Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 35053

Na, de kérem szépen! Ilyet...pornográf képeket ide....!? :)))

Előzmény: Nagy-Imre (35052)
Nagy-Imre Creative Commons License 2014.06.06 0 0 35052

Debreceni fehér bak "munkában" :-)

Nagy-Imre Creative Commons License 2014.06.06 0 0 35051

3 hónapos zsanett fekete nőstény.

Mészáros Barna Creative Commons License 2014.06.06 0 0 35050

Szia!Várd meg míg ivarzik.

Előzmény: Pumi89 (35049)
Pumi89 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 35049

sziasztok!

Volna egy olyan problémám, hogy az anya nem hajlandó felvenni a bakot valamiért. ha berakom hozzá csak lapít és menekül. (biztos nem vemhes) ha ráugrik mindig leszorítja magát a padlóra, hogy ne férhessen hozzá a bak. fél órát szoktam adni a baknak. 
Ennek mi lehet az oka?
Tegyem be 1 egész napra szerintetek?

 

Köszönöm előre is a válaszokat 

 

Gábor

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 35048

Szépségeim! :-)

 

zoleszsz Creative Commons License 2014.06.06 0 0 35047

2 nap gondolkodás után én azt állapitottam meg hogy kokkcidiózis kinozza a nyuszim. Szegényke már csikorgatja a fogát is. Még kezelhető remélem...

Niki864 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 35046
Sziasztok!Lenne egy kérdésem!Van nekem 4 db nyuszim 2 oroszlánfejű és két sima nyuszkó!Tegnap reggel észrevettem hogy a fehér oroszlánfejű nyuszim nem eszik levert és üresen rág!Kihivtam a dokit ő adot gyógyszert csak 3 szori kérdezésre se mondta meg mi az annyira beszélte hogy mi lehet a baja és nem hallotta vagy nem tudom!De nem is ez a lényeg 0.5 l vizbe kell 1 mili belőle 3 nap mindegyiknek!Kérdés én tudok valahogy neki segíteni szoktam velük játszani nem szeretném ha vége lenne!SOs kérlek gyors válaszokat írjatok!Lehet hogy túl sok ször került a gyomrába?Előre is köszönöm!
zoleszsz Creative Commons License 2014.06.05 0 0 35045

Na megint én...

Ma reggel kimentem lecsekkolni a nyulakat s erre azt veszem észre hogy az egyik kalim gubbaszt :( . Kicsit megbizgettem és úgy látom mintha nem tudna állni a lábán vagy szédül. 

    Töltöttem vizet nekik egyböl elkezdett inni.

Mi lehet a baj? 

Deryan Creative Commons License 2014.06.05 0 0 35044

:)

 

Az idén több "pockos" nyuszim volt a süldők között. 

 

Mivel kifutóban vannak egész nap, a szaladgálás rájuk van bízva, de reggel és este maszírozom őket, amíg enni nem kezdenek.

A nagyobbaknak langyos kamilla teával beöntést is szoktam adni 3-4 napi gubbasztás után. A beöntéshez vettem a gyógyszertárban  gumiból készült fülöblítőt. Ezzel nem sérül meg a végbél.

A "pockos" nyuszik egyébként sem igen ficánkolóak. Ha már ficánkol, akkor enni is fog és meggyógyul. Beöntés nem kell.

 

Ez a módszer azért jó, mert a nyuszi nem úszik el az ürülék megindulásakor.

 

A nem pockos, de hasmenéses nyuszi popsimosást kap, hogy könnyebben tisztálkodni tudjon s minél hamarább elmúljon a hasmenés.

 

Német nagy ezüst anyától és hasonló súlykategóriás keverék apától származó 3 hónapos nyuszik.

 

 

 

Súlyuk bőven 2,5 kg felett van átlagosan, de még várok a vágással, mert úgy látom, hogy most rakódnak be és egyébként is szépen megvannak együtt.

