Keresés

Részletes keresés

Melcsi625 Creative Commons License 2015.08.05 0 0 7841

Hogy mit érdemes megnézni?Mindent....  :-)

Jók a fakultatív programok,az egész napos hajósok,azt mondják...mi nem voltunk,mert nekünk kicsi a gyerek,még nem bírná egész nap,de azokról nem olvastam rosszat...Van program a Meteorákhoz is,ott már én voltam,valami gyönyörű,örök élmény,bár az kicsit messze van...Dícsérték az ottaniak a diszkóhajót is....ezeket magyaroktól lehet foglalni, a Hanna House-ban,ez a nagy parkoló után lefelé az utcán kb 100-150 méterre van,de ott állnak kint.Ha először mentek,akkor szintén a Hanna Houset ajánlom,mert magyarok,de jó görög kaját adnak, souvlaki tál,rántott hús tál volt amit ott ettünk,olyan,mint görög éttermekben.A gyros kb. mindenütt ugyanolyan finom.De ha felmentek központba,ott a Sithon Travel,ahol szintén magyarok vannak,ők szervezik a legtöbb programot,ill. ők mindenben illetékesek,orvostól kezdve a kirándulásokig,segíteni fognak,bármi kérdés van.Az éttermek előtt ki vannak téve táblára a kaják,képpel,mi ettünk görög,magyar,és vegyes étteremben is,mindenütt meg voltunk elégedve.A sör drága....minden más is kicsit,érdemesebb étteremben enni,meg hát tényleg jó a kaja.Sok helyen hoznak egyből ouzót a kaja előtt,ezt nem kell kifizetni,welcome-drink..Ha először vagytok görögben,szerintem Sarti tökéletes választás!

s_abel Creative Commons License 2015.08.05 0 0 7840

Szia!

Mi a 08/11- és 08/20 között leszünk Sarti-n. Családdal megyünk, két nagyobb gyerekkel (17+), autóval, önellátással. Még nem voltunk Görögországban. Sokat olvasgatom a fórumot, oda jutás, tapasztalatok a fizető kapuknál, stb. Kérdéseim: mi az amit nem bántál meg, hogy megnézted-kipróbáltad, mi az amit szerettél volna megnézni-kipróbálni, de valami ok miatt nem jött össze. Hol ettél jókat, hol felejtőset? Hol volt a legjobb strand, stb. Tudom ezek a benyomások szubjektívek de szívesen elolvasom. Előre is köszönöm a fáradozásodat!

Előzmény: Melcsi625 (7839)
Melcsi625 Creative Commons License 2015.08.04 0 1 7839

Sziasztok!

Vasárnap jöttünk haza,és hát isteni volt........!!

Egyetértek az előttem szólóval,tényleg szépen kiépült Sarti,nagyon tetszett!

Mi minden este más étteremben ettünk,de mind egyformán jó volt,két kisgyerekkel sem volt semmi probléma,se kajával,semmivel.

Van még ám "magyar" étterem több is! Érdemes felmenni a kis főtérre,ott van a Lauer Grill,Jannis beinvitál,ha kell,ha nem,kicsit beszélni magyar,de az anyukája magyar,lehet tehát magyarul mindent,van magyar étlap,és nem rossz a házipálinkájuk(görög)...

Aztán ott a Hanna House,ők tiszta magyarok,de jó görög kaját adnak,nagyon kedvesek,magyar tv megy náluk közben.Ja,mindkét helyen volt rántott hús,ez akisfiam miatt érdekes,de ahogy láttam,néhány magyar felnőtt sem tud meglenni anélkül...Úgyhogy lehet enni.Nekünk nem volt semmi problémánk az egy hét alatt,nagyon jól sikerült!!

Az út is jó volt,minden fizetőkapunál adtuk a kártyát,kaptuk a papírt,és go...semmi fennakadás nem volt sehol,ez igaz a tankolásra is.Visszafelé kb. 1,5 órát araszoltunk Macedoniában,mert elromlott a kártyaolvasó a kapunál,csak kp-t fogadtak el.Ennyi.

