Keresés

Részletes keresés

Kaamilla Creative Commons License 2009.08.30 0 0 3342

Kedves BFeri!
Köszönöm, hogy írtál, rád mindíg lehet számítani.
Azért mértem a vérnyomásom, mert kicsit szédedlgett a fejem, és hónapok óta nem mértem, gondoltam megmérem. Azt, hogy milyen felső értéket állítottam be, nem is értem, ez lehet hogy már egy régebbi gép, bár Omron, állítani nem tudom, hogy lehet e rajta felső értéket. Az első mérés jó volt, de előtte már nem tudtam megmérni az EE miatt.
És ami engem igazából most félelelmben tartoltt, az az alsó érték a 35, mert egyszer pár éve a rendelőben az asszisztens nő /40-et mért, és azt mondta, hogy Te élsz még? Ez most is eszembe jutott, és tudod, bepánikoltam, és gondoltam még megyek egy-két kört a lakásban, és lehet, hogy megálla szívem.
Az EE-t akkor is kiírja, ha rossz az érték és azért mérhetetlen. Nem?
Egyébként mostanában többet cigiztem, pedig már beálltam napéi 2 szálra.
A mérés előtt valóban cigiztem.
Tudod a szívremegésem is meg van még, de most ősszel majd nézek masszőr után, és megpróbálok rendszeresen elmenni. A nyarat végigcsináltam, sokat dolgoztam, és most, hogy vége a nyárnak, és már nem kell annyit dolgozni, most vagyok nagyon fáradt.
A két nyugtató, amiről elküldtem a szandynak a linket, nem tudom mit szólsz, majd nézd meg légyszi, nem rendszeresen, de néha kell, hogy legyen nálam valami, a Grandaxinról és a húúúúúúú, nem jut eszembe, de most nem tudom megnézni.
Sok volt a szöveg amit írtam, de sorban válaszoltam a kérdéseidre is, és nagyon kíváncsian várom, ha végül is megmérte a gép a per mennyire veszélyes ha valóban 35. Köszi Üdv. Kamilla




Előzmény: BFeri53 (3340)
Ancsury Creative Commons License 2009.08.30 0 0 3341
Sziasztok! 23 éves vagyok,szívbetegen születtem. Volt két motoros szívműtétem. A jobb pitvarom nem fejlődött ki és ezt kellett korrigálni.Most egy kis műér vezeti ott a vért. Nem panaszkodni,kérdezni vagyok itt,hanem szeretnék segíteni.Megéltem sokmindent,egész életemet végigkísérte és ezután is fogja. Ha van kérdésetek nagyon szívesen válaszolok rá.Amit én fontosnak tartok az az,hogy a lelkével is foglalkozzanak az olyan gyerekeknek,akik hasonló "cipőben" járnak,mint én.Sajnos velem nem foglalkoztak és emiatt nagyon sok komplexus alakult ki bennem.erről is szívesen besszélek.Szóval kérdezzetek bármit nyugodtan!
BFeri53 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 3340
Szia!

1.) Miért mérted a vérnyomásod?
2.) Milyen felső értéket állítottál be?
3.) Tök jó volt az első mérés. Cigiztél valamikor előtte? Ez magas pulzust okozhat.
4.) Igazán életveszélyes :-) állapotban nem szokás internetezni!
5.) A pánik nagyon veszélyes!
6.) EE (Error) azt jelenti, hogy nem tudsz vérnyomást mérni.
Sikertelen mérés után is legalább 5 percig várni kell!
Valamit nem jól dugtál össze, nem jól rögzítettél.

Nem beszélve arról, hogy a hidegfront nyugtalanságot okozhat, ami pedig szapora pulzust.
Előzmény: Kaamilla (3339)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.29 0 0 3339
Sziasztok!
Teljesen kétségbe vagyok esve, megmértem a vérnyomásom, és először 2 db EE-t írt a vérnyomásmérő, és másodszor 118/74/98, utána megint nem tudta megmérni, és utána 128/35/60 volt. Szerintem ez életveszélyes. Tud valaki valamit mondani ezzel kapcsolatban. Köszi Kamilla
Sandy girl Creative Commons License 2009.08.27 0 0 3338

Kaamilla!

 

Csak ma reggel olvastam el a hozzászólásod, úgyhogy már nem tudtam doktornőtől megkérdezni az általad leírt gyógyszereket, mert tegnap este jártam nála.

Most is minden rendben volt szerencsére, ő is azt mondta ne agyaljak, mert a tudatalattimban van már ez az egész, és azért jön elő nekem. Semmiféle szervi bajom nincsem, az EKG is rendben volt, minden. Pedig még extráztam is az EKG közben mondtam neki, mire ő: "Nem látszik az EKG-n az extra, csak én extrának érzem meg, pedig valójában nem az, mert nem látszik az EKG-n a nagy beütés."

Vett vért pajzsmirigyre vonatkozóan, meglátjuk mi lesz az eredmény, de remélem ott sem lesz semmi eltérés, hanem idegi alapon jöhet az egész.

