Keresés

Részletes keresés

A N U B I S-mirmur Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62515

kinek a pap, kinek a papné...ugye kőmíves kelemen is megmondta, asszony kell a házba :D

Előzmény: adolf2107 (62512)
A N U B I S-mirmur Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62514

békepipa után biztos lesz hepiend, vagy hepifinis :D

Előzmény: sagicsabi (62511)
A N U B I S-mirmur Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62513

ott a ház alapjában is mintha látnék pár téglát, nem bontottad meg? :DDDD

adolf2107 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62512

Szia !

Az egyik  ismerősöm felújított egy régi parasztházat . Megkérdeztem nem talált véletlenül pecsétes téglát.

A válasz az volt , hogy talált de befalazta . A híradóban láttam , hogy alatta volt egy dunaföldvári vállalkozó is .

sagicsabi Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62511

Sziasztok!

Bocsánatot kérek,de ha lehet akkor tégláznék. :)

Tűzifa tároló építéséhez készülődtem elő itthon mai napon.És láss csodát!Téglázásba torkolt a meló.

Jó kis nap volt!

Azért remélem ez a kis fórumos konfliktus happy end-el zárul!!

A N U B I S-mirmur Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62510

ennyi, ősmagyar, nálad van mindkettő rendesen :DDDD

s nincs is baj veled:P

Előzmény: fgondnok (62507)
kaszperek Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62509

Egyetértek!

Az első haragos reakció nem mindig jó döntés.

Jó lenne ha a fejek egymásközt megbeszélnék a nézeteltérésüket.Természetesen Mélykúton .

Békejobb .Békepipa.

Előzmény: B-csabi (62508)
B-csabi Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62508

okos gondolat...jó lenne ha többek is megerősítenék szavaid..

Előzmény: fgondnok (62507)
fgondnok Creative Commons License 2017.04.17 0 2 62507

, mondhatom!

Némelyeknek egy kis szesz kellene, némelyeknek meg egy kis szex!

Ne zavarjátok egymás köreit!  

Sértődéseket, kirohanásokat, kioktatást, szemrehányást, egymás basztatását, privátban oldjátok meg!

További szép ünnepet.

Köszönöm!

B-csabi Creative Commons License 2017.04.17 0 1 62506

Nem kell senkinek felkapni a vizet,egyikőtök se gyerek már...ne rontsátok el a játékom,már épp elég energiát fektettem a következő találkozóra..,mindketten elfértek ,ha mégis úgy döntesz tudomásul veszem,de nem örülök neki.

Te meg Wattie ne szőrösködj már kicsit pihenj..:-)

Előzmény: Szirtimorcz (62501)
WattieNo1 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62505

Előre is elnézést mindenkitől! Mondathámozgatás jön.

"A facebookon már megtapasztaltam a stílusod, nekem nagyon nem jön be." Ezután pedig kaptunk sok-sok idézetet a fórumról, de egyet sem a Face-ről.

"Tagdíjat is a "muskátli" alapján fizetsz?" kérdeztem.

"A tagdíjat a megalakulás óta folyamatosan fizetem!" Ez lenne rá a válasz? Nem! De erről már írtam.

(Az továbbra sem világos, hogy egy ilyen kérdésen miért kell felkapni a vizet. Lehet, hogy rossz "stílusban" tettem föl?)

"A muskátli oldalát régen néztem utoljára. A "halott" oldalon miből kellett volna látnom, hogy halott? Ezt válaszolta: "A tagdíjjal kapcsolatos megjegyzésem tulajdonképpen nem neked szólt,..." "

Ez sem így volt! (Egyébként például az 5000 forintos tagdíjból...)

"A muskátli oldalra valamiért nem tudok regisztrálni." Tudom, ez nem kérdés, de nyilvánvaló tanácstalanság.

Ezt válaszoltam: "Kb 4 éve halott az az oldal! Az "új" oldal meg még nem született meg." (Szívesen!)

