Keresés

Részletes keresés

4Hópihe Creative Commons License 2011.07.15 0 0 2500

a külvilágot elsösorban az érdekli,hogy mikor lesz hasonló  az átlagemberhez vagyis mikor lesz láthatatlan a problémája...

ezeken én is tultettem magam.. soha senkit nem érdekeltcsak az,hogy javulni fog e a lába...

szerintem ebben a kérdéskörben abszolut nem számit a világi zaj... azok akik benne vannak meg nyilván rögtön látják,mert van tapasztalatuk ebben az irányban a látásra...

biztatásképpen a napokban olyan kisfiu volt a kezem alatt aki 13éves.... én csak feküdni láttam- az édeasanyja elmondása szerint járókkerettel jár. átemeli  a küszöbön sabada... iskolás- viszont volt modom beszélgetni a kölyökkel , és mondhatom nagyon pozitiv volt a megtapasztalásom.. és még ö sem jár az ut végén...anyuka elmondása szerint ök is a semmiböl indultak-ö is az a gyerekecske volt akiröl tulképpen lemondtak..

 

képzeljétek meghivtak hosspisházasmunkatársnak- még nem mondtam se igent se nemet- erösen gondolkodom-nagyon nemes feladat lehet.

 

velünk nem történik semmi.élvezzük,hogy nem kell iskolába járni együtt kelünk együtt alszunk el... ezt persze felboritja az a nap amikor dolgozni megyek.. reggeltöl estig..szabadságolások miatt nem is kényelmes ha egy héten 4x nem vagyok otthon hajnali fél6ttól este 8ig..

kreativitásunk most a fözöcskében merül ki cukrászkodunk-és élvezzük ha mindenkinek tetszik izlik amit kitalálunk magunknak.

a nyári meleg miatt nem kényszeritem a sinben való járásra,,, fáj is a lába gyakran.most a jégsprayt dobtam be segitségül. munkanapokon mire hazaérek nincs eröm átmasszirozni..  lelkiismereti kérdés is ez nekem, hogy annyira elfáradok a melóban,hogy nincs kellö energiám rájuk a pénzkergetésmiatt,ugyanakkor nagyon élvezem a munkámat is- probálok kicsit nagyobb távolságtartással tartozkodni,hogy estére kevésbé érzelmileg kiüresedve kerüljek haza.de nagyon partnerek ebben mindnyájan és igyekeznek átsegiteni- szóval most ök azok akik igyekeznek fennt tartani a kialakitott családi fészekmeleget...

Előzmény: Törölt nick (2498)
Szorka Creative Commons License 2011.07.15 0 0 2499

Én úgy gondolom, az értelmi fejlődés is borzasztó fontos, sőt, nekem most fontosabb lenne, mint a fizikai. Én speciel nagyon szenvedek attól, hogy semmi jelét nem látom annak, hogy Eszter valaha is beszélni fog. Az kevésbé érdekelne, hogy a mozgása messze nem tökéletes, ha legalább rendesen tudna kommunikálni. 

Előzmény: Törölt nick (2498)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.15 0 0 2498

Nagyon örülök a jó híreknek, és köszönöm a lelkesítést!!!

Hópihe! Veletek mi van?????????

Az a legrosszabb, hogy - mint mindenben -, a gyerekenél is évekkel később fog kiderülni, hogy egy-egy döntésünk (szakemberek, terápiák, ovi, suli....) helyes volt-e. Ez mindenben így van, de ezeknek a gyerekeknek nincs pár év vesztegetni való idejük, ha esetleg nem helyes irányba indulunk. Nehéz!

Nem vagyok egyébként padlón, és fel sem adom, csak most valamiért reálisan látom a lányomat...:( Felfogtam, hogy gyakorlatilag 2 éve ugyanaz: nem tud felülni (ugyan felül, de meg kell igazítani a csípőjét, tehát nem önálló), nem fordul (ebben is ügyesedett, de nem biztos, és nehézkes), ugyanez mondható el a kúszásról is( ezen kb. 1 métert értsetek 10 perc alatt, hatalmas erőfeszítéssel). Ügyesedik, ügyesedik, de nem kellene már sokkal előrébb tartani, ha a végső cél a segédeszközös járás????