 

Magnézium, Panangit fogom szedni rendszeresen, ill. esténként egy kis "Szívnyugtató" teát, ezt a DM-ben, Rossmann-ban vagy gyógynövényboltokban lehet kapni, ill. nagyon késő este már ne egyek.

 

Szombat reggel pedig újra csontkovácshoz megyek, kicsit átmozgat megint, egyébként mondta a múltkor amikor jártam nála, hogy a 2.3 hátcsigolya el volt mozdulva ami okoz mindenféle szívritmuszavarokat, ő erre mondta hogy ne csodálkozzak, ha éreztem az utóbbi időben, hogy furán remeg és extrázik a szívem.

Mind a csigolyelmozdulások, mind pedig a rossz fekhely, a rossz gondolatok, negativitás, megbetegítik az embert és mennyire igaza van.

 

 

Ja, Kaamilla, egyébként bika az aszcendensem:)

Üdv.

Sandy

 

BFeri53 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 3337
Kedves Kaamilla!

Ne csapongjál! Figyelmesen olvassad, amit írok, szerintem egyszerű és tanulságos.
Próbáljál koncentrálni magadra, odafigyelni az egészségedre.
A beteg ember ördögi körökbe lép be, kitörni azután nehéz! Ez rád is igaz.
Jobban ügyeljél az evésre, ivásra, mozgásra, alvásra, pihenésre, gondolkodásra.
Hidd el, nem egy ördöngős dolog, én már 3 éve csinálom. És semmi gyógyszert nem szedek!

Pontokba szedem a konkrét kérdéseket:

1.) Fejpárna az alváshoz?
Az a kérdés, hogyan alszol. Ha reggelre fáj a nyakad, fáradtan ébredsz, akkor valami nincs rendben. Ugorj be az IKEA-ba, ott bemutatják a párnák és az alvás logikáját. Mi anatómiai IKEA párnákat használunk, puhábbikat. Elég lapos. A nejem minden utazásnál magával viszi a párnáját.
Egyébként ha reggel 2-3 centivel magasabb vagy, mint este, akkor rendben van a matracod is.

2.) Masszírozó gép a Tesco-ban?
Ki kell próbálni. Én nem ismerem. De az emberi kéz sokkal jobb a gépnél. A gép nem tudja, hogy Kaamilla 2 csigolyája között mekkora a távolság! A gép nem érez, nem tapint.

3.) Úszás a Balcsiban. Ez is arra utal, hogy a tüneteidet gerincproblémák okozhatják. Érdekes? Gondolkodjál, figyeljél magadra. Ússzál minden nap, akár uszodában.
A szapora pulzusod is utalhat gerincproblémára.
Goethe mondta, "ha jól kinyújtózkodom, minden bajom elmúlik." Jó sokat élt!
Egyenes testtartás, úszás, masszázs -- a panaszok máris enyhülnek.

4.) Grandaxin, Anxiron
Ez is egy ördögi kör. Minden gyógyszer terheli a májat, a vesét. Lehet, hogy rövid távon segít, de különösen a nyugtatók, blokkolók hosszú távon máj-és veseműködési zavarokhoz vezetnek. Ha nem jól működik a vese és/vagy a máj, akkor a keringéssel, így a szívvel is gond lesz. A szívizmok különösen érzékenyek a vérben levő mérgekre (a máj és a vese méregtelenít).

5.) Sokat eszel. Egyél kevesebbet, de rendszeresen. Kis mennyiségű fehérjét, sok zöldséget, lassan felszívódó szénhidrátokat, teljes kiőrlésű kenyeret (a Piszkei féle kenyér, például a Kaiser-ben kapható, finom őrlésű, nem az a durva német!), őrölt lenmagot, joghurtot. A gyümölcsökkel se essél túlzásba, mert tele vannak cukorral.
Annyit kell enni, amennyit elégetsz, felhasználsz.
Amit a rekeszizomról és a puffadásról mondtam, az tapasztalati tény!
A görög dinnye rostja puffadást okozhat, főleg ülő munkát végző, keveset mozgó egyéneknél.