Az utak olyanok,amilyenek,hol jobb,hol rosszabb,sok magyar település azért így is össztenné a kezét,ha ilyen főutak lennének,mint ott néhány helyen,teljesen vegyes a kép.Mondom,nekünk ne volt problémánk semmivel...ha valakinek kérdése van,szívesen válaszolok,még friss az agyam,árak,stb....

direkt1 Creative Commons License 2015.08.02 0 1 7838

Üdv mindenkinek!

Hazaérkeztünk egy hét után. Egyszerűen fogalmazva óriási volt. 2009-ben már voltam Sartiban, akkor is kellemes tapasztalattal tértünk haza, de a görög állapotok nem igazán tetszettek. Most már megérkezéskor szembetűnőek voltak a változások. A megújult központ, a kiépített világítás, illetve a lefolyó fölötti híd Sarti beach felé nagyon tetszett. Még annak idején én át kellett kelljek eső után a lefolyón, hát mit ne mondjak izgalmas volt. Az üres telkek végre nem méteres gazban állnak, nyírják azokat is. Egy dolog van, ami elgondolkoztat a visszatérés időpontjáról az út. Busszal még egyszer nem megyek, mert az gyötrelmes családunk részére, autóval pedig jelen állapotok szerint körülményes. A szerb autópálya lefelé Belgrádi szörnyű a macedón „érdekes” és a görögben is vannak meglepetés gödrök. A Szekeres István féle útleírás is lassan sajnos kezdi elveszti aktualitását, ugyanis azt írja, hogy hazafelé európai szintű autópályán jöhetünk, de kezd kijönni, hogy ráhúzták annak idején a rossz útra az aszfaltot, egyéb javítás nem történt, ugyanis kezd elég rendesen döcögni az út. Szerbeknél, macedónoknál a kapuknál fel van tüntetve az ár euróban is, annyi a kikötés hogy csak 1-2 euróst és 50 centest fogadnak el, egyéb aprót nem. Tankolni tankoltunk a szerbeknél és a macedónoknál is, kártyával fizettünk, gyorsabban elfogadta a terminál, mint itthon. Szerbeknél, macedónoknál sok az útfelújítás, így sok a sebességkorlátozás is. Rendőröket kifelé egyszer láttunk a macedónoknál, támasztották az autót, hazafelé a görögök a határtól kb 500 méterre szedték ki az autókat, a szerbeknél egy helyen a felújításoknál, a 40-es táblánál mértek, meg kétszer láttuk őket a pályánál.

Migránsokat csak kifelé láttunk Szerbiában az út mellett sétálni, egyszer meg majd 20 az út közepén tévelyegtek. Egyébként nem láttuk őket.

Sartiban az Ilias apartmanban volt a szállásunk, amivel nem volt probléma. De azért azt megjegyezném, hogy befizettünk 1 hétre légkondira és wi-fire. A wi-firől megjegyezték, hogy szombaton nem igazán megy, mert mindenki haza akar szólni, hogy odaért, de utána nincs gond. Na a nincs gond azt jelentette, hogy csak a teraszon tudtuk használni, a szobában nem ment. A klímáról szóltak, ha nem vagyunk ott, illetve éjszaka ne járassuk, mert sok áramot fogyaszt! De akkor mikor használjuk, amikor nap közben meg az ember a strandon van. A klíma feltehetőleg régen volt tisztítva, mert hűteni azt nem akart. Mindezt heti 49 euróért. (napi 1 euró a wi-fi, 6 a klíma). Ettől függetlenül nem szólok a szállásra.

Korábban szóba került a fakultatív programokkal kapcsolatos pénz visszatérítési probléma. Hát mi is beleestünk. De a Sithon travel előtt le a kalappal. Befizettünk a Blue Lagoon túrára, fejenként 30 euró. A család egyik tagja nem tudott eljönni. A hajóra szálláskor szóltam, hogy eggyel kevesebben leszünk betegség miatt. Azt egy szóval nem említettem, hogy szeretném visszakapni a pénzt. Mikor mondtam, hogy kevesebben leszünk, elkérték a foglalást, áthúzták a létszámot, majd mondták, hogy menjek majd be az irodába visszaadják a pénzt. Túra végén szóltak, hogy este menjek be rendezik a dolgokat. Ez így is történt, este 9-kor kézben volt a befizetett összeg. Köszönet érte mégegyszer. A túra maga jó volt. Az út során Souvlakit adtak vegyes zöldségsalátával, ami többünk szerint is jól sikerült.

