Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 90009

...ja és ezt a végén azért ítam, mert ez a "tömény szesz" aztán bánthatta volna a full réz cuccomat, de én semmit nem vettem észre, sőt frissen, még kaparósabb sem volt mint a többi, pedig azt mondják a "tudorok", a réztől kaparós a pálinka...talán a sok réztől igen...

Előzmény: rézműves1 (90008)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 90008

..."Én úgy tudom, hogy a hűtőspirál miatti "rezes pálinka" akkor lesz, ha a hűtőspirál, a főző "igényéhez" képest aránytalanul hosszabb.

 

...ezt bizony rosszul tudod, mert a hosszú rézspirál, max. a pénztárcát veszi, az indokoltnál jobban igénybe, de a jó cefre, meg a jó pálinka (akármilyen erős) nem bántja a rezet...ezt a múltkori cseresznyém finomításánál láthattad volna, mert úgy elsüllyedt a fokoló a "rézelejében", hogy azt gondoltam nem is áll meg...88%-on indult...igaz pistóriusz tányérral, de azért jó volt látni, hogy majdnem 90%-os...ezt csak azért mondom, mert vagy 2-éve, itt a fórumon lévő, fokhagymacseppes recepthez alig tudtam, ilyen töménységű "tisztaszeszt" venni...

 

 

Előzmény: GelleKMB (89959)
Kidd 58 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 90007

A képen látha teljesen réz főzőre írtam.

Miklós1 Gyakorlati pálinkafőzés 12. oldalán olvastam:

"A deflegmáció az, amikor a sisak és a páracső falán kicsapódik egy kevés folyadék abból a gőzből, ami éppen áramlik rajta keresztül. A kicsapódó rész vízben dúsabb lesz, mert a víznek magasabb a forrás-pontja, mint az alkoholnak, a tovább jutó pára pedig alkoholban dúsul (szeszerősítés). A kicsapódott folyadék visszacsepeg az üstbe (ezért kell az üst felé lejteni a páracsőnek), és nekünk újra el kell párologtat-ni, ezért kerül több energiába a deflegmáció. A kisüsti hagyományok-nak megfelel és javítja a pálinkát egy kis mértékű deflegmáció.

[snapszmester 81703]

…Az a tapasztalatom, hogy ha alszeszfőzésnél nem erőltetem a deflegmációt, a kiengedett cefrének finom gyümölcsös illata van. Ha erőltetem, akkor már nincs."

 

Ez alapján én hagyom, hogy az alszeszből több gyümölcs aroma jöjjön ki, tisztázásnál viszont javul a pálinka minősége a deflegmáció révén.

Előzmény: Kovács Tamás2 (90002)
peca_matyi Creative Commons License 2013.09.20 0 0 90006

Nem jobb.

Előzmény: lezli56 (90005)
lezli56 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 90005

Szia!

Kifejtenéd bővebben, hogy mik a tapasztalataid. Miért jobb a cefre főzésénél a hűtő fele lejtő páracső?

Előzmény: Kidd 58 (89995)
GelleKMB Creative Commons License 2013.09.20 0 0 90004

ÁÁÁ... Szerencsecsomag  "nick"!ha az 5öslotto számok is bejönnek, tényleg dobok egy hátast...persze a 20ezresekbe... :-)

Előzmény: Szerencsecsomag (90001)
kupeci Creative Commons License 2013.09.20 0 0 90003

A kis szék is nagyon jó!:)

Előzmény: vasbicikli (89990)
Kovács Tamás2 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 90002

Nem teljesen tiszta,h melyikre gondoltál.

 

Saválló üst+sisak

Réz páracső+hűtő

 

Ilyen főződ van?

 

előpárlat alatt gondolom az 1. főzést érted (alszesz), tisztázás a 2.

Van valami jelentősége, hogy az első főzésnél lefele áll a hűtőcsöved?

 

 

Előzmény: Kidd 58 (89995)
Szerencsecsomag Creative Commons License 2013.09.20 0 0 90001

Tisztelt Uram!

Ön visszaél a nevemmel, mely cselekedet renkívül súlyosbít, hogy egy szerencsétlen kacsapicsával hoz összefüggésbe. Kérem a jövőben tartózkodjon az efféle megnyilvánulásoktól, ellenkező esetben kénytelen leszek a Szerencsejáték Admin tumodámására hozni az esetet, aki gondoskodni fog róla, hogy Ön idő előtt megfogja az Isten lábát! Tisztelettel, Szerencsecsomag!

Ugyanitt: Ötös lottó nyerőszámok nagy választékban, az első ingyenes! Minden további, ötvenmillió, az összeg átutalása után már kapja is a nyerőszámot! Esetleges tévedés esetén persze, a pénzt visszautalom(csak várja ki)! Csak most, csak Önnek! Szerencsecsomag!:DDD

Előzmény: peca_matyi (89982)
GelleKMB Creative Commons License 2013.09.20 0 0 90000

Ment a "lájk" :-)

Előzmény: szilvakukc (89999)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89999

Á, nem hiszem! Már az óvodában is így csúfoltuk, mikor szégyenében bebújt a bodzabokorba:

"Kit rejteget ez a bozót,

 Gyáva szívű hazudozót!

