Keresés

Részletes keresés

dhcodoki_ Creative Commons License 2011.03.17 0 0 8100

Sziasztok!

Annak idején olvasgattam párszor ezt a topicot, s az itt olvasottak alapján az Electrolux ZCX6440 mellett döntöttem. Hogy én is segítsem a továbbiakban a témában érdeklődőket, bátran ajánlom 2 év használat után ezt a típust. Az ég világon semmi baja, tökéletesen működik. Maximálisan meg vagyunk vele elégedve. Ha a jövőben elromlik, újra ezt a típust fogom választani.  

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.17 0 0 8099

Sziasztok,

 

Vásárlás előtt állok, azok alapján amiket találtam visszaolvasgatás során, a 6440-el szemezgetek. Remélem továbbra is mindenki jó véleménnyel van róla :)

Egy kérdés merült fel bennem, a hiperszuper szívófeje az forgókefés? A mostanimnak amit készülök lecserélni mert haldoklik olyan van és elég jóféle tapasztalataim vannak vele.

Holnap/holnapután lesz időm szétnézni és megnézni egyet élőben, de addig is gondoltam megkérdem.

 

Köszi!

Intelligencs Creative Commons License 2011.03.16 0 0 8098

Ez nem a lustaságró, vagy a kukától való távolságról szól. A kukák lent vannak a földszinten, a territóriumunkon kívül. Ahhoz, hogy oda menjek, fel kell öltöznöm, ki kell nyitnom az ajtót, be kell zárnom az ajtót, leliftezni, visszaliftezni, kinyitni az ajtót, bezárni az ajtót, visszavetkőzni. Egyszóval nem olyan, mintha kimennék a saját kukánkhoz a kapunál. Tudom, mert 30 évig kertes házban laktam korábban. :) Arról nem is szólva, hogy a porolással nem akarom a földszinten lakókat szivatni. Mindegy, ettől függetlenül lehet, hogy mégsem porzsákos lesz, mert ha minden nap használni fogjuk a porszívót, akkor tényleg jelentős költség lehet.

 

@nagya2: Ha látszik a portartályon kívülről, akkor az tuti jó! Akkor sokkal jobb ebből a szempontból, mint az Electrolux. Meg annyiból is jó a Samsung, hogy arra 2 év gari van, míg az Electroluxra csak 1.

Előzmény: tunderlala-3 (8095)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 8097

Hali!!!

 

Hááát mikor megtellik :-)))))

53m2-panel hetente 2x használva olyan 2 hetente, de prímán látni a portartályon, hogy hol tart a dzsuva.

Üdv Nagya

 

UI:Én is az orrszívó porszívót ajánlom, én egy kutyaközönséges orszívónak vágtam ki a gumi alját, azt egy régi gégecsőbe dugtam, és a régi gégecsövet toltam rá a porszívó fémcsövére.

Ha a trutyi megszaladt, akkor is csak a toldalék gégecsövet kellet pucolni.

Előzmény: Intelligencs (8093)
ovitomi Creative Commons License 2011.03.16 0 0 8096

Szia Teaway!

 

Természetesen nem gond. Legfeljebb ha magunknak is veszek -ami nem is lesz olyan sokára-, akkor kétszer fogok szerepelni. :-)

 

 

Ígértem, hogy leírom édasanyám tapasztalatait a topikporszívóról:

Nagyon erős, az egész házat felszippantja :-), ezért nem is teljes teljesítményen használja. (Ez persze nem gond, ha idővel "fárad" a gép, akkor van még tartalék.)

Parketta illetve szőnyegek vannak, amelyek közül az egyik szőnyeg hosszab szőrű, azt a turbókefe nem "lelapítja" hanem "felfésüli" így jobban ki tudja szívni a koszt.

(Nem túl hosszú a szőr, gondolva a használati utasításra, ahol a rojtos szőnyegre nem

javasolják a turbókefét. Goldolom fel tudja a kefe tekerni a rojtokat.)

 

Egyetlen panasza, hogy egy kicsit nehéz a készülék a korábbihoz képest.

Előzmény: Teaway (8076)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 8095

azért ennyire ne legyél lusta:))))

mi családiban lakunk, itt sem az ablakon szórom ki az udvarra a tartályból a szutykot, hanem kimegyek a kukához, nem sétál itt sem ki helyettem a tartály.

 

az elemes orrszívó nem olyan hatékony, mint a porszívós, kár rá költeni, max. azoknak jó, ahol a szomszédok esetleg pampognak az éjszakai porszívózás miatt....de olcsóbb orrbagyűrni őket, mint elemes orrszívót venni.;)

Előzmény: Intelligencs (8093)
Intelligencs Creative Commons License 2011.03.16 0 0 8094

Na, visszaolvastam, Tündérlala leírta a tutit, lehet kapni elemes orrszívó porszívót is, akkor az inkább olyan lesz.

Előzmény: Intelligencs (8093)
Intelligencs Creative Commons License 2011.03.16 0 0 8093

Kb. mennyi időnként kell kiüríteni a portartályt? Egyébként tényleg éjjel (is) akarom majd használni, hamarosan jön a gyerek, és gondolom majd kell üzemeltetni ezt az orrszívó porszívót. :)

 

Tényleg, az orrszívó porszívó hogy működik, csak a cső végére kell tenni vmit?

 

@Zeki3: Az, hogy pénzbe kerül, nem probléma. Kérdés, hogy mennyibe. De ahogy elnézem, nem kerül olyan sokba egy porzsák. De mondjuk ha a heti porszívózásról átállunk a napi porszívózásra a gyerek miatt, akkor már lehet, hogy jelentős tétel lenne.

 

@tunderlala-3: Azt hiszem inkább beleöntöm egy zacskóba. Nem akarok mindig lemenni a földszintre, ha kiürítem a portartályt.

 

Egyébként továbbra is vacilálok, hogy mit vegyek. Előbb-utóbb csak megjön az ihlet. :)

Előzmény: nagya2 (8090)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 8092

gondolom a társasházban van egy kukatároló lent, ahogy nálunk is volt anno....vidd le oda a tartályt, és öntsd a kukába, ne a lakásban a wc-be, szemetesbe, bárhová...ennyi.:)

Előzmény: Intelligencs (8089)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 8090

Hali!!

 

A Samu 91e0 elödje van nekem, nagyon erösen szív, nagyon halk (még éjjel is használhatom, a szomszédok semmit nem hallanak) könnyű kiborítani a tartályt, és ha magasról borítom a wc-be akkor én is úgyjárok mint te.  :-)))))

Én fogok egy najlonzacsit rátekerem a tartályra, belefordítom, megvárom míg a gravitáció helyreteszi a porszemeket, majd leveszem a tartályról a zacsit összekötöm, és kész.

 

Üdv Nagya

Előzmény: Intelligencs (8089)
Intelligencs Creative Commons License 2011.03.15 0 0 8089

Porszívó vásárlás előtt állunk/álltunk. Azért a két igeidő, mert szüleimnek és magunknak is akartunk venni porszívót, és ebből az egyik már teljesült. Végigolvasgatva a topik utolsó párszáz bejegyzését, végül két porszívó maradt mérlegen: Electrolux Supercyclone ZSC6930 (mint a topikporszívó potenciális utódja) és Samsung SC90E0. (Feltételeim voltak: porzsák nélküli, HEPA filteres, NEM vizes, kedvező vélemények, lehetőleg halk.)

 

Elmentem az Elektro Marktba, ahol mindkettő ki volt állítva. Ráadásul a 6930-ast akciósan mérték 29.900 Ft-ért. A két porszívót megvizsgálva, az árkülönbséget figyelembe véve végül vettem egy darab 6930-ast szüleimnek. Eredetileg kettőt akartam egyből (egyet nekik, egyet magunknak), de aztán óvatosságból inkább csak egyet vettem.

 

A porszívót természetesen kipróbáltam, mielőtt elszállítmányoztam volna a szüleimhez. Első gondolataim: a porszívó valóban jól felszerelt, sok fej van hozzá, jól is néz ki, szép a színe. Szívóereje bitang (400W). Viszont maximális fokozaton nekem kissé hangosnak tűnik. További észtevételem, hogy talán ez a porzsák nélküli kivitel nem is annyira előnyös. Mert fateréknak családi házban nem problémás, kiveszik a tárolót, és kiöntik a kukánál a szabadban. De mi lakásban lakunk, az első alkalommal, amikor kipróbáltam a porszívót, kiöntöttem a WC-be, minden tiszta por lett: a WC oldala, a pólóm, és maga a portartó is.

 

Kérdéseim: vajon a Samsung SC90E jobb-e ilyen szempontból? Mert bár az sem porzsákos kivitel, viszonylag egyszerűbben kiönthetőnek tűnik a portartója. Vagy maradjak akkor a porzsákos kivitelnél? Egyáltalán, ha van HEPA filter, akkor a porzsák miben hátrányosabb, mint a porzsák nélküli? Csak a porzsák árában? Lehet, hogy akkor inkább egy másik, porzsákos Electrolux vagy Samsung modellt kellene választanom (Pl. Samsung SC61E0, ELECTROLUX ZUS3922B).

 

kelist Creative Commons License 2011.03.15 0 0 8088

Soha többet hengerszűrőst!!!!Én ajéndékba kaptam és rengeteg bosszuságot okoz a tisztitása,ha elromlik egyszer akkor már tudom milyet kell vennem.Üdv Kelist

 

Teaway Creative Commons License 2011.03.14 0 0 8085

1. végigolvassuk a topic-ot

2. tanácsot kérünk

3. vásárolunk

 

Te pont fordítva csináltad/csinálod...

Előzmény: g15tothg (8078)
g15tothg Creative Commons License 2011.03.14 0 0 8083

Tegnap megvolt az éles teszt. Az egész kecó ki lett takarítva, portartályt 2x  kellett üríteni hihetetlen mennyit összeszedett:) A végén 1x a hengeres szürőt is kiütögettem.  A készülék maximálisan megfelel arra amire vásároltam.  Ilyen gyakoriság mellett kb fél év mire a hepa szűrővel komolyan foglalkozni kell majd.  Köszönöm a válaszokat. Ha valakinek van még tapasztalta az kérem írjon.

Előzmény: Törölt nick (8081)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 8082

Hali!!

Szerintem vidd vissza a 3 napon belül, és hivatkozz arra, hogy a hengeres hepa egyből telekapja magát porral, és nem lehet vele a lakást emiatt normálisan végigtakarítani.

És hozz egy másik normálisat ha van.

Nem veszünk olyat amelyiknek hengeres hepa szürője a portartályban van. Nem, veszün olyat amibe víz kell.

Olyant veszünk amelyiknek a hepa szürője a motor után van.

Üdv Nagya

Előzmény: g15tothg (8080)
g15tothg Creative Commons License 2011.03.12 0 0 8080

Rendben:)  Az EURONICS ban van most ilyen akció electrolux és samsung porszívók vannak az akcióban ha jól láttam :)

 

Előzmény: Törölt nick (8079)
g15tothg Creative Commons License 2011.03.12 0 0 8078

Sziasztok, üdv mindenkinek!

 

A segistégetek szeretném kéni, még új vagyok ezen a fórumon.

 

Ma vásároltam egy akció keretében (nem írom le a nevét, hogy reklámot csináljak,porszívók 3-5 ezer ft kezdezménnyel régi porszívó leadása esetén vehetők) egy electrolux porzsák nélküli porszívót  Ergoeasy ZTI7615 tipus.  Adtak hozzá egy tartalék HEPA hengeres szűrőt is.

 

Mi a tapasztalatotok? Heti 1x szoktam a teljes lakást (2 szoba 54m2) kiporszívózni vele, egy ilyen HEPA szűrő ilyen gyakorisággal meddig bírja? Mikor érdemes vízzel is kitisztítani?1 nap vagy esetleg több is kell hogy kiszáradjon?

 

Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget.

Teaway Creative Commons License 2011.03.12 0 0 8076

Szia!

Engedelmeddel felírtalak a megfelelő sorba (azt most részletkérdésnek tekintettem, hogy anyukádnak vetted.)

Előzmény: ovitomi (8054)
Teaway Creative Commons License 2011.03.12 0 0 8075
Előzmény: Törölt nick (7903)
Teaway Creative Commons License 2011.03.12 0 0 8073

Az hogy lehet? A vákuum szinte belecuppanja a keretbe, abból nekem még sose csúszott ki...

Előzmény: Törölt nick (8072)
Teaway Creative Commons License 2011.03.12 0 0 8070

"Létezik sztetek, h összement a szivacs?"

 

Nem gondolnám, nálam pl. több tucat mosás után is 135x100x35 mm a mérete.

A másik szivacs is ilyen lett?

Előzmény: Törölt nick (8041)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 8069

ezt nem értem...

Előzmény: Törölt nick (8068)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 8067

de amúgy meg logikusan végiggondolva, ha a többi mérete jó, tehát jól illeszkedik a széleken körbe, akkor attól, hogy a vastagsága nem okés, még nem lenne szabad, hogy átengedje a port...szerintem...de lehet, hogy rosszul kombinálok...:O :s :D

Előzmény: Törölt nick (8066)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 8065

akkor a vastagságával van gond, én ilyet nem vettem észre, ezek szerint nálad elszabták:s

Előzmény: Törölt nick (8063)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 8064

Annyi csak, hogy a fedelet leveszed, és belenézel, rögtön látod azt a kúpos izét, hogy van-e rajta valami...néha a hosszú hajakat is úgy rá tudja söndörgetni, hogy masszívan összeáll rajta, pont elég hozzá, hogy ne szívjon rendesen.

Előzmény: cekkk (8062)
cekkk Creative Commons License 2011.03.11 0 0 8062

Az igen. :D

 

Na majd átnézem szépen.

 

De nem szívtam fel vele se zsepit, se zoknit :D De majd újra kitakarítom és megnézem úgy is :D

Előzmény: tunderlala-3 (8061)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 8061

azt nézd meg, hogy nem-e a rácsos kúpos szűrő vagy mi, ami a tartály felső részében van, nincs-e eltömődve, esetleg pzs, vagy zokni rajta, mert akkor nem szív rendesen...én ha ilyet veszek észre, egyből azt nézem és általában a fiam büdös zoknija van rajta, az ágy alól:s :D

Előzmény: cekkk (8052)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 8060

hát vegyél bele egy másikat, ha úgy látod, hogy azzal van a gond, nem lehet nagy összeg, a hepa sem egetrengető bele.

Előzmény: Törölt nick (8053)
ovitomi Creative Commons License 2011.03.11 0 0 8058

Én is így gondolom! :-)

Előzmény: Törölt nick (8056)
ovitomi Creative Commons License 2011.03.11 0 0 8057

Ez a topikporszívóval ellentétben porzsákos. :-(

 

(Jó elbeszélgetek magammal.:-)

Előzmény: ovitomi (8055)
ovitomi Creative Commons License 2011.03.11 0 0 8055

Hoppá! Most látom a dátumokból, hogy én hibáztam, hogy 8-a óta nem néztem be a topikra! :-(

 

Előzmény: ovitomi (8054)
ovitomi Creative Commons License 2011.03.11 0 0 8054

Sziasztok!

 

Na, tegnap anyukámnak hosszas vívódás után (mármint ő vívódott:-) megvettem a topikporszívót.

Erre most Zeki berakod ezt a green line-t. :-( Ez így kicsit sportszerűtlen! :-)

Úgy tűnik még egy napot kellet volna várnom.

 

(Tudom vigyem vissza, és vegyem meg ezt. Ha az enyém lenne, még lehet meg is próbálnám, de anyukámmal ezt nem játszanám el. :-) )

 

Mindenkinek köszönöm a segítséget, majd beszámolok anyukám tapasztalatairól.

 

(Lehet, hogy megvesszük magunknak, aztán majd nem kerülök anyukám szeme elé. :-)

cekkk Creative Commons License 2011.03.10 0 0 8052

Sziasztok!

 

Boldog tulaja lettem én is egy ZCX6440 porszívónak. Az első alkalommal úgy szívott, hogy el sem hittem, rengeteg koszt összeszedett, többet, is mind a régi 3-4 alkalommal.

 

Mivel elég sok lett a kosz a tartályban, így gondoltam, hogy kitisztítom. Szépen átmostam, ki mostam a fekete szivacsot is, és a fehér szűröt is , mert azok is eléggé piszkosak lettek.

Ma viszont így két nap száradás után össze raktam, és a szívó ereje a felére csökkent. Ha kivettem a tartájt akkor szívott a motornál. Most azt nem tudom, hogy az a fekete szivacs piszkolódott el, vagy a tartájban lett valami.

Ti tapasztaltatok ilyet? Esetleg valami ötlet, hogy vissza nyerjem a eredeti szívó erőt?

Ja igen, maxra feltekertem a teljesítmény :)

 

Köszi a válaszokat.

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 8051

Biztosan a hepára gondolsz, azt nem szabad csak életében 3x, de a szivacsot akárhányszor, annak nem lesz baja tőle.

Előzmény: Törölt nick (8045)
Teaway Creative Commons License 2011.03.09 0 0 8050

De, szabad. Folyékonyszappannal akárhányszor.

Előzmény: Törölt nick (8045)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 8049

Hali!!

Samsung 91e0

Üdv Nagya

Előzmény: Timke2007 (8046)
Timke2007 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 8046

Na,szóval.Kezdtek meggyőzni.Akkor milyen hiper-szuper porszívót nézzünk?Könnyű legyen,bivaly és megbízható.Szerintetek?

 

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 8043

Nem az van, hogy nagyon régen mostad el a tartályt és a szivacsot? Én is voltam úgy vele, hogy vagy 2 hónapig csak kiöntögettem belőle, mire eszembe jutott, hogy ki kéne mosni már, és nekem akkor volt olyan, ahogy leírod.

 

Előzmény: Törölt nick (8041)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 8042

HAli!!

Anyámnak egy 200000 lux-a van(amivel lehet maszírozni is), nekem meg egy Samsung 40000-es porszívóm.

Hát ne tudd meg, hogy egy alapos lux porszívózás után még mennyi ganajt szedtem ki a szőnyegéből.(igaz az enyémen nem lehet ugrálni).

És szerintem 5 samu többet kiszolgál mint egy lux.

Üdv Nagya

 

Előzmény: Timke2007 (8037)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 8040

ne ez meg a másik.... :p :))

Előzmény: Zolcsa (8039)
Zolcsa Creative Commons License 2011.03.09 0 0 8039

40-ért komplett porszívót se vennék, nemhogy egy motort... :DD

Előzmény: tunderlala-3 (8038)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 8038

én 40-ért biztosan nem motort vennék bele, hanem vennék egy jó porszívót, amire még garancia is lesz....igaz, hogy ugrálni nem lehet majd rajta, mint a lux-on (ennyivel tud többet, mint egy modern porszívó), de ugyanolyan tisztán takarít majd...és azért 40-50-ért már nem gagyit kapsz.

 

 

Előzmény: Timke2007 (8037)
Timke2007 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 8037

Igen,végül is igazad van.DE...mivel nőből vagyok:-) szeretek vitázni.Azért ragaszkodnánk ehhez a géphez,mert valljuk be,régen még ANYAGOT raktak bele.Manapság-és ez nyílt titok-nem arra hajtanak,hogy szuper minőséget nyomjanak ki,és többet ne is lássák a vásárlót,hanem gagyit,rövid élettartamút,hiszen vásárló társadalom vagyunk,és a multik éhen halnának nélkülünk.Ez a gép sok melót elvégzett már,és muter nagyon szereti,mert hihetetlen jó az ereje.Engem az fogott meg,hogy piszok drága,és ez a motorcsere lehet,hogy megérné?!pro és kontra,kérek egy kontrát:-)

Timke2007 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 8035

Sziasztok!

Segítsetek már légyszi,mert én nem nagyon értek a porszívókhoz.Anyukám örökölt egy LUX Royal D 790-es takarítógépet (amit én simán "leporszívóztam").Nemrég igen furcsán elkezdett zúgni.Azt mondta a szerelő (LUX márkaszervíz) telefonon keresztül,hogy lehet motorhibás,ami azt jelenti,hogy cserélni kell.Ez kb.40.000 Ft.Szerintetek érdemes?Azt már nézegettem,hogy nem egy olcsó gép,kár lenne kidobni.Valaki tudna erről infót adni?Esetleg vigyem más szerelőhöz?A mai világban nehéz elindulni,mert teljesen bizalmatlan vagyok a szerelőkkel,nem csípem,ha "le akarnak húzni".Köszi,ha reagáltok!Üdv!

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 8033

amúgy tényleg hihetetlen, hogy mit össze tud szedni egy normális porszívó egyetlen porszívózás alkalmával még ott is, ahol rendszeresen takarítva van, és "vele" van takarítva...pár nap alatt annyi szutyok tud újratermelődni, hogy hihetetlen. A lányom szobáját vagy 3 napig nem porszívóztam. Frissen volt kimosva a tartály, úgyhogy semmi nem volt benne és nem akartam hinni a szememnek, hogy csak abból a pici 12 m2-es szobából mennyi szutyok gyűlt bele.

 

Na lényeg, hogy örülök, hogy úgy tűnik nálatok is be fog válni, használjátok egészséggel!

 

 

Előzmény: ToroNegro (8032)
ToroNegro Creative Commons License 2011.03.08 0 0 8032

Halee mindenki,

 

én most fordítva bekötve utólag olvastam el a teljes topicot 2 nap alatt.

Mármint porszívó vétel után :))

 

De nem bántam meg, mert majd mindenki csak jót írt  .. Róla !

Róla, ki sokkot okozott nekünk.

Ablakcsere utáni teljes takarítás 2x-i porszívózással (8 éves ETA xxxx) majd erre ráengedtük Őt.

És döbbenten ültünk a kanapén.

És egymásra néztünk a nejemmel... atyaÚristen!!

Ez nem lehet, hogy annyi szív hiába onta vért... azaz ennyire nem lehetünk piszkosak..és De!

Minden erőlködés nélkül is tele lett a kis puttonya, porcica hegyek jöttek elő.. pedig mi mindig.. és jól.. és sokáig.. nem! ez nem lehet!

Ki rakta bele a tartályodba Neked? Honnan? Merről..? és sokkkk!!

... de ezután a vigyor jelent meg arcunkon és összekacsintva annyit mondtunk, IGEN!

Megérte várni rá!

Megérkezett az ERŐ aki innen már velünk (is), nekünk is van!

 

Ezúton jelentkezek mint új 6440-es topicmozdony tulajdonos :))

 

( Az nem baj az' ugye, hogy majdnem Nőnapon vettem a nejnek?? :o))

 

Zipf Creative Commons License 2011.03.08 0 0 8030

a 220W szívóteljesítmény nem kevés?

Előzmény: Törölt nick (8029)
Zipf Creative Commons License 2011.03.08 0 0 8028

Sziasztok!

 

Az eruronicsbe le van az árazva az electrolux zti 7615  16.990 ft-ra.

 

Mi a véleményetek erről a porszívóról?

 

köszönöm

Light_75 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 8026

Sziasztok!

 

A múlt héten vettem egy Electrolux 3920 - as porszívót. A tapasztalataim a következők:

borzasztó halk, erős szívó erő, masszív felépítés. Az ár - teljesítmény - minőség tekintetben nagyon meg vagyok elégedve vele, kellemesen csalódtam, mindenkinek bátran merem ajánlani aki ilyen árkategóriában(30.000-40.000) keres valami használhatót!

 

 

petya1981 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 8024

porszivó vásár elött állunk kinéztünk egy FAGOR VCE-600 porzsák  nélküli porszivót /használt 10000ft/,érdeklödnék van -e tapasztalata ezzel a porszivóval kapcsolatban

Teaway Creative Commons License 2011.03.06 0 0 8023

Tényleg abban van (megnéztem a használatijában, ott találtam szétszedett rajzot), de ez mintha nem redőzött papír-harmonika szűrő lenne, hanem teljesen műanyag. Mosható, de én messzire kerülném...

Előzmény: tunderlala-3 (8014)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 8022

Hali!!

Háát én sem vok egy krőzus, de tudod kettőn áll a vásár.

Üdv Nagya

Előzmény: tunderlala-3 (8021)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 8021

szegény öreg néni, tudod, mennyit dolgozott ő ezzel?

Előzmény: nagya2 (8020)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 8020

Na ja az asszony tud alkudni:-))))

Üdv Nagya

Előzmény: tunderlala-3 (8019)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 8019

Nagyon szép tényleg, és nem kért sokat érte, úgy látom szép nagy darab.:)

Előzmény: nagya2 (8018)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 8018

Hali!!

Bolhás piacon vettük, egy öreg néni horgolta, ő árulta, 4000huf-ért.

Üdv Nagya

Előzmény: tunderlala-3 (8017)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 8017

ez gyönyörű szép, mármint a terítő!:)

Előzmény: nagya2 (8016)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8016

Hali!!

Na itten vannak a képek:

 

 

 

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (8003)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8015

na ugyanazt a linket nyomja be, mint az előző...szóval ha lent az oldalon a tulajdonságok gombra kattintunk, akkor a köv. oldalon...

Előzmény: tunderlala-3 (8014)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8014

http://www.lg.com/hu/haztartasi-elektronika/porszivo/LG-porzsak-nelkuli-porszivo-VC6818NRT.jsp

 

innen úgy tűnik nekem, hogy "középenhengerszűrő" ÉS hepa is van a végében.