Beszédje viszont nagyon sokat fejlődik. A beszédfejlesztőnk szerint majdnem minden hang megvan, csak nagyon renyhék az izmai, és csak nagyon hangos, erőteljes beszédnél jönnek át tisztán. Csakhogy a lányom szégyenlős, tehát halkan beszél. De szépen, egész mondatokban, nagyon szépen fejezi ki magát. Pelussal most küzdünk. Amilyen hamar (2 évesen) egyik pillanatról a másikra jelezte a nagydolgot, olyan sokat küzdünk a pisivel! Majd csak meglesz ez is!

Arra jöttem rá, hogy mindenkit csak a mozgása érdekel, hogy abban mennyit fejlődik. Igen, lehet, hogy kerekesszékes lesz, de az a lényeg, ha már így alakult, hogy okos, nem??? És boldogulhat az életben. Ez senkinek nem számít, csak nekünk??? Ti nem akadtok ki néha ilyeneken? Hogy mindenkit csak a leglátványosabb dolog érdekel a kicsivel kapcsolatban, amiben fejlődik, az nem? Én vagyok ilyen hepciás?:)

 

Szorka Creative Commons License 2011.07.15 0 0 2497

Erősen gondolkodom rajta (a Petőn), még attól is függ, munkahelyileg hogy alakulnak a dolgaink. Röviden: a férjemnek megszűnt a cége, én viszont új helyet kerestem, ami kicsit messzebb van, 8 óra (az előzőn 7 órában dolgoztam), de cserébe egyelőre kijövünk az én fizetésemből. (hiába csak most lett vége a férjem cégének, hónapok óta nem fizetnek bért, így kénytelen voltam én lépni, még jó, hogy versenyképes a szakmám)

Mivel nyár van, most nem is hajt új munka után, ő lett a gyerekvigyázó. Én most nem tudnám megoldani, új helyen, próbaidőn. Szóval, most még minden képlékeny, de ha meg tudjuk oldani, akár Pető is lehet belőle. Ha közelebb lenne, egy percig nem gondolkodnék rajta. Vagy ha nem lenne másik gyerekem. Így viszont muszáj több szempontot is mérlegelnem. Annyira azért nem idegeskedem, majd lesz valahogy.

 

Bezs! Én is csak azt mondom, amit Hópihe! Amúgy mi pont így vagyunk a dologgal, sok újat nem tudunk, de amit igen, azt viszont sokkal magabiztosabban. Persze, azt nem mondom, hogy ezt én is mindig türelemmel viselem, sokszor van, hogy elkeseredek, főleg, amikor valaki rákérdez, hogy hogy haladunk, én meg új mozgást nem tudok mondani. Csak a régi lesz kicsit jobb.

 

Képzeljétek, sorstársak blogjait olvasva én is kedvet kaptam, hogy szerezzek Eszternek egy jó kis eszközt, és nagyon bevált! Nyak úszógumiról van szó, ebben prímán elvan a vízben, nagyon élvezi, hogy szabadon csápolhat. A bébi úszógumiból már simán kifordul, folyamatosan tartani meg nehéz, ez viszont egy tuti dolog, bár elsőre kicsit ijesztő lehet, mindenkiben rögtön az merül fel, hogy nem fojtja-e meg a gyereket, de nem. Úgyhogy sokkal könnyebb így a strandolás, de a kerti medencézés is. És a víz meg nagyon jót tesz a csajnak, nem utolsósorban meg ő is szereti. A minap strandon voltunk, a nap végén alig lehetett megnyugtatni, mikor eljöttünk, olyan sírást adott elő, mikor felfogta, hogy mára vége. De itthon is minimum fél óráig tart, míg megnyugszik, amikor kijön a medencéből. A fürdőruháját el sem akarja engedni. Nagy pancsolós a csaj!

Előzmény: 4Hópihe (2496)
4Hópihe Creative Commons License 2011.07.15 0 0 2496

bezs!

 ez is fejlödés!!!

csak amit tud, kicsit ügyesebben csinálja.

