Keresés

Részletes keresés

arpapa Creative Commons License 2010.11.12 0 0 8794

Tudom, hogy sokan olvastok, és ez éppen elég. Azt is megértem, hogy nincs kedv a szóláshoz, nekem sem volt és ki tudja meddig lesz?

 

 

Ma van a szomszédom születésnapja, Főkidolgozó volt sokáig az első osztálynál EVM!

Majd T irodás az ezrednél.

D. József!

Sok boldogságot kívánok neki, nyáron együtt voltunk a "rakétások erdejében", most nem gyakorlatozni, hanem..

 

Ugyancsak születésnapja volt a napokban a topic alapítónak, ezúton köszöntöm őt is. Köszönet a topicért, mert akárki akármit mond, vagy terjeszt, a 1480 virtuális felépítése innét indult 2006 májusában, e nélkül nem lettek volna találkozók, Weblap és semmi!

Tüzér!

Sok boldogságot kívánok a topic nevében.

 

A nevemre kattintva a vasúti rakodásról olvashattok.

 

árpapi

 

Ötös kezelő Creative Commons License 2010.11.12 0 0 8793

A youtube rám szólt (klip), hogy ne akarjak lopni, inkább vegyem meg a fizetős helpert.

Azért letöltődött! :))

Előzmény: arpapa (8792)
arpapa Creative Commons License 2010.11.12 0 0 8792

A laktanya a városé és Lesencetomajé, azt csinálnak vele amit akarnak!

Ezt akarják!

 

Nézzétek meg ezt a klipet, így kell fotózkodni!

 

Árpapi

Előzmény: Törölt nick (8791)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.11 0 0 8791

Nem értem az egészet. Nézőpont kérdése, hogy takarítás vagy pusztítás folyik. Végül is a tulajdonjog a kérdés. Kié a telek? Ha nem magántulajdon, esetleg nem lett volna arra egy kis pénz, hogy legalább egy-két épületnek valami funkciót adjanak, parkot építsenek ott a város szélén?

arpapa Creative Commons License 2010.11.11 0 0 8790

Egészen jó ez az új szerkesztő ablak, majdnem olyan mint egy blogé!

 

Mivel nem tolonganak a fórumtársak, teljesen megértve őket, úgy folytatnám.

 

Az előző megjegyzésemhez annyit tennék, hogy aki a 1480 -nál szakaszvezető lett, annak azért volt jelentősége, nagyon sok tisztes többet tett, mint némely tiszthelyettes.

Azt is üzenem innét, hogy ha neveket negatív dolgokkal kapcsolatban nem is említünk, annak semmi akadályát nem látom, hogy az elegységet megnevezze valaki, hiszen rajtunk kívül más úgy sem tudja kiről van szó, nem beszélve arról, hogy egy alegységnek több parancsnoka is volt az idők során.

 

Valakiről írni fogok most, tudni fogjátok ki Ő, akár a nevét is leírhatnám, de abban az időben eléggé közútálatnak volt kitéve, magam sem díjaztam őrmesterként, mert keményen és néha lekezelően bánt velem:

- Örmester jelentse, mi ez a disznó ól itt! ( konyhaügyeletes voltam )

Már akkor is kényes voltam, és érzékeny az ilyesmire ezért azt találtam mondani, majd szétrobbanva az agyam:

- Majd ha úgy szólít meg, ahogy elő van írva, akkor jelentek, amúgy meg nem disznó ól, hanem legénységi konyha!

 

Becsületére legyen mondva, vigyázzba állt, kihúzta magát és azt mondta:

- Rendben van örmester elvtárs, jelentse nekem, hogy miért nincs itt rendesen feltakarítva.

- Főhadnagy elvtárs jelentem azért nincs feltakarítva, mert még nem fejeződött be a vacsora.

Ilyen aprósággal aztán, hogy valami nem fejeződött be, nem nagyon foglalkoztak a 1480 - nál, ott folyamatos rendnek kellett lenni, ezt akkor megtanultam.

Az illetőt viszont utáltam mindaddig, még magam is tiszt nem lettem,  és együtt adtuk az Üti szolgálatot, helyettese lettem, egészen normális volt, kollégájának tekintett.

 

Nos ezzel az emberrel találkoztam a múlt héten a piacon és egészen sokat beszélgettünk, most már elárulom, hogy ő lett a Rehor utódja a technikai ütegnél, jelenleg Szegeden lakik, de nem szeret ott lenni, állandóan itt van a telkén.

