Keresés

Részletes keresés

Baulek Creative Commons License 2004.02.14 0 0 242
Ha gondolod, felrakom. Annyi korlát van, hogy 6 megánál nagyobb filét nem tehetek fel (de több kicsit igen). Azt nem tom hányan broadbandosok eléggé, hogy nézhessék.

Van egy rövid szöveges összefoglaló az RTLKlub lapján:

A Baumag nem fizet
Mindent eladnak a szövetkezethez tartozó cégek
RTL Klub Híradó - Kruzslicz Dávid
2004-02-13 18:49:51

http://www.online.rtlklub.hu/hirek/belfold/?id=0402104281

Szerintem a régebbi Élesbent kéne digizni mert ahogy olvasom balázsurat szeretnétek látni :-)

Előzmény: Jack Lucas (241)
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.14 0 0 241
Megnéztem. Bedigizzem? Talán fel lehet tenni a Baulek honlapra, ha érdekel valakit... Nem nagy szám egyébként.
Patyi reklámozta a jövő szombati demonstrációt a Kossuth téren.
Előzmény: kulacsos (240)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.14 0 0 240
Szia.

Láttad Te is ???

A mester megint nem mert a szemünkbe nézni, vagy már ki tudja hol van.......

Látta valaki élőben valahol a mi drága elnökünket????

Előzmény: Jack Lucas (239)
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.13 0 0 239
Másfél óra múlva az RTL Klub híradójában, 0:05-kor!
Baulek Creative Commons License 2004.02.13 0 0 238
Hahó!

> .(látom leszedted a viszálykodást tanusító közleményt és reakciót
> tartalmazó linket)

Csak mielőtt csatlakoznék a múltat szaporán aktualizálók népes táborához: a nevezett doku fenn van, eredeti funkciójában, mint a 9. tájékoztató melléklete (abból érhető el). De mint érdekesebb újdonságnak az első hétben egy extra linket is kiraktam. Általában az ilyesmiket kb. egyhetes korukig túlhangsúlyozom.

> A Bmag gazdálkodás kibontakoztatására tett megjegyzésed, szerintem Te sem
> gondoltad komolyan.
--
> Amint nézem /ha ugyan még Bmag
> érdekeltség/ egyedül a Szentesi téglagyár és a Sasvári Kastély szálloda
> lehet,

Én csak annyit gondolok, hogy amivel még gazdálkodni lehet -- azzal kéne is. Hogy ne bukjunk akkorát. Ez jelenleg nem vszinü, hogy az eredeti értelemben vett Bmag gazdálkodás kereteiben gondolandó. De, hogy milyen konstrukcióban azt nálam profibbaknak kéne/lehetne kitalálni.

> szerintem, a rövidtávra lekötött betétek úgy müködhettek volna, mint a
> rendes hosszútávos, mert a magas hozamok mitt a betétesek csak
> gyarapodtak, és olymindegy, hogy a hozamokat apránként, vagy
> évenként(esetleg többévenként)fizetik ki.

Az eddig OK. de én a TŐKEkivonásra gondolok. Ennyiben még balázs úr helyzetértékelését is elfogadom (jujj!) : vszinü, hogy az év (2003) elején sokan vitték át a tőkéjüket a (még) magasabb hozamot igérő konkurrenciához és az év végén az ingatlanszöv.-pánik hatására még több tőkét próbáltak ill. vontak is ki.

Ettől az emlitett konstrukcióban akkor is bejön a pilóta bácsi ha egyébként minden OK lenne. (Hogy nem volt minden OK az csak hab a tortán. Ahogy a média ill. a riogató körlevéliró szerepe is. Aki amúgy vmi Bmagos lehetett -ha volt ilyen- mert más honnan vette volna a címeket?) Ha ugyanis a befektetés még nem szülte meg a pénzt, hát nincs miből likvidnek lenni...

