Keresés

Részletes keresés

bibike30 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 749

Mi újság? Meggyógyultál már?

 

Szerencsére a kisfiamnál minden ok!

Előzmény: MEGTORLÓ (745)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.04.12 0 0 745

:-) Úgy látom elmegy itt minden a régi kerékvágásban nélkülem is!:-)

Már kezdem megijedni, hogy elsüllyed a téma harcosok híján...

 

Zergekoros Creative Commons License 2011.04.12 0 0 743

na jóvan maradjatok meg. ha nem tetszik valami akkor mér oda írod ahogy jóságvan? itt gerjeszted feleslegesen a a konfliktust.

a terjesztésről meg anynit hogy én se meg sztem senki se egy fórumtól fogja eldönteni hogy megcsinálja e ezt a műtétet avagy sem.

Nem azért írtam ijeneket hogy tovább fűzetek hozzá valami kérges negatív szöveget. 

üdv

Zergekoros Creative Commons License 2011.04.11 0 0 739

Nagyon ritkán irritál de am semmi hozzászokott az új környezethez

 

jaki24 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 738

És elégedett vagy az eredménnyel? Megszoktad már? Az alsó nem irritál?

Előzmény: Zergekoros (737)
Zergekoros Creative Commons License 2011.04.10 0 0 737

Na szerintem meggyógyultam. már csak hegek vannak semmi sebb semmi varrat és semmi duzzanat semmi.

Szerencsére a tesztnél se volt vele probléma.

Most ahogy vagyok per pillanat örülök hogy megcsináltattam ezt  a műtétet bárki bármit is mond.

üdv mindneki 

bibike30 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 736

Óvatos vagyok és természetesen merevebb állapotban nem is erőltetem, nem szeretném, hogy berepedjen a bőre!! A krémezést folytatom, mert még van egy pici letapadás a makkon, az extra beszűkülés előtt is ilyen volt, de ez már nem jelent gondot szerintem, idővel ez is megoldódik. 

A tisztálkodást tudja már, de biztos ami biztos még mi is megmossuk neki öblítéskor, nehogy gond legyen. A krémezés is rutin. Vigyázunk a kincsére mi is, Ő is! :)

Előzmény: MEGTORLÓ (735)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.04.04 0 0 735

Gratula4

Még azért óvatosan vele!

Nehogy úgy hagyd neki hosszabb időre, mert egy kisebb merevedéskor is még megakadhat a makk mögött, abból lesz a paraphimosism, ha nem megy vissza.

Egyelőre örülj az eredménynek, és csak tisztogatásnál húzd hátra és még nem árt ha tovább krémezed egy darabig, bár erről az orvost kérdezd.

Ha elég nagy hozzé, akkor ideje megtanulnia jól használni és nem lesz gond remélhetőleg.

Ha megérti magyarázd el neki, hogy erre mindig figyeljen és tartsa tisztán!

 

Előzmény: bibike30 (734)
bibike30 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 734

Tegnap este csodák csodájára kisfiam fitymaszűkülete elmúlt!!!!  :) Éppen krémeztem volna a Diprosalic nevű hámosítóval, mikor hátra csúszott a fitymája, legnagyobb meglepetésemre! Nem hittem volna, hogy ilyen hamar megoldódik a problémánk! Ha az orvosra hallgatunk, 6. napja teljesen körül lenne metélve..... ápolgathatnánk a sebét...

 

 

 

 

 

 

 

jaki24 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 733

Majd elmúlik. Kicsit még meg lehet duzzadva.

Előzmény: Zergekoros (731)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.28 0 0 732

Lehet, gyulladástól és az abból lerakódott váladéktól. 

Az is lehet, ha betadine-t használsz, hogy attól.  Ha nem múlik el, miután már kijött az összes varrat és már nem kötözöd, akkor kérdezd az orvost. Ha kötözöd, az is lehet, hogy túl szorosan kötöd. 

Előzmény: Zergekoros (731)
Zergekoros Creative Commons License 2011.03.28 0 0 731

Na szerencsére szépen gyógyulok a varatok kb fele kipotyogot már .csak egy baj van hogy a hugycső niyllásom minidg valamiért összeragad. ez mitől lehet?

MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.26 0 0 728

A legutolsó mondatoddal tökéletesen fejezted ki magad.  Mindenkinek a szemlélete számít. Így kell vizázni! 

Respect!

Előzmény: bubbbba (726)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.25 0 0 727

Hát én igencsak drasztikus lettem volna az illető orvossal már csak a szándéka láttán is, a megvalósításig tuti, hogy nem jutott volna el, mert tíz körömmel estem volna neki:((((((((( Iszonyú barbárság:((((

 

Előzmény: bibike30 (725)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.25 0 0 726

Jó, svédek helyett írhattam volna hollandokat, ott sincs kukihúzogatás, és a hollandok egységes genetikájáról sem lehet beszélni, hiszen a világ egyik legkevertebb népe:)

 

Tehát jó pár országban nemhogy 2-3 évesen, hanem utána sem, egyáltalán abszolút nem foglalkoznak a kisfiúk fütyijével (ahogy lejjebb írtam, ezt valami barbár keleti szokásnak tekintik), ahogy a kislányok csiklójával sem (bár azzal szerencsére nálunk sem).

 

Sőt, pont azt tartják, hogy éppen a kiskori húzogatások, tépkedések, pláne vagdosások okozzák azokat a mikro-(vagy nem is annyira mikro-)sérüléseket, amik a szűkületek valódi okai.

 

Mindegy, persze, nem akarok hitvitát, de a számomra inkább ez a szemlélet lett a meggyőző.

Előzmény: MEGTORLÓ (724)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 725

2-3 éves korig felesleges húzogatni... hát sajnos ezt a mi gyerekorvosunk nem tudja! Majd elmondjam neki? :P Kb. ezzel kezdi első találkozás alkalmával (a csecsemőn!), bemutatja hogyan tornáztassuk a kukiját, mert az milyen nagyon fontos és még tép is rajta egyet, hogy több irányba beszakadjon... kicsit vérezzen... :( Aztán oltások alkalmával (ami kis korban kb. havonta van) ugyan ezt megcsinálja és figyeli mit haladt előre a dolog. Még az a jó, hogy ahogy nő a gyerek, egyre kevesebbet kell vinni oltásra, kontrollra és már a doki is abban a hitben van, hogy anyuka tudja a dolgát ilyen téren és már nem foglalkozik vele annyira, ami külön öröm szülőnek és gyereknek egyaránt!, max. rákérdez, hogy odalenn mi újság... és el lehet mismásolni a dolgot egy: minden ok-val. Nálunk ez megy, nem tudom más gyerekorvos mit csinál? 2x csináltam ezt végig. A kisebbikkel ugye még nem vagyunk a végén, sőt most erős visszafejlődés, de nem adom fel!

A smegmáról annyit tudok elmondani, hogy amíg a bőr le van tapadva a makkra, szépen várakozik ott bezártan. Semmi gond nem volt ezzel még idáig. Akkor sem, ha valahol már elvált a bőr! Óvatosan ki lehet onnan apránként, több alkalommal csalogatni a faggyú-kígyócskát, nekem sikerült különösebb kínzás nélkül. De szerintem akkor sem lett volna baj, ha ott marad, csak volt hozzá bátorságom, rutinom a szakmám miatt és sikerült.

MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.25 0 0 724

Lehet, nem tudom. 

Én az urológusomtól hallottam, hogy 2-3 éves korig felesleges húzogatni. Nem kell addig aggódni, ha nem jön fel a bőr, ezt követően viszon érdemes lehet lassan, finoman tornáztatni, ha nagyon olyan a helyzet.  Azt is mondta, hogy az ő gyereke 3 éves és csak most kezdte el finoman. Mivel nem nekem mondta, hanem telefonban egy aggódó szülőnek, így nem volt pofám belekérdezni, hogy ezt kenőccsel, vagy anélkül teszi. 

