Keresés

Részletes keresés

hal65 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88608

Durva sóval ledörzsölni!

Pikk-pakk megy!

Előzmény: rézműves1 (88607)
rézműves1 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88607

...köszi, a jóétvágyat vittük magunkkal, viszont annak a 74-db arasznyi törpeharcsának a megpucolása már nem töltött el irígységgel, aminek a fele a 20-literes bográcsban landolt... ...amire én irígy vagyok, de nagyon, hogy mindezt a belevalót, a kert végébe a bográcstól kb. 10.-méterre fogta...

Előzmény: hal65 (88602)
csalitos Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88606

   A hitetlenek! És odahordják néked! Mester, nem e lehetne e, ha ráér véletlenü egy kicsikét, mikor lesz ideje, mert én nem hiszem, hogy otthon jobbat lehet főzni....Nahát... milyen emberek vannak....  :-))

   Minden jót.

   Józsipapa.

 

   Ui: Látod, nem figyeltem. Más helyett válaszoltam. Vedd úgy, hogy érvénytelen.

Előzmény: snapszmester (88597)
rézműves1 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88605

...persze, hogy tegyél reduktort, mert 20°C-on kb. 6-bár a nyomás és az már nagyon sok az égőnek...és a fúvóka mögötti csappal szabályozod a nyomást és azzal az átfolyási mennyiséget is...

...a gáztűzhelyeken egyébként, egyszerű fúvóka garnitúra és csőcsatlakozó cserével lehet megoldani az átállást, nem olyan komplikált...kis odafigyelésre azért valóban szükség van...

 

...egyébként ezért is keverik a Propánt a Butánnal, mert így kiegyenlítik egymás "rossz" tulajdonságait...ahogy már régebben is írtam, 0°C-alatt a bután nem jön ki a palackból, viszont

jól tűri a "magasabb" hőmérsékletet is...ha csak tiszta Propán lenne a palackban (amivel viszont ragyogóan lehet télen kempingezni), akkor annak a nyári melegben veszélyesen megnőne a nyomása...

Előzmény: Hurkafej (88598)
csalitos Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88604

   Már nem járok főzdébe, sajna nincs annyi, hogy ott főzessek. Meghát az anyagi. Egyébként, akiben megbíznék, eg kicsit távol esik tőlem  :-))

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: snapszmester (88596)
hal65 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88603

A Lajosok, természetes nagy Lö-vel!

Előzmény: hal65 (88602)
hal65 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88602

Azért ez elég gáz ilyen fotót feltenni!

1. Ráfolyt a nyálam a billentyűzetre.

2. Napok óta nekem is ezen jár az agyam.

3. Majd megesz a rosseb, az irígységtől.

4. Soroljam? :)

Isten éltesse a lajosokat!

Jó étvágyat!

Előzmény: rézműves1 (88601)
rézműves1 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88601

...Isten éltesse a Lajosokat és legyen nekik is ilyen "halfőzésben" részük, mint az én Lajos öcsémnél...

 

        ......ez után még a "Hal" is megnyalta volna az újját...

snapszmester Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88600

A válaszom arra irányult, hogy oda vidd ahol jó híre van a cégnek. Tapasztalatom szerint bérfőzdéből túlkínálat van.

Előzmény: Hurkafej (88599)
Hurkafej Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88599

Megmosom a szilvát, erre a legutóbbi reakció az volt, hogy mekkora hülyeséget csinálok, mert kimosom belőle a cukrot. Nem gondolom, hogy mindenkinek moslékja van, de itt helyben az alkoholtartalom miatt készíti a jónép az italt, az ízek nem érdeklik őket túlságosan, de a higénia sem. A kocsma tulaj példának okáért veszi a gyümölcsöt, de nem érdekli, hogy az 1 vödörbe mennyi a föld és falevél.

Nem a bérfőzés ellen vagyok, csak nem tetszik az itteni hozzáállás. Komolyan, szerintetek mi az, aminek 1600Ft literje?