 

csak ha a végében ott a hepa, eztacart miért muszáj a tartályba berakni, csak hogy a user megőrüljön tőle:s

 

NIncs kinagyítható kép sajnos, hogy látszódjon jobban a tartály, tényleg abban van-e....

Előzmény: Törölt nick (8013)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8012

ha nincs allergiás a családban, akkor vedd meg nyugodtan...majd ha cserés lesz a hepa, akkor már 12-t veszel bele, addig elvan a 11-el. Viszont ha allergiás mellé lesz, akkor vagy másikat nézel, vagy megveszed ha nagyon szimpatikus és rögtön hepa-csere.

Előzmény: Bz81 (8007)
Zipf Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8011

Sziasztok!

 

Ismeri vki az LG VC6818 porszívót illetve mi a véleményetek róla?

 

http://www.lg.com/hu/haztartasi-elektronika/porszivo/LG-porzsak-nelkuli-porszivo-VC6818NRT.jsp

 

köszönöm szépen a segítséget!

csigusz1975 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8010

OK. Köszi szépen az infókat. Majd akkor várom a képeket én is. Valószínű akkor emellett maradok én is. Ár-érték arányban nem lehet rossz....

Előzmény: Zolcsa (8009)
Zolcsa Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8009

A tényleg csendes porszívók 50e-nél kezdődnek...

 

Nem halk, az tény, de szív, mint atom. :))

 

Mosható a HEPA, azt nem tudom, hányas számú, viszont antiallergén, tehát nem lehet rossz. Sűrűn nem kell mosni, mint itt írták, így nem tétel annak a költsége... Nem találtam még hozzá külön HEPA-t, de nem hiszem, hogy drága lenne.

Előzmény: csigusz1975 (8008)
csigusz1975 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8008

Én is ezzel szimpatizálok csak várom a reakciókat előbb :) Nem túl hangos? Mert ennek a zajszintje picit a 70 dB-ben meghatározott "csendes" felett van. Ebben milyen Hepa van? És mennyibe kerül bele a Hepa csere ha 3-4 mosás után cserélni kell?

Előzmény: Zolcsa (7990)
Bz81 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8007

Ezt a Samsung SC4780 porszívót néztem ki magamnak és ehhez csak Hepa 11 van :(

 

Akkor meg se vegyem ?!

Előzmény: tunderlala-3 (8006)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 8006

http://www.argep.hu/main.asp?suche=hepa+12&x=35&y=10

 

11-et ne vegyél, ha van egyáltalán, 12 és 13 jó már allergiásoknak is.

Előzmény: Bz81 (8005)
Bz81 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 8005

Sziasztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy a porszívókba (Samsung,Electrolux) való HEPA szűrők (H11, H12) kb. mennyibe kerülnek, illetve honnan lehet venni jó áron.

nagya2 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 8004

Hali!!

Holnap kapod a képet

üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (8003)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 8002

Hali!!

Köszi a választ!!

Nekem Delonghi Aquill takarítógépem van, amelynek a szivócsövéhez van szilárdan rögzítve a mosófolyadékcső(mondhatni beleintegrálva)

 

http://www.bestekeus.be/popup_image.php?pID=74221

 

http://m1.ua//jpg_zoom1/7431.jpg

 

Üdv Nagya

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (8001)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.03 0 0 8000

Ott azért még nem tartok :) Csak néhány darabom van, de oda vagyok értük :) (van egy óriási nikecell bagolycsaládom is, a gyerekszobába vágtam ki mert az egyik gyerek félt a baglyoktól - kiraktuk a falra, onnantól kezdve megoldódott a probléma :)

Előzmény: tunderlala-3 (7998)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 7999
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 7998

Egész gyűjteményed van belőlük?:) Mutasd a legnagyobb becsben tartott darabjaidat légyszi, 1-2 fotónyi off belefér biztosan, vagy inkább mindjárt linkelem, melyik topikban mutasd, az olyan "mindentbele" topik.:)))

Előzmény: Törölt nick (7996)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7997

Ja. A porszívónkkal halál elégedettek vagyunk, jó választás volt :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7996

Én is bagolymániás vagyok :) (giccsek kizárva... )

Előzmény: tunderlala-3 (7976)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7995

Hali!!

Köcce!!!!

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (7992)
Bz81 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7993

Sziasztok!

 

 

Ismét megkérdezném, hátha van valakinek tapasztalata:

 

Ezt a Fagort néztem:http://annostore.hu/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=1&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=18376&category_id=78&vmcchk=1&Itemid=1

van valakinek tapasztalata a Samsung SC4780-ról?! kb. 16 ezerért lehet kapni bárhol.

Amati SX Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7991

Nos sikerült megoldanom a hatalmas problémámat a fél tonnás parasztvakító porszívófejekkel és teleszkópos toldócsövekkel kapcsolatban...

 

Rendeltem hozzá az elektroluxtól egy csőátalakító adaptert, ami az oválcsőt visszaklakítja normál hengeres szipkacsővé, meg még egy könnyű parkettatisztító fejet. Innentől ledobtam róla teleszkópos toldócsövet, meg a féltonnnás fejet, és rádugtam átalakítóval a régi szipkám egy toldócsövét, és a parkettafejet, igy iszonyat könnyű lett, és jól használható, fordulékony, mozgékony, így már tökéletes a porszívó, nem tapad a padlóhoz, meg lehet emelni a fejet elöl is hátul is, mindent fel lehet takartani, szőnyegre is jó, nem kell cserélgetni, azért elég szánalom ez, hogy ideáig hülyítik a népet... (ZUS 3922R)

Zolcsa Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7990

Ja, nem, ennek semmi köze a topikporszívóhoz, csak többen is kinézték ezt a Solac-ot, azért írtam róla.  :) Hogy mennyire jó, vagy sem, az majd csak hosszabb használat után fog úgyis kiderülni.

Előzmény: conrat (7987)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7989

A lényeg a szivarnak csak fél mozdonya van. Ha szerzek egy egészet akkor jobb vagyok ?

 

Hát ehhez nem is férhet kétség:)))) És még a fiam is irigyelni fog, ő ugyanis mozdonybuzi:D

Előzmény: Törölt nick (7988)
conrat Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7987

Ez miben különbözik a topikporszívótól? Ez az utódja?

Előzmény: Zolcsa (7985)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7986

evett a penész, hogy miért nincs baglyom, de Neki meg nincs gégecsőve, gyüjteménye !

:)))))))))))))))))))))))

 

Én colliekat gyűjtök, de nagyon nehéz, egy plüssről lemaradtam egy licitálós oldalon, 4 kerámiám van....alig van bármi, ami collie, nálunk legalábbis....viszont a kiscsajom gyűjti a bélyeget, és szalvétagyűjteménye is van:DDDD

 

mozdony...az már valami!:)

Előzmény: Törölt nick (7980)
Zolcsa Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7985

19900-ért. Másnap át lehetett venni.

A turbókefe 2800 Ft lesz hozzá. Utána jönnek a képek. :)

Előzmény: Törölt nick (7973)
nagya2 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7984

HAli!!

A 7968-as hozzászólásra vmi???

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (7980)
zsocsaa Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7983

megnéztem, köszi!! 6 méteres kábellel van és most 10% kedvezmény van márc. 6 -ig. (ráadásul ingyenesen kiszállítják)

Előzmény: Törölt nick (7982)
zsocsaa Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7981

Valahogy sejtettem, hogy a Miele kicsit sok lesz..Akkor maradun a másiknál.

Vettünk kb 3 hete egy légmosót, azóta javult a helyzet por ügyileg is. Most már a porszívó jön:-)

 

Előzmény: Törölt nick (7979)
zsocsaa Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7978

Sziasztok,

 

Látom itt porszvó tudorok írnak:-) Próbáltam felmérni a helyzetet de azért szeretnék egy megerősítést.

tüsszögő gyerekek mellé viszonylag nagy lakásba (sajnos elég sok por jön be kintről is)  árat és minőséget figyelembe véve a Electrolux ZSC6920 SuperCyclone javasoljátok? vagy a Miele  4210 ecoline-t?

A mostani AEG megőrjít.. nem szív csak ha kedve van.

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7977

Vegul ZCX6440 lett nem az utod.

A szerintem tiszta 3 szobabol meg egy maroknyi port ossze szedett, a kutya agyat a turbo kefe felelmetesen gyorsan es alaposan szortelenitette.

Viszont szaga van a porszivonak - nem igazan tudom megfogalmazni, muanyag szag, olyan mint az uj auto szaga. Ez normalis?

Egyeb tanacsotok lenne a hasznalatat illetoen? Szeretnem ha sokaig szolgalna.

Koszonom.

 

Előzmény: Dundikalika (7908)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7976

múltkor volt a tv-ben valaki, mindent gyűjtött, ami bagoly....kerámiák, dísztárgyak, bármi...tele volt a lakás baglyokkal, de gyönyörű szépek is voltak köztük, tetszett nagyon.

 

Ezzel a gégecső gyűjteménnyel is, még egy kicsit szaporítod és már mehet is hozzád a stáb filmezni, híres leszel:))

Előzmény: Törölt nick (7975)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7974

te nem értheted a gyűjtőszenvedélyt...:D

Előzmény: Törölt nick (7967)
Zolcsa Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7972

Ja, és 2 év garancia jár hozzá.

Előzmény: Zolcsa (7970)
Bz81 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7971
Zolcsa Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7970

Sziasztok!

 

Megvolt az első porszívózás a Solac AS3240-nel. Elképesztő mennyiségű koszt tudott még kiszívni a rendszeresen tisztán tartott szőnyegekből is.

Kicsit viszont átverés szagú a "8 méteres takarítási távolság" a leírásában, mert mint kiderült, ez azt jelenti, hogy 4 méternyi kábel van hozzá. De ezen kívül jó kis szerkezetnek látszik. Rendeltem hozzá egy univerzális (Sencor) turbófejet, de az csak a jövő héten fog megérkezni. Ha igény van rá, szívesen teszek fel róla képeket ide.

 

Zoli

Bz81 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7969

Sziasztok!

 

van valakinek tapasztalata a Samsung SC4780-ról?! kb. 16 ezerért lehet kapni bárhol.

Az a helyzet hogy max 20 de a plafon 25 ezernél többet nem szeretnék egy porszívóra szánni!

nagya2 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 7968

Hali!!

Te az a világos zöld szigszalagos cső,olyanod van még???

Mert a Delonghi takarítógépemhez olyan kell, egyszer már megmakkant, a garancia lejárta elött 2 nappal, még kicserélték.

Na azóta vadászok olyat.

Ha van olyanod, és megtudunk egyezni az árban akkor igényt tartanék egy olyanra.

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (7966)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7965

én néztem a liszt, meg a só után is, hogy milyen belül, kivettem a tartályt, de nem volt belőle sehol

Előzmény: Törölt nick (7964)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7963

adott a nő egy jó nagy pofont a doboznak, öröm volt nézni, ahogy szállt mindenfelé:s

Előzmény: Teaway (7962)
Teaway Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7962

:)

aszittem egy kupacba borult.

Előzmény: tunderlala-3 (7961)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7961

átöntötte a kiló sót a müa. tartóba, amiben szokott lenni...az kicsúszott a kezéből és még kapott egy lendületet is, ahogy utánakapott volna de nem tudta elkapni, úgyhogy a bútor aljában lévő két fióksor vagy 3 fiókjába, plusz a pulton szanaszét, plusz a földön mindenhol, szóval szépen szétterítve....a fene se lapátolta.:))

Előzmény: Teaway (7960)
Teaway Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7960

Először kilapátoljuk a nagyját, és a maradékot szívjuk fel vele.

Előzmény: tunderlala-3 (7958)
Teaway Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7959

Kiveszed, megnézed. Látni fogod rajta, ha ki kell mosni.

Előzmény: eh770315 (7957)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7958

miért teszi tönkre? Én már szívtam vele legalább fél kilót, mikor a csajom kiborította a fiókokba, nem vettem észre, hogy bármi baja lenne tőle.

Előzmény: Törölt nick (7956)
eh770315 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7957

Megvettem a porszívót!

 

Az van írva a leírásába, hogy hamut. lisztet stb. ne szívasson vele, mert tönkremegy.

 

Ez elmélet? A gyakorlat biztos az hogy használható mondjuk hamuhoz? Nem egy vödörnyi adagról van szó, egy max két maroknyi.

 

Egyébként nagyon jól megy. Csendes. A philips-es turbófejet tettem rá mert úgy néz ki az jobb.

 

 

Milyen időközönként kell takarítani a motorszűrőt és a portartószűrő szivacsot, kb?

Látszik majd rajta, hogy na most ki kell takarítani?

 

kösz

Előzmény: Teaway (7955)
Teaway Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7955

Otthagyja, mert hamuundora van:)

Előzmény: eh770315 (7947)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7954

alap, igen

Előzmény: conrat (7953)
conrat Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7953

A zxc6440 topikmorgoncirtóhoz alaptartozék mindenhol a turbfej? találtam webshopot ahol van raktáron és át is lehet pesten venni személyesen, kb 25-ért. Azt hiszem szülőknek ideális lenne. Ráadásul azt írják mosható hepa van benne.

eh770315 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7952

Azt hiszem meggyőztél.

Előzmény: tunderlala-3 (7951)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7951

én is 24-ért vettem már több mint 3 éve még az előd zcx6205-öt, ez az ár teljesen okés, amit írtál.

Előzmény: eh770315 (7943)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7950

felszívja, mit csinálna?:))))

Nem fog visszakerülni belőle, ne aggódj. Lisztet is többször porszívóztam vele, barátnőmnek cserépkályhája van, azt is szokták, porszívója ugyanez.

Előzmény: eh770315 (7947)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7949

a topikporszívóban mosható hepa van (kék keretben), ami nem mosható, az azt hiszem zöld keretes. De egy hepa szűrő legalább egy évet bír mosás nélkül (pedig nálunk nem kicsi a lakás és az allergiánk miatt nagyon sokat használom a porszittyót, naponta megy legalább egyszer). Nem olyan vészesen drága, hogy nagy gond lenne, ha esetleg olyan porszívót veszel, amiben alapból nem mosható van, mert utána már moshatót veszel...keret ugyanaz, szóval illik a helyére biztosan.

Előzmény: eh770315 (7943)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7948

igen

Előzmény: Zolcsa (7945)
eh770315 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7947

Még egy kérdés:

Mit csinál a 6440, ha néha kiszívatom a kandallóm hamutálcája melett összegyűlt hamut? Kb. egy max két maréknyi.

eh770315 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7946

Igazából arra lennék már csak kíváncsi, hogy tényleg ez az ajánlott kategória.

Érdemes megvenni, jól működik, és kibír mondjuk 3-5 évet?ű

 

 

Természetesen elfogadom, hogy a márákára nem lehet adni, de nem vagyunk elfogultak?

Előzmény: Zolcsa (7944)
Zolcsa Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7945

Ez minden mosható hepa szűrőre vonatkozik? Mármint, hogy csak 3-4-szer lehet elmosni.

Előzmény: tunderlala-3 (7942)
Zolcsa Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7944

Nem tudok róla semmit írni, nekem nincs ilyen. Csak a típusát írtam le.

Előzmény: eh770315 (7939)
eh770315 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7943

olvastam a topicban előbb, hogy van olyan, hogy nem mosható szűrővel adják, ez igaz?

 

A 25EFt-30EFt közötti ár reális?

Előzmény: tunderlala-3 (7942)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7942

igen

úgy, hogy amikor megtelik, akkor kiöntöd, elmosod a tartályt és a szivacsszűrőt is, azután használod újra. Minden porszívózás után teljesen felesleges kimosni a tartályt, sőt kiönteni is, én eleinte így csináltam, de rájöttem, csak felesleges plusz munka.

 

mosható hepa szűrő van benne, azt hagyd békén, max. 3-4 mosást bír (hidegvizes átöblítés óvatosan), de erre csak akkor van szükség, ha már láthatóan szürkül, ami sok idő múlva fog jelentkezni.

Előzmény: eh770315 (7941)
eh770315 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7941

Megnéztem az adatait a ZCX6440-nak

 

az ár jó

a szívóerő jó?

 

megtekeri rendesen a turbófejet?

nem használtam még porzsák nélkülit, hogy is működik a dolog?

 

köszi

Előzmény: Zolcsa (7938)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7940

a motor előtt két szűrő is van a topikporszívóban és a végében pedig ott a hepa

Előzmény: Zolcsa (7937)
eh770315 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7939

Bővebben?

Előzmény: Zolcsa (7938)
Zolcsa Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7938

Topikporszívó:

Electrolux ZCX6440

Előzmény: eh770315 (7936)
Zolcsa Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7937

Na erre nem gondoltam volna, de igaz. :)

 

Viszont a motorhoz több kosz tud bejutni abban az esetben. Az igazi az lenne, ha 2 hepa lenne benne. :)

 

Köszi, mindenképpen beszámolok a tapasztalatokról!

Előzmény: nagya2 (7935)
eh770315 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7936

Sziasztok!

 

Sok kínlódás után egy normális porszívót szeretnék venni. A múltat nem részletezem.

Nagyjából megnézegettem a topikot, és tanácsot szeretnék kérni.

 

Mi az a topikporszívó?

 

Ahogy a fórumot olvastam és amit sajátosságaim adnak a következőket tudom a tanácsokhoz alapként adni:

 

porzsák nélkülit akarok

nincs a családban alergiás, tehát ez nem téma

a szűrő ne a tartályban legyen

van egy új philips univerzális turbófejem, nagyon jó

max. 30EFt-t akarok költeni

a zaj nem érdekel (egyébként lehet hogy sokan nincsenek tisztába a decibelekkel: 6dB különbség ugyanis kétszeres hangosságot jelent, gondoljuk meg, hogy egy csendes szoba 60dB, a fájdalomküszöb meg 120dB)

itt nagyon favorizáljátok az ELECTROLUX-ot, ennyire jó?

legyen 300W szívóerő (ez szerintem a turbófejjel biztos elég

 

Mivel minden háztartási gép a mai világban közelít az ipari hulladékhoz ezért mindenképp a tapasztalatok alapján akarok vásárolni, kérem segítsetek!

 

nagya2 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7935

Hali!!

Szerintem azért jobb a motor utáni hepi szürő, mert akkor a motorból távozó szénkefepor sem jut be a lakás légterébe.

Üdv Nagya

UI:Sok sikert a Solac-hoz, majd ird meg a tapasztalataidat.

Előzmény: Zolcsa (7934)
Zolcsa Creative Commons License 2011.03.01 0 0 7934

Szia!

 

Köszi, de már meg van rendelve a Solac. A topicporszívóról azért lehetett itt olvasni rosszakat (túlmelegedés) is, meg szétszedve sem tűnik olyan hűde nagy számnak. Persze ugyanez lehet, hogy a fenti modellre is igaz. Az miért baj, hogy "csak" a motor előtt van hepa? Ha oda nem jut be semmi kosz a szűrőn keresztül, akkor ki sem kell onnan mennie. Szerintem. :)

 

A Samu is lehet, hogy jó, de 40e Ft-ot az életben ki nem fogok adni egy porszívóra, azért olyan jól még nem állunk. :)

 

Üdv, Zoli

Előzmény: nagya2 (7932)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7933

Közben nem lesz baja az orrszívónak ha nem nyitjuk ki azt a kis izét? A szüleimnek így olvadt szét a hepa-filtere... Mennyi ideig lehet teljesen zárt csővel orrszívni szerinted?

 

Mi most azt csináljuk, hogy alapból nyitva van és közben néha lezárjuk néhány másodpercre. Így talán nem lesz gond.

 

(Mi mondjuk magunknak is szívjuk, hozott már ki engem az orrszívó igen durva arcüreggyulladásból 2 nap alatt, a világ egyik legjobb találmánya - úgyhogy nálunk csúcsra van járatva a porszívó ... )

Előzmény: tunderlala-3 (7929)
nagya2 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7932

Hali!!

A tartály utáni a hepa, a motor után csak egy egyszerü porszürő van.

Én inkább a topicporszívót ajánlom, lehet picit drágább de jobb.

Vagy a Samu 91e0-át.

Üdv Nagya

Előzmény: Zolcsa (7928)
paliczp Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7931

no hát nem topikporszívót vettünk, hanem egy electrolux zus 3922r-t. tök jó csendes. szív, mint az állat. ha minimum fokozaton kapcsolom be, szinte csak  a levegő süvítése hallatszik, de még max fokozat mellett is lehet beszélgetni rendesen. nagyon tetszik. maxon megemeli a szőnyeget is. nagyon jó :) mondjuk nem olcsó, az biztos, de egyelőre nem bántam meg :)

 

pp

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7930

mármint magadon próbáld ki, hogy lásd, tényleg így van

Előzmény: tunderlala-3 (7929)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7929

nem kell a szívóerőt lecsökkenteni, meg fals levegőt nyitni a csövön, mert maga az orrszívó-porszívós cucc úgy van kialakítva, hogy leszabályozza, tehát nem kell attól félni, hogy kiszívod a gyerek agyát vele, próbáld ki. Ha leszabályozod magát a porszívót, akkor sokkal tovább kínoztathatod a gyereket vele, tovább tart a macera.

 

Arra figyelj (én már égettem le porszívót így), hogy miután kész vagy az orrszívással, ne egyből kapcsold ki a porszívót, vedd ki a csőből az orrszívót és hagyd, hogy járjon még a porszívó vagy fél percet, hogy vissza tudja hűteni a motort.

Előzmény: Zolcsa (7928)
Zolcsa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7928

Meg alacsony fordulaton azért lényegesen halkabb...

Előzmény: tunderlala-3 (7927)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7927

hát ez az, max. ők is szívnak kicsit miatta...kibírják:D

Előzmény: Zolcsa (7926)
Zolcsa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7926

Engem sem izgatnak ilyen szempontból a szomszédok, ha szívni kell, hát szívni kell. :)

Előzmény: tunderlala-3 (7922)
Zolcsa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7925

Igen, a 82 dB.

Előzmény: csigusz1975 (7924)
csigusz1975 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7924

Mármint ez a Solac-ra a zajszint érték?

Előzmény: Zolcsa (7917)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7923

én két gyerek orrát szívtam eta porszívóval akkor még, szintén társasházban, soha senki nem szólt miatta, pedig elég sűrűn előfordult. MOndjuk a gyerek jobban ordított sokszor, mint a porszívó...:D

Előzmény: Zolcsa (7921)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7922

Hát ennek azért lesz hangja, úgyhogy ha mondjuk panelben laktok és olyanok a szomszédok, akkor esetleg pampoghatnak miatta, de szerintem ha valaki azért szól, mert a gyerek orrát szívod vele, nem pedig mert éppen nincs jobb dolgod, mint az éjszaka közepén takarítani, akkor az olyan emberrel nem kell foglalkozni, tojd le.

Előzmény: Zolcsa (7921)
Zolcsa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7921

Értem, köszönöm! :)

Az le van írva szépen, hogy hogyan kell tisztítani. :) Akkor könnyen lehet, hogy ez a porszívó lesz a nyerő. A zajszintje nem nagyon vészes? Mert éjszaka is szoktunk -na nem takarítani-, hanem gyerkőcnek orrot szívni. :) A 68 dB-esre azt írják, hogy szupercsendes. Ezt a 82 dB-t akkor átlagosnak lehet mondani?

 

 

Előzmény: tunderlala-3 (7920)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7920

A végében úgy néz ki, hogy hepa van (7-es) és ez a lényeg.....a 22. az nem olyan tartályban lévő hepa, amitől itt nagyon óvnak, hanem ez egy műanyag kúpos izé, amit könnyű tisztítani, ha kell...mondjuk elég fura helyen van szerintem, de alapvetően a lényeg, hogy a végében van maga a hepa.

Előzmény: Zolcsa (7919)
Zolcsa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7919

 

Így néz ki kicsit robbantva. Most akkor ebben "jó helyen" van a ciklonszűrő (22-es), vagy nem?

(Egyébként valóban 82 dB a zajszintje a használatija alapján)

http://www.solac.com/Solac/descargarManual.do?area=b1860f5e7da9f3469bc9c3417007b360&item=379497b4b3087b4c8c51aae7816b57f8

Zipf Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7918

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kikérni a Philips FC 9081 tipusról.

 köszönöm

Zolcsa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7917

Találtam egy oldalon a zajszintre vonatkozó adatot: 82 dB.

Zolcsa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7916

Hát, erről a Solacról (AS3240) nem találok olyan képet, amin nyitva lenne a "motorháztető"... Élőben meg nem tudom, hol lehetne megnézni, hogy középen van-e a szűrője, vagy sem... :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.27 0 0 7915

Jogos, koszonom.

Előzmény: Dundikalika (7908)
nagya2 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 7912

Hali!!

Amelyiknek a tartályában nem található szürő, hanem csak a tartály után. Ja igen és lehetőleg olyat amelyik ciklon technológiás(én csak a porzsáknélküliekről tok nyilatkozni), és a tartály valami módon hasonlít a topikporszívóéra.

Üdv Nagya

Előzmény: DonRazzino (7911)
DonRazzino Creative Commons License 2011.02.27 0 0 7911

Köszönöm a tanácsot. Sajnos a 20 ezret nem hozzávetőlegesen mondtam. Tényleg maximum annyit tudok rászánni, úgyhogy most nem a jó porszívóról érdeklődöm hanem, hogy melyik az elfogadható 20 alatt.

