A Schermer jól kitolt a régi pisztolyok használóival. A 9mm kapszli loszert már nem gyártják, mert az új pisztolyaik 6mm loszerrel mukodnek . Az ebay.de árverési oldalon lehet találni még.
Üdv mindenkinek itt a fórumon! Már többször olvastam a fórumot, érdekes dolgokat írtok. Én már több 30 éve henteskedem, és egy kérdéssel fordulnék hozzátok: esetleg tud-e valaki Schermer kábítópisztolyhoz eladó patront? Köszönettel.
Bocsi mindenkitöl , természetessen elküldöm bárkinek , csak küldjön elérhetőséget ( név ,cím ) Az a baj hogy e-mailba nem fér bele, ki kell írnom cd-re .
A DICK RS75 is meg van, de csak vékony pengéjű kések élezésénél hatékony. Mikor már kopik a kés, és egyre vastagabb anyagból kell kiköszörülni vele az élet, nagyon megnő a köszörülési idő. Nem lehet vele olyan éleket elérni, mint a szalag+polír kombinációval.
A használata viszont gyerekjáték, és az asszony is meg tudja élesíteni vele a kést a konyhában, ha kell.
Olyan is van, hogy a 9*27-et is duplázni, sőt triplázni is kell. Bivalyt vágtunk a 3. lövés után sem esett össze. A 13 mázsás bikákról nem is beszélve..
Két dolgot kell változtatni rajta a profi késélezéshez. A mellékelt barna paszta használhatatlan, zöld színű polírpaszta kell ( ez rozsdamentes acélhoz való), és csiszoló szalagot is zöld színű, durvább svájci cuccra kell cserélni ( coltellóban kaptam hozzá).
Borotvaélesre tudom élezni a késeimet vele, és teljesen tükrös a kés pengéje. Nem égeti el a kést, és rögtön látom, ha megjelenik az élen a sorja, amit le kell polírozni. Ezáltal kisebb az anyagveszteségem is.
Próbáltam a lepkecsiszolós+ polírkorongos verziót is. Az is jó, csak jobban karistolja a kést, és könnyebb megégetni a kés élét. Előnye, hogy vágóhidakon gyorsabb vele dolgozni, és a zsíros kést is jobban tolerálja. Ennél nem látni, mikor jelenik meg a sorja,ezért több lehet az anyagveszteség, ha figyelmetlenek vagyunk.
A 9x27 tempo-ból sárgánál erősebbet nem javaslok, mert szétroncsolja a pisztoly belsejét. Kivétel, ha már nem jól tömít a dugattyú felső része a tölténykamrában, mert megette a lőpor a hanyag karbantartás miatt. Új korától rendszeresen tisztított és olajozott JP4 simán leviszi 9mm jat-tal is a marhát. Eddig életemben két bikát vágtam, mind a kettőt 9mm jattal lőttem, és lefeküdtek az első lövésre.
Ha nem, van egy könyvem (kerti grillezők és füstölők) szívesen elküldöm .
Sajnos nagy a mérete ahhoz hogy ide fel tudjam rakni. Van füstölőm de én is alakítok rajta. Ez a könyv segített egy kicsit,néhány apróságot kell megváltoztatnom.Ha érdekel még a téma válaszolj ,vagy küldj elérhetőséget a maci7@citromail.hu-ra.
A nyáron elég sokat lőtem marhát Tempo-val. A hídon a jp4 cserélve volt minden 2 hónap után, annyira tönkrement. Olyan is volt sokszor, hogy a taglószeg szó szerint összetört benne.
Köszörülés: a vágóba olyan koronggal éleztünk ami, smirgli lapokból van összeállítva ( nem tudom a pontos megnevezését) utána polír filc korongon húztuk át. Szabályosan eszi a kést.
Itthon mindig gyémánt tányérkorongon köszörülök, utána polír filc korong rózsapasztával. Borotvaélt ad a késnek és nem utolsó sorban nem mar bele, nem karistolja össze. Olyan, mint ha mindig új lenne a kés :)
Szia! Nagyoláshoz Rákóczi SiC240-es fenőkő, finiseléshez Haidu kerámia fenőkő és a végén Haidu porcelán fenőrúd. Persze én készítőként elfogult vagyok....
A Coltellonál kapni kerner loszert, piros mindig van nekik. Nekem zoldet is beszereztek egy hét leforgása alatt. A piros Kerner picit erosebb csak mint a 9mm jat, de aki megalomániás ,annak ott vannak a 9x27 Tempo brutálisabbnál brutálisabb változatai.
Porkert téma: idén februártól újra termel a gyár, lehet kapni eredeti cseh PORKERT darálót. Az 32-es ára 110 EUR a Felvidéken. Olcsóbb sosem volt, ezért a tizenezerért kínált made in china Porket meg Poket verziókat kedves mosollyal vissza illik utasítani. Nekem van a szekrényeben már tartalékba egy eredeti 32-es, mert sosem lehet tudni, mikor állnak le megint.
Késélezés témában indítanék egy kis eszmecserét, mert az elmúlt félévben rengeteg idot fordítottam a téma kutatására, és eszkozbeszerzésre. Ki mire eskuszik?
Köszönöm a felajánlásokat attika 1-2 doboz jöhet, Jat-ot tudok 80 ft/db ért, de a kernertől valahogy másképp fekszik a desznó.
Nem tom miért de nagyobb kraft lehet benne.
320 ért csampi nagyon jó az ár nálunk 360 ért lehet ilyet venni. Meg nem is nagyon van, háztáji, csak hizlaldás. Vágási kihozatal szempontjából nem mindegy melyiken van nagyobb "tejföl".
A mai napon az asztal éleinek varratok sorjázása után fotózom, kíváncsi leszek a véleményetekre, az alap csampinak az asztala szolgáltatta, a mesterem fantáziájával párosulva. Szétszerelhető a kerete 20x40 zártszelvény 6 db 3/4 horganyzott cső forog benne.
Mivel csomag tartóban szeretném szállítani ezért 80*150*45 cm a mérete, szétszerelhető. Kicsit lehetett volna nagyobb de nem baj majd a feje lelóg.
A nyáron volt egy pár süldő vadmalac nyúzás, előkészítés de ez nem olyan mint a disznó vágás.
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Haidu és a Rákóczi fenőköveket. Olcsó és hatékony késfenő eszközök F120-tól F1500-as finomságig. Van 46 cm-es porcelánrúd is, a kés meghúzásához, ezt különösen szeretni szokták a hentesek. :)