Amúgy a lényegben meg egyetértünk, az összeesküvés elmélettel vitatkoznék kissé de nem tudok hozzá eleget a háttérről. Azt gondolom, hogy b..zs úr nem annyira természetfeletti figura mint amennyire itt diabolizáljuk, hanem sokkal inkább idétlenkedik ebben a bebukós helyzetben miközben folytatólag leépül. (Kommunikálni pl. azt szörnyen nem tud.) Ez azért lényeges mert nem praktikus ha az egyéb bajforrásokat nem vesszük észre amiatt, mert azt hisszük, hogy az utálatosan viselkedő kedvencünk szellenti a Főn-szelet is.

Üdv: Baulek

Előzmény: kulacsos (237)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.13 0 0 237
Szia Baulek.

Valóban, amint azt már próbáltam érzékeltetni, a megosztottság kiiktatását látom én is az egyik legfontosabb feladatnak. Nyilván ezt érzi is minden érintett, merthogy az egységes irányú fellépés jelentheti leginkább a közös cél elérését, ami a befektetéseink (ezesetben a kp. betétjeink) mielőbbi viszontlátását. Látni kell, hogy az ellenérdekelt ebben a "rogyadozó" Baumag Szöv. amit már amint látom, egyszemélyben az "elnök" -nek nevezett figura testesít meg.
Tul.képpen elvileg az alapszabály szellemében már nem is létezik ez a Szövetkezet, mert ha igaz a hír sem igazgatósága, sem FB-ga sincsen.
Márpedig egyszemélyben az elnök semilyen döntést nem hozhat, mégis ennek ellenére igen intenzív "gazdálkodás",garázdálkodás folyik a vagyontárgyak tekintetében.
(alapszab. szerint: "az igazgatóság határozatképes, ha az ülésen mindhárom tag jelen van". -ezt még nem módosította egyik közgyűlés sem)

Szóval a megosztottság: -én úgy látom , hogy az Ell.Biz. (lényegtelen, hogy legitim-e,mert végülis volt egy aktus, ahol létjogosultdágot kaptak a tagság egy jelentős részének képviseletére) Patyi ur által is érzékeltetett módon csupán két részre osztódik meg: Patyi úr és a többiekre. ( nem hinném, hogy a négyekről lenne itten szó )

Az SzBÉE tanácskozáson sem a Patyi ur képviselte a Bizottságot, hanem a Dr Kordóné Úrhölgy. Márpedig az egységes fellépés csak az ilyen tagi tömörülések kooperálódásával jöhet létre.(látom leszedted a viszálykodást tanusító közleményt és reakciót tartalmazó linket)

Az is igaz, hogy a "helyzetből való kilábalás" módját sokféleképpen képzeljük el, de asszem ez természetes. Abból kellene kiindulni és ez alapvetés, hogy a legtöbb információk birtokában lehet csak bármiféle, " de egységes úton" elindulni. Egyetértek, hogy a "feljelentéses módi sehova sem vezet, jól látod hogy évekre elhúzódó folyamat és bizonytalan végkifejlet lenne.( Talán-de ez nem biztos-, annyit ellehetne érni, hogy legalább egy személy a jólmegérdemelt "pihenő-helyre" kerülhetne, de ez senkit sem boldogítana).

A Bmag gazdálkodás kibontakoztatására tett megjegyzésed, szerintem Te sem gondoltad komolyan. Nem nagyon ismerem a Bmag több éves tevékenységének "fényes" múltját, de amint itt utólag látom, egy nagy szemfényvesztés volt az egész profitorientált, nyereségre törekvő és az alapelvekben a "TAGSÁG" jólfelfogott érdekében történő gazdálkodás.
Amint nézem /ha ugyan még Bmag érdekeltség/ egyedül a Szentesi téglagyár és a Sasvári Kastély szálloda lehet, az ablakgyártást befuccsoltatták, pedig emlékszem az okt. közgyűlésen még kiemelt fejlesztési irányként jelölte meg a mi dicső ELNÖK-ünk.( egyáltalán hol lehet most, mert nem nagyon villog a közélet porondján, pedig gondolom, sokak által kívánt érdeklődésre számottartó "személyiség".)

