Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.10 0 0 20
A gondolkodni-nem-hajlandóság pl elég nagy baj, és súlyos (fizikai) következményekkel jár.
Előzmény: colour52 (19)
colour52 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 19

Igen, ezekben a kezelésekben az is nagy baj,  hogy amennyiben  nem sikerül gyógyulást eredményezni, úgy a lelki oldalról próbálják megmagyarázni. 

 

Elmondanám, hogy semmiféle különleges lelki gondom nem volt és ma sincs több, mint egy átlagos halandónak, mellyel  minden ember  képes  együtt élni.

 

Ha a gyógyulást a lelki gondok ilyen mértékben befolyásolnák, soha senki nem tudna meggyógyulni, mert lelki eredetű problémája minden embernek van valamilyen szinten, ez az élettel együtt jár.

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.09 0 0 18
Nagyon sokszor előfordul, h nem tudsz megoldani egy fizikai problémát, amíg csak fizikailag kezeled, és csak azután javul, miután rendezed azokat a lelki területeket, amik az adott fizikai problémával összefüggenek.
Előzmény: colour52 (17)
colour52 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 17

Én is jártam a Vargha doktorhoz néhány hónapig.   Annyi történt,  hogy a kezelések közepe táján leállitott a gyógyszerszedésről mondván,  hogy beindultak a "gyógyító mechanizmusok" és nincs szükség további gyógyszerre.

Azonban amikor mentem kb. fél év múlva röntgenvizsgálatokra,  a gép kimutatta, hogy romlott az állapotom.  Tehát a féléves  gyógyszer elhagyása ezt eredményezte,  jóllehet korábban a betegségeim javuló tendenciát mutattak.  

Természetesen a szakorvosoknak nem mondtam meg, hogy abbahagytam a gyógyszerszedést, ezért is csodálkozott az eredményeimen.

Gyógyszerellenes vagyok, mindent próbálnék anélkül megoldani, -  azért is mentem oda -  de vannak esetek,  amikor nem lehet elkerülni.  Egyébként amit lehet, homeopátiás szerekkel kezelek, már  sokfélét lehet kapni és nincs mellékhatásuk.

Igen, nagyon költséges utiköltséggel együtt különösen és nem gondolom, hogy generálisan megoldja a gondokat.

Előzmény: csilona (-)
bcsokor Creative Commons License 2009.06.25 0 0 16
Én nem tudom, hogy mi ez, de mi két éve járunk egy anya-lánya pároshoz. Az egyik reflexológiát csinál a másik pohárral masszíroz. Lúgosítással ( alga), probiotikum stb kombinálva a feleségem, gyakorlatilag kijött a cholitisből és elmúlt az alergiája.
Nekem jelentősen csökkentek a néha már elviselhetetlen reumás panaszaim. A talpma teljesen átjárható lett. Ha valamivel problémám van, talpam megfeleő helye azonnal jelzi. Azelőtt nem hittem volna el.
HOOD Creative Commons License 2009.03.23 0 0 15

OK, akkor tarts ki emellett.

Kiváncsi vagyok majd, hogy mennyire javul az állapotod.

 

Majd én is beszámolok a kezelésemről és a tapasztalataimról.

 

Üdv

H

 

Előzmény: tyon (14)
tyon Creative Commons License 2009.03.23 0 0 14

szió

 

hát én túl sok táplálkozási és életmód tanácsot nem kaptam. egy gyógyteát kell innom, este ne egyek fehérjét, és reggel gyümölccsel kezdjem a napot, meg jó tápláló kajákkal..... de eddig is sokat ettem reggelire.

este 10kor mentem eddig is aludni, azt mondta is a csaj először, mikor állapotfelmérést csinált (észrevette a talpamból :)))))). úgyhogy ezt már nem tudta tanácsnak adni :))))

nekem itthon is nyomkodnom kell magam, meg kavicsokon sétálni :)))) megnyugtatott, hogy nem tudom túlzásba vinni.

nekem ugyanaz a csaj csinálja. és igen, nagyon fáj. magamnak nem tudom olyan fájdalmasan nyomkodni. nekem a nagylábujjam teteje fáj iszonyúan, idegrendszeri gond. még én is érzem benne a göböket, amiket el kell onnan tüntetni.....

ezenkivül a petefészek pontok fájnak (kis alulműködés, de ezek szerint javul, hogy a mensim most - 8 hónapja először - pontos). illetve a mellékvese-pontok, ez nem tudom miért, mert semmi jelét nem érzem amúgy, hogy baja lenne....

előszörre a pajzsmirigyemnél is mondta a csaj, hogy alulműködik - a fél családnak amúgy - de az most már abszolút nem érzékeny.

Előzmény: HOOD (13)
HOOD Creative Commons License 2009.03.23 0 0 13

Helló!

 

A talp terápián kívül az életmód változtatásra és étkezésre kapott tanácsokkal hogy állsz?

Mennyire fáj a kezelés?

 

Amikor először voltam, egy fiatal hölgy kezelt, néha egy kicsit fájt.

