Keresés

Részletes keresés

kábeles Creative Commons License 2006.08.11 0 0 5
Üdv mindekinek!
Én 1986-87-ben szolgáltam ennél az alakulatnál.Nem tüzér voltam,hanem az egyik kiszolgáló alegységnél műszerész.Igen nagy titkolózás és homály fedte ezt az alakulatot.A mai napig sem tudtam meg semmi konkrétat ezekről a rakétákról,bár ott voltam,javítottam rajtuk ezt-azt.Például a századunk részét képező bevizsgáló szakasz munkájáról sem lehetett tudni semmit.1986 februárjában vonultam be Tapolcára.Hideg,kemény tél volt.A laktanyában szén és olajkályha volt,meleg víz az szinte semmi.Kopaszoknak egyáltalán nem.Fürdés egy héten 2x az ezredfürdőben.A kiképzések igen kemények voltak,szigoruan vettek minden napirendi pontot.Pl.leszerelés előtt egy héttel még reggeli tornára jártunk.Itt nem volt lazsálás az öreg katonáknak sem.Hogy tüzér kérdésére válaszoljak,a hivatásos állomány,tisztelet a kivételnek,de nem volt népszerű.Állatként kezeltek minket.Pedig néha egyikük-másikuk viselkedett úgy.Én még embert úgy ordítani nem hallottam(sokszor szinte ok nélkül),mint ott.Nem lehet hogy néhai ávósok is szolgáltak ott?Semmi tolerancia nem szorult beléjük.Persze itt is leszögezném,hogy nem mindegyikük vot ilyen.Tisztelem és becsülöm a mai napig is Kárpáti Béla (akkor) őrnagy urat századpk-ot,volt néhány igen korrekt tiszt és tiszthelyettes,a nevükre sajnos nem emlékszem.A sorkatonák igen összetartóak voltak.Itt mindenki a túlélésre és a leszerelésre hajtott.A többi senkit sem érdekelt.Néhány igazi jó bajtárs a mai napig hiányzik.Ilyen összetartó,önzetlen közösséget azóta sehol sem tapasztaltam sehol.És a sok kellemetlenség,szívás ellenére talán azóta sem nevettem annyit és olyan jókat,mint azokkal a fiúkkal.Így 20 év távlatából azt mondom jó,hogy ott voltam,bár utána még évekig felriadtam éjjszaka,nem tudtam rendesen aludni,de mindez már elmult.Akkoriban egy főhadnagy azt mondta,hogy egyszer majd jó érzéssel fogunk visszagondolni az itt eltöltött időre.Akkor kiröhögtük.Pedig igaza volt!
Szabó szakaszvezető
(kábeles)
PAPA1970 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4

 Szia Tűzér!

Miért nem akarsz sztorizni? Sztem aki nem ott szolgált azoknak misztikus, alakulat volt! Jó lenne többet tudni róla+ csomó tévhitet is el lehetne oszlatni!

 

Egyébként két ismerősöm szolgált ott a 80 as évek vége felé. Mind a ketten azt mesélték, hogy nagyon kemény, de igazságos volt a vezetés. Nagyon jó kiképzést kaptak, bár néha feleslegesen embertelenül sz.patták őket! De gondolom ez azért volt, hogy tényleg mindenki "készen" álljon egy esetleges éles helyzetre!

 

üdv

Papa

 

Előzmény: tuzer (3)
tuzer Creative Commons License 2006.05.16 0 0 3
Ne haragudjatok, nem mesélni szeretnék. Lenne ezer adoma. Azt szeretném tudni, hogy ennyi idó távlatából azok az emberek, ekiki ott szolgáltak - elsősorban mint sorállomány - mit gondolnak arról az alakulatról, ami a hadsereg csapásmérő ereje volt. Akkor csupaszseggű hadnagy, majd főhadnagy voltam a 2. z. 6. ütegénél, melynek néhai Bölcsföldi József volt a parancsnoka. Sok olyan sorkatonával szolgáltam együtt, akiknek ezúton szeretném megköszönni becsületes, tisztességes, férfias teljesítményét. még ha néhányszor át is vertek ezzel-azzal. Akkor még nem voltram ehhez eléggé érett.
st_patrick Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2

Sziasztok!

csatlakozom az előttem íróhoz:-)

stp

Előzmény: PAPA1970 (1)
PAPA1970 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 1

 Sziasztok!

 

 Én csak érdeklödő vagyok! :-) Akkor kezdheted is amikre vissza tudsz emlékezni ennyi idő távlatából. Sztorik, technikai adatok, harcrend, stb stb! Ezek ma már nem titkosak :-)

 

üdv papa

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.12 0 0 0
Jé, itt is egy nullás.

0
tuzer Creative Commons License 2006.05.12 0 1 topiknyitó
Aki ott szolgált - sortól tábornokig - itt nosztalgiázhat. Én 1983-ban szolgáltam ott utlojára, a 2. hdm.harc. rak.o. bem. fef-ként, de a 88-as "fosatós" lövészeten kint voltam Kapusztyin Jarban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!