"Gyárilag félpilótás"-nak nevezed ezt a sokéve bonyolódó konstrukciót. Lehet, hogy igazad van, de szerintem, a rövidtávra lekötött betétek úgy müködhettek volna, mint a rendes hosszútávos, mert a magas hozamok mitt a betétesek csak gyarapodtak, és olymindegy, hogy a hozamokat apránként, vagy évenként(esetleg többévenként)fizetik ki. A főbünösnek itt én a magas hozamot látom, habár (amiben én is bizakodtam) hogy e befektetési formákban ügyes üzlettaktikával simán elérhetők még magasabb hozamok is. Más kérdés , hogy a Bmag-nál ezek szerint erről szó sem volt. Lehet hogy itt mégiscsak a pilótataktika volt a domináns???. Dehát ennyi pénzt mégsem lehet csak úgy lenyelni. A K&H -nál a Kulcsár ennek töredékét nyelte, mégis mekkora port vert fel. A Klivinyi meg másfél milliárd miatt csücsül a Gyorskocsi-ban.
A fordított lovaddal egyetértek, de szerintem itt már egy tudatos "nem-kilábalás" szándék vezette a Bmag illetékes urait, merthogy perspektivikusan lehetetlenné kezdett válni az a fajta konstrukció. (és hát valahogy ki kell szállni a buliból)

Lehetne még egy megoldás, ha ezt ugyan a meglévő vagyon nagysága megengedné, hogy csendes vagyonfeléléssel elégítsék ki a követeléseket, de ez szinte biztos az önfelszámolást, a végelszámolást jelentené. Ahogy figyelem erre semilyen szándék nem irányul -(kivéve a vagyon felélést, kitudja milyen érdekcsoport hasznára)
Amint korábban is írtam, ez a meghirdetett konstrukció egy nagy maszlag, csak arra találták ki, hogy az eladásokhoz formai hátteret biztosítsonak.

Marad hátra, a felszámolási eljárás, tagi kezdeményezésre. Ebben az lenne az egyedüli kedvező, hogy megszűnne az "Igazgatóság" hatásköre, törvény szerint közreműködési kötelezettsége van a felszámoló Biztos irányába és az addigra megszervezett tagságot egy felszámolási választmány tudná érdekképviselni.
Az is igaz, Te is írod, hogy itten bizony nekünk a maradékelvet kellene elviselni.
"Jó, tudom, hogy ez majdnem lehetetlen. De van e más választásunk? " írd és ez lehet igaz is. :-((
De az sem mellékes, hogy ezesetben a felszámolási eljárás során egy évre visszamenőleges tranzakciókat is fel kell deríteni és bizony semmissé lehet tenni az így megkötött szerződéseket. (sajnos ezt a Balázs ur pribékjei is tudhatták már tavaly év elején is, amikortól szerintem már megkezdték a felkészülést a diadalmenetre.
Tartok tőle, hogy a vagyonmérleget csak a végelszámolás során ismerheti meg bárki is, nem véletlen, hogy Balázsuramék az üzleti titok mögé bújva rázták le a Patyi úrék akadékodkodásait.

most mennem kell, majd folytatom, ha más is eszembe jut.

Üdv. Kulacs

Előzmény: Baulek (231)
Tamás Creative Commons License 2004.02.13 0 0 236
A fizetési meghagyás a per megindításának egyik eszköze. Bizonyos esetekben kötelező, azaz nem lehet keresettel élni, csak ezzel (ha a perérték kisebb, mint 200 ezer forint), más esetben pedig célszerű, mert fele annyi az illetéke, mint a keresetnek (persze, ha per lesz belőle, azt ki kell egészíteni). A fizetési meghagyásnak való ellentmondással alakul az eljárás perré.