Egyik ebéd során rákérdeztünk, hogy mi a helyzet a válsággal, amire azt felelték, ne foglalkozzunk a magyar média által leadott idézem szó szerint: „agymosással.” A görög eseményekből semmit nem érzékelni.

Gyrost az Avránál ettünk. Finom volt, bőséges adaggal. Egy magyar felszolgáló volt (ott is) aki minden magyarral rendkívül segítőkész volt. Ebédelni a parti vendéglátósoron található magyar étterembe jártunk, ahol nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.

Még zárásként annyit, hogy a határokon a határőrök miatt lehetett haladni, de óriási tömeg volt az utakon. Kifelé semmi gond nem volt, de hazafelé már mindenhol legalább fél óra várakozás. A legrendesebbek a görög határőrök voltak, akik befelé is csak vigyorogtak és integettek, kifelé pedig annyi volt, hogy mosolyogva magyarul köszönt, hogy jó reggelt viszlát, és mehettünk is.

Az árak azok a korábbi hozzászólásokban le lettek írva, teljesen valósak.

A tenger rettenetesen jó. A víz kellemes, tükör tiszta. Pénteken méteres hullámok voltak, nagyon élvezte mindenki.

Bocsi, hogy kicsit elhúztam, de nekem ezek voltak a tapasztalataim. Ide bármikor visszamennék nyaralni, csak azok a fránya határok és balkáni útviszonyok ne lennének….

imesc Creative Commons License 2015.07.26 0 0 7837

Kártyás tapasztalat MasterCard (dombornyomásos, paypass): Szerb fizetőkapuknál OK, kidugta a terminált és pin-t kért. Macedón fizetőkapuknál szintén OK, de nem kért pin-t. OMV Lapovo OK, pin-t is kért. Macedóniában Negotino benzinkút második nekifutásra elfogadta, kérte a pin-t. Ugyan itt a Park Hotelben többszöri nekifutásra sem fogadta el, maradt a kp. fizetés.  Macedóniában MAC Petrol (közvetlen a határnál) elfogadta, pin-t kért. Sartiban nagy áruházban simán elfogadta, kért pin-t. Vissza felé Macedón-Szerb határ közelében utolsó előtti-előtti kútnál tankolás előtt szólt a kutas, hogy csak kp-t fogad el, tovább mentünk és az utolsó előttinél simán ment kártyával, pin-t kért. Szerbiában Jagodinában a Villa Lion hotelben simán ment a kártyás fizetés, pin-t kért.

Kp-s tapasztalat: Macedóniában Negotinoban esti séta közben megszomjaztunk. Palackozott italboltban fiatal srácot kérdeztük eurót elfogad-e. Megkérdezte miket akarunk vásárolni, majd miután elmondtuk azt mondta, hogy ok. Adtam 5 eurót, ezt először átváltotta egy marék papír dénárra, majd ezután beütötte a vásárlást a pénztárgépbe dénárban. Csak az érdekesség kedvéért 5 euróért mit kaptunk: 2 db 1,5 literes 5 % sört, 1 db 1,5 literes rostos narancslét, 1 db félliteres fantát, 1 doboz RedBullt. Természetesen mindezt a hűtőszekrényből.

Előzmény: sumi19740807 (7835)
Veronika73 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 7836

Szia!

 

Engem érdekelne a 4 fős apartman. Milyen áron van?

Előzmény: Andex (7806)
sumi19740807 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 7835

Szia!

Igen, így van :-)

 

Hazafelé a Macedon fizetőkapuknál az összes helyen visszaadták a bankártyámat azzal az indokkal, hogy nincs rajta pénz.

Csak kp-t fogadtak el.

Érdemes hagyni aprópénzt a kocsiban.

Szerbiában már elfogadták a kártyát.

 

 

Előzmény: Tarzy52 (7834)
Tarzy52 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 7834

Én úgy tudom, hogy "államcsőd" már nem is lesz, hiszen alakul a megállapodás, csak Ciprásznak kell átvinnie a parlamenten a uniós megállapodást, amire  van reális esély!

Előzmény: sumi19740807 (7833)
sumi19740807 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 7833

Sziasztok!

