Keresés

Részletes keresés

tüskevár Creative Commons License 2005.04.12 0 0 3343

Akkor most melyik eredményértesítő a jó?

Várjunk még egy hetet és lehet, hogy elsők leszünk?

Megjegyzem, a szerkesztés max. 30 hibapontos.

A célban is bosszantott, hogy nem volt kitéve az etalon.  Így csak szóbeszéd alapján lehetett találgatni, hogy melyek voltak a jó pontok.

 

Jóóóóó volt a Rezét!!!

Előzmény: Törölt nick (3333)
CUFI Creative Commons License 2005.04.12 0 0 3342

Csak, hogy tudd a Tavaszin ti vagytok a másodikak.

Remélem a másik fél is tudja.../tüskevár/

 

Técsé!

Légyszíves te is nézd át az OB állást. Két különböző értékelés miatt. Nem véletlenül volt nálam feketében az eredmény.

 

Ennyit a Tavaszi Kupáról :(((((

Előzmény: monómanó (3331)
CUFI Creative Commons License 2005.04.12 0 0 3341

Kedves Szakeee!

 

Az "A" kategóriák részletes eredményértesítőjét felraktam a http://szakeee.atw.hu -ra./3333/

 

Ha már belejavítottatok az eredménybe, akkor legalább az egyiket tüntessétek el!

 

A tavaszi kupa részletes eredményeinek begépelése úgy tudom folyamatban van. Egyelőre úgy néz ki, hogy több helyen történtek az előző listában elszámolások, de nem olyan mértékű ami a lényegen változtatna./3326/

 

Nektek ez a változás lehet, hogy nem lényeges de másnak igen!

A kat: hetedikből negyedik

A36 kat: harmadikból második

A60 kat: másodikból első

 

Egyébként az az egy óvás ami érkezett nem lett elfogadva. A kötelező útvonalnak a végén egy csapat úgy gondolta, hogy bólyának kell lenni. Úgy tudom a kötelező útvonalnak a lényege csak annyi, hogy a rá eső bólyákat jelölni kell, de az nincs előírva, hogy a végéhez kötelező lenne bólyát helyezni. Ezért nem lett elfogadva az óvás, és azzal kapcsolatban ezért nem történt semmi./3326/

 

Ha tényleg ott voltál, akkor te is tudod, hogy nem ez volt a baj...

Lásd kmoly/3328/

 

És ezek után hogyan higgyem el a javítás korrektségét?!

 

bocs

ssimi Creative Commons License 2005.04.12 0 0 3340

Szia!

 

Üdv a versenyzők között! Silva Ranger 3. Ezt a típust ajánlom. Kb. 4000 Ft.

 

ssimi

Előzmény: szoritokez (3339)
szoritokez Creative Commons License 2005.04.12 0 0 3339
Sziasztok!

Szeretnék indulni tájékozódási versenyen -- hogy biztosítva legyen az utolsó hely.

Kérdésem: milyen tájolót vegyek, ami megfizethető, de azért használható is, kibír néhány versenyt?
Pontos típus és beszerzési hely érdekelne, mert nem vagyok pesti és valószínűleg valakit megbízok a beszerzéssel.

Köszönöm!

Tibor
bak-ancs Creative Commons License 2005.04.11 0 0 3338

Már reszketünk is... de azért még elkél egy kis edzés  :-)

 

Rövid értékelés a Rezétről:

Szerencsések voltak a rendezők (no és mi résztvevők :-)) az időjárással, a beígért eső elmaradt. Jó rendezés, jó térképen, korrekt pontok - szerintem.

Nem akarom agyon dicsérni Cufi-t, mer még elbízza magát, hát jöjjön némi kritika:

A feladatokon kívül viszonylag kevés tévesztő volt, így alapvetően a feladatok szórták meg a mezőnyt. Így egy kicsit gyengének éreztem a pályát és nem felsőfokúnak - mer egy verseny nemcsak a feladatoktól felsőfokú. Egyedül a 2. pontról hallottam, hogy néhány csapat nehezen fogta (bár én nem értem miért :-)).

