Keresés

Részletes keresés

Evicke Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2481

A többiektől elnézést,lassan befejezem ezt a témát,

az jó lesz...

lehetnél kicsit kevésbé gyanakvó, mindenkivel ilyen vagy?

OK, neked nem kell hinned neki, de unalmas (Tibire meg sértő) már, hogy valakit nyilvánosan folyamatosan hazugnak próbálsz beállítani. a teljes igazságnak elég neház lenne utánajárni, ezért jobb híján alapból talán mégiscsak nem árt hinni az embernek, legalább amíg a hazugság bebizonyosodik, és ilyen eddig még nem derült ki, bármennyire szeretnéd is. :-S

úgyhogy sztem most már bízd a fórumlátogatókra, mit gondolnak a módszerről.

 

Előzmény: sewage (2478)
kovacsti78 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2480

Nem tudom, hogy ki és mit mond rólam, nem is különösebben érdekel. Itt fórumon számtalan alternatív gyógymódról írnak (paleo, agykontrol stb)., akkor ez is elfér. Rajtam segítettek az biztos, és még jó néhány myositises, lupusos stb. betegen orvosok nélkül. Többet nem tudok róluk, családi vállalkozásban végzik a kezeléseket.

Már több mint 1 éve az összes orvosi eredményem negatív, családom, barátaim, munkatársaim is igazolhatják, pedig lábra állni sem bírtam. Minden gyógyszert elhagyhattam (Medrolt, Immurant, Trexant stb.) pedig most is szednem kellene, de remekül vagyok, ezért ajánlom. Pedig a szövettan és a magas CK, EMG, izom MR stb. mind polymyositist mutatott. Várnak az immunklinikára kontrollra, de nem megyek, mert jól vagyok. Rendszeres háziorvosi vérvételem van félévente. (CK: 110-120). LDH: 300, CRP: 1)

Rajtad is tudnának segíteni, ha még nem visszafordíthatatlan az izomkárosodás.

Bocs, ha hosszú volt. 

Előzmény: sewage (2479)
sewage Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2479

jav. mond

Előzmény: sewage (2478)
sewage Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2478

Tibi,ezen a helyen,amit reklámozol nem először, ott úgy szidnak téged,mint a bokrot..

Most akkor ki is nem mondd igazat?

 

A többiektől elnézést,lassan befejezem ezt a témát,csak kiváncsi vagyok az igazságra.

Előzmény: kovacsti78 (2477)
kovacsti78 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 2477

A video közérdekű, a benne szereplő srácot nem ismerem, csak a kezelőt. Úgy gondolom a fórum erről szól. A problémákról, a betegtársak segítéséről. Ha legalább 1 emberen segít, már megérte.

Előzmény: sewage (2476)
sewage Creative Commons License 2013.08.24 0 0 2476

Egyet árulj el nekem,légyszíves. Miért te tetted fel a lenti videót erre a fórumra?

Előzmény: kovacsti78 (2475)
kovacsti78 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 2475

Kedves sevage!

 

Az internetre nem teszem ki az orvosi eredményeimet, mert sajnos már megpróbálták már aljas módon felhasználni ellenem és megfenyegettek vadidegenek. Ha megkeresel személyesen, akkor mindent megmutatok neked vagy bárkinek.

Az eredményeim és az állapotom annyira jó lett, hogy most már körbekerékpároztam a Balatont és 10 km-eket kenuzok mindenféle fáradság vagy fájdalom nélkül. (Hangsúlyozom a mai napig fenntartott diagnózisom: polymyositis)

Azóta hogy feltettem az "esetemet" a netre, már többen megkerestek az otthonomban is és pozitív élményekkel távoztak. Akik meg a kezeléseket is végigcsinálták azok végképp. Nem erőszak, lehetőség.

Amikor elkezdtem én sem gondoltam volna, hogy eredményes lesz, pláne ilyen gyorsan. (1-2 hónap).

üdvözlettel: Tibor

sewage Creative Commons License 2013.08.23 0 0 2474

Tibi,nekem valami nem kerek veled kapcsolatban. Egyelőre még nem írom le,hogy miért. Legutóbbi felbukkanásodkor azt ígérted,hogy privátban mindenkinek válaszolsz,és bemásolod a levélbe a vérvétel eredményeidet a betegséged kezdetéről,és a kezelésed végéről. Én még márciusban írtam neked,de azóta sem válaszoltál a levelemre. Kérlek,ha időd engedi,akkor most válaszolj.

Előzmény: kovacsti78 (2473)
kovacsti78 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 2473

Egy kis érdekesség. Én is így gyógyultam.