"Szeretném megtudni a tulajdonosától a teglakm.jpg tégla lelőhelyét."

"itt a fórumon is csak öttel több "aktív" gyűjtő van, mint a muskátlin. Ezért nem mondom, hogy itt próbálkozz infót kicsikarni." Igen, itt talán nem oké a stílusom. Megpróbálom érthetőbben leírni.

Csak az elmúlt 20 napban kb 16 téglajel-megfejtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó hozzászólás volt a fórumon. (Ebből 4 teljesen új hozzászóló.)

Ha az én "f@szságaimat" nem számoljuk akkor a 16-ból 2 azaz kettő hozzászólásra érkezett válasz. (Cápa, Tatus) 2 hsz.-ra pedig visszakérdezés. (Mondhatjuk, hogy valaki vette a fáradtságot és legalább reagált.)

"A fórum nem éppen erről szól? Az információcseréről?" Kérdezte.

Hát a statisztika alapján nem. Erre akartam utalni a "kicsikarós" mondattal. Nem sikerült.

Visszatérve a fórumon (nem a Face-n!) megtapasztalt stílusomhoz:

Mint írta "Olvastam adolf2107,  dibidondiego,  B-csabi-nak írt sorait is."

Aha! És az előzményeket is olvasta?

1 példa: " de te kezdtél provokálni..." írtam B-csabinak. Nem tetszik? Nekem se!

Egy téglával kapcsolatban hülyeséget írtam, amit a köv. hsz-ban azonnal javítottam. Ezután írta Csabi a "mit írjak a címkére" idézetet, ami ugye "nem jön be", de ezt én is csak idéztem. Nekem sem jön be!

Ha végigolvasta volna az előzményeket rájöhetett volna, hogy itt sem csak az én "stílusommal" van a baj.

Egy évvel korábban Csabi mondta meg nekem annak a téglának a megfejtését, tehát a "mit írjak a címkére" egyértelmű provokálás, kötözködés volt a részéről.

Ha ezt mégis az én stílusomnak tudja be valaki, az innen kezdve legyen az ő baja.

Kedves Szirtimorcz!

Vettem a fáradtságot és utánanéztem a muskátlin hátha tudok segíteni, feltettem képeket a KM-es téglákról. (Csak én, más nem.) Felhívtam a figyelmedet, hogy az az oldal nem működik és, hogy itt sincs sok remény, hogy választ kapj a kérdésedre. Te ezt úgy értelmezed, hogy "Ezen a fórumon így még nem kezdett ki senki."?

Nem lehet, hogy egyszerűen csak valamit nagyon félreértettél?

Kedves Tatus!

Megértettem a sokadszori célzást. Léptem.

Puha Józsi Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62504

Karcsai nyuszik.

hb-tatus Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62503

Köszönöm Wattie többünk nevében is; nagyon sikeresen rombolod az Egyesületet és a Fórumot.

Mondom ezt első sorban a többieknek, mert ugye a Te értékítéleted szerint  Te vagy a hibázni képtelen zseni...

Gratulálok!

A N U B I S-mirmur Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62502

csak óvatosan, mert a végén megsértődnek a nagyorrú kon-csiták...:)

Előzmény: fgondnok (62498)
Szirtimorcz Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62501

Üdv mindenkinek!