És itt visszakanyarodnék a BAK-ra: én pont azt akartam elkerülni, hogy mondjuk egy ilyen több pontos poligon (ami azért valahol lutri feladat) döntsön a helyezésekről - és ezért voltak ott azok a bizonyos "vitatható" pontok... Tudom, hogy sokan jól megcsinálták a poligont is, (de azt is hallottam, hogy egy-két csapatnak mekkora mákja volt) - és végül is ez is egy tájékozódási feladat, de ha rendszeresen ilyenen dőlnének el a versenyek, akkor akár pénzt is dobálhatnánk fej vagy írás alapon.

Ami még mindenképp kritikát érdemel az a 14. pont (időmérés). Itt a 12-13-14-15 átmenetek kicsit öncélú pályahossz növelésnek tűntek csak, különösebb ok (technikás pont vagy átmenet vagy ilyesmi) nélkül. Ha ez pont mondjuk a 13-15 összekötő egyenes közelében lett volna, már nem éreztem volna semmi ilyet.

 

Na de vissza a jó pontokhoz: a gödörjárás és a kúpjárás feladatok tetszettek, a célban az ellátás szuper, az eredményhirdetés gördülékeny, értékes díjak. Összességében szerintem a nagy többség elégedetten távozott, köszönet a rendezőknek a munkájukért és gratula a győzteseknek.

Előzmény: kmoly (3337)
kmoly Creative Commons License 2005.04.11 0 0 3337

reszkessetek a36-osok, ha már időt is elkezdünk tartani! :o)

bár a mostani versenyen a távmérést azért jó elrontottuk.

Előzmény: CUFI (3330)
pulp Creative Commons License 2005.04.10 0 0 3336
És jő a Tavaszi tájoló Jő bizony, s infók róla folyamatosan frissülnek a Tájoló honlapon. Hamarosan felkerülnek a pályaadatok, meg lesz rajtilista is. Ami most friss: szállást lehet a nevezéssel együtt kérni, kollégium Kiskőröseön, kb. 1700 ft/fő. Rezétről még érlelem .:)
Előzmény: tavasztündérke2 (3335)
tavasztündérke2 Creative Commons License 2005.04.10 0 0 3335

 

Sziasztok !

 

Ha látnátok ezt a szép egészséges sárga ( irigység) szinemet ! Ha az élet ( és a lustaságom ) nem akadályoz meg szivesen tapostam volna az alföldi homokot együtt veletek kedves sporttársak.

 

Szeretem ezeket a versenyeket a hegyeknek álcázott dombocskákkal és gödrögnek vélt  horpadásokkal együtt ! ( hála a kétméteres szintvonalaknak !) .

 

Kinézek ebbe a vigasztalan esőbe és egy dolog tartja bennem a lelket hamarosan itt a hétvége ! És jő a Tavaszi tájoló !!!!

 

tt

 

 

Toporgó Titi Creative Commons License 2005.04.10 0 0 3334
Nagyrészt osztom a csapattársam véleményét a Rezét kupáról. Kiegészítésként annyit, megint sikerült állatokkal is találkozni a pályán, mint tavaly, ami nekem külön öröm volt, mert más versenyeken nemigen szoktam találkozni velük. Annyi piros lámpával sem szoktam találkozni, mint most. Oda- és visszaút során tudniillik az összes vasúti átjárón belefutottunk, eddig nem is tudtam, ennyi vonat jár az Alföldön.
Előzmény: monómanó (3332)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 3333

Párd!

 

Nem tudom, én csak azt adtam tovább amit nekem mondtak...

 

Kmoly!

 

Ok...

Válaszként csak azt tudom mondani mint amit Párdnak.

 

Az "A" kategóriák részletes eredményértesítőjét felraktam a http://szakeee.atw.hu -ra.

