...ja és ezt a végén azért ítam, mert ez a "tömény szesz" aztán bánthatta volna a full réz cuccomat, de én semmit nem vettem észre, sőt frissen, még kaparósabb sem volt mint a többi, pedig azt mondják a "tudorok", a réztől kaparós a pálinka...talán a sok réztől igen...
..."Én úgy tudom, hogy a hűtőspirál miatti "rezes pálinka" akkor lesz, ha a hűtőspirál, a főző "igényéhez" képest aránytalanul hosszabb.
...ezt bizony rosszul tudod, mert a hosszú rézspirál, max. a pénztárcát veszi, az indokoltnál jobban igénybe, de a jó cefre, meg a jó pálinka (akármilyen erős) nem bántja a rezet...ezt a múltkori cseresznyém finomításánál láthattad volna, mert úgy elsüllyedt a fokoló a "rézelejében", hogy azt gondoltam nem is áll meg...88%-on indult...igaz pistóriusz tányérral, de azért jó volt látni, hogy majdnem 90%-os...ezt csak azért mondom, mert vagy 2-éve, itt a fórumon lévő, fokhagymacseppes recepthez alig tudtam, ilyen töménységű "tisztaszeszt" venni...
Miklós1 Gyakorlati pálinkafőzés 12. oldalán olvastam:
"A deflegmáció az, amikor a sisak és a páracső falán kicsapódik egy kevés folyadék abból a gőzből, ami éppen áramlik rajta keresztül. A kicsapódó rész vízben dúsabb lesz, mert a víznek magasabb a forrás-pontja, mint az alkoholnak, a tovább jutó pára pedig alkoholban dúsul (szeszerősítés). A kicsapódott folyadék visszacsepeg az üstbe (ezért kell az üst felé lejteni a páracsőnek), és nekünk újra el kell párologtat-ni, ezért kerül több energiába a deflegmáció. A kisüsti hagyományok-nak megfelel és javítja a pálinkát egy kis mértékű deflegmáció.
[snapszmester 81703]
Az a tapasztalatom, hogy ha alszeszfőzésnél nem erőltetem a deflegmációt, a kiengedett cefrének finom gyümölcsös illata van. Ha erőltetem, akkor már nincs."
Ez alapján én hagyom, hogy az alszeszből több gyümölcs aroma jöjjön ki, tisztázásnál viszont javul a pálinka minősége a deflegmáció révén.
Ön visszaél a nevemmel, mely cselekedet renkívül súlyosbít, hogy egy szerencsétlen kacsapicsával hoz összefüggésbe. Kérem a jövőben tartózkodjon az efféle megnyilvánulásoktól, ellenkező esetben kénytelen leszek a Szerencsejáték Admin tumodámására hozni az esetet, aki gondoskodni fog róla, hogy Ön idő előtt megfogja az Isten lábát! Tisztelettel, Szerencsecsomag!
Ugyanitt: Ötös lottó nyerőszámok nagy választékban, az első ingyenes! Minden további, ötvenmillió, az összeg átutalása után már kapja is a nyerőszámot! Esetleges tévedés esetén persze, a pénzt visszautalom(csak várja ki)! Csak most, csak Önnek! Szerencsecsomag!:DDD
Remélem, hogy Baracilin-nek igaza van abban, hogy az alkohol oldja a rezet...ha nincs, akkor addig iszok a 50%-os szilvóriumomból, amíg olyat nem látok, hogy a réz oldja az alkoholt...:-)
Ugye, hogy ugye?! Csak kibú a szög a zsákbú! Tehát, a savállót csak azé veszitek, mer ócó! Aztán meg esküdöztök rá. A felső tízezer meg nem enged a minőségből, oszt megveszi a rezet. Különben is, csak körül kell nézni, láttál más vastrombitát? A réz katalizálja Frédi nyálát, oszt attól lesz olyan szép a hang. Vagy pölö, az édesanyját is boldoggá avatták. A saját fülemmel hallottam, mikor a Pápa azt mondta neki:"Te Réz anya! Mit szólnál, ha boldoggá avatnánk?:DD
Nekem is ilyen főzőm van és meg vagyok vele elégedve.
Mivel a páracső mindkét végén azonos menet van úgy is össze tudod rakni, hogy a hűtő felé lejtsen és úgy is, hogy az üst felé. Én ezt a tulajdonságát ki is használom, előpárlatnál a hűtő felé lejtetem, tisztázásnál pedig az üst felé.
...az epruvetta kis tölcsérjében, ahová a hűtőből belecsorog az alszesz, régebben néha láttam vastagabb zsírszerű valamit, lehet, hogy azaz??...volt, hogy jó büdös is volt, de azóta minden főzés után forró vízzel kiöblítem, az kiviszi...