 

 

gyöngyös

 gratulálok az eredményeitekhez.. nagyon jelentös állomáshoz érkeztetek az önállóságát önbizalmát tekintve...

 

szorka

gondolom most nem kevés fejtörst okoz nked az uj választás-együttérzek... nem probálnád meg mégis a pethöt?mindent egy helyen komplexen egészen iskoláig vagy még utána is.!

 

Előzmény: Törölt nick (2492)
Gyöngyös75 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 2495

Sziasztok!

 

Elnézést, hogy ilyen sokáig nem jártam itt. Ovi szünet van a nyáron, így nem sok időm van. :-) 

Májusban mi is voltunk a mozgásvizsgálóban, mivel Helgus januárban töltötte be a hatodik évét. Szerintük mehetne nyugodtan rendes suliba, mert minden rendben, de mivel a finommotorika még nagyon gyenge, és az írás még nagyon nehezen menne neki, így abban maradtunk, még egy évig maradhat az oviba. Nagyon örülök ennek a haladéknak, mert remélem, hogy ennyi idő alatt nagyon sokat fog mozgásilag és izomzatilag fejlődni. Még csak most kezdett el igazán rajzolni, és hát az önállóság, (értem ez alatt az öltözés, vetkőzés, önálló wc használat stb) terén is bőven van még mit fejlődnünk. Az is nagyon jó hír, hogy végre nappalra 100%-osan szobatiszta lett, tökéltesen működik a kis hólyagja. Ugyan egyedül még nem tud felülni a wc-re, abban segíteni kell neki, de nagyon igyekszik. Éjszakára még kéri a pelust, de az ha marad is még egy ideig, az ovis mindennapokban már nem fogja zavarni. Mostanában hála az égnek annyira jól alakul minden. Képzeljétek, végre megtanult bottal járni!! Olyan boldog vagyok ettől, hogy madarat lehetne fogatni velem! Igaz, hogy még nagyon kis távolságokat tud megtenni vele, mert hát az állóképessége még elég gyenge, de annyira büszke rá, hogy egyedül át tud vele menni már a küszöbön is, és egyedül el tud menni kezet mosni! Teljesen helyre állt az önbizalma, és nagyon büszke magára, hogy milyen ügyes. Ráérzett a szabadság ízére, megérezte végre milyen igazán önállónak lenni. Nem mindenhová anya kezét fogva menni, hanem egyedül!! És őszintén szólva ez nem csak neki nagy élmény, hanem nekem is, nem beszélve arról, hogy azért nagy könnyebbség is. :-) 

Azért is nagyon jó, hogy megtanult bottal járni, mert a jobb lábát nem szívesen terhelte eddig, amit rajtam lógva könnyen meg tudott tenni. Így viszont muszáj a saját kis lábain állni, ha haladni akar, és mind a kettőn, ha nem akar elesni. Remélem egy év alatt eljutunk oda, hogy már nem fog neki gondot jelenteni "nagyobb" távolságok megtétele sem. Jó lenne, ha a suliban önállóan tudna így közlekedni, és minél kevésbé lenne rászorulva mások segítségére. Én is nyugodtabb szívvel tudnám így elengedni.

Hát most röviden ennyi. 

Kívánok Nektek is hasonló örömöket és további szép nyarat!! :-)))

 

Szorka Creative Commons License 2011.07.14 0 0 2494

Azért kell majd új ovi, mert jelenleg korai fejlesztő csoportba jár, korai fejlesztés meg 5 éves korig van. Azt egy év múlva tölti. Viszont mozgásilag annyira le van maradva, hogy a fejlesztő óvodai csoportba nem mehet, mert azért ott már többé-kevésbé önkiszolgálóak a gyerekek. Tehát új helyet kell néznünk. Mérges vagyok amúgy, mert azt hittem, innen már suliba megy, és legalább 7 éves koráig biztos helye van...Erre kell még egy valószínűleg csak köztes intézmény. Amit meg kell valahogy keresni, el kell intézni, hogy felvegyék, utána már csak meg kell oldani az odajutást. Nem lesz egyszerű, már most félek.