A második kezelésnél egy másik hölgy szinte csak simogatta a lábam.

Harmadszorra egy férfi úgy megkínzott, hogy alig bírtam ki. Ő azt mondja, hogy csak akkor hatásos, ha fáj. A fájdalom nagysága arányos a betegséggel.

Ezt most már én is így gondolom, mert javuló állapotommal összhangban sok ponton már nem fáj a kezelés.

 

Üdv

Előzmény: tyon (12)
tyon Creative Commons License 2009.03.23 0 0 12

én most csinálom, kb egy hónapja. az alapbajomon nem történt még változás, ami történt:

-arcüregemben volt egy kiműtendő mukokéle (váladék összegyűlés, dokik szerint műtendő), ez a 3. kezelés után kifakadt, 10 napig nagyon folyt az orrom, de eltűnt a mukokéle.

-utóbbi időben rendszertelenné vált a mensim (sokat késett), mióta járok, 28 napra jött meg.

úgyhogy én folytatom, hátha az alapbajomon is segit. bár ez még hónapokig eltarthat a kezelő hölgy szerint. nem nagyon van más választásom, orvosoktól nem kaptam segitséget, pedig jártam egy csomónál.

Előzmény: HOOD (11)
HOOD Creative Commons License 2009.03.10 0 0 11

Nekem bejött a kezelés.

Persze csak akkor hatásos, ha betartjuk az életmódra vonatkozó tanácsokat is.

A kezelés is fájdalmas, főleg az elején, de el lehet (és kell) viselni.

 

Az első kezelés után már jól aludtam éjjel, kb. a 3. kezelés óta nem fázik a lábfejem, jobb az emésztésem, jobb a vérnyomásom, nyugodtabb vagyok, a cukrom is jobb.

Eddig 7-szer voltam.

 

Aki úgy akar meggyógyulni, hogy ne kelljen változtatni a megszokott, de  egészségtelen életmódján, annak nem igazán fog tetszeni és csak keveset fog használni ez a gyógymód.

angol25 Creative Commons License 2009.01.24 0 0 10

Nem talpmasszirozás, hanem talptaperálás

De , akit érdekel az olvassa el ezt a cikket:

 

http://hu.shvoong.com/medicine-and-health/alternative-medicine/1862783-vargha-int%C3%A9zet/

csákó62 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 9
Szevasztok!
Melegen érdekelne, van- e valakinek bármilyen tapasztalata azóta a "Vargha gyógymóddal kapcsolatban.
Én bejelentkeztem hozzájuk állapotfelmérésre 1- es típusú cukorbetegséggel.
Ha egybehangzóan többen állítják, hogy kamu a dolog, akkor még nem késő lemondani, mert amúgy elég csóró vagyok, de ha tudnának segíteni, azért mindent megadnék.
Vesalius Creative Commons License 2008.04.17 0 0 8

Én sok természetes gyógymódról hallottam, van közöttük meggyőző és kevésbé meggyőző.

De ez az ember számomra rejtély. Évek óta hallgatom, de egyszerűen képtelen vagyok megérteni mit akar mondani. Egy értelmes mondatot még nem hallottam tőle, " a sejtek , neurológiai kapcsolatok, idegsejt szinten avatkozunk be. Gyerekkori panaszokat is mostmár, időskor..., Parkinson.....szóval ezeket a folyamatokat kell, mert az idegpályákon keresztül a sejteket elérjük.........stb stb"

Vagy én vagyok abszolút hülye ehhez, vagy valami nem stimmel. És PHD? Hihetetlen!

gr0264 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 7

Most  "fejeztük" be a kezeléseket. Én pikelysömörel, feleségem cukorbetegségel jelentkeztünk a vargha gyógymód "intézetben. Kezelések kezdete 2007.okt. 4.-ke, hetente 2-3 alkalom.Természetesen változás semmi csak a biztatás hogy majd javulni fog az állapotunk. A végeredmény  kb -400.000 ft.

Ha valakinek sok a pénze és hetente hallani akarja hogy -"nemsokára biztos jobb lesz csak kitartás" (alkalmanként 7.000 ft-ért) annak HAJRÁ.

De jobban teszi ha elmegy valahova üdülni egyet........

yzso Creative Commons License 2006.07.19 0 0 6
Van valami eredmény?

Pontosan mi a betegség?
Előzmény: Carcass (5)
Carcass Creative Commons License 2006.07.19 0 0 5

Én ma viszem édesanyámat állapotfelmérésre, auto immun-t diagnosztizáltak nála, egy valag gyógyszert kellene beszednie, egy próbát szerintem megér. Csodákra nem számítunk, de ha használ vmit és pl. nem kell degszre szedni a drága gyógyszereket máris megérte a dolog.

 

Majd meglátjuk...

