Keresés

Részletes keresés

JelenikD Creative Commons License 2014.12.15 0 0 17844

Igazából tök hülyének tartom az illetőt aki ellopta, nemtudom mit csinált azzal a 4-500 kiló 11-12es cukros szőlővel, amit a lisztharmat meghagyott, biztos király verjus lett belőle ... :D

Az bánt az egészbe, hogy ez lett volna az első szüretem, meg komolyan mondom még az, hogy éretlenül szedte le, legalább várt volna pár hetet mielőtt ellopja hogy érett legyen :)

 

Előzmény: Falusi1 (17843)
Falusi1 Creative Commons License 2014.12.15 0 0 17843

Javaslom előtte olvass szakirodalmat és minőségi pektinbontót vegyél, mert kűlönben tényleg lekvárt csinál a cefréből. Én már láttam ilyet.

Nem szeretnék humorizálni az ellopott szőlőd apropóján, de a végén még hálás leszel a tolvajoknak. :)

Előzmény: JelenikD (17842)
JelenikD Creative Commons License 2014.12.15 0 0 17842

Lehet hogy jövőre egy kisebb kb 100l-es adagon kipróbálom a pektinbontót, gondolkodtam rajta egyébként. Csak úgy voltam vele hogy inkább megkérdezem, mi lehet az oka ennek a lekvár állagnak. Idén a tolvajok nagyjából 80 kilót hagytak meg, úgyhogy ezt már nem bántam annyira "kidobni".

Attól félek hogy esetleg több száz literrel is megeshet ez, az lenne igazán szívás.

 

Mondjuk van egy olyan sejtelmem, hogy aki idén megtette, az jövőre is le fogja lopni a szőlőt...

Előzmény: Falusi1 (17841)
Falusi1 Creative Commons License 2014.12.15 0 0 17841

Nekem nem volt több a durva seprő a szokásosnál, de a bor nekem sem akar tisztulni.

Előzmény: csite (17839)
Falusi1 Creative Commons License 2014.12.15 0 0 17840

Sajnálom nincs más tippem. Lehet, hogy a 2014-es időjárás okozhatta.

Előzmény: JelenikD (17838)
csite Creative Commons License 2014.12.15 0 0 17839

a sok nedvesség hatására nekem is sokkal puhább bogyók voltak, meg gondolom a sok gomba megtette a bomlasztó hatást
első fejtéskor (ülepítettlen mustból) kb. az 1/6-a volt ami fejtési veszteség volt, az mind seprű volt, és még nem volt letisztulva a kierjed bor

Előzmény: JelenikD (17836)
JelenikD Creative Commons License 2014.12.14 0 0 17838

Nem tettem.
Az nem bontaná le annyira, hogy utána dőlne ki a prés kosarai közt az anyag?

Előzmény: Falusi1 (17837)
Falusi1 Creative Commons License 2014.12.14 0 0 17837

Tettél-e bele pektinbontót?

Előzmény: JelenikD (17836)
JelenikD Creative Commons License 2014.12.14 0 0 17836

Itt is fel szeretnék tenni egy kérdést, mert sajnos ősszel a boros fórumba nem érkezett rá nagyon válasz.

A vörös cefrét egy hétig tartottam héjon, préseléskor észre kellett vennem hogy a cefre kb. 40%-a olyan mint valami hígabb lekvár. Ment is pálinkának az egész, miután ellopták a szőlőm nagyrészét, ezzel a kis maradékkal nem szórakoztam.

Mitől lett lekváros? Ha isten is úgy akarja és jövőre nem lopja le senki a szőlőt, nem szeretném ugyan ezt a hibát is elvéteni nagyban.

Ggeri89 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 17835

Mennyi az a picit drágábban? :)

Előzmény: BZoltan (17834)
BZoltan Creative Commons License 2014.12.12 0 0 17834

nevessen ki bárki :) de a héten jöttem rá, hogy nem is olyan nagy hülyeség egy picit drágábban konténeres oltványt venni az őszi oltvány helyett, hiszen két kapálást frankón megúszik ezzel az ember.

juhosttt Creative Commons License 2014.12.11 0 0 17833

 

Olasz rizling ma. Sajnos megjelent a fekete penész, vagy vmi szösz. Azok a szemek nagyon rosszak, de a töppedt és aszu szemek egész korrektek voltak.

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.06 0 0 17832

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=886639744703127&set=a.336760986357675.86152.100000713290221&type=1&theater

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.04 0 0 17831

..

medveger Creative Commons License 2014.12.01 0 0 17830

Örülök, hogy végül elégedett voltál a Kaszás Balázzsal.

Idén én megint nagyon szép oltványokat kaptam tőle, s megcsinált olyat is, ami 29 db egyedi rendelés (l. "rózsamáli") volt. :-)

(Mondjuk ezt csak azért vállalta, mert volt mellette pár fajtából többszázas rendelés is - el is mondta, hogy igazság szerint 29 oltvánnyal gyakorlatilag ugyanannyi a macera, mint 150-el, és hát ugye a fizetség azért jóval kevesebb...)

 

Szerintem egyébként 100-150 db-ot gond nélkül elvállal bármiből, nála az már nagynak számít. Úgyhogy érdemes megpróbálni, ha másnál nem tudod leoltatni.

Előzmény: juhosttt (17826)
Ggeri89 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 17829

Valaki tudna ajánlani rizlingszilvániból klónt, és milyen alanyra lenne érdemes oltatni?

BZoltan Creative Commons License 2014.12.01 0 0 17828

Valami ilyesmi volt nálunk is. Szerintem simán eladta a mi rendelésünket egy másik ügyfélnek, nekünk meg hazudott egy frankót.

