Víz > és az megnyomva 0,5 ig ez így 120 C°alatt van valahol azt hiszem :-)
keverni nem sokat kellet inkább csak unalomból !
A következő volt a módszer > mosott szilva magostól turmikszolva mint a cefrének - > majd 4mm eres rostán a főzőbe - mag és a (héj nagy része) fenn maradt !
20 kg szilvából 15 kg velő -s ebből 5 kg lekvár :-) mindez 2,5 óra
Szerintem a 3-4 hét jó tárolási viszonyok mellet ( a pince csak egy a lehetőségek közül- szerintem az egyik legideálisabb, mivel állandó a hőmérséklet) még a Ph érték beállítása nélkül is "belefér". Persze a legoptimálisabb ha beállítja a Ph-t...
Nem nagyon értem, miért akarod a finom almapálinkát "ízteleníteni". Mire jó ez??? Tudtommal az alkoholtartalom nem szokott csökkenni. Viszont a hordóban elhelyezett (s ráadásul új hordóban!) pálinka térfogat tartalma jelentősen meg fog csappanni...
Ha jó helyen tárolod (pince...), 3-4 hét nem probléma.
Mi szőlődarálóval daráltuk úgy, hogy visszafelé hajtottuk, és így a falhoz préselődve mentek szét a szemek,csak egy pár mag roppant szét, de az szerintem belefér.
Olvastam snapszmester körtecefre receptjét, csak Szegeden sehol nem találtam Lallzyme Ex-v-t,Cuvée Blanc-ot, és Optimum White ot, szerintetek hol lehetne beszerezni, vagy tudtok-e Szegeden vagy Budapesten olyan helyet ahol van?Esetleg valaki utánvéttel tudna-e postázni?(természetesen minden plusz költséget fizetek).
Múlt héten csináltam szilva cefrét, és szeretnék erjedés után Lallzyme B-t rakni bele, szerintetek kell e savazni hogy ne romoljon a cefre a 3-4 hét alatt?( cefrézés közben kapott egy kevés savat).
Ha tölgyfahordóba szeretnék almapálinkát rakni 3-4 hónapra vagy annyira amíg el nem megy az almaíz, kb hány % os legyen, hogy ne menjen 45-50% alá az alkoholtartalom? ( én kb 60 ra gondoltam, a hordó új és 110 literes).