A Baumag nem feltétlenül azért utasította vissza (pontosabban: élt ellentmondással), mert tagadná a követelés jogosságát, sokkal egyszerűbb oka van ennek: ha a fizetési meghagyásnak 15 napon belül nem mond ellent, akkor az azonnal "jogerős ítéletté" és egyben végrehajthatóvá is válik vele szemben.

Szóval szvsz mindenkinek jó, hogy ellentmondott.

Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.12 0 0 235
Szia,
lehet, hogy néhol pongyolán fogok fogalmazni, ekkor majd kijavít valaki biztosan.
Ezek a fizetési meghagyások élő követelések peren kívüli teljesítését célozzák meg és azt hiszem, a szövetkezetnek joga van nem megállapodni senkivel.
Ha mégis ezt tenné, az kétséges kimenetelű versenyt indítana el a tagok és követeléseik között, aminek természetesen lennének haszonélvezői (amennyiben haszonélvezőnek lehet nevezni azt, aki megkapja azt, ami jár neki, ráadásul késve) és vesztesei, hiszen ekkor sorbanállás alakul ki és a sor elején állók úgy kapnák meg a pénzüket, hogy nem lehet tudni, mennyi van a kalapban.
Előzmény: Anaphylaxis (234)
Anaphylaxis Creative Commons License 2004.02.12 0 0 234
Kedves Jack Lucas,

Nekem biza hir volt, hogy a Baumag visszautasitotta a fizetesi meghagyasokat. gyanis magam is hasonlo lepest fontolgattam eppen. Megis, hogyan lehet visszautasitani, ha van egy alairt és nem teljesitett szerzodese az embernek? (Tovabbgondolom: vegülis én is visszautasíthatom a Gazművek fizetési meghagyásait, ha nincs kedvem számlát fizetni?)
És biztos naiv a kerdés, de miért jó az bárkinek, hogy a Baumag ezeket a meghagyásokat ilyen fickósan visszautasította?

Előzmény: Jack Lucas (228)
Baulek Creative Commons License 2004.02.12 0 0 233
Már elnézést, hogy így teleírom a fórumot, de ma megkértek, hogy adjam közre:

Február 21.-én szombaton 15 órakor a Kossuth Lajos téren, a Parlament előtt, tagok csoportja figyelemfelkeltő demonstrációt tart.

Baulek Creative Commons License 2004.02.11 0 0 232
Megjelent a (10.)11. tagtájékoztató a

http://www.tar.hu/baulek/index.html

vagy

http://baulek.tripod.com/index.html

oldalon.

Talán holnap lesz valami a Nap-keltében (mtv, m2 5.50-9.05)

Baulek Creative Commons License 2004.02.10 0 0 231

Szóval. Ami a szalámit illeti az EB körüli történetben a Bmag szerepe elég látványos (bár nélküle is megtörténhetett volna). A többi dologban viszont valószínüleg Bmag nélkül (is) zajlik a dolog. Nevezetesen az egyes tagok, csoportok elképzelései eléggé ellentnmondóak s az aktivitásuk iránya is.

A feljelentők kivívhatják, hogy akárhány évre (amig az eljárások tartanak) zárolhatják a vagyont. Addig pénzt nem látunk.

A felszámolás eredményeképpen a hirtelen eladásra kerülő vagyon nyomott áron kerülhet csak értékesítésre s mint a kielégitendők sorának a végén állók jól megszívhatjuk.*

Előnye lehet az előbbi mószereknek, hogy a pénz kilopását megnehezítheti, de kérdés, hogy milyen áron.

A közgyülési határozatok semmisségével pl. a kifizetési moratórium vagy az EB legitimitása vagy a cég mérlegének ismertetésére vonatkozó határozat, stb. is semmissé válik vagyis a Bmag (legalább a következő gyűlésig) azt tesz amit csak akar.