 

Mi is megérkeztünk 11-én délután. Az út elég hosszúra sikerült rajtunk kívűlálló okok miatt.

A Magyar határ volt egyedül zökkenőmentes ( kb 20 perc ) az összes többi határon kb 1 órát álltunk.

Szerbiában sima utunk volt a pályán, bár elég rossz minőségű. A belső sáv valamivel jobb.

Macedóniában a fizetőkapunál a pénztáros köcsögösködött, odaatam neki a kártyát, ő meg visszaadta azzal az indokkal, hogy nincs rajta pénz.

Persze Szerbiában végig kártyával fizettünk, semmi gond nem volt.

Mit ne mondjak a szívbaj kerülgetett engem s páromat, hogy nincs a kártyán pénz????

Természetesen volt, de se..fej pénztáros saját zsebre dolgozott, s kp-t fogadott el.

Itt Sartin nyoma sincs az államcsődnek,teljesen hétköznapi az élet.

Az idő tökéletes, a táj gyönyörű, a tenger vize ideális, a söröm hideg, mi kell még??? :)

Az ide indulóknak nem kell aggódni, kellemes nyaralást mindenkinek!

Ezt nem hagyhattam ki :)

 

gkata75 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 7832

Sziasztok, remélem jól telt a hét hátralévő része is, és tegnap minden gond nélkül, időben hazaértetek!:)

 

Örülök, hogy megismerhettünk titeket!:)

 

Kata

Előzmény: Albatronik (7819)
gkata75 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 7831

:-) ha lett volna még hely, akkor tuti berakat 1-2 dobozt a kedvenc aldis tonhalsaláta konzervjéből is.....:)

 

Előzmény: Boar... (7829)
gkata75 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 7830

BUSZ/UTAZÁS: odafelé elég lerobbant kinézetűvel mentünk, de a légkondit is hiába "csinálták meg" előző nap, hol működött, hol nem + a víz szinte folyamatosan csepegett. A sofőrök kabaréba illőek voltak, de ami a lényeg, pénteken 12 helyett 13:10-kor a Népligettől indulva, Paraliát és Olympic beacht érintve szombaton kb. 15h-re épségben értünk Sartira........sokszor álltunk meg, tán kicsit már túlzás is volt, a határokon pedig egyszer 2, utána másfél, majd 1 órát várakoztunk. Gyerekek nagyon jól bírták, szépen elfoglalták magukat, én is kiolvastam összesen 2 és fél könyvet:) Aludni is bírtunk, bár férjem sokkal kényelmetlenebbűl és kevesebbet. Utastársakkal is hála szerencsénk volt mindkétszer.Hazafelé már egy hiper szuper járgány érkezett, két profi sofőrrel, akik még idegenvezetést is tartottak. WC-t kis dologra engedték használni (nekünk nem volt rá szükség), de volt hogy bemondták lassan megállunk, és bírjuk ki addig.  12 után indultunk Sartiról, onnan Paraliára mentünk, ahol volt pár óra pihenő ami alatt megebédeltünk, nézelődtünk, majd uzsonnáztunk és magyar idő szerint 18h-kor hazafelé vettük az irányt. Határokon nagyjából ugyan annyit várakoztunk,mint odafelé és végül 12:45-kor értünk a kiindulási helyre.

Ami meglepett, hogy leszállás/elköszönés után a sofőrök "Jorgos úr" nevében elnézést kértek az előző busz miatt, de nem tudhatta milyet küldenek.....és reméli most elégedettek voltunk.


SZÁLLÁS (Jannis apartman): egyszerűen tökéletes volt!!!! Földszinti 5 személyest kaptunk, ami a kései érkezés miatt már kitakarítva várt minket, bár a hazautazás napján az utánunk érkezők is rögtön birtokba vehették, ami kb. fél 12 körül lehetett. A háziak kedvesek voltak és bár ott laktak, diszkréten kezeltek minket, mondjuk sokat nem tartózkodtunk ott, és akkor is leginkább aludtunk:) Napi találkozásink alkalmával, akár az utcán is köszöntünk, és váltottunk pár szót:)

Megfelelő méretű, (nagyobb mint a fentiek) teraszunkról oldalról a tengerre láttunk, ágyak kényelmesek voltak, belső szoba jó hűvös, de a miénk sem volt vészes, fürdő viszonylag nagy és tálca nélküli a zuhanyzó.

Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy jó nagy lavór volt, amibe beleálltunk, így szinte alig kellett felszedni a vizet.

Konyha jól felszerelt, bár mi nem igen használtuk sok mindenre.

- 1 nagyobb + 1 kisebb lábas

- 1 serpenyő

- 5 főre 3 részes tányér készlet

- 5 főre kés, kanál, villa (kiskanálból csak 2 db volt + 2 db sütis villa)

- 1 kenyérvágó kés

- 1 tésztaszűrő

- 5 nagy vizes pohár

- 5 kávés csésze

- 1 közepes méretű salátás tál

- bor/sör/konzervnyitó

- 1 merőkanál, sajtreszelő, fakanál + valami lapát fából

Hűtő láthatóan teljesen új volt, elég nagy mélyhűtő résszel, rezsó kicsit régebbi, de pikpak felforralt egy kis lábas vizet. Ja, és volt elszívó is.

Elhúzható üveges teraszajtó nagyon jól hangszigetelt.

Ágynemű: 1-1 kisebb nagypárna, lepedő + lepedő takaró gyanánt, de elég is volt.

1-1 vastagabb ágytakaró pléd.

Kaptunk felmosót és partvist lapáttal, illetve másfél guriga WC papírt.

Törölköző/asztalterítő nem volt, sajátot használtunk.

Ruhaszárítóból az az erkélyre akasztható volt, rajta 3db csipesz, de mi vittünk párat, amit ott is hagytam.

Szúnyoghálót csak a fürdőszobai kis ablakon láttam, ami valami hátsó raktár félére nézett, és bár nem hallottam ott járkálást, de mindig terítettem oda valamit, hogy ne lássanak be. TV volt, de be se kapcsoltunk, légkondit nem kértünk.

 

Idegenvezetőnk Renátó volt, akivel igazából nem sokat találkoztunk. Érkezés napján fogadott, elkísért a szállásra, és mivel késő volt hagyott minket pihenni, így csak másnap 10-kor volt tájékoztatás.

Utolsó nap pontban 9-kor megjelent, elmondta, hogy mi várható, majd miután megérkezett a busz segített eligazodni, felszállni.

Narancspartra egy kisbusszal vittek át minket, és minimum 5 fő kellett, de általában telt ház van, ezért érdemes időben bejelentkezni.

 

Más fakultatívra nem fizettünk be, így sajnos nincs összehasonlítási alapom más hajós túrákkal kapcsolatban, de hála végig szép időnk volt, így bőségesen kiélveztük a vizet és napsütést.!:)

 

Ha bármi kérdés adódik, ha tudok szívesen segítek.

Boar... Creative Commons License 2015.07.13 0 0 7829

és 2 makréla halkonzervet a férjemnek,,

 

 

Feleségem mindig nevet rajtam, hogy megyünk a tengerhez nyaralni és én csomagolom a halkonzerveket... :-)

Előzmény: gkata75 (7828)
gkata75 Creative Commons License 2015.07.13 0 1 7828

Sziasztok!

 

Megérkeztünk, csodás 1 hetet töltöttünk Sartin, de tegnap sajnos haza kellett jönnünk, pedig maradtunk volna még:)

 

Válságból mi semmit nem érzékeltünk, maximum annyit, hogy sehol nem volt tömeg. Persze esténként azért összegyűltek az emberek az Ófaluban, de akik évente járnak oda, ők is azt mondták, hogy idén lényegesen kevesebb a nyaraló.

Boltokban minden kapható, tavernák, gyorsétkezdék is felkészültek a vendégekre.

Mindenhol készpénzzel fizettünk, kártyával nem is próbálkoztunk, így erről sajnos nincs friss információm. Amire viszont felfigyeltem, a hírekkel ellentétben az automatáknál nem állt sor, max 1-1 ember próbálkozott, de hogy sikerrel-e azt már nem tudom.

 

Menekülteket csak 1x láttunk odafelé, szegények kicsi gyerekekkel a nyakuban, libasorban meneteltek a Görög vasúti sín mellett.

