Keresés

Részletes keresés

rera2 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 1404

Sziasztok! 

Én elmondtam a dokinak az összes tünetemet,és azt mondta ez elég valószínű,hogy pajzsmirigy probléma.

 

Viszont a TSh normális lett,amit kért a doki FT3 és FT4-et állítólag meg sem csinálják,ha a TSH normális....

vashiányom van ezen kívűl,de szerintetek normál THS érték mellett a tüneteimmel mi lehet a bajom?

fogyás,nem is tudok hízni,fáradtság,hajhullás,kideg kéz-láb,néha hőemelkedés,hasmenés,nyakamban lüktetés,szorítás érzése,hullik a hajam,nagyon hamar kifáradok,gyaloglásnál például....lehetnek ezek a vashiánytól

és nyakcsigolya kopásom van-ettől fájhat a tarkóm és szédülhetek,ezel járok gyógymasszázsra és gyógyornára.....

Van eséy rá hogy csak a vashiánytól vannak ezek a tünetek?

 

Estykeee Creative Commons License 2010.06.14 0 0 1403

Sziasztok!

 

anyukám 21 éve pajzsmirigy beteg, alulműködik neki. Megműtötték, majd évek óta gyógyszert szed. az orvos azt javasolta hogy radiojód kapszulát kell bevenni.Azt a kapszulát tudtommal egy emberi életben 3 szor kaphatja meg az ember, anyu kapott kettőtt majd két éve egy duplát. Miután bevette nem volt semmi baj, különböző tünetek most jelentkeztek. 3 hónapja arra panaszkodott, hogy csomót érez a torkában, elmentünk orvostól orvosig, az izotóplaborban azt mondta a doki, h a pajzsmirigyével semmi baj nincsen, persze ezt úgy mondta h volt köztük 5 méter távolság és a leleteket nem is látta még.

a fül-orr-gégész elküldte ct-re, az pedig kimutatott egy1,5 cm-es cystát.

azt szeretném tudni, h lehet e ez a radiojód kapszula miatt. És ha vkinek volt ilyen gondja kérem írjon, nagyon fontos lenne!!!!

És még vmi, hogy tud -e vki privát pajzsmirigydokit GYőrben

Előre is köszönöm a segítséget!!!

Estykeee

 

maestus Creative Commons License 2010.06.10 0 0 1402
Ha a tsh eredmény nem stimmel, elküld endokrinológushoz, aki ezzel a betegséggel foglalkozik, és ő felír valami gyógyszert rá, ha nem látja indokoltnak egyéb vizsgálatok elvégzését (nyaki ultrahang, újabb vérvétel az ft3, t4 értékek kiderítésére).
Ha te még nem jártál a www.konzilium.hu oldalon, akkor tedd meg :)
Előzmény: GGabor1 (1401)
GGabor1 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 1401

Értem, köszi. :)

És egyébként pontosan hogy is zajlik ez a diagnosztizálás-kezelés? Úgy értem, ha mondjuk lemegyek a háziorvoshoz, és kérek egy beutalót a vérvételre, majd ott kiderül, hogy esetleg tényleg gond van a pmirigyemmel, akkor utána még el kell menni valami külön szakemberhez? Vagy csak simán felír valamiket a háziorvos, és azokat kell szedni?

maestus Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1400
Asszem a minimum 90 körül volt, ritkán ment le alacsonyabbra, és bármi erőfeszítést tettem (felállás, stb) akkor megugrott, és erősebben is vert.
Egyéb tünetek: hisztirohamok, remegés, alvászavar, fogyás, fáradtság, néha gombócérzés.
Szóval sztem egy egyszerű vérvételt megér, hogy tisztázd. Reméljük, csak idegi alapon van :)
Előzmény: GGabor1 (1399)
GGabor1 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1399

És mennyi volt a pulzusod? Illetve milyen tüneteid voltak még?

 

Hát a héten le kell mennem a háziorvoshoz, visszavinni pár papírt, lehet, hogy majd valahogy szóba hozom ezt a pajzsmirigyes-dolgot...