Jó az kenne, ha EGY viszonylag értelmes koncepció élvezné a többség aktív támogatását. Vszinüleg vmi olyasmi volna optimális ami lehetővé tenné a gazdálkodást a meglévő vagyonnal, hogy ne keletkezzék a helyzetből adódóan túl nagy vagyonvesztés és erős, szakértőkkel támogatott, tagi kontroll alatt zajlana, hogy akadályozza az esetleges visszaéléseket.

Jó, tudom, hogy ez majdnem lehetetlen. De van e más választásunk?

* A dolog már gyárilag félpilótás volt ahogy azt a bankisták (nem teljesen rosszindulat nélkül de végülis találóan) mondták: a fő kockázat abból adódik, hogy hosszú távú befektetéseket rövid távú kölcsönökből finanszíroznak.
Vagyis ha a kölcsönzött tőke nagy része a lejáratát követően nem kerül újrabefektetésre (mint ahogy történt) nincs miből kifizetni a követeléseket hiszen a befektetések haszna még nem realizálódott.

Ha zsenik lettek volna az első gyanus jelre vad készpénzszerzésbe kezdtek volna, hogy átvészeljék a várható likviditási válságot - és ha ez sikerült volna most minden (majdnem) a régiben lehetne. De sajnos forditva ültek fel a lóra s így --a kisbefektetőknek akkoriban ajánlott hozamok növelésével (17%)-- csak mégjobban eladósodtak.

Ez a pilótás helyzet most is bizonnyal fennáll: vagyis a vagyon a jelenlegi árakon történő értékesítése feltehetően nem fedezné a követeléseket. (Gondolom a befektetésekkel az EU csatlakozás utáni, felmenő ingatlanárakra/bérekre spekuláltak.)

Előzmény: kulacsos (229)
Gege.of.PeT Creative Commons License 2004.02.09 0 0 230
koszi az infokert...
Előzmény: kulacsos (229)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.09 0 0 229
Tegnap összeszedtem néhány információt, amit most megosztok veletek:

Az SzBÉ Egyesület( PK 60.467/2003 Pest Megyei Bíróságon ) bejegyezve, megkezte intenzív tevékenységét.Tudomásom szerint bejegyzés alatt van egy másik hasonló egyesülés is. Az Ellenőrző Bizottsággal együtt így már három szerveződés is tevékenykedik a (Balázs László féle)Baumag Szövetkezet ellenében a rejtett csődeljárási és vagyonkimentési akciók megakadályozása érdekében. Tudtommal mindhárom szerveződés elhatározott szándéka a szoros együtt-működés az akcoók összehangolása. (nem osztom a szalámitaktika nézetet, mert a valódi szétforgácsoltság és a megosztottság kihasználásának lehetősége igazából ezek nélkül az igazi)

A Fővárosi Bíróság Cgt.01-03/007725/5, 2004 jan 10 -i végzése kötelezi a szövetkezetet a közgyűlés 30 napon belüli összehívására a tagok által kért napirendekkel.( az inform iroda állítólagosan tud erről a jan 14-i jegyzésükben)
( sajnos ez fellebezhető )

A cégbíróság január 19- én az október 27-i rendkívüli taggyűlés határozatait megsemmisítette, mivelhogy a legelemibb törvényességi feltételeknek sem felel meg.ű
(ezek szerint nem véletlen, hogy még ma is a BAUMAG WEB főoldalán aláírásra váró dokumentumként szerepel a jkv.111 oldala.(sajnos ez is fellebezhető.

Az ügyészségen nem folyik eljárás a Baumag Szövetkezettel szemben, de a BRFK gazdaságvédelmi alosztályán van folyamatban a Baumaggal kapcsolatos eljárás.(viszonylag kezdeti stádiumban van )

Valami madarak csiripelik, hogy a Madárvölgyi kft és a YAMAHA viszonylatában történt valamilyen ingatlanügyleti tranzakció, ki tud róla valamit ???