 

Nagyjából mindenhol az itt olvasott árakkal találkoztam:

- gyros pitában 2,5 euró (Hanna haus, Ovelix, Aigaio)

- gyros tál: Ovelix 4,9,  Aigaio 3,9 vagy 3,5 erre sajnos már nem emlékszem pontosan, a blokkot pedig nem találom...viszont előbbinél több féle extra finom krémet/szószt adtak, utóbbinál "csak" tzatziki volt mellé, viszont a husi valami fenomenális volt! 

- dobozos üdítő (0,3l) 1,3-1,5 (Ovelix, Aigaio, Argiris, Piazza Italia)

- Amita 1 literes üdítők 1,78-1.99 (mindenhol ízesítéstől függően változik az ára)

- 6db-os 1,5 literes ásványvíz 0.99-1,90 között (legolcsóbb az emeletes super marketben volt, de talán pont akciósan)

- vaníliás/eperlekváros fánk 1,5 euró (Artohora pékség)

- csokis/nutellás fánk 1,8 (Artohora)

- kakaós, csokis, vaníliás, meggyes süti finomság 2,3 euró (Artohora)

- hot-dog kifli jellegű, de sós hosszúkás, finom puha buci féle (férjem szerint inkább lekváros bukta jellegű lekvár nélkül....:) 0,30 (szintén a fenti pékségben)

- görög saláta 4 euró (Ovelix)

- nagy sültkrumpli 1,9 (Ovelix)

- Papadopoulos dobozos csokis keksz 2x14db-os/180gr  2,16 euró (emeletes super market)

- Fruit Jellies zselés cukor 400g 3,73 euró (szintén)

- tenger gyümölcsei spagetti 10 euró (Piazza Italia)

- tenger gyümölcsei pizza 10 (Piazza Italia)

- Diavola/Prosciutto cotto pizza 8 euró (szintén Olasz pizzázó)

- hal tál tele bundázott finomságokkal + sültkrumpli 7,8 euró (Argiris taverna)

- fetával töltött tintahal 9 euró (Argiris)

- bécsi szelet.......lányom kívánta meg a sok gyros után (de mentségére legyen szólva, tényleg mindenből evett és ízlett is neki:).......6 euró (Argiris)

- hamburger/hot-dog a gyerekeknek 2,5 euró (Aigaio)

- kis üveg mazsolabor csak kóstolónak 0,375l  3,65 euró (egy kisebb super marketben)

- padlizsánkrém 5,20/kg (hentes)

- füge 3,20/kg (mozgó árusnál)

- dinnye 0,40/kg (kisebb super marketben, de utána láttunk az emeletesben 0,20-ért is)

- frappé 3 euró (part menti napernyős bárnál, de mindig kaptunk mellé 0,5 literes vizet + kis kekszet)

- 2700ml Varieté 3 ízű jégkrém 8,7 euró (szintén egy kisebb boltban)

- 1 gombóc fagyi úgy általánosságban 1,2 és 1,9 euró közt mozogtak

- sült kukorica 1,5, de láttunk 1.3-ért is, de akkor ott később kezdték el a sütést (idős néniknél)

 

A meglévő blokkok, vagy emlékezetem szerint nagyjából ennyi, de ha még  bármi eszembe jut mindenképp írom.

Terveinkel ellentétben 1x sem főztünk, valahogy mindig találtunk mást:) + igazsághoz tartozik, hogy nagyon keveset tartózkodtunk az apartmanban.

 

600 eurót váltottunk, és negyedét még haza is hoztuk, pedig vásárolgattunk, nem főztünk, finomakat ettünk stb. 

2x vacsoráztunk, ahol négyünkre 40 eurót fizettünk, többi alkalommal kisebb gyorsétkezdékben pedig átlagosan 18-21 között.

Itthonról mindössze 3 liter tartós tejet, 3 csomag szeletelt szalámit (reggelikre, napközbenre 1-2 pót szendvicsnek, illetve hazafelé útra), pár db seven days croissant (bár ezt inkább az útra csomagoltam, de annak a kevésnek a felét is hazahoztuk, úgy mint a csomagolt zabszeleteket) és 2 makréla halkonzervet a férjemnek, mivel ő nem eszik más húst, de minden reggelire tökéletesen elvolt a padlizsánkrémmel és a különböző finomságokkal a pékségből:)

Ja, meg vész esetére tettem be 4 csomag smack levest, de jól is jött, mert egyik nap nagyon későn és fáradtan értünk vissza a szálláshelyünkre már nem volt kedvünk elsétálni enni valamit.