Lényeg, hogy figyelni kell, hogy mi a helyzet és időben cselekedni. Azt, hogy mit arról megoszlanak a vélemények. Svédország egy másik kúltúra, ettől még foglalkozhatunk azzal, hogy hol mit csinálnak. Izraelben, meg 99,99%-ot körülmetélik. Szerintem ebben sem lesz soha egyetértés, mint a vallásban, művészetben és egyéb tudományban stb. Az a fontos, hogy az ember a meggyőződése szerint a legjobban cselekedjen és a saját, vagy gyermeke boldogsága akadálytalan legyen. Persze a dolgok nem mindig szeretnek úgy alakulni, ahogy szeretnénk, ezért kell ismerni az összes aspektust.

Az is lehet, hogy a svédeknek más a genetikájuk, mint a magyaroknak és ezért eltérő számban vannak problémáik.

Előzmény: bubbbba (723)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.25 0 0 723

Hát ez valami nagyon szórványos női probléma lehet, amit belinkeltél. Lehet, hogy egészen kirívó higiéniás problémák ide is vezethetnek, de a szokásos higiénia mellett még csak nem is hallottam soha ilyesmi problémáról a környezetemben.

 

Mindenesetre az tuti, hogy sehol nincs benne a kisgyerekgondozási protokollban, hogy a lányok csiklóját húzogatni-tépkedni kellene. Nyilván nem is kell. Szerintem a kisfiúk fütyijét sem.

 

A google-ban arra is elszántan keresem a találatokat, hogy pl. Svédországban, ahol nem szokás a kisfiúk fütyijét abajgatni, mert az a tapasztalat, hogy a tinédzserkori változások során magától megoldódik a probléma, szóval hogy ott a felnőtt férfiak fajlagosan nagy része küzdene péniszproblémákkal (mint ahogy Magyarországon viszont állítólag igen).

 

Előzmény: MEGTORLÓ (719)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.25 0 0 722

Határozottan és kifejezetten NEM férfiakról beszélek, hanem gyerekekről, kisfiúkról, akik még nem érték el a serdülőkort.

 

Előzmény: jaki24 (718)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.25 0 0 721

Illetve klitorisz.

Előzmény: MEGTORLÓ (720)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.25 0 0 720

A csikló is termel smegmát!

Nézd meg a lenti linkemet!

Előzmény: jaki24 (718)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.25 0 0 719

Én férfiként azt mondom, hogy kb 5-6 éves koromból emlékszem a kukimosásra, amit utáltam akkor, mert alig jött még hátra a bőr és nagyon hülye érzés volt a makk kilátszó részét piszkálni, de volt, rajta sokszor valamilyen réteg, amit le kellett dörzsölni, na meg néha mikor begyulladt, akkor volt sok trutyi alatta. 

Lehet, hogy a lányoknak a más anatómia (méret, egyéb) miatt más a helyzet. Én még nem hallottam letapadt, szűkült nőről. A punci tisztításának is megvan a maga menete, de lehet, hogy az is közrejátszik, hogy tudtommal más ph-értéken mozog,  mint egy pénisz. Erről egy szakembert kéne kérdezni. Amit meg végképp nem akarok, az az általánosítás, főleg a női nemre kiterjedően. Esetleg olvasd el ezt a cikketa klitorális adhéziókról! Google találat.

Ennek tükrében inkább nem hagynám a természetre a dolgot. Az emberiség amúgy is felülemelkedett a természetes szelekción rég, különben nem lennénk így elszaporodva és sokkal nagyobb probléma lenne ma egy fitymaszűkület. Mondhatnám, hogy valahogy fennmaradt az emberiség eddig, de kicsit kisebb volt a várható életkor és sokan a felnőtkor sem élték meg ma már simán gyógyítható betegségek miatt. A törődés számomra fontosabb, mint a természetbe vetett vak hit.

A pénisz elhalás, az egy nagyon súlyos végső esemény, ami éppúgy előfordulhat kezeletlen betegség miatt, mint elcseszett orvosi beavatkozás miatt. Tehát, ha az orvos béna és elvág valamit, akkor gáz van. Én ezért nem csináltanám meg a kiscsecsemőn rutinszerűen. Lehet, hogy kurva ritka, de ne az enyém legyen az az egy.  Inkább megvárnám, hogy lesz-e egyáltalán probléma. Ebben is megoszlanak a vélemények. 

Én örülök, hogy módom volt felnőttként választani, igaz voltak problámáim, de nem olyan súlyosak. 