Bár egyébként már a gombóc-érzésem is elmúlt vagy 2 napja, légszomjam se nagyon van, igazából annyi az egész, hogy a pulzusom 85-95 körül mozog vagy egy hete... bár ez nem igazán magas, ha jól tudom, illetve korábban is volt már ilyen, aztán elmúlt, ahogy rtam, szóval könnyen lehet, hogy tényleg nincs is semmi komoly gond. :)

maestus Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1398
Én úgy emlékszem, nekem folyamatosan magasabb volt az alap pulzusom is...
Csak ez a tippelgetés szerintem olyan izé...egy egyszerű vérvétel megoldhatná a rejtélyt...de lehet, hogy csak én vagyok túl betegségmániás :)
Előzmény: GGabor1 (1397)
GGabor1 Creative Commons License 2010.06.06 0 0 1397

Köszönöm a választ.

Mivel a háziorvos egyből rávágta, hogy vegetatív idegrendszeri zavarom van (sőt, egy másik is megerősítette ezt, mert többször is lementem, és egyszer helyettesítés volt), így nem akartam annyira erőltetni náluk ezt a pajzsmirigyes-dolgot, úgy gondoltam csak akkor hozom szóba, ha tényleg indokoltnak tűnik, és az intenetet olvasva egyre kevésbé érzem valószínűnek, hiszen a legjellegzetesebb tüneteket vagy egyáltalán nem, vagy csak időszakonként érzem.

Ez érdekelne egyébként elsősorban, ahogy talán az előző hozzászólásomban is utaltam rá, tehát ha valakinek ilyen pajzsmirigyes-problémái vannak, azoknál ez nem időszakos, ugye? Tehát kezelés nélkül nem igazán lehet olyan hasonló problémáknál, hogy egy hétig például teljesen egészségesnek érzi magát, a puzlusa is normális (ugyanis ez elő szokott fordulni nálam tényleg, ahogy már írtam), aztán a következő héten már ideges, látszólag ok nélkül, és megugrik a pulzusa? (Ez a két legjellegzetesebb tünetem tényleg, a légszomj szinte biztos, hogy pszichés, mert ha nem figyelek oda rá, nem érzem, a gombócérzés meg szintén pár nap alatt el szokott múlni, és elég ritkán is jön elő.) Vagy ez az időszakosság tényleg előfordulhat pajzsmirigy-túlműködésnél? Mert én valóban arra tippelnék, hogy ha a pmiriggyel lenne gonbdom, állandóan fennállnának a tünetek, de erre vonatkozóan nem találtam egyértelmű utalást az interneten, ezért is gondoltam, hogy megkérdezlek titeket, nálatok ez hogy volt.

 

Üdv.: G

 

maestus Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1396
Szia!

A tünetek lehetnek tűlműködéstől is, de szerintem találgatás helyett sokkal egyszerűbb lenne, ha kérnél beutalót vérvételre, ahol a TSH értéket kell nézni. Háziorvos is adhat ilyen beutalót.

Üdv

m.
Előzmény: GGabor1 (1395)
GGabor1 Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1395

Sziasztok!

 

Én körülbelül egy hónapja kínlódom különféle panaszokkal, és bár a doki azt mondta, hogy vegetatív idegrendszeri problémám lehet (vagy egyszerűen csak a szélsőséges időjárás, illetve a frontok miatt szenvedek), bennem-bennünk felmerül egy esetleg pajzsmirigy-túlműködés is. A véleményeteket szeretném kikérni ezügyben.