Előzmény: 4Hópihe (2493)
4Hópihe Creative Commons License 2011.07.14 0 0 2493

miért kell ujovoda??? itt már nem foglalkoztatják, vagy más féle irányba akarsz mozgolodni???

Előzmény: Szorka (2491)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.14 0 0 2492

Helló! Nem könnyű az oviválasztás... Nekem, falusi lévén egyszerű dolgom volt. 2 éve jár ide a lányom, és nagyon jók a tapasztalataim. Szeretik, megkapja a kiírt fejlesztéseket, jó szakembertől, akit én találtam még jóval ovi előtt. A gyerekek egyenlőre odavannak érte. Anyák napjakor is szépen bevonták az óvónénik a műsorba: a gurulós székében tolták, húzták a körjátékokban. Jó érzés volt!:)

Én is szakértőihez fordulok, mert még kicsi volt Timi, és nem írták ki neki a logopédiát. Most jöttem rá, hogy az is jár, már belenőtt!

Régen a Gézengúz alapítványtól, sőt itt a helyi koraszülöttön is kaptunk jó kis kiadványt, amiben szépen össze vannak foglalva a spéci intézmények. Biztosan neten is vannak ilyenek.

Mi jól vagyunk, bár Timi nagyon lassan, nagyon-nagyon lassan fejlődik... Kezdek kétségbe esni... Gyakorlatilag ott tartunk, ahol 2 éve (5 éves...), csak amit tud, kicsit ügyesebben csinálja. Ezen kívül fizikálisan semmi fejlődés... 

Én is gondolkodom erősen, valamit el kellene kezdeni. Dolgozni egyre inkább úgy tűnik, nem tudok (normál munkahely), Anyukám már megemelni sem nagyon tudja, ha itt kell hagynom őket pár órára, akkor nagy gondot jelent neki fizikailag. Nem panaszkodik, soha nem tenne ilyet, hiszen ő bírja!:) De látom, és a nagyfiam elmondja, hogy Mama megint nagyon rosszul volt, látta rajta. Hiába, 74 éves. Valamit vállalkozni kellene, mostanában ezen agyalok. Amiben én oszthatom be az időmet, és nagyrészt itthon végezhetem. Formálódik a gondolat, remélem beérik, és beválik:)

További jó nyarat, várom a többiek válaszát, hiányoztok:)!

Előzmény: Szorka (2491)
Szorka Creative Commons License 2011.07.14 0 0 2491

Nálunk ősztől a program Eszternek új óvoda keresése lesz. Csak azt nem tudom, merre induljak. Van olyan hely, ahol össze vannak szedve a szóba jöhető intézmények? Vagy érdemes ezügyben a szakértőihez fordulni már ősszel? Kicsit tanácstalan vagyok. Egy dolog, hogy megfelelő intézményt kell találni, de még azt is számításba kell vennem, hogy a logisztikát is meg kell oldani valahogy. És itt nem csak az a gond, hogy dolgozom, hanem a nagyobbik lányom is, mert ha Esztert a város másik végébe kell hurcolnom, akkor a "nagyot" hajnalban kellene beadni a suliba, amit nem akarok semmiképp. És még egy pár év, mire ez megoldódik, mire elmehet egyedül (hiszen még csak ősszel fogja kezdeni a sulit). Nem tudom, mekkorának kell majd lennie, hogy ne féltsem egyedül...Pedig kertvárosban lakunk, csak 15 perc sétára a sulitól, de akkor is.

Amúgy kicsit sűrűek voltak az elmúlt hónapok, azért tűntem el, de minden OK. Kivel mi van, hogy telik a nyár?

4Hópihe Creative Commons License 2011.06.28 0 0 2490

egyszerübb ha a margitszigetre mentek ki az állatkertbe.

és igen arra az igazolványra gondolunk..

Előzmény: Kriszta0106 (2489)
Kriszta0106 Creative Commons License 2011.06.28 0 0 2489

Szia!Köszönöm a válaszokat.Lehet,hogy kicsit értetlen vagyok,de a Magyar Államkincstár által kibocsátott hatósági igazolványra gondoltok ami igazolja,hogy magasabb összegü családi potlékra vagyok jogosult?Ez amivel ingyen lehet utazni illetve távolsági buszon és vonaton 90% os jeggyel.