Ha nem változtatsz a dolgokon, nem tudsz kitörni az ördögi körökből.
Az is tőled függ, hogy milyen hosszú távon gondolkodsz.
Alapvetően minden tőled függ. Gondolkodjál, ne bízzad a gondolkodást csak az orvosokra. Hiszen rólad van szó!
Előzmény: Kaamilla (3333)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.26 0 0 3336
Kedves Sandy Girl!
Hát, abban egyezünk, hogy én is nagyon aggódós tipus vagyok, előre aggódom olyan dolgok miatt, amik még be sem következtek, ill. be sem fognak.
Nekedm ráadásul minden nap van, csak akkor nem érzem pl. mint írtam, ha a Balcsiban fürdök, ez érdekes. A pulzusodra lettem volna még kíváncsi, mivel az enyém mindíg magas, és az is befolyásolhatja, szerintem. Ma is lementem fürdeni a Balcsira, már félő, hogy többet nem lehet, elromlik az idő, és egy barátnőm mondta, hogy ő a Grandaxint veszi be néha, ha valami szív, ill. idegi gondja van, és szinte símogatja a szívét, olyan érzése van. És nem erős ez a gyógyszer, és most meg is néztem a net.-en, mert a másik gyógyszert amivel összehasonlították az Anxiront, egy másik ismerősöm dícsérte agyon. Ezt összehasonlítva a többi gyógyszerrel tényleg jól értékelték. Elküldöm a linket, olvast el, és kérdezd meg légyszi. a doktornő véleményét a két gyógyszerről.
http://sunrise.sote.hu/htsz/peresa.htm
Én mindenesetre kipróbálom. Nagyon kiváncsi vagyok, mit mond a doktornő neked, feltétlenül írj, várom. (Talán te is Szűz jegyű vagy, mint én? azok túlaggódósak)
Azért kiváncsi lennék a BFeri véleményére, remélem elolvassa ezeket a történeteket.
És várjuk az Ő válaszát is. Üdv. Kamilla
Előzmény: Sandy girl (3335)
Sandy girl Creative Commons License 2009.08.25 0 0 3335

Kedves Kaamilla!

 

Nem tudtam, hogy a Balatonnál laksz, nyáron akkor nyüzsi van arra.

Nekem is újdonság ez a szívremegés, kb. négy hónapja jött elő, és előjön három, négynaponta éjszakánként.

Korábban voltam már csontkovácsnál, akkor egy jó darabig jót tett, semmiféle ritmuszavarom nem volt, úgyhogy a héten visszamegyek megint hozzá.

A fekhelyem jó helyen van, ki van mérve, nem fekszem vízérben, sem káros sugárban.

Sportolok(Rubint Réka óriára járok), valamint biciklizem, ha időm engedi.

Amúgy aggódós típus vagyok, lehet hogy ez is közrejátszik a panaszaimban. De a mai világban nehéz stressz nélkül megélni:(

Nagyon rossz a szívremegés érzés, ilyenkor mindig azt hiszem, hogy ez pitvarremegés. Éjjel szokott előjönni, általában erre ébredek fel.

Panangint, valamint Mg tablettát szedek. Alkalmanként Betalocot, de ezt csak akkor ha "vész" van.

Holnap este megyek vissza doktornőhöz, majd beszámolok a "hírekről".

Üdv.

 

 