Ez a hsz. egy kis összefoglaló WattieNo1 bejegyzéséhez. Szigorúan Off Topic! Az oldalamon lévő hozzászólásait valóban lájkoltam, mivel örültem a helyes infóknak. Ergo a stíluson nem ezt érettem. A felrótt "Meg ne próbáld törölni!!!!" után azért ott volt egy smile is, ez valahogy lemaradt.) Miért nem jön be a stílusa? Nem az én dolgom? Meg kellene magyaráznom? Miért is? Leginkább a 62480 hsz verte ki a biztosítékot! A böngészőmben a kedvencek között közel száz téglás linkem van. A muskátli oldalát régen néztem utoljára. A "halott" oldalon miből kellett volna látnom, hogy halott? Ezt válaszolta: "A tagdíjjal kapcsolatos megjegyzésem tulajdonképpen nem neked szólt,..."  Nem nekem szólt?! "Tagdíjat is a "muskátli" alapján fizetsz?" Egyes szám, második személy, tehát nekem szólt.  Itt próbálok meg infót kicsikarni? Keressek magamnak információt? A fórum nem éppen erről szól? Az információcseréről? Bizonyára én nem tartozom az intelligensebbek közé. A fórumot is olvasom. Olvastam adolf2107,  dibidondiego,  B-csabi-nak írt sorait is. Csak néhány példa: " Mazochista vagy. Már korábban is kérdeztem, hogy miért jó neked beleszaladni a késbe?", " de te kezdtél provokálni...", "az ilyen próbálkozásokat hanyagold, mert ahogy észrevettem, nem jössz ki belőlük jól.", " Tehát ezt a "mit írjak a címkére" szöveget szerintem hagyd, mert már kezd nevetségessé válni." Még sorolhatnám...  Nos, nekem ez a stílus nem jön be.

Az utóbbi időben valóban nem voltam túl aktív a fórumon. Napi 132 km-t utazok a melóhelyre, ahol az utóbbi időben vizsgákra kellett készülnöm. A rokkantnyugdíjas feleségem végre jobban van, ezt kihasználva sokat utazunk. Idén először tudott volna eljönni a találkozóra. Unokázunk, várjuk a másodikat. Városunk helytörténetét és családfát is kutatok, utóbbi időben -micsoda felelőtlenség- ez jobban lekötött, mint a téglázás.

Kedves Tatus! A 04.24-re tervezett látogatásunk tárgytalan. Sajnálom!

Csehpes! Setrával küldöm az ígért cserepet és téglát!

Brandhscott Csabi! Remélem nem okozok gondot, a szállást lemondom.

A pályafutásom itt befejeztem. Ezen a fórumon így még nem kezdett ki senki. Örülök, hogy sok kedves embert megismertem itt, a sok szép emléket sem feledem.

hb-tatus Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62500

szia, Te gyűjtöttél a Felvidéken; ha esetleg Nyitra-Verebély-Komját környékéről való, akkor David Weiss (lásd: Laterarius). Ha máshonnan, akkor passz. DW ismert még: Berencsről (ott is D. Weiss), Kozármislenyből, Apostagról, Visegrádról, Somlóvásárhelyről

Előzmény: Rovart (62497)
B-csabi Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62499

Hoppá tényleg...:-)

Előzmény: fgondnok (62489)
fgondnok Creative Commons License 2017.04.17 0 0 62498

Sziasztok!

A lányoknak sok locsolót!

Bár ez így, a mai világban hátrányos diszkrimináció.

Aki szeretné, annak sok locsolót!:)

Rovart Creative Commons License 2017.04.16 0 0 62497

Tudomásom szerint az első két tégla Dunaföldvár jelentéssel bír. De mi a helyzet a

harmadikkal? Tudna segíteni Valaki az értelmezésben?

Rovart Creative Commons License 2017.04.16 0 0 62496

Egy nap alatt ennyi szépséget találni!? Én csak ábrándozom ilyen leletről. ☺

Előzmény: Zoltán végh (62486)
Rovart Creative Commons License 2017.04.16 0 0 62495

Erős a gyanúm, hogy ez a tégla Abaligetről Trapp Mátyás téglaégetőtől származik.