Előzmény: nagya2 (7910)
nagya2 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 7910

Hali!!

Csak olyat szabad megvenni, aminek a tartályábn nincs szürő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vegyél topikporszívót, vagy Samsung 91e0-t.

Üdv Nagya

Előzmény: DonRazzino (7907)
Dundikalika Creative Commons License 2011.02.27 0 0 7908

Balra, a keresés alatt és a részletes keresés fölötti fehér sávba beírtam hogy 6440 utóda, és találtam korábbi hozzászólásokat!

Előzmény: Törölt nick (7901)
DonRazzino Creative Commons License 2011.02.27 0 0 7907

Helló! S.O.S kell egy porszívót vennem, normál (lakás) használatra. Sajnos max. 20.000-et tudnék rá hírtelen szánni. Eddig az e-digital termékeit néztem, porzsák nélkülit szeretnék.

 

Talán ez tűnt jónak:

 

 http://www.edigital.hu/Porzsak_nelkuli_porszivo/Sencor_SVC_735/WH_porzsak_nelkuli_porszivo-p57118.html

 

Előre is köszi a tippeket!

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.27 0 0 7906

ZCS ZSC

Előzmény: Törölt nick (7905)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.27 0 0 7905

Webshopokban en is lattam, de jobban szeretnek szemelyesen itthon vasarolni muszaki cikket.

A ZCX es ZCS 30ezer korul (+/- 1-2ezer forint) van a boltban, akkor pedig inkabb az ujabb fejlesztest vennem.

Előzmény: Törölt nick (7904)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.27 0 0 7901

Tisztlet a topic lakoknak!

Jol gondolom, hogy a ZCX6440 utodja a ZSC6940 / ZSC6930?

A ZCX6440et mar nem latom a honlpon csak ezeket.

Kosznom.

Teaway Creative Commons License 2011.02.26 0 0 7899

"Sokkal jobb mint a kompressoros levegő, mert nincs benne olajköd, és vizpára."

 

Kompresszorra tettem szűrőt, az ér vmit?

Előzmény: Törölt nick (7896)
bele a lecsóba Creative Commons License 2011.02.26 0 0 7898

Szerdától a Tchibo is beszáll a porszívó bizniszbe, két fajtával is,ez a drágábbik.

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7895

Ráadásul ezek 20 percenként nem melegedtek túl.

 

A mostaniak sem.

Előzmény: Törölt nick (7893)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7894

Hát pont ezt mondom, hogy ott sincs, pedig az a honlap, akkor magyar oldalon sem fogsz találni.

Előzmény: csigusz1975 (7892)
csigusz1975 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7892

??? Én itt sem láttam erre vonatkozó adatot. Vagy nem jól látom? :)

Előzmény: tunderlala-3 (7891)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7891
Előzmény: tunderlala-3 (7890)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7890

A solac honlapon sem írja, úgyhogy innentől szerintem magyar oldalakon is felesleges böngészni a hangja után...annyira vészes azért nem lehet szerintem.


Nekem gőztisztítóm van solac már évek óta, és nagyon meg vagyok elégedve vele...szerintem ezzel sem lesz gond.

Előzmény: csigusz1975 (7889)
csigusz1975 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7889

Nézegetem én is ezt a Solac AS3240-es gépet. Szimpatikus. Egy adatot viszont nem találtam róla sehol.... hogy hány dB a zajszintje? Nem tudja véletlenül valaki???

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7888

Az én mail címem azóta már megváltozott, de publikus, innen elérsz....nagggyon titokzatos....:O :D

Előzmény: Törölt nick (7882)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7887

Talán, mert atombiztos volt, és mert lehetett virágot permetezni vele, fújó részével portalanitani.

 

Azt mégis hoooogy?? szétfújod a port vele? Az úgy királyság!:DD

Ha szabad levegőn történő portalanításról van szó, akkor nem szólt...de lakásban ez így használhatatlan...

Előzmény: Törölt nick (7882)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7886

Nem kell, feltéve ha hepa12 van a végében, akkor nem fúj ki semmit. Én akkor szoktam csak kiüríteni, amikor már tele van.

Előzmény: csigusz1975 (7884)
csigusz1975 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7884

Nagyon köszi az infót ! Milyen szívóerő számít már jónak? A porzsák nélkülit is minden alkalom után ki kell pucolni?

Előzmény: porszivoszerelo (7872)
Lacivill Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7881

videon esetleg, a markabolt honlapján?

Előzmény: ovitomi (7880)
ovitomi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7880

Édesanyámnak ajánlottam a topikporszívót, de ő szeretné élőben megnézni.

Nem tudjátok hogy Budapest III. kerültetben, vagy nem messze, hol lelhető föl "élőben" a porszívó?

 

Mondtam neki, hogy Internetes vásárlás esetén 8 napon belül indoklás nélkül vissza lehet küldeni a terméket, de ez sem győzte meg. :-(

 

Sajnos az Eltrcolux márkaboltokban sincs, néhány boltot felhívtam ahol Electrolux termékeket árusítanak, de pont ezt a porszívót sehol nem találtam.

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7879

hát, hogy csendes lenne, ezzel kapcsolatban még nem nagyon dícsérték:)))

 

Használd egészséggel!:)

Előzmény: Gregers (7877)
Gregers Creative Commons License 2011.02.24 0 0 7877

Sziasztok!

 

Épp porszívó vásárlás előtt álltam amikor rábukkantam erre a fórumra. Nagyon sok hasznos és értékes információt szereztem a hozzászólásaitokat olvasgatva. Több estém ráment, de azt hiszem megérte.

Végül egy Electrolux ZCX 6440-es lett az új tag a klubban, a hűtő és kávéfőző mellett. Egy ősrégi ETA 7400-ról váltottunk, szerintem már több kárt okozott mint hasznot. Mehet a pincébe faforgácsot szívni. :)

Az új Electrolux porszívó viszont egy álom, kicsi, könnyű és csendes (azt ETA-hoz képest biztosan). Az állítható fém cső nagyon kényelmes, a tartály űrítése egyszerű. A szívóteljesítménye nagyon nagy, elcsodálkoztam mit gyűjtött össze a lakásból. A turbofejet nincs igazán hol használnom, csak rongyszőnyegek vannak.

Nagyon remélem, hogy sokáig hű társunk marad.

 

Ui.: Feliratkoznék én is a márciusi listára az elégedett ZCX 6440 tulajok közé. :)

Köszi nektek!

 

Teaway Creative Commons License 2011.02.24 0 0 7875

"Ha porzsák nélkülit választasz, akkor ott is a sűrű ürítés, a gép kitakarítása, ami kényelmetlen."

 

Nálam ilyen nem fordult még elő.

Előzmény: porszivoszerelo (7872)
porszivoszerelo Creative Commons License 2011.02.24 0 0 7872

Az aqua-filteres porszívó nem rossz találmány, de sajnos a mindennnapi háztartási használathoz nagyon kényelmetlen. Minden alkalommal ki kell mosni a tartályát, mert már egy nap után is rettenetesen be tud büdösödni. Természetesen azt a szagot be is fújja a helyiségbe. Ezen kívül a vizes használat egyébként is melegágya a kórokozóknak, tehát sok a nyűg vele.

 

A papírporzsák, bármennyire is költséges, az egyetlen igazán bevált, kényelmes eszköz a por gyűjtésére. Ha porzsák nélkülit választasz, akkor ott is a sűrű ürítés, a gép kitakarítása, ami kényelmetlen.

 

Vásárláskor a felvett teljesítmény mellett meg kell nézni a gép szívóteljesítményét is, azt is megadják a gyártók, és ez a fontosabb adat. Profibb gépeknél az optimálisabban kialakított turbinaház és lapátok segítségével, ugyanakkora motorteljesítmény mellett sokkal jobb szívóteljesítényt érnek el.

Előzmény: csigusz1975 (7866)
Teaway Creative Commons License 2011.02.24 0 0 7871

Azért írhatnál pár sort róla.

Előzmény: szoja (7864)
Zolcsa Creative Commons License 2011.02.24 0 0 7869

Sziasztok!

 

A Solac as3240-ről mi a véleményetek, esetleg tapasztalatotok?

 

http://www.ababa.hu/solac_as-3240_porszivo.html

 

csigusz1975 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 7868

Nagyon köszi a válaszod és segítséged ! Körbenézek ennek szellemében és visszatérek :)

Előzmény: Törölt nick (7867)
csigusz1975 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 7866

Sziasztok, Új vagyok még a porszívó témában de most jött el az idő hogy új gépet vegyek.... Lenne pár kérdésem. Írtátok hogy a vizes tartályos porszívót itt hanyagoljátok. Miért? Nem ajánlott? Nem jó?

Hány dB számít jónak illetve csendesnek? Mindenképp porzsák nélküli kivitelt szeretnék mert az előző Electrolux gépem sajnos papírporzsákos volt és egy-két év alatt kifizettem ismét az árát. Ez a Hepa filteres megoldás nem minden esetben mosható ez a filter? Ha mosható, akkor sem ajánlott minden alkalom után mert ezt is időnként cserélni kell? Ez mit jelent anyagilag?

Száraz porszívónál azt gondolom hogy 1600 - 2000 W teljesítmény kell. Olvastam visszamenőleg hogy van aki dícséri az 1300 W teljesítményűt is. Ez hogy lehet? Az újabbaknál már más tényezőket is figyelembe kell venni?

Nálam főként kerámiapadló illetve parketta van. Szükséges nekem ez a turbófej amiről írtatok páran?

Köszi. Elsőre így ennyi :)

szoja Creative Commons License 2011.02.22 0 0 7864

Végigolvasva az elmúlt pár hónap hozzászólásait, tegnap este Electrolux ZCX 6440 megrendelve, holnap veszem át :)

Nesty Creative Commons License 2011.02.21 0 0 7863

Meg joval az unnepek elott vettunk egy LG VC4916NNT porszivot. Ugyanezt tapasztaltuk, hogy kezdetkent a mar tiszta szonyegen vegigmentunk ezzel is es eleg sokmindent hozott meg ki amin elcsodalkoztunk.

Szerintem nekunk megerte, remelem sokaig kitart.

Előzmény: Törölt nick (7855)
szoja Creative Commons License 2011.02.21 0 0 7859

Sziasztok! Electrolux ZT 3510 vagy 3520-al kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Semmilyen tesztet, review-t nem találtam róla a neten :(

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7858

A topikporszívóra gondoltam :) Zeki3 néhány hozzászólással lejjebb elég határozottan lebeszélt a vizesről.

Előzmény: tunderlala-3 (7857)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7857

hát itt biztosan nem ajánlott vizeset senki...az egy átok.:s

Előzmény: Törölt nick (7856)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7856

Köszi, elfelejtettem :) Abból a típusból indultam ki amit itt ajánlottak...

Előzmény: tunderlala-3 (7854)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7855

vagy pont azért :) Fizesd meg a tisztább lelkiismeretet :)

 

Egyébként megvettük. Állat :) Kiporszívóztunk vele egy pont előtte (egy 1800-as Philipssel) kiporszívózott szőnyeget és sokkot kaptunk. Ez egy 1100W-os porszívó és fél gyűjtőnyi port kiszívott a teljesen tisztának látszó, csak zokniban megközelített, tavaly nyáron kimosott szőnyegből.

 

Az üzletben vaciláltunk, mert volt egy másik, nem green porszívó is ami nagyon tetszett (ugyanez a design, ugyanilyen pici aranyos), majdnem 10e-rel olcsóbban, de arra nem járt az extra 4 év garancia, 2100-at evett kb. ugyanakkora szívóteljesítmény mellett (1100W a green), hangosabb volt (ez a kulcsszó) plusz a feje és a gégecsöve is sokkal gagyibb volt - sokkal (ez is sokat befolyásolt - a többi igazából csak bullshit).

 

Nem terveztük, hogy ennyiért veszünk porszívót, de ha bírja 10 évig akkor elégedettek leszünk.

Előzmény: Teaway (7853)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7854

A vizeset felejtsd már el! Nálunk full allergiás az egész család, mindenre....poratka, pollen, gomba, stb....minimum 12-es hepa legyen benne, ez a lényeg.

Előzmény: Törölt nick (7847)
Teaway Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7853

- nincs hozzá turbofej

- ahhoz képest, hogy újrahasznosított műag-ból van, sok pénzt kérnek érte

Előzmény: Törölt nick (7852)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7852

Ha jól látom a ZUAG 3801 az egyetlen porzsák nélküli... igaz, ez már 53e

Előzmény: Törölt nick (7850)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7850

Jól hangzik :)

 

Az Electrolux green sorozatról mi a véleményetek? Most nézegetem őket, 5 év garanciát adnak rájuk. Drágábbak de kevesebbet fogyasztanak (nálunk csúcsra van járatva a porszívó). Na meg ha green akkor melyik...

Előzmény: Törölt nick (7849)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7848

(esetleg lehet egy kicsit drágább...)

Előzmény: Törölt nick (7847)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7847

Na, most orrszívástól függetlenül. Tegnap leejtettem a porszívót (a sors keze - vagy a tudatalattim dolgozott), eltört a fedele. Még használható, de egyre lepusztultabb.

 

Elgondolkoztunk. Mégiscsak kellene egy új. Akkor viszont egy használható. Ez most egy 1600W-os Philips impact plus amivel egyébként teljesen elégedettek vagyunk, legalább egy ilyen kellene, de porzsák nélkül, megfelelő szűrőkkel. Óriási a kínálat, teljesen elveszettnek érzem magam. Ebben kérnék tippeket.

 

Ami fontos:

- Hepa filter (az egyik gyerek poratka és porallergiás) - vagy ezt váltja ki a vízszűrős porszívó?

- Lehetőleg vízbe menjen a por - vagy egy sima porzsák nélküli is jó? A poratkák miatt nekem szimpatikusabb a vizes. (Takarítógép nem kell, nincsenek szőnyegek, plusz van egy gőzölős takarító izénk is, úgyhogy azt se kell tudnia)

- Ne legyen óriási (kicsi a lakás, majdnem mindig elől lenne) viszont legyen jó a szívóereje - pont azért kellene porzsák nélküli, hogy naponta ki tudjuk üríteni, így nem baj ha kicsi (na jó, azért egy 100nm körüli lakást ki lehessen vele takarítani).

- Max.  30e körül legyen (horror-árú csodagépek kilőve)

- Ne legyen zajos

 

Előre is köszönöm a tippeket, ötleteket! Tényleg fogalmam sincs, hogy miben lenne érdemes gondolkoznunk, de ha már több pénzt is rászánnánk, akkor az allergiára kell optimalizálnunk a dolgot (tegnap akkor porszívóztam amikor a gyerekek is a szobában voltak, a nagylány éjjel is köhögött, reggel is köhögéssel ébredt, most délutánra tisztult csak ki a tüdeje).

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7846

de csak papírral használd, abból is vannak "jobb félék", érdemes olyat venni bele, ami nem enged vissza, meg kezelve van valamivel, hogy ne szaporodjanak el benne a bacik.

 

Nekem porzsák nélküli van, de mintha láttam volna ilyen papírporzsákokat, majd akik használnak porzsákos porszívót, megerősítenek, vagy megcáfolnak benne.

 

De tudsz csepegtetni TEAFA illóolajat is a zsákba, ez fertőtlenít.

Előzmény: paliczp (7845)
paliczp Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7845

Ma reggel a MediaMarktban bekapcsoltattam egy zus3922-t. beleszerettem. csak a szélzaj hallatszott, a motorhang nem. és jó erősen szív. jó lesz az a porzsákos :)

porszivoszerelo Creative Commons License 2011.02.20 0 0 7843

A porzsákban rengeteg mikróba tapad meg, ami aztán - eltéve a porszívót - 24 óra alatt is elszaporodik, és a amikor újra használod, beindítod, az egészet befújja a gép a lakásod levegőjébe. A papírporzsákot kidobod, ezzel megszűnik ez a probléma, míg a textilporzsákban hetekig-hónapokig szaporodnak az egyáltalán nem kívánatos szervezetek.

Előzmény: paliczp (7841)
paliczp Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7841

hm. mi a baj a textil porzsákkal? sok por marad benne? mondjuk az igaz, hogy minden mosás után kimosni nem lehet :)

Előzmény: Törölt nick (7840)
paliczp Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7839

Ja, azt elfelejtettem, hogy valahol azt írtátok, hogy nincs textilporzsák a ZUS3922-höz (vagy 3920-hoz, már nem tudom) 

 

http://href.hu/x/elqf

 

ezt találtam, ez ugye jó lehet hozzá?

köszi.

pp 

Előzmény: paliczp (7838)
paliczp Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7838

Sziasztok!

 

Porszívót szeretnék venni. Electrolux ZUS 3922 tetszik nagyon, elsősorban az ígért csendesség miatt, de még nem hallottam. Az a terv hogy holnap MediaMarktban bekapcsoltatok egyet. Aki ilyet használ, azokat kérdezném, hogy mennyire vagytok elégedettek vagy elégedetlenek vele?

 

Ha esetleg valaki le akar beszélni róla, akkor is jöhetnek az érvek :)

 

Köszi

pp

csigacsa Creative Commons License 2011.02.17 0 0 7836

Lehet, hogy nem értek hozzá, de szerintem mindegyiket lehet porzsákkal használni. Árban pedig 30-45 ezer forint körül mozognak. Javíts ki légyszíves, ha nem jól tudom. Esetleg tudsz ajánlani másik porszívót, ami szerinted ilyen árban a legjobb?

Előzmény: Törölt nick (7835)
csigacsa Creative Commons License 2011.02.17 0 0 7834

Sziasztok! Az alábbi három porszívó közül ti melyiket javasoljátok megvenni? Legyetek szívesek indokoljátok meg azt is, hogy miért? Köszönöm előre is a segítséget.

 

Miele 2131 porszívó

Electrolux ZUS 3920

Bosch BSGL32383

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.17 0 0 7833

Köszi a tippet. Akkor ugrasztom is az új porszívó gondolatát :)

Előzmény: Törölt nick (7832)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 7831

Elvileg nem jön ki belőle a trutyi, bár már produkáltak olyat a gyerekek, hogy mi is csak lestünk aztán fertőtleníthettük az egész porszívót :) Viszont ennek hála jó sok antibiókúrát megúsztak már a kölkök :)

 

Köszi a véleményt! :)

Előzmény: tunderlala-3 (7830)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 7830

Hát amikor még nálunk kellett orrszívásra a porszívó, akkor az a magyar orrszívó-porszívó cucc az úgy működött, hogy, a takony (bocsi:D) nem került be a porszívóba. És akármekkora teljesítményű is volt a porszívó, nem szívta ki a gyerek agyát, nem kellett a fals-levegő nyílást kinyitni.

 

Mostanság nem ez a fajta orrszívó-porszívó kapható?

 

Ha necces, hogy bekerül a porszívóba a takony esetleg, akkor szerintem tartályos porszívót vegyél, ne porzsákosat, hepa szűrővel....bár ilyen szempontból szerintem tök mindegy, hogy van hepa vagy nincs hepa a végében, a vírusok-bacik azon simán átmennek.

De így legalább minden orrszívás után a portartályt ki tudod mosni, esetleg befújod még egy kis domestos-szal és akkor nem kell a drága illóolajat a porszívóba pazarolni.:p

Előzmény: Törölt nick (7829)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 7829

Ez mind megvan. Teafaolaj, majdnem ipari párologtató, porszívón nyitott légszívó nyílás stb. stb. Ebben már jók vagyunk. A mostani porszívónk állat jól bírja a strapát - de papír porzsákos és fura érzésünk van vele kapcsolatban (nem Hepa szűrős, hiába teafaolajozzuk).

 

Na erre keresünk alternatív megoldást és a sima HEPA filteres porszívó helyett a hepa + vizes gépre gondoltunk, hátha ott jobban fel tudjuk venni a harcot. Ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi a tapasztalatokra/véleményekre. (Tehát a víz nem a porszívás miatt kell). Vagy gondolkozzunk egy sima porzsák nélküli Hepásban?

Előzmény: Törölt nick (7828)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 7827

Sziasztok!

 

Tanácsot kérnék. Kifejezetten orrszívásra kellene a gyerekek mellé egy porszívó. A lényeg az, hogy vizes legyen, hogy a vízbe beletehessünk mindenféle vírusölő izét (a sima porzsákos ebből a szempontból kész öngyilkosság).

 

Mit ajánlanátok az alsó kategóriások közül? Necces időszakban simán menne naponta fél-egy órát úgyhogy nagy túlélőnek kellene lennie... (használtban is gondolkozunk, meg azon is, hogy esetleg szétbarmolunk egy porszívót és építünk belőle valamit. Sajnos a motoros orrszívók teljesítménye nulla, ezért kell porszívóban gondolkoznunk)

 

Köszönöm :)

Teaway Creative Commons License 2011.02.12 0 0 7826

Vmint a meglazítja a felülettel nem bíró szálakat, amik azután a légáramba kerülnek.

Előzmény: Törölt nick (7824)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 7825

nem cuppan rá a turbófej a szőnyegre, ez a lényeg benne...mégis sokkal alaposabban takarít, és szerintem nem csak a felszínről....ha a szálak közé betaposott puha collie szőrt kiszedi, akkor mindent.:)))

Előzmény: AMDFan (7820)
AMDFan Creative Commons License 2011.02.11 0 0 7823

A látható koszt,szöszt mindenképpen, de azért olyan érzésem van, hogy a sima fejjel "mélyebbről" is kiszívja a port, hiszen simán felemeli a szőnyeget úgy rátapad. Míg a turbófejjel csak a felszínt kapirgálja.

Előzmény: Törölt nick (7821)
Teaway Creative Commons License 2011.02.10 0 0 7822

Még szép, hogy mosogatószerrel kell, nem elég a sima csapvíz. Amúgy én folyékonyszappannal szoktam.

Előzmény: Törölt nick (7818)
AMDFan Creative Commons License 2011.02.10 0 0 7820

Igazából a turbókefének szerintem az az előnye, hogy erőkifejtés nélkül ér el nagyon jó hatásfokot. Mert az nem "cuppan" rá a szőnyegre, hanem csak szépen ide oda kell tologatni :) Bár nem vagyok nagy szaki de én úgy gondolom, hogy a rendes fejjel érdemes előbb átporszívózni a szőnyeget, és utána a turbóssal, mert az szerintem csak a tetejéről szedi le a szöszöket.

Előzmény: Helsinga (7819)
Helsinga Creative Commons License 2011.02.10 0 0 7819

:)

 

Na igen!

Nálunk azért nem ennyire vészes a helyzet, mert a kutyák " ridegtartásban " vannak az udvaron.

Allergia és hajhullás, pedig csak szezonálisan fordul elő a házban.

Még mindig rendelhetek turbokefét, ha nagyon muszáj.

Előzmény: tunderlala-3 (7804)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 7817

ár-érték arányban nem nagyon találsz jobbat

Előzmény: AMDFan (7816)
AMDFan Creative Commons License 2011.02.09 0 0 7816

Kék fedeles. Akkor fél évente egyszer azt is ki lehet mosni. Úgyis érdemes cserélni gondolom 1-1,5 évente.

 

Egyébként ahhoz képest, hogy azt olvastam, hogy 40-50k alatt nem kell csodát várni ezektől az új porszívóktól, szerintem 25-ért szállítással együtt, turbofejjel ez egy elég jó vétel. Úgy gondolom, hogy a <10k forintos kategóriához képest, ami a por egy részét visszafújja a lakásba egész más dimenzió ez az electrolux.

Előzmény: Teaway (7815)
Teaway Creative Commons License 2011.02.09 0 0 7815

"vastagabb szürke szivacsszerű szűrő" ---> ez a portartály-szűrő, vízzel és kézi mosogatószerrel mosható

 

"vékony fehér szűrő" ---> ez a motorszűrő, vízzel és kézi mosogatószerrel mosható

 

A HEPA szűrő a gép hátsó fedele alatt van, ahol kifújja a levegőt. Kiveszed, és megnézed, hogy milyen színű keretben van. Ha zöld, akkor nem mosható (de ez nem fordul elő, mert kék a keret)

Előzmény: AMDFan (7813)
AMDFan Creative Commons License 2011.02.09 0 0 7814

Óh közben megtaláltam a HEPA szűrőt a gép tetejében/hátuljában.

Szóval akkor ha jól gondolom a tartály hátuljában lévő szűrőt és a "motorvédő" vékony fehér szűrőt azt simán lehet mosni?

Előzmény: AMDFan (7813)
AMDFan Creative Commons License 2011.02.09 0 0 7813

Sziasztok!

 

Ma jött meg az Electrolux ZCX 6440, és ezzel kapcsolatban lenne egy két kérdésem.

A legfontosabb a szűrőkkel kapcsolatos: két szűrő van benne, egy a tartály hátuljában, ez egy vastagabb szürke szivacsszerű szűrő, kaptunk belőle egy tartalékot is. A másik pedig ez után egy vékony fehér szűrő. A használati utasítás nem egyértelmű szerintem, mert több típusról is szól, és több szűrőről.

 

Jól gondolom, hogy a fehér szűrő a hepa 12? Melyik szűrőt lehet kiöblíteni? Ha nem lehet vízzel tisztítani a hepa szűrőt akkor hogyan érdemes tisztán tartani?