Kaamilla Creative Commons License 2009.08.25 0 0 3334
Kedves Kr......!
Akkor szerinted, a cigi nem befolyásolja? Neked is volt szívremegésed? Ha azt írod, hogy a gyomrod is fájt, és ekkor gondoltad a szíveddel probléma lesz, ez azt jelenti, hogy az emésztés is befolyásolhatja akár a szívproblémát, mert ugye nem értem, hogy a gyomor és a szív......?
De teljesen igazad van: nem idegeskedni, nem pánikozni, helyesen táplálkozni, és a mozgást sem hanyagolni. Nekem az ami segített, sok folyadék, nappal egy kis pihenés, és a kiegyensúlyozott életmód. Ezeket most eléggé hanyagoltam mostanában. Megpróbálok új stratégiát, mit javasolsz hol kezdjem? Üdv. Kamilla (Remélem te is jól vagy?)
Előzmény: kru-kru (3322)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.25 0 0 3333
Kedves BFeri!
Neked is szólt a lenti levelem. Jajjj,,, mindíg valami okosat mondasz: Érdekes lenne megfigyelni, van-e valami összefüggés az aznapi étkezés és a roham között?"
Hát ami azt illeti, egy ideje sokat eszem és az aránylag lapos hasam 5-6 hónapos terhessé változik, hát ez is nyomhat, talán diétáznom kellene, Nem vagyok kövér, de nincs önuralmam, össze-vissza eszek. A fejpárna kell az alváshoz? A Tescoban láttam maszírozót, gerincre jó lehet, (szóval a gerinc mellett végig maszírozza) két "kar" golyóscsapágy hajtja. Szerinted használna? Nekem tudom a cigi sem használ, de ha nem cigizek akkor is remeg a szívem. Gondoltam már hörgődologra is, hogy a hörgők gyulladtak, és nem megfelelő az oxigén ellátás, és ezért csinál a szív így. Na meg a pihenés...... Üdv. Kamilla (Reméljük, hogy te jól vagy!) Köszönjük a segítséget, a válaszaiddal sokat segítesz.
Előzmény: BFeri53 (3331)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.24 0 0 3332
Kedves Sandy girl!
Bocs, hogy félreérthető voltam, nem e-mailt írtam, hanem sok-sok mindent hozzászólásként. De fáradt voltam, és elszállt az iromány. Már lefeküdtem, de felkeltem, mert pár sort írok, bár lehet össze-vissszaság lesz, akkor elnézést.
(Nem hiszed el, most is másodszor kezdem, mert valamire rámozdult az újjam, és gondoltam azt bezárom, és megint eltűnt a szövet) Fáradt vagyok......
Ma sokat dolgoztam, tudod a Balatonnál lakom és nyaraltatok, és elment az utolsó vendég is.
A pulzusom nekem általában magas 90-100 között van, már gondoltam arra, hogy azért is van szívremegésem, mert nagyon dolgozik a szív, és így reagál erre a nagy ütemre. Egyébként örültem tényleg, hogy van valaki, akinek úgyszintén szívremegése van, mert azt hittem, hogy a földkerekségen egyedül csak én érzem ezt. (Bocs, hogy ezt írtam, de tényleg....jó, hogy meg tudjuk beszélni) De viszont én is azt érzem egyértelműen, hogy a szívem, és nem az izom, vagy egyéb. Én nem csak lefekvéskor érzem, hanem napközben is.
Megfordult a fejemben az amit a BFeri ír, hogy felpuffadás, mivel nagyon sok gyümölcsöt eszem, a fekhelyem sem biztos, hogy tökéletes, a gerinc is elég merev stb.
Sokat sportoltam, kerékpároztam, úszom a Balatonban, bár hozzáteszem, ha a vízben vagyok nem érzem ezt. Pontosan úgy ahogy te, néha úgy is megfogalmaztam, hogy mint amikor egy slagon megy a víz és beremeg, berezonál. Nem kizárt, hogy idegi alapon van nálunk, de erre hogy lehetne fényt deríteni, bár gondolkozom én is a masszázson amit a BFeri mond. Én amúgy is pánik beteg vagyok, és még ez az ilyesztő dolog nem hiányzik, de tehetetlen vagyok.
Bár most e célból, hogy kitapasztaljam, szedtem néha eleniumot, de nem változott semmi. Az biztos, hogy ha a hátam maszírozzák bizonyos pontokon úgy érzem, mintha összeköttetésben lenne a szívemmel. De mivel az anatomiához nem értek, nem tudom mi mivel lehet összefüggésben, nagyon nehéz következtetnem .
Most hogy írtad, hogy felijedsz a remegésre, eszembe jutott, hogy kb. ennyi idős koromban, mint te szintén volt valami olyan a szívemmel, hogy éjszaka felijedtem, és kifutottam a fürdőszobába, és belenéztem a tükörbe, hogy élek e még, mert olyan furcsa érzés fogott el.
Azóta eltelt sok-sok év, voltak szabálytalan dobbanások, de a remegés a legújabb, és én is szeretném megtalálni az okát. de bizony félő, hogy a kardiológus, csak az eredményekre támaszkodik, és semmi mást nem tud tenni, a BFerinek igaza van, hogy próbálkozni kellene valamivel, akár nyugtató, akár torna, masszázs, vagy sport. Te használsz párnát a fejed alatt. Az enyém túlságosan is nagy, lehet, hogy az sem jó?
Most egyenlőre csak ennyit tudok írni, muszály lefeküdnöm, mert állandóan lefárasztom magam, nincs meg a pihenés sem. Te rendesen ki szoktad pihenni magad? Vannak pillanatnyilag olyan jellegű problémáid amik esetleg nyomasztanak? Mert bizony nekem vannak, állandó problémakereső ember vagyok, idézőjelben, de nem tudom elhinni, hogy minden szép és jó, még akkor sem ha tényleg majdnem az.
Írj még valamit magadról, mikor kezdődött ez, van e olyan amikor nem érzed, stb. Üdv. Kamilla
Előzmény: Sandy girl (3328)
BFeri53 Creative Commons License 2009.08.23 0 0 3331
Kedves Sandy girl!

1.)Akármi is az ok, ne féljél! Ilyen fiatalon ilyesmi panaszokba nem szoktak belehalni. Ha elhatalmasodik rajtad a félelem, akkor a pszichiáter se biztos, hogy segíthet.

2.) A kulcs az ÉJSZAKA! Arra kell magyarázatot találni, miért éjszaka jönnek a rohamok? És miért hanyatt fekve? Nappal a vázizomzat korrigálja a gerinc és az egyéb csontok elhelyezkedését. Éjszaka pihen a vázizomzat, gyengül a tónusa. Ilyenkor az egyéb erők, feszültségek (hasüregi nyomás, gravitáció, testhelyzetből adódó erők) a meghatározóak.
A csontkovács jó ötlet. De utána esténként masszírozni kell a hátat.
Mondjad csak, milyen sportot űzöl? Ha gerinc probléma van a háttérben, akkor az úszás és a gyaloglás a legjobb testmozgás, ami nem terheli nagyon a gerinc felső szakaszát (ahonnan a szív kapja a vezérlés egy részét).