 

 

()

Evicke Creative Commons License 2013.07.18 0 0 2472

gyógyulás autoimmunból a paleolit táplálkozással:
"2011-ben kezdtem el követni a paleolit táplálkozást két autoimmun betegség ösztönzött erre (pajzsmirigy alulműködés majd MCTD=kevert kötőszöveti betegség). Komoly tüneteim voltak, pld. a szívburokban felgyülemlett a folyadék és kórházban is feküdtem a szívtamponád lehetősége miatt. Kétségbeesésem, gyógyulásom, ami teljes mértékben a táplálkozásnak köszönhető. Ahogy sok mindenben, itt is a megérzéseimre támaszkodva nem hallgattam egy magát paleoorvosnak nevező orvosra, ha tettem volna, már nem lennék az élők sorában. Felkerestem rendelésén, mert mint mondtam nem preventív jelleggel paleoztam, hanem a szívtamponádot szerettem volna elkerülni szteroidok nélkül, így megerősítésre volt szükségem, ebben a nem hétköznapi helyzetben. Az este 9 órakor tartott konzultáción nem tudtam meg semmi újat, sőt én kérdeztem autoimmun specifikus dolgokat, amit az Ön könyvében olvastam, de ő láthatóan ezekről nem tudott vagy nem akart tudni, majd tanácsolta, hogy 70-80 %-ban fogyasszak főként marha húst v. balatoni halat de az sem gond, ha 100 %-ban húst eszek. Nagyon nem akarom untatni az ott kapott blődségekkel. Nekem fontos volt a megerősítés, - annak ellenére, hogy később teljesen komolytalannak minősítettem, mint orvost. A későbbiekben is többször kerültem vele kapcsolatban, de az előbbiekben erősített meg. Akkor, ott továbblendített. Este még szemeztem a medrolos üveggel, de végleg a gyógyszeres szekrény mélyére került. Az Ön könyveiben leírtak szerint étkeztem. Meggyógyultam. A betegség visszafordult, minimális tüneteim vannak pár havonta, inkább csak a ciklikus hormonális változáskor. Soha nem éreztem ennyire jól magam!"

http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-gyogyulas.htm

(fentről a 4.)

.ETNA. Creative Commons License 2013.07.16 0 0 2471

Most vettem észre, hogy anno kb. ezer éve válaszoltál, bocsi, hogy csak most reagálok, de a másik fórum hsz-eit nézegettem mostanság, no meg a nyár, üdülés stb. :-)

 

Tapasztalhattad már, hogy rólam aztán lepereg, de ha meggyőző érveket, tanácsokat szeretnél - bárkinek - adni, kérlek, ne használj olyan kifejezéseket, hogy "irományod" meg "lamentáltál", meg "beteg akarsz lenni" és hasonló.... ezek milyen kifejezések már?? Olyan lefricskázó, lenéző, a mondandód lényegét is elveszi ez a cinikus él, hidd el tök felesleges.. ebből csak az jön le, amire (ahogy írod tévesen, de hidd el, külső olvasó számára ez jön át) én is gyanakodtam! Ha direkt csinálod, akkor még rosszabb a helyzet, mert a szándékos rosszindulat, felsőbbrendűségi komplexus is bejátszik!Ha csak véletlen és amikor leírod, észre sem veszed ... akkor.... na, én csak szólok:-)

 

Tudsz róla, hogy olyasmit ajánlgatsz, amiről gőzöd sincs, ami kivitelezhetetlen?? Értem én, hogy mi lenne a lényeg... egyet is értek elvben, csak ugye a gyakorlat:-) Csökkentsem a gyógyszit, majd folyamatosan álljak le.... de megmondanád (költői kérdés), hogy mégis mi a fenére csökkentsem a kb. két  hetente bevett 2 szem Trexant... úgy értem reggel 1 majd 12 óra múlva még egy??:-))Tudod, csak egy szemet bevenni... na ennek totál semmi értelme sincs.  Voltál beteg (tudom... már régen elfelejtetted, hurrá), ha szedtél bázisterápiás szert (ha beteg vagy, általában összeakadsz ezekkel a gyógyszikkal), biztosan rémlik, hogy ha csak reggel veszel be x szemet, akkor adtál a falnak egy pofont, mert a sejosztódás ütemére játszik rá, az meg ugye..! Jaaaa, vagy a biol.terápiát csökkentsem? Aztán mégis hogyan? :-))10 hetente kapom, ha egyet kihagyok.... az 20 hét kihagyás, az pedig közel fél év!!! Közben - ha visszatér a fájdalom, menjek hozzád lenmagkenyérért, vagy mifene?? Ez nem úgy van, hogy ugra-bugrálok kedvem szerint. Eljut már végre hozzád, hogy ez a 22-es csapdája??? Ha benne vagy már x éve egy baromira hatásos (na ja gyógyszer, meg mi lesz velem 10 év múlva, meg mellékhatás és egészség  stb.) gyógymódban, gyógykezelésben, de kiszállsz, akkor ezt a szert a törvény értelmében, már nem kaphatod! A többiek tapasztalata alapján bizonyossággal állíthatom, hogy nem mindegyik biol.terápiás szer használ, vagyis nem mindegy, hogy OK, akkor ha nem válik be az x.y. módszer, akkor legfeljebb majd utána kapom pl. az Enbrelt, mert az lehet, nem lesz már hatásos.