Ellenben a kaliforniak ilyenkor már szószoros értelemben tökösek, de a bügyőjük még csak éppen hogy fejlődni kezd.

Viszont konyhakészen 1 kg-osak + máj. Finom, zsenge kirántani való nyuszik.

Ha nincs férfi a háznál nők is könnyebben le tudják vágni. - Nem véletlenül "sztárolt" fajta, ahogyan korábban valaki a fórumban jelllemezte

Előzmény: kemorgo (35036)
eloper Creative Commons License 2014.06.04 0 0 35043

Az ecet 10% az almaecet pedig 5% , annyi, hogy olcsóbb és fele mennyiség kell belőle. én most gyógyszeres nyuszitápot vettem, nincs baj a gyomrukkal, de az előző alomnál sima nyúlabrakot vettem, hát ott volt hasmenés. Én szárított lucernaszénát adok nekik mindig. Az van.

A 10 hetes nyuszinak mennyi a súlya?

Ha pannon fehér anyát  bepároztatom ezüst színű valamilyen bakkal akkor milyen színkombinációk várhatóak? Vagy ha az ezüstszínű óriásfajta az anya és pannon az apa akkor mi lesz?

kemorgo Creative Commons License 2014.06.04 0 0 35042

Rendes ecetet nem tudom, én is innen művelődöm :D 

Esetleg még megpróbálhatod, hogy ha nincs trisumixed, vagy nem akarod gyógyszerezni, hogy az ivóvizébe pár csepp jód- én volt, hogy Betadint csöppentettem ha ivott - arra azért figyelj, hogy ne fém legyen az itatója, mert azzal reakcióba lép állítólag, de nem tudom a pontos infót, nem vagyok vegyész.

 

Szegény nyuszót azért halálra ne kergesd, gyengék ám ilyenkor :( Csak picit, hogy mozogjon.

 

Most nálam is van egy szomorkodó, már lassan egy hete különvettem, - ojjé, volt időm nyuszit simogatni esténként - nem viszi túlzásba a zabálást, hálistennek a hasmenést megúsztuk, ha kirakom, akkor érdeklődő, magában jól el van. Ha visszateszem a csapatba, megint kezdi a búslakodást. Úgy látszik, valamiért nem illik össze a testvéreivel. Még jó, hogy az utolsó fialás is megvolt két és fél hete, 13-at fialt, és mind él.

Ma meg megkapták a Mixovacot a négy anya és a bak, a kicsiket a maradékból oltottuk, féladaggal. Számoltam, a legnagyobbak nem kaptak, mert ha valami gáz van, már nem nagy ügy lecsapni őket az első jelre, most tíz hetesek. A legkisebbek se kaptak, rajtuk meg nem igen mit volt szúrni, ott marad az ima :D, a két középső banda. az öt és a négyhetesek kapták meg.

Előzmény: zoleszsz (35041)
zoleszsz Creative Commons License 2014.06.04 0 0 35041

Hehe, tegnap estére nagyon begerjedtem. Nem tudtam megbékélni a gondolattal, hogy szegény nyuszim túléli a terminátor kutyámat és akkor egy ilyen puffadás viszi el :)

   Fogtam magam gyomrászgattam, hasimasi ez meg az, utána bevittem a fásszinbe kergetőztünk egyet, persze nem volt valami nagy kedve hozza de unszolgatva 5 kört lenyomtunk.

    Reggel 6-kor munkába menés előtt nem birtam ki hogy ne nézzek hátra hozzájuk. Élt, ennyi elég is volt nekem egyelőre :) Estére hazaérve úgy nézem mintha kicsit élénkebb lenne, ma is kergetőztünk egy kicsit.

Marad a száraz cucc meg a viz. Olvastam itt almaecetes dolgokat is gyomorbántalmakra, láttam hogy valaki kérdezte hogy a rendes ecet nem e teszi meg de vagy nem válaszoltak rá vagy én nem találtam. Esetleg ha valaki meg tudná magyarázni ezt?