Előzmény: snapszmester (88596)
Hurkafej Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88598

Nem értem teljesen, hogy mit akarsz ebből kihozni, a kérdés arra irányult, hogy a megvett gyári gázzsámolyhoz kössek be egy reduktort tulajdonképp, vagy ne, és ha be van kötve, akkor az 30mBar-on tartja a nyomást, és a zsámolyon lévő csappal szabályzom-e a lángot, mivel még nem vettem meg, hogy kipróbáljam.

A vezetékes gáznál a gázóra előtt van a reduktor, ha tönkremegy akkor nagy baj van, ezeket 20 évente kell cserélni.

Egy PB-ről működő gáztűzhelynek pedig kell a 30mBar, amit a reduktor csökkent erre az értékre. A palackban -15 Celsius körül csak 1.5 bar van, 40 felett pedig már 15 Bar körül, ezért kell a reduktor, mert a gáztűzhely nem örülne a több bar-nak.

Előzmény: Kezdőcefrész (88594)
snapszmester Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88597

Ez igaz, de nem bíztos hogy a házi a jobb. Na azért vannak kivételek. Nekem kell bizonygatni hogy otthon is lehet jó pálinkát főzni. Szerencsémre nem hisznek nekem.:-)

Előzmény: csalitos (88595)
snapszmester Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88596

A minimum az rendben van, de miért gondolod hogy mindenkinek moslékja van csak neked nem. Oda vidd ahol a főzőnek jó híre van és lehet hogy nem küldenek el az anyagoddal.

Előzmény: Hurkafej (88590)
csalitos Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88595

   Az üstöt? Dicséretes dolog! És a többit? Gondolok itt a páracsőre a szedőedényekre a szeszmérőre és a többire...

Mikor még vittem a főzdébe a cefrémet, mondja a főzőmester, hogy kevés a cefrém, nem engedi le az előttem főzött moslékot, mert az már jó meleg, hamarabb megíndul. Mikor mondom néki, hogy engedje csak le, tegyen hozzá vizet, nézett rám, mint a véres rongyra. Nem véletlen, hogy egy hozzáértő azt állitotta, hogy 90%-ban különbséget tud tenni házifőzés és főzdei pálinka között.

   Ennyit a mosásról.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: vinik táltos (88592)
Kezdőcefrész Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88594

Mi is, de nem hasonlítanám össze egy nyílt égéstérrel rendelkező eszközt (disznóperzselő) egy zártterüvel mint mondjuk egy bojler, amelynek az égésterébe túl sok gáz jutott a megnagyobított fúvókának köszönhetően, és olyan torkolattüzet bocsátott ki és hasonló hangot, mint egy orosz RPG. Természetesen nem zárt ez sem teljesen, de egy perzselő szabadon ég kifelé a levegőbe, míg egy bojlernak kissé fojtott áramlási-rendszere van.

 

Ami tapasztalat még volt, hogy nem megfelelő méretű fúvoka esetén borzasztómód kormol a gáztűzhely, de ha jól tudom azt sem a csapnál kell beállítani, mert ugye a vezetékes gázhoz sem használunk reduktort, és a készülékeken általában két bekötési lehetőség van, választható, hogy palackról vagy földgázról akarod-e üzemeltetni... Én szólnék egy gázszerelőnek biztos ami biztos...

Előzmény: Hurkafej (88588)
snapszmester Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88593

Belinkeljem vagy megkeresed az 1X1-ben?

Előzmény: csipasz56 (88591)
vinik táltos Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88592

Fiatal barátom, én dolgoztam főzdében, úgy kimostuk az üstöt (korlátlan artézi víz), hogy Te a sajátodat nem biztos, hogy úgy kimosod.

Ha konkrét tudomásod van, azt írd meg nyugodtan.

Üdv.

Előzmény: Hurkafej (88590)
csipasz56 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88591

Sziasztok. Régebben valaki felrakott egy linket, digitális hőmérőkről, nem találom sehol lehetne  még egyszer?

köszi Csipasz 

Hurkafej Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88590

Kíváncsi leszek miként jövök ki ebből,a főzdével is hasonló lenne az eredmény, csak ott nem mossák rendesen az üstöt, ezért ha előttem moslékot főznek, maradna belőle nekemis, meg ugye a minimum

Előzmény: hal65 (88589)
hal65 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88589

60 literes a főzőm, és kb 6 főzést bírt ki egy palack.

