Keresés

Részletes keresés

yulika Creative Commons License 2017.01.05 0 0 19293

Jó reggelt!Érdeklődni szeretnék,hogy még 2009 leszázalékoltak akkor még nem volt kategória.80% lettem tudnék keveset dolgozni!Lehet e ,hogy nincs kategóriám?

tahisi Creative Commons License 2017.01.05 0 0 19292

T.BJszakért

Hétfőn voltam fv.on a Bp.Thököly úton de elötte bekérték postán a papírjaimat de nemtudtak dönteni és behívtak D kat.voltam idáig.

A dr.nő aki vizsgált úgy kezelt mintha a fogassal beszélgetett volna semmi emberi nemvolt benne. Ez még nem is érdekelt volna de úgy vettem észre hogy a leleteimet megse nézte létezik az hogy a 3-4 hónapos leleteimet màr nem is veszik figyelembe?Mégha az a betegség megvolt mar az előző fv.on is és gyógyíthatatlan mint pl.a colitis ulcerosa?

A diabetologiár pl. 3-4 hónapra adnak időpontot. Esetleg valalikvel történt már hasonló?

Előzmény: BJszakért (19291)
BJszakért Creative Commons License 2017.01.04 -3 2 19291

„Mit van mit kivánni még
Ily áldott időben? -
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.” ~ Arany János

 

 

Folk Machine,

a mmk ellátás összegére kérdez rá többek között. A 2011.éviCXCI.tv. szerint, amely ezt szabályozza, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai összegét a hivatal a szakvélemény alapján és a jogszabály szerint állapítja meg. Az összeg az átlagjeresettől és minősítéstől függ. Nem tudhatjuk, hogyan minősít valakit a szakértői szerv, de a komplex minősítés a 7/2012.Nefmi r. szerint történik, azonban az nagyon szubjektí lehet.

A lényeg, hogy mindent szakorvosi igazolással kell alátámasztani, minél frissebbel, mert a jelenlegi állapotot vizsgálja hatóság. Mégpedig mmk ellátás esetén a munkaképességet vizsgálja, vagyis minden munkaerő-piaci helyzetet befolyásoló tényezőt figyelembe vesz, ezért kérdez rá a foglalkozási és szociális szakértő a környezeti, családi, egyéb helyzetre, hogx megállapíthassa, támogató-e a közvetlen környezet, mert az is befolyásolja a munkaképességet többek között. És még sok minden.

 

A jóslásban nem tudok segíteni, de ha megvan a határozat, szakvélemény, akkor megmondom, ha megtisztel, mi mit jelent, mit tejet vagy nem tehetm...van-e jogalapja a fellebbezésnek, keresetnek a bíróságra, mik az esélyek, mire lehet alapozni, hogyan kell felépíteni, mert a bizonyítás a felperes, vagyis a beteg feladata.

 

Macus66

írja, rokkantsági ellátott, 61 éves, nem kapott határozatot hivataltól, hogy komplex minősírtés nélkül rokkantsági ellátásban részesül öregségi nyugdíjkorhatárig, hol érdeklődjön. A megyei rehabilitációs hatóságnál, ők küldik a határozatot, de automatikusan, ezt nem kell külön kérni. Budapesten és Pest megyének is ugyan az, III.Váradi u.15. Bp.Főv.Kormányhiv.Rehab Ellátási és Szakértői Osztály, máshol a megyei kormányhiv. Családtámog.és Társadalonbiztosítási Osztályán foglalkoznak ezzel.

 

 

átran keressen rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, önzetlen tájékoztatást nyújtok szakmai weblapomon lévő elérhetőségeimen szakterületemen (felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslat), mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik a lehetőségei,...a konkrét tények ismeretében a vonatkozó jogszabályok alapján, tájékoztatom, hogy helyesen tudjon dönteni.