 

A porszívóról egyébként eddig csak jót tudok mondani, az előző porszívóinkhoz képest más kategória, és a turbófej is nagyon hasznos.

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 7812

és ez miért jobb, mint a hagyományos porszívó? először arra gondoltam, hogy valami kompakt cuccot akarsz mondjuk ebédlőasztalt, konyhát gyorsan morzsamentesíteni, ha a rendes porszívót nem akarod használni....de aztán látom, írod a szőnyeget is...

Előzmény: Becky74 (7810)
Becky74 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 7810

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.

- Állóporszívót szeretnék, de olyat, ami aránylag erősen szív, nem dög nehéz, (és nem túl hangos). - Nem akksis (ilyenem van, Elektrolux, több mint 3 éves, de az akksija már gyenge), hanem hálózatról működőt szeretnék.

- Mindennapos használatra. (Pici gyerek miatt).

- Jó lenne, ha szőnyeget is jól szívna. (Igaz, csak egy szőnyegünk van, az elég nagy, de van egy takarítógépünk is, de azt nem szeretem, mert egy nagy monstrum, és nagyon hangos, fél tőle a gyerek is.)

 

Ilyeneket találtam eddig:

 

- Hoover FR 7183 Freerounder

http://www.chstore.hu/akcios-termekek-azonnal-akar-dijmentes-kiszallitassal/hoover-fr-7183-freerounder-raktarrol-allo-porszivo-5.html

 

- Samsung SU-3350    

http://www.eshop024.hu/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=65&page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=17970&category_id=1899&vmcchk=1&Itemid=65

 

- Ar -tech VCU 007   http://profibolt.hu/?prod=781&page=leir

 

- Ar -tech VCU006    http://profibolt.hu/?prod=775&page=leir

 

Mondjuk ezek közül a Hoover elég nehéz... :(

 

Szerintetek melyik a legjobb? Vagy ha tudtok más jót, légyszi, írjátok meg!

 

Köszi előre is a segítséget!

 

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 7808

egy árban van a kettő, nem??? régebben egy árban volt.

 

a 2-3 perc szerintem nagyon sok neki. és én hideg vízzel csináltam.

 

itt is sok a kosz nagyon, kertes ház, három gyerek, két kutya (igaz, csak nemrég bővültünk egyről kettőre:).....legó ismerős a tartályban: halál, azonnali tartályürítés:p :D

Előzmény: Törölt nick (7807)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 7806

állítólag négyet....de nem szabad dörzsölni, csak ráfolyatni a vizet.

én kettő után cseréltem, mert valami olyasmit szívtam fel véletlenül vele, hogy totál büdös lett a hepa is miatta...szóval azt nem tudom, hogy konkrétan hány mosást bírt volna, mert nem az állapota, hanem a szaga miatt le kidobva.:s

Előzmény: Törölt nick (7805)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 7804

A turbókefére szerintem sincs olyan nagy szükség, ha van megfelelő szívóerő, még szőnyegen sem. Lányaim hosszú hajszálaival semmi gond a sima szívófejjel sem, gyönyörűen felhozza, ami biztos, mert a csajok full szőkék, az egyik szobában pedig a szőnyeg csokibarna, szóval nagyon meglátszik rajta minden.

 

Csak két esetben szoktam a turbókefét használni

- ha átgőzölöm a szőnyeget (elég lenne a sima fej is, de más tudat...:D)

- amikor vedlik a skótom...na olyan porszívó nincs, ami azt felhozná a szőnyegről turbófej nélkül.

Előzmény: Helsinga (7799)
Amati SX Creative Commons License 2011.02.08 0 0 7802
Hát én megnéztem a miele szívófejét full gagyi a silencer-hez képest...
korom78 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 7801

Helsinga,Zeki3,Teaway !

 

Kösz a hozzászólásokat, csupa hasznos dolog.     

Helsinga Creative Commons License 2011.02.07 0 0 7800

Az elöbb lemaradt!

 

Én innen rendeltem porzsákot, hepa és Air clean szűrőt.

Futár hozta 3 napon belül egy ezres szállítási költségért.

http://miele.hu/hu/tartozekrendeles/porszivok/

Előzmény: korom78 (7796)
Helsinga Creative Commons License 2011.02.07 0 0 7799

Szia!

 

Az a helyzet, hogy a tegnapi nap, ( alig 3 hét használat után ) a fiam szönyegének takarítása közben a Miele S5211 ecoline green, sajnálatosan, de örömtelien kijelezte, hogy tele van!! a porzsákja.

 

Ez azért sajnálatos, mert hiába takarítottam a régebbi porszíttyákkal naponta, a lakás mint kiderült, poros és koszos maradt. Szóval keseregtem egy sort, aztán kicseréltem a zsákot, és az air clean szűrőt Hepára (rendeltem azt is a neten).

 

De! Mielött kidobtam volna a kukába a használtat, a kiváncsiság úrrá lett rajtam és megnéztem mitől is lett tele.

Írdatlan mennyiségű finom por, hajszál és szösz alkotta egyveleg volt benne!!

Sőt, megdöbbenésemre még a 6 évvel ezelöttről maradt szilveszteri konfetti is szembenézett velem, ami a parketta réseiben eddig háborítatlanul megbújt.

 

A lényeg! Örülök, mert most már tudom, hogy jó gépet vettem. A ház (két szint, kb.180m2) lassan de biztosan tiszta lesz. Lehet, hogy egy hónap elteltével megint cserélnem kell, de legalább az a tudat vigasztal, hogy nem a lakásban körforog az évek alatt felhalmozódott kosz, por.

 

Végül, az én gépemhez nincs turbokefe. Gondoltam rá, hogy majd veszek hozzá, de talán nincs is rá szükség. A fennt emlitett szönyegből így is felszipkázta az évek alatt beletaposott és a gyengébb gépek által ottfelejtett hajtömeget, pedig nem is használtam a legerősebb fokozaton.

A 6-os felemeli a szönyeget!! :))

Ja, és nem véletlenül lett tesztgyőztes, a csak 1300W-jával.

 

Remélem tudtam segíteni...

Előzmény: korom78 (7796)
Teaway Creative Commons License 2011.02.06 0 0 7797

Por. Csak így egyszerűen. Rövid o-val.

 

A kérdéseidre sajna nem tudok válaszolni. Az okot lásd a topiclistában.

Előzmény: korom78 (7796)
korom78 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 7796

Szevasztok !

 

Már azt hittem pórszívó függő lettem. Beszippantott a net választéka. Régebben a cirokseprü vásárlás elött  nem kellet ennyit dekázni.

Nálunk a lakásban két boxer kutyus  bohóckodik. Trendik vagyunk allergiából is.

Erre keresem a megoldást.

 

Mindenesetre a fórum sokat segített, gratula a visszajáróknak az ötletekért és köszönet a sok infóért. Előbb a vizes szippantyukról mondtam le, majd -most úgy tünik - a pórzsáktalanokról is. Pedig pont azt szerettem volna elkerülni h pórzsákért keljen rohangászni. De úgy tünik, ha az ember jó minőséget akar nem ussza meg ezt sem , ahogy a Mielét sem.  

Találtam egy fórumot ahol 9 német ember mond véleményt a Miele Eco Line green S5211 turbo kefés változatáról. Csak jót irtak. Vhol 65.500 ft-ért láttam is. Most ez lenne a top elsőm.

 

Amiről még nem sikerült felvilágosulni.

 

1. Mennyi ideig tart ki 1 db azt hiszem  Air Clean G/N tipusu pórzsák ? Mi másnaponta pórszívózunk 100 nm.-en. Naponta többször felmosunk, de a felmosórongyról nincs kérdésem :)   

2. Pórszagu lessz e a müvelet, ha csak akkor cserélem a zsákot ha már jól megtelet ?

3. Vidékről mennyire költséges és macerás a beszerzése ? (a Kékestető alatt lakunk. )

 

Ha valakinek van pórzsákos Mieléje vagy ötlete ,a válaszát előre is megköszönöm. 

Amati SX Creative Commons License 2011.02.06 0 0 7795

gondoltam már rá reggel, amikor nézegettem, de egyelőre nem este neki barbár módon, még próbálkozom...

Előzmény: Törölt nick (7794)
Amati SX Creative Commons License 2011.02.06 0 0 7793

nekem nem kell sörtés (csak sertés) :D

 

megnézem ezt a miele kefét, az lenne az igazi nekem, én folyamatosan fals levegővel szipkázok sörte nélkül, főleg hátul megemelve a fejet, de ha kell elöl is, tud ez a miele valamit, ez nem vicc, ugyanis ha előre tolod felemelkedik és beszippant mindent nincs útban a kefe, hátrafelé ugyanez, közben középen se tapad le a fej. briliáns, kár hogy ezt korábban nem mondtad :D

 

ez már tiszta porszívózáselmélet...

Előzmény: Törölt nick (7792)
Amati SX Creative Commons License 2011.02.06 0 0 7791

na meg is van a szívófej:

http://shop.electrolux.hu/node544.aspx?wscid=21&wssubcid=28&wspartno=9001662106

 

vagy, még egy lehetőség, ez az adapter, amivel a régi fejet tudom rácsatlakozatni:

http://shop.electrolux.hu/node544.aspx?wscid=21&wssubcid=33&wspartno=9001967166

 

Nem akarom feladni, mert maga a porszívó kurva jó...

Amati SX Creative Commons License 2011.02.06 0 0 7790

Point most újult meg az electrolux honlapja, amin már szerepel:

http://electrolux.hu/Products/Padlóápolás_és_légtisztítás/Hagyományos_porszívók/UltraSilencer/ZUS3922R

 

Egyébként meg az előző témámhoz, nézegettem a szívófejet, a sörtéken elöl-hátul 3x2 mm-es lyukak vannak, esélytelen vele ennél nagyobb darabokat felszedn, csak ide-oda lökdösi. Nem tudom ez kinek jó, max a kocatakarítóknak, ma a régi porszívómmal takarítottam, nincs időm hülyéskedni, rendelek hozzá egy padlókefét sztem, de ha azzal se lehet takarítani, eladom az egészet a francba, és veszek egy egyszerű fapadosat, amin nincs sörte, és nem nyeklik-nyaklik ennyire a fej, így nem tapad rá a padlóhoz, és tudok vele a fej hátsó részét kicsit megemelve porszívózni (nem csak port)...

Előzmény: Mosón (7787)
Teaway Creative Commons License 2011.02.05 0 0 7789

Mr.Dimitrij fórumtársat kérdezd, neki van.

Előzmény: Bz81 (7788)
Bz81 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 7788

Szaisztok!

 

A Samsung VCC4795H3KXEH porszívóról vagy a Samsung VCC4780V32/XEH van valakinek tapasztalata?! Köszönöm a segítséget előre is!

Mosón Creative Commons License 2011.02.04 0 0 7787

Én is a 3922-vel szemezgetek, de sehol sem találtam a szíváserősségét. Ha neked ilyen van, akkor megtudnád ezt mondani, hogy mennyi?

Előzmény: Amati SX (7786)
Amati SX Creative Commons License 2011.02.04 0 0 7786

pontosítanám magamat, 9 m-es a kábel, úgy látszik a boltban nem sikerült fullra kiráncigálni, itthon meg csak húzom-húzom, mondom valami nem stimmel, lemértem 9 m-es, ez tetszik.

 

most nézem az egyszerűbb/könnyű electrolux szívófejeket, mert ez a birodalmi lépegető ami van hozzá katasztrófa...

Előzmény: Amati SX (7782)
zserrbo Creative Commons License 2011.02.04 0 0 7784

Szerintetek megéri a ZCS-6930(32500ft) a +7500ft-ot ZCX-6440(25000ft)-el szemben? Úgy néztem ugyanazt tudja mindkettő.

Amati SX Creative Commons License 2011.02.03 0 0 7782

épp időben jöttem látom :D

 

egyébként tisztába téve az új ZUS sorozat tagjait (mind az edigital, mind a MM katalógusa rossz, a markabolt.hu-n is most írták át jóra az adatokat) a 3922 piros és kék (R és B) 7-m-es kábellel van, és nincs a markolatnál külön fogantyú egyik szín esetén sem(a markabolt oldalán a kéknek a képén szerepel ilyen, a pirosén nem).

 

A 3932G (azaz aranybarna) ezzel ellentétben, fogantyús és 9-m-es kábellel jön, és egy ötössel drágább. A többi stimmel.

Előzmény: Teaway (7781)
Teaway Creative Commons License 2011.02.03 0 0 7781

Topiclista (minden 2. hónap első hetében frissítve, 11/02):

 

Electrolux ZCX 6205

tunderlala-3, .ISU., Lacivill, tara, pohikopó, zoomka, 1Kattka, nyikszi,

zabadakk, Dimebag Darrell, Szlivvia, CM5105, skoszi, Teaway, monkat,

zolidd, maczy, SZEGECS, Degeczi, Picmac, malachus, Freezer2,

Várszegi Viki, Édesmézz, multiplas, kriszilvi, nabala2

 

Electrolux ZCX 6440

Ariadne12, yetaj, párizsilány, fjcquazar, Mirtin, .ISU., jnka, Wiger, Boery

matyobaba, abyx, yellowhornet, whiterabbit, sylvestris, pisztacia2, kircsi21

Borzolt kedély :), krem, Egyen Bela, [Michael], luciferk, zorka2, bohókása

kiscsillag 1, stewe_, hzolee, drv, vikiviki, konos, MeeCeeke, schmo, Whale

-sanci-, mn1, cumeszk, Derszu Uzala, elesek, Road. (1hétig, utána Lux…)

lósün, Gepesz35, Nashville1974, Tyh, borzan, tartlev, atthany, katka51

AiRLAC, benőbéka, and1973, Torototto, dhcodoki_, merQree

 

Electrolux ErgoEasy

kelist

 

Electrolux ErgoSpace XXLTT11

blg

 

Electrolux ZE 355

Eryka-

 

Electrolux Z8810

zsuuzsa, Roberto1984

 

Electrolux ZSC 6920

Anders55

 

Electrolux ZUS 3922R

Amati SX

 

Electrolux ZUS 3920

yanka76, Rihi11, Garfield007, dorothy79

 

Electrolux ZAC sorozat

Zeki (tiltólistás, nem ajánlott)

 

Beez VC-M-1600-Y

kovecsesp

 

Bosch BSG 61833

kspacey, Notte

 

Daewoo RC-3202 FRA

Mihaly9

 

Daewoo RCC-2508BR

Krepuska, Mr.Dimitrij

 

Dyson DCO2

Hangszoros

 

Dyson DC23 allergy

J1ellenor

 

Kärcher T 12/1

apci500

 

Miele S5781

krisztianxxx

 

Miele S5780

Zeki (nincs vele megelégedve – ár/érték aránya harmatgyenge)

 

Miele S5211

kspacey, Helsinga

 

Miele S4212

Juds

 

Miele S4211

kakaduuu

 

Samsung SC 9560

p.lac

 

Philips FC 9222

meszipeti

 

Philips FC 9174

DvájtMekKlászki, gaborci, mycene

 

Philips FC 9164

vakegér789

 

Philips FC 9067

Bubó Bubó

 

Samsung SC 9150

nagya2, IMi, Pharaoh85, napalm., pitman, ndber, krisztian98, Tucsi77

 

Samsung SC 91E0

gdz, csephadaro

 

Samsung SC 8442

lipi88

 

Samsung SC 7060

Nyekurity_ , Max8,   

 

Samsung SC 5225

Kisb4

 

Samsung SC 4795

Mr.Dimitrij

 

Samsung SC 4550

Vadkaka, Oki-doki, conrat, UseR

 

Samsung SC 4321

Bockó gazdija, Palga79, lac-01, Kathy8

 

Sencor SVC-730 Green

emre01

Amati SX Creative Commons License 2011.02.03 0 0 7779

csatlakotam az újporszívósok táborához, egy Electrolux ZUS3922R-el, most a MM-ban annyira lent lett az ára (38eHUF), hogy el jött az idő, meg kellett venni. a porszívó maga nagyon jó, nekem inkább a "fegyverzettel" van bajom, de ezt előre tudtam, és minden mai porszívó ilyen, kell a parasztvakítás, minél nagyobb fej, teleszkópos cső, rohadt nehéz, nem emelgetni való. arra nagyon jó, hogy ha adott egy nagy terem, nincs benne semmi, azt kiporszívózzuk vele, de egy lakásban, ahol ezer apró zug-sarok, bútor-fotel-kanapé alja stb van, és ráadásul ne csak a padlóban gondolkozzunk, esetleg kanapé-ágy ülőrésze, porszívózható asztaltető, vagy egy-egy karfa, párkány, etetőszék, szék, ilyesmi, ott ez batár-brutál nagy, nehéz, és kezelhetetlen az egész. egyszerűen nem elég mozgékony-flexibilis-könnyen kezelhető.

tegyük még hozzá, hogy a padlókefe is csak arra jó, hogy ne karcolja a padlót, egyébként az is a porszívózás hatékonyságát csökkenti, mivel csak ide oda lökdösi söpri maga előtt-után a szemetet, pl egy nagyobb darabot esélytelen vele felszippantani így.

összességében lassabb és körülményesebb így a porszívózás, és nehezebb is, nem is beszélve arról, hogy sokkal kevésbé precíz.

de ez nem az electrolux-nak szól, mert ennek a feje még nem is tartozik a legnagyobbak közé, csak az egész parasztvakításnak, ami már megint a használhatóság/hatékonyság rovására megy...

 

porszivoszerelo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 7775

A Karcher jó erős ipari gépeket csinál, szerintem nem jársz rosszul vele. Mindenesetre hobb, mint a hasonló árszintű Samsung vagy LG. Persze, akinek Miele van, az mosolyoghat, hisz ő a Főnök. :)

Előzmény: petya1981 (7771)
Mosón Creative Commons License 2011.02.03 0 0 7773

Néztem a kistestvérét a ze355-öt, vagy a zus3922-t. Azt hiszem az utóbbi szimpatikusabb.

Samsungról mia véleményed? Néztem az sc6260-at.  

Előzmény: Törölt nick (7770)
petya1981 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 7771

porszivo vásár elött állunk egy megbizhato,tartós porszivót szeretnénk venni max 20000ft.A Baumax mostani akciójába van egy karcher száraz-nedves 12000w 14900ft,tudtok erröl a tipusról valamit......vagy esetleg valami mást tudtok ajánlani?

Mosón Creative Commons License 2011.02.02 0 0 7769

Sziasztok!

 

Remélem jár erre valaki!-segítség kellene. Napokóta nézegetem a porszívó kínálatot, de minnél többet nézem, annál inkább nem tudom mit kellene venni.

Minden nap használom a lakás 75nm.

-porzsákos vagy tartályos?-mit ajánlanátok

-legyen jó erős és természetesen csendes

-HEPA 12 vagy 13

-Nem szeretnék méreg drágát, egy közép kategóriával beérem. (30,000-max.45,000)

Nézegettem electroluxot, philipset, samsungot. Előre nem jutottam, csak bekavartam magam.

Előre is köszi a segítséget!

Teaway Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7768

Kösz, csak hogy pontosan írjam fel a listára, amely egyébként készen van.

Előzmény: Helsinga (7767)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.29 0 0 7767

Bocsánat félreírtam, még jó hogy Zeki3 tudja milyen porszívót vettem. :)

S 5211 a jó.

Előzmény: Teaway (7765)
Teaway Creative Commons License 2011.01.28 0 0 7765

Ezt írtad:
"Hahó! megvan az új porszívó!  Miele S 5211 Ecoline green!!!!"
...
"Nagyon meg vagyok elégedve a Miele S 5210 Eco Green-nel"

 

Most akkor melyik???

Előzmény: Helsinga (7763)
conrat Creative Commons License 2011.01.27 0 0 7764

Ott most kb 24900+ szállításért-ért látok, és az elektroudvarban. Te kitől vetted?

Előzmény: merQree (7740)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.26 0 0 7763

Hali!

 

Gratula a Bosch-hoz!

Szíved joga milyen porszívót választasz magadnak, az igényeidnek megfelelően. :)))

 

Csak annyit, hogy  "egy rutinos takarítónő" nem követ el ilyen bakklövést.

Én pedig otthon az vagyok és még sohasem tettem kárt a gépeimben.

 

A fedélnek nincs semmi baja, feltéve ha nem feszegetik, vagy rántják ki akkora erővel a porzsákot mint Rambo.

De ennyi erővel bármelyik márkának lehetnek gyengéi.

A mai világban pedig hidd el, hogy számít, mennyit is fogyaszt a porszid.

 

Ezért van nekem Miele 1300 Eco gépem. Lehet nem fog menni 20 évig, de esélyes.

A szintén Miele mosogatógépem közelebb van a 30-hoz, mint a 20-hoz.

 

Előzmény: Notte (7761)
Notte Creative Commons License 2011.01.26 0 0 7761

Mintegy 1000 hsz-t átfutva tegnap döntöttem, és a soroksári MM-ban megvettem egy Bosch BSG 631833-at. Német gyártmány, 400 W szívástelj, tudja, amit kell, és már ki is próbáltam, eddig öröm. nem nagyon vannak rajta gyanúsan gyenge pontok. Azért megnéztem az egyik  Miele S4-est, és két S5-öst is: az S4-nél nevetségesen vékony műanyag darab tartja a fedelet, ha ki van nyitva. Egy rutinos takarítónő egy sec. alatt töri le az egészet, és akkor annyi. Az S4 és S5-re egyaránt vonatkozik, hogy 65-67 ezret talán nem érdemes azért fizetni, hogy max 1800 W helyett 1300W-ot vegyen fel, és hogy 10 év helyett 20 évet ígérjen magáról, ugyanis 20 év múlva lehet, hogy por sem lesz, nemhogy Miele porszívó.

 

A kedves fórumozóknak nagyon hálás vagyok, mert nagyon rövid idő alatt nagyon sok információhoz jutottam itt. Százszor többet ér sokféle felhasználó sokféle véleményét olvasgatni, mint a gyártók saját öntömjénezését, vagy a műszaki adatokat. (Bár ez utóbbiak is fontosak azért)

 

Köszönettel...

 

 

 

 

 

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 7760

Figyelj...majd ha vedlik a kutyám és tele lesz a szőrével a szőnyeg, meghívlak egy porszívózásra, hogy érezd a különbséget a "sima" és a turbó fej között, azután nem írsz majd ilyeneket ide, hogy marketing duma:D

 

 

:p ;)))

Előzmény: Anders55 (7757)
Lacivill Creative Commons License 2011.01.25 0 0 7758

Szerintem akkor mond majd róla véleményt ha már kipróbáltad. Egyébiránt mi nem adtunk érte pénzt, mert benne volt a csomagban.

Előzmény: Anders55 (7757)
Anders55 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 7757

Bírom ezt a TURBO-s parasztvakító marketingdumát. Mint az oviban. Ha egy autó nem TURBO-s, az már nem is jó! Nekem egyáltalán nem hiányzik ez a plusz tartozék. Külön is lehet kapni az Auchanban, megnéztem közelebbről hogy mi ez a nagy hipertalálmány. Nem egy nagy szám. Én például nem adtam plusz 7000Ft-ot a másik típusért csak azért mert adnak hozzá. (Olcsóbb utólag külön venni egyet,ha nagyon hiányzik.) 

Teaway Creative Commons License 2011.01.25 0 0 7755

Akkor én meg azt mondom, hogy webshop-ból vettel a porszívót és nem romlott el. Csak az egyensúly kedvéért.

Előzmény: zserrbo (7747)
Anders55 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 7754

Nem, ez csak un. pormágnes szívófejes. Turbo kefét a ZSC6930-ashoz adnak pluszban, de az már 33900Ft.

Előzmény: Törölt nick (7753)
Anders55 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 7752

Hello Zserrbo !  Electrolux 6440-es utóda a ZSC 6920 SuperCyclone. E-digitalban 26900Ft. Én az Auchanban 29900Ft-ért vettem. Nagyon jó gép tapasztalatom szerint.

Lacivill Creative Commons License 2011.01.25 0 0 7751
Előzmény: zserrbo (7749)
zserrbo Creative Commons License 2011.01.25 0 0 7749

Igen, de ha webshopról rendelem amik legtöbb esetben Budapesten vannak, én meg Miskolcon akkor nem tudom elvinni könnyen, de a felsorolt üzletek vannak itt Miskolcon is és be tudom vinni bármikor.

Előzmény: Lacivill (7748)
Lacivill Creative Commons License 2011.01.25 0 0 7748

Szerintem mindegy hol veszed, ugyanoda kell elvinned szerizbe!

Előzmény: zserrbo (7747)
zserrbo Creative Commons License 2011.01.25 0 0 7747

Hali!

 

Anno kinéztem a 6440-et, de akkor nem volt rá pénzem. Most lenne, de már nincs az edigitalnál. A gari miatt vettem volna ott, nem akarom webshopról, mert nálunk minden elromlik :D azt csak fizethetném a futárt. Nem vagyok otthon ebben a témában, tudtok vmit ajánlani az Edigitalról?

 

http://www.edigital.hu/Haztartas/Porszivo_takaritogep/Porzsak_nelkuli_porszivo-c2014.html

 

vagy cora, tesco, electro word, legutolsó esetben auchanban valami jó vételt tudtok?