Előzmény: Hurkafej (88587)
Hurkafej Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88588

A gázpalack csapjára gondoltam, itthon a disznóvágáson reduktorok nélkül csináljuk.

Előzmény: Kezdőcefrész (88583)
Hurkafej Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88587

Így tapasztalatra voltam kíváncsi, mert a zsámolyra is az a 30mBar van írva amit a reduktorok is tudnak. Mondjuk nem teljesen értem, mert a zsámolyra az van írva, hogy 380g/h a fogyasztása, míg a reduktor elvileg 1.2kg/h-t is át tud engedni. Reduktor nélkül egy főzés mennyi gázt emésztett fel, vagy nem mértétek tömegre?

Előzmény: hal65 (88585)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88586

Látogass el ide....

http://www.halfozok.com/

Előzmény: Kezdőcefrész (88584)
hal65 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88585

A "sima" reduktorok, nem fogják ellátni az 5,5KW-os gázzsámolyod, megfelelő mennyiségű gázzal.

Talán egy állítható reduktortól várható el ekkora gázátömlés.

De hogy ez melyik, azt nem tudom. Én régen reduktor nélkül főztem, aztán "átállítottam" a zsámolyt földgázra, mert elegem lett abból hogy mindig akkor fogyott ki, mikor megcseppent az alszesz :)

(2 palackom volt)

Előzmény: Hurkafej (88582)
Kezdőcefrész Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88584

Nem tudom már, hogy ki is írta, hogy készít főzőberendezéseket...

 

Mivel úgynéz ki, hogy tartósan van gyümölcs minden évben beruháznék egy főzőre, de a gyári főzők nagyon drágák, szépek meg jók persze, de drágák...

 

Mennyiből lehetne kihozni egyet házi készítéssel? Vagyis aki készít ilyeneket mennyiért vágna hozzám egy főzőt?

Kezdőcefrész Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88583

Szerintem a fúvókákhoz ne nyúlj. Nekem majdnem sikerült egyszer egy gázbojlert felrobbantani fúvóka mahinálással... Robbant is, de szerencsére nem akkorát, hogy kár keletkezzen. Azt azonban megtanultam, hogy nem nyúlok olyasmihez amihez nem értek, főleg ha robbanni is képes...

Előzmény: Hurkafej (88582)
Hurkafej Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88582

Lenne kérdéesm PB gázt használókhoz. Ha veszek egy 5.5kW-os gázzsámolyt, hozzá csövet és reduktort akkkor mindegy mennyire nyitom ki a palackon a csapot, mert a nyomás ugyanaúgy 30mBar lesz, nem? Vagy a fúvúkával ezalá a nyomás alá is tudom szabályozni? Talán 1.2kg/h gázt szállít reduktorral, ha jól értelezem, ami talán több mint nekünk kell, nem?

Hurkafej Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88581

Azt a részt nemnagyon értem, hogy az üste helyezett köveket/csempét miért öntsem fel vízzel mikor utána úgyis összekeveredik a cefrével? Meg így már a kavaró kilőve.

Amúgy az alszesz lefőzést tervezem majd később fával, finomítani pedig gázzal.

Előzmény: Feriba51 (88569)
obsitos3 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88580

Ha jól itéled meg,és nem savas hanem ecetes,akkor max borecet lesz belőle.

Előzmény: tomii944 (88579)
tomii944 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 88579

Üdv!

 

A következő problémám van. A tavalyi évben csemegeszőlőből bor beecetesedett. Leszűrés után borkénnel javítottunk rajta, de továbbra is savanyú íze lett a bornak, nem tudtunk javítani rajta. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy ebből még pálinka készíthető? Ha igen, még így 1 év után is?

 

Előre is köszönöm válaszaitokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!