 

Kérésre megfogalmazom a fellebbezést, kereseti kérelmet rehab gazdasági menedzserként, ha van jogalapja. Támogató szakmai segítséget nyújtok.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

macus55 Creative Commons License 2017.01.04 0 1 19290

Köszi Ruth várok még egy kicsit dec elején vólt a szülinapom

Előzmény: Ruth22 (19286)
sz16 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 19289

https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/nyugdij-melletti-munkavegzes/nyugdij-melletti-munkavegzes-szabalyai-2017-ben

 

A rehabilitációs vagy rokkantsági ellátásra egységes szabály vonatkozik 2016. májusától, eszerint az ellátást meg kell szüntetni, ha az érintett ellátott kereső tevékenységet folytat és jövedelme három egymást követő hónapon keresztül minden hónapban meghaladja a minimálbér 150 százalékát (2017-ben a 127.500 forint másfélszeresét, 191.250 forintot). A biztosított egyéni és társas vállalkozó esetén minimálbér alatt a garantált bérminimumot kell érteni, ha az egyéni vállalkozó személyesen végzett fő tevékenysége vagy a társas vállalkozó fő tevékenysége legalább középfokú iskolai végzettséget vagy középfokú szakképzettséget igényel (2017-ben ez az összegkorlát a garantált bérminimum, 161,500 Ft másfélszerese, 242.250 forint). Ha a kereseti korlát túllépése nem egymást követő három hónapban, hanem ritkábban valósul meg, az ellátás megszüntetésére nem kerül sor.

 

A fentiek tükrében látszik, hogy az a nyugdíjas vagy ellátott, aki dolgozni akar a nyugdíja mellett, a jogszabályi rendelkezések keretében eddig is dolgozhatott volna - ha lenne megfelelő munka a részére. A fő gondot eddig sem az okozta, hogy nem volt jogszabályi lehetőség a munkavégzésre, hanem az, hogy nincs elegendő olyan munkáltató, aki szívesen alkalmazna nyugdíjasokat vagy  megváltozott munkaképességű személyeket. A munkaerőpiacon tapasztalható életkori diszkriminációt kell legyőzni ahhoz, hogy a nyugdíjas társadalom tagjai a munkaerőhiánnyal küszködő gazdaság megmentői lehessenek.

sz16 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 19288
Ruth22 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 19287

Kedves F M,

ez attól függ, mit dolgozol. Az első felülvizsgálatomat egy olyan doktornő végezte, akinek mindkét csípőjében protézis volt és nagyjából egyidősek voltunk.

Azért a kettőnk életmódjában, munkájában nagy különbségek voltak. Ezt is nézik.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: Folk Machine (19280)
Ruth22 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 19286

Kedves Macus55,

a helyi munkaügyi központban kaptam meg a megyeközpont címét, és hogy mikor van ügyfélfogadás.  Bementem a megyei központba. Egy kedves hölgy állt a bejáratnál "őr-ruhában" elirányított az ügyfél-szolgálatra, ott sorszámot kellett húzni, mint a bankokban, és hívtak. Ott elmondtam, hogy miért lenne rá szükségem, az ügyintéző hölgy egy előre nyomtatott jegyzőkönyvet kitöltött, a tárgyhoz írta a kérelem okát és egy hét múlva jött a határozat. Mondta, hogy abban a hónapban kaptam volna meg, amikor 61 lettem volna.

(nekem 64 a nyugdíj-korhatárom)

Gondolom, hogy a szabadságolások miatt csúszik. (Talán félnek is, a leépítésektől.)

Szeretettel: Ruth

Előzmény: macus55 (19285)
macus55 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 19285

Ruth 22 szeretném tőled kérdezni,hogy hol lehet érdeklődni a határozat felől amit az  átfordukósok  kapnak? Én még most se kaptam meg pedig már 61 évet betőltöttem.Köszi a választ.

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.03 0 0 19284

Medicina Kiadó:  Irányelvek a funkcióképesség, a fogyatékosság és megváltozott munkaképesség véleményezéséhez         

 

Az "Irányelvek a funkcióképesség, a fogyatékosság és megváltozott munkaképesség véleményezéséhez" című kiadvány az osztályozás korszerű szemléletét tükrözi, szakmai alapja az orvos szakértői minősítésnek. 

