Sziasztok. Tudna valaki olyan boltot, ahol árulnak vegytiszta lágy vörösréz csövet méterre is? Eddig mindenhol csak 5m minimummal volt rendelhető amiket neten láttam, ma még azért körbe kérdezősködöm a közelben.
Mi a különbség a gépészeti és a vegytiszta vörösréz cső között?
...ezért van ez a fórum, hogy segítsünk egymásnak...
...az FBS szilikon ragasztónál szerintem semmi gond, mert az alkoholgőzőket jól bírja és semmi elváltozást (ízben, szagban) nem okoz...a rézküszöbsínt én lágyforrasztással tettem a bogrács tetejére...habár annak látszik, nem egyszerű a művelet, a rögzítés miatt...tizedre pontosan feküdnie kell körben, mert különben nem érvényesül a "kapilláris-hatás" és kiszalad a forrasztóón...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Egyébként akkorára tekerd, hogy beleférjen a hordóba (hehe, gondoltad volna? :P )
Inkább nagyobb átmérő legyen, kevesebb menettel. Pl. PB palack "sablonra" 15-ös lágy rézcsövet kézzel is könnyű feltekerni. Egyenletes lejtésre ügyelj!
Kész a dinnye. 100 liter volt a cefre, ebbe ment 7 egység napfény, a végeredmény 8.8 liter 48 fokra beállított párlat. El sem merem képzelni mi lett volna belőle napfény nélkül.
Bocsi ha kétszer kapod meg ezt a válaszomat, de valami hiba csúszhatott a küldésbe.
Az instrúkcióid alapján átm. 15 / 3 m-ből megcsináltuk a hütőspirált, 30 l. hordóba lett beleszerkesztve és müködik, mert két próbajáraton vagyunk túl.
A spirál alsó kivezetése a tömszelencével nem lett cseppmentes elsőre, de Sziloval megoldottam.
Tedd el, kóstolgasd, lehet, hogy megszereted. Ha mégsem, jövőre teljesen kimagozott baracból főtt pálinkával hígítgasd, míg kellemes ízű lesz. Ha mégsem tetszik, dobd be hozzánk a kerítésen.
Az biztos hogy precíz kreatív egyén,voltam a műhelyében.Szokott csinálni pistoriust is,de ott még egy plussz terelőtányér is van beépítve,ami a gőzt megvezeti.Ezt lehet sisakban,vagy sisak fölötti változatban alkalmazni.Esetleg egymás fölött kettőt.
Tavalyelőtt én is csináltam,szerelhetőt,a tisztítás miatt.Már azt hiszem volt fent a képe,Így néz ki,80%-osan kész állapotban.:
15én raktál bele cukrot. Akkor mit akarsz rajta lefőzni? Még a melegben is kell legalább egy hét, hogy leforrjon. Ha lemegy a sűrű az aljára és a tetején a lé van, főzheted. A leírásod alapján javában forr az anyag.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Pont akkorra forr kia cefrém amikor nem tudom megoldani a főzést. 4-5 napot el lehet tárolni a cefrét, van valami módszer amit követni kell? Hallottam olyat, hogy megsavanyodik, ha nin időben kifőzve.