Magyarán, ha kedvem szottyan kísérletezni, akkor kockára teszem a még évtizedekig is fennálló remissziót! Márpedig nekem - tudod - semmilyen deformitásom, köszönhetően a biol.-nak, nincs, és persze fájdalom sincs. Neked egyszerűbb volt, kezdted elhagyni a gyógyszit (amiből biztosan nem két szemet szedtél) és kész... én mégis mit hagyjak el?:-)))))

 

Azt mondod, felejtsem el Szendit, OK, de akkor Te pedig felejtsd már el, amit valahol olvastál, hogy "igenis szeretsz beteg lenni, beteg akarsz maradni". Ez hazugság, ne ámítsd magad azzal, hogy aki nem hallgat Rád, vagy nem követ egy bizonyos trendi étrendet, az beteg akar lenni. Különben honnan tudod, hogy én miket eszek, hol, milyen körülmények között, milyen életet élek??? Biztosan vannak olyanok is akik szeretnek betegek lenni, DE az egy KÜLÖN NEUROLÓGIAI BETEGSÉG ... amit gyógyítanak. Ne keverjük már a szezont a fazonnal, csak mert olvastad valahol, hogy ha valaki gyógyszert szed, az beteg "akar" maradni. Ez igen erős csúsztatás és még általánosságban, nem is igaz! Gondolod, hogy nem adnám fel szívesen azt, hogy 10 hetente haza kell repülnöm (ha éppen kint vagyok) egy két órás infúzióra?? Ez pénzben és időben sem éppen leányálom. Na kb. ennyit erről. Nem társalognék tovább erről, bár megkockáztatom, hogy vannak olyan egészséges élelmiszerek, amiket én akár naponta is fogyaszthatok... ellentétben másokkal, akiknek ez nem adatik meg. Jó hosszú iromány lett, bocsánat, de két szóban ezt nem tudom "ellamentálni":-) Egyszóval, végszóként, köszi minden eddigi tanácsot, de ezt a lekezelő, kioktató stílust, felnőtt és felelősségteljesen gondolkodó emberként, már nincs kedvem tovább hallgatni/olvasni. Na pá..

Előzmény: Evicke (2470)
Evicke Creative Commons License 2013.06.25 0 0 2470

nem kockáztatom,s nem azért mert szertnék beteg lenni ("beteg"- ezt a kifejezést magamra nézve szinte sosem használom), hanem, mert ha gyógyszi nélkül mégsem segít a paleo, befuccsol a remisszióm

 

ahogy az összes eddigi irományodban, megint csak a kifogást keresed. kicsit csökkented a gyógyszert, aztán ha rosszabbul vagy, visszaveszed. ennyi. komolyan ettől kell ennyire félni?? :-)))

igenis beteg AKARSZ maradni, különben legalább egy próbát tennél, nem oldalakon át lamentálnál mindenféle másról. ellentétben azzal a sok százazer emberrel világszerte, akik fogták magukat és elhagyták, amit el kell. ennyi. nem dumálni kell, csinálni.

és ezek az emberek nem ismerik Szendit, verd már ki ezt a fejdből, már ezerszer megírtam, hogy NEM Szendi találta ki a paleót, az tőle függetlenül létezik és működik már évtizedek óta világszerte, ő csak a magyarokkal ismertette meg :-)

Előzmény: .ETNA. (2468)
.ETNA. Creative Commons License 2013.06.25 0 0 2469

...ja és kihagytam, hogy a kemon kívül még sugarazták is anno ... mondjuk ez egyedül a fogának nem tett jót ... de azt lehet "gyártatni", pótolni, másban, a kapott kezelés az elmúlt 25 évben nem zavarta ... ettől még nem ajánlom a kemot vagy a sugarat senkinek, mert a veszélyeivel tisztában vagyok. Ahogy nyilván Te is tudod, hogy a paleo sem hoz mindenkinek megváltást... sajnos :-(

Előzmény: .ETNA. (2468)
.ETNA. Creative Commons License 2013.06.25 0 0 2468

Dehogy vagyok az. Ugyan már, ne terelj, ezt politikusok csinálják,  hagyjuk meg nekik ezt az úri passziót!?:-) Itt most nem az én meggyőzésemről volt szó, hanm leletekről... "találkozzunk?" - ról stb.