Az elsődleges panaszom az, hogy magasabb a pulzusom, még nyugalmi állapotban is olyan 80-100 között ingázik, igaz, van olyan, hogy lemegy 75 körülire (amióta figyelem, azóta úgy néz ki, hogy kb. 1 hétig magas, 1 hétig normális). Ezen kívül gyakran érzek feszültséget-izgatottságot, minden ok nélkül, illetve amolyan "belső remegést" (néha mintha a kezem is remegne, de csak nagyon finoman: erre azt mondták, hogy "enyhe kéztremor", ha jól emlékszem). Gyakran érzek amolyan nehézslégzés-féleséget is, mintha nem tudnám eléggé teleszívni a tüdőm, vagy nem is tudom, hogy mondjam (a lényeg, hogy nem konkrétan fulladás), bár ez a "légszomj"-féleség már jó ideje fent áll, és úgy vettem észre, főleg akkor érzem, ha rosszabbul vagyok lelkileg, szorongok stb. (Eléggé szorongó, kissé hipohonder alkat vagyok.) Illetve, néha előfordul amolyan gombócérzés is a torokban. Körülbelül ennyi panaszom van. Utánaolvastam egyébként a pajzsmirigy-túltengésnek, és olyanok, hogy hőemelkedés, bőrproblémák, fokozott izzadás, fogyás, éhségérzet, nekem nincsenek. Az lenne tehát a kérdésem, hogy még esetleg ezek ellenére is lehet, hogy a fenti problémáimat pajzsmirigy túlműködés okozza? Illetve amit fontosnak érzek kihangsúlyozni, hogy a pulzusom az tényleg nem állandóan magas. Akinek pmirigy problémája van, annak elvileg folyamatosan magas szokott lenni, ugye? Mert ha igen, akkor elvileg tényleg kiesik nálam ez a lehetőséget, és akkor lehet, hogy pl. valóban csak idegrendszeri zavarról van szó (végül is ahhoz is hasonló panaszokat írnak mindenhol).

 

Előre is köszönöm a választ, üdv.: Gábor

 

Delphmar Creative Commons License 2010.05.27 0 0 1394
Sziasztok.

Tanácsot ill. velemenyt szeretnek kerni toletek, tudom, nem igazan idevalo tema de nagyon el vagyok keseredve.

Januar ota, folyamatos hoemelkedesem van, jartam mindenfele kivizsgalason (gyomortukrozes, kardiologia,gegeszet, vervetel) ahol nem talaltak semmit. Verkepem is normalis volt.

Majd, mikor a 3-dik antibiotikumos kuratol sem szuntek meg a problemaim, az orvosom gyanakodni kezdett es elkuldott egy pajzsmirigy vizsgalatra. Ahol kiderult, hogy alulmukodesem van+be is van gyulladva. A vervizsgalatnal, csupan a TSH-m volt/van megemelkedve 4 helyett 6,1. Amire kaptam is napi 1/2 L-Thyroxint es Medrolt (szteroid) elso heten napi 4 db. majd utana folyamatosan napi 2 db.

Ma tellt le az egy het, be is vettem rendesen a tablettakat, de sajnos a radikalis szteroid kura sem segitett, holnaptol pedig mar csokkentenem kell az adagot. Hoemelkedesem megmaradt es nagyon rossz a kozerzetem.

Gondolom, az alulmukodes es a gyulladas nem gyakori betegseg. Lehet, nem ide kellene irnom, hanem orvossal beszelni, de az orvosomhoz csak junius 29-re vagyok visszarendelve. Nagyon felek, mert sok csunya dolgot olvastam az autoimmunos betegseggel kapcsolatban, lehet hogy nalam csak a mutet segit?

Ti hogyan cselekednetek? Meddig varnatok?

Ja, azt elfelejtettem irni, hogy egy het mulva vagyok visszarendelve vervetelre, ahol majd kiderul, hogy milyen paizsmirigybetegseggel allok szemben.
MGordon Creative Commons License 2010.05.24 0 0 1393
Szerintem csináltass egy vérvizsgálatot. Ha szeretnéd, én megírom Neked, hogy nekem milyen hormonjaimat néztek meg.
Előzmény: Tilia (1392)
Tilia Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1392
A refluxon kívül nem tudok semmi különösről, csak ani a korral jár. De mióta szedem az l-thyroxint kb. csak a gysebészeten nem voltam. Ma már nem megyek sehova, mert elegem van a dokikból. De rám férne valami alapos kivizsgálás, csak úgy lenne jó, ha egy doki csinálná.

Mert szerintem én "csak" rosszul reagálok a felgyorsított folyamatokra. De egyenként minden doki azt mondta, hogy nincs semmi bajom, viszont nekem mindig fájt valami...