 

Előzmény: Párd (3327)
monómanó Creative Commons License 2005.04.10 0 0 3332
Monómanó rászabadult a netre 2.rész: friss benyomásaim a Rezét Kupáról. Jó időben, jó helyen, jó szervezéssel lebonyolított kifogástalan rendezés.(Szerintem.) A terep simaságát ellensúlyozta a pálya hossza és a süppedős homok illetve az iránymeneteknél a sok letört fenyőgally meg toboz. A terep egyhangúságát a számos feladattal sikerült feldobni. A domborzat, a növényzet meg a tereptárgyak azonosításával minden korrekt módon megtalálható volt, így a tényleges erőnlét és észenlét dönthetett a csapatok helyezésében. A gödörjárásnál elkövetett baklövésünket a Rendezővel egy pillanat alatt sikerült megnyugtatóan tisztázni: el kellett volna olvasnunk a térképen a jelmagyarázatot, akkor nem vesszük le a „kis mélyedés”-t , amit én konyhanyelven „lapos gödör”-ként szoktam nevezni. Az efelett érzett bánatomat kitűnően orvosolta a viadal végén elfogyasztott néhány pohár igen finom forralt bor. Messziről jött ember azt mond, amit akar, de a verseny eredményhirdetését a legritkább esetben tudja kivárni. Várom az értesítőt, a RENDEZŐKNEK meg KÖSZÖNET és GRATULA!  

monómanó Creative Commons License 2005.04.10 0 0 3331
Kis fáziskéséssel a Tavaszi Kupá-ról: Jó „kis” verseny volt. Az 590 m szintkülönbségbe majd’ belepusztultam, de a fiúk mentek, mint a gép, így én sem maradhattam le… A terep ellenállt a meghódításának, talajközeli (meg e fölötti) szúrós dzsindzsákkal védekezett a betolakodók ellen. Fel nem buktam ugyan, de néhány szitok bizony elszabadult… A pontok kellőképp nehezek voltak, azonosításuk odafigyelést igényelt. Sajna, az 5-ös pontnál egy bóját nem vettünk észre, s persze ez volt a „jó” bója. Az egyenes itiner a négyes kereszteződésig teljesen követhető volt, itt azonban elvesztettük a fonalat, csak három utat találtunk, pedig többször nekifutottunk. Ez lett volna a visszafordító, emiatt vették volna ki a rendezők az értékelésből? Remélem, a szöveges értékelésből majd kiderül, mert nagyon érdekelne! Végül K.J. csapattársam lélekjelenlétén múlt, hogy így is sikerült megcsinálni, bár az önbizalmunk izmosításán kívül más haszna nem lett. A kötelező út jelölése nem volt szerencsés, biztos nem így akarták a rendezők sem, mert az általános menetutasításban még pont azt írták, hogy: „a bejelölt kötelező útvonalat szaggatott vonallal rajzoltuk be, hogy minél kevesebbet takarjon a térképből és ne nehezítse a térképolvasást”. A szándék jó volt, a kivitelezésbe valami bezavart. Apropó, egy kérés a jövő TK-ra nézve: az általános menetutasítást légyszi függesszétek ki a rajtban, mert néha fontos dolgokat tartalmaz, és tapasztalatból tudom, hogy elrajtolás után a legritkább esetben van idő alaposan végigolvasni. Végeredményünk: nem kis bosszúságunkra „sikerült” 2 hibaponttal lecsúszni az ezüstről. C’est la vie, mondaná a művelt francia, ám mivel sem előbbi, sem utóbbi nem vagyok: GRATULÁLOK A RENDEZŐKNEK a jó rendezéshez és a VERSENYTÁRSAKNAK a jó szerepléshez!

(U.I.: Teca Mamánál megrendeltük a jövő évi babgulyást.)

