Keresés

Részletes keresés

dawid154 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 3955

hali!

Nagy fater mindig melegen sózza be és utána mehet a hidegre mig a hús kihűl szépen feloldodik a só ahogy Boarhunter. mondja és eddig még tudomásom szerint semmit gond nem volt még vele (sót nem sajnálni)

Előzmény: Boarhunter. (3954)
Boarhunter. Creative Commons License 2011.11.09 0 0 3954

Khmmm...

Sózni inkább melegen...had oldódjon az a só, had jusson be mindenhova.

Előzmény: karijó35 (3953)
karijó35 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 3953

Helló!Akármit csinálsz a hússal ami nem jó, megbüdösödik,bezöldül stb.de a kukac az csak légyköpéstöl van az nem lesz ott csak úgy akárhogy romlik a hús a sózás elött mindenféle képpen le kell hüteni a megfelelö hömérsékletre (min.+7 vagy ez alá)másképp gond lesz a sózással és hideg húst sózzál és nem utolsó sorban az idö hogy mit meddig sózol az is nagyon fontos.

Előzmény: kispiás (3949)
kispiás Creative Commons License 2011.11.09 0 0 3952

csampilampi+lángölő köszönöm!

lángölő Creative Commons License 2011.11.09 0 0 3951

Az én mesterem azt tanította hogy, ha melegen össze van dobálva a hús (nem tud kihűlni) + nincs jól lesózva (nem járja át rendesen), akkor lesz ilyen.

A boltban pl. úgy vettem át a füstölt csülköt, hogy a csontozót végigszúrtam a csont mellett, majd "szagmintát vettem" a késről.

Vagy visszáru lett, vagy nem....:-))

Előzmény: kispiás (3949)
csampilampi Creative Commons License 2011.11.09 0 0 3950

Üdv:  nem megfelelő sókoncentátum ill. sómennyiség használata. Esetleg helytelen tárolási mód.

Általában  a csont mellett szokott kukacosodni. zöldülni a husi.

Egy régi mesterem minid azt mondta, hogy le kell fűrészelni a csövescsont végét és azt is besózni belül.

Előzmény: kispiás (3949)
kispiás Creative Commons License 2011.11.09 0 0 3949

Hozzáértöktől kérdezem:

 

Csont mellett kukacosodás mitől lehet még a légy kivételével?

 

kispiás Creative Commons License 2011.11.09 0 0 3948

legközelebb keresek..... 

Előzmény: dawid154 (3947)
dawid154 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 3947

Köszi!

De nekem nem leirás hanem beszerzése lenne a célom!

Nem e tudna valaki vagy valakit aki adna el kicsiket..

Előzmény: kispiás (3946)
kispiás Creative Commons License 2011.11.08 0 0 3946

google: német öves sertés

 

ad ki bőven leírást róla

Előzmény: dawid154 (3944)
Boarhunter. Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3945

Ember, ez a link kincset ér.

A zárólemeznek miért kell domborítottnak lenni?

A mostani töltőmön sík a zárólemez és egy ferdén elmetszett cső a kivezetése.

Előzmény: halkergető (3935)
dawid154 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3944

Az igaz!

Szeretném megkérdezni nem e tudja valaki annak a sertésnek a fajtáját amit német övesnek szoktak nevezeni!(legalábbis felénk)

Előzmény: Butcher88 (3942)
rizsy Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3943

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

http://www.barkacsonline.hu/termek.php?termek_ID=1969

 

http://haztartasigep.vatera.hu/konyhai_eszkoz/egyeb/allo_hurkatolto_kolbasztolto_kolbasz_tolto_1475573360.html

 

A két hurkatöltő közül,melyik a jobb,használhatóbb szerintetek?

 

A másik:

A cseh S&B tölténybe milyen töltetű létezik?

Mert én tudok a kisebb 9x20 as ról,amit általában használunk és a nagy 9x27-ről.

Butcher88 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3942

Szerintem felesleges,hiszen ezt itthon is megkapod,akár netről.

Előzmény: dawid154 (3941)
dawid154 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 3941

Hali!

Lenne gykérdésem!

Rátaláltam erre az oldalra http://www.lovecky-obchod.cz

S azt szeretném kérdezni hogy rendelt e már valaki külföldröl valami alkatrészt vagy kábitót és menyire lehet számitani a posta kölcségre mennyire érné ez meg??

 

karijó35 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3940

Bírja,csak hideg húst szoktam tölteni.