Köszönöm mégegyszer.

Sziasztok

Előzmény: Törölt nick (2488)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.28 0 0 2488

Ezt a kártyát a MÁK küldte 1-2 éve, ezzel váltották ki az A4-es nyomtatványt (Igazolást, ami a magasabb összegű családi pótlékhoz kellett). Ha nincs, a MÁK-nál kell igényelni, de kellett, hogy küldjenek. Ezzel a kártyával a kicsit és 1 kísérőt engednek be jelképes áron.

Hópihe! Nem volt lelki erőm bejelentkezni, de most megírom: szerencsére mi nem éreztük meg ezt a Nap-dolgot, amit írtál. Hacsak nem épp azért aludt kivételesen jól akkor:)

Remélem mindenkinél minden oké!!!

Szép nyarat kívánok mindenkinek!!

Előzmény: Kriszta0106 (2486)
4Hópihe Creative Commons License 2011.06.28 0 0 2487

tavaly a gyerekim azzal a kártyával mentek be amit egyébként bérletként használunk.

Előzmény: Kriszta0106 (2486)
Kriszta0106 Creative Commons License 2011.06.28 0 0 2486

Sziasztok!

Rég jártam erre,de szeretnék most kérdezni valamit.Néztem a budapesti éllatkert jagy árait és láttam ,hogy jelképes jegyet lehet venni.Megkérdeztem,hogy mit kell hozzá bemutatni és ezt irták

 

 Mozgássérült igazolvány (nem parkolási engedély) szükséges a kedvezmény igénybe vételéhez.

 

Próbáltam utána nézni,de igy külön nem láttam róla semmit.Tudnátok nekem ebben segiteni,hogy ez hogy néz ki és honnan hogyan kitől kell kérni.

Köszönöm válaszotokat

Kriszta

Südve Creative Commons License 2011.06.20 0 0 2485

Ja? Akkor épp nem voltam Sára-közelben. A nagyobbikkal kirándultunk, mondjuk ő extra nyűgös volt, másnapra ki is tört rajta egy randa vírus. :-(

Előzmény: 4Hópihe (2484)
4Hópihe Creative Commons License 2011.06.19 0 0 2484

pünkösd elötti hétvégén.pénteken

Előzmény: Südve (2483)
Südve Creative Commons License 2011.06.19 0 0 2483

Az mikor volt? Sára most két éjjel is műsorozott, felkelt éjfélkor (másik éjjel kettőkor) és órákig nem aludt vissza. Most a teliholdra fogtuk...

Előzmény: 4Hópihe (2482)
4Hópihe Creative Commons License 2011.06.18 0 0 2482

és a gyenge gerinc csipö eltolodás nem esztétikus járás folyománya lesz majd a csipöjének a torzulása kopások és ujabb fájdalmas menetek  a késöbbiekben. ((((

 

azt szeretném kérdezni tapasztaltatok e furákat a gyerekeknél  a mágneses esö ideje alatt!!!!?????

különösen a shuntös gyerekeknél volt e valami megnyilvánulás??

Előzmény: Törölt nick (2481)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.18 0 0 2481

Ugyan járásnál még nem tartunk, de most kiderült, hogy azért erősebb (azt hittük, megdagadt) fenéktől lefelé az egyik oldala, mert a gyenge gerince miatt ferdén áll a csípője, és nem áll szabályosan a járógépes sétánál, és állásnál, ezért jobban erősödik. Lényeg: gyenge gerinc a mi orvosunk szerint is okozhat csípőeltolódást.

Előzmény: gema07 (2480)
gema07 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 2480

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, akinek van benne tapasztalata, hogy mitől lehet az, hogy Eri járáskor a csípőjét erősen balra nyomja (vagy nem húzza jobbra). Általában bal kezénél fogva vezetjük és a bal lábán volt Achilles műtét is. A bal lába alapban gyenge.

A gyógytornász szerint a csipő külső uizmait kellene erősíteni, míg a comb belső izmait lazítani kellene. A dévényesünk szerint viszont a gyenge gerinc okozza a torzult járást.

