Keresés

Részletes keresés

miszterszmissz Creative Commons License 2018.10.21 -1 1 24863

"A törvény szerint a gumilövedékre töltött gáz-riasztó fegyver viselhető a megfelelő engedéllyel, az előírásoknak megfelelően közterületen!"

 

Nincs olyan törvény amelyik ezt engedélyezi!

 

"Ezt több irányból körbeírva, szakértők cikkét, nyilatkozatát és a törvényi leírásokat használva többször bebizonyítottam!"

 

Sehol nem bizonyítottad, semmilyen vonatkozó törvényt nem idéztél!

 

 

 

Lassan olyan érzésem van, hogy te vagy Polgár Jenő! :-D

 

https://www.youtube.com/watch?v=L73I9FWMNcE

Előzmény: Putyika007 (24861)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.21 0 1 24862

Írd ezt annak címezve, aki ugyanazt az egyetlen beidézett és téves értelmezésen alapuló szabályzást mantrázza!

Köszönöm!

Előzmény: Töck Jenő (24860)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.21 0 1 24861

Végig elméletről beszéltem, ha nem esett volna le még néhányotoknak!

A törvény szerint a gumilövedékre töltött gáz-riasztó fegyver viselhető a megfelelő engedéllyel, az előírásoknak megfelelően közterületen!

Ezt több irányból körbeírva, szakértők cikkét, nyilatkozatát és a törvényi leírásokat használva többször bebizonyítottam!

Azt is többször leírtam, hogy a magyarországi környezetben a gyakorlat szerint bármi lehet belőle!

Ezt próbálják egyesek provokatív módon félremagyarázva félretájékoztatni az itt olvasókat!

Mint írtam, nekem már gyakorlatban is működött a dolog!

Ha valaki beszáll egy beszélgtésbe, vitába, nem árt az elejétől nyomonkövetni azt!:-)

Hidd el, egyéb gyakorlatban is sikeres lennék, mert a megfelelő emberek segítségét venném igénybe, olyanokét, akik profik ezen a területen!

Nem kell ám felülni provokatív, felületes, alaptalan irományoknak!

Épp ettől szerettem volna megóvni azokat, akik nincsenek ezzel tisztában, de tájékozódni szeretnének! Számukra "végzetes" lehet egy olyan gondolatmenet, ami alapból félreértéseken, dezinformációkon alapul, nem hozzáértő és nem szakembertől!

Előzmény: Töck Jenő (24859)
Töck Jenő Creative Commons License 2018.10.21 0 0 24860

Ideje lenne ezt az értelmetlen vitát abbahagyni. 

Előzmény: Putyika007 (24857)
Töck Jenő Creative Commons License 2018.10.21 0 0 24859

Elméletben biztos igazad van, talán még sikerül is érvényesítened. Gyakorlatban viszont erősen kétlem a sikeredet.

Előzmény: Putyika007 (24857)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.21 0 0 24858

Na de ha az ártatlan támadód pl. alergiás, vagy finnyás a vazelinre, a későbbi eljárás során sérelmezheti, hogy megbotránkoztattad, vagy félelmet keltettél benne a vazelin hatása miatt! :-DDD

Előzmény: tittadili (24853)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.21 0 1 24857

Csak két aprócska ok, hogy miért nem KKVE a gáz riasztó fegyver, bármit tömködsz a csövébe, vagy a dobjába!

 

1. "gáz- és riasztófegyver: olyan eszköz, amely rendeltetésszerűen csak gáztöltény és riasztótöltény működtetésére alkalmas"

 

2. A  KKVE kormányrendelet (175/2003) csak és kizárólag a benne körülírt tárgyakra, eszközökre vonatkozik. Csakúgy, mint a fegyvertörvény és -kormányrendelet.  A gáz- és riasztófegyver a fegyverjog alá tartozó, abban szabályozott eszköz, nem vonatkozik rá a KKVE jogszabály."

 

Próbáld már meg értelmezni és nem magad kategorizálni a törvényben, kormányrendeletben konkretizált eszközöket, kifejezéseket és ne alázd magad tovább az értetlenségeddel!

Tudod, legtöbbünk azért inkább hisz olyanok értelmezésének, véleményének, akik nap mint nap hivatásszerűen foglalkoznak fegyverekkel, fegyverjoggal (ráadásul ezek elismert szakemberei) és a velük kapcsolatos rendeletekkel, szabályzásokkal.

 

De most már tényleg befejeztem, mert képtelen vagy felfogni, hogy teljesen másról beszélsz, mint ami ide vonatkozna és csak ugyanazt a félreértelmezett csúsztatást mantrázod!