A következőt mesélte:

- Egyszer megállított a Bojtos elvtárs ( parancsnok politikai helyettese, közszereplő így ) és azt mondta nekem, hogy B. elvtárs éles helyzetben az lenne a maga katonáinak az első dolga, hogy magát lelőnék, mert úgy bánik velük.

Erre azt montam neki: - Ezredes elvtárs maguk a felelősök, mert maguk teremtenek ilyen helyzetet, hogy szolgálatba kell vezényelnem a századot, gyakorlatra kell mennem velük, népgazdasági munkára, laktanyát takarítani, maguk megkövetelnek mindent tőlünk,  de a feltételeket nem biztosítják, nem tudom az embereket hazaengedni és nem magukat utálják, hanem engem.

 

Azt kell mondjam ma, hogy igaza van. Valahol olvastam, hogy egy amerikai katonára 16 kiszolgáló jut, mi meg kiskocsin húztuk a lőtérre a felszereléseket, magunk rendeztük be a tornapályát és még sorolhatnám.

 

Más.

Felraktam a laktanyasétákról egy klipet.

Nem teljes, még lesz egy része, két nagyobb csoporttal is voltunk bent, az egykori első ütegesekkel tavaly.

 

 

 

Voltunk bent aztán a Dobó napon ami májusban van gyereknapkor, sajnálatosan kevés érdeklödővel még innét a telepről is.

 

 

 

 

Azt is megmutatom miért nem megyek én már be, ugyanis megkezdődött a laktanya "hasznosítás".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Baglyas ilyen volt:

 

 

 

Ilyen lett:

 

 

 

 

 Több ezer képem van, téli, nyári, őszi.

Tavaly ősszel ilyen volt a főút:

 

 

 

 

 

 

Akinek van kedve bejönni, az haverkodjon a Paintballosokkal!

Övék a pálya.

 

A nevemre kattintva katona sztorit olvashattok, és megtiszteltek, ha az új nickemen szólítatok, a régin jelentkezem be, mert nem volt kedvem újra regisztrálni.

 

árpapi

 

arpapa Creative Commons License 2010.11.10 0 0 8789

Kedves Gyomírtó!

 

Nagyon örülök az őszinte válaszodnak, azért külön tisztellek, hogy voltál annyira uriember, hogy azt a tetűt nem adtad ki.

Majd egyszer talán megírod privátban, de nem nagyon kell, mert mi hivatásosok is tudtuk, hogy kik azok, akik csak a zöld gyakorlót látják, az embert soha.

Nem nagyon lehetett ellenük tenni, csak megvetni.

Nekem is volt egy ember akiről mindenki tudta, hogy csak úgy hívom, hogy numeró egy, utáltam és gyűlöltem, aztán láttam elesetten, már nem érdekel.

Továbbra is tisztelettel várunk itt, osszad meg velünk az élményeid.

Azt mondtad szeretted a tecnikát, sétálj az érintetlen behavazott laktanyában, 2007 -ben még ilyen volt, most már én sem megyek be több mint egy éve.

Most éppen ezt berhelik:

 

 

 

 

Mára már eltűnt:

 

 

 

Ha a nevemre kattintasz, "mehetsz" egy kört a géppel.

:)))

 

 

Árpapi

Előzmény: Törölt nick (8788)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 8788

Tisztelt Jelenlévők!

Nekem nem azokkal a "kemény" dolgokkal volt bajom, amelyek az előző hozzászólásban szerepelnek. Nagyon nem! Nekem kizárólag egy személy cinikus és korlátok nélküli, ellenőrizetlen gonoszsága bántotta az igazságérzeteme, de oly mértékben, hogy a mai napig nem tudok megbocsájtani neki, pedig többször megpróbáltam. A honvédségen kívüli életben, kemény munkahelyeken is megvetik az ilyen embert és azokat is akik teret engednek a gonoszságának.

Az első időszak volt az, ami nyomot hagyott bennem. Tudom, erre mindenki legyint, hogy kopasz nyavalygás. Pedig próbáltam büszke lenni, mert apám is itt szolgált az '50-es években.