A N U B I S-mirmur Creative Commons License 2017.04.16 0 0 62494

ez nagyon oda ba ASZÓD ott ---> :DDDD

Előzmény: adolf2107 (62490)
A N U B I S-mirmur Creative Commons License 2017.04.16 0 0 62493

egyre jobban utállak teeeeeeeeee :))))))))))))))

Előzmény: Zoltán végh (62486)
A N U B I S-mirmur Creative Commons License 2017.04.16 0 0 62492

ez egy nagyon jó ötlet:)

Előzmény: kaszperek (62476)
WattieNo1 Creative Commons License 2017.04.16 0 0 62491

Üdv Mindenkinek!

Ez a hsz. egy kis összefoglaló a "stílusomról". Szigorúan Off Topic!

Ennek a mondatnak az apropóján:

"A facebookon már megtapasztaltam a stílusod, nekem nagyon nem jön be."

Történt egyszer, hogy valaki bejelölt a Face-n. Téglagyűjtő. Külön albumot csinált a tégláknak, hogy ott bárki meggyönyörködhesse azokat.

Téglafotó: mélyített VT, mellette szöveg: vértesi tgy.(?)

Hozzászólásom: -Üdv! Én úgy tudom ez (is) Viktória téglagyár. (kaptam rá egy lájkot a tulajtól)

Téglafotó: Sz kalapácsok R (padlástégla), mellette szöveg: Szabó István Pécelen és Rákoson is volt gyára

Hozzászólásom: - Nem Rezső? (erre is kaptam lájkot)

Több példát most nem írok, de nyilvánosak a hozzászólások.

Az nem világos, hogy ha valaki 17 hozzászólásból 13-at "tetszikel" akkor annak mi az ami "nagyon nem jön be"?

Egy-két hsz. után vettem észre az egyik téglaképnél az előző napon fellőtt szöveget:

- Kedves gyűjtőtársak! Az esetleges hibás meghatározás miatti hozzászólást privátban kérném.

Hozzászólásom: - Most szólsz? Akkor törlöm őket! Bocsi!

És a válasz: - Meg ne próbáld törölni!!!!

A kérésnek megfelelően a továbbiak már privátban mentek, de nem látok benne semmi olyat (legalábbis magamra nézve) ami ne lehetne publikus.

Én: (hosszú lenne leírni.) lényeg: kritizáltam 2-3 hsz-t és dicsértem a gyűjteményt.

válasz: - Örömmel venném ha mind javítanád, ahol tudod a tutit. Amúgy ismerjük egymást?

(Asszem megint csak nyilvánvaló, hogy "a stílusom nagyon nem jön be". A kérdésen meg dobtam egy hátast! Ő jelölt ismerősnek!)

Miután bemutatkoztam: válasz: - Örvendek! :)

én: - Biztos?

válasz: - Biztos!

És egy költői kérdés az intelligensebb gyűjtőtársakhoz: Ezek után érti valaki a fent idézett mondatot?

Na ugye!

Ha valaki nem látná, nem az én stílusommal van itt a baj!

És még egyszer bocs az off-ért!   :)

Más!

Adolf! Elfogytak az érvek?

:)

adolf2107 Creative Commons License 2017.04.16 0 1 62490

Szia

Én beszállok , de csak egy parasztot ütök aki itt a fórumon már régóta igényli !

Előzmény: B-csabi (62487)
fgondnok Creative Commons License 2017.04.16 0 0 62489

Sziasztok!

Szerintem, egyből oda is adhatod Dibinek! 

Előzmény: kaszperek (62488)
kaszperek Creative Commons License 2017.04.16 0 0 62488

Azzal sokra nem megyünk.

Én csupán a megnyerhető díjat adom.A játékba nem veszek részt.

Előzmény: B-csabi (62487)
B-csabi Creative Commons License 2017.04.16 0 0 62487

Nagyon jó az ötlet,én benne vagyok,de előtte te becsapsz 10 felest :-)

Előzmény: kaszperek (62476)
Zoltán végh Creative Commons License 2017.04.16 0 0 62486

Sziasztok!

Tegnap elmentem egy kicsit téglázni ezeket sikerült begyüjteni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!