Abban az évben, amikor elkezdtem szedni a thyroxint, voltam a nőgyógyászaton, mammográfián, kardiológián, reumatológián, szemészeten, gasztroenterológián, sebészeten, tüdőgondozóban, fogászaton, gégészeten... A végén a háziorvosom azt mondta, törődjek bele, hogy mindig fájni fog valahol, ne nyavajogjak. :-(
Előzmény: MGordon (1391)
MGordon Creative Commons License 2010.05.21 0 0 1391
"nekem a sok bajomra azt mondta, hogy törődjek bele, hogy 40 év felett már klimaxolok, és különben is, a hormon nem okoz problémákat."

Na igen, erről beszéltem :-/
MIlyen problémáid vannak még a pajzsmirigyen kivül?
Előzmény: Tilia (1390)
Tilia Creative Commons License 2010.05.21 0 0 1390

Nekem sincs jó tapasztalatom a Solymos doktorral... nekem a sok bajomra azt mondta, hogy törődjek bele, hogy 40 év felett már klimaxolok, és különben is, a hormon nem okoz problémákat. Lehet, hogy nálam nem egy komoly pajzsmirigy gond van, de ennél többet vártam.

 

A gyógyszeradag csökkentésével elmúltak a problémáim. De emiatt megemelkedett a TSH-m, és most, hogy megint többet kell szednem, ismét 3 hetes lett a ciklusom, fogy a vasam, romlik a szemem és fáj a fejem, meg ez-az, szóval mindig fáj valami. Nincs annyi bajom, mint 2 éve, de nem vagyok jól. Legalább a szívem jobban bírja, nem hullik a hajam és nincs állandó hasmenésem. Ez is valami... 

Előzmény: Senike (1388)
MGordon Creative Commons License 2010.05.20 0 0 1389
Hát, most jártam más fórumokon is, ahol azt mondták nekem, hogy valszeg nem jó gyógyszert szedek. És mivel többen is ezt állították, így bejelentkeztem egy újabb dokihoz. Nagyon unom már ezt :-/
7-én megyek majd hozzá, remélem ő már tényleg segít.
Szóval köszönöm az érdeklődést! :-)
Neked mennyi volt amúgy a tsh-d?
Előzmény: Senike (1388)
Senike Creative Commons License 2010.05.19 0 0 1388
Szia!


Köszönöm, hogy, írtál, azóta annyi történt, hogy voltam Solymosinál vizsgálaton, az ultrahang és a vérvizsgálat sem mutatott ki eltérést szerencsére, nekem azt mondta, hogy valószínűleg azért emelkedett meg a tsh szintem mert eresztettem egy kis pocakot és az is befolyásolja. Most a hízás volt-e előbb vagy a TSH emelkedés ez sajnos már nem derül ki.
Egyébként hogy vagy most egészségileg, sikerült megnyugtató megoldást találni a problémádra?

Üdv:

Seni
Előzmény: MGordon (1387)
MGordon Creative Commons License 2010.05.11 0 0 1387
Háát, én írtam korábban, hogy nekem a pajzsmirigyemmel volt a baj először, vagyis ez derült ki legelőször.

Aztán sok negatív tapasztalat után megtaláltam a mostani orvosomat (sajnos nem Pesten van), és akkor már kiderült, hogy inzulinrezisztanciám van, magas prolactinom és PCO (van ilyen fórum is itt, nézz be oda ha érdekel esetleg).

És hát aztán kiderült, hogy nem a pajzsmirigyemmel van baj, hanem a fent említettek mellékhatása, és azzal már nincs is bajom, gyógyszer sem szedek. Ezért írtam, hogy belgyógyász is legyen a doki, akit végül választassz.

Engem a Solymosi nem megfelelően kezelt. Hiába belgyógyász is, csak a pajzsmiriggyel foglalkozik. Ami nem is olyan nagy baj, de legalább küldene tovább más szakemberhez, ha ő teljeskörű endokrinológiával nem foglalkozik.
Hiába kérdeztem, miért nem tudok lefogyni, azt mondta fogadjam el, hogy 31 évesen már kevesebbet kell enni mint 20 évesen. És meg sem hallotta, hogy "de nem eszem sokat!" Mintha hazudnék. :-/ Sajnálom, de rajtam nem segített, sőt rontott. Nem az a megoldás, hogy nagy adag gyógyszerrel lekényszerítjük a TSH-mat, mivel az én esetemben a pajzsmirigy csak egy "tünet" volt.