Ezért - hogy apám is büszke lehessen - mindent beleadtam. Az időszak végére, az értékelésre a fizikai felmérésben, ami ugyebár a háromezer méteres futásban csúcsosodott ki, egy kivétellel mindenki felett teljesítettem. Az az egy atléta volt és azt mondta nekem, kopasz, ha a legjobbat akarod elérni, akkor tapadj rám és második lehetsz, a többiek között pedig a legjobb. Így lett. A kiképzésben szintúgy teljesítettem, szabadidőmben is - abban a kevésben, amit hagytak - a kiképzési tárgyakat gyakoroltam. Persze, amihez nem kellett a hadieszköz. Mindent megtanultam, példaként állítottak a század elé. Alakiban ismét ez történt. Szó szerint a közvetlenek legalakiasabb katonájaként emlegettek. Ezért "ajándékba" sokszor állítottak a csapatzászló elé őrnek, küldtek ütikutyának, persze a többi szolgálatból is megkaptam a részem. A megtanulandó szabályzatokat és kötelmeket kívülről fújtam. Nekem azok a dolgok nem jelentettek akadályt, amik az előzőekben fel voltak sorolva. Fiatal voltam, 21 éves, vágott az agyam és fizikai akadályt nem ismertem. Persze megkaptam a társaimtól, hogy nyalógép, de én haza akartam menni. Persze kiváló katona nem, csak élenjáró lehettem. Ennek kizárólag egy, ill. két oka volt. A bevonulást megelőző veszprémi kétnapos mittudoménminek a végén egy pszichológussal kellett beszélgetni. Olyasmire válaszoltam, amit nem is kérdezett. "Elítélem azokat az embereket, akik a kötelező katonai szolgálatot kitalálták és ezzel a szabadságomat korlátozzák." Meghökkent a csaj, és erre a kikjelentésemre utaltak is nem egyszer a 1480-nál. A másik ok, hogy az egyik politikai oktatáson, ahol egy elhárító tiszt adott elő, beszóltam, hogy az egész, amit mond hazugság és különben is utálom a ruszkikat, mert én angolt akartam tanulni.

Mondtam Bunkócska főhadnagynak, még októberben, hogy várhatóan decemberben lesz az esküvőm és szeretnék arra szabadságot kérni. Tehát tudta előre. Azt mondta, addigra embert faragok magából, aztán meglátjuk. Nem tudtam mire vélni. Eljött a kérelem napja, kihallgatás, szabadságot kértem. A szokásos modorával a pofámba vigyorgott és 2 centiről a büdös leheletével közölte, hogy nem engedélyezem. Még állt előttem és pár másodpercmúlva folytatta, hogy a szabadságot nem, de eltávozást péntek 15 órától vasárnap 22 óráig igen. Ennyi idő alatt meg lehet nősülni, mondta. És a kihallgatás végén még visszajött, hogy mindenki hallja, megmondtam, hogy embert faragok magából. Otthon persze megdöbbentek, ők is, mások is tudták, hogy szinte mintakatona vagyok és levonták a konzekvenciát a tapolcai rakétás alakulatról. Visszajöttem, újra kihallgatáson kértem, hogy engedélyezze a politikai helyettessénél való kihallgatásomat. Azt mondta, ezt nem kell kérni, menjen. Elmondtam az esetet a politikai helyettesnek, aki annyit válaszolt, hogy a főhadnagy elvtársnak sajátos, de hatásos nevelési módszerei vannak, amelyekben ő nem lát kivetnivalót. Ekkor omlott össze bennem egy világ, de kifelé csak annyit mutattam belőle, hogy amikor megszólítottak mindig az elvárásnak megfelelő hangerősséggel válaszoltam, de tudom, hogy az arcomra kiült a gyűlölet. Mert így akartam. És így volt ez másfél éven keresztül. Az már csak enyhe ht. csíny volt, hogy elolvasott egy-két levelet, amit a feleségemtől kaptam. Behívatott a századparancsnokiba és közölte velem, hogy számára nincs titok és még mindig nevelni akart. Gondolatban leköptem és talán meg is ütöm, ha éppen nem kopogtattak volna az ajtaján. Hát ennyi. Ezek után tőlem ne várják, hogy szimpátiával forduljak a tapolcai emlékek felé. Egyébként a történtek után kétszeres kiváló voltam és szkv.-ként szereltem le. A megtanult technikát megszerettem, de sajnos beárnyékolja Bunkócska és társai viselkedése.

 

arpapa Creative Commons License 2010.11.10 0 0 8787

Kedves Barátaim, 1480 - as katonák!