Előzmény: oldci (3924)
dawid154 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3939

Hát ez az ahány régió annyi szokás!

Előzmény: halkergető (3938)
halkergető Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3938

Hívőknek éppen lehet lenni, de honnan szednek össze annyi gyümölcsfa fűrészport?

 

(Sztem környéke válogatja, mivel füstölnek. A szomszéd faluban pl. azt tartják, hogy az odvas vörösfűz-fa a legjobb. /Mert náluk ahhoz lehet könnyen hozzájutni./)

Előzmény: dawid154 (3937)
dawid154 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3937

Hali!

Felénk mindenki kemény fával füstöl akác az elterjedtebb de az öregek a kemény gyümölcsfák hívei.

Előzmény: Törölt nick (3936)
halkergető Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3935

Tessék, itt a link, ahol saválló csöveket lehet kapni:

 

http://www.direct-line.hu/

 

A honlapjukon van ismertető a méretekről, falvastagságról, ...

 

Lehet náluk kapni a cső lezárásához köralakú, enyhén domborított zárólemezt is, meg menetes csőcsonkot, meg még sokmindent.

Az általad  kiválasztott átmérőjű csőből az igényed szerinti darabot vágják le, tehát ha 50,5 cm-est, vagy 47,8 cm-es kérsz, akkor arra a méretre vágják.  

Előzmény: oldci (3921)
kispiás Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3934

Hallottam fenyővel való füstölésről.

Északi országokban halat füstölnek.

Előzmény: lángölő (3929)
kispiás Creative Commons License 2011.11.06 0 0 3933

Köszönöm!

Előzmény: lángölő (3928)
szkamil Creative Commons License 2011.11.05 0 0 3932

Nem lesz vélemény különbség!  De sokan felkapták a fejüket!

 

       ÜDV. kamil

Előzmény: lángölő (3929)
lángölő Creative Commons License 2011.11.04 0 0 3931

Szevasz Földi!

 

Akkor jól elültettem azt a bogarat...

Előzmény: csampilampi (3930)
csampilampi Creative Commons License 2011.11.04 0 0 3930

Még mindig ámulok azon, amit mondtál anno :)

Előzmény: lángölő (3929)
lángölő Creative Commons License 2011.11.04 0 0 3929

Mi a véleményetek a fenyő fűrészporral történő füstölésről?

lángölő Creative Commons License 2011.11.04 0 0 3928

Hamu bevonatot mégnem készítettem, de hamuban már tároltam szalámit és kolbászt is.

Egy vékony "kéreg" azért keletkezett rajta. Húsos ládának az aljára öntöttem egy réteg keményfa hamut, kb. 3-4 cm vastagságban.

Majd ezt követően, úgy pakoltam bele a szalámikat, hogy ne érjenek össze. Amikor egy réteg megvolt, betakartam az egészet hamuval. Szálanként is bedörzsöltem, megforgattam őket, hogy tuti befogja mindegyiket. Második, harmadik sort szintén így) A legvégén az egészet betakartam hamuval. Egy ládába, kb. 10- 12 szálat tudtam elhelyezni. Kb. két hét múlva, átforgattam az egészet, megnéztem, hogy van e rajta penészedés. Ha volt rajta a nemkívánatos zöld vagy kék, azt gyökérkefével leszedtem róla. Az íze véleményem szerint és azok véleménye szerint is, akiknek adtam, elismerően nyilatkoztak. Vigyázni kell, hogy ha már melegszik az idő (tavaszodik) akkor gyakrabban kell ránézni, mert elkezd a zsírtartalom "könnyezni" belőle, és gyorsabban penészedhet.

 

A terméknek a "Keményfahamuban érlelt házi szalámi" magasztos nevet adtam. :-)

 

Kizárólag saját fogyasztásra   :-)

Előzmény: kispiás (3925)
csampilampi Creative Commons License 2011.11.04 0 0 3927

Szívbillentyűt, vese belsejét én sem szoktam kivágni. Teljesen felesleges pazarlásnak tartom.

Az az álló töltő hogy van kialakítva, ha megkérdezhetem??

Butcher88 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 3926

Én is próbáltam már magasnyomásúval mosni,elég jó,nincs vele gond.

Viszont ha nem akarsz elötte áztatgatni meg stb.,csak kösd rá a boilerre és ámulhatsz,hogy milyen tisztára mossa :-)

kispiás Creative Commons License 2011.11.04 0 0 3925

Gipsz, hamu stb. bevonatot készített már valaki szalámira?

Ha igen, hogyan csinálta?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!