 Szívem érted könnyet nem ont,

 Fejbecsaplak mingyá, és pont!":)))

Előzmény: GelleKMB (89998)
GelleKMB Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89998

Remélem, hogy Baracilin-nek igaza van abban, hogy az alkohol oldja a rezet...ha nincs, akkor addig iszok a 50%-os szilvóriumomból, amíg olyat nem látok, hogy a réz oldja az alkoholt...:-)

Előzmény: szilvakukc (89997)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89997

Majd pont ennek a Baracilin nevűnek fogunk hinni, mi? Hát egyfolytában hazudik.:DD

Előzmény: GelleKMB (89992)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89996

Ugye, hogy ugye?! Csak kibú a szög a zsákbú! Tehát, a savállót csak azé veszitek, mer ócó! Aztán meg esküdöztök rá. A felső tízezer meg nem enged a minőségből, oszt megveszi a rezet. Különben is, csak körül kell nézni, láttál más vastrombitát? A réz katalizálja Frédi nyálát, oszt attól lesz olyan szép a hang. Vagy pölö, az édesanyját is boldoggá avatták. A saját fülemmel hallottam, mikor a Pápa azt mondta neki:"Te Réz anya! Mit szólnál, ha boldoggá avatnánk?:DD

Előzmény: peca_matyi (89982)
Kidd 58 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89995

Nekem is ilyen főzőm van és meg vagyok vele elégedve.

Mivel a páracső mindkét végén azonos menet van úgy is össze tudod rakni, hogy a hűtő felé lejtsen és úgy is, hogy az üst felé. Én ezt a tulajdonságát ki is használom, előpárlatnál a hűtő felé lejtetem, tisztázásnál pedig az üst felé.

Előzmény: Kovács Tamás2 (89746)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89994

Tényleg, he! Há megvilágosítottá! Hát azért olyan szar, előpárlatos a savállósok pálinkája, mert nem tudják szegények elvenni a rézelejét!:)))

Előzmény: firekiller (89971)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89993

a fűtésszerelők használnak hűtőt?

azt hittem olyan kis forrasztó lámpával dolgoznak....

Előzmény: nnmmmm,kkkkéáááá (89991)
GelleKMB Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89992

Talán, az alábbi, -ezen a fórumon írt- hsz.-nek jobban hiszel majd:

 

"Baracilin 2011-09-24 11:01:44 57576

Többször szóba jött már, hogy a folyékonyalkohol magába oldja a rezet -> túlméretezett hűtőben hosszabb úton csorog a nedű -> több beoldott réz."

 

Ezek szerint az "úgy tudomot" más is így tudja...

 

 

Előzmény: vasbicikli (89964)
nnmmmm,kkkkéáááá Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89991

üdv szabad e rézcsövet forasztani a hütöben mit a fütésszerelök használnak.köszönöm.

vasbicikli Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89990

Ilyen is előfordul, hogy nem felejtek el bizonyos dolgokat :)

Kicsit off, de végül rokonszakma - keverős lekvárfőző üst.

 

     

 

A főzőedény egy 2. világháborús gulyáságyú rozsdamentes üstje (sok minden főtt már benne, talán még pálinka is ;))

A  meghajtás egy ősrégi, kovácsműhelyben használt oszlopos fúrógépből van kialakítva.

Előzmény: obsitos3 (87947)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89989

Debreceni muskotály szilvát keresek megvételre, természetesen cefrének. Ha van valakinek eladó, kérem vegye fel velem a kapcsolatot. 

rézműves1 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89988

...az epruvetta kis tölcsérjében, ahová a hűtőből belecsorog az alszesz, régebben néha láttam vastagabb zsírszerű valamit, lehet, hogy azaz??...volt, hogy jó büdös is volt, de azóta minden főzés után forró vízzel kiöblítem, az kiviszi...

Előzmény: zsuzska60 (89978)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89987

...akkor egész jól bevált a "csiszolás+lakkozás", mert 1 szezon főzés után is ilyen lesz...

...különösen akkor, ha még tisztogatjuk is...

...a látogatás OK...a belépő a pálesz...

Előzmény: TINTUS (89967)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89986

nekem csak fényképet akart köldeni a pálinkájáról, de feismerte az antivírus :-)

Előzmény: peca_matyi (89982)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89985

te is ott vetted? :-)

Előzmény: peca_matyi (89981)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89984

az, az

összeáll mint az eperfa termése.

 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (89980)
peca_matyi Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89983

Nem éred meg. Talán még a gyereked sem , csak ne főzz sok ecetes anyagot.

Előzmény: hevezoli64 (89956)
peca_matyi Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89982

Te "szerencsecsomag" , Te .... :-))))

A Te pálinkádat ezer közül is felismerem :-))

Ritka rossz.

Nem lehet mindenki milliomos , hogy full rézből csináljon főzőt.

Szegény ember vízzel főz.

Előzmény: szilvakukc (89958)
peca_matyi Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89981

http://schnapsbrennen.at/anlagen.php

4 sor balról második kép

Előzmény: Kovács Tamás2 (89900)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89980

Ha azok a kis büdös barna szmötyi golyók azok, ami kiül az epruvettára, meg az alszesz szűrőben is lebeg akkor igen.

Előzmény: zsuzska60 (89978)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!