 

A könyv egy rendszerben, komplexen értelmezi a vizsgálandó egyén szűkebb és tágabb környezetét, beleértve a munkáját és munkakörülményeit is. Tartalmazza az emberi szervezet funkcióira és azok károsodására vonatkozó alapvető, korszerű klinikai ismereteket, a kivizsgálás és a gyógyítás algoritmusait, a fogyatékosság és a rokkantság megelőzését szolgáló rehabilitációs tennivalókat, a károsodások és a munkavégzés kölcsönhatásaira vonatkozó útmutatásokat, különös figyelmet szentelve a munkahelyi kockázatok egészségkárosító hatásának és az egészségkárosodott munkavállalók foglalkoztathatóságának. "

judit59 Creative Commons License 2017.01.03 -1 4 19283

 Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.02 0 1 19282

Esetleírás a Rokkantsági nygdíj fórumról:

 

"Két oldali csípőprotézis műtött vagyok. 2013.áprilisában voltam először a bizottságnál, saját magam kérvényeztem, mert 2012.decemberében kaptam a bal lábamba a csípőprotézist. A másik lábamra az előjegyzésem megvolt 2013. júniusra.Ekkor B2 kategóriájú rokkant ellátást állapítottak meg.

Októberben voltam a 3 éves kontroll bizottsági felülvizsgálaton, közben sajnos több problémám is adódott, fóbia, tüdőtágulat, most C2 kategóriába soroltak, kevés pénzbeli emelést is kaptam."

Azonban két teljesen egyforma eset itt -tudomásom szerint - eddig még nem fordult elő.

Előzmény: Folk Machine (19280)
hagyma boly Creative Commons License 2017.01.02 0 2 19281

 A betegség BNO kódja alapján itt meglehet tekinteni,de ezt az orvosszakértők tudják pontasan megllapíti

 

7/2012. (II. 14.) NEFMI rendeleta komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályokról

Előzmény: Folk Machine (19280)
Folk Machine Creative Commons License 2017.01.02 0 1 19280

Üdv,

Sok év munkában töltött év után 51 évesen ,a sulyosbodás és fájdalmak miatt kénytelen leszek abbahagyni a munkámat,hivatásomat. 
Van valakinek konkrét tapasztalata, hogy veleszületett mindkét csípöizületre vonatkozó dysplazia milyen kategóriába sorolandó, illetve hány százalékos károsodásnak felel meg  ? Milyen összegü ellátásra számíthatok majd? Köszönöm elöre is a segítséget!

Balage-81 Creative Commons License 2017.01.02 0 1 19279

Köszi.

Előzmény: Törölt nick (19278)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.02 0 2 19278

Sajnos, egyikünk sem jós,a komplex 

minősítésnél már a meglévő egészségi

állapotra alapoznak, persze az öeket

is jelölni kell.Nagyon sok egyéni tapasztalatot

lehet itt olvasni a fórumon.

A kezelő orvos is csak arról tud nyilatkozni,

hogy javult,vagy stagnál,vagy rosszabbodott az

állapota valakinek,de hogy a f.v-on hogy döntenek,

Az majd csak a határozatban fog szerepelni.

Előzmény: Balage-81 (19276)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.02 -2 2 19277

Nem tekintem meghatározónak, reálisnak a negatív és pozitív jeleket, illetve  nem nyilvánítok különösebb jelentőséget neki:

 

a.- mert valószínűleg nem használja mindenki az értékelés ezen formáját (tehát nem egyenlők az esélyek!). 

 

b.- egy  meghatározott napon,  nem mindegy, hogy éppen hányan olvassák,és  hányan pontozzák. (Az egyik nap többen, másik nap kevesebben.)

 

c.- úgy minősít, hogykizárólag csak mínuszol, vagy plusszol valaki,          az  a tény a nick hozzáadása nélküli vélemény (bárki lehet bármilyen céllal)


d.- az értékelő régi olvasó, vagy új (akinek még minden új), nem ismeri még a nickeket (beletenyerelhet vitát generáló témákba véletlenül)


e.- a trollok  egyszerre akárhány nickkel  működhetnek (zavaró, aránytalan, egyoldalú befolyásolást jelent akármilyen irányban) 


f.- nincsenek egységes értékelési szabályok,   ezért ellentmondásos az értékelés ilyen módja, vegyes a kép és az abból levont következtetések is nélkülözik adott esetben a realitásokat

 

g.- probléma keletkezhet, ha a vélemény nem egységes, egyes mondataival egyetértünk, vagy nagy részével,másik részével pedig nem. 

 

gy.- szóhalmaz (szövegtúltengés): A közlőnek nincs igazán mondanivalója, vagy túl sokat akar egyszerre, egy szuszra elmondani, illetve a feszültségét akarja levezetni, ezért mindent (lényegtelen, oda nem tartozó dolgokat is) elmond. Következmények: nem értjük pontosan, mit akar mondani; nem figyelünk rá, mert untat vagy érdektelen számunkra; nem tudjuk a lényeget kihámozni a mondanivalójából stb. 