Olvass vissza a hsz-eimben, ajánlottam is, hogy próbáljon paleózni keressen alternatív módszereket stb. ... még az elején van, az állapota vacak, tehát nem kockáztat... visszaesés, remisszió megszűnése szóba sem jöhet, hiszen ezt az áhított állapotot el sem érte stb. Én CSAK azt írtam, személyesen(!) még senkivel sem találkoztam, aki azt mondta, hogy meggyógyult és ezután megmutatott volna egyetlen vacak pl. 2010-es stb. ambuláns lapot, amiben ez a baromi ici-pici megállapítás, diagnózis szerepel: autoimmun... RA, Chron vagy pikkelysömör vagy mit tudom én milyen kimondhatatlan nevű autoimmun és most azt látni, hogy szemmel láthatóan jól van, jók a leletei és nem mellesleg, fejből nyomja-vágja pl. a paleót (vagy azt a módszert, amitől meggyógyult ) stb. - ennyit írtam, ez pedig igaz! Na és persz azt, hogy utálom a nyomulós és legtöbbször arrogáns mítosz-gyártókat, sosem tagadtam:-) Akinek nem inge .. :-) De ez nem jelenti, hogy minden mítosz, ami új vagy szokatlan - a magyar szavak jelentésével tisztában vagyok ám...

Egyébként nem furcsa Neked, hogy miközben a hitre és bizalomra alapoztok (nem feltétlenül paleo hanem úgy általában igaz ez a divatos diétákra, spéci újfajta kezelésekre stb), amikor ezt valami módon alá kell támasztani konkrétumokkal, a többség visszavonulót fúj? Azt aláírom, s gondolom, hogy Te is belátod, hogy egy realistának nehéz így a dolga hit kérdésben:-) Túl sokat a cinizmus (beteg "akar" lenni) sem segít. Nehogy azt mond mär, hogy nem olvastál még olyat, hogy a paleo diéta sem segített - sajnos.

 

Én sem mondom azt, hogy a kemoterápia a hosszú élet titka, pedig (!) saját családomban, saját szemmel látom, tapasztalom, hogy a 69 évesen mellrák miatt, 1988-ban... ami nem éppen most volt megműtött (levették az egyik mellét) nagynéném, most 94 éves, köszöni jól van, kicsit fáj néha a dereka (forgója- ahogy mondja), egyedül él (nem volt gyerekük) már vagy 15 éve, aki kb. 6 éve szokott le a cigiről mert drágállotta, néha iszik egy-két kupica vodkát, hashajtón és szódabikarbónán kívül pedig semmit sem szed (!!!), orvosnál vagy 1o év tuti nem volt (hiába kérleltük, elvisszük kocsival stb. ... Nem megyek én, mert ott még kitalálják, hogy beteg vagyok - mondta) keresztrejtvényt fejt és Jókait olvas... vagyis szellemileg tiszta (legutóbb a "felmegyek a netre" - kifejezést kellett neki elmagyaráznom, mert kíváncsi volt ez mit jelent, nem semmi "csajszi" amúgy). Nem hinném, hogy ez egyértelmű és egységes cáfolata lenne annak, hogy pl. a kemoterápia hosszú távon káros az egészségre:-)) Neki szerencséje volt, ilyen a karmája, vagy mit tudom én ... ez van megírva.

 

Egyébként én itt, köszönhetően pl. a 7%-os élelmiszer áfának vagy annak,  hogy a bio,  organikus élelmiszerek ára nem sokkal magasabb (néha csak centek!) a hagyományosnál, jóval több zöldséget, salátát, gyümit stb eszem, mint mikor éppen Mo-on vagyunk.  Itt nyilván keményvonalas paleosnak lenni is olcsóbb volna... szeretem a lenmaglisztet, próbáltam már egy-két paleós receptet is, ahogy pl. szeretem az Indiai konyhát is vagy az olaszt, ami messze a legegészségesebb (a statisztikák szerint), de a remissziómat - köszi - nem kockáztatom,s nem azért mert szertnék beteg lenni ("beteg"- ezt a kifejezést magamra nézve szinte sosem használom), hanem, mert ha gyógyszi nélkül mégsem segít a paleo, befuccsol a remisszióm és a férjem fog megint kikísérni a WC-re, ahol a saját fen..m sem tudom kitörölni, vagy nem leszek képes lemenni a lépcsőn (volt ilyen hónapokon keresztül), akkor Te és Szendi max. majd széttárod a karod, én meg szívok, mint a torkosborz. Na kösz:-) Látod, ez nem hit, vagy szimpi betegségtudat vagy pszicho hablaty, hanem realitás és valós x % esély!!  Ennyi, mellesleg nem is rólam volt szó, nem innen indultunk, de érdekes módon Te mindig ide lyukadsz ki:-))) Na jól van, ennyit erről, ha Pesten leszünk a fiunknál és Te is éppen ott jársz, talizhatunk, időm, általában, mint a tenger:-)

Előzmény: Evicke (2466)
Evicke Creative Commons License 2013.06.25 0 0 2467

jav.: "