 

Másfél éve jártam itt utoljára, megadva a lehetőséget azoknak akik úgy vélték, hogy jobban és más formában tudják művelni a dolgokat.

Nem nagyon látom aztán itt őket, majd előjönnek, ha bele kell kötni valakibe, ha be kell szólni névtelenül, mert ezt szeretik, ezt szokták meg a 1480 - nál egykor, változni képtelenek.

 

Hazudik aki azt mondja, hogy a rakétadandárnál jó volt.

Nem volt jó, kemény és néha kegyetlen volt.

 

Miért lett volna az jó, hogy a sorkatona hazamenvén a falujába, városába, eltűrje, hogy  a pofájába röhögjön az, aki máshol szolgált és hetente járt haza, vagy otthonról járt be?

Még csak azt sem mondhatta neki, hogy hol szolgál?

 

Miért lett volna jó annak a hivatásosnak, aki tíz éveket húzott le rajparancsnokként, hogy a pofájába röhögjön az a kollégája aki úgy bukdácsolt át a katona iskolákon, de már az első év után magasabb parancsnok lett?

 

Miért imádta volna az a sorkatona a 1480 - at, aki konyhára járt  "csellózni", őrséget adott, belszolgálatot, rohangált még öregkatonaként is reggeli tornára, söpörte a laktanyát, takarította a gépjárműveket, vagy éppen a hivatásos lakását tapétázta?

 

Miért lett volna büszke az a hivatásos, aki az ajtajára cédulát kellett, hogy tegyen, ha elment hazulról, riadó csengőre ugrott, négy napos gyakorlatokra járt, csapásvezetésekre, komplexekre, harcászati gyakolatra, adta a havi három - négy szolgálatot, berendelték, ha nem zárta le az íróasztal fiókját?

 

Miért örült volna az a sorkatona, aki mások helyett is gyakorlatra ment, még be sem jött az egyikről, és ment a másikra, mert azok akikről a bevezetőben írtam, azok akkor sem változtak, gyengélkedőre mentek, ha szolgálatba kellett lépni, gyakorlatra vonulni, és nincs az az orvos aki merészelte volna őket nem felvenni, mert hátha?

Hivatásos katona is summantot néha, voltak közöttük is jellemtelen emberek.

 

Helyettük húztuk az igát, azok helyett akik akkor kibújtak hét hónap után a katonai szolgálat alól, különböző egészségügyi ( gerinc ) problémákkal, és talán ők jönnek ma minket kioktatni hazafiságból?

 

Kedves Barátaim!

Nem volt jó rakétásnak lenni, mert kegyetlenül nehéz volt.

Viszont a többség tette a dolgát, adta a szolgálatokat, söpörte a laktanyát, járt gyakorlatokra.

 

Nos ezeknek az embereknek tartozunk tisztelettel, akik zokszó nélkül tették a dolgukat.

 

Ezt senki tőlük el nem veheti. És most kell felemelt fejjel járni, most kell büszkének lenni, hogy akkor nem omlott össze, helyt állt, nem sumákolt, katona volt.

Igazi katona.

Aki hetente volt otthon, most meséli az élményeit, hogy miként szivatták egymást, milyen ocsmány kajákat ettek és milyen értelmetlen volt.

Igen az volt.

De nem a rakétásoknak.

Ma a hazámban nincsen tartalékos képzés, csak nagy harci hangulat,

abban a laktanyában melyet ti óvtatok.

 

Ti vagytok az egyetlen kiképzett tartalékosok.

 

Legyetek büszkék, majd ha azok is felmutatnak hasonlót, akik csak belerúgni tudnak a másikba, akkor elfogadjuk a véleményüket.

Addig nem.

Az MN 1480 rakétadandár a virtuális térben is hatalmas eredményeket tud felmutatni.

Kérlek bennetek, nézzétek meg az összes filmet mely jelenleg egy helyen megtekinthető.

Rólatok, rólunk szól.

Ez itt egy áttekintő blog bejegyzés, minden ami a 1480 - eddig megjelent képekben, filmekben.

 

Az összes filmet megnézhetitek egy helyen, DumaSarpi csatornáján.

