Keresés

Részletes keresés

Amateur-no1. Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88493

Nagy tisztelettel kérdzném, hogy mikortól nincs közöttünk Ő ?  

Megpróbáltam utánakeresni a legutólsó beírására, de a rengetegben elvesztem.

Előzmény: hal65 (88472)
foxrudi Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88492

Semmi egyebet nem tudok,ezt az üzit kaptam a havertól,(főzdés) de mivel én külföldön vagyok,nekem nem aktuális.Telefonszámot tudok adni lebeszélni

Előzmény: gombászok (88490)
gombászok Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88491

Vagy KI(nek a Szelleme, Lelke??) Szerintem biztos Veletek volt valahogyan!!!

Előzmény: hal65 (88472)
gombászok Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88490

Bogyózva, vagy kocsányostul???????? Mennyire érett, mifelénk még csak a középső virágzat termései feketék, a külsők még zöldek.

Előzmény: foxrudi (88487)
vinik táltos Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88489

Üdv.

Mostanában tréfálkoztunk rajta.   (Hogy ezt is a lugason terem?)

Talán 10 nappal korábban tettem fel képeket.

Ezek pet palackok, darázscsapdának kivágva. Tartalma ecetes cukros víz, kis előpárlattal ízesítve. A képen már a lugasról leszedtem.

Nem is volt a szőlőn darázsrágás.

 

Előzmény: fefe1971 (88485)
foxrudi Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88488

Mailemre reagáljatok.

Előzmény: foxrudi (88487)
foxrudi Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88487

Sziasztok.Van 100 forintért borzag..(Nógrádban a neve,amúgy bodza)Érdkel valakit?Gyors válasz kellene.Állítólag 5 t van.Kapcsolat Nógrád megyében.

Előzmény: citrus04 (88486)
citrus04 Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88486

Kedves Mindenki!

Még nem értem haza (Hévizen áztatom magam holnapig) és nethez is csak most jutottam egy kicsit.

NAGYON KÖSZÖNÖM A HÁZIGAZDÁKNAK A VÉNDÖGLÁTÁST, GONDOSKODÁST!!!  A TÖBBIEKNEK A BEFOGADÁST!!!

Kedves MIMI!

Ne aggódj túl sokat! Ha eddig nem tetted, ezután rá ne szokj:-)))

Azt is világgá kell kürtölnöm, hogy bronz érmet nyertem, mint  újonc:-)))

Még egyszer köszönöm a részvételi lehetőséget ezen  a fantasztikus, jóhangulatú rendezvényen!!!

Üdv.: Citrus04

fefe1971 Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88485

Szia,

Az a sok üveg mi célt szolgál a kerítésen? :-O

 

Előzmény: vinik táltos (88484)
vinik táltos Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88484

Megtörtént a "Táltos 6066" szüreti mulatsága. Sajnos elbíztam magam, nagyon sokat hagytam a tőkén, ezért később érett be és - gondolom a jun 5.-e óta taró aszály miatt is - apróbb szemű lett.  184 kg az eredmény.

A szálvesszőről szedett fürtökből a próba must cukorfoka 17-18.

A sok negyedik csapos fürtökből csak 14-15.

 

A képen: tájkép csata szüret után.

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88483

Köszi! Nyáron nyekemis kb ennyi volt.

Előzmény: foxrudi (88479)
..MiMi.. Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88482

Örülök, hogy "ezt" írtad! Jövőre is összehozzuk! Puszi!

Előzmény: bolo04 (88480)
sogi01 Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88481

                     vf1 linkgyüjteménye 

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (88454)
bolo04 Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88480

Elnézést,hogy csak most írok, de nem tudtam belépni a fórumra.

Nagyon köszönöm, hogy ott lehettem a NZD-n. Sok jó emberrel ismerkedhettem meg.

Külőn kőszőnet a házigazdának és kedves feleségének. Minden szuper volt.

 

foxrudi Creative Commons License 2013.08.22 0 0 88479

26°-os.Asszem,meleg volt nagyon,és nem hűlt meg jobban.

Előzmény: Törölt nick (88478)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88478

Hány °C-os volt?

Előzmény: foxrudi (88471)
sogi01 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88477

én meg felvettem.... 

Előzmény: Tucso69 (88476)
Tucso69 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88476

Szilva megnézte, Pörgölő által küldött minta. :-)

Előzmény: hal65 (88472)
Tucso69 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88475

Ártani nem fog neki, illatban és ízben is hozzá fog tenni. Próbáld ki!

Előzmény: benchmade (88474)
benchmade Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88474

Azt hiszem, itt olvastam valamikor, (végig olvastam a fórumot) hogy valaki próbálta, hogy alma tisztázásakor bodzavirágot tett az aromakosárba. Most erjed egy hordó almám, még virágzáskor szedtem, és lefagyasztottam bodzavirágot. Mennyire illenek össze, illetve mi a véleményetek a dologról?

templomhegyi Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88473

Nem tévedhetek nagyot ha azt mondom ,hogy pálinka:)) éa az egészségünkre hörpintett egyet vf1 barátunk

Előzmény: hal65 (88472)
hal65 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88472

Azt sajnálom, hogy nem néztük meg, mi volt abban az üvegben.

Előzmény: Törölt nick (88465)
foxrudi Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88471

A kajszim így indult finomításkor.

zsuzska60 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88470

az illatosakból

Előzmény: Elveon (88468)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88469

legjobb, ha a bogyót fagyasztod, a többihez nem tudok hozzászólni.

Előzmény: Hurkafej (88466)
Elveon Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88468

Szőlővel kapcsolatosan milyen tapasztalataitok vannak milyen fajtákból érdemes főzni pálinkát?

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88467

Ja! És szerintem jó, nekem ízlik. Pedig rostokkal együtt főztem.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (88451)
Hurkafej Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88466

Ha leszedem a bodzát, akkor miként fagyasszam le? Még nem akarok ezzel a cefrével is foglalkozni, csak 1-2 hét múlva.

Bogyózás után lenne a legjobb fagyasztani gondolom én, de olvastam olyat is, hogy valaki aztán a fagyott fürtről szedi le a bogyót. Továbbá olyat is hallottam, hogy szedés után forrázzák a fürtöket. Ezt miért?

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88465

Illően megemlékeztünk vf1 barátunkról,aki mintha az égből is szemmeltartaná a ZD-t.

 ugyanis a megemlékezés csendjében az asztalon egy üvegből nagy  pukkanással kirepült a dugó.

Na ezt rakja össze valaki tudományosan......

 

truffle Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88464

Rezek Ura!

 

...az FBS szilikon ragasztónál szerintem semmi gond, mert az alkoholgőzőket jól bírja és semmi elváltozást (ízben, szagban) nem okoz...

 

Na erről beszéltem valamelyik hozzászólásomban, hogy ha valaki nincs benne ebben a szakmában akkor piszok nehéz bármiben is tervezgetni, lépni mert nem ismeri a legújabb anyagokat, technikákat, ergo még ökörségeket is fog kérdezni. De most, hogy olvasom ezt az FBS ragasztót lenne egy elképzelésem és a véleményedre lennék kíváncsi. 

A sisakba szerelhető hőmérőre nem tenném rá azt a menetes bővítőt hanem anélkül, kilences fúróval megfúrva, beforrasztva és a végén lévő kalibráló csavart(mivel az nem rozsdamentes) egyszerűen bekenném ezzel az FBS szilikonnal.

Így talán valamivel gyorsabban "gondolkodna" a hőmérő, nem lenne rajta az a bazi vastag réz.

Előzmény: rézműves1 (88455)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!