A hirdetésekben eddig megjelent vagyonelemek értékesítése részben már a megjelenésekor lejátszott dolog volt ( Bp Ilka u. és Szentes-i lakás és még kitudja mi-minden. Szóval valóban folyik a vagyonelemek szép ütemes kimentése mindenféle kontroll nélkül.

A KÖZLEMÉNY-ben megfogalmazott konstrukciós elképzelés egy "nagy - találmány", ami már eleve több sebből vérzik. Teli van egymásnak ellentmondó elképzeléssel, és nem ad tájékoztatást az igazi céljáról, vagyis hogy ez az egész színjáték csupán egy eszköz a kifinomultan raffinált módszerek taktikai lépése.

Tudtommal jelenleg magánszemélyek eddig 8 db felszámolási eljárást kezdeményeztek a Baumaggal szemben. Állítólag ma Zalaegerszegi Bíróságon van egy tárgyalás kitűzve. (Aki tud róla valamit írja be a topicba.)A peres eljárások során ugye a bizonyítási kötelezettség a felperest terheli.

A Szövetkezet Igazgatóságát felügyelni hivatott és egyben a tagok érdekvédelmét ellátandó Felügyelő Bizottság valóban , testületileg lemondott. (mondjuk, nem csodálom)

Elképzelhető, hogyha mégis beindulna az "üzletrésznek nevezett" Adásvételi-Szerződések
beszámításával történő értékesítés, megjelenhetnek a helyzet kihasználására ilyenkor törvényszerű nepperek és igen nyomott áron kereshetik ezeket a papirokat. ( vigyázzatok ezzel, mert az értéken aluli eladás mindannyiunk érdeke ellen hat )

Ugy hallottam, hogy az összesen 12 ezer befektetői 39 Milliárd Ft értékű szerződésből eddig 4 Mrd. értékben kötöttek 3 éves szerződést.(hogy hányan lehetnek, azt nem tudom, tartok tőle hogy sokan, mert általában az alacsonyabb értékű befektetőkre lehet ez jellemző, de ez csak megérzés)

Azt hallottam, hogy Patyi úrék és radikalizásódnak és valami fáklyás felvonulást szerveznek. ( nem tom van-e értelme az ilyesminek??)

Azt tanácsolom, hogy figyeljünk oda mindenre, és osszuk meg egymással az infókat, mert ha a Baumagos Információkra támaszkodunk, akkor abból semmi jó nem lesz. "Nem túl sokszor mondanak igazat."

Üdv Kulacs

Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.09 0 0 228
Úgy hallottam, jó pár tucat fizetési meghagyás érkezett a Baumag részére budapesti kerületi bíróságokon keresztül magánszemélyektől, peren kívüli megegyezést kérve. Ezeket rendre visszautasította a Baumag, baj is lenne, ha nem így történt volna.
Hogy ebben mi a hír? Nem tudom...
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.06 0 0 227
No, ezekre nincs szükségem. Remélem másnak igen...
Azért köszi, hogy életben tartod a fórumot.
Előzmény: kulacsos (225)
negyvenketto Creative Commons License 2004.02.06 0 0 226
Valahogy egyik sem az én tárcámhoz szabott....

Vagy vegyek téglát?