3.) Ellentmondások vannak abban, amit írsz. Múltkor lassú volt a pulzusod, most gyors? A 90-240/perc közötti szapora pulzust tachikardiának is hívják. Lehet, hogy erről van szó? Ez sem különleges eset! Próbálj meg hason aludni. Ismerek egy hölgyet, aki serdülő korban áttért a hason alvásra, mert szenvedett az éjszakai szapora szívverés rohamoktól. Annyira bejött neki, hogy a gyerekét is így szoktatta. Sokkal nyugodtabban alszik.Semmilyen orvoshoz nem ment el, ösztönösen jött rá megoldásra!

4.) Egy másik megközelítés. Próbáljál bevenni minden este 2 szem Espumisan golyócskát (újszülötteknek is adnak Espumisan-t). Csökkenti a hasüregi nyomást. Éjszaka a rekeszizom tónusa csökken, ezért a légzést és a szívműködést megnehezíti az esetleg megnövekedett hasüregi nyomás (emésztési, vagy alkati probléma). Ismerek egy idős urat, akinek a kardiológus ezt ajánlotta, mert mindig éjszak lett rosszul! Bevált! Érdekes lenne megfigyelni, van-e valami összefüggés az aznapi étkezés és a roham között?


Előzmény: Sandy girl (3330)
Sandy girl Creative Commons License 2009.08.23 0 0 3330

Kedves BFEri!

 

A pulzust mértem, fél perc alatt vert 120-at, fél perc után már nem is mértem. Utána is mértem rá pár percre ugyanennyi volt, aztán nagy nehezen abbahagyta ezt a gyors pici remegést.

Hanyatt feküdtem. Már nem is merek azóta hanyatt feküdni, mindig a jobb oldalamon alszom el, de mégis mindig úgy ébredek fel, hogy a hátamon fekszem és mindig akkor fordul elő.

Egyébként jövő héten egyik reggel beszaladok egy csontkovácshoz, jártam már nála kb fél éve, akkor jó volt pár hónapig, hátha tényleg csak valami gerincelmozdulás lehet, ahogyan azt írtad korábban is.

Mindenesetre ha véletlenül pitvarremegés lenne, gondolom azt a doktornő utólag Ultrahangon is fogja látni szerdán este amikor visszamegyek, mert állítólag akinek az van, akkor picit megnagyobbodik a pitvar, no de NAGYON REMÉLEM hogy az esetemben nem erről lehet szó.

Egy másik doktor pedig azt mondta, hogy a pitvarfibrilláció többnyire tovább tart nem pár percig és nem feltételezi, hogy nekem az lenne.

Nagyon kellemetlen a dolog.....nem kívánom senkinek sem.

Majd beszámolok nektek az eredményekről, ha voltam szerdán este a doktornőnél.

 

 

BFeri53 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 3329
Szia!

Félelemmel nem tudod megoldani a problémád, józan ésszel annál inkább.
A doktornő a roham után 1 héttel már nem AZT az állapotot vizsgálja!

0.) Most milyen testhelyzetben feküdtél?
Ha néhány perc alatt elmúlik attól, hogy felébredtél, akkor ez gerincproblémára utalhat.
1.) Ilyenkor ne a szívedhez kapjál, inkább a pulzusod ellenőrizzed!
2.) Ahogyan a combban, vagy a karban ugrál az ideg, ugyanúgy ugrálhat a mellkasi izmokban is. Tudom, tapasztaltam. Nem szabad azonnal a rosszra gondolni!
3.) Amikor ilyen helyzet előáll, azonnal hívjál oda egy családtagot (pl édesanyádat), hogy a füle odaszorításával ellenőrizze a szívhangokat. Nem nagy ügy. Amikor nekem volt pitvarfibrillációm, a nejem hallotta a normálistól eltérő szívhangokat. Ilyenkor a pulzus is eltér a normálistól. NE KAPKODJ!!!


Előzmény: Sandy girl (3327)
Sandy girl Creative Commons License 2009.08.22 0 0 3328

Kaamilla!

 

Egy e-mailt sem kaptam tőled....

Sandy girl Creative Commons License 2009.08.19 0 0 3327

Sziasztok!

Nagyon el vagyok keseredve, mert azt hittem már megszűnik a szívremegés érzés, de nem. Éjjel lettem megint rosszul, arra keltem hogy nehezen kapok levegőt, és éreztem hogy remeg a szívem. Oda is kaptam, és nagyon gyorsan, piciket vert, mint amikor ugrál az ideg a combban, vagy karban, amikor meg van erőltetve, na olyan érzés. Nagyon megijedtem megint.

Másfél hónapja voltam szívremegés panasszal a doktornőnél, de ő azt mondta nem az, de továbbra is fennáll sajnos, hiába a Kálium, Mg tabletta.

Jövő héten szerdán tudok hozzá visszamenni, mostmár megmondom neki csináljon valamit mert elviselhetetlen a szívremegés, és nagyon aggaszt mert félek, hogy pitvarremegés ez amire gondolok.

HIggyétek el egészséges vagyok szívszervileg is ahogy vizsgáltak többen, egészségesen étkezem, sportolok és mégis.