De rajtam kivül meg mindenki elégedett. Nekik lehet tényleg sokat segített, mert nem volt egyéb bajuk a pajzsmirigyen kivül. Vagy még nem tudják... remélem nem így van :-(
Előzmény: Senike (1386)
Senike Creative Commons License 2010.05.11 0 0 1386
Szia MGordon!

Köszönöm, hogy írtál, sajnos több családtagomnak is volt problémája pajzsmirigyével és a legutóbbi vizsgálaton a TSH értékemben eltérést talált a háziorvos ezért küldött kivizsgálásra: ultrahangra és vérvizsgálatra. Dr. Solymos Tamáshoz mentem végül vizsgálatra, majd meglátjuk mit hoznak az eredmények. Remélem minden rendben lesz.

Köszönöm a tanácsodat, neked is esetleg gondod volt/van a pajzsmirigyeddel?

Üdv:

Senike
Előzmény: MGordon (1385)
MGordon Creative Commons License 2010.05.09 0 0 1385
Itt van egy hosszú lista:
http://www.hipofizis.hu/endokrinologus.php
Én azt javaslom, hogy mindenképp olyat válassz, aki belgyógyász és endokrinológus is.
És nem csak a pajzsmirigyre koncentrál. Egyébként mit mondott a dokid, miért kell pajzsmirigy vizsgálatra menned?
Előzmény: Senike (1384)
Senike Creative Commons License 2010.05.08 0 0 1384
Sziasztok!

Várom a további véleményeteket, akik eddig írtak, azoknak külön köszönöm.
Még mindig nem tudom melyik dokihoz érdemes menni.

Írjatok!


Senike
MGordon Creative Commons License 2010.05.07 0 0 1383

én csak abban tudok segíteni, hogy szerintem kihez ne... :)

Az én dokim sajnos nem Budapesten van. :-(

 

Előzmény: Senike (1381)
MGordon Creative Commons License 2010.05.07 0 0 1382

muszáj hozzászólnom... én mélyen csalódtam benne, nem tudom miért ő a legjobb.

Ha nem váltottam volna, még mindig duplaadag gyógyszert szednék az ő diagnózisa alapján. Most 0 db gyógyszert szedek, immár 2 hónapja.

 

 

Előzmény: Zitka (1345)
Senike Creative Commons License 2010.05.07 0 0 1381
Sziasztok!


Szeretnék tanácsot kérni tőletek, a házi orvosom elküldött pajzsmirigy kivizsgálásra Érdekelne a véleményetek, hogy Budapesten melyik orvosról mit tudtok, illetve ajánljatok nekem légyszíves egy megbízható orvost, nagyon tanácstalan vagyok.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Senike
b1868 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 1380


Nem is volt olyan vészes.
Üdv. b1868
wapdigit Creative Commons License 2010.04.15 0 0 1379
elolvastam a topikot végig.
én is teljesen magam alatt mivel találtak véletlen egy 32x24x36mm-es inhomogén isodens göböt az egyik mirigyemben.
pár nap múlva megyek az itt is sokat emlegetett úrhoz mivel a teljesen szétcseszett magyar egészségügyben csak május végére kaptam időpontot és addig épp ésszel nem bírnám ki mi is a biopszia eredménye.így is nyugtatóval meg fájdalom csillapítóval készülök még a vizsgálatra is.főleg ahogy utána néztem neten a dolgoknak ekkora göb mindenképp műtétet jelent.
viszont senkinél sem olvastam csináltak volna neki alkoholos kezelést......

valami viszont megfogalmazódott bennem mert látom többen is kaptak izotópos kezelést is.
azt írják csak a környezetre veszélyes!...
könyörgöm a dohányzásnál is létezik ugye passzív dohányzás.de ha zárt térben dohányzom akkor egyszerre vagyok én is aktív és passzív dohányos is!
szóval oda akarok kijukadni,hogy az így baromság.

ha sugároz a pisim meg egyebek akkor ugyanúgy káros arra is aki pisil nem csak másokra!!!!!