42

Előzmény: kulacsos (225)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.06 0 0 225
Megjelentek az eladásra felkínált vagyonelemek, lehet érdeklődni:
http://ertekpapir.baumag.hu/main/ertekpapir/hirdet.html

Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.05 0 0 224
Semmi új hír?
Úgy hallottam, az Ellenőrző Bizottság és a SzBÉE mellett szerveződik egy harmadik társaság is, akiknek céljuk a követelések érvényre juttatása.
Lám, a szalámitaktika működik...
kulacsos Creative Commons License 2004.02.04 0 0 223
Úgyláccik, hogy összevonják. Ki tudja, milyen napirendi pontokat jelölt meg az Ell Biz az aláírások átadásakor???

kulacs

Előzmény: sneci (222)
sneci Creative Commons License 2004.02.04 0 0 222
Mindkettő.
kulacsos Creative Commons License 2004.02.04 0 0 221
A Szövetkezet WEB oldaláról másoltam :
(félreértés elkerülése miatt)

http://ertekpapir.baumag.hu/main/ertekpapir

Előzmény: kulacsos (220)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.04 0 0 220
Tájékoztatjuk tisztelt tagjainkat, hogy a BAUMAG Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet közgyűlésének időpontja: 2004. április 28. A közgyűlés pontos helyéről és a napirendi pontokról később tájékoztatjuk tisztelt tagjainkat.
Tisztelettel: Igazgatóság
bukovaribulcsu Creative Commons License 2004.02.03 0 0 219
Köszönöm Baulek!
Előzmény: Baulek (218)
Baulek Creative Commons License 2004.02.03 0 0 218

KÖZLEMÉNY

A BAUMAG VAGYONKEZELŐ SZÖVETKEZET
ÉS LEÁNYVÁLLALATAI EGYES VAGYONELEMEINEK A BAUMAG SZÖVETKEZETI ÜZLETRÉSZEK
BESZÁMÍTÁSÁVAL TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉRŐL

http://ertekpapir.baumag.hu/main/ertekpapir/kozl.html

Előzmény: bukovaribulcsu (217)
bukovaribulcsu Creative Commons License 2004.02.03 0 0 217
Szia kulacsos!

"Számomra tök homály, hogy mostakkor a Vagyonkezelői üzletrész és a BSSZ üzletrész között mi is a különbség? Nekem csak a BSSZ által jegyzett szerződésem van, és jó lenne tudni, hogy az összes (közkézen lévő) hogy oszlik meg ?? Ha jól selytem akkor a most éppen BSSZ becenévre hallgató szövetkezet csak a kereskedelemmel foglalkozott és a jéghegy csúcsa a VKezelő, az összes többi meg a ministráns. Ha valaki tájékozottab, kérem, hogy homályosítson már bennünket ebben is."

Leveldet olvasva úgy tűnik, lemaradtam egy brossúráról, pedig nemrég én benn jártam. .-((
Mondanál kicsit bvebben valamit arról, mi a BSSZ meg VKezelő, mikor, ki hozta azokat létre, mire stb?

"Ma betelefonáltam, hogy bemegyek az irodájukba tájékozódni (is) de amint mondták igen nagy a forgalmuk."

Javasolom, kérjél Te is időpontot.

Előzmény: kulacsos (216)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.02 0 0 216
Sziasztok Lányok, fiúk......

De nagy lett itten a csend !!!
Vagy emésztgetjük a vezérkar által megkonstruált, konstrukciók nehezen emészthető és a technikai lebonyolítás módozatát nélkülöző produkcióját???
Van itt egy-két dolog ami túlságosan homályos számomra. Ha jól értelmezem, akkor ez a portfóliótisztítási akció a mi érdekünkben történne úgy hogy az itten meg-nem nevezett vagyonelemeket, ( amikről nem tudjuk, hogy forgalomképesek-e, de az értékét megjelenítették(28,7 Md Ft))eladnák, ha lenne rá vevő. Ugye a megcélzott vásárlók is elsősorban mi, mint potenciális üzletrész tulajdonosok lennénk.
Számomra tök homály, hogy mostakkor a Vagyonkezelői üzletrész és a BSSZ üzletrész között mi is a különbség? Nekem csak a BSSZ által jegyzett szerződésem van, és jó lenne tudni, hogy az összes (közkézen lévő) hogy oszlik meg ?? Ha jól selytem akkor a most éppen BSSZ becenévre hallgató szövetkezet csak a kereskedelemmel foglalkozott és a jéghegy csúcsa a VKezelő, az összes többi meg a ministráns. Ha valaki tájékozottab, kérem, hogy homályosítson már bennünket ebben is.