Úgyhogy velem kapcsolatban nem kell a pszhichologizálás, semmi nem keményített meg, valszleg nem csinálom még teljesen jól. :-)" 

Azaz: még nem tudom eléggé visszafogni a lelkesedésből és segítő szándékból fakadó meggyőzési szándékomat ebben az esetben, amikor tudom, 1000%-ig igazam van és ezzel más is jól járna. Ez minden paleóban csalódást és frusztráltágot okoz (lásd családtagok betegsége...), de hálisten a saját jól-létünk tudata átsegít ezen, úgyhogy no para. :-) 

Előzmény: Evicke (2466)
Evicke Creative Commons License 2013.06.25 0 0 2466

Sztem te vagy gyanakvó. Mindenkiről, aki egy kicsit is meg akar győzni valamiről, azt feltételezed, biznisz van benne.

Nem tagadom, sokszor nem tudom megállni, hogy ne buzdítsak, legalább pár hónapra próbálják ki, semmit nem veszíthetnek stb. főleg az olyan betegek, mint én voltam. 

Pedig mindig megfogadom, az első elutasító szó után abbahagyom. Sokat beszélgetünk erről paleós körökben, ki hogy viszonyuljon a negatív hozzáállással, tereléssel, kifogásokkal, vagy akár gúnyolódással, a saját szerettei körében is, akiken pedig annyira szeretne segíteni.... Legtöbbször arra jutunk, hogy az infót megmutatjuk, a saját tapasztalatainkat elmondjuk, aztán kezdjen mindenki vele amit akar. Muszáj, mást nem tehetünk. De azt soha de soha nem fogom megérteni, miért nem adnak maguknak legalább 1 esélyt, hiszen a saját életük a tét. Egyetlen magyarázatot tudok rá: a legtöbb ember egyszerűen beteg AKAR lenni. Valamiért ragaszkodnak a szenvedéseikhez, nem tudom, miért, nem vagyok pszichológus. De ezt egy pszichológus írta ITT:

"A belenyugvás, passzivitás hirdetését nem hiszem, hogy az ipar rendelte volna meg, de kétségtelen, hogy a vágóhídon is békésebb az élet, ha a barmok egészen az áramütésig mit sem sejtenek. Aki nem ágál a sorsa ellen, az békésen hal bele olyanba is, amibe nem kéne meghalnia. A beletörődés a szerkesztő és a szakíró sajátja, akik azonosultak az orvostudomány hivatalos nézetével, és ettől ilyen pesszimisták."

Kérdeztük tőle a blogon, miért reagálnak az emberek sokszor ellenségesen, mit tegyünk, hogy viszonyuljunk hozzájuk. A válaszait, tanácsait gondosan elmentettem és igyekszem megfogadni:
"Aki paleózik, az most egyfajta szigetet képez, akit körülvesznek a nyugati táplálkozást folytatók, akiket irritál, hogy valaki tevőlegesen megkérdőjelezi az ő étrendjük "egészségességét". az emberek ezt utálják, mert titkon félnek attól, hogy annak lesz igaza, aki képes a paleóra áttérni. Ezért ellendrukkerek, szeretnék látni, hogy ők a bölcsek, akik nem tesznek semmit. Minden újjal szemben ellenállás tapasztalható. az ellenállásnak sok motivációja van, az egyik az attól való félelem, hogy mi van, ha tényleg az újnak van igaza, akkor változtatni kéne, de attól meg félnek.
...
Ezt gondolatilag kell elérni. Amikor segítünk, abban a hiszemben tesszük, hogy mi biztos tudjuk a tutit. De bele kell éljük magunkat a másik helyzetébe, vajon ő milyennek lát minket? Valószínűleg mi csak egy vagyunk a sok közül, akik lelkesen, igazáról meggyőződve fűzi őt, hogy milyen irányba változtassa meg az életét. Látnunk kell, hogy mi is csak egy vagyunk a sok igazság közül. Persze hallgathat ránk, ha valamiért mi meggyőzőbbek vagyunk, de az is lehet, hogy bizonyos formális ismérvek miatt pont gyanúsak leszünk, mert "mindenre tudjuk a választ", stb. Egyszóval kell tudni kontrollt gyakorolni saját érzéseink felett, nem megbántódni, hogy a segíteni akarásunkat nem értékeli valaki, vagy a nagy tudásunkat semmibe veszi. Tudni kell a saját motivációnkat ismerni. A segítő önmagát is megerősíti, ha sikerül mást meggyőznie. titkon mindenki vágyik mindenhatóvá válni. Erről tudni kell lemondani. Tudhatjuk az igazságot, az igaz utat, de más szemével ezer ilyen út létezik. fontos magunkban mindig hangsúlyozni, hogy az ő álláspontja is érzelmileg, értelmileg (amennyit ő felfog a világból, amennyit ő tud a világról) alátámasztható, átélhető, megérthető. Joga van azt gondolni, amit ő gondol, végülis az ő életértől van szó, és mi van, ha végül mégis neki lesz igaza? Ezért a tanácsadó mindig informál, de nem akarja a másik helyett átvállalni a felelősséget, ez ellentmondana a másik autonómiájának. A másik embert tévedéseivel, tévutaival is elfogadjuk. Neki az infókból más következik, mint nekünk. A legkétségbeesettebb emberből is ki kell váltani a felelős döntést, mert könnyen eljöhet az idő, amikor a mi fejünkre olvassák, hogy megöltük őt. Mivel az élet egy életveszélyes játék, csak a beteg dönthet mindenben a saját felelősségére.
Ha megharagszunk rá, elfordulunk tőle, azzal kétségbevontuk azt, hogy joga van dönteni, akár rosszul is. Ha elfogadjuk őt ilyennek, lehet, hogy vissza fog hozzánk térni, és egy nap megérik az idő arra, hogy segítsünk neki. Lehet, hogy késő lesz, ez legyen az ő baja. Ha meg kellett járnia a tévútakat is, akkor ennek így kellett lennie. Mi álljunk készen, ha szükség van ránk. Mi csak segítők vagyunk.
(Szendi Gábor)

