Keresés

Részletes keresés

Mulan Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2468
Ha már kukorica: snidlingeset szoktatok?
joy Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2467
Itt a tavasz, együnk friss zöldséget!
Remélem lassan megindulnak a szabadföldiek, mert kezd elegem lenni a spanyolos nájlon-zöldségekből!
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2466
épp akkor nem volt csöves, de amikor van, imádom... épp tegnap vetettem egy sor csemegekukoricát a kertünkbe!! :-) nyami-nyami
Előzmény: joy (2465)
joy Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2465
A sült kukorica grillben, sütőben is jóóó.
Pláne, ha nem lenyakazott konzerv, hanem csöves, mert a leszemezettnek pont a javát, a csíráját vágják le!
Előzmény: Törölt nick (2464)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2464
a köretről jut eszembe, hogy dobáltam már a sütőlapra kukoricakonzerv-szemeket is. Isteni lett! :-)
Előzmény: Há (2463)
Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2463
jelen esetben nem az a lényeg, hogy gyümölcs, vagy zöldség, hanem, hogy köret!:)
Mulan Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2462
A rebarbaraszárat meg gyümölcsként használjuk fel, noha nem az:-)
Előzmény: Mulan (2461)
Mulan Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2461
Miért lenne ez perverz? Nem csak racleten (ez nekem eddig kimaradt az életemből) szokás:-)))

Egyébként is roppant önkényes, mit nevezünk gyümölcsnek, elvégre a paradicsom, paprika, padlizsán, uborka, stb. is gyümölcs:-)))

Előzmény: dalia (2459)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2460
Miért lenne perverz?!? :-)))
Előzmény: dalia (2459)
dalia Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2459
Lehet, hogy perverz:) de én imádom a husokon/kal sült gyümölcsöket is a racleten, úgy mint alma, barack, stb...
Előzmény: GPF (2454)
Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2458
leheletnyi vegetával megbolondítod, oszt rá a sütőlapra. Hümm:)
Előzmény: Törölt nick (2457)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2457
...ezeket is lehet, csak én még nem próbáltam... :-)
Előzmény: Há (2456)
Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2456
zukkini, padlizsán
Előzmény: Törölt nick (2455)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.27 0 0 2455
Zöldségek, amiket eddig próbáltam - gombaszelet, paradicsom-, paprika- és hagymakarika.
Előzmény: GPF (2454)
GPF Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2454
Tojás még nem volt nálunk! Jó ötlet!
Milyen zöldségeket?
Előzmény: Törölt nick (2453)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2453
Bővítve így igaz! :-)) Már össze is futott a nyála számban!! :-)))
Azzal a különbséggel raclette-ezünk, hogy nálunk van mindenféle fűszer is. Érdekes például, hogy mennyire más íze van mondjuk a tükörtojásnak is, hogy ha a tetején sütöd, csak natúrban a teflonlapon, vagy lap alatt a kicsi serpenyőben. szoktunk a tetején pirítgatni mindenféle zöldséget is, szóval fenséges kajákat lehet kihozni belőle és tényleg baromira laktató!!
Előzmény: GPF (2452)
GPF Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2452
Én is elmondom.
A szerkezet alapja 4-6-8 kis teflon tálka, amit be lehet tenni a raclette sütőbe és felülről melegíti a tálkában levő dolgokat.
(A mienknek éppen a teteje is melegszik, nem lávaköves, hanem az is teflonos, de ez most nem lényeg)

A tálkába kell tenni dolgokat.
A dolgok:
Többféle sajt, füstölt is, pikáns is...
Kukorica, gomba, hagyma, szalonna, virslikarikák, zöldségek, paradicsom... bármi.

Összesül az egész és az ízeknek egy új dimenzióját tárja fel. (Jaaaaj.)
Fűszer, só semmi (nálunk).

A tetején, ha olyan a szerkezet lehet natúr (vagy pácolt) húsokat, zöldségeket, kolbászkákat, halakat sütni.

Mindezt az asztalnál, nem ugrál senki, és baromi laktató és finom.

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2451
Raclette: ez egy sütő, ami egy áll egy erős ellenállásból, teflonbevonatú sütőlapból (az újabbakon lávakőnek nevezett akármi is van a teflon mellett), 6-8-10 (mérettől függ) kicsi serpenyőcskéből, amit az izzó ellenállás alá, vagy fölé (ekkor már a teflonlapon) lehet helyezni és abban mindenfélét összekutyulni. Készüléket az asztal közepére helyezni és körülülni, úgy garázdálkodni.

Nem erre gondoltál?

Előzmény: Kkukka (2449)
joy Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2450
2444
:o)
Előzmény: Törölt nick (2448)
Kkukka Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2449
Kezd gyanús lenni, hogy megsem tudom mi az a raclette. Amikor mi ettünk ilyet, akko volt wgy fél guriga (nagyon-nagy) kemény sajt, amit azzal a szerkezettel melegítettünk, így aztán ráolvadt a pirítósra, vagy francia kenyérre. Mellé pedig lehetett enni salátát meg inni bort. Szóval én sem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet ezt variálni. Elmondod?
Előzmény: Törölt nick (2448)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2448
2442, csak a rend kedvéért... :-))
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2447
Azt szeretem benne nagyon, hogy a megszokott ízeken túl bármit-bármivel ki lehet benne próbálni, hisz annyira kicsik az adagok, hogy ha nagyon ehetetlent sikerülne összehozni, akkor sincs nagy veszteség... de talán mondanom sem kell, még soha semmi nem került sem a kukába, de még csak a matska tányérjába sem...:-))
Előzmény: joy (2445)
joy Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2446
Persze, nincs otthon ilyen sütő...
Előzmény: Törölt nick (2444)
joy Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2445
Szeretném...
Előzmény: Törölt nick (2444)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2444
Próbáltad már? :-)))
Előzmény: joy (2443)
joy Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2443
Írj már néhány példát!
Én nem találok túl sok fantáziát a raclette-ben, de lehet, csak nem ismerem igazán...
Előzmény: Törölt nick (2442)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2442
Én is nagyon imádom a raclette-ezést!!! :-)) Vagy 3 évvel ezelőtt az volt a kívánságom, hogy ez legyen a karácsonyfa alatt, s lőn... Ennél aztán kiélheti az ember a fantáziáját. Látom, hogy most már megjelentek az ún. lávaköves raclette-ek is, de nekem jó az én kis "snasszom" is.
Előzmény: GPF (2440)
Mulan Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2441
Én mostanában (úgy két éve:-))) nem tejföllel, hanem tejszínnel csinálom a gombaprikást (más paprikásokat is), paprikát-paradicsomot télen is teszek minden pörköltfélébe (legfeljebb kicsit kevesebbet, mint amikor olcsóbb). Régen is volt már egy kis gombapaprikás....
Előzmény: kicsi emma (2439)
GPF Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2440
Tegnap megint raclette-eztünk. Én ezzel nem tudok betelni. Szerintem sokkal jobb, mint a fondü.
Úgyhogy aki nagyobb ajándékot fog a közeljövőben adni vagy kapni, az vegye fontolóra!
kicsi emma Creative Commons License 2001.04.26 0 0 2439
Gombapaprikást csináltam tegnap este, kicsit tavasziasan: sok finom paprikával meg paradicsommal, kis szalonkával kezdve az alapiozást. Isteni lett, nyugodtan mondhatom - és a párom, ezt a pechet, pont tegnap nem jött haza! De azért mára is maradt neki egy kicsi...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!