 

Fakultatív programként ugye volt csütörtökön a Kalóztúra, ami nekünk nagyon tetszett, és mivel még itthon foglaltuk le/fizettük ki, valamivel még olcsóbb is volt. E program keretében ellátogattunk a szív öbölbe, narancspartra (ide külön is befizettünk hétfőn 6 euró/fő 10-18-ig),  Platanitsi beachre (itt fogyasztottuk el a finom bőséges ebédet: souvlaki, tzatziki saláta, friss kenyérke), volt nyílt vizi fürdőzés, kis játék gyanánt tengerbe dobott borosüveg, melyet meg kellett találni. Észbe se kaptunk, már indultunk is vissza, iszonyat gyorsan eltelt az idő.

Folyamatosan kínálgattak üdítővel, ouzóval, cukorkát, kekszet és nyalókát osztogattak, beöltözve lehetett hajót vezetni (természetesen a kapitány segédletével:), szóval mi egy percig nem bántuk meg, hogy ezt választottuk.

Mindenki kedves volt, bár a regisztrációnál minit zavaró volt a rámenőségük, még sms-t is küldtek, hogy vegyünk részt a bulihajón is.......de amire befizettünk, abban hiba nem volt!

 

Ezt most elküldöm, de később folytatom!:)

Melcsi625 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 7827

Köszönöm!

erikaM012 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 7826

Közértek akart lenni :)

erikaM012 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 7825

Sziasztok!

Akkor a közértem sem üresek, mint a TV-ben és fotókon látni? Nem vagyunk sehova befizetve, és nem akarnám elvinni a fél hűtőt. :)

Katana750 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 7824

Egy picit én részletezném, mert volt szerencsém mindkettőhöz. 2004ben Sithonos, 2008ban kalóztanyás, 2009-13-14 Shithonos. A kalóztanyás magyar családi vállalkozás, a másik görög. A kalóztanyás kb. 1/4ed akkora hajó ennek minden előnyével és hátrányával együtt, ha még ugyanaz a teknő van nekik. Az útvonal amit bejár(nak) a kirándulás alatt nagyjából ugyanaz. A Sithonoson kb. fele harmada magyar az utazóközönségnek. A többi szerb, szlovák. Az utazás alatti teljes ellátás azt jeleni, hogy megérkezés után azért jót vacsoráztok majd otthon vagy a parton. 2008ban szeptemberben voltam társasággal és egyik nőtagunk kicsit félősebb volt az átlagnál. Előző este jeleztük, hogy ha nem lesz csendes a tenger és borult lesz az idő ez a csaj nem fog jönni mert parás. Úgy is lett, induláskor jócskán le lettünk úgy egységesen ba...a, hogy miért nem jött a nő, mert ő(a kapitány) már le jelentette a létszámot a tengerészeti hivatalban Sikiában és most mi lesz ha ellenőrzést kap a tengeren vagy a lakatlan szigeten(esetleg a narancsparton). Jó barátom a gyáva nő barátja ezen megsértődött és ő sem jött. Ugyan nem kértük de a kapitány kijelentette, hogy egy petákot vissza nem kapunk. Talán kicsivel drágább a Sithonos, de mindenképpen azt ajánlanám neked! A görög kapitány marha jó fej, a hajó pedig tágas, szép, szépen ki lehet ülni napozni, zuhanyzó van a hajón, szóval fel van szerelve  minden jóval. Ez az én véleményem. 

Előzmény: Melcsi625 (7822)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.07.10 0 0 7823

Magyarok alapvetően két helyen szoktak hajókirándulást intézni. Vagy a Sithon Travelesekkel a főutca ófalui részén, vagy a Kalóztanyásokkal a főutca ujfalui részén (a Wienna Haus mellett).

 

A "melyik jobb?" kérdésében nagyon durva hitviták szoktak kialakulni, ebbe nem mennék bele. Menjetek el, nézzétek meg mindkettő ajánlatát és döntsetek saját elhatározásotok szerint.