CUFI Creative Commons License 2005.04.10 0 0 3330
gratula a technikai kivitelezéshez, igen így kell csinálni :))
A szintekről: ügyeltem a pontos + idők hozzáadásához. Szerintem az erőnléttel van baj :(
Úgy versenyeznék már.....
Pulp készülj!!!
kmoly Creative Commons License 2005.04.09 0 0 3329

rezét nagyon jó volt,

 

:o) csak elfelejtettek az időhöz cca 5 percet hozzáadni, szerintünk minimum 50 méter szint volt, csak nekünk sem volt kedvünk megszámolni, mindenesetre akkor egy helyezéssel előrébb lennénk,

 

komolyra fordítva a szót: igen, ilyen egy jó rendezés.

 

kmoly Creative Commons License 2005.04.09 0 0 3328

szakee,

 

nem pontosan így volt, bár nem én óvtam és hibátlanul is összehoztuk, de igaza volt:

a kötelező útvonalként bejelölt vonal szinte minden tereptárgyat elfedett, elég vastag pirossal volt rajzolva, ki sem látszottak pl. a gödrök és az útvonal végén ez még jobban megnehezítette a tájékozódást. ilyenkor meg szokták szakítani a vonalat a tereptárgyaknál.

Előzmény: Törölt nick (3326)
Párd Creative Commons License 2005.04.08 0 0 3327
És mi történt az egyenes itinerrel?
Előzmény: Törölt nick (3326)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3326

Nem tudom itt érint-e valakit de hátha...

 

TEDOT-TEGYOT kiírást és a nevezési lapot felraktam a http://szakeee.atw.hu -ra.

 

Fent vannak a http://www.pi-te.hu -n is, de valamiért nem mindent enged leszedni.

 

A tavaszi kupa részletes eredményeinek begépelése úgy tudom folyamatban van. Egyelőre úgy néz ki, hogy több helyen történtek az előző listában elszámolások, de nem olyan mértékű ami a lényegen változtatna.

 

Egyébként az az egy óvás ami érkezett nem lett elfogadva. A kötelező útvonalnak a végén egy csapat úgy gondolta, hogy bólyának kell lenni. Úgy tudom a kötelező útvonalnak a lényege csak annyi, hogy a rá eső bólyákat jelölni kell, de az nincs előírva, hogy a végéhez kötelező lenne bólyát helyezni. Ezért nem lett elfogadva az óvás, és azzal kapcsolatban ezért nem történt semmi.

 

CUFI Creative Commons License 2005.04.05 0 0 3325

Hát ha nem voltál ott, akkor hogyan tudsz vélemény alkotni.

Különben nem én óvtam és nem is "bújtattam fel" senkit. Az értékelés kivitelezésében láttam súlyos hibákat. Kevés volt a hozzáértő, szerintem...

Kár, hogy nem jössz K.fehértóra.

"Kivánom a versenyrendezőknek, hogy egy teljesen reklamálásmentes CUFI-t láthassanak 2005-ben :-)" REMÉLEM ELJÖN AZ AZ IDŐ IS!!!

Párd Creative Commons License 2005.04.05 0 0 3324

Az utolsó mondat. Ami a reklamálókra vonatkozik.

Gondolom az összes többi versenyen személyes példamutatásával fog elöljárni az ügyben.

Kivánom a versenyrendezőknek, hogy egy teljesen reklamálásmentes CUFI-t láthassanak 2005-ben :-)

Előzmény: kmoly (3323)
kmoly Creative Commons License 2005.04.05 0 0 3323
mi a furcsa benne?
Előzmény: Párd (3322)
Párd Creative Commons License 2005.04.03 0 0 3322
Ezt azért egy kicsit furcsa épp Tőled olvasni :-) :-)
Előzmény: CUFI (3316)
WuDu Creative Commons License 2005.03.31 0 0 3321

CUFI #3313: Mailt megkaptam, én vittem be az adatokat, nálam nem 158 hp-d van, hanem más [más okból kifolyólag], de elment mail szakeee-nak, majd továbbitja valamikor :)

 

CUFI #3316: "Azt viszont nem értem, ha óvást nyújt be valaki és elfogadják, akkor miért marad minden a régiben." Az iitiner óvására áldásunkat adtuk, és senkinek nem számoltuk be, a másikról infóm nincsen.