 

Úgyhogy velem kapcsolatban nem kell a pszhichologizálás, semmi nem keményített meg, valszleg nem csinálom még teljesen jól. :-) Amúgy meg egyszerűen a tényeket írtam le. Te magad írod, hogy nem hiszed el a sok gyógyulástörténetet, akkor nekem miért hinnél? Tényleg csak a saját érdekedben írtam, hogy hátha mégis "mész vele valamire", azaz neked is használna.

De hagyjuk is tényleg, eleget téptem a szám, csak az ökör megy a falnak ezredszer is.

Bár szerencsére volt, aki megfogadta az itt olvasott tanácsaimat, meg is gyógyult.

Hát ennyi.
Azért néha visszajövök és berakok infókat, annyi itt a feleslegesen szenvedő ember, hogy az borzasztó... hátha valaki utolsó lehetőségként tesz 1 próbát, és ha akár csak további 1 emberen segít a paleó, már megérte.

 

.ETNA. Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2465
Miért kéne bármire is "mennem" vele:-)) Nem ebből indultunk ki......
Igazából - szerinted - nem tök mindegy ki, mit hisz, hidd el nem mindenki gonosz boszi... mi keményített meg, mi tett ennyire gyanakvóvá? Rossz rapasztalatok vagy csak alacsony ingerküszöb? :-)
Nem kételkedem abban, hogy mindaz amit írsz igaz (és nem szimpla paleo-PR), mert ha mégis csúsztatás lenne, nos, azzal úgyis csak önmagad csapnád be és nem engem:-)) Az más kérdés, hogy úgy általában nem hiszek a sablon (mindenkire ráhúzható) megoldásokban vagy a túldimenzionált mítoszokban(a sallangoktól mentes alapokban attól még igen!) ... de ez egészen más téma. Egy példa: Csernusnak vannak nagyon jó meglátásai (elvégre pszichodoki), de ki nem állhatom ezt a haknizást, könyvajánlgatást, szórólapok, reklámok orrba-szájba nyomatását, minden szavától elaléló fanatikus rajongókat, x ezer Ft-os belépőket az előadásaira, ahol megy a frázispuffogtatás, a PR, elvégre ő és a pszichológiája nagy biznisz .. ilyesmi ...
Előzmény: Evicke (2464)
Evicke Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2464

egy szó mint száz, ránézel a tropára ment ízületeimre és nem kell neked semmilyen papír. :-)

amit a végén írsz, fájdalmak nélkül mozogni - hát nekem nagyon de nagyon nem mindegy, hogy ezt gyógyszer nélkül teszem vagy sem!!

a kocsiból kipattanást az összetörve előkecmergés helyett (mindösze 3 és fél óra után) először a paleó kezdése után kb. 3 héttel tapasztaltam, amikor karácsonyra utaztunk haza 200 km-t. ez persze nem volt még tökéletes, csak jobb. a gyógyszert félév után hagyhattam el teljesen.

eszembe jutott amúgy, egyáltalán elhiszed-e, hogy nem szedek gyógyszert. :-)) nekem ugyan mindegy, csak te nem mész úgy semmire a tapasztalattal.