Jöhetsz akárhány nickkel a stílusod, mondatszerkesztésed, használt kifejezéseid elárulnak.

 

Előzmény: miszterszmissz (24852)
tittadili Creative Commons License 2018.10.20 0 0 24853

Szerintem, ha vazelinnel védekezel, akkor nem garázdasággal leszel meggyanúsítva, hanem közszemérem sértéssel, vagy hasonlóval! :-D 

Előzmény: Putyika007 (24850)
miszterszmissz Creative Commons License 2018.10.20 -1 0 24852

 

"Tényleg ennyire nehéz a felfogásod, vagy direkt provokálsz, trollkodsz!"

 

Kezdem azt gondolni, hogy inkább a te fejedben nem nagyon álltak még össze a fogalmak erről a témáról. Csak hajtogatod ugyanazokat a dolgokat -mindenféle elképzelés nélkül- mint egy megakadt bakelitlemez.

 

"...a törvényben is szerepel, hogy nem változik meg a gáz-riasztó jellege..."

 

Semmelyik törvényben nem szerepel, hogy mitől változik, vagy nem változik egy GR fegyver jellege!

 

Törvényben csak az szerepel, hogy ha egy eszköz "...testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék..." akkor az a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz.

 

És azt rádbízom, hogy kitaláld melyik ez a törvény. :-)

 

 

Az pedig, hogy bevádolsz olyan pitiáner dologgal, hogy kamunikken trágárkodok, csak a te vitakultúrádat minősíti és a mélyen gyökeredző frusztrációidat igazolja.

 

Nem kell nekem sem trágárkodnom, sem anyáznom. Alázod magad eléggé az értetlenségeddel!

Előzmény: Putyika007 (24849)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.20 0 0 24851

Amúgy kár volt nicknevet váltanod, hogy ugyanezt két napon keresztül trágárkodva közöld.;-)

Előzmény: miszterszmissz (24848)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.20 0 0 24850

Erről már többször is szó esett és nem is erről szólt a vita elejétől!

Pusztán arról, hogy törvény szerint nézve viselhető-e gumilövedékkel töltött gáz-riasztó fegyver viselési engedéllyel közterületen.

Tudjuk jól és minden fórumon tucatszor elhangzott, hogy bármi okból ügy van belőle, nem olcsó mulatság, de hát a kórház és a temető sem az!

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik kockázatot vállalja be.

Nekem már látta intézkedő rendőr a gumira töltött gáz riasztó fegyveremet és nem szólt érte egy szót sem, miután a sorozatszáma stimmelt a viselési engedélyen lévővel.

Ha önvédelmi esemény van, akkor meg olyan mindegy, hogy vazelinnel, vagy gumilövedékes fegyverrel védekezel, így is úgy is meg leszel gyanúsítva minimum egy garázdasággal.

Előzmény: PNCS (24843)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.20 0 0 24849

Tényleg ennyire nehéz a felfogásod, vagy direkt provokálsz, trollkodsz!

Milliószor le lett írva, a törvényben is szerepel, hogy nem változik meg a gáz-riasztó jellege. mert csak gáz riasztó töltény elműködtetésére alkalémas!

Ennyi!

Cincálhatod, rágcsálhatod a gumicsontot ahogy akarod, de innen nélkülem, két különböző dolog a KKVE és a gáz-riasztó fegyver!

Előzmény: miszterszmissz (24848)
miszterszmissz Creative Commons License 2018.10.20 0 0 24848

 

Erre valami??? Csak ha van időd! :-)

 

 

"A vita nem arról szól a legelejétől fogva, hogy lehet-e viselni (mert az egyértelmű a viselési engedély kiadásával), hanem hogy nem számít KKVE-nek ha gumilövedékkel töltve van, már pedig ezt kerek-perec leírták törvényben, állásfoglalásban."

 

Idézd már be azt a törvényt/jogszabályt, amelyik arról rendelkezik, hogy egy traumatikus lövedékkel megtöltött GR fegyver az nem KKVE -és közterületen szabadon viselhető- mert a Viselési Engedély az felmentést ad ez alól!

Előzmény: Putyika007 (24795)
miszterszmissz Creative Commons License 2018.10.20 0 0 24847

 

"Persze ajánlott hozzá a teljes cikk elolvasása is, ami lentebb már többször is belinkelésre került."

 

Inkább nem!