 

28-nál többet nem adnék érte, 20-28 közt kellene valami jó.

 

por allerigás vagyok, tehát hepa szűrő alapfeltétel (lehetőleg amibe megy mosható), ahogy olvastam jobb a porzsák nélküli így olyan kellene; más külön igényem nincs, mert nem értek hozzá annyira

 

Előre is köszönöm a válaszokat :)

Helsinga Creative Commons License 2011.01.25 0 0 7745

Na megvolt a hétvégi nagytakarítás!

 

Nagyon meg vagyok elégedve a Meiele S 5210 Eco Green-nel. A régi porszívóim teljesítményével annál kevésbbé.

A porzsák semmit nem enged ki magából, a motortér tiszta, a motorszűrő fehér.

Sajnos a super air clean szűrő már a tetején is sötétszürke a szennyeződéstől, amit a régi gépeim visszafújtak a lakásba.

Azt hiszem ezt hamarosan cserélnem kell, mert nem fog bírni 1 hónapot sem a 8 helyett!

 

A hangja írtó csendes, attól függetlenül, hogy már vannak halkabbak is. A szívóereje pedig az 1300-as ECO motorhoz képest is elképesztő. Max. teljesítményen rá kell állnom a szőnyegekre mert felszedi a padlóról, :))) lejjebb is kapcsoltam.

 

Nem bántam meg, hogy hosszas vívódás után ezt a márkát és típust választottam. :)))))))

Anders55 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 7744

December 28-án vettem egy Electrolux ZSC6920 SuperCyclone porszívót. Sokat keresgéltem a neten mielőtt döntöttem volna. Az előző szippantyú egy vizes DeLonghi volt, attól gyorsan megszabadultam. Még egy ekkora rakás sz.rral nem találkoztam mint az! Senki ne vegyen olyat csak ha idegbajt akar kapni. Először is mikor bekapcsoltam azt hittem egy Boeing utasszállító akar felszállni a szobában. Ezt még elviseltem volna ha normális szívóereje lett volna. De nem; olyan gyenge volt mint a harmatos libaszar! 1600W-tól azért többet vártam volna. Na meg az ára sem volt baráti. Mindegy, ezt buktam. Én voltam buta, hogy nem néztem utána a neten, mit írnak róla. Aztán úgy döntöttem veszek egy másikat, de előtte vizsgálódok a neten. Hosszas rágódás után kikötöttem az Electrolux-nál. Az Auchanban láttam meg először élőben a kiszemelt típust, és megtetszett egyből. De nem is a kinézeten volt a hangsúly, hanem a tudásán. Az eladó készségesen bekapcsolta nekem, mikor megkérdeztem hogy lehet-e próbálni. A hangja elfogadható, a szívóereje meggyőző. Megvettem és otthon rögtön munkába fogtam. Azóta használom, és nagyon meg vagyok vele elégedve. 3 szippantásonként szoktam a motorvédő szűrőszivacsot kimosni. A tartályát könnyű üríteni. 

Teaway Creative Commons License 2011.01.23 0 0 7743

Felírtalak! (a frissített listában leszel benne a többi új tulajjal, kb. egy hét múlva)

Előzmény: merQree (7738)
merQree Creative Commons License 2011.01.23 0 0 7742

Köszönöm a jótanácsokat!

Előzmény: tunderlala-3 (7741)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 7741

Hát ez nem fog jót tenni neki, illetve a pénztárcádnak inkább, hogy a hepát elmosod minden porszívózás után!!!:O :O Ilyet még nem is hallottam....a mosható hepának sem igazán tesz jót a mosás, mivel papírból van....szerintem max. 2x bírja ki, utána csere, hiába mondják, hogy 4 mosást bír. Én két év alatt 2x mostam, utána cseréltem ki.

Eleinte a tartályt én is elmostam minden porszívózás után, aztán rájöttem, hogy tök felesleges, az első szippantás után megint piszkos lesz úgyis. Átlag havonta egyszer szerintem bőven elég a tartályt és a szivacsszűrőt elmosni, de a hepa-t ne mosd!!!

Előzmény: merQree (7738)
merQree Creative Commons License 2011.01.22 0 0 7740

Én az ármatárix-on vettem, 24500 pénzért

Előzmény: conrat (7739)
conrat Creative Commons License 2011.01.22 0 0 7739

Hol lehet még jó áron 6440-est kapni mosható szűrővel? ( olyan bolt érdekel ahol normális gari és kiszállítás van. Szüleimnek kellene valami jó porszívó)

merQree Creative Commons License 2011.01.22 0 0 7738

Nos, megvolt az Electorlux porszívó tesztje, végigmentem vele a lakáson. Nagyon alapos munkát végzett, a turbófejjel gyakorlatilag olyan volt a szőnyegek porszívózása, mintha söprögetne az ember. A porszívó nagy előnye, hogy magas termetemnek is megfelel, azaz nem kell görnyednem, kihúzva tudtam vele pórszívózni. Hálából, amiért ilyen jól dolgozott, nagyon alaposan elmostam minden részét :)

A HEPA szűrőre rá is van írva, hogy mosható, és volt benne még egy szűrő, amit szintén elmostam, mivel még rá is festették, hogy melyik oldalról kell a vízzel öblíteni.

Szóval kérem, hogy a topicfelelős majd írja be a nevemet az elégedett felhasználkók lelkes táborába. ;)

cumeszk Creative Commons License 2011.01.22 0 0 7737

A barátnőm most vett egy 74-est, nagyon boldog vele.

 

Majd számolj be róla.:)

Előzmény: annmr (7736)
annmr Creative Commons License 2011.01.22 0 0 7736

Szia!

Már reggel óta olvasom a fórumot és megtaláltam a Philips 9174 és 9170-es porszívóit. A teljesítményük egyforma, a különbség a turbó szívófej.

Az Electroluxot hagyom valószínűleg. De azért azt is megnézem. Remélem, az Arénában mindegyiket ki tudom majd próbálni!

 

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: cumeszk (7735)
cumeszk Creative Commons License 2011.01.22 0 0 7735

Nézd meg a Ph...is  FC 9174-est, na annak brutális a szívóereje, nem is tudom, kell-e ennyi...

 

Nekem is 6440-esem van (éppen a topik jóvoltából), nem hullik szét, nem tört le belőle semmi, pedig szép nagy területet pucol, és minden porszívózás után kiürítem a tartályt.

 

 

Előzmény: annmr (7732)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 7734

6205 igen, én vettem legeslegelőször:p

Hát ennyiért a férjem megütötte valamivel, hogy lett rajta egy kis dudor, azóta nem esik szét.:D

Előzmény: Törölt nick (7733)
annmr Creative Commons License 2011.01.21 0 0 7732

A Samsungom szétesik és nem azért, mert barbár vagyok, hanem egy idő után túlmelegedett és elgörbült a műanyag, így nem passzolnak az alkatrészek pontosan . Celluxszal van összeragasztva a hepa tartórácsa.

Nem ismerem ezt a típust, úgyhogy nem tudom eldönteni, hogy kinek van igaza. Már elhatároztam, hogy nem adok 100.000Ft-ot a porszvóért. Ezt két kivétellel mindenki dícséri, úgyhogy lehet, hogy ennél maradok.

Előzmény: tunderlala-3 (7731)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 7731

Hát, talán nem kellett volna figyelmen kívül hagyni azt a bizonyos ár-érték aránnyal kapcsolatos hozzászólást sem!

 

Aki meg letörte a portartályról a fület (vagy zárópöcköt, vagy mit) és utána panaszkodik az anyagminőségre....háááát....én is simán le tudnám törni, ha barbár lennék:)))) Lassan 3,5 éve használom, de még egyben van.

 

Természetesen vannak sokkal szuperebb porszívók, sokkal jobb anyagból összerakva, amik egyébként ugyanazt tudják, mint ez, de nézd meg az árukat....

Előzmény: annmr (7730)
annmr Creative Commons License 2011.01.21 0 0 7730
Előzmény: Lacivill (7728)
annmr Creative Commons License 2011.01.21 0 0 7729

köszi!

Még nem sikerült dönteni

Előzmény: Törölt nick (7727)
Lacivill Creative Commons License 2011.01.21 0 0 7728

Érdekes, az elődjével együtt csak ezen a topikon van vagy 60 felhasználó , és még nemigazán szidták!  Melyik az a  másik sok hely?

Előzmény: annmr (7726)
annmr Creative Commons License 2011.01.21 0 0 7726

Szia!

Köszönöm a válaszokat.

A ZCX 6440-t néztem már, de azt írták sok helyen, hogy gagyi anyagokból van, szétesik. Erről mi a véleményed?

 

A  Mielét nem ismerem, de jól hangzik.

 

Esetleg van tapasztalatod az Electrolux Z8870 Ultra One-nak kapcsolatban? Egy értékelést találtam róla összesen magyar oldalakon.

 

Előzmény: Törölt nick (7725)
annmr Creative Commons License 2011.01.21 0 0 7723

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni.

Az ár mindegy. A lényeg, hogy Pesten a belvárosban sok por jön be az ablakon, amit a szőnyeg beszív, a legapróbb port is ki kellene szednie. Nem kell semmilyen extra funkció. Csak azt várjuk el, hogy rendesen felszedje a port.

Árhatár gyakorlatilag nincs, de nem muszáj drágának lennie:). Nem a legdrágábbat, hanem a legjobbat keressük kb. 100.000Ft-ig

Előre is köszönöm a segítséget!

Helsinga Creative Commons License 2011.01.20 0 0 7722

Nem arról van szó, hogy nem bízom benne. Csak Te régebb óta használod a pórszívód, van tapasztalatod - mit, mikor cserélsz benne. Én csak próbálok a bevált dolgokról tájékozódni és alkalmazni.

Előzmény: Törölt nick (7721)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7720

Értem. :))))

 

Csak kell valami viszonyítási alap. Nem akarom mostanában kinyírni a "drága" gépet.

Előzmény: Törölt nick (7719)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7718

Nehéz elhinni hogy 8 hónapig kibírja a szűrő, ha már két nap után szürke!

Hihetetlen.

De mivel Neked régebb óta van meg a Miele, én is így fogok kalkulálni.

 

Köszi a segítséget.

Előzmény: Törölt nick (7717)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7715

Ok, akkor no para.

 

De, Te milyen időközönként cseréled az air clean szűrőt? - nálam is megy minden nap az alsó szinten a gép. Hetek-hónapok?

Előzmény: Törölt nick (7714)
Lillulu Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7712

Sziasztok!

Ha valakinek véletlenül Hauser wv 1600-as vizes porszívója van, az legyen szíves, írja le a tapasztalatait! 20 ezer körül van, ennél sokkal többet nem szeretnék porszívóra költeni. Semmi extra igényem nincs, a pollenallergiám miatt hajlok inkább a vizes felé, bár eddig is megvoltam a porzsákossal. Előre is köszönöm a válaszokat!

Helsinga Creative Commons License 2011.01.18 0 0 7711

Nálad mennyi időt bír ki ez a szűrő? Az eladó azt mondta, hogy kicserélhetjük mi is Hepára, de akkor inkább rendeljem meg a Miele katalógusból (adott ) mert náluk drágább ha venni akarok. Ha porzsákcsomaggal együtt veszem akkor olcsóbb, és 10 ezer pénz felett ingyen kiszállítják. Ja és még valami: a gép tetejében van még valami fekete szűrő is - azt hogy lehet majd cserélni? Nem tudtam rájönni...

Előzmény: Törölt nick (7710)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.18 0 0 7709

Na végre enged válaszolni a fórum!

 

Szia Zeki!

 

A Média Mark-ba vettük 64.500-ért.

És igazad volt ez az 1300-as motor is úgy sziv, hogy felemeli a szönyeget, pedig a mindennapos (ECO) használaton áll a kapcsoló.

A porzsák jól van benne, mert a motorszűrőn nincs semmi, az hófehér és a gép belseje is, pedig nem kíméltem.

Előzmény: Törölt nick (7708)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.18 0 0 7707

Az elöbb lemaradt hogy: a Super Air Clean szűrő az első használat után már szürke!

Hogy fog ez kitartani nekem akár 1 hónapot is?

Helsinga Creative Commons License 2011.01.18 0 0 7705

Hahó! megvan az új porszívó!  Miele S 5211 Ecoline green!!!!

Este már be is fogtam a drágát. :))))))) az S 4222 tényleg kicsi lett volna a házhoz.

   Super Air Clean szűrő

merQree Creative Commons License 2011.01.17 0 0 7704

Ma elhoztam a porszívót, beindítottam pár perc erejéig, brutális hangja van :)

pitman Creative Commons License 2011.01.17 0 0 7702

Elképzelhető, hogy a modernebb gépeken ezen már fejlesztettek, és ott nem annyira csökken a szívőerő, de csökkennie kell.

Előzmény: Törölt nick (7662)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.16 0 0 7701

6 :)))

 

1. Hitachi 1100

2. Siemens ( ezt vettem 10 éve, még most is müködik, de már többet fúj, mint szív )

3. Samsung Easy 1300

4. Tescos vacak hengerszűrős ( utáltam, látványosan landolt a a kukában )

5. Elektrolux ( tönkrement a motor )

6. LG turbo Z 1500

Előzmény: Törölt nick (7700)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.16 0 0 7700

Tíz éve vettem utoljára porszívót, a többit innen-onnan kaptam.

 Ha nem vagyok indiszkrét, mennyi porszívó fordult meg a kezeid között összesen az elmúlt 10 évben?

Előzmény: Helsinga (7693)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.16 0 0 7699

Hát,....nem is tudom.....talán...  XXDDD

Előzmény: tunderlala-3 (7698)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.01.15 0 0 7698

De abból már csak egyet veszel, ugye? :p :D

Előzmény: Helsinga (7695)
Teaway Creative Commons License 2011.01.15 0 0 7697

Majd írj róla pár sor, és felkerülsz a listára!

Előzmény: Helsinga (7695)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.15 0 0 7695

S4222 a befútó. :)))))) ahhoz van mini turbókefe. A Te porszid sajna már a felsőkategória. Hétfőn megyünk és megvesszük.

Előzmény: Törölt nick (7694)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.15 0 0 7693

Nyugodtan lehet mosolyogni. :) Csak probálom megtalálni a legjobb megoldást ár-teljesítmány alapján. Tíz éve vettem utoljára porszívót, a többit innen-onnan kaptam. Zeki3 sincs teljesen megelégedve a Miele-vel, akkor én annyi pénzért miért ne vehetnék kettőt? Nem szoktam ennyire határozatlan lenni, de most jól akarok dönteni, hiszen volt már itt olyan aki befürdött a választott porszívójával. Azt mégsem mondhatom, hogy bocsi mellényúltam - vegyünk másikat.

Előzmény: tunderlala-3 (7692)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7692

HÁt hallod én is tudok takarítani, de ő aztán nem bízza a véletlenre, az fix! :O :DD

 

A férjét csodálom amúgy....:))))))))))

Előzmény: Törölt nick (7691)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7690

Anyááááááám....:O :O :O :)))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (7685)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7688

"Ó mond, Te kit választanál?"

 

Esélyes lehet a dolog, de ha kettő van és valamelyik elromlik ( ezt csöndben írtam ) akkor még ott a másik.

 

Tudom, tudom a Miele nem romlik el, de jártam már úgy, hogy egy sem volt két hétig.

Majdnem bele öszültem.

Előzmény: Törölt nick (7687)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7686

1. Mert emeletes a ház, az én derekam meg propa.

2. Mert így ki tudom próbálni mind a kettőtt.

3. Ha már ennyi pénzt kapok rá, el is költöm :)))))))

4. A Miele még esélyes lehet.

 

Előzmény: Törölt nick (7685)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7684

Na az éjjel megálmodtam a porszínnnya kérdést!!

ZCX 6640 és ZE 355, kettő lesz egy áráért! Hétfőn meg is rendelem telefonon. Még elötte rákérdezek a bankáromra, mit szólna egy szép kis Miele szippancshoz...

merQree Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7683

Hétfőn megyek a Zelectrolux proszívóért... ;)

Pharaoh85 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7681

Hi!

 

Van vkinek tapasztalata a Sencor SVX 110 TB szívófej-ről?

Elvileg univerzális, főleg állati szört kellenne öszeszednie a szőnyegről. 

nagya2 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7680

Hali!!

Azért nézd meg ezt is:

 

http://www.olcsobbat.hu/haztartasi_gepek/porszivok/samsung_sc_91e0/

 

Nagyon halk, nem veszít a szívóerejéből, max teljesítményen porszívózva elfáradsz a fej tologatásban :-))

Üdv Nagya

 

 

Előzmény: Helsinga (7676)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.13 0 0 7677

Tudom, hogy olvastam már többször a listában, de neked melyik van meg? Ha jól emlékszem akkor Te nem vagy vele megelégedve úgye?

Helsinga Creative Commons License 2011.01.13 0 0 7676

Na ez elnyerte a tetszésem. bika motor és fekete.

http://www.modernkonyha.hu/konyha/porszivo/miele-porszivok/miele-s-5211-melyfekete-padloporszivo

 

Ez volt az utolsó amit megnéztem, a többi már túl drága. Sajna ez is.

 

Azon mosolyogtam amíg nézegettem őket, hogy elég érdekes színviláguk van a Miele tervezőknek!:))

 

 

Előzmény: Törölt nick (7675)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.13 0 0 7673

WOW nem rossz, de 1300-as motor? Nem gyenge az? És csak annyir ír hogy Hepa szűrő, de számot nem! Itthon csak én nem vagyok allergiás! Baccus, most már télleg nem tom mit akarok!!! :))):(((  Nagyon köszi, hogy segíteni próbálsz:

Előzmény: Törölt nick (7672)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.13 0 0 7671

Nem nem ez volt, ennek legalább szép színe van! Az valami elég ronda barna volt mindenhol.

A másik elég jól néz ki.:)) csak a szívóerőről van csend a leírásban.

Előzmény: Törölt nick (7669)
soppingfüggő Creative Commons License 2011.01.13 0 0 7668

Holnaptól a Hoover Sprint féláron a Tescoban.

Helsinga Creative Commons License 2011.01.13 0 0 7667

Azon gondolkodom, rendelek neten egy topikporszívót, (ott még lehet) aztán veszek mellé egy pozsákosat is. Ha a kettőt egyszerre beindítom, már több mint 700w-om van. :)))))))

Kicsit hüle vagyok, de nagyon elfáradtam, olyan cuccokat akartak velem megvetettni!!!! Volt Miele 40-ért, de annyira gagyinak látszott( Bocsi Miele gazdák ), hogy meg sem néztem.

Előzmény: Törölt nick (7666)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.13 0 0 7665

Ez sem jött össze ma. Lejártam a lábam, az összes fellelhető műszaki áruházban voltam, még a Tescoba is benéztem. Egyedül a Médiaá-ban volt 3! azaz 3 Philips típus. Köztük az Fc9174 (piros) amit kinéztem magamnak. Na mit mondjak: bemutató darab, de szerintem valaki kicserélte a 9170-es gégecsővére, meg fejére, mert ennek turbókefésnek kellett volna lennie. Nem azvolt! Ráadásul nagyon ronda kékeszöld volt a keferésze kétoldalt, pedig a képeken sötészürkének látszik. Az eladó... na inkább róla semmit. Röhej, hogy egy ekkora városban ( Pécs ) egyetlen helyen van az a típus amit szeretnék, abból is csak egy, ráadásul buherált, potom 59.900-ért! Most kicsit elkenődtem!

 

 

Helsinga Creative Commons License 2011.01.13 0 0 7664

:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Ma megyek körútra.

Előzmény: Törölt nick (7663)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.13 0 0 7661

Ajajaj! Akkor most mit tegyek? Már beleéltem magam a porzsákos 500w-os Philipsbe. Vegyek ilyent is, olyant is? Az lenne a legjobb!

De a sláger poszívót már nem forgalmazzák!!! Meg aztán milyent vegyek porzsákosból ami jó is 30 ezer pénzért? Kb. 60 e a büdzsé.

Összekavarodtam...

Előzmény: pitman (7660)
pitman Creative Commons License 2011.01.13 0 0 7660

A szívőerő azért csökken, mert a porzsák eltömődik a finom porral. Valószínűleg hiába veszel erősebb gépet, ott is ez lesz a helyzet.

Én is javasolnám a korábban Nagya által említett samsung proszívót. Annál nem számít, mennyi por van a tartályban, állandó szinten marad a szívóerő.

Előzmény: Helsinga (7656)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.11 0 0 7658

XD, Sajna nincs 100 ezres mosolyom, talán 60-ig még el tudom kanyarítani a szám.

Előzmény: Törölt nick (7657)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.11 0 0 7656

Na igen porzsákos lesz a nyerő, és azt hiszem Philips. Most néztem utána és a jelenlegi LG turbo Z elvileg 330w-os. Csak azt tudnám, hogy hová tünik belőle a szívóerő porzsákcsere után a harmadik alkalomra. Biztos világgá megy, mert benne nem marad, pedig aztán tutujgatva volt, és van, a zsák meg negyedig sincs tele. Azért gondoltam, hogy az 500w-os jobb lesz, abból talán a takarítás végére is marad valami. És a legjobb: fogyni, meg erősödni egyszerre elég jó alternatíva, ha majd belekapaszkodom a csőbe. Api kétszer fog örülni: 1. új porszívó, tiszta ház. 2. jól kinéző feleség, akivel nem lesz jó újjat húzni, mert kimuszklisodott. :)))

Előzmény: nagya2 (7653)
Bz81 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 7654

Sziasztok!

 

valaki ismeri ezt a porszívót:

 

http://www.argep.hu/trend/SAMS/Samsung-VCC-5225.html

 

A médiába árulják 15 ér, megér ennyit?!

nagya2 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 7653

Hali!!

Azt vesz amire gusztusa van(meg apócának). Mi eláttuk tanáccsal.

Üdv Nagya

Előzmény: tunderlala-3 (7652)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 7652

Ő porzsákosat szeretne, nem?

Előzmény: nagya2 (7650)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.11 0 0 7651

Azt hiszem, megnézem mind a hármat. A pínz meg: szépen rámosolygok Apára, és kedvesen megkérdezem, mennyire szereti az ő kis asszonykáját! A választól függ melyik lesz a befútó.

XDD

Előzmény: nagya2 (7650)
nagya2 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 7650

Hali

Azért nézd meg a Samsung SC91e0 tipusu porszívót is(35-40k közötti áron fut), nekem az elődje van (SC 9150-es már 3. éve megy), és semmi panasz nem van rá. Jól szív 1800w motor/370W szívóerő, porzsáknélküli Dyson technológiás pornyelő.

Üdv Nagya

UI: ha nagyon sok pízed van akkor Dysont ajánlom cca 70k körül kapni.

Üdv Nagya

Előzmény: Helsinga (7647)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 7649

Hát ennek igazán örülök:) Az enyém is...:D

Előzmény: Teaway (7641)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.10 0 0 7647

Ja igen, az az a márka amelyik megfizethetettlen. Tudom, csak most rövidítettem. Köszi a türelmet, na meg a segítséget. :))

Előzmény: Törölt nick (7646)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.10 0 0 7645

Bocsi, nem vagyok lusta, csak 3 estémbe telt végig olvasni a topikot. Na meg elég hülye vagyok, a teljesítmény, szívóerő, motor, két motor meg egyéb műszaki rengetegben.

Azt már tudom, hogy porszákos, HEPA 12-13 szűrős, a kék mosható, és hogy a motor elött meg után is legyen, a nyerő.

Csak gondoltam naív fejjel, megtudom, miért jobb a topikporszívó mondjuk a Philipsnél, vagy fordítva?

Tudom, hogy az FC9170-74 drágább és erősebb, de a többiek valamiért Lux-ot vettek?

Azért köszi a segítséget, ennyí infó után így is okosabbnak fogok látszani egy-két eladónál. :))

Előzmény: Törölt nick (7643)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.10 0 0 7642

Lehet hogy nyakamba veszem Pécs városát, na nem szó szerint. :))

Csak több infóval könnyebb lett volna. Köszi

Előzmény: Törölt nick (7638)
Teaway Creative Commons License 2011.01.10 0 0 7641

"Később sem lehet gond belőle?"

 

Azóta eltelt 2 és fél év, és prímán szuperál !

Előzmény: tunderlala-3 (3246)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.10 0 0 7640

HIHI! Köszi, akkor kilőve a LUX, a fene cipeli fel, s alá a lépcsőn.

Előzmény: nagya2 (7636)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.10 0 0 7637

Látom, kicsit elfáradtatok ebben a témában. Most komolyan, ha nem muszáj akkor nem adok ki 20 ezerrel többet, de egyik márkát sem ismerem. Próbálok okosan laikus, vagy laikusan okos?? lenni. Ha azt mondjátok nem kell 500w, mert a 375 is elbánik még a kutyaszőrrel, kevesebb a fentartási összege akkor a topikmárka lesz a befútó. Ha azt mondjátok gondolkodjak előre, és minnél nagyobb a szívóerő,annál jobb, akkor a philips még pár év múlva is toppon lesz. Nincs mese, ilyen csak egyszer adatik meg (sok pénz rá, és tiz évig csönd) nekem. Tud valaki érdemben is tanácsot adni?

Előzmény: Törölt nick (7634)
nagya2 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 7636

Hali!!