 

j.- Közlésgátak: parancsolás, figyelmeztetés, utasítgatás,  kikarikírozás, faggatózás stb. Ezekkel a formákkal blokkolhatják a  közlendőnket, illetve annak formáját, s ezzel csökkenthetik hatékonyságát. Következménye: némaság, hozzászólások száma lecsökken, esetleg a nick törli magát...

 

k.- esetleg olyat kérdez a sorstárs, amire legjobb tudásunk szerint sem tudunk válaszolni (különféle betegségekre hány százalék várható, ezt a kezelőorvosoktól, aki műtötte, akihez mai napig kontrollra jár, kell megkérdezni) Balage-81 esetében - véleményem szerint - ez történhetett nagy valószínűséggel.

 

Balage-81 Creative Commons License 2017.01.01 -2 0 19276

Sziasztok!

 

Egy ismerősömnek 10 éve eltört a jobb bokája, külső és belső is. Megműtötték, fémlapot, csavarokat tettek be neki. Rendesen felépült, jól tud járni, de a bokája persze már nem 100%-os. Néha fáj neki frontoknál, időnként annyira, hogy csak sántítva tud járni. De nem ez a jellemző persze, legtöbbször jól szuperál.

 

Lehet ezzel kezdeni valamit? Néhány % erejéig beleszámíthatják az ÖEK-ba? Vagy inkább gyógyultnak minősül?

tahisi Creative Commons License 2017.01.01 0 4 19275

Boldog ujévet mindenkinek!

 

Holnap megyek fv.ra a Bp.Thököly útra.

Elötte bekérték a papírjaimat de nemtudtak dönteni és behívtak.

sz16 Creative Commons License 2017.01.01 0 0 19274
mithogyan Creative Commons License 2017.01.01 0 5 19273

A körülményekhez képest jó (jobb) erőt, egészséget, boldog új évet kívánok minden Kedves Sorstársamnak!

Szeretettel gondolok Rátok!

donpepe9 Creative Commons License 2017.01.01 0 4 19272

Boldog új évet kívánok.

 

megane two Creative Commons License 2016.12.31 0 5 19271

 

 

 

 

 

Boldog Újévet Kívánok minden kedves betegtársamnak!

hagyma boly Creative Commons License 2016.12.31 0 5 19270

Midnightx Creative Commons License 2016.12.31 0 4 19269

BUÉK!

pásztorkutyaterel Creative Commons License 2016.12.31 0 5 19268

Boldog Új Évet Kívánok  !

otthonülő Creative Commons License 2016.12.31 0 5 19267

Boldog Új Évet Kívánok minden kedves Sorstársamnak!

Fájdalmak, stresszes időszakok kerüljenek el Mindenkit a 2017-es évben!

szeretettel: otthonülő

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.31 0 4 19266
bandolesa Creative Commons License 2016.12.31 0 3 19265

B.U.É.K.-mindenkinek!

 

Kiváncsi leszek jövőre mit terveznek a nyugdíj minimummal 2018-ra változtatnak-e?

 

Amúgy a nyugdíj egy kiszámítható, biztos jövőt ad,amíg az ellátások,rokkant ellátás, EGYT-ellátás-ezek pedig létbizonytalanságot és nyugtalanságot okoznak az emberben? Vélemény?

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.31 -2 5 19264

Nem tiltok le senkit, akkor honnan tudnám, mit ír, mit gondol és végül, mit tesz.Majd a moderátor letiltja, ha szükséges.

 

Szeretettel gondolok mindenkire, nevek kiírása nélkül, bárki kiemelése nélkül, nagyon hosszú lenne a sor...


Azokra is, akiket nem ismerhettem meg, az előttem sok évvel szólókra, ismeretet adókra, mert egy jó szóval, mondattal, segítséggel tovább lendítették, életben tartották a topikot a holtpontokon és gyermekbetegségein. Ennek köszönhetően 2008 óta még mindig betölti funkcióját, minden nehézség ellenére, most is is él.Ehhez mindenki segítségére szükség volt és lesz a jövőben is!

 

Köszömöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!