Tudtok csipőizom erősítő gyakorlatokat ajánlani?

Volt valakinek hasonló problémája?

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.02 0 0 2479

Cipőkkel hadilábon álltunk mindig. Hiába vettek méretet, egyetlen cipője volt hordható, amit 18-asnak csináltak, holott kisebb volt a lába, csak nem volt kisebb kaptafa. Meg a kondi, ami a sínhez jár, tehát nagyobb a lábánál. A többi hordhatatlan!!!

Most végre megtaláltunk egy nagyon jó cipészt, 2 hét alatt (!) kész lett a magas szárú cipő. Nem elég, hogy tökéletes a lábára, kényelmes neki, de még gyönyörű is:) Mindent mi választhattunk: melyik része milyen színű, milyen anyagú, hogyan fussanak a csíkok... Ez nekem új! Eddig ahol csináltattuk, odacsaptak elém egy palettát, hogy bőrből egyszínűben ezek vannak...

Úgyhogy most nagyon örülünk:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.02 0 0 2478

Ha jobban belegondolok, hatalmas élmény lesz nálunk is az iskolaérettségi vizsgálat. A lányom még velem sem mindig hajlandó dolgozni, csak a fejlesztők szigorát fogadja el teljes mértékben a munkában. Kíváncsi leszek az IQ-jára:)

Mit befolyásol ez? Ha rossz napja lesz, vagy épp nagyon jó és dacos, akkor speciális sulit ajánlanak???

Előzmény: gema07 (2476)
csáknir Creative Commons License 2011.06.01 0 0 2477

 Hallottatok róla?

gema07 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 2476

Sziasztok!

Mi tavaly voltunk a mozgásvizsgálóban, akkor azt mondták, hogy 2 év múlva várnak vissza, erre idén is kellett menni nem kis csetepaté után, miután közölte velem az illetékes hölgy, hogy nem érdekli, mit mondtak tavaly, vagy elhozom idén, vagy irgum-burgum.

No el is mentünk két és fél órás utazás után fél óra kevergés mellett oda is értünk, rögtön el is kezdődött a vizsgálat, ami kb 2,5 órás volt. Szerintem irreálisan sok egy 6 éves gyereknél. A végére már elfáradt és a tesztek is ugyanazok voltak, mint tavaly, ezért gondolom jövőre szólni fogok, hogy ugyan már kezdjük most kivételesen a végén, mert azok a feladatok még számára ismeretlenek.

Nekünk 73-as IQ jött ki, 70 fölött mehet a gyerek normál tantervű suliba. De Eri nem beszél, még nehezen fejezi ki magát, szerintem képtelen lenne egy normál tantervű suliban megállni a helyét. Arról nem is beszélve, hogy a mozgása és finommanipulációja sincs azon a szinten.

Jobbnak látnám, ha helyi szakemberek végeznék el a teszteket olyan körülmények között, ami a gyereknek a legoptimálisabb és ezt a vélemény elfogadná a mozgásvizsgáló.

Ez a vizsgálat, csakúgy, mint a többi egy alkalmomra szóló vizsgálat, nem ad 100%-os és végleges eredményt.

Nekünk sokat kérdeztek, hogy most mit mond, mit válaszol, mit akar, mert nem értették meg. Szerintem nálatok is sok félreértés adódott.

Fel a fejjel, lesz ez még sokkal jobb is.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2475

Nekem 70-es számom van, ez tuti jó. Én olyan messziről nem ugornék csak úgy le, mert lehet, hogy pórul jársz. Az is igaz, hogy székért mentünk, és 2 szék, meg egy ágy lett belőle pár héten belül, de mi itt lakunk nem messze. Én telefonálnék, vagy írnék a helyedben.

Nincs sok időm most írni, de olvasok, és örülök, hogy vagytok!

Akkor kell menni iskolaérettségi vizsgálatra a Mexikóira, amikor megy suliba, vagy amikor eredetileg menne??

Mert akkor nekünk is aktuális jövőre, mert nagycsoportos lesz, bár visszafogom.