Remélem ti jól vagytok!

Kaamilla Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3326
Szia!
Sokat írtam a "száz" oldalas email-ben neked, de már kipurcantam, majd írok.... Üdv. Azért írj nekem, ha van kedved. Nemsokára jelentkezem.
Előzmény: Sandy girl (3320)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3325
Szia!
Nem tudom mi történt, de alig bírtam elküldeni az email-t, aztán kiléptem, és megírtam mégegyszer, de látom az első is elment, de a "száz" oldal nem. Majd írok ...Üdv.
Előzmény: kru-kru (3322)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3324
Kedves BFeri!
"Száz" oldalt írtam nektek, de megnyomtam valamit véletlenül és eltünt, és most feladom, majd írok nemsokára. Üdv.
Előzmény: BFeri53 (3319)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3323
Sziasztok!
Kedves Sandy, Kru-Kru és BFeri!!! Nem hiszitek, el "száz" oldalt írtam nektek és megnyomtam valamit, és eltünt, hát most feladom, és legközelebb írok. De még megpróbálom megkeresni.
kru-kru Creative Commons License 2009.08.01 0 0 3322

Sziasztok, ez a remegés amiről beszéltek ez tényleg sok mindentől lehet. Nekem 5 éve kezdődött és mostanában már elég ritka, pedig dohányzom. Szedtem régen hasmnésre egy gyógyszert, amiből egyet kellet volna beszedni, én kettőt szedtem és éreztem, hogy a mellékhatás szapora szívverés. Be is következett. Utána pár héten belül kezdődött gyomorpanasszal, ami csak egy jelzés volt hogy szívproblémám lesz. És ez így fokozódott. Ha az összes vizsgálat negatív, attól még lehet kissebb eltérés. Elsődleges szempont, nem idegeskedni, nem pánikozni, helyesen táplálkozni, és a mozgást sem hanyagolni. Nekem az ami segített, sok folyadék, nappal egy kis pihenés, és a kiegyensúlyozott életmód. Egyenlőre ennyit tudtam segíteni.

Ui: A gyógyszerekkel lehet próbálkozni, de tényleg próbáljatok több helyre is menni annak érdekében, hogy tényleg jó gyógyszert kapjatok. 

Előzmény: kru-kru (3321)
kru-kru Creative Commons License 2009.08.01 0 0 3321
szia EVIKE.az a tény állás,hogy soha nem adunk fel semit,ugye?a másik pedig.el kellenne menni tőbb helyre kivizsgálásra.őssze hasonlitani az eredményeket,és egy el ismert orvosal megbeszélni ezeket.amugy nekem is van sziv problémám és kezd el mulni.miért?majd elmondom.puszi és kitartás..
Előzmény: evike007 (2870)
Sandy girl Creative Commons License 2009.07.30 0 0 3320

Kedves Kaamilla!

 

A doktornő tanácsa szerint jelenleg Kaldyum kálium tablettát szedek naponta egyszer, és napi kétszer pedig MagneB6 extra tablettát. Hozzátette, ha érezném, hogy előjön a remegés vegyem be a Betaloc 50 mg tablettából egy felet, de ezt csak akkor ha szükséges.

Szerencsére azóta nem éreztem ezt a remegést.

 

Egyébként nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt, próbálok egészségesen élni, heti három-négyszeri egy órás torna, egészséges ételek.

Amúgy picit ideges természetű vagyok, szóval biztosan szerepet játszhat ez is benne.

Ha érzem, hogy kicsit idegesebb, feszültebb vagyok esténként a kelleténél, akkor beveszek egy szem Frontin tablettát.

Nekem sem tudott a doktornő erre mit mondtani, mert azt mondta, ha ez fibrilláció lett volna az EKG ki is mutatta volna, ill. azt az ultrahangon látta volna.

Mindenesetre nagyon kellemetlen érzés, próbálok nem is rá gondolni.

Neked mióta vannak ilyen tüneteid?

 

 

Előzmény: Kaamilla (3318)
BFeri53 Creative Commons License 2009.07.26 0 0 3319
Kedves Kaamilla!

Ha jól értettem, neked sok üléssel, görnyedéssel járó munkád van.
Ez nagyon megviseli a gerinc nyaki és mellkasi szakaszát, ahonnan a szív kapja a vezérlést (lásd Sandy girl-nek írt legutóbbi hozzászólásom 4. pontját!).
Neked is ajánlanám, hogy csináljál végig egy jó hátgerincmasszázs kurzust.
Hansúlyozom, hogy nem hébe-hóba, hanem minden áldott nap, legalább 2 héten át!
A gerinc nyaki és mellkasi szakaszára kell összpontosítani. Megoldható!
Különösen jó, ha délután-koraeste van a masszázs, mert így a hatása éjszaka is tart.
Jó lenne egy gerinctorna is, ami a gerinc mellkasi és nyaki szakaszára összpontosít.
A nejemnek sokat segített a gerinctorna!
Ellenőrizzed le az ágyadat is, hogy nem megfelelő-e a gerinc szempontjából.
Ha egészséges akarsz lenni, akkor tenni is kell érte.