Amúgy a google a fitymaszűkület, történelem szavakra ad pár találatot. Mivel az orvostudomány mai formája még elég fiatal ágazat, talán ezért sincs sok feljegyzés ezzel kapcsolatban a történelemből. Ami van, az meg újkori megfigyelések alapján felállítot véleményekből áll és itt is, mint mindenben megoszlanak a véleményak a tudósok között is. 

 

Előzmény: bubbbba (716)
jaki24 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 718

Kiegészíteném, hogy a smegma jórészt a faggyú miatt okoz kellemetlenséget, és jó táptalaj lehet a baktériumoknak. Innentől kezdve egyszerű belátni, hogy miért okozhat a szűkület gyulladást. Ugye a csikló nem termel faggyút, mert a nőknél a faggyúmirigyek a szeméremdombon vannak. Egyébként a két nem ilyen jellegű összehasonlítása értelmetlen, hisz a férfiak sokkal több verejtéket és faggyút képesek elválasztani mint a nők. De ettől férfiak a férfiak, mert az ő szervezetükben tesztoszteron van túlsúlyban, míg a nők attól nők, hogy ösztrogénből van jóval több a szervezetükben.

Előzmény: bubbbba (716)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.25 0 0 717

Kimaradt egy "nem": "sem elvi, sem gyakorlati tanács NEM szól arról..."

 

Előzmény: bubbbba (716)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.25 0 0 716

Oké, mondtam, hogy én a hímvessző másik végén állok, erről nincs gyakorlati tapasztalatom:)

 

Viszont az jut eszembe, hogy akkor ugyanilyesminek termelődnie kellene a kislányok csiklóbőrén belül is. Márpedig soha, semmiféle, sem elvi, sem gyakorlati tanács szól arról (és maga a gyakorlat sem az), hogy a kislányok csiklóbőrét is fel kellene húzgálni és úgy pucolgatni az alatta levő részt. Pedig a te gondolatmeneted alapján ott ugyanúgy ugyanazoknak a dolgoknak kellene meggyűlniük és esetleg bajt is okozniuk.

 

Ha a kislányok csiklóbőre alól működik az öntisztulás (pedig ott értelemszerűen még szűkösebb a nyílás), akkor a kisfiúknál miért nem lehet ebben bízni? Sőt, a pelenkás kislányoknál egy-egy nagydolog után még gázabb a helyzet, még sincs semmi ilyen orvosi ukáz, hogy a csiklóbőrüket fel kellene rángatni.

 

Ha ez az egész természetes folyamat a kisfiúknál valóban olyan sarkalatosan kívánná a beavatkozásokat, akkor a korábbi korokban tömegesen kellett volna előfordulni súlyos péniszproblémáknak (ahogy itt valaki pénisznekrózissal!!! is riogatott), vagy tömegesnek kellene lennie ezeknek azokban az országokban, ahol a teljes békén hagyás és be nem avatkozás az orvosi felfogás. De hiába kutatok a neten, semmi erre utalót nem találok.

 

Előzmény: MEGTORLÓ (714)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.25 0 0 715

nemi érettség után... 

Előzmény: MEGTORLÓ (714)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.25 0 0 714

Smegma nem csak Tinikorban termelődik, hanem onnantól, hogy elválik a fityma a makktól. A smegma a lehámló bőr, vizelet és kosz és érettség esetleg sperma keveréke.

Amíg le van tapadva, azon a helyen valóban nincs, de ha részlegesen oldott ott már van "túrósodás". Egy erősebb szűkületnél ezt problémás, de nem lehetetlen kipucolni. Ha nem teszik meg, abból lesz a baj.

Előzmény: bubbbba (709)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.25 0 0 713

Szia!

OFF

Megint nem a témáról megy a diskurzus.

El tudtam mondani, és el is mondtam egy néven, a másodnicket tüntetőleg hoztam létre, hogy rávilágítsak intrikusan, hogy hogyan lehet "tömeget" gerjeszteni. Nem én kezdtem, de már be is fejeztem. Betonuúj egy új "játékos" a színen, nekem semmi közöm hozzá.