Előzmény: kemorgo (35036)
M.Regi83 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 35040

 Sziasztok kicsit rég jártam erre találtam munkát és nem sok időm van gép előtt lenni de hoztam egy pár képet nektek az idei szaporulatról.

   

2 hónapos törpe nyuszik!

Pár napos törpe nyuszik!!!

 

Keverék házi nyuszik 12 db 

az egyik anyám 2 db kis nyuszit fialt szép kis zsemleszínűek.

 

 

zoleszsz Creative Commons License 2014.06.03 0 0 35039

No hát úgy vettem észre hogy puffadtabb a hasa mint a többinek. Olvastam itt has masszázsról meg kergetőzésről, amikor elkezdtem masszirozni kicsit megijedt, de utána hagyta. A kergetőzést nem tudom hogy oldjam meg mert ha a kertben eleresztem akkor nem biztos hogy én leszek majd az első aki megfogja... Gyógyszert ebben az órában itt már nem tudok venni s holnap reggeltől munkában leszek 12 órát. Esetleg valami házi trükk ha volna a tarsolyban?

Előzmény: Nagy-Imre (35038)
Nagy-Imre Creative Commons License 2014.06.03 0 0 35038

Előfordul ilyen,késő tavaszi/nyári időszakokban sűrűbben.Ha nincs étvágya bélrendszeri megbetegedésekre gondolok.Azt nézd meg ,hogy  felfúvódva,van e hasmenés(nem véres-e),vagy csikorgatja-e a fogát.Ha nem eszik és csak gubbaszt vágd tarkón ne szenvedjen tovább, a kutya szereti :-).Egyből nem fognám rá a "kokcira" ,de nem kizárt.Először is ellenőrizd a takarmányok minőségét ,ha piszkos,penészes stb. ne adj olyat nekik.Egyelőre a zöldek,káposzta levél stb. etetését is csökkentsd vagy hagyd el.Árpát,zabot,tápot,jó gyepszénát,kevés lucernaszénát adhatsz nekik. Az itatókat jól fertőtlenítsd ki és legyen előttük mindig friss víz.Gastroferm Mvit,Lisovit-R Combi (probiotikum) is jó nekik ha nem vagy az antibiotikumok híve.

Ha viszont több nyulad is ilyen és fel vannak fúvódva stb. akkor kéne nekik a Trisulmix és/vagy gyógyszeres táp.

Előzmény: zoleszsz (35035)
Nagy-Imre Creative Commons License 2014.06.03 0 0 35037

Szia!Most rendeltem én is súlyszelepeset ,ma reggel próbáltam ki és eddig nagyon jók.De van nekik golyós is.

Innen: 

https://www.delifarm.hu/72-nyul-itatok

Előzmény: Karel1983 (35027)
kemorgo Creative Commons License 2014.06.03 0 0 35036

Szia, mindenképpen különítsd el, és csak réti szénát és vizet adj neki.

 

Igen, ennek apropóján beszéljünk kicsit róla.

Nálam az a menetrend, hogy reggeli és esti etetéskor általában végigsimogatom a bandát, ha valaki elkezd fogyni, még mielőtt feltűnne, hogy szomorkodik, már észre lehet venni a gerincén. Ugye, a süldő nyulak, azok olyan kis tömöttek végig. Ha elkezdem érezni a gerincét, egy futó simin, akkor általában baj van. Ha időben észreveszem, akkor általában pár nap böjt és elkülönítés segíteni szokott.  Ilyenkor csak széna van előtte, és magányos. Annyi, hogy naponta ki szoktam rakni a ketrecből, kicsit mozogjon.