 

Még egy filmet szeretnék feltenni, már a birtokomban van, de sajnos még nem kaptunk rá engedélyt, hogy publikáljuk, az 1982 -es éles indításról van szó, amiről oktatófilmet készítettek, szenzációs kockákkal, hiszen ökör módon mindent megsemmisítettek, de itt még lehet látni a tantermeket, olyan kiképzési segédeszközökkel, hogy mai tanárok is megnyalnák újjukat.

 

 

 

 

 

Vagy itt egy másik kép, amin jól látszik, hogy sorállomány és a hivatásos állomány együtt dolgozott.

 

 

 

 

Megcselekedtük amit elfelejtett a haza.

De mi nem!!

 

 

árpapi

 

HM13-44 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 8786

Az előzőhöz:

Simon Attila hadnagy, ill. Márki László őrmester.

jatekkatona Creative Commons License 2010.11.09 0 0 8785

1.zászlóalj 3. század. 8 hónap. "CS" jelű század.

1.zászlóalj.2.század.16 hónap. "Ü"  jelű század.

A tisztek: 2. század:

Fekete István szds. kb. 3 hónapig. Majd

Vas István fhdngy.

Szabadi fhdngy.

Szelei hdngy.

Várallyai Károly hdngy

Az operátor nem jut eszembe.

Tiszthelyettesek:

Janka János ftörm. Szolgálatvezető.

Verebélyi ftörm.

Orosz örm.

Fekete törm.

A bemérős nem jut eszembe.

 

 

 

 

Előzmény: andora58 (8784)
andora58 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 8784

"játékkatona"

Te tényleg az MN-1480-nál voltál sorkatona?

Előzmény: jatekkatona (8782)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.08 0 0 8783

Mennyei boldogság! Oh, ifjúságom szép napjai! Oh, jertek, hadd kéjelgek!

jatekkatona Creative Commons License 2010.11.08 0 0 8782

Szeretnék én is hozzászólni a melegvíz témájához. Én 1975 október és 1977 október között voltam katona. Legelőször a kötelező fürdőlátogatást magyarázták el. Itt a hét minden napján volt melegvíz. A papírt akkor igazolták le, amikor a fehérneműt lecseréltük.

Az első időszakban történt még egy nagyon fontos dolog. Kiképzési időben kiképzés helyett levelet kellett írnunk. Mindenki örömmel tette ezt és bízott a szerencséjében. Úgyanis országos vadászatott indított az alakulat villanyboylerek után. Ha otthonról olyan választ kapott a katona, hogy egy villanyboylert a közeli boltban sikerült férre tetetni, akkor néhány nap plussz szabadságot kapott a katona és ment a teherautó a boylerért. Az első zászlóaljnál és gondolom a többinél is minden szinten, még az első időszak vége előtt lett állandó jelleggel meleg víz.

1976-ban még egy fontos dolog történt. A kultúrhelyiségben a fekete-fehér TV a jobb oldalról át lett helyezve a bal oldalra. Nagyon prózai oka volt. A jobb oldalra színes TV került. Leszerelés után színes TV-ét csak '91-ben sikerült vennem. Addig legfeljebb a havernál egy-egy meccs alkalmával nézhettem.

Na most csak ennyit szerettem volna hozzászólni. Becsülettel végig olvastam az összes hozzászólást és majd még néhányszor szeretnék mesélni az alakulatról.

Tavaly sikerült eljutnom Tapolcára egy sakkverseny alkalmából. A laktanyát is megnéztük. Majd képeket is próbálok feltölteni a látottakról.

Addig is üdv mindenkinek.

 

Marc-i-Pan Creative Commons License 2010.11.08 0 0 8781

Nézd meg a T.hozzászóló stílusát és a tartalmat az előző hozzászólásaiban, meglátod hogy nem túloztam.

Előzmény: Figaro-no1 (8780)
Figaro-no1 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 8780