Ha egy asztalra leteszünk egy almát, azt sokan egy almának látják, azaz egyetértenek a nézőpontjukban, de biztos, hogy lesz valaki, aki csak egy undorító hányadéknak látja, amitől gyomorgörcse van. Remélem sikerült ezzel megfelelően érzékeltetnem, hogy hogyan is működnek a dolgok.

Abszolút nem jáék nemek ez a dolg, hanem meggyőződés, de nem ez tölti ki az életem központját, ez csak egy dolog, amiről elmondtam mindent. Ugyanilyen módon vitázhatnánk csomó más dologról és szükségtelennek tartom a szemtől szembe vitát. a fórum így működik. Ha szemtől szembe akarok valamiről vitázni, majd feldobom a a barátaim, munkatársaim között az aktuális kérdésemet.  A fórum csak szélesíti a spektrumot.  De nem tud teljesen hetelessé válni. Ha valaki pedig privát módon keresi meg a másikat segítségnyújtással, az azért leht, hogy bizonyos személyes dolgok ne kerüljenek nyilvánosságra, amik nem tartoznak másra, nem kell egyből a simlisséget gyanítani.

ON

Abszolút igazad van, a három hetes tapaszatlatom egyelőre csak arra jó, hogy elmondjam, mit élek át és szeretnék ezzel segíteni másokon, ha lehet. A másik topicban ki fogom fejteni későbbi tapasztalataimat. Itt pedig maradnék a témánál, emberi hangnemben.

Légy kitartó a gyereked kezelésében, drukkolok, hogy teljesen meg tudd gyógyítani. 

Aztán ha meg nagy korában úgy dönt, hogy nem jó így, akkor majd hoz egy saját döntést. 

Jó anya vagy!

Előzmény: bibike30 (711)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 711

Sok anyuka nevében is KÖSZÖNÖM!!!

 

---------------

Tudathasadás!

Miért gondolod, hogy egy név alatt nem tudod elmondani mindazt, amit csak szeretnél a témával kapcsolatban? Mi értelme a színjátéknak? Ki előtt kell rejtegedned olykor a valódi véleményed? Mirét nem vagy mindig Megtorló nick? Miért kell néha betonújjként egy ovis bőrébe bújnod? Neked ez egy játék csak, úgy látom. Ha tévedek, akkor igaz, amit Ő mond...

És bizony, ha te is belegondolnál a rosszul jártak helyzetébe (bármilyen kevesen is vannak véleményed szerint) akkor nem csinálnál viccet belőle. Bár Megtorlóként 3 hetes gyógyulatlan pénisszel te sem tudhatod, hogy mennyire vált be még neked a dolog... vagy ennyire bízol az orvosodban? És miért nem láthatok egy képet, mert talán könnyebben felkészülhetnék a gyerekem műtét utáni állapotára (lelkileg), ha szükségessé válna mégis. Érted mire akarok kilyukadni? Ha segíteni szeretnél, akkor tedd, de csak őszintén és hitelesen és semmit sem eltitkolva! Ebből sokat megtudhatnak azok, akik bajban vannak.

Nem szeretnék senkivel sem vitákba bonyolódni, mert attól jóval békésebb, nyugisabb vagyok, de véleményem azért van. És én az igazságot keresem mindig és igyekszem tisztán látni a nagy zavarosban. Most mondjam, hogy fél óra olvasgatás után sikerült ez? Majd regisztráltam és írtam. Valakit megszólítottam, akiben úgy éreztem megbízom. Nálam alapból mindenkinek jár a bizalom. Naív vagyok, tudom. Az már nem rajtam múlik, hogy eljátssza-e. Itt vannak a szemeim, életben bele mernél     most nézni?

 

És bocs mindenkitől, hogy eltértem a témától!!! 

Előzmény: bubbbba (709)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.25 0 0 710

Tényleg, nem jár erre véletlenül egy haladóbb szellemű urológus?

 

Aki túllépett azon, hogy annó mit tanítottak neki, hogy márpedig a kisfiúk fütyijét így és így KELL stb., hanem folyamatosan tanulmányozza a vonatkozó külföldi szakirodalmat, és segítene értelmezni, hogy mi ez a hatalmas szemléletbeli különbség az egyes országok gyakorlatában, és melyik gyakorlat alapján mik a tapasztalati prognózisok.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!