Vegyél Lux-ot, nem szív, ellenben dögnehéz, birja a strapát(ugrálni is lehet rajta), és kurv@ drága.

Üdv Nagya

Előzmény: Helsinga (7633)
Teaway Creative Commons License 2011.01.10 0 0 7635

Én csak a listát vezetem, vásárlási kérdésekben nem vagyok otthon:)

Előzmény: Helsinga (7633)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.10 0 0 7633

Már csak azt kéne tudnom, hogy milyen márka legyen az új koszfaló. Elektrolux avagy Philips?

Előzmény: Teaway (7632)
Teaway Creative Commons License 2011.01.10 0 0 7632

"Már csak azért is, mert az életben nem lesz a férjem még egyszer ilyen gáláns!"

 

Akkor lesz csak igazán az, ha az új géppel mindig ő fog takarítani.

Előzmény: Helsinga (7631)
Helsinga Creative Commons License 2011.01.10 0 0 7631

Sziasztok! Porszívó vásárlás elött állok. Ezt hozta a Jézuska, vagyis én döhthetem el (dörzsölöm a kezem vidáman) milyent, mennyiért. Végig olvastam a topikot, de mégis tanácstalan vagyok. Pár napja böngészem a netet a szóbajöhető alany megtalálása miatt, és ott akadtam rá a "nagy porszívó tesztre". Érdekes, hogy ott az Elektrolux csak a 4. lett. Tudom, hogy ez a  topikmárka és nagy sláger. Lehet ennek a tesztnek hinni?

Első a Miele, aztán két Philips, topikmárka és megint Miele.

Számomra Miele már nagyon felsőkategóriás, így a Philips házatáján néztem körül, két befútó van: az FC9170 és az FC 9174 amihez jár turbokefe.

Akkor a kérdés: kell nekem ilyen böhöm erős gép, ha nincs macska, kutya ( az udvarban ).

A gyerekek és a férjem középszerűen allergiásak, vagyis inkább szezonálisan. Pechemre ( na jó nem ) én immunis vagyok mindenre, ráadásul a ház kétszintes. Por sajna van dögivel  az utcáról, ezért aztán a takarítás mindig engem talál meg. Elfogyasztottam már LG-t, Sansungot, Siemens-t, Hitachi-t, valahogy nem jöttek be. A harmadik takarításnál már nem is szívtak, órákik tartott mire végigértem a házon.

Ahogy láttam, nem sok Philips gazda van, de azért tudtok segíteni? Már csak azért is, mert

az életben nem lesz a férjem még egyszer ilyen gáláns! Erős kell, masszív, és bírja a gyűrődést a napi használattal.

Lacivill Creative Commons License 2011.01.08 0 0 7630

Mindig ki kell huzni a teljes 230-as kábelt a dobból!

Előzmény: dhcodoki_ (7629)
dhcodoki_ Creative Commons License 2011.01.08 0 0 7629

Na.. most elindult.. gondolom akkor a bimetal oldott le.. 

Előzmény: Lacivill (7628)
Lacivill Creative Commons License 2011.01.08 0 0 7628

Nincs belső biztositék, csak hővédelem!.

Várj picit, hogy lehüljön, vagy nézd meg a biztosítéktábládat, lehet ott csapta le.

Előzmény: dhcodoki_ (7627)
dhcodoki_ Creative Commons License 2011.01.08 0 0 7627

Sziasztok!

Van egy Electrolux ZCX 6440-es porszívónk, amivel nagyon megvagyunk elégedve. Viszont az előbb használat közben kihúztuk a konnektorból, s egy másikba lett bedugva. (közben nem lett kikapcsolva). S nem indul. Sztem leverte a belső biztosítékot. Nem tudjátok , hogy férek hozzá??? 

katka51 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 7626

Én kb. hat hete vettem ezt a tipust, és turbókefés. Nagyon szupi!!!

Előzmény: merQree (7618)
Teaway Creative Commons License 2011.01.06 0 0 7625

A Fórum nem fog beleférni a 2 literes portartályába:)

Előzmény: merQree (7622)
AiRLAC Creative Commons License 2011.01.06 0 0 7624

Jó lesz az, ide a rozsdás bökőt hogy áradozva jössz vissza ;)

Előzmény: merQree (7622)
merQree Creative Commons License 2011.01.06 0 0 7622

Megrendeltem, de ha nem lesz jó, akkor beszippantom vele a fórumot :)

Előzmény: Törölt nick (7619)
merQree Creative Commons License 2011.01.06 0 0 7620

Jogos;)

Előzmény: Törölt nick (7619)
merQree Creative Commons License 2011.01.06 0 0 7618

Az Electroluxhoz mindenhol turbókefét adnak? Találtam "olcsón" itt: http://www.armatrix.hu/Termek/electrolux-zcx6440-p34868.html

de nem derül ki, hogy ez a fej, turbókefés-e.

Előzmény: AiRLAC (7616)
AiRLAC Creative Commons License 2011.01.06 0 0 7616

Én ennyi szőnyegre csak turbókeféset vennék (Electrolux 6440) az tuti.

Előzmény: merQree (7615)
merQree Creative Commons License 2011.01.06 0 0 7615

Azt nézem, hogy Electroluxra 1 év garancia van, viszont az éppen aktuális kiszemeltre (http://www.e-bolt.hu/product170175_category122-Philips_FC_9062_Jewel_porzsakos_porszivo.html ) 2 év van.

Mennyire bízható meg a Philips?

Előzmény: Törölt nick (7613)
merQree Creative Commons License 2011.01.05 0 0 7612

Sziasztok!

 

Az utolsó párszáz hozzászólás átböngészése után ragadok billentyűzetet. Leszűrtem, hogy alapvetően sokan az Electrolux 6440-esét birtokolják és dícsérik, de mintha 1-2 ellenvéleményt is láttam volna. (Ha nem így van, akkor elnézését, de késő van már, a memóriám pedig nagoyn rossz.)

Szóval az igényeim: 70m2 lakás 70% szönyeg 30% járólap jó megközelítéssel. Gyerek még nincs, allergia nincs, állat nincs. Porzsákos vagy sem, nem hoz tűzbe, mint ahogy az sem, hogy hányszor kell esetleg a konektroba ki-be dugdosni.

Jelenleg AEG Vampire van, de az utóbbi időbe eljátsza azt, hogy egyszerűen a porzsák és a gégecső között megszűnik a kapcsolat, és magára szív a gép. Most is takarításon van. Ezt elégeltem meg, és kerestem/kerek új gépet, a nézegetett gépek:

Fagor VCE-700SS porzsák nélküli porszívó

Fagor VCE-606 porzsák nélküli porszívó

Electrolux ZCX 6440 porzsák nélküli porszívó

LG V-CD281HT porzsák nélküli porszívó

Solac AS 3260 porzsák nélküli porszívó

Bosch BSGL32383 porzsákos és porzsák nélküli porszívó

A költségkeret 30e forint nagyságrendileg. Tudom, hogy ezek majd mindegyike porzsák nélküli, de ha porzsákosat ajánlotok, azt is szívesen megnézem.

Az is segítség, ha ötletet adtok, hogy mely márkák azok, amelyek megbízható egységeket állítanak elő.

 

Válaszaitokat előre is köszönöm!

nagya2 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 7611

eggyel lejjeb az elérhetőség.

Előzmény: Lalo1 (7609)
Lalo1 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 7609

Tudna valaki tipped adni, hogy hol lehetne portartályt találni egy samsung sc7830 tip. porszívóhoz?
Megtisztelő válaszokat köszönöm!

nagya2 Creative Commons License 2011.01.02 0 0 7608

Hali!!

Itt próbálkozz:

http://www.hqelektronik.hu/pr?srch=sc7870&ls=20&sm=2

Üdv Nagya

Előzmény: p 28 (7603)
Teaway Creative Commons License 2011.01.02 0 0 7606

Egészen pontosan kinyitod a garanciafüzetet, benne van a szervízlista.

Előzmény: p 28 (7605)
p 28 Creative Commons License 2011.01.02 0 0 7605

Egészen pontosan cím szerint ? Vagy valami internetes bolt ahol megrendelhető lenne? Már kutattam utána de nem találok semmit.

Előzmény: Törölt nick (7604)
p 28 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 7603

Samsung 7870  1800 W porszívóhoz pollenszűrőt hol lehet beszerezni ? Köszönöm

tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7601

Hát azt elhiszem....mármint a sok szutykot a vízben.

Vegyél egy normál "száraz porszívót", ha már meguntad a vizes takarítását, a lux-ot felejtsd el.

Hepa 12, megfelelő szívóerő, akár tartályos, akár porzsákos, fog úgy szívni, mint a csodalux, hidd el. Vizesek gyengébbek.

Előzmény: jopek13 (7600)
jopek13 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7600

Pedig nagyon jól dolgozik hidd el, annyi koszt szedün ki a tartályból hoy csak nézek nagyot, és nemvagyunk koszosak.

Előzmény: tunderlala-3 (7599)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7599

igen, arra gondoltam

Előzmény: jopek13 (7597)
jopek13 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7598

De lehetne bele rakni porzsákot is és akkor nemkell a víz.

Előzmény: jopek13 (7597)
jopek13 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7597

nem vizes porszívó hanem a porzsák helyett 0,6 liter víz kell a  gépbe és abban gyűlik össze a kosz.

Előzmény: tunderlala-3 (7596)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7596

az után nem csoda....vizesek felejtősek minden szempontból

Előzmény: jopek13 (7595)
jopek13 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7595

De ezt a mi Zelmer hepa szűrős ,vizen átszívós porszivó után szedte össze, pedig az is baromi jól tisztít.

Előzmény: tunderlala-3 (7594)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7594

más jó porszívó is kiszed ugyanannyit, nyugodj meg! Csak ezt utána nem borogatod szét a lakásban, ezért nem olyan látványos:D

Előzmény: jopek13 (7593)
jopek13 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7593

Szia, volt nálunk egy bemutató igaz hogy az új 950-es volt az ügynöknél, de amit kiszivott a szőnyegből az nemsemmi volt.

Előzmény: Törölt nick (7590)
nagya2 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7592

Hali!

Anyáméknak van, lóf@szt szív.

Üdv Nagya

Előzmény: jopek13 (7589)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7591

HÁt ugrálni két lábbal, azt biztosan lehet rajta....egyébként jóval occsóbb porszívóban is találsz olyat, amivel legalább olyan jól kiporszívózol, mint azzal.:))

Előzmény: jopek13 (7589)
jopek13 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7589

Sziasztok, érdeklődnék hogy a LUX porszivókról van-e valakinek tapasztalata? A  D820C-ről lenne szó, előre is köszönöm.

Bz81 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7587

Illetve: akinek van erről is

Fagor VCE-ECO

valami tapasztalata azt megköszönném!

Előzmény: Bz81 (7586)
Bz81 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 7586

Sziasztok!

 

E!zt a kettőt valaki ismeri:

 

Philips FC 8144

 

Zanussi ZAN 1830

 

 

 

 

meszipeti Creative Commons License 2010.12.28 0 0 7585

Sziasztok.Régen jártam erre de ismét segítséget kérek. Szóval, egy szépségszalonba szeretnénk venni egy porszívót de nem drágát max15e ft-ért.Kinéztem a samsung 4550 vagy az electrolux zce1800ast. Szerintetek melyiket lenne érdemes? Nem tömény hajat porszívóznánk de azért mégis lenne benne ezért inkább a tartályos lenne a jobb de viszont ez ugye nem ilyen gagyi tesco minőség??

billy76 Creative Commons License 2010.12.26 0 0 7583

Sziasztok !

 

Solac AS 3100 -as porszívóm van. Eldugult a porszavó cső (nem tudom hogy mivel valami kemény anyaggal, lehet a gyerek egy játékával), holnap le akarom szedni a gégecsőről a "kanyarodó" elemet (bocs a megfogalmazásért).

 

A kérdésem ha nem tudom levenni, vagy más baja van a csőnek hol tudok helyette venni ilyen csövet, ill. kompatibilis e a csatlakozója valamely más márkával, esetleg az eta-val, vagy philippssel ?

 

Vagy csak vegyek hozzá másik csövet az első boltban és rakjam át rá a csatlakozókat ?

 

Milyen eszközzel próbáljak neki esni , esetleg nagy nyomású vízzel érdemes e próbálkozni ?

 

nagya2 Creative Commons License 2010.12.24 0 0 7581

Békés Boldog Karácsonyt minden kedves fórumozónak!

Üdv Nagya

Degeczi Creative Commons License 2010.12.23 0 0 7580

másik nézőpont a motortartó dobozról:

 

ezen látszik, h a motor palástja, a "turbinaház" zárt, hátrafelé csak a motortesten keresztül tud távozni a beszívott levegő:

 

amit persze a portartály mögötti filcszűrőt eltávolítva is láthatóvá váló turbina szippant be:

 

 

a motor egyébként teljesen rugalmas fölfüggesztésű: elöl egy gumimaszk tartja, ami a fekete műanyag motor-ház szélére illeszkedik (ez látszik egy korábbi képen), hátul pedig egy ilyen, szintén gumi alapú tartóba ül bele:

Előzmény: Degeczi (7579)
Degeczi Creative Commons License 2010.12.23 0 0 7579

igen, persze

 

ez a csupasz alváz:

 

 

a vezérlőpanel így ül a motor tartó műanyagház tetején (közvetlenül a tekerőgomb alatt):

 

 

ez pedig közelről a BTB 12 szegecselt triak (gyanítom, h nem spórolásból, hanem inkább azért használtak ilyen megoldást, mert ez hosszú távon is stabil, nem lazul ki a folyamatos rezonanciában. Mert egyébként a kínai motorral együtt korrekt, átgondolt fölépítésűnek tűnik):

 

 

 

egyelőre rövid próbán kellően erősnek tűnt - bízom benne, hátha használt volna a kipucolás, és hosszabb üzemelésben sem jönne elő a túlmelegedési gond... A hepa szűrőt inkább nem raktam vissza, a mosás ellenére elég gyengének tűnik az áteresztő képessége, sokat lefojt (lazán kiröpíti a helyéről a légáramlat, ha nincs lecsukva a fedő, pedig egyébként passzentos)

 

a szívócső becsatlakozásánál nekem jónak tűnt a tömítettség, de a biztonság kedvéért megfordítottam a fedél átvezetése körül lévő erős szivacsgyűrűt, mert látszott már rajta a portartály karimájának a nyoma

 

Előzmény: Teaway (7578)
Teaway Creative Commons License 2010.12.23 0 0 7578

Ez a 6205-ben van?

Még a csavarra is sajnálták a pénzt, ezért a lemezhez szegecselték a triac-ot.

Előzmény: Degeczi (7577)
Degeczi Creative Commons License 2010.12.23 0 0 7577

köszi!

ebben stramm kis Alps poti van, ami egy triakot vezérel, itt valszeg nem lesz hiba

 

 

de majd kiderül, hogyan viseli magát a rövidesen következő takarításokkor

Előzmény: ovitomi (7576)
ovitomi Creative Commons License 2010.12.23 0 0 7576

Nekem egy régi (nálunk van kb. öt éve, de már akkor is leselejtezésből vettem :-) Bowmann porszívónk van. Az utolsókat rúgja, (én meg belé), azért is nézegetem a topikot, hogy ha aktuális lesz, akkor képben legyek.

 

Nekem is hasonló jelenséget produkált. Nem szívott annyira mint korábban, illetve 15-20 perc után elkezdett lassulni, majd leállni. További jelenség volt, hogy a teljesítményszabályzónak maximumon kellett lennie, mert csak akkor működött.

 

Arra jutottam, hogy azzal a potméterrel lehet a gond, ezért kiiktattam, illetve megnéztem a motor szénkeféit milyen állapotban vannak.

Nekem a poti kiiktatása segített, bár benne van a kalapban, hogy így meg esetleg túl lesz hajszolva. (Szerintem nekem ott melegedett túl a rossz poti miatt, és így túl nagy feszültség eset rajta, és "nem jutott elég a motornak". :-)

 

Próbáld meg, hátha ez segít, de csak saját felelőségre. :-)

Előzmény: Degeczi (7571)
Teaway Creative Commons License 2010.12.23 0 0 7575

Csak szőnyegcserével.

Előzmény: Torototto (7573)
Torototto Creative Commons License 2010.12.22 0 0 7573

Sziasztok,

Olvasgattam itt a hozzászólásokat és végülis az Electrolux ZCX6440-es porszívót vettem meg.  Reggel mentem érte és most este volt alkalmam kipróbálni. Nagyon tetszik így elsőre (bár tény hogy nem volt nehéz túlszárnyalni a régi porszívómat), de van egy kis problémám vele. Ha szőnyeget porszívózok(egyelőre még csak egyen próbáltam ki), akkor a teleszkópos fém cső elkezd rázni. Gyanítom, hogy nem a készülék zárlatos, mivel több méter műanyag választja el a porszívót a fémcsőtől, illetve ha mást porszívózok akkor nem ráz, úgyhogy gondolom inkább valahogy a súrlódástól töltődhet fel. Tapasztalt már más is ilyet? Mit lehet ezzel kezdeni?

Előre is köszi

 

Degeczi Creative Commons License 2010.12.21 0 0 7571

hja

jól szerelhető egyébként a fölépítése

 

a képen látható motorpalást (ami közepén szívja be a levegőt) hátulján egyáltalán nincsen nyílás, a levegő a motortesten keresztül áramlik - így érthető, h nagyon fontos a bejövő levegőáramlás, hiszen az adja a hűtést (és motor előtti szűrés fontossága is adott emiatt)

 

közben rájöttem, h mosható hepa szűrő van hozzá, így kimostam azt is, aztán majd meglátjuk, a belső kipucolás, újra összerakás használt-e vmit

 

ha nem, könnyen cserélhető a motor - de persze kérdés, vajon hol/mennyiért lehetne beszerezni: gondolom aranyáron (bár nyilván még mindig sokkal kevesebb lenne, mint egy komplett új porszívó)

Előzmény: Törölt nick (7569)
weinmaker1 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 7570
Degeczi Creative Commons License 2010.12.21 0 0 7568

belül nem is biztos, h nagy eltérés van más márkákhoz képest...

 

itt a topikporszívó motorja, a "Ningbo Dechang" terméke:

Előzmény: Törölt nick (7562)
noml01 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 7565

hány w-tól nidul.a megfelelő szívóteljesítmény?

gondolom akor jó, ha ehhhez nem túl magas motor teljesítmény párosul.

Előzmény: noml01 (7563)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7564

Bocsánat az off-ért, de hátha....

 

NYARALÓ SARUDON (Tisza-tónál)

 

Sajnos nincs most ára az ingatlanoknak, nekünk viszont nagyon kellene a pénz, mert nagy hiteltartozásunk van, ezért jóval ár alatt eladó a nyaraló is, és a mellette lévő üres telek is, ami szintén a miénk.

Akit érdekel, kérem keressen meg privátban.

Üdv.,
Lala

 

       

 

 

noml01 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7563

nagyon köszönöm!

 

őszintén szólva nekem is gyanus volt, hogyhogy ilyen "olcsó" a db-hez képest. no meg eléggé noname-nek tűnt.

 

dehát akkor ez gyenge belül ....

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (7561)
noml01 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7560

LEO - 57 db ... elírtam ... nem 50 db

Előzmény: noml01 (7559)
noml01 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7559

köszönöm a tippet

 

már csak az érdekelne, hogy ez az 50 db-es LEO hogyhogy "csak" 50.000

http://www.porzsakmester.hu/webaruhaz/katalogus/porszivok/klindex-leo

 

 

mikor ez a Philips silent star 62000,-

http://www.argep.hu/main.asp?suche=Silent+Star&x=0&y=0

 

és 70 db

http://arbazar.hu/product.php?id_product=1545

 

lehet ZUS lesz a vége, ha errőr a LEO-ról sehol nem  lehet infót találni

Előzmény: Törölt nick (7528)
nagya2 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7558

Hali!!

Csak olyat szabad megvenni, ahol a Hepa szürő a motor után van!!!!!!

Innentől kezdve szabad a választás.

Üdv Nagya

Előzmény: weinmaker1 (7556)
Degeczi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7557

köszi, kipróbálom

Előzmény: Teaway (7553)
weinmaker1 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7556

Szóval a topikporszívón kívül nem tudtok mást ajánlani 25-ig bezáróan?

Degeczi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7555

?

az nem is volt kérdés, h nem típusjellemző (akkor tele lenne a topik ilyen bejegyzésekkel, és amíg új volt, ez sem kapcsolta ki magát) - de tény, h nem is kacsa tehát, valóban előfordulhat ilyen gond vele

Előzmény: tunderlala-3 (7552)
nagya2 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7554

Hali!!

Nekem az elödje van az sc91e0-nak, nagyon elégedett vagyok vele.

Januárban lesz 3 éves(b@sszus hogy megy az idő), és most néztem a hepi szürőjét hát sztem 6-12 hónapon belül cserélni kell.

A kormánytávrecsegő nagyon jó!! A 3 fokozat nekem elég.Jön ki itt  is por a tartály alá, de kb 2 havonta mosom-pucolom el.

Üdv Nagya

Előzmény: conrat (7549)
Teaway Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7553

Gyenge szívásra megnézhetnéd a #7319-et, gyenge motorra nincs tippem.

Előzmény: Degeczi (7551)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7552

Hát most akkor vagy te fogtad ki, vagy én.

Az enyém októberben volt 3 éves, 120 m2-t porszívózok naponta legalább egyszer és nem 20 percet megy, mert porszívózás közben pakolászom a földön arrébb a gyerekek lomját, van belőle bőven szanaszét.

Szóval volt már használva eleget...

Előzmény: Degeczi (7551)
Degeczi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7551

bő 2 éves (amikor a gondok kezdődtek, még 2 sem volt - de a garancia sajnos csak 1 év)

és mivel jórészt fölsöpörhető a lakás, agyonhasználva sem volt

 

igaz, a hepa szűrő nem volt cserélve, csak néha kiütögetve - de nem hiszem, h attól illene így leépülnie a motornak

Előzmény: tunderlala-3 (7550)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7550

és az övé hány éves, tudod? Lehet, hogy kifogta....:(

 

Előzmény: Törölt nick (7548)
conrat Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7549

Milyen Multy Chamber-es porstívói vannak a Samsungnak? Csak azt hívják így ami sok kis kúpos nyílással rendelkezik a tartályban? Nekem nagyon tetszik az SC91EO, csak az nem tetszik hogy csak a nyélről vezérelhető, és nem fokozatmentes a szabályzás. Most Sc4550 van, nagyon szeretem, csak a szűrő a tartály alatt eléggé koszolódik. (ez twin chamberes)

Úgy emlékszem mintha valaki azt írta volna a Multi Chamberesre, hogy abból szinte alig jön ki a por a tartály utáni szűrőre is. Kíváncsi lennék ez igaz lehet-e.

Előzmény: nagya2 (7531)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7547

a hepa szűrő mennyi idős benne? Lehet, hogy ott van a kutya elásva, nem?

Előzmény: Degeczi (7546)
Degeczi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7546

(semmi gond, velem is megesik :)

 

igen

először pár hónapja szóltak a srácok, h nem megy: először alig szívott (erre már korábban is panaszkodtak néha), majd le is állt a porszívó (persze nincs mérés, mennyi ideig használták, de az említett 20 percnél biztosan nem volt több, sőt)

 

kitakarítottam a tartályt, a szivacsot kicseréltem a korábban kimosottra, a motor előttit és a kimeneti szivacsot kimostam, a HEPA-t csak kiütögettem, kifújtam (bár az utóbbi nem tűnt koszosnak)

 

mire összeraktam (a filc szárítás miatt elég sokára), megint ment: ezek szerint a túlmelegedés elleni védelem kapcsolta le

 

de legközelebb ismét történt hasonló

akkor már vissza sem raktam a hepa szűrőt, csak a szivacsot a fedélbe - de nem segített (bár mintha hangyányit jobban szívott volna a kimeneti szűrés fojtása nélkül)

 

valszeg a motorral lehet gáz

tény, h teljesen frissen tisztán is mintha gyengécske lenne a szívása és elég hamar meleget fúj ki - de referenciapéldány nélkül fene se tudja, mi a normális...

 

mert gar nélkül már úgyis mindegy, szétkapom majd - de sok reményen nincsen abban, h házilag is látható gond lenne

Előzmény: tunderlala-3 (7545)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7545

most olvaslak....akkor bocsánat...amúgy mit jelent a "hiába tiszta"...mi a tiszta? Szivacsszűrő, motor előtti szűrő, és a hepa is tiszta és mégsem szív?

Előzmény: Degeczi (7542)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7544

Persze, értem én....de én megértem mindkét oldalt, azért írtam, hogy itt érzi itthon magát, ezért itt írta, amit:) Pedig oda is jöhetne tényleg....de hát ha nem, hát nem:D

Előzmény: Garfield007 (7543)
Garfield007 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7543

lala, tudod nagyon jol, hogy a stiluson mulik minden es ha az rendben, akkor szinte barmi belefer. :-) Bar a porszivos topikba mosogepezni kb. olyan, mintha az asztalos topikban cserelnel eszmet az ujsagirasrol. Flemelni jo, de ne vard, hogy megoldas is szuletik a problemadra...