üdv.BFeri53

Előzmény: Kaamilla (3318)
Kaamilla Creative Commons License 2009.07.25 0 0 3318
Kedves Sandy girl!
Sajnos mostanában nincs időm bekapcsolódni a fórumba, de éppen most kicsit bekukkantam, és szemet szúrt a kifejezés, amit már hosszú idelye én szoktam használni, és a B.feri adott tanácsot nekem, amit meg is fogadtam, és volt időszak, amikor jobban is voltam a szívremegés tekintetében. Én viszont 52 éves vagyok, és ezt rá lehet fogni a változó korra is. Teljes tanácstalanság, kardiológus, szív Uh. de katéter azt már nem. Nekem szinte egyfolytában van most is szívremegésem, és valóban ha lefekszem akkor intenzívebb, de ha mozgok napközben, nem veszem annyire észre, de nekem napközben is van. Megpróbáltam már megfogalmazni, így is úgy is, de nem tudtak semmit csinálni velem, azaz bétablokkolót, nyugtatót írtak, de egyiket sem szedtem be. Próbáltam gyógynövényes nyugtatókat, citromfűteát, valerianát, szóval sok-sok mindent de nem múlik el. Én sem tudom mi ez, de nem fibrilláció, mert azt beláttam én is, hogy hülyeség. De tényleg meghökkentő, hogy semmit nem tudnak mondani. Te mit próbáltál rá szedni? Én most megpróbálok azt hiszem szedni valami gyenge nyugtatót. Amúgy te aggódó tipus vagy, feszült? Próbáljunk egyeztetni, hátha van valami közös..... Dohányzol? Mert én igen dohányoztam, most csak hébe-hóba, és arra is gondoltam, hogy a tüdőhorgőim gyulladása miatt nem kap elég oxigént a szívem és a remegéssel reagál. Szóval írj még bővebben, mert ez a szívremegés tipikusan az én esetem, még nem sikerült találkoznom hasonló panasszal. Nagyon érdekelnek a részletek. Üdv. Kaamilla
BFeri53 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 3317
Kedves Sandy girl!

Olvasd el, amit írtál.
1.) "A pulzusod lassú volt". Ez teljesen normális, hiszen éjszaka lelassul a szív. Pontosan ez az, ami kizárja, hogy pitvar remegésed lett volna. Pitvar remegésnél szaporább a pulzus.

2.) "mintha remegne a szívem, oda is kaptam és éreztem hogy a szívem csinálja, nem más"
Remegni általában a pitvar szokott, de a pitvar remegését kézzel kitapintani nem lehet.
Legfeljebb a kamra dobogását lehet érezni, a kamra pitvar remegés esetén szaporán dobog. A pulzus ilyenkor nem lassú, hanem gyors!
A remegés, amit felijedve érzel, valamilyen, a csontokra tapadó izomköteg remegése lehet. Semmiképpen nem a szív. A kardiológusoknak igazuk van.

3.)"szedem két hete a kálium, mg tablettát, de még mindig megvannak ezek a tüneteim ennek ellenére is"
Gondolom, 99 mg kálium klorid hatóanyag van minden tablettában.
Én azért maradnék a Pananginnál. Abban magnézium is van.
Apropó! Remélem, nem csinálsz semmilyen diétát? Rendesen eszel sós ételeket is? A kálium és nátrium helyes aránya nagyon fontos.

4.)"Mindig háton fekvéskor jön elő ez a remegés."
Na látod, ez lehet a lényeg! Az izomsejteket az idegek ingerlik, ettől húzódnak össze, ettől ernyednek el. Helytelen vezérlés esetén akár remeghetnek is. A szimpatikus idegek a gerinccsatornából lépnek ki a csigolyáknál. Hajszálerek táplálják az idegeket. Ha megnyomódik az ideg, vagy a hajszálér, hibás lehet a vezérlés. Milyen matracon alszol? Többórás, szinte mozdulatlan hanyatt fekvésnél előállhatnak ilyen panaszok. Fontos lenne csinálni egy rendes hátmasszázs kúrát. Figyelembe véve, hogy éjszaka fordul elő a panasz, a délutáni, esti órákban kellene masszíroztatni a hátad. A jó masszőr pontosan tudja, melyik csigolyák okozhatnak remegést a mellkasi szakaszon. Szerintem jó lenne addig is kerülni a felesleges gerinc rázkódást (ugrálás, lovaglás, futás). Ki kell tapasztalni!

5.)"Amúgy az EKG utólag is kimutatná, ha esetlegesen pitvarremegésem lenne/lett volna?" Az EKG-ről nem tudom, de a valamelyest tágult pitvart a szív ultrahang kimutatná, ha olyan gyakoriak lennének a rohamok.

Ne félj, minden rendben lesz!

