm biztosan nem lesz 20 ezer alatt nem találtam, tehát ebből gyakorlati mennyiség kellene. Mag ki héj le, csak a lé főzése , pektinbontó, élesztő ezek ok.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (87882)
rézműves1 Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87898

...úgy tűnik, hogy mindent jól csináltál és kész is a cefre, lehet főzni...ilyen melegben nem ritka, hogy 3-4-nap alatt teljesen "kierjed, ahogy Miklós1 mondja"...főzd ki mihamarabb...

 

Előzmény: bytuman (87881)
bytuman Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87897

Bocs! Nem pipáltam ki! Elvileg mostmár az!

Előzmény: norris53 (87896)
norris53 Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87896

Ha már itt érdeklődsz akkor az  e-mail címed miért nem publikus ?

Előzmény: bytuman (87895)
bytuman Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87895

Nem tud valaki kb 50l-es eladó pálinkafőzőt jó áron?

Dupla falú vagy keverős érdekelne.

csalitos Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87894

   Tedd rá a tetejét, de a leszoritópántot azt ne. A képződő CO2 eltávozhasson. A kierjedt cefrét (nincs már gázképződés) kifőzöd, vagy egy vékony fóliával takarod amit az edény falára is felviszel, és a tetőt rázárod.

Előzmény: DieselManiaco (87893)
DieselManiaco Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87893

Uraim,lőttem pár képet a az anyagról,segítenének szemrevételezéssel? az első két képen lévő cefrével ha jól gondolom már csak az a dolgom hogy légmentesen lezárjam? A harmadik képen lévőt hogy zárjam le? a hordó tetejét résnyire nyitvahagyva? mi a teendő ha nincs "kotyogós" fedél a hordóhoz? 
Képek itt: http://indafoto.hu/dieselmaniaco/alap_album

bytuman Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87892

Nyugtattatok!(én marha)!!!

bytuman Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87891

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Megnyuktattatok :-)!!

vasbicikli Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87890

A múlt szerdán indított kajszi/szilva/őszi vegyes cefrém szintén 25-26 fokos helyen van.  A 2-3. napon úgy fortyogott, mint egy vulkán, most már utolsókat buggyan, szerintem a tiéd is kész lehet.

 

Előzmény: bytuman (87881)
vasbicikli Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87889

Az örökzöld "mikor van kész a cefrém" kérdésre még egy ellenőrzési lehetőség, gyufapróba helyett/mellett:

Ha az erjedésben lévő cefrét közelről megszagoljuk, az hasonló érzés, mint amikor az orrunkba megy a szódavíz buborékja.

Főerjedésben brutális élmény tud lenni egy gyanútlan, mély szippantás :o) aztán az erjedés előrehaladásával egyre enyhébb ez az érzés, végül el is múlik. Na akkor lehet főzni.

Előzmény: vasbicikli (87888)
vasbicikli Creative Commons License 2013.08.05 0 0 87888

A kierjedt cefrében már nincs cukor, de a gyümölcs savai ott vannak, ettől érezzük savanyúnak.

Ez a savanyú íz, és az ecetesség az két külön dolog. Ecetesedni akkor tud a cefre, ha sokáig tárolják és levegőt kap. Ilyenkor az alkohol ecetsavvá alakul át.

Előzmény: bytuman (87885)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!