Előzmény: tunderlala-3 (7538)
Degeczi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7542

persze biztosan csak viccből írtam, h a miénk is ilyen

Előzmény: tunderlala-3 (7539)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7540

mármint szabotőrök....bocsi, siettem....:))))

Előzmény: tunderlala-3 (7539)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7539

Szabőtörök voltak biztosan:D

 

Az a 20 perc után leállás tuti kacsa, itt sokkal-sokkal tovább megy mindig és kutya baja....pedig már jó régi.

Előzmény: weinmaker1 (7533)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7538

amúgy ott meg gesztenyesütés megy, ha jól látom, akkor ott most meg azért kellene pampogni?:D

Előzmény: Garfield007 (7524)
Teaway Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7537

Nálam még tök jó: Minden szűrő tiszta (a kúpos fehér is a tartály tetejében), mechanikus tuning végrehajtva, úgy szív mint állat, turbokefés üzemmódban csak felesen van, mert tuti fellszállna:) úgy pörög a kefe.

Előzmény: Degeczi (7534)
Degeczi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7536

egyelőre semmit, nézelődöm

(szerencsére a lakás nagyobbik részén jó a fölsöprés, fölmosás is, ezért nem annyira égető - de vmi kell majd rövidesen, mert egyre rosszabb a topikporszívó)

Előzmény: weinmaker1 (7535)
weinmaker1 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7535

Te mit vettél helyette?

Előzmény: Degeczi (7534)
Degeczi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7534

sajnos ilyen lett a miénk is: hiába tiszta, hamar túlmelegszik, nem szív, leáll

és persze már rég nincs rá garancia

Előzmény: weinmaker1 (7533)
weinmaker1 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 7533

Sziasztok!

Én is most tervezek egy porszívót venni, de nem vagyok 100% biztos, hogy a topik porszívót szeretném. Néztem több oldalon is, ahol rendelni lehet, és volt néhány lesújtó vélemény. Többek közt olyan, hogy jól szív, de 20perc és vége, leáll, túlmelegszik. Itt a topikot olvasgatva a széthulló csövekről olvastam.

Igazából ez a 25 ezres keret a felső határ, szóval nem mennék fölé.

Még samsungon gondolkodtam, de ugye ott is vannak pro és kontra dolgok.

Most mi a fenét csináljak, segítsetek dönteni.

Teaway Creative Commons License 2010.12.19 0 0 7532

Az a legjobb. Otthon ülsz és hozzák:))

Előzmény: conrat (7529)
nagya2 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 7531

Hali!!

A Samsung Multy Chamber-es porszívói is kimondottan csendesek.

Üdv Nagya

Előzmény: noml01 (7527)
conrat Creative Commons License 2010.12.19 0 0 7530

közben úgy néz ki találtam, gyorsabban kérdeztem mint kellett volna :)

conrat Creative Commons License 2010.12.19 0 0 7529

Lehet még valahol 6440-es topikporszívót venni? Csak netes küldözgetős oldalakon találok.

noml01 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 7527

Üdvzölet!

 

 

egy olyan porszívót keresnék, ami

- jó szívóteljesítményű

- nagyon halk

 

nemrég kaptam ezt az a tippet:

http://electrolux.hu/node37.aspx?categoryid=4638

(68 db)

 

vagy ezt:

http://www.argep.hu/product_1297823.html

(szintén 68 db)

 

vagy volna még ez: (nem ismert márka, halk, és nagyon drága)

http://www.porzsakmester.hu/webaruhaz/katalogus/porszivok/klindex-leo

(57 db)

 

 

bármilyen tippet örömmel fogadnék!

and1973 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 7526

Kedves Topiklakók!

 

Szeretném megköszönni a számtalan hasznos beírást a topik porszívóval kapcsolatosan.

Három napja nyúzzuk és minden igaz, amit az elmúlt kb. 2000 hozzászólásban írtatok.

Remélem pár éven át megoldottuk a porszívó problémát. :)

Garfield007 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 7524

Mindenhol ott vagyok ;o)

Anno ezt is bekedvenceltem, ahogy a mosogepeseket is(igen, porszivot is cserel az ember neha-neha), neha erre nezek, ha nagy a porges :-)

Es meg mindig nem ez a mosogepes topik, igy remelem minden a helyere kerul egy ido utan.

Előzmény: tunderlala-3 (7523)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 7523

amúgy igazad van, de hogy is találtál ide, nem szoktál idejárni...:O

ettől függetlenül tényleg ott a mosógépes topik, linkelte is zeki, ha jól emlékszem.

Csak ő azt hiszem itt érzi "otthon" magát, régebben többször járt itt porszívó témában:)

Előzmény: Garfield007 (7522)
Garfield007 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7522

Mar ne haragudj, de rossz topikban vagy. Sem a ruhaknak, sem a mosogepnek nincs koze a porszivohoz.

Ha gondolod megvitathatjuk a topikrombolas fogalmat is, ha mar igy felpaprikazodtal...

Előzmény: Nyekurity_ (7520)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7521

HÁt én ezt beraknám egy 60 fokos mosásra jó erős mosóporral plusz aktív oxigénes folteltávolítóval...ha az anyag elbírja, akkor még magasabb hőfokra...de csak olyan mosógépben van esélye, ahol biztos, hogy magából a gépből "nem kapja vissza" ugyanezt.

Előzmény: Nyekurity_ (7514)
Nyekurity_ Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7520

Már ne haragudj, nemhogy páran leírtátok, hanem senki sem írta le, még ötlet formájőban sem, hogy mit lehetne kezdeni, NEM A MOSÓGÉPPEL, hanem az elszennyeződött, képen látható textiliákkal. Ezt szerintem nem annyira egy szerelő, hanem inkább egy járatos háziasszony (háziember) tudhatja, valaki a fórumozók közül, akikkel oly sokszor cseréltünk eszmét korábban háztartási, takarítási, tisztítási témákban.

 

Egyébként pedig csak Lacivill-nek, és tündérlalának válaszoltam. De ha téged ennyire zavar ez a téma itt, akkor ÉN KÉREK ELNÉZÉST,  ahogy mondani szokták.

Előzmény: Törölt nick (7519)
Nyekurity_ Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7518

Elvileg lehetne a csapágyból, a simmering hibájából, erre már én is gondoltam, de nem akartam beírni, hogy ne vigye el egy irányba a gondolkodást.

 

CSAKHOGY!

 

Lefuttattam közben a két teszt-mosást, szándékosan tiszta ruhával.

 

Először; mosószer nélkül, ugyanazzal a programmal.

Másodszor; megint ugyanazzal a (tiszta) ruhával, de most mosóporral.

 

Eredmény: egyik esetben sem mutatkozik semmilyen szennyeződés.

 

Akkor most ?????????

Előzmény: Lacivill (7516)
Lacivill Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7516

Csapágyból??

Előzmény: Nyekurity_ (7514)
Nyekurity_ Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7515

Nemcsak ott vannak, hanem kenődnek, maszatolódnak, ha hozzáér az ember. Háromszori mosás, többszöri öblítés után.

Előzmény: Nyekurity_ (7514)
Nyekurity_ Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7514

És ezekkel a nyomokkal mit csináljak?

 

Ott vannak a kimosott hálóruhán, zsebkendőn, abroszon.

 

 

(Bocs az off-ért)

 

 

Előzmény: tunderlala-3 (7507)
Kathy8 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7513

javítok : együtt :))))

Előzmény: Kathy8 (7512)
Kathy8 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7512

Sziasztok!

 

Gondoltam leírom ide a tapasztalataimat:

 

Most vásároltam új pórszívót.Egy porzsákos LG-m volt, de már nagyon meguntam a porolást:)Egy ideje már le akartam cserélni csak sajnáltam az LG-t:)

Olcsón szerettem volna viszonylag jó porzsák nélkülit venni ,minden extra nélkül, mert az nekem nem lényeg.

Először ami megtetszett és ami miatt most rámjött hirtelen,hogy porszívót veszek az a Metroban most akciós Elektrolux ZT3510-es pórszívó.27e helyett 20e ft.

http://electrosiraly.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=110&flypage=flypage.tpl&product_id=1089&option=com_virtuemart&Itemid=559

Eddig azért nem is nézegettem, mert úgy tudtam ,hogy henger alakú Hepa filter van a legtöbbe vagy másmilyen.(azt meg annyira nem jó takarítgatni)Ez azért tetszett meg mert nagyon könnyen tisztítható kimosható a portartálya.Aztán ami miatt mégsem ezt vettem az az ,hogy 250w szívóereje és 85 dB a zajszíntje:(

Aztán az Auchan-ban a színtén akciós Samsung SC4321-es porzsáknélkülit néztem meg.

http://www.samsung.com/hu/consumer/home-appliances/vacuum-cleaner/vacuum-cleaners/VCC4321S3K/XEH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

Mivel nekem a szívoerő és a könnyű tisztítás volt a lényeg így inkább ezt vettem meg:)Már pár napja használom és nagyon szuper ,meg vagyok vele elégedve.12e ft volt ebből következik ,hogy teljesen alap, nincs kárpitfej ( de venni lehet pl. Auchanba is 800ft volt) ,nincs teleszkópos cső, nem szabályozható a szívóerő és a padlótisztítófej alap nem az átváltható megszokott fej.(Akinek még ezek is fontosak annak a Samsung SC4337-es a jobb az 20e.)Szerintem jó kis pórszívó örömmel használom, jól szív a padlófejet már megszoktam nem is kell a megszokott fej, elég hosszú a kábele is 6m össz hossz meg 9.2 m, halkabb mint az előző porszívóm, a cső könnyű (nem tudom milyen anyagból van) nem az a szokványos nehéz fémcső,ezért nagyon könnyedén lehet vele takarítani, a fej még nem jött le a csőről szőnyegtisztítás közben, könnyen gurul utánam nem borul fel:) és ami a legjobb ,hogy csak kiöntőm a koszt és kimosom a tartályt meg az alatta lévő szivacsszűrőt filterrel eggyütt kész:DKimeneti szűrője is van nem büdösít azt is könnyen ki lehet mosni hab meg filter rajta :)Tehát jó választás volt:)

 

 

Még amit már régebbóta használok és tudom ajánlani, az az Eta Vigo kis kézi porszívó:)Az általános napi takarítást ezzel végzem és nagyon bevált.Porzsák nélküli ,jól szív nem úgy mint egy morzsaporszívó:)Nem drága mint pl. egy Elektrolux kb.30e-ért ,ez 8 e ft. volt.Elég hosszú a kábele is 5m könnyen kimosható a portartálya.stb itt meg lehet nézni:

http://www.eta.hu/archiv/eta0431.html

 

Hátha amit leírtam segít majd valakinek:)

 

Üdv.Kati 

 

 

 

 

Nyekurity_ Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7511

Öblítő ki van zárva, mert azt nem szoktam használni, csak mosóport. Arra szeretnék rájönni, hogy ennek a sznnyeződésnek mi lehet a forrása, gépen belűlről jön, vagy máshonnan ered, a mosóporból, esetleg a ruhából?

 

Most azt eszeltem ki, hogy lefuttattam egy mosás próbát. Tiszta textíliákat tettem bele, mosópor nélkül, és lefuttattam ugyanazt a programot, ami mellett a szennyeződés jelentkezett legutoljára. Az eredmény: Tiszta ruha, nincs semmiféle szennyeződés rajta.

 

Ezután nekiálltam egy újabb tesztnek, visszatettem ugyanazt a (tiszta) textiliát, de ezúttal mosóporral, és megint elindítottam ugyanazt a programot. Kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni most?

Előzmény: tunderlala-3 (7507)
Nyekurity_ Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7509

Már nem mai darab, hanem egy energiatakarékos, helytakarékos automata mosógép még a múlt századból. ENERGOLUX névre hallgat. Ez az a fajta, amelyik valóban kis helyet foglal el, és már nem táncolja körbe a lakást, hanem csak helyben járja. Nincs lestrapálva, jó állapotban van.

Előzmény: Lacivill (7506)
Nyekurity_ Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7508

Köszi, a gond csak az, hogy nemhogy sok trutyi nincs benne, hanem semennyi, legalább is a látható, (bevilágítható, tapintható) helyeken. Mint írtam, még a szűrője is szinte teljesen tiszta volt. A fűtőszál is (majdnem) olyan, mint a - könyökünkön kijövő - tévéreklámban. Noha a mosógépem életében nem látott Calgont. De ez nem is vízkövesedési probléma, hanem valami más okozza, azt gondolom.

Előzmény: Törölt nick (7505)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7507

automata mosógép tisztítóval való átmosás az utasítás szerint (mármint ahogy a löttyön írja)...ha még mindig tapasztalod, akkor 95 fokos tisztító mosás mosóporral üres dobbal.

 

Nem volt még ilyen gondom, de ezt csinálnám vele...ez valami lerakódott szutymó valahol a gépben, valószínűleg mosóporból és öblítőből álló zsíros szutyi:s

Előzmény: Nyekurity_ (7504)
Lacivill Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7506

Milyen mosógéped van?

Előzmény: Nyekurity_ (7504)
Nyekurity_ Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7504

Sziasztok!

 

Rég jártam erre, úgy látom a 6440-es népszerűsége töretlen. Kivételesen most nem porszívó, hanem mosógép témában érdeklődnék, hiszen van itt jó néhány, háztartási kérdésekben járatos fórumozó.

 

Egy ideje azt a furcsa és meglehetősen kellemetlen jelenséget tapasztalom, hogy az - egyébként jól működő, a ruhákat tisztára mosó - gépben mosott textileken, mosás után egy furcsa szemcsés, de nem is annyira szemcsés, mint inkább valami maszat-szerű, kenődő anyagdarabkák vannak, tehát hangsúlyozom, hogy ezek nem foltok, hanem valami kenődő, maszatos, anyagmaradványok. A méretük a gombostűfejtől a kb. 4-5 mm nagyságú darabokig váltakozik. A színűk, - de még talán az állaguk is - leginkább a gesztenyepüré masszájának színéhez hasonlít.

 

A legfurcsább az, hogy 40 fokos mosásnál a probléma nem jelentkezik, de 60 foknál és afelett egyre intenzívebb.

 

A kérdésem az lenne, hogy 1. vajon mi okozhatja ezt a kellemetlen jelenséget, 2. Ezt sok száz, kisebb-nagyobb pontot hogyan lehetne eltávolítani a mosott ruháról? Ha megpróbálom kikefélni, az nem jó, mert a szennyező anyag kenődik, maszatolódik. Újabb mosás, többszöri öblítés, kipróbáltam, nem használ.

 

Mosógépszerelővel való konzultálás után a következőket tudom mondani. A szűrőt kicsavartam, és kitisztítottam, de alig volt benne némi szösz, ennek a kenődő maszatnak ott nyoma nem volt. A mosógépet szétszedtem, a dob alatti részen nem látható idegen test, sem rozsdásodás, vízkő csak egészen minimális mértékben, és ennek a kenődő maszatnak ott sincs semmi nyoma. (Mint az előzőekből kiderül, a szennyeződés nem rozsdafolt.)

 

Azt is kipróbáltam, hogy a szokásos mosópor helyett egy másikat használok, de ez sem segített, azzal is ugyanúgy jelentkezik a probléma. (Ezt leszámítva, mint az elején írtam, a mosógép jól működik, és a ruha tiszta - lenne - az említett maszatolódó darabkák nélkül.)

 

Most itt állok tanácstalanul.

 

Érdekelne, hogy volt-e valakinek hasonló tapasztalata, mi okozhatja a jelenséget, hogyan lehetne megszüntetni, és mit kezd az ember a mosógépből kivett, ilyen állapotú ruhadarabokkal - ha nem szeretné őket kidobni.

katka51 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7503

Én - egy év szemezgetés után - három hete vettem ugyanezt. Nagyon meg vagyok vele elégedve. A fórumon korábban olvasott vélemények alapján választottam.

Előzmény: benőbéka (7502)
benőbéka Creative Commons License 2010.12.17 0 0 7502

Köszönöm mindkét választ - eldöntöttem, megrendeltem, és tegnap este meg is érkezett a ZCX6440 :) Egészen átfagyott, mire ideért, úgyhogy csak ma mertük kipróbálni - és egyelőre teljesen meg vagyunk elégedve vele. Többet nem kell a szőnyegen négykézláb araszolgatva, kefe nélkül szerencsétlenkedve porszívózni (a régi másképp nem szedte fel a kutyaszőrt...), porzsákkal vacakolni, minden porszívózás után órákig szellőztetni, hurrá :)

Enyémkutya (svájci fehér juhász) kevésbé hosszú bundával rendelkezik ugyan, de az elhullajtott szőr mennyiségében sajnos biztosan felveszi a versenyt a skót juhásszal, úgyhogy lesz dolga a masinának ;)

Teaway Creative Commons License 2010.12.14 0 0 7501

Nem, ide inkább azok írnak, aki vásárlás előtt állnak. Nekik ajánljuk a topiclistát.

Előzmény: Törölt nick (7497)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.14 0 0 7499

en sem mondtam hogy igaz.

ha nem jot szoltam, bocs

toroljek ki

Előzmény: Törölt nick (7498)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.14 0 0 7497

Sziasztok,

En uj vagyok a forumon, ez nem azt jelenti hogy nem olvastam par szaz oldalt vegig, ebbol kiindulva, mert valahol olvastam, hogy nem lehet konkluziot levonni a forumbol, hogy melyik gep a jo, mert ide altalaban azok szoktak irni akinek baj van a geppel vagy ujat szeretnenek venni, hat ugy gondoltam ha nem baj elmondom en is az eddigi velemenyemet az uj porszivoimrol.

Kb fel eve vettem egy Mielet S4212, mondhatom hogy csucs a szivokepessege, konnyen lehet kezelni es ami meg jo benne az hogy konnyu. Eleg sokaig gondolkoztam azon, hogy zsakos, de nekem volt vizes is (amit tobben soha nem vennek) es 5 evig egy zsak nelkuli Singer ami meg most is mukodik, de mar nagyon nem sziv csak a max sebessegen es az nagyon zajos. Tehat az hogy kiveszem a gepbol es kidobom, hat mindent meger.

Van egy Roomba-m is amit minden nap hasznalok, foleg mikor bundacsere van a kutyanal meg a macseknal, az nagyon jo a jaropadlon es a parkettan, egy toltessel foltakarit konyhat, furdot, eloszobat es jol takarit.

Bocs ha hosszu voltam.

 

 

 

tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 7496

mármint nálunk...új a klaviatúrám, annyira pocsék....:S

Előzmény: tunderlala-3 (7495)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 7495

nállunk egy skót juhász lakik szintén bent a lakásban (bár van kert, de itt velünk sokkal jobb ugyebár:D), hadd ne mondjam mi volt itt az utóbbi 1,5-2 hónapban vedlés terén....6205-öm van (6440 elődje), a tartályt és a szivacsot átlag havonta szoktam elmosni (vagy ritkábban, most már tuti lassan két hónapja, hogy nem nyúltam hozzá), de semmi kutyaszőr szagot nem áraszt a porszívó.

 

kérdéseidre tea már válaszolt, azért nem írok rá.

Előzmény: benőbéka (7485)
Teaway Creative Commons License 2010.12.13 0 0 7494

1. HEPA szűrő a kilépő levegőt szűri, az utolsó a sorban és a gép fenekében helyezkedik el. Utána már csak egy esztétikai fekete szivacslap van (hogy ne lássunk be).

 

2. Kék keretes a szűrő, tehát mosható (a szín jelöli a moshatóságot, ha zöld, akkor nem mosható). És igen, a moshatósága ellenére van, aki cseréli.

Előzmény: benőbéka (7485)
gy ági Creative Commons License 2010.12.13 0 0 7493

Nekem sokat segít a gyerek mellet az Electrolux Ergorapido, amivel a sok morzsát, szöszöket naponta pikk-pakk feltakarítom a kényes területeken (csak keménypadlóra jó). A gőztisztítókról én is azt hallottam, hogy sok a macera velük és sokkal lassabb, mint a felmosó. Egy professzionális mikroszálas mop készlet jobb választás, bár lehet, hogy ciki a karácsonyfa alatt (én örülnék neki, bár én takarítómániás vagyok). :)

Előzmény: vakrepulo2 (7484)
Mentol frász Creative Commons License 2010.12.13 0 0 7491

A Sencor-os ellenérvet értem, de az mit jelent, hogy "kifutott"?

Előzmény: Törölt nick (7490)
Mentol frász Creative Commons License 2010.12.13 0 0 7488

Hello,

 

Hátha van az alábbiakkal valakinek tapasztalata. Szerintetek, melyiket érdemes megvenni inkább?

1. Sencor SVC900

2. Rowenta RO 3463

vakrepulo2 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 7487

eddig azt tippeltem a gőztisztítósok nem jók felmosást helyetesíteni, mert ott általában egy ruha van a fejen, és azt a ruhát 10-20-30 nm-ként attól függően mekkora a kosz, le kell szedni, kimosni stb stb, megont csak hajlongsz, vízbe nyúlkálsz meg ilyesmi

 

csak kell lennie valaminek, amit csak bedugsz a konnektorba, benyonmsz egy gombot és felmosól egyszerű mozdulatokkal, mintha pórszívóznál

 

persze az kérdés, hogy pár 10 ezer forinttél azt megkapom vagy nem

Előzmény: Mr.Dimitrij (7486)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2010.12.13 0 0 7486

Lehet, hogy csak régen informálódtam a takarítógépek téamkörében, de szerintem azok inkább kárpittisztításra valók, nem sima padlóra, járólapra.

Nekem biztosan macera lenne naponta többször is bajlódni egy takarítógéppel. Hiába lehetne(?) vele sokkal gyorsabban fölmosni, a föltöltése-kiürítése, össze- és szétszerelése, valamint az elővétele és visszarakása nekem nem érné meg.

Akkor inkább egy felmosókocsi két vödörrel, moppal. Az meg nem túlságosan csillogó ajándék.

Informálódj a gőztisztítós felmosókról, szerintem az hatékonyabb lenne és még műszaki is. ;-)

 

Előzmény: vakrepulo2 (7484)
benőbéka Creative Commons License 2010.12.13 0 0 7485

Kedves porszívó-szakértők :)

Párezer hsz elolvasása után úgy döntöttem, szükségem van egy topikporszívóra :) Illetve a szükség fennállt korábban is, de meggyőztetek, a ZCX 6440 a befutó.

Jelenleg egy LG porzsákos van, ami alapvetően teljesen jól műxik közel 8 éve, de egyrészt utálom a porzsákot takarítani, másrészt hiába pucolom minden használat után, a kutyaszőr-szag nem tűnik el belőle (az eb nagytestű-bundás-sokatvedlő természetesen :) és az nem opció, hogy zárjam ki a kertbe), ráadásul hátul fújja ki  a levegőt, így nagyon óvatosan kell vele manőverezni, különben a még nem takarított részekről csodálatosan szanaszét fúj mindent apró porszemet...

A ZCX-szel kapcsolatban van néhány, szerintem egyszerű kérdésem - nagyon megköszönném a segítségeteket :)

1. Hepa filter - egyrészt hol tartózkodik ez a porszívóban (Euronics alkalmazott szerint ez a portartály előtt és után közvetlenül 1-1 db szivacsot jelent, de szerintem valamit elnézett...), másrészt mosható-e? Élőben "washable hepa filter" felirattal láttam, a webshopok leírásában viszont hol moshatóként, hol nem moshatóként szerepel...

2. Ha mosható, akkor is cserélni kell időnként?

Előre nagyon köszönöm :)

vakrepulo2 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 7484

hali

 

2 fiatal gyerek, mindennap 2-3szor kell felmosni miattuk

könnyítendő az asszony dolgát, gondolkoztam mit kapjon az angyalkától

keret max 40-50, de még addig is nehéz szívvel megyek el

kérdés: ezek a takarítógépek vagy vizes porszívók (itt most nem arra gondolok,  aminek a szűrője vizes, hanem ami kifújja a vizet és visszaszívja, (vagy az már takarítógép?)) tudják a felmosást helyetesíteni?

 

minőségben?

gyorsaságben?

jelentős az emberi munka megtakarítás?

 

ha valakinek van tapasztalata igazán elmondhatná nekem

köszi

vakrep

Teaway Creative Commons License 2010.12.12 0 0 7483

Már nem emlékszem pontosan, hogy miért kezdtem el olvasni.

Előzmény: tunderlala-3 (7479)
Teaway Creative Commons License 2010.12.12 0 0 7482

Teljesen igazad van, átsiklottam felette: 2007.10.04-én vetted.

 

Máris felírtalak, de akkor a Samsunghoz is beírlak.

Előzmény: Mr.Dimitrij (7481)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2010.12.12 0 0 7481

A Daewoo RCC2508BR-t szerintem én vettem itt legelőször. Most kb. 3 éves és pár hete kezdett el csapágyas lenni. Ugyanolyan jól funkcionál, csak másfélszer nagyobb a hangja.

 

Ma vettem egy Samsung SC-4795 gépet, teljesen spontán. Azaz nem néztem utána, csak rábeszélt az eladó, akiről tudtam, hogy nem nagyon ért hozzá és nem is igazán érdekli az egész. :-) Ez konkrétan a fekete-sárga csíkos dizájnos kinézetű, mert van ugyanilyen típusszámmal más kinézetű is a webshopokban.