Előzmény: .ETNA. (2463)
.ETNA. Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2463
Túl azon, hogy vicces vagy, mit is rakhatok össze:-)) Háát..mit is... eszembe se jutott az összehasonlítás (pláne, hogy korábban - ha jól emlékszem - Te írtad, hogy vannak deformitások, amik sajna úgysem múlnak el, de az okuk a leletekből derülhet ki), de pl. egy felállított diagnózist mindenképpen :-) Leginkább egy reumatológiai szakrendelésen készült ambuláns lapon lévő betegség-kódot, a felírt gyógyszereket, köv. kontroll időpontját(ebből lejön mennyire volt súlyos.. nekem pl. az elején havonta kellett mennem), akkor meglévő tüneteket, a röntgen leleten pl.a beküldő orvos/szakrendelés nevét (reum.) a röntgenorvos megállapításait a felvételről. Szerinte vélhetően arról van-e szó, amit a reumatológus sejt(csak sejt, hiszen, negatív reum.faktor volt, ahogy írtad, ezt kell pl. röntgennel, antitest teszttel, fizikai ízület kimozgatással stb. csekkolni, szeronegatív RA-nál pláne ez az alap..) .

A vérvételi leletről a vizsgálatot kérő szakrendelést, betegség-kódot, iIyesmit, magyarán azt, hogy reumatológus kezelt és a felállított diagnózis: RA volt... kb. ennyit:-)

Leletek összehasonlításával nálam se sokat érne a kérdező(néha 9 vagy 13 vagy éppen 30-as vérsülly.. és nincs fájdalom stb.).. de nincs duzzadt, fájó ízület, nyaralásokra (ha nem repülünk a táv miatt), kocsival megyünk, órákon át az anyósülésen.. (pl.most), s aztán érkezéskor kipattanok a kocsiból, másnap bejárjuk a várost vagy egész nap fürdök a tengerben... ahogy a "nem RA-sok".... ez a lényeg.. és hogy tudj fájdalom nélkül élni, mozogni, ahogy Te is..
Előzmény: Evicke (2462)
Evicke Creative Commons License 2013.06.23 0 0 2462

és ha lenne régi röntgenem (amúgy nemigen van, meg az ízületeim úgyse simultak ki :-D, azt mivel hasonlítod össze, ha új meg nincs? mert minek lenne és ki utalna be most, ha nincs rá szükség? a laborok ugyanúgy, mondjuk azt se tudom, miket kéne nézni, CRP, süllyedés régen se volt magas, Rh-faktorra vagy 6 éve emlékszem, akkor is negatív volt, pedig durván fájt mindenem. esetleg valami ANA nevű izé értéket kereshetnék régről, mert azt most nézték, és jó volt.

ambuláns lap az van régi millió, 1-2 zárójelentés is, de paleó óta nincs, mert nem jártam reumatológusnál. na ebből mit raksz össze? :-) 

nem vagyok pesti, de szoktam járni.

Előzmény: .ETNA. (2461)
.ETNA. Creative Commons License 2013.06.23 0 0 2461
:-) elég néhány 2-5 évvel ezelőtti röntgen, vérvêtel, ambuláns lap/lelet:-) én is jól vagyok, plusz még a leleteimet is el soktam tenni:-)... igaz kb. kéthetente egyszer beveszek 2 szem Trexant, 10 hetente kapok egy Remit, nem tudom, hogy "nélkülük" mi lenne, mert óvatos duhajként ezt nem merem megreszkírozni:-)) Tényleg, Te pesti vagy??
Előzmény: Evicke (2460)
Evicke Creative Commons License 2013.06.22 0 0 2460

találkozzunk? :-) leírva azért ne várd a bizonyítékot, de azt megmutatom, hogy szaladok fel-le a lépcsőn és ugrok fel a buszra meg még mást is.

kíváncsi vagyok, Bach-terápiával produkálnak-e ilyesmit RA-sok. :-))

Előzmény: .ETNA. (2459)
.ETNA. Creative Commons License 2013.06.22 0 0 2459

Ezt - szerintem - inkább betegektől kellene kérdezni. Én pl. még egyetlen gyógyult (dokumentáltan!) RA-s beteggel sem találkoztam személyesen. Persze ez nem jelenti azt, hogy nincsenek ilyenek... a statisztikák szerint is kb. 20% kigyógyul... bár nem tudják hogyan, nem ugyanazon módszerekkel, ill. spontán. Szóval, a DNS kettős spirálját sem láttam a saját szememmel, de attól még nem kételkedem, tudom, hogy létezik:-)):

Előzmény: livedo reticularis (2457)
Evicke Creative Commons License 2013.06.22 0 0 2458

na ez érdekelne engem is, hogy van-e kézzelfogható hatása ezeknek az illatoknak. meggyógyult-e valaha valaki ezektől vagy legalább javult a betegsége? nem arra gondolok, hogy átmenetileg jobb kedve lett, esetleg megnyugodott, mert az nagy valószínűséggel placebó... :-)

Előzmény: livedo reticularis (2457)
livedo reticularis Creative Commons License 2013.06.22 0 0 2457

Szia Etácska!