Kedves Bajtárs!  Hova Jutottunk!  Lehülyézzük egymást 74- és 81 távlatában, annyit változhattak a dolgok, nem lenne szabad ennyire elfogultnak lenni! Én azt tudom elmondani 71- és 73 között heti egy melegvizes fürdés volt tisztaruha cserével egybekötve. Melegvizes borotválkozásról álmodtunk felébredéskor viszont elővettük a szép piros HARKOV tipusú villanyborotvát kézről-kézre adva, a tizedik társunknál már hidegvizes hűtést igényelt volna. Jó kis tisztasági fürdésnek tudtuk be az  "önkéntes jelentkezéses" alapon megtartott Sümegi uszóversenyt. Megérkezéskor örömmel láttam,  hogy BÜFÉ is van, mert hiába vagyok balatoni gyerek egy kis dopping szer jót tett volna. A versenyre való tekintettel a strand felől bezáratták a büfét, viszont utcára nyitva maradt. A büdös katona már akkor is leleményes volt, bizonyitékot is megosztom Veletek: képen középen szemben a tiltott doppingszert töltöm magamba!  Na de a verseny eredményessége messze elmaradt a várakozástól, ne is feszegessük! Nem emlékszem aznap ki volt az Üti, de visszaérkezésünk kicsit zajosra sikeredett, és vacsorához sorakozva kéjes örömmel szelektálta a kissé imbolygó, de a sörtől éhes versenyzőtársakat. Nem dicsőség de Én akkor megusztam.

Előzmény: Marc-i-Pan (8776)
labés Creative Commons License 2010.11.07 0 0 8779

Kedves "Ez lett"! A tények kedvéért:

 

a felújitás alatt még a századoknál is volt melegvíz, egy vv kocsi adta minden nap !

Előzmény: Ötös kezelő (8778)
Ötös kezelő Creative Commons License 2010.11.07 0 0 8778

Kedves "Ez lett"! A tények kedvéért:

73 decemberében ismerkedtünk meg az akkor új technikával, a "csotrikat" (lánctalpas állványok) mi már nem láttuk.

Szóval 74 januárban megkezdődtek az un. tűzszolgálatok, heti 2 vagy 3 alkalommal.

Aztán június elején éles indítás Kapusztyin-Jar lőterén.

Ez öt hónap, ha jól számolom.

74 nyár közepétől kezdődtek meg a dandárnál a vizesblokk felújítások, a századok és ütegek mosdóiból kikerültek a falakon végigfutó bádog vályúk és a teljes csempézés után kerültek fel az új mosdók, valamint egy- vagy két zuhanyzó is.

Az 1. zászlóaljnál a munkákban magam is tevőlegesen részt vettem.

Még egyszer: csak a tények kedvéért.

Előzmény: Törölt nick (8775)
Marc-i-Pan Creative Commons License 2010.11.05 0 0 8776

Kedves barátom, te nagyon hülye ember lehetsz hogy ilyeneket írsz.

Én nem voltam örömkatona, de olyat sose írnék le ami nem igaz. Nálunk pl. volt hidegvizes zuhanyozó,

sőt egy idő után lett egy bojler is, hogy borotválkozni tudjunk legalább meleg vízben.

Ez 74-76 között volt, nem tudom te miről beszélsz, hogy két órára volt csak melegvíz, a mi időnkben állandóan.

Azt a technikát meg nem egy állomány kezelte 25 évig, az mindenkinek új volt aki odakerült.

Előzmény: Törölt nick (8775)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.05 0 0 8775

1981-ben nem volt semmiféle igazoló kartonlap, meg melegvíz se, csak szerdánként.

Egyébként meg továbbra sem értem mire vagytok olyan büszkék. Profi módon használtatok egy technikát. 20-25 éven keresztül ugyanazt. Már megbocsáss, de ennyi idő alatt még egy fogyatékos is be tud gyakorolni valamit úgy, hogy csukott szemmel elismételje ugyanazokat a mozdulatokat. Ehhez még egy bandzsa bikácsi tizedes is jó volt, aki akkor mozdult ki először a falujából, amikor bevonult hozzátok. Ott is maradt szerencsétlen.

Előzmény: Ricky Hawk (8774)
Ricky Hawk Creative Commons License 2010.11.04 0 0 8774

Miről beszélsz, jóember?! A szolg.vez. már a bevonulás másnapján felhívta a figyelmet arra, hogy mindenkinek legyen legalább heti három tisztacserét és a vele járó zuhanyozást igazoló bélyegző a megfelelő kartonlapján, mert ez alapkövetelmény.

Az ezredzuhanyzóban minden nap volt melegvíz!!!