Egyébként infrás távirányítós, manuál turbokefés, 2000W - 370W és elég halk (weblap szerint 83dB). Nagyon erősen szív, erősebben, mint a Daewoo, amire 420W volt megadva, és ami szintén nagyon erős egyébként. Euronics 25e, máshol 20 körül is elérhető elvileg.

 

Előzmény: Teaway (7461)
pista666 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 7480

igen, én is a philipsre hajlok, csak elbizonytalanodtam, mert ez a samsung ha minden igaz, 460 wattos, ráadásul olcsóbb is lenne...

Előzmény: Törölt nick (7476)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 7479

De utólag meg akartál bizonyosodni felőle, hogy jól döntöttél nélkülük is...:D

Előzmény: Teaway (7478)
Teaway Creative Commons License 2010.12.10 0 0 7478

Nem.

Már megvolt a gép, amikor elkezdtem olvasni.

Előzmény: tunderlala-3 (7477)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 7477

ez egy nagggyon megfontolt vásárlás volt akkor:))

Előzmény: Teaway (7474)
Teaway Creative Commons License 2010.12.10 0 0 7475

"6205 és 6440 között mi a különbség?"

 

A címke szövege a motoron és burkolaton, a gép színe és talán a keménypadló/szőnyeg kombikefe milyensége.

Előzmény: nopp (7464)
Teaway Creative Commons License 2010.12.10 0 0 7474

nlcafe - mosogatógépesek klubja

Előzmény: tunderlala-3 (7472)
pista666 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 7473

sziasztok!

 

porzsákos porszívót szeretnék venni 25 ezer alatt, min 400 wattos szívóteljesítménnyel, hepa szűrővel, az alábbi két típus között hezitálok... vagy egyik sem?

- philips fc8130

- samsung sc5485

 

köszi!

tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 7472

Milyen fórum volt az?:)))

Előzmény: Teaway (7469)
Teaway Creative Commons License 2010.12.09 0 0 7471

Ok, felírtalak!

Előzmény: AiRLAC (7470)
AiRLAC Creative Commons License 2010.12.09 0 0 7470

Sziasztok, mai naptól nálunk is egy Electrolux ZCX 6440 teljesít szolgálatot, 25.200,-Ft-ért vettem házhozszállítással együtt (www.electropark.hu , most itt a legolcsóbb).

 

A cucc egy álom, a turbókefe nagy találmány, a fej úgy kanyarog ahogy én akarom, a lakás ragyog :)

 

Csak ajánlani tudom eddig!

Teaway Creative Commons License 2010.12.09 0 0 7469

"Igaz néhányszáz hozzászólás elolvasása pár nap alatt nem egészséges."

 

Ki lehet bírni.

Nekem sikerült egy másik Fórumban 22ezer hsz-t elolvasni 3 hónap alatt, és még élek:)

Előzmény: nopp (7464)
nopp Creative Commons License 2010.12.09 0 0 7468

Köszi a segítséget. Ma megnéztem egy boltban, elég bizalomgerjesztő. Asszem a 6440-es lesz a kiválasztott.

Üdv.

Teaway Creative Commons License 2010.12.09 0 0 7467

Minden pontosan úgy van, ahogy tunderlala-3 leírta!

Előzmény: nopp (7464)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 7466

Ja, a ciklonrendszer is nagyon jó, a hosszú kutyaszőr olyan szép formákban összetekerve van a tartályban, hogy öröm nézni:DDD

Előzmény: nopp (7464)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 7465

Szia!

 

Nekem is 6205 van(6440 elődje). 120 m2 naponta kiporszívózok, mióta vedlik a skót juhászunk a drága, azóta naponta többször is előkerül....szóval van használva.

A hepa 12-je nagyon jó a végén, tényleg semmi nem jut vissza..de odáig se nagyon, mert a hepa sokáig tiszta marad, nekem a második van benne, nem olyan régen cseréltem, és 3 éves a porszívó.

A szivacsszűrőt átlag havonta szoktam kimosni....eleinte gyakrabban csináltam, olyan 2 hetente, de már nem tutujgatom annyira, működik így is:))))

Előzmény: nopp (7456)
nopp Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7464

Bocsesz!

 

Valamit bekevertem. Igaz néhányszáz hozzászólás elolvasása pár nap alatt nem egészséges. (Persze nem akartam olyan poénokat bedobni mint egy-két nemolvasó... #7413:)

A topicban azt hittem ki mit ajánl...

(azért csak össze jött egy láma poén.:)

Akkor Te tudsz írni a napi használatról? Mennyi időnként kell kitakarítani, mosni, vagy mittudomén, új szűrő bele,

6205 és 6440 között mi a különbség? ránézésre nem láttam semmit!

Köszi!

Előzmény: Teaway (7461)
groovejet Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7463

Nem hiszem hogy baja lesz. Nálunk az egyik 5 éves a másik fél.

Előzmény: nopp (7456)
Teaway Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7461

Basszus nopp, szerinted poénból ölök időt a topiclistára??

 

Zeki3: thx!

Előzmény: nopp (7459)
nopp Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7459

És ez melyik is lenne??

Valami Miele-re emlékszek, de már nem volt idegem visszakeresni a rengeteg előzményben...

Kössz a sok "igen"-t is :)

Előzmény: Teaway (7454)
Teaway Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7458

"Az tetszett amit „Kisb4” írt a 7396-ban a „samsung_sc_5225”-ról. Ja és mi a különbség ez és a „vcc 5225” között?"

 

Semmi. Egyik a tipusszám, másik a modellszám.

 

"Jól láttam, hogy a turbó kefe tartozék? Ezt az átszívott levegő hajtja? Hatékony ez a fej?"

 

Igen. Igen. Igen.

Előzmény: nopp (7456)
Teaway Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7457

Topiclista (minden hónap első hetében frissítve, 10/12):

 

Electrolux ZCX 6205

tunderlala-3, .ISU., Lacivill, tara, pohikopó, zoomka, 1Kattka, nyikszi,

zabadakk, Dimebag Darrell, Szlivvia, CM5105, skoszi, Teaway, monkat,

zolidd, maczy, SZEGECS, Degeczi, Picmac, malachus, Freezer2,

Várszegi Viki, Édesmézz, multiplas, kriszilvi, nabala2

 

Electrolux ZCX 6440

Ariadne12, yetaj, párizsilány, fjcquazar, Mirtin, .ISU., jnka, Wiger, Boery

matyobaba, abyx, yellowhornet, whiterabbit, sylvestris, pisztacia2, kircsi21

Borzolt kedély :), krem, Egyen Bela, [Michael], luciferk, zorka2, bohókása

kiscsillag 1, stewe_, hzolee, drv, vikiviki, konos, MeeCeeke, schmo, Whale

-sanci-, mn1, cumeszk, Derszu Uzala, elesek, Road. (1hétig, utána Lux…)

lósün, Gepesz35, Nashville1974, Tyh, borzan, tartlev, atthany, katka51

 

Electrolux ErgoEasy

kelist

 

Electrolux ErgoSpace XXLTT11

blg

 

Electrolux ZE 355

Eryka-

 

Electrolux Z8810

zsuuzsa, Roberto1984

 

Electrolux ZUS 3920

yanka76, Rihi11, Garfield007, dorothy79

 

Electrolux ZAC sorozat

Zeki (tiltólistás, nem ajánlott)

 

Beez VC-M-1600-Y

kovecsesp

 

Bosch BSG 61833

kspacey

 

Daewoo RC-3202 FRA

Mihaly9

 

Daewoo RCC-2508BR

Krepuska

 

Dyson DCO2

Hangszoros

 

Dyson DC23 allergy

J1ellenor

 

Kärcher T 12/1

apci500

 

Miele S4211

kakaduuu

 

Miele S5781

krisztianxxx

 

Miele S5780

Zeki (nincs vele megelégedve – ár/érték aránya harmatgyenge)

 

Miele s5211

kspacey

 

Samsung SC 9560

p.lac

 

Philips FC 9222

meszipeti

 

Philips FC 9174

DvájtMekKlászki, gaborci, mycene

 

Philips FC 9164

vakegér789

 

Philips FC 9067

Bubó Bubó

 

Samsung SC 9150

nagya2, IMi, Pharaoh85, napalm., pitman, ndber, krisztian98, Tucsi77

 

Samsung SC 91E0

gdz, csephadaro

 

Samsung SC 8442

lipi88

 

Samsung SC 7060

Nyekurity_ , Max8,   

 

Samsung SC 5225

Kisb4

 

Samsung SC 4550

Vadkaka, Oki-doki, conrat, UseR

 

Samsung SC 4321

Bockó gazdija, Palga79, lac-01

 

Sencor SVC-730 Green

emre01

nopp Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7456

Hi!

Szeretnék venni egy használható porszívót, és ez a fórum máris sokat segített benne! (3 napja folyik a szemem a monitor előtt) Köszi!

Pl a vízszűrős ötlet kapásból kuka! :)

A porzsák nélküli csodáktól eddig zárkóztam, egy rossz tapasztalat miatt, persze a fórum lassan meggyőz a ZCX6440-el.

Jah, a rossz tapasztalat: Porzsák nélküli masina, (amiről asszem nem olvastam nálatok az elmult 3 napban) Zanussi 1230. Megvettem naívan, hogy míj király, egy lap szűrő, egyik oldalt a motor, másik oldalt a kosz. Nagy tartály, ha megtelik, csak egyszerűen kitöltöm, nem kell vacakolni a porzsák rázogatásával… Aha, a mesében. Egy lap szűrő, alapból kis felületű, hamar eltömődik, pláne, hogy az összes retek homlokegyenest beleszalad. Tömítetlen az egész rendszer, nulla szívóteljesítmény. Gagyi műanyag, a parkoló megoldása, amivel össze lehet akasztani a porszívót a csővel már egy fél év után eltört. Szóval 3 éve büntetésben élek, mert rühellem a takarítást vele, amikor a szűrőjét kell kirázni (újabban egy iparival kiporszívózom) dettó dzsuvás, mint a porzsák rázás. Meg ne vegye senki!!

 

Szóval porzsákos keresésének indultam, hogy csak kib*szam a koszos cuccot zsákostól!

Az tetszett amit „Kisb4” írt a 7396-ban a „samsung_sc_5225”-ról. Ja és mi a különbség ez és a „vcc 5225” között?

Kisb4! Tapasztalat?? Sokáig bírja egy porzsákkal? Vagy másnak tapasztalat??

Na meg az ára (kb15e) is elég szimpi.

 

Aztán jött ez a topikporszívó, a ZCX6440.

Olvasgattam az „electrolux.hu”-n. Persze szépeket írnak. És itt a fórum is azt fújja, hogy jó gép.

Mik a tapasztalatok, átlagos használat mellett mennyi terület (vagy idő) porszívózása után kell mosni a különböző szűrőket?

Olvastam egy termékjellemzést, hogy 2 év használat után széttöredeznek a műanyag bigyók. (???)

Ez a ciklon rendszer tényleg hatékony? Tényleg töredék retek jut csak a szűrőhöz??

Jól láttam, hogy a turbó kefe tartozék? Ezt az átszívott levegő hajtja? Hatékony ez a fej?

 

Na bocs a sok rizsáért, a válaszokat előre is köszi!!

És ha végre sikerül egy normális porszívóra szert tenni, hát a mostaniból fordulatszám-szabályzós ostorköszörű lesz!!

Hehehehe…

 

Teaway Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7454

"-legyen papír porzsákja (ne kelljen vacakolni az ürítéssel)"

 

Nekem szerencsém van, mert kiballagok a kukához és kiöntöm a szutymót belőle. Semmi vacakolás (fél perc max.)

Előzmény: gy ági (7451)
Amati SX Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7453

Én meg azt mondom magamról, hogy akár 40 nőt is ki tudok elégíteni egy éjszaka.......Aki nem hiszi járjon utána - csajok lehet jelentkezni :D

Előzmény: Törölt nick (7452)
gy ági Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7451

Sziasztok!

Porszívóvásárlás előtt állunk, szeretnék előtte tanácsot kérni.

Ami számomra fontos:

-jól szívjon

-pici, kompakt, könnyen kezelhető legyen

-legyen papír porzsákja (ne kelljen vacakolni az ürítéssel)

-ne essen szét 1-2 év után

 

Ezt a két típust néztem ki:

Samsung SC5485

Porszívó Teljesítmény: 2100 W Szívóteljesítmény: 460 W 2.4 literes textilporzsák kapacitás Állítható hosszúságú, teleszkópos fémcső Silencio Pro kefe + parketta szívófej Hepa filter: H11 Előszűrő

Bosch BSD3030 

Teljesítmény: max. 2000 W
Szívóerő: 350-450 W
Air Clean HEPA higiénikus szűrőrendszer
Elektronikus szívóerő szabályozás
3,5 l porzsák kapacitás
Porzsák-telítettség kijelzés
Teleszkópos szívócső.
Átkapcsolható, görgős szívófej (260 mm)
Automatikus kábelfeltekerés.
8 m-es hatósugár
Parkoló és tároló állás
Zajszint: 81 dB
Méretek (mag x szél x mély): 26 x 30 x 37 cm
Tömeg: 4,8 kg

 

Az nem derült ki számomra, hogy papír porzsák kapható-e hozzájuk.

Ti melyiket választanátok, vagy van más javaslatotok?

 

Köszönöm!

 

 

ovitomi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 7450

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: Törölt nick (7442)
hajrá zoli Creative Commons License 2010.12.07 0 0 7448

Köszi, ez lesz az.

Nem tudtam, hogy évente van tipusváltás, így nem sok reményem van rá, hogy pont ilyet kapok. Hivogattam már nagyáruházakat, de sehol nem volt, csak porzsákos változat. Lehet, megbarátkozom azzal. A sorozat nagyobb teljesítményű darabja fekete, van egy kis urnafílingje:)

Előzmény: blg (7447)
blg Creative Commons License 2010.12.07 0 0 7447

nekem Ergospace-em van (porzsákkal és anélkül is használható), XXL TT14 a száma

Előzmény: hajrá zoli (7445)
hajrá zoli Creative Commons License 2010.12.07 0 0 7445

Köszi, azokat én is megtaláltam:)

Nem tolom fejből a típusszámot, egy barátom vett ilyet (porzsák nélküli Ergospace) kb két éve, majd megkérdezem tőle a pontos adatokat.

Előzmény: Törölt nick (7444)
hajrá zoli Creative Commons License 2010.12.07 0 0 7443

Sziasztok,

 

azt szeretném megkérdezni, tudtok-e valamit az Electrolux Ergospace sorozatáról. Pontosabban arról, hogy a porzsák nélküli verzióját lehet-e még valahol kapni. Körülnéztem, de csak porzsákos készülékeket láttam mindenhol. Egyszerűen megszűnt a porzsák nélküli Ergospace? Nincs bajom a porzsákkal, csak kényelmes vagyok. Többek között azért is tetszik ez a sorozat, mert egy konektorból tudnám kitakarítani a lakást.

ovitomi Creative Commons License 2010.12.07 0 0 7441

Köszi a gyors választ!

 

Vízes porszívót én is kerülném, ezért kérdeztem rá, hogy az általatok említettek nem azok-e.

 

Az Electroluxnak melyik sorozata a középen hengeres srűrős, ami kerülendő?

 

Samsungból mi az aktuálisan ajánlott típus: SC7060

Előzmény: Törölt nick (7440)
ovitomi Creative Commons License 2010.12.07 0 0 7439

Sziasztok!

 

Olvasgattam visszafelé a topikat, de lenne néhány  kérdésem.

 

1. A topikporszívó (Electrolux ZCX6440 - ha jól értelmezem) ugye nem vizes porszívó? Ez alatt azt értem, hogy nem víz segítségével "fogja meg" a port. Valaki nekem azt mondta, hogy ha nincs porzsák, akkor csak vízzel lehet a port megfogni. Ha jól értelmezem, ez ciklon rendszerű, és nincs benne víz.

 

2. A párom kérdezi, hogy mi az  a száraz-nedves porszívó. Ez megegyezik a takarítógépekkel?

 

 

Nem vagyunk gyakori porszívózók, a házunkban parketta, kő, és néhány szőnyeg van. (nem padlószőnyeg) Szeretnénk, ha megoldható, hogy a követ valami gőzős megoldással takarítani, felmosás helyett. Vagy ehhez valami egészen más eszköz kell? Esetleg erre valami javaslat?

 

Köszeönettel!

ovitomi

tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 7438

A gőzporszívó már volt téma, emlékszel? VKOrsinak van (vagy volt) olyan karcher-e, de azt mondta, hogy nem szereti, mert nagyon lassú 2in1 funkcióban. GYorsabb, ha előbb gőzöl, utána porszívózik, akkor le is tettem róla, jó ez nekem, ahogy van, külön a gőztisztító, külön a porszívó.

 

Amúgy helyzetjelentés a porszívómról.....na a szőnyegbe tapadt kutyaszőrt (belluska vedlett a drága 2 hónapon keresztül, gondolhatod:D) a sima fejjel úgy sem tudtam kiszedni, hogy a kefét kiengedtem, kevés volt hozzá....a turbó kefe már elég jó volt, csak nem szeretem mindig cserélgetni a fejet.:s

Előzmény: Teaway (7434)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 7437

Mi öten, három gyerek, már ők is régen felnőtt ágyban alszanak....a franciaágyra nagyon drága volt a matrac, de a gyerekeknek 40-ből megúsztuk darabját...nekünk mondjuk muszáj volt, mert a kicsi atka allergiás.

Előzmény: kakaduuu (7433)
Teaway Creative Commons License 2010.12.01 0 0 7435

300k-ból én se porszívót vennék, hanem pl. négy darab atkamentes matracot.

Előzmény: kakaduuu (7433)
Teaway Creative Commons License 2010.12.01 0 0 7434

Esetleg gőzporszívóval egy menetben.

Előzmény: tunderlala-3 (7431)
kakaduuu Creative Commons License 2010.12.01 0 0 7433

Tavaly nézegettem matracokat, naná, h a legdárgábbak voltak legkényelmesek, ezek 70 000 nél kezdődtek ... :-( Nem vettem. AZt nem tudom, h atkamentesek voltak-e.

Hát ha lecserélném, négyen vagyunk, abból kettő gyermek... az sem lenne olcsó.

De mondjuk én nem akarok venni 300 000 ért porszívót, nem vagyok megörülve....:-)...annyira.

Előzmény: tunderlala-3 (7431)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 7432

ügynökök

Előzmény: tunderlala-3 (7431)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 7431

olcsóbban megúszod minőségi atkamentes matracokkal, amiket időnként ráadásul gőztisztítóval átgőzölsz és utána porszívózod át. Porszívózásra meg bármelyik hepa 12-es porszívó tökéletesen megfelel allergia-szempontból...nagy parasztvakítás, amit a porszívó ügynökön művelnek, de valamiből nekik is meg kell élni...csak ne belőlem:)))

Előzmény: kakaduuu (7430)
kakaduuu Creative Commons License 2010.12.01 0 0 7430

...és miért?

 

Nekem a Lux ugrott be, a matrac-atka témáról, de lehet h más k. drága volt, már nem emlékszem...

Előzmény: tunderlala-3 (7429)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.11.30 0 0 7429

de neki megggyőző volt

 

én meg simán elzavartam őket...hehe:))))))))

Előzmény: kakaduuu (7427)
kakaduuu Creative Commons License 2010.11.30 0 0 7427

Egy ismerősömnél volt egy porszívóügynök (potom 3 órát:-) kiporszívozták először a lakást saját porszívóval, majd a LUX-szal (???)... azt mondta, ami a matracból kijött az volt legundorítóbb, de többi helyről is, sokkot  kapott, he ennyire "koszos" a lakása:-) AZ ő fia is allergiás, beteges. Azt nem tudom, h megvették-e azóta....de neki megggyőző volt

Előzmény: Törölt nick (7422)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.11.30 0 0 7425

Értem. Akkor páramentesítés, ha túl magas a lakásban a páratartalom.

Gőztisztító penészgombákat is kinyírja.

Előzmény: Törölt nick (7424)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 7423

Olvastalak a légtisztítósban is...ez annyira köztudott dolog pedig, hogy a matracokban tanyáznak leginkább a dögök.:s :(( Tök mindegy sajnos, hogy tél vagy nyár, milyen idő, mivel a lehullott emberi hámsejtekkel táplálkoznak és a meleg klímát kedvelik, amit a testünk biztosít nekik, így a legjobb hely számukra...hogy dögölnének meg!:s :D

 

Atkamentes matrac a megoldás....szerintem ebben is vannak azért, max. nem annyi.

 

Én át szoktam gőzölni a matracokat ugyanúgy, mint a szőnyegeket és a kárpitos garnitúrát, azután porszívózom. (ezt persze nem minden alkalommal, csak pár havonta)

 

Előzmény: Törölt nick (7422)
kakaduuu Creative Commons License 2010.11.29 0 0 7421

HA asztma van, akkor inább az lenne a cél, hogy macera nélkül távolítsd el a port  a porszívóból, azaz ne kelljen a portartályt nyitogtani, mosogatni (ezzel vissza kerülhet  a por és miegymás a levegőbe, amit összeszívtál). Porzsákos kellene szerintem, amikor tele, fogod és kidobod, nem is kell érintkezni a szeméttel.

A Mielének van egy kifejezetten allergiásoknak való porszívója, na ja 100 000 HUF.

Előzmény: ekide1 (7417)
ekide1 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 7419

Nem tudom a márkáját mert kidobtam a csomagolását, 5 db volt a csomagban. Rowentához való,

de ezt adták a delonghihoz is, mondván nincs más.

Előzmény: Törölt nick (7418)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 7418

Nem tudom milyen gyártmányú az utángyártott porzsák, de 1-1 próbát megérne akár a Tescos, akár az Auchanos 5-5 db-os kiszerelésű csomag, 1600 il. 900 körüli árakon. Azért írd meg a rosszul működő porzsák márkáját:(

Előzmény: ekide1 (7417)
ekide1 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 7417

A régi porszívónk egy delonghi takarítógép,( már több mint 10 éves) amihez Miskolcon csak utángyártott porzsákot kapok. A második porszívózás után már ontja magából a port, mivel a nagyobbik gyerkőcőm asztmás ez nem a legjobb dolog. Olyat szernék ami erős, és nincs porszag utána. Lehetőleg porzsák nélküli legyen.

Köszönöm

Előzmény: Törölt nick (7416)
Lacivill Creative Commons License 2010.11.29 0 0 7414

Olvass vissza, és felejtsd el a "vizszürüset".

Előzmény: ekide1 (7413)
ekide1 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 7413

Sziasztok!

Porszívó vásárlás előtt állunk. Nagyon kacsingatunk a vízszűrős porszívók felé, pontosabban kettő: Samsung Aquatic  és a Zelmer között vacilálunk. Igaz azt hallottuk, hogy a vízszűrősöknek gyenge a szívó hatása, viszont allergiásoknak nagyon jó. A samsungnak csak 200 W a szívó teljesítménye.

Van valakinek valamilyen tapasztalata ez ügyben?

Mit javasoltok. Előre is köszi.

 

kakaduuu Creative Commons License 2010.11.27 0 0 7412

Jópofa ez a video. Nem tudom hány évesek lehetnek a porszívók, sztem legalább 15 ...

Azért érdekes, hogy  az illetőnek 3 hasonló korú Miele gépe is van...:-)

Amati SX Creative Commons License 2010.11.26 0 0 7411

jövő héten felkerülnek a márkabolt oldalára az új ultra silencer-ről készült videók, akkor kiderül minden remélem.

katka51 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 7410

Köszönöm a jókívánságot, és a korábbi jótanácsokat, véleményeket is!

Előzmény: Törölt nick (7409)
katka51 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 7408

Szép jó estét MINDENKINEK!

Délután megleptem magam álmaim porszívójával!

Nektek köszönhetően választottam ki a csodagépet, az Elektrolux ZCX 6440-est.

10 perces próbaüzem  után nagyon elégedett vagyok. Mosható szűrővel + egy betéttel kaptam.

Remélem, hogy jó kis társam lesz hosszú ideig.

Jó pihenést, szép hétvégét kívánok Nektek!

 

apci500 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 7407

Ha nem szív jól hepával vedd ki a hepát. Ha úgy sem szív, akkor nem a hepa miatt szívsz :-)

Egyszerű?

Előzmény: Törölt nick (7405)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 7405

Nagya, köszi a gratut! Az uram hozta haza ezeket a hepás csodákat, meglepetésnek szánta szegénykém, hogy ne kelljen mindig porzsákot vadászni. Ezek szerint porzsák nélküli + hepásban is van, ami jó? (Magyarul nem kell egy lakás porszívózása közben 20-szor szétszedni??) Ott mire kell figyelni? Min múlik az, hogy egy szoba után, szinte tök üres tartállyal sem szív?

Zeki3, igen, ő az, a ciklon előszűrős. :-)

Ja, meg nekem a szervizben a mosható hepaszűrőre is azt mondták (az Elektrolux-ra), hogy az egy dolog, hogy mosható, de azt is cseréljem ki, ha nem szív jól. De mondom még csak pár hónapos!! Nem baj, akkor is cserélni kell. Most akkor????

Na de ezek már csak elméleti kérdések, remélem az én drága kicsikémmel megleszünk nagy egyetértésben és szerelemben hosszú-hosszú évekig. :-))

Előzmény: nagya2 (7399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!