 

( Magánvélemény: Megkérném, a kedves túratársat, hogy ha máskor panasza van egy túrán, akkor visszafogottabban adja elő mondandóját. )

 

SZAKEEE #3298: A TVtornyot asszem két csapat bemérte, biztos unatkoztak :)

 

bak-ancs Creative Commons License 2005.03.31 0 0 3320

Nem kell izgulnod, nálunk is a kiírt határidő után "előnevezett"  legalább a mezőny fele. A Rezéten mindig sok csapat szokott indulni, nem hiszem, hogy ez évben másképp lenne. Készülj a bulira - remélem az IFU-sok (ja én is az vagyok :-)) ismét kitesznek magukért...

Remélem már nem vagy úgy elkeseredve a gyenge rajt miatt (a rendezőket meg hagyjuk...) - azért még lehettek bajnokok (és idén a trafóra is megcsappanatak az esélyeink, egyenlőre 12 embert enged el az új vezetőség...)

Előzmény: CUFI (3319)
CUFI Creative Commons License 2005.03.31 0 0 3319
Remélem nem ijesztettem meg túl sok embert, de elég kevés az előjelentkező. Vagy elment a kedvetek a jó bulitól?! A hétvégén kivesézzük még utoljára az idei két futamot és iszunk a szülinaposokra! Az IFU és a REZÉT 30 évesek/együtt/. Isten éltesse Őket!

A Rezét jelentkezési határidő: 04.04.

"rezétember"
Előzmény: CUFI (3316)
kmoly Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3318

elmenekültetek,

aztán ezért kellett a miskolci fiúknak engem locsolkodniuk.

 

Előzmény: tavasztündérke2 (3317)
tavasztündérke2 Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3317

Sziasztok !

 

Most érkeztem meg a húsvéti "Nagy menekülésből" ( ti. a szakosztályunk minden évben így váltja ki a nagy húsvéti családi mozgalmakat) . Nagyon jó volt bár az időt azt ne firtassuk.

 

Látom pezseg a topic ..... Sajnálom, hogy éppen egybeesteünk a Tavasz Kupával ( nekem minden kihagyott  verseny szívfájdalom). A BAK meg úgy volt jó ahogy volt, de erről már írtam egyszer.

 

Nem kell veszekedni....így elég ellenségeskedés van a világban , legalább itt ne piszkáljuk egymást :)))

 

Én részemről MINDENKIT szeretek ! Na jóóó.... van akit nem annyira ..de azt is szeretem :))))

 

 

tt  

CUFI Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3316

A pályák különben már kész vannak, független a szombati versenytől.

Nem akarok nagyon megbántani senkit, se így se úgy.

Azt viszont nem értem, ha óvást nyújt be valaki és elfogadják, akkor miért marad minden a régiben.

Szerintem kezdjük túl beszélni a problémákat. Soha nem lesz egybehangzó válasz a gondokra. Minden térképet más-más készít, minden pályát más-más tűz ki. Ha belegondolok, hogy mennyi munka van 400 ember szórakozásának előkészítésében és a sikeres verseny lebonyolításában!? Inkább, hagyjuk...

 

Remélem a Rezéten a "bírálók" otthon maradnak.

 

kóborgay Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3315

vajon mit rejtettél el amit már előre tudsz hogy dícséret illeti? Ugye csak a pontokat?

 

más:

azért kíváncsi lennék a véleményedre, nem baj az ha kijön belőled is! Vállald föl!

Előzmény: CUFI (3313)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3314

Melyik csapat melyik kategória?

 

Megnéztem az összes listát de nem tudtam rájönni.

 

Én egyébként csak felraktam amit küldtek, a kiértékeléshez nincs közöm, így nem tudok erről semmit mondani.

 

Előzmény: CUFI (3313)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!