ha valaki tudna ajánlani megbízható emberbarát sebészt budapest vagy környékén megköszönném mert valószínű szükségem lesz rá.
Tilia Creative Commons License 2010.04.02 0 0 1378
hmmm... már az összeadás is nehezen megy. 87,5-et szedtem. :-)
Előzmény: Tilia (1376)
Tilia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 1377

A fél óra a gyógyszer bevétele után van írva, nem előtte. Azt mondja a leírás, hogy éhgyomorra kell bevenni. A legutóbbi gyomortükrözésemnél azt mondták, hogy 5 órával előtte nem szabad enni és 2 órával előtte már inni sem, akkor lesz tök üres a gyomor... Ebből indultam ki, és középen maradva megelégszem a 2,5-3 órával. :-))

 

A dokimnak csak az az egy ellenvetése volt a 2x-i adag miatt, hogy nem fog felszívódni, ha nem éhgymorra veszem be. De abban megegyeztünk, hogy a pm, amikor rendesen dolgozik egész nap folyamatosan adagolja a hormonját, és lehet, hogy a sok bajomnak az az oka, hogy az én szervezetem nem tolerálja annyira, hogy egyben megkapja az egészet reggel.

 

Felőlem lehet placebo hatás is, ha bejön! :-)))

 

A vastablettákkal baromi sok bajom van. Nem azért, mert nem hatnának - ha beszedném -, hanem mert mindegyiktől 3 nap után annyira fáj a gyomrom, hogy inkább nem veszem be. Erre azt mondta a doki, hogy szedjem 3 naponta, az is jobb, mintha egyáltalán nem szedném. :-) De volt már, hogy egyáltalán nem szedtem vasat, mégis 17 lett... de most B vitamint sem szedtem, meg vasat se. Egyébként már szedtem a Tardyferont, a Maltofert, a Béres vastablettát, valami német Blutakármi szirupot, a Humet-R-t, a Ferrocomp-ot. Most valami Neo-Ferro-Folgamma tablettát kaptam. Remélem, bejön.

Előzmény: Zitka (1375)
Tilia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 1376

Azért ment fel 13-ra a TSH-m, mert a sok bajomat a gyógyszerre fogtam, és "önszorgalomból" levittem 75-ről 50-re az adagomat. Jobban is lettem, de felment a hormonérték (plussz fáztam és újból nagyon száraz lett a bőröm). Persze, ezt a csökkentést nem mertem bevallani a dokinak. :-(

 

Úgyhogy nagyon lassan, 4 hónap alatt vittem fel 82,5-re az adagot. 5 hétig 50-et reggel, 25-öt délután vettem be. Majd reggel 62,5-ötöt szedtem, délután meg 25-öt veszek be. Most nincs semmi olyan bajom, ami tavaly ugyanennél az adagnál előjött (20 napos ciklus, hasmenés, fejfájás, szívbajok, megmagyarázhatatlan fájdalmak itt-ott, mindenkivel veszekedtem, 3-4 óránál többet nem aludtam, stb.).

 

Remélem, hogy a 100-al sem lesz gondom. Ha egy kicsit fogynék, akkor visszamehetnék a 82,5-re. Sajnos, az adagcsökkentés kb. 8 kiló plusszt jelentett.

 

Előzmény: maestus (1374)
Zitka Creative Commons License 2010.03.31 0 0 1375

Szerintem túlzás az a három óra... Semmi nem múlik rajta. Nyilván rengeteg előzetes vizsgálat és tapasztalat alapján mondják - elég egyöntetűen - az orvosok a fél órát.

Nem tudom, van-e értelme a "szétosztásnak". Ha te ettől jobban érzed magad, akár placebo-ként is hathat :-), de gyanítom, hogy nincs rá észszerű orvosi magyarázat.

 

A vasnál érdemes váltogatni a tablettákat. Nekem pl. a Maltofer totál bevált, a lányomnál meg szinte rá se mozdult a szervezete. 3 db negyedéves kúra után is szinte ugyanott volt a vasa. Aztán adott az orvos Ferrograd-ot, és két hónap alatt 17-re felkúszott az eredmény.

Előzmény: Tilia (1373)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!