 

Ennek a felszínes cikknek a az alapossága, hitelessége már akkor megkérdőjelezhető, amikor a szerző a szerkesztői kiegészítéseket, -a témához szorosan hozzátartozó alapvetésekről!- csak akkor tette, hozzá amikor itt az Index Fórumon lényegi megjegyzéseket fűztek az irományához.

 

Az meg hogy a Juhász Ákos sommásan/felelőtlenül kijelent dolgokat, -egy internetes szakmai felületen- még nem biztos, hogy igazzá is válnak.

 

És az, hogy ő azt gondolja, hogy "A gáz- és riasztófegyver a fegyverjog alá tartozó, abban szabályozott eszköz, nem vonatkozik rá a KKVE jogszabály." arra miszterszmissz csak annyit tud hozzátenni, hogy valóban így van, addig, ameddig a GR fegyverbe nem töltenek traumatikus lövedéket, ami abból testi sérülés okozására alkalmasan kilőhető, mert akkor már a KKVE törvény hatálya alá IS tartozik.

Előzmény: Putyika007 (24841)
miszterszmissz Creative Commons License 2018.10.20 0 0 24846

 

"...a fegyvertörvénybe van gáz-riasztópisztoly, gumilövedékest nem ismer a törvény."

 

És amit nem is ismer a törvény, az alól hogy adhat felmentést???

 

 

"És van az állásfoglalás, miszerint a gáz-riasztó akkor is az marad, ha valami tárgy van a csövében.

 

És pont."

 

A pont előtt azért olvassuk el a Határozatot! +1x

 

http://kuria-birosag.hu/hu/elvhat/24472011-szamu-kozigazgatasi-elvi-hatarozat

 

És akkor a Határozatból (amit nem biztos, hogy mindenki ismer, mindenki olvasott és értelmezni is tudott) pár lényegesebb idézet:

 

 

"...ebből fakadóan a Legfelsőbb Bíróságnak a rendkívüli jogorvoslat során kizárólag abban a jogkérdésben kellett állást foglalnia, hogy a felperesi kérelemmel érintett fegyver gáz- és riasztófegyvernek minősül-e, ehhez képest a sorozatgyártása engedélyezhető avagy sem."

 

Tehát a Kúria nem a kiskereskedelmi forgalmazásáról, legkevésbé sem a közterületi viseléséről/használatáról foglal állást!

 

"A közigazgatási és a peres eljárás során beszerzett szakvéleményekből kitűnően az ONESTA-GR típusjelű riasztófegyver rendeltetésszerű használata során gáz- és riasztótöltények működtetésére alkalmas. Ha azonban a csőtorkolat felől bármely szilárd tárgyat a csőfuratba behelyeznek, majd azt a töltényűrben lévő töltény működtetésével kilövik, már nem tekinthető a fegyver rendeltetésszerű használatának. A fegyver gumilövedék kilövésére is alkalmas, azonban ezt a lövedéket a forgódobon keresztül nem, csak a csőtorkolat felől lehet felhelyezni. A Tv. és az R. a gáz- és riasztófegyver fogalom-meghatározása során a „rendeltetésszerűen” kifejezést használja, amely a jogvita eldöntésénél nem hagyható figyelmen kívül. Az idézett jogszabályi rendelkezéseknek nem fogalmi eleme, mi történhet a rendeltetésellenes használat során, illetve az, hogy ebben az esetben a fegyver mire alkalmas."

 

Ez meg egy klasszikus -felelősséget nem vállaló/konkrét iránymutatást -senkinek- nem adó- állásfoglalás határozati csiki-csukija. "Ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes."

 

De azért egy-két konkrétum szerepel benne:

 

-ONESTA-GR.

Slussz!

Sehol nem terjeszti ki hasnló felépítésű/hasonló működési elvű GR fegyverre!

Én sem egy kiszakadt akasztós Zoraki, Steel Devils-szel, vagy egy éleskonverziós PA63, POM toldattal viselésének/használatának legalitását nem tudom kiolvasni ebből a Határozatból.

 

-a lövedéket a forgódobon keresztül nem, csak a csőtorkolat felől lehet felhelyezni

Ezt meg már itt a fórumon is kiveséztük párszor, hogy aki -mondjuk- egy Alfa G030-ba a csövön keresztül betölt egy gumit úgy, hogy az kilőhető marad az megérdemli, hogy hordja is azt.

 

-...a „rendeltetésszerűen” kifejezést használja, amely a jogvita eldöntésénél nem hagyható figyelmen kívül....mi történhet a rendeltetésellenes használat során...