Livedoval  kapcsolat-ban ha  jól  tudom   elég  kevés  ember  foglalkozik   is  az  is  kevés  aki   jó  benne persze  nem tudom ,hogy  tudod  e  hogy milyen  tüneteket okoz a  bőrön?

kérdésem  pedig  az   lenne hogy  kezeltél  e már  ilyen  tipusú  állapotot  (Betegséget )javult  e  az  állapota  vagy  esetleg  el  is  tűnt?

 

Segítségedet  előre  is  köszönöm:Adri

 

Előzmény: Etácska (2456)
Etácska Creative Commons License 2013.06.21 0 0 2456

Először is üdvözlök mindenkit a fórumon!

Adri, kedves.
8 éve foglalkozom Bach Virágterápiával, ami kifejezetten alkalmas bőrelváltozások kezelésére.
A bőrbetegségek, és az autoimmun betegségek oka is lehet lelki eredetű, ezért ez a terápia hatásos a gyógyításukban.
Ha kérdésed van, vagy segíthetek, keress bizalommal. További információkat pedig az oldalamon találsz...

http://www.bach-virag-terapia.hu

Előzmény: livedo reticularis (2455)
livedo reticularis Creative Commons License 2013.06.20 0 0 2455

Sziasztok!Már  régen jártam  felétek,egy  kis  segítséget  szeretnék   kérni  tőletek  ugye  10 éve  lassan  van  livedo  reticularisom és  eddig  mondhatni  1 orvoshoz  jrtam most  rá   vettem magam  hogy  felkeresnék   orvosokat  és  alternatív orvoslást  is  segítségeteket  kérném   orvosot  terén   aki  ezzel   foglakozik segítségeteket  előre  is  köszönöm :üdv:Adri

Stoner Creative Commons License 2013.06.12 0 0 2454

Szia Evicke!

 Egy kicsit féltem, hogy talán - mióta nem jártam itt - még mindig a különféle szteroidok csodás hatásairól folyik a vita. Annak idején szinte mindenhonnan kimoderáltak, mert én is ezekről és így írtam, mint te most.

Igaz, hogy én még annál is messzebb mentem, mint te, de ezzel nem kritizállak, csak jelzem. Azért jöttem ide akkoriban, mert én is diagnosztizáltam magamon ezt az "állapotot". Visszakövetkeztettem anyámra és az ő bajára. Mindig azt mondogatta: "Senki sem tudja az én bajomat.." Aztán, mikor a belei rendetlenkedni kezdtek, és elkezdték adni neki a szteroidokat, végül, mikor rákos lett és rezekálták  , de nem mondták meg neki...Szóval ez az útja a klinikai megközelítésnek. Majd még jövök, de most kilépek.

Evicke Creative Commons License 2013.05.12 0 0 2453

ja, elírtam, régen PCP-nek hívták, de ez már úgyse fontos. :-)

Előzmény: Evicke (2452)
Evicke Creative Commons License 2013.05.12 0 0 2452

kedves crilali!

nekem is így kezdődött anno pont  2 évesen az autoimmun ízületi gyulladásom (akkori neve PCM, ma JRA, juvenilis rheumatoid arthritis): ujj(ak) elferdülése, bokasüllyedés, fájdalom. nekem egy influenzafertőzés után indult be. és csak 12 éves koromban dignosztizázálták!

az ízületeim csak ritkán dagadtak meg, a laborértékeim mindig rendben voltak (ez a szeronegatív formája a betegségnek), de az ízületeim szép lassan durván eldeformálódtak, csak sok gyógyszerrel lehetett volna megakadályozni, még druvább mellékhatásokkal...

3 éve elhagytam a cukrot, a glutént és a tejtermékeket, hüvelyeseket, ekkortól tünetmentes vagyok és megállt a betegség romlása.

bárcsak a kisfiad helyében lettem volna, mert ma már nem kell végigszenvedni egy életet autoimmun betegséggel, én is megúszhattam volna!! ez a betegség a hivatalos orvostudomány szerint gyógyíthatatlan, pedig már 10-20 éve megvannak a kutatási eredmények arról, hogy elsődleges kiváltó oka a glutén és a tejtermékek, kombinálva egyes vírusos betegségekkel, de akár az oltásokkal is... :-( én a helyedben a tényleg kötelezőkön kívül nem adatnék neki oltásokat.

és elvileg tényleg reumatologushoz kellene küldenie, hogy gyógyszerekkel :-( megelőzd a gyulladás után fellépő ízületi torzulást. mert ha ez megindul, már késő lesz, az ízület hamar tönkremegy, és annak annyi. tudom, nagyon sok ízületemmel elértem ezt. ennyit megintcsak a dilettáns orvosokról...

 

olvass utána a paleolit táplálkozásnak, lentebb találsz egy csomó linket a hsz-aimban (van 1 topikom is itt) és minden kérdésedre megpróbálok válaszolni. nem akarok drámai lenni, de ez az egyetlen esélye a kisfiadnak egy egészséges életre.

 

Előzmény: crilali (2451)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!