Előzmény: Melcsi625 (7822)
Melcsi625 Creative Commons License 2015.07.10 0 0 7822

Hali!

 

Mi 24-én indulunk,már alig várjuk!!

Jó utat addigi  is mindnkinek....! Egy kérdés ott lévő,vagy hazajövős embereknek:hajókázást olcsón hol nézzünk?Nekem soknak tűnik négyőnknek a 80-100 eurós ár...Esetleg helyi erőkkel meg lehet egyezni,mint pl. tettük ezt Tunéziában( ott megalkudtunk a kikötőben...),vagy itt csak szerveztten lehet?Voltam már Sartiban,de eddig ez a része nem foglalkoztatott.Köszi!

sumi19740807 Creative Commons License 2015.07.07 0 0 7821

Sziasztok!

 

10-én pénteken  indulunk párommal Sartira. Kora délutánra tervezzük az indulást, s szombat reggelre az érkezést.

Ez lesz az első utam Görögországba, párom már járt ott.

Autóval megyünk, gps szerint 1310 km.

Kalandos utazás lesz, s csak bízom benne, hogy a görögországi válságról, csődhelyzetről nem fogunk észrevenni semmit.

Elvileg az idő nekünk fog kedvezni:-)

Akik szintén mostanában indulnak, jó utat, s jó nyaralást nekik:)

 

Üdv:

sumi

Donkey Hóte Creative Commons License 2015.07.06 0 0 7820

Ez jó hír, mert itthon a sajtó eléggé riogat a görög nyaralással kapcsolatban. Mi is gondolkodunk egy hetes nyaralásban Sartiban, de nem tudjuk, hogy érdemes-e előre foglalni. Ha megtennéd, hogy szétnézel és felméred, hogy vannak-e szabad apartmanok, az jó lenne.

 

Előzmény: Albatronik (7819)
Albatronik Creative Commons License 2015.07.06 0 1 7819

Sziasztok!Első Sarti nyaralásunkat töltjük a menyasszonyommal szombat óta.Csodálatos a hely és a környék is.Az időjárás most tökéletes,bár említették a helyiek,hogy az elmúlt hetekben sok eső volt,ugyhogy kifogtuk a tutit.Az itt dolgozó magyar emberek (akik akadnak szép számmal) nagyon kedvesek és segítőkészek mindenben.Még van 4 napunk hátra,de már most felejthetetlen emlékek vannak és gyanítom,hogy nem utoljára vagyunk itt.Aki még csak ez után érkezik azoknak jó utat és kellemes pihenést.A médiának pedig senki se dőljön be,mert semmi gáz nincsen látszólag itt.Ha a Görög népet érinti is a nyaralóknak semmi hátránya nincsen.Gyertek nyugodtan.

Robzie70 Creative Commons License 2015.07.05 0 0 7818

Sziasztok! Apartman árakat tudtok már?

Pablinho Creative Commons License 2015.07.04 0 0 7817

Jól jön, mert eléggé le vagyok amortizálva :(

Előzmény: beklac881030 (7816)
beklac881030 Creative Commons License 2015.07.04 0 0 7816

Jó pihenést,  jó utat kívánok ! Hogy érted hogy jól jön ez most? 

Pablinho Creative Commons License 2015.07.03 0 1 7815

Vasárnap indulás tizedszer Sartira 22 napra! Nagyon jól jön ez most!

gkata75 Creative Commons License 2015.07.03 0 0 7814

Köszönjük szépen!:)

Előzmény: beklac881030 (7813)
beklac881030 Creative Commons License 2015.07.03 0 0 7813

Jó utat kívánok.  Vigyazz magazokra!

gkata75 Creative Commons License 2015.07.02 0 1 7812

Ami még lemaradt, de kikívánkozik: egy nap jöttem, visszaolvastam, kérdeztem, megköszöntem a hasznos információkat, most pedig indulás előtt úgy éreztem ismét jelentkezem, megköszönöm a segítségetek és biztosítom az utánunk utazókat, hogy majd leírom a tapasztalataim, élményeim.

Szerintem ezzel "tiszteletemet" fejeztem ki a fórum iránt is.

 

Mindenkinek további nagyon kellemes nyarat kívánok!

Előzmény: gkata75 (7811)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!