Magyarul, a bíróra/hatóságra van bízva, hogy döntsön arról egy eljárás során, hogy az ONESTA rendeltetésszerűen, vagy rendeltetésellenesen volt-e használva.

 

 

A fentiek miatt én ennek a határozatnak az alapján nem biztos, hogy -egy testi sértés okozása miatti (vö KKVE, BTK tv.) bírósági eljárás során- 100% nyerési esélyt adnék egy -engedéllyel viselt GR fegyverből- önvédelemből, traumatikus lövedéket lövöldözőnek.

 

 

Sehol nemterjeszti ki hasnló felépítésű/hasonló működési elvű fegyverre!

Előzmény: Mr. Pepe00 (24817)
pityy palko Creative Commons License 2018.10.20 0 0 24845

A gáz- és riasztó fegyveren a csőtorkolati energia hogyan értelmezhető, hiszen ezek a fegyverek alapból nem lőnek ki semmit.

Szóval én tök fű vagyok ehhez a témához, de nekem ez egy ellentmondás, hogy hogyan növelhető az, ami nincs is?

Azért remélem, hogy felhomályosítotok!:-)))

Előzmény: Putyika007 (24841)
Töck Jenő Creative Commons License 2018.10.20 0 0 24844

Egyszer, hol volt, hol nem volt betértem egy dunántúli megyében található vadászboltba, mert jó ruhákat kínált. Vásárlás után megkérdeztem, hogy 300 baros légpuskát árul-e. Van belőle 7,5J alatti is. Válasz az volt, hogy a megyei rendőrfőkapitány nem szereti, tehát nem volt, nincs és nem is lesz.

PNCS Creative Commons License 2018.10.20 0 1 24843

Tisztelt Putyika007 ! Ez az ország nem Amerika ! Ez itt Magyar-isztán ! Biztos lehetsz benne hogy itt a fórumon lévő emberek 80%-a jobban ismeri a fegyver törvényt ,mint a rendőr az utcán aki majd leállít . És itt kezdődnek majd a gondok neked is, ha majd eljön az a nap amikor belebotlasz egy ilyen közegbe.  Tudod te mennyibe fog az neked fájni hogy bebizonyítsd az igazadat ? Olyan 5-8 nap szabi, egy év utána járás (jó esetben ) , és mire meglesz a határozatod olyan 500 ezerrel könnyebb leszel . Ja és a kisebb fajta gyomorfekélyről még el is feledkeztem . Na majd akkor lesz igazad  ! De csak neked ,mert ebben az országban ez mindenkinek külön meg kell vívni.

Előzmény: Putyika007 (24841)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.20 -1 2 24841

Többször, többféle módon próbáltam már leírni, hogy miért is járnak rossz nyomon, akik a "KKVE törvény" valamelyik pontjára hivatkoznak a gumilövedékes gáz-riasztó fegyverekkel kapcsolatosan.

Most megpróbálom még egyszer és utoljára, de egy idézettel!

Talán így mindenki számára könnyebben megérthető, jobban emészthető, egyértelműbb és elfogadhatóbb.

(Persze ajánlott hozzá a teljes cikk elolvasása is, ami lentebb már többször is belinkelésre került.)

Remélem ezzel is sikerül végre pontot tenni erre az újra és újra fellángoló vitának!:-)

 

"Mivel a cikk alapján rendkívül színvonaltalan viták is születtek, 2 dolog még tisztázást érdemel:

 

1. 253/2004 kormányrendelet 39. § “(2) A kizárólag 7,5 joule vagy ennél kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyveren, a légfegyveren, a festéklövő fegyveren, a gáz- és riasztófegyveren olyan változtatás nem végezhető, amely annak csőtorkolati teljesítményét megnövelné, illetve azt a fegyver jellegének megváltoztatásával lőfegyverré alakítaná át.”

 

Amint látszik a jogszabály egyértelműen (logikusan) a fegyveren magán végzett változtatást, átalakítást tilalmaz csak. Itt ilyen nem történik, a gáz- és riasztófegyver egyetlen atomja sem változik meg.

 

2. A  KKVE kormányrendelet (175/2003) csak és kizárólag a benne körülírt tárgyakra, eszközökre vonatkozik. Csakúgy, mint a fegyvertörvény és -kormányrendelet.  A gáz- és riasztófegyver a fegyverjog alá tartozó, abban szabályozott eszköz, nem vonatkozik rá a KKVE jogszabály."

trollgyalu Creative Commons License 2018.10.19 0 12 24839

Ha a személyeskedő parttalan vitát folytatjátok, tiltok is.