Előzmény: Törölt nick (8773)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.04 0 0 8773
Az is büszkeségre adhat okot, hohy meleg víz csak egy héten egyszer volt, 2 órára? Hogy a századoknál még hideg vizes zuhanyzó sem volt? Ez ám a kultúra!
Figaro-no1 Creative Commons License 2010.10.31 0 0 8772
Hali! Tapedeck Sajnos csak júniustól tudok a fórum létezéséről, és a rengeteg érdekes hozzászólást visszamenőleg olvasva találtam a Tiédre is. Örömmel látom még ha másfél évtized különbséggel is de közös ismerősünk van Lingl Sándor személyében.A meteo századnál 1971-től szolgáltunk, bár Ő egy időszakkal öregebb volt Nálam. 1972 -ben lett továbbszolgáló. Ebben az évben 3x-os kiváló század cimet nyerve kiránduláson vettünk részt Sopron és környékén és a (8768)-as hozzászóláson közzé tett fényképen látható jobbról- balra: Lingl Sándor tizedes, mellette jómagam honv. következő Vámos József honv. Varjú Kálmán törm. és Márfi István szds. Tudsz róla valamit?
Figaro-no1 Creative Commons License 2010.10.27 0 0 8771
Üdv: kiss jános1 Örülök,hogy évjáratunkból is vannak fórumozók. Még az is lehet,hogy szolgálati időnk alatt Veled is kapcsolatba kerültem civil szakmámból kifolyólag. Fodrászként vonultam be, és szerencsére rövid időn belül, szabadidőmben dolgozhattam is az öreg katonák által megállapított jelképes összegért. Többen dicsérték az élelmezésünket,hát Én ha nem kerestem volna meg a nápolyira /fél évig szinte kizárólag ezen éltem/valót lehet,hogy éhen halok! Bevonulás előtt sem voltam mindenevő 174cm magas 54kg bíztam benne,hogy orvosilag alkalmatlan leszek. Nem lettem, sőt megígérték két év múlva megemberesedve fogok leszerelni. Visszatérve civil szakmámra, és hogy igény van rá kicsit többet engedtem meg Magamnak, meg is lett az eredménye:laktanya fogság,követte 30nap helyben járás, mire kijöttem volna belőle, újabb laktanya fogság. Februári bevonulást követően augusztusban mehettem először haza. A laktanya fogság ideje alatt az volt a szerencsém, kezdtek megismerni, ásó,lapát, és vödör helyett amikre a dzselliszton parkba lett volna szükség, saját szerszámaimmal kellett vissza mennem és általában az ügyeletes tiszt századánál kellett hajat vágni. Micsoda különbség!!! Az első zászlóaljnál is többször megfordultam. ?????????????
kiss jános1 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8770
Szervusz Figaro!
1971-1973 I/Z R 118 híradó jelentkezem.
Régen volt szép volt.
Figaro-no1 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 8769
Igéret szép szó, betartják ugy jó! Küldöm a másikat is.
Figaro-no1 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 8768
Köszönöm a segítséget, és remélem nem megháromszorozva fogom elküldeni a maradék képeket! 1972-ben 3x-os kiváló század cim elnyerése jutalmául Sopron, Kőszeg, Fertődi kiránduláson vettünk részt. Az előbbi kép is ott készült. Ha minden sikerül felteszek még kettő képet, Varjú Kálmán törm. "főszereplésével", ezek a Fertődi kastély látogatásakor készültek
Előzmény: Volt tüzér (8766)
Figaro-no1 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 8767
Volt tüzér Creative Commons License 2010.10.25 0 0 8766

Itt a hozzászólás ablak alatt:

Új kép (Vagy beírod a kép pontos megnevezését, vagy a következő /Tallózás/ ablakban előkeresed. Megjegyzem, ez utóbbi egyszerűbb.)

Mikor megvan, akkor a következő (Feltölt) gombbal behozod. (Vigyázz, ha 512 KB-nál nagyobb méretű a kép, akkor a szoft nem képes azt megjeleníteni.)

Ha alul megjelent a kép, akkor örülhetsz, mert már majdnem készen vagy. Ha meggondoltad magad, akkor a kép melletti (Töröl) szövegre kattints, de ha továbbra is meg akarod osztani velünk, akkor marad a (Beszúr) szöveg. Ha ezek után sem sikerül, akkor nem tudok segíteni.

Előzmény: Figaro-no1 (8765)
Figaro-no1 Creative Commons License 2010.10.24 0 0 8765
Ha most se jön a kép segítséget kérek!
Figaro-no1 Creative Commons License 2010.10.24 0 0 8764
Ha most tényleg látható balról jobbra:Márfi István szds, Varjú Kálmán törm. JUHÁSZ SÁNDOR törm. és a századparancsnok: Székely Jenő szds.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!