Tartok tőle, hogy a profiltisztítás feleslegessé váló elemei nem valami kurens termékek és azt se tudni, hogy az oszthatatlan elemei milyen értéket képviselnek?? Nem valószínű, hogy közöttünk, mint kisbefektetők között lenne érdeklődés a többszázmilliós vagyonelemek iránt.(ha vannak ilyenek egyáltalán)Az alpító utasít, hogy a jövőben minden 1 MFt-nál nagyobb ért. ingó,ingatlan,,,,,stb utasításnak megfelelő mérték,...... hát nehéz értelmezni, de biztos bennem van a hiba.De gondolom a lényeg abban van, hogy valamennyire az érvényes, hogy csak bizonyos hányadot kitevő üzletrész-szerződéssel kell a vásárlónak a kialkudott????, vagy meghirdetett???? áron megvenni. Remélem arra gondolnak, hogy az a vevő, aki csak KP-ben fizet, viheti és ebből váltja ki a Baumag a szanaszét lévő szerződéseket.Szerintem ez lehet az a pótlólagos kereslet generálás. Szóval fogalmazhattak volna világosabban is.

Ma betelefonáltam, hogy bemegyek az irodájukba tájékozódni (is) de amint mondták igen nagy a forgalmuk.

Ha valaki tud v.mi részletet, jó lenne ,ha megosztaná itt a topicban.

kulacs

bukovaribulcsu Creative Commons License 2004.01.30 0 0 215
Szia!

"viszonylag nagy pénzük van benn"
Nem egészen ennyire konkrétan, de rákérdeztem erre is. A válasz valahogy úgy hangzott, hogy 5 milla még nem tartozik a kifejezetten nagy pénzek közé. :-((

"budaörsi úti lakásépítésről"
Ez is a közeljövőben kerül eladásra. Több mással együtt abba a konstrukcióba szándékoznak bevonni, amit már említettem.

További felvetésekre:

A Pilis-Invest is szóbakerült. A válasz szerint nekik (mármint a Pilis-Investnek) óriási mákja volt. Pont akkor folyt be a pénz egy ilyen értékesítésből, amikor a mizéria kitört. (Ha valaki közöttünk érdekelt ott is, kérem erősítsen meg, vagy cáfolja.)

Említette még azt is, hogy közeljövőben tapasztalni fogjuk, hogy megjelennek a hirdetések az eladásról. Ezt látom most igazolva Magyar Hírlapban megjelent hirdetésekkel.

Izraelben azért járt, hogy kölcsönt vegyen fel. Erre azt feleltem, hogy jó lenne, ha elfoglaltsága ellenére többet láthatnánk itthon Balázs urat. :-)

Előzmény: Jack Lucas (207)
elmax Creative Commons License 2004.01.29 0 0 214
Sziasztok!

Olvastátok a mai Magyar Hírlapot? Érdemes! Úgy hirtelen 7 db különböző hirdetést találtam, melyekben a Kamaraerdei Tüzép építőanyagaitól kezdve, a szentesi Bautherm téglagyári lakáson keresztül belvárosi üzlethelyiségen át sok minden eladó. Ugye nem? Ugye ez nem azt akarja jelenteni?

Elmax

Jack Lucas Creative Commons License 2004.01.29 0 0 213
Én még mindig itt tartok.
Mostanában nézegettem, milyen igazolásokat kell kapnom hamarosan a 2003. évi SZJA bevalláshoz. Bizony, a Baumagtól is esedékes az Összevont Forrásadó Igazolás című dokumentum, ahogy azt tavaly ilyenkor meg is kaptam.
Novemberben, amikor lejárt a követelésem, bizony nem kaptam ilyet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!