Előzmény: galacsindobáló (4)
galacsindobáló Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4
Az elmúlt három évben van valakinek újabb tapasztalata a gyógymóddal?
csilona Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3
Köszi a véleményeket. Közben csak elkezdtük a "terápiát". Hát... nekem is az volt a véleményem az első találkozás után, hogy ez az ember vagy szélhámos, vagy tényleg csodákra képes, mert olyan egyértelmű határozottsággal állította, hogy a gyerekem problémái 10-12 kezelés után szemmelláthatóan enyhülni fognak.
Ő egy enyhe egyensúlyzavarral, mozgáskoordinációs problémákkal, figyelemzavarral stb. küszködő gyerek.
Hát, nem tudom?
Előzmény: Cowboy (2)
Cowboy Creative Commons License 2001.07.25 0 0 2
Nem tudom, hogy hol laksz, de biztosan van közelebb is olyan aki ezt a gyógyitási formát ismeri. Én Magyarországon Pakson laktam. A feleségem kolléganöje kezdett vele foglalkozni. Nem vagyunk egy gyógyszer szedö tipus, de egy kicst mosolyogtam, amikor a feleségem az orvos által felirt gyógyszert megnézte a gyógyszerkönyben és “túl sok káros hatása van” inkább hozzá ment egy pár kezelésre. Aztán egy nap (az orvosok sem tudták, hogyan alakult ki) erös fejfájást éreztem. Ledöltem, habár csak délután volt. A nappaliban a gyerekek nézték a TV-t, ezért szóltam nekik, hogy halkitsák le, majd a TV-re néztem és 2-t láttam. (Pedig nem is ittam.) A “felfedezéssel” azonnal megkerestem az orvos barátomat, aki sürgösen beutalót adott a szemészettöl az idegosztályig. Végül az Amerikai úti idegszebészeten kötöttem ki. A két kép közötti a különbség olyan nagy volt, hogy sem dolgozni (számitógép) sem vezetni nem tudtam. Ha nem egy szemmel néztem, akkor nagyon gyorsan erös fejfájásom volt. A felirt gyógyszerek sem használtak. Ekkor jött az ismerös, aki nem volt benne biztos, hogy ez segit. Több embert kezelt, akiknek túl erös szemüvegük volt, ezért nem kaphattak jogositványt, a kezelések után néhánynak még szemüveget sem kellett hordania. Engem is el kezdett kezelni. Néhány alkalom után már nagyon érzékeny volt az egyik lábam, erös fájdalommal járt a kezelés. ( az idegorvos többször is megcsinálta a tesztet, nem tudta elképzelni, miért reagál a két lábam ennyire nagy különbséggel. Ö nem kérdezett, én nem mondtam, hadd törje a fejét.) Ezért kitaláltam egy mérést és kezelés elött és után mértük a különbséget. (Amikor ezt késöbb elmeséltem a doki haveromnak rosszul lett, hogy én ˝ fok hibával mérek, ök pedig ehhez képest csak saccolnak.) Teljesen egyértelmü volt a számokból, a két kezelés között az érték nem változott, a kezelés után a különbség csökkent. Az agysebész prof egy pillanatra nem kapott levegöt, amikor elmondtam, hogy gyógyszert ugyan már régen nem szedek, helyette a talpamat masszirozzák. Végül azt mondta, ha használ akkor jó!

Nézz be ezekre az oldalakra is:
http://jinshindo.de/literatur.html
http://www.axolotlvillage.com/session.html#ANCHORacu

Cowboy

Előzmény: csilona (-)
cyberboszi Creative Commons License 2001.07.25 0 0 1
A talpmasszirozasban lehet valami, de Vargha elegge szelhamosnak tunik. Volt szerencsem egyszer egy belgyogyaszati kongresszuson -ahova meghivták ot is - vegighallgatni az eloadasat, majd azt is vegighallgatni, ahogy tetelesen cafoltak az allitasait, sot, tobb betegnek (akikrol kihirdette, hogy meggyogyitotta oket, illetve "megmentette" oket a muvesekezelestol) ott volt a jelenlegi kezeloorvosa is, akik elmondtak, hogy a betegeket heti 3x4 oraban muvesekezelik, es hogy a termeszetgyogyasz kezeles kovetkezteben majdnem meghaltak (dializis hianyaban).
Ezenkivul a kongresszuson kivuli (szallodai) viselkedese is hagyott ne'mi kivannivalot maga utan...
Sorry...
blaumann Creative Commons License 2001.07.25 0 0 0
Szerintem 0 haszna van. (H0kuszp0kusz.)
Előzmény: csilona (-)
csilona Creative Commons License 2001.07.25 0 0 topiknyitó
Sziasztok, nagy segítség lenne számomra, ha lenne itt valaki, akinek személyes tapasztalata van Vargha Zoltán módszeréről, ő az az Erdélyből áttelepült orvos, aki talpmasszírozással és az általa kidolgozott ún. Vargha gyógymóddal segít mindenféle testi -lelki-idegrendszeri nyavalyán.
De valóban segít? Megéri megtenni másnaponként 3oo km-t és kifizetni 3000-et, vagy ez is csak egy hókuszpókusz?
Ha tudtok valamit, megkönnyítené a döntést.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!