 

A nagyvázsonyi tippet köszönöm. Ma felhívom, hogy konténeresben tud-e valamit nyárra.

Előzmény: Gudora (17824)
kovás zoli Creative Commons License 2014.11.30 0 0 17827

Nekem semmi problemam nem volt velük söt.Töbször valtoztatam a darabszamban es nem volt gond.Kis tetelben vettem tölük 3 fajtäbol összesen 120 db es nem volt gond

juhosttt Creative Commons License 2014.11.30 0 0 17826

Én kis tételben rendeltem tavaly, de volt pár selejtes oltvány. (Kitört az oltvány, de látszott is a rossz forradás)

Érdeklődtem ezerjó ügyében is, de 500 db alatt nem vállalták el. Nekem csak 150 db kellett volna. Végül is korrektek, de sztem a kicsikkel nem szívesen bajlódnak. (19 fajta csemege szőlőt rendeltem és csak 2 oltvány/fajta és ebben voltak a selejt oltványok ). Ezt leszámítva azért elégedett vagyok, ha netán nagyobb tétel kellesz valamiből lehet felkeresem őket.

Viszont Medvegerrel sokat vitatott kaszás oltványok jobban produkáltak mint vártam. A gyökértelen is gyökeret vert! Szóval elégedett vagyok! Idén csak gyümölcsfát rendeltem, a szőlőt a pécsi kutatóból rendeltem meg. 

Előzmény: kovás zoli (17825)
kovás zoli Creative Commons License 2014.11.30 0 0 17825

Sziasztok

 

Töbször rendeltem Repcevölgyiektöl.Kifogastalanok, pontosak,segitökeszek,precizek

Mindenkinek ajanlom

Gudora Creative Commons License 2014.11.30 0 0 17824

Én „csak“ 250 szál kékfrankost rendeltem, még a nyár elején, az ország egyik legjobb vörösbor termelő régiójából, egy oltvány készítőtől, akit a neten találtam. Azt mondta: lesz bőven a szükséges mennyiség, mert egy több ezer szálas tételt nem vettek át tőle, (!!!)
Hívjam majd szeptember elején, Tárcsázom a megbeszélt időben.
-Igen, igen, emlékszik rám, természetesen meg lesz az oltvány. Október 20.-a után szedik ki az iskolából, osztályozzák, és pár nap múlva lehet vinni a cuccot.
Hívom okt. 22.-én.
-Hüha!!! Hát az a helyzet, hogy nagyon kevés, jó minőségű oltványt tudtak kiszedni, soknak benszakadt a gyökere, vissza kell még rakni egy újabb évre az iskolába, sok a másod osztályú, de majd valahogy összeszednek 250 oltványt.
Na, cérna szakad, hívom Nagykanizsán Répcevölgyiéket, (netről guglizva), természetesen van oltvány, lehet jönni érte. Egy héten belül a helyére kerültek az új tőkék.
De végül is hapy end lett a vége.

Előzmény: BZoltan (17821)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.30 0 0 17823

Én is meglepődtem, hogy az előre rendelt oltványokért már most telefonáljak. De majd felhívom őket, hogy mi a helyzet.

Én személy szerint ahol egyszer rossz anyagot kapok, onnan többet nem vásárolok. 

Előzmény: BZoltan (17821)
conegliano Creative Commons License 2014.11.30 0 0 17822

Akinek nem kell a pénz,és átver azzal többet nem szabad üzletelni.Sajnos sok ilyen ember van ebben az országban!Ki az a oltvány kereskedő ?

Előzmény: BZoltan (17821)
BZoltan Creative Commons License 2014.11.30 0 0 17821

Az milyen, hogy rendelünk 1500 oltványt és hetente telefonálunk, hogy akkor mi is a helyzet. A válasz mindig az, hogy midnen rendben hívjuk őket a jövő héten... aztán amikor eljön a nap, hogy akkor megyünk az oltványokért akkor derül ki, hogy bocsesz, de nem sikerült a dolog, talán jövőre...

 

Köszönjük.

granov Creative Commons License 2014.11.28 0 0 17820

A mosóvízbe teszel néhány szem krumpli, amit előtte felvágtál darabokra. 

Előzmény: juhosttt (17819)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.27 0 0 17819

és mi a pontos eljárás? A felvágott krumplit a ballonba teszem. De erre vizet engedek? Vagy mi lenne a pontos eljárás?

Előzmény: granov (17818)
granov Creative Commons License 2014.11.27 0 0 17818

Bevallom a kémiájával még sosem foglalkoztam, de legnagyobb csodálatomra a kitakaríthatatlannak vélt vörösboros üvegballon nyakat patyolat tisztára kipucolja. 

Tippem, hogy a keményítő kioldódik és az dolgozhat valahogy, de ez csak tipp.

Előzmény: juhosttt (17816)
Oechsle Creative Commons License 2014.11.26 0 0 17817

A munkahelyemen éves szinten olyan 2000 üvegballonban készítünk kísérleti borokat. Olyan 20%-a lesz borköves, ezekbe meleg vizet töltünk (kb 35-40 Celsius fok) majd reggelre szépen feloldódik a vízben a borkő. Rosszabb esetben hagyom még egy napot és akkor maradéktalanul eltűnik. Ez persze saját tapasztalat.

Előzmény: kersa48 (17807)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.26 0 0 17816

A krumpli hogyan hat a borkőre?

Előzmény: granov (17815)
granov Creative Commons License 2014.11.26 0 0 17815

A borköves üvegballont banális módon krumplival szoktuk kimosni.

Egy kis darab felvágva 4-5-6 darabba és csudát tesz.

Előzmény: kersa48 (17807)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!