 

navaro55 Creative Commons License 2018.10.19 0 6 24836

+1!  

Előzmény: Trailm (24834)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.19 0 5 24833

Fúúúúúúú de átlátszóóó!

Szépen és érthetően (legalábbis sokak számára) kifejti, hogy miért is nem KKVE!

Cáfold meg, legalább olyan érthetően és szakszerűen!

Ne terelj, ne beszélj mellé!

Amíg ezt nem teszed meg nem tudunk érdemben tovább haladni!:-)

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149344484&t=9084863

Előzmény: Tossu (24831)
Masuser98 Creative Commons License 2018.10.19 -1 9 24832

Te nem is ólvastad azt az írást !! Bene van ,hogy nem KKVE a gázpisztóly ,meg a miér is.

Előzmény: Tossu (24831)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.19 0 5 24830

Csúsztatás, terelés, félremagyarázkodás helyett megtennéd inkább ezt:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149344484&t=9084863

Előzmény: Tossu (24829)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.19 0 5 24826

Megcáfolnád, tételesen végigmenve a cikken, szakszerűen kifejtve és leírva mi nem stimmel benne, mik a csúsztatások, mik a féligazságok és miért tendál a nullához az igazságtartalma.

Várjuk feszülten egy eddig ismeretlen jog- és fegyverszakértő elemzését, szakvéleményét!

Taníts minket mester!:-DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: Tossu (24823)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.19 0 4 24825

Tudod  mit, egy picit lemegyek a szintedre, csak hogy érts a szóból!

Egy jó példája vagy annak, amit többször próbáltam megértetni veled! Egyszerűen okosabbnak tartod magad, mint az erre felkent személyek, erre szakosodott szakértők!

Jössz a semmiből, mint naív (vagy esetleg egy jól ismert troll altatott nickje), aztán hipp és hopp osztod az észt!

Most is pl. úgy gondolod, hogy a cikk írójánál is többet tudsz, jobban ismered a jogot, a Kúriáról nem is beszélve.

Egyszerűbb lett volna meg sem szólalni miután bebuktad a dolgot, vagy csak simán annyit: jé tényleg így van ahogy mondjátok!

Szvsz menj inkább a masztudrbáló, saját farokkal és hozzá tartozó eseményekkel foglalkozó topikjaid egyikébe, ott lehet, hogy profi vagy és hagyd békén a fegyveres fórumokat.:-)

Ne égesd itt magad tovább! (Csak jótanácsként!):-)

Előzmény: Tossu (24823)
Tossu Creative Commons License 2018.10.19 -5 0 24822

Pl mikor keveredtem ellentmondásba önmagammal? Azt vágod, hogy a jog és a fegyverek két külön dolog. Az, hogy valakinek nincs ismerete arról, hogy melyik riasztópatron a legerősebb, esetleg Zorakiba melyik gumit tölti be, nem igazán zárja ki, hogy mondjuk jogban már több ismerete legyen. Látom neked mint szellemi rokkantnak ezt így nehéz végig gondolni, talán ez most segít picit rajtad.

Előzmény: Putyika007 (24801)
Putyika007 Creative Commons License 2018.10.19 0 5 24821

http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/viselheto-e-gaz-riaszto-minositesu-fegyver-gumilovedek kel-toltve/

Ezt már tényleg nem lehet ennél szájbarágósabban elmagyarázni, csámcsogj rajta egy kicsit, míg meg nem érted! Terelés és félremagyarázgatás helyett fogadd el, próbáld meg feldolgozni!😉

Előzmény: miszterszmissz (24810)
biolux Creative Commons License 2018.10.19 0 5 24820

Én az elöltöltőseimmel ezeket a kinyomtatott papirokat hurcolászom...

Érdemes az aláhúzott részen  elgondolkodni. Tehát semmién előírás nincs egy muzeális szállításánál. Értelmezhető ugy is hogy akár megtöltve  is szállítható...

Például; egy nem gázgumis ,hanem egy sima muzeális gumis akár  egy kocsi kesztyűtartojaba is szállítható megtöltve...:-))

 

Előzmény: Tossu (24788)
Töck Jenő Creative Commons License 2018.10.18 0 0 24819

"Döntési jogköre nincs!!!"

Ez ugye vicc?

Neki van csak igazán lehetősége dönteni. De jure lehet, hogy nem, de facto annál inkább. Csak úgy hirtelen, mit vesz észre és hogyan, und so weiter...

Előzmény: Mr. Pepe00 (24818)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!