Megtörtént a "Táltos 6066" szüreti mulatsága. Sajnos elbíztam magam, nagyon sokat hagytam a tőkén, ezért később érett be és - gondolom a jun 5.-e óta taró aszály miatt is - apróbb szemű lett. 184 kg az eredmény.
A szálvesszőről szedett fürtökből a próba must cukorfoka 17-18.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Azt hiszem, itt olvastam valamikor, (végig olvastam a fórumot) hogy valaki próbálta, hogy alma tisztázásakor bodzavirágot tett az aromakosárba. Most erjed egy hordó almám, még virágzáskor szedtem, és lefagyasztottam bodzavirágot. Mennyire illenek össze, illetve mi a véleményetek a dologról?
Ha leszedem a bodzát, akkor miként fagyasszam le? Még nem akarok ezzel a cefrével is foglalkozni, csak 1-2 hét múlva.
Bogyózás után lenne a legjobb fagyasztani gondolom én, de olvastam olyat is, hogy valaki aztán a fagyott fürtről szedi le a bogyót. Továbbá olyat is hallottam, hogy szedés után forrázzák a fürtöket. Ezt miért?
...az FBS szilikon ragasztónál szerintem semmi gond, mert az alkoholgőzőket jól bírja és semmi elváltozást (ízben, szagban) nem okoz...
Na erről beszéltem valamelyik hozzászólásomban, hogy ha valaki nincs benne ebben a szakmában akkor piszok nehéz bármiben is tervezgetni, lépni mert nem ismeri a legújabb anyagokat, technikákat, ergo még ökörségeket is fog kérdezni. De most, hogy olvasom ezt az FBS ragasztót lenne egy elképzelésem és a véleményedre lennék kíváncsi.
A sisakba szerelhető hőmérőre nem tenném rá azt a menetes bővítőt hanem anélkül, kilences fúróval megfúrva, beforrasztva és a végén lévő kalibráló csavart(mivel az nem rozsdamentes) egyszerűen bekenném ezzel az FBS szilikonnal.
Így talán valamivel gyorsabban "gondolkodna" a hőmérő, nem lenne rajta az a bazi vastag réz.