Előzmény: Deemami (2473)
4Hópihe Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2474

a mexikói út is jó választás.ott is napiszinten sérült gyerekekkel foglalkozó szakemberek vannak 8fös osztályok,tanitás és mozgásfejlesztés együtt...

annak idején én is azt szorgalmaztam,hogy maradjunk helyben.. mert egyszerre megkap mindent nem kell külön hordani neki is kényelmesebb és közösségileg is hasonló gyerekek, tehát nem lett volna csodabogárszintjén.és most nem lennének olyan problémáink valószinüleg amelyek adódtak azáltal,hogy integrálodunk.de az lökött át az ellenkezö oldalraamiért mégis ezt választottam,hogy abban az évben csupa nagyon gyenge iQ-ju gyerekecske készült iskolába- és azt mondták nekem mozgásfejlesztés ide-odaazoknak a gyerekeknek  a tempojában tanitanak, és ö meg az átlagos IQ-val unatkozna igy. és mivel többnyire majd ülömunkát kell végeznie, legalább a fejét használjuk ki ha már ilyen szerencsésen alakult.és mivl agyilag ennyire rendezödött, hamar átpasszolnának integrációba és késöbb kimenni a világba még nehezebb lenne ,mint akkor.szóval én ezt jól benyaltam akkor és elfogadtam...

azóta meg azt tapasztalom,hogy a gyerekek növögetnek és lassan felérik ésszel,hogy ilyen gyerekek is léteznek és befogadják segitik nem pedig utálják és föleg nem hiszik azt,hogy ö attól,mert a kezét fogja a tantónéni jobban van szeretve..és ezt az érzést rajta vezetik le..

szóval a kezdetleges örömök után-nem lett tartós a boldogság bennem és csak azért nem vagyok boldogtalan,mert azt látom,hogy kemény anyagból van gyurva talán jól felvérteztük itthon,és kevésbé érintik meg a bántások.de sajnos nála is betelik a pohár és panaszkodik sir-akkor rám ömleszti- én rosszul vagyok ettöl, és akkor megyek panaszkodni-mert másképpen nem tudom megvédeni- akkor minden egészséges gyerek szülöje elgondolkodik elöveszi talán a gyerekét otthon,hogy ugye te nem... kb ennyi eredménye van ,hogy szólok az ofönek- egy rövid idöre elcsitul a gyerekekben a felé irányuló negativ gerjedelem..

Előzmény: Deemami (2473)
Deemami Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2473

Szia! Köszi, nem törtem össze. Elvileg ott kellett volna lennem, csak hétfő délután közölték velünk, hogy kedd reggel lesz ez a viszgálat. Így én meg már nem tudtam megoldani, hogy bemenjek :(
Eddig annyira nem gondolkodtam én az iskolán.. Bár van egy kislány, akivel együtt járunk lovagolni, és Ő mondta, hogy nagyon örül, hogy eljöhetett a Pető sulijából a Mexikói útra, mert sokkal sokkal jobb. Értelmileg eléggé rendben van a kislány, sajna tolószékes, de nagyon aranyos. Azt mondta, hogy most ebben az iskolában jól érzi magát, a Petőnek viszont csak az ovija jó, az iskolája nem. No, persze kinek a pap, kinek a papné, csak a kislány szájából volt furcsa hallgatni ezeket :)
Annyiban bosszant csak az eredmény, tudod, hogy éppen egy pillanatnyi rosszabb teljesítmény, vagy rossz reggel alapján így lehúzzák a kölköt?? Tudom, nyilvánvaló számomra is, hogy 6 évesen közel nincs 6éves szinten, de nem is IQ2... Éppen szombaton volt egy kis bogrács nálunk, és bizony, akiknek nincs ilyen gyermeke is el vot ájulva, hogy Keve milyen sokat dumál már, és érthetően. Beleszólt, hogy kiszállok a kocsiból, menjünk sétálni, kérek teát, köszönöm szépen... és sorolhatnám :)
No, nem háborgok tovább, Kincső vizsgálatánál, itt a NevTan-ba meg be sem engedtek, úgyhogy végülis tök mind1... Én tudom, amit tudok, és bízom benne, hogy ez jövőre mások számára is kiderül ;)

Nem is tudom, meddig kell suliba menniük? 8éves korig?
Egy kis más: még keressük a megfelelő széket, Abdára csak úgy le lehet menni? Vagy mindenképpen előtte telefonálni kell?