 

 

Az elmúlt időszakban kicsit kaotikus volt pár hét, nem igazán volt túl sok időm naponta a nyuszikra. Így végig is ment a búslakodás pár nyuszón, egyet sajnos, meg kellett szabadítani a kínjaitól. Elsőre túlélte, nagyon ment a  hasa, ennek örömére megfürdettem, nagyon bírta a langyos vizet - annyi előzménye azért volt, hogy már olvastam Deryantól, hogy fosos nyuszit megfürdette és előző este kiengedtem kicsit mozogni, és volt egy üres virágalátétben víz, és nagy lelki nyugalommal beleült :D - szépen helyrejött. Amikor a testvéreit vágtuk, neki megkegyelmeztünk, hogy picit szedje vissza a veszteséget. Bekevertem a két két héttel későbbi alomba, úgy tűnt, befogadták, és jól érzi magát de sajnos, vágás előtt ott ismét bekapta a fosósat. Akkor már nem bírtam visszahozni, és megszabadítottuk a kínjaitól.

Úgy gondolom, hogy lehet a stressz is közrejátszik egy-egy ilyennél. Nálam általában későn, 8-9-10 hét környékén jelentkezik, amikor általában már elkezdődnek a balhék. Azért annyi ketrecem nincs, hogy mindenkit külön helyezzek el vágásig, úgyhogy  egy-egy veszteséget el kell fogadnom.

Előzmény: zoleszsz (35035)
zoleszsz Creative Commons License 2014.06.03 0 0 35035

Jo reggelt emberek!

Azt vettem észre, hogy az egyik süldő nyulam kezd szomorkodni és nem nagyon van étvágya...

  Mit tegyek? Különitsem el és csak szárazat adjak ?

Tegnap óta fedeztem fel, és úgy nézem hogy egyre bágyadtabb.

Ladybee Creative Commons License 2014.06.03 0 0 35034

57 %. Nem rossz.

Előzmény: thefactory (35033)
thefactory Creative Commons License 2014.06.02 0 0 35033

Én pont tegnap vágtam egyet ami 3250 gramm volt és 1850 gramm jött ki belőle! 

Előzmény: eloper (35031)
Ladybee Creative Commons License 2014.06.02 0 0 35032

A debreceninél 58-60 % a kihozatal. A Pannon sem lehet rosszabb.

Előzmény: eloper (35031)
eloper Creative Commons License 2014.06.02 0 0 35031

sziasztok!

Mennyi a sülyveszteség egy kb. 3  pannon fehérnél, ha levágom? van-e esetleg valami szabály amivel lehet számolni?

Karel1983 Creative Commons License 2014.06.02 0 0 35030

Ezek a súlyszelepes itatók jól működnek? Megbízhatóak?

Előzmény: Leslee/Alfa (35028)
Karel1983 Creative Commons License 2014.06.02 0 0 35029

Köszi.

Előzmény: Leslee/Alfa (35028)
Leslee/Alfa Creative Commons License 2014.06.02 0 0 35028
Karel1983 Creative Commons License 2014.06.02 0 0 35027

Hali. Ezt a golyós, szopókás önitatót hol lehet beszerezni? Valahogy nem találok egy normális boltot sem.

Dobjatok meg 1 linkkel plz!

 

laller25 Creative Commons License 2014.06.01 0 0 35026

Helló ma vetűnk egy szép lány nyuszkot

 

 

ime a válastási kisnyuszkoim

 a másik csapat kisnyúl akik a hétvégén lesznek választásiak

 

ime a 2 kani és a szűrke anya

 

Zretyi Creative Commons License 2014.06.01 0 0 35025

Nagyon köszönöm akkor mostmár nyugodtan adom nekik én is!

Előzmény: -balu28- (35019)
japipapi Creative Commons License 2014.06.01 0 0 35024

Így már értem. Nem mai darab, és lecsurgó trágyalé  megtette hatását is. Szerintem könnyedén lebontotta, látszik a szeg, a deszka már valószínű régen kikorhadt, talán a nyulak is erőlködés nélkül kimehettek volna. Javaslom egy léccel, alul-felül, mint egy hevedert szegezz rá erősítés gyanánt. Sajnállak károd miatt.

Előzmény: zoleszsz (35018)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!