üdv. BFeri53




Előzmény: Sandy girl (3315)
Sandy girl Creative Commons License 2009.07.23 0 0 3316
Ja és a pajzsmirigyem rendben van, ki lett vizsgálva
Sandy girl Creative Commons License 2009.07.23 0 0 3315

Kedves BFeri53!

 

Ma éjszaka is arra keltem fel, hogy mintha remegne a szívem, oda is kaptam és éreztem hogy a szívem csinálja nem más, a pulzusom lassú volt. Azóta persze már szedem két hete a kálium, mg tablettát, de még mindig megvannak ezek a tüneteim ennek ellenére is.

Mindig háton fekvéskor jön elő ez a remegés.

Nem sportolok olyat, ami ezt okozná, ami nyomná.

A szívkatéterezést pedig még régebben csinálták, annak semmi következménye nem lett szerencsére, ott is azt mondták, hogy az égvilágon semmi baj nincsen, ne aggódjak, nyugodjak meg. Minden vizsgálat szerencsére negatív.

Akkor mi a fenétől produkálja a szívem majdnem minden éjszaka? Nagyon kellemetlen érzés, senkinek nem kívánom.

Már csontkovácsnál is voltam, hogy helyrerakassam a csigolyáimat, el is voltak mozdulva rendesen, de azóta is megvannak sajnos a panaszaim.

Próbálok pozitívan gondolkodni, nyugtatni magam.

 

Amúgy az EKG utólag is kimutatná, ha esetlegesen pitvarremegésem lenne/lett volna?

Mert amikor először előjött rá két napra tudtam csak időpontot kapni a dokihoz, de ő akkor ott azt mondta hogy kimutatta volna. Valóban?

 

BFeri53 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 3314
Szia!

Tapintottad a pulzusod, vagy csak érezted a remegést? Mit éreztél pontosan?
Létezik olyan, hogy pitvari remegés, a rá jellemző tünetekkel. Hidd el, a szív nem tud úgy remegni, ahogy te itt azt előadtad. Ezt az orvos is megmondhatja.

Elolvastam a régebbi beírásaidat is.
Az orvosaid szerint legalább 30 évig nem lesz gond a szíveddel.
Egészségesen élsz. A szíveddel minden rendben van. Rendszeresen jársz kontrolra is. Miért gondolod, hogy éppen a szíveddel van a gond? Izomremegés, zsibbadásos eredetű remegés is lehetett. Valamit megnyomtál. Melyik oldaladon, milyen testhelyzetben feküdtél? A csigolyák is megnyomhatnak egy ideget, és ettől is lehet mindenféle érdekes dolgot érezni. A rossz álmokról nem is beszélve.

Abban igaza lehet a dokinak, hogy kálium/magnézium hiány (vérvizsgálattal is ellenőrizhető) okozhat furcsa izomremegéseket. Különösen nyáron, sok izzadás után. Pótolni kell az ionokat.

Az írtad, voltál szívkatéterezésen is. Érdekes, mi volt az a súlyos panasz, amiért az orvos ilyen kockázatos, invazív beavatkozást írt elő? Az is érdekes, miért egyeztél bele? Maga a vizsgálat sokkal veszélyesebb, mint az extraszisztolé, amitől annyian félnek. Egy apróbb, észrevétlen érsérülés, epitélium horzsolás hónapokkal, évekkel később is okozhat érszűkületet. A súlyosabb kockázatokról nem is beszélve. A mai fiatalok olyan dolgoktól félnek, amitől nem kellene félni. Amitől félni kellene, attól pedig nem félnek. Engem egyszer már beutaltak szívkatéterezésre, azaz elektrofiziológiás vizsgálatra. Gyorsan elmentem egy másik specialistához (neves szakember!). Ő lebeszélt róla, mert ez egy invazív vizsgálat, magas a kockázata. Nem éri meg! Pedig előtte nekem súlyos pitvarfibrillációs rohamaim voltak, amivel kórházban kezeltek.

Pajzsmirigyedet ellenőrizték?

Mit gondolok az egészről? Manapság nagyon sok olyan fiatalról tudok, akik talán a környezetük, a reklám-média-internet hatására félnek, rettegnek valamilyen testi, egészségi problémától, ami leggyakrabban csak pszichoszomatikus tünet, például vegetatív disztónia. A félelem, a rettegés ilyenkor pedig csak olaj a tűzre. A kör bezárul, kész az örökmécses!
Inkább vegyél példát az egészségtudatos emberekről.

Fiatal vagy. Örülj az életenek! Carpe diem!

üdv BFerri53



Előzmény: Sandy girl (3312)
habeer Creative Commons License 2009.07.21 0 0 3313

Sziasztok!

Volt már valakinek olyan ablációja, amikor -70fokra hűtik le a plusz ingerületvezető részt és így szüntetik meg a szívritmuszavart? A fiamat előjegyezték műtétre és nagyon idegesek vagyunk miatta...:-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!