Találtam egy 20-as számot, remélem az még jó.

 

Előre is köszi :* :*

Előzmény: 4Hópihe (2472)
4Hópihe Creative Commons License 2011.05.26 0 0 2472

elvileg ott kellett lenned a vizsgálaton,hogy lásd mi történik és elégedett vagy e a gyerek azt a képet mutatta ami rá jellemzö és elfogadod e az értékelést vagy sem... elképzelhetö,hogy most nem produkált ugy ahogy általában,mert aki végezte a vizsgálatot nem adott elég idöt ahhoz,hogy a gyerek adaptálodjon a helyzethez..de nem tiltakozott hajlandó volt kicsit együttmüködni,és rossz eredményt mutatott....

ha már van egy IQ-ja és nem voltak rohamai a jobberedményü mérés óta akkor csak az lehet a háttérben..tehát nem valodi az eredmény. hanem egy pillanatnyi rossz állapot státuszolva...

de ne törj össze ha ugysem megy suliba akkor teljesen mindegy milyen az eredménye, iskola elött fontos ez igazán a késöbbiekben pedig az iskolaváltásoknál van jelentösége..

desemmikppen ne törj össze ökis kapkodnak a gyerekekért hozott anyagból dolgoznak és ha odajár majd a villányira iskolába akkor jóhelye van. és ha nagymértékü változás áll be ök fogják javasolni a váltást,mert akkor pozitiv statisztika képpen megy tovább a gyermeked.. sajna ez is számit...viszont a gyereked nem jár rosszabbul söt csak jobban... mégiscsak más ,mint az integráció- iskolai körülmények között amire igazán még nincsenek felkészülve a befogadó iskolák sem érzelmileg sem értelmileg tanulási tempót tekintve egyéni szintre bontva az oktatást vagy legalábbis mikrocsoportositva..

 a villánynin szakképzettek és tapasztaltak,mert sok ilyen gyerekecske megy át a kezük alatttanitási és fejlesztési szempontból is..

Előzmény: Deemami (2471)
Deemami Creative Commons License 2011.05.26 0 0 2471

Sziasztok!

 

Mi jól vagyunk, élvezzük a jó időt. ILyenkor kicsit több az energiám, jobban bírom a 3 rosszcsontot ;) plusz ezt azt...
Ami kicsit elszomorít, hogy most volt a fiam minősítése a Petőben, vagyis ez az iskola-érettségi vizsgálat, és ahhoz képest, hogy eddig a középsúlyos és az enyhén súlyos közé tették, most legalulra szinte, azaz a középsúlyos "aljára" sorolták be :( :( :(
6éves, nem szobatiszta, ez igaz, de annyit beszél már, hogy be nem áll a szája, jól használja, vagyis a megfelelő körülmények között használja a kifejezéseket, mondatokat. Képfelismerése nem olyan jó, és éppen ez volt a fő feladat, állítólag emiatt :(
Ettől függetlenül persze így sem, úgysem akartam volna még az iskolát neki, az egészséges lányom sem megy még, marad Ő is egy évet még az oviban.

Szerintetek mennyire lehet pontos egy ilyen felmérés? Lehetséges, hogy valóban"lejjebb csúszott" a gyerek? Persze ezt is elfogadom, tudom, hogy más, de valahogy én feljebb tenném a létrán. Igaz, ami igaz, olyan 3éves gyerek szintjén van, de van amiben érettebb. Még anno a Mexikói úton mondták az 50-70 közötti IQ-t és most ugyanaz a "banda" mondja, hogy 25-50között?? És közelebb a 25höz? LÉtezik, hogy mindenféle egészségügyi dolog nélkül (gondolok itt arra, hogy nem rohamozott, nem volt semmi komoly baj) visszafelé menjen??
hasonló tapasztalat? valakinél esetleg?

 Pusszantás mindenkinek! Szép kora nyári napokat! :*

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!