Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90200

minőségi cigarettapapír a jó!

 

-csak előtte vedd ki belőle a dohányt!!!!

Előzmény: ferenczidaniel (90189)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90199

Leszopnod azt kell, aki 5000-ből kihoz egy főzőt, ami működik. De, ahogy írod, úgy látom egyenlőre megúsztad!:)))

Előzmény: ferenczidaniel (90189)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90198

Ne hugyozz bele!:DDD

Előzmény: kupeci (90186)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90197

Nem kell mindig megijedni a pálinkától, csak tudod, a vas-és edényorrú bábát sem kezdi el az ember vetkőztetni, pedig lehet, hogy tök fincsi a puncija!:))

Most már mindegy, ne befolyásold az apóst, mert nem hagy rád semmit.:DD

Előzmény: Váradi János (90178)
Boar... Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90196

Boar...

Hallgass a szívedre, elsőre ne tegyél a tüskés körtébe cukrot, aztán jövőre majd meglátod...

 

Nem tettem. Így adott az 55 liter cefre 5.5 liter kimagasló minőségű pálinkát. A főzős azt mondta, tegyem félre a lányom lakodalmára, mert nem biztos, hogy ez mégegyszer összejön. A lányom két éves...inkább megiszom oszt majd csak lesz valami... :-)

Előzmény: Miklós1 (89144)
cloaked Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90195

Semmilyen tiszta párlatnak nem szabad utólag elszíneződnie az üvegben.

 

Utoljára akkor láttam ilyet, mikor műanyag flakonban tartotta valaki a szilvát, de gondolom nálad üveg.

 

Ugye nem fektetve tárolod?

Előzmény: Váradi János (90178)
fehérkutya Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90194

És ne érts félre, ajánlatodra nem tartok igényt :-)

Előzmény: fehérkutya (90193)
fehérkutya Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90193

nekem volt, hogy a tejes derítés bejött. Egy fél üdítőskupaknyi 1.8% zsírszázalékos tejet tettem bele. Megráztam és két nap múlva kipelyhesedett. azután papírtörlőn leszűrtem egyszer.

Máskor nem volt hajlandó pelyhesedni, akkor fagyasztóban tároltam, majd többszőr szűrtem papírtőrlőn, mire letisztult. 

Néha magától letisztul. Idén a faeprem lett opálos ( 43-ra hígitva ), majd télen szűrögetem. Addig meg sötéstben iszom.

Mások szokták kávéfiltert ajánlani, nekem azon nem akart átfolyni.

Előzmény: ferenczidaniel (90189)
kupeci Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90192

Hehe......már mint hogy dupla fenekű vagy kavarós e?:))))

Előzmény: Tan-csi (90190)
Baracilin Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90191

állítsd be fogyasztási szeszfokra aztán 2 napra a mélyhűtőbe vele...után szűrd le kávéfilteren többször.

 

Előzmény: ferenczidaniel (90189)
Tan-csi Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90190

Adhatnék tippeket, de nem biztos, hogy a cimboráknak jól esne... milyen a technikád?

 

 

Egyébként meg főzd újra, válaszd el rendesen és lehet hogy iható lesz.

Előzmény: ferenczidaniel (90189)
ferenczidaniel Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90189

Kit kell leszopnom, hogy valaki válaszoljon ? Ahányszor írok a topikba mindig süket fülekre találok.

Milyen szűrőpapíron engedjem át, vagy mit rakjak bele ?

Előzmény: ferenczidaniel (90012)
kupeci Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90188

Ez a 22-es csapdája!:)

Előzmény: norris53 (90187)
norris53 Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90187

Szia Kupeci - idd meg de lassan mert ha gyorsan iszod hamarabb fogy :-)

Na és jót tesz má nekünk egy kis vas jobb lesz a vérképünk :-)

 

Előzmény: kupeci (90186)
kupeci Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90186

Te Norris én meg itt sugorgatom ezt a csucsort,mit csináljak hogy ne sárguljon be?:))

Előzmény: norris53 (90185)
norris53 Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90185

Egy kérdés > mivel lett hígítva ? pl . csapvíz okozhat ilyet a véletlenek össze játszása révén > ha pl . vastartalmú a csap víz ami nem látszik ugyan de ha pl egy fehér tálba teszed és el párolog ott marad egy sárga folt - na egy idő után 1-2 év nálam okozott hasonlót a csucsor pálinkánál - amúgy az a pálinka majdnem lúgos ph 7,2 talán ezért de nálam csak ez lett kissé "rozsdás "> ha ioncserélő kiszedi akkor fém volt ha nem akkor majd a vese kiszűri !

 elég szakmainak tűnik ? pálinkát szertő fórumtársam :-)

Előzmény: Váradi János (90184)
Váradi János Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90184

Valami szakmai hozzászólásnak jobban örültem volna.

Előzmény: snapszmester (90181)
Váradi János Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90183

Remélem csak viccelsz!

Előzmény: vasbicikli (90180)
Váradi János Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90182

Bocs elírtam  :) én vagyok laikus.

Előzmény: szilvakukc (90172)
snapszmester Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90181

Szerintem is, de ne lepődj meg ha a sárgás szín megmarad.

Előzmény: Váradi János (90178)
vasbicikli Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90180

"Folyasam át egy gyantán ... ?"

 

Szerintem inkább magadon folyasd át :o)

Előzmény: Váradi János (90178)
Váradi János Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90179

Értem! Köszönöm!

Előzmény: foxrudi (90176)
Váradi János Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90178

Miért ez a elszíneződést okozó anyag egészségkárosító is lehet vagy csak egyszerűen esztétikailag zavaró (vagy inkább jelzés értékű) vagy az ízeket befolyásolja illetve eddig is befolyásolta?

Apósom azt mondja (mert hogy az övé a pálinka) ez "igazi szilvapálinka" mert hogy az érés során elszíneződik.

Az enyém lassan egy éves,de van több féle amik több évesek, de egyik sem színeződött el egyelőre.

Akkor ez tulajondképpen valami lepárlási hiba lehet (leginkább)?

Folyasam át egy gyantán (lajikus vagy ebben, de azt tudom az akvarisztikában is használják)?

Előzmény: szilvakukc (90172)
Feriba51 Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90177

Szia w00x!

 

Látod így kell ezt csinálni. Hozzáfogsz s aztán jönnek a gondok, de így már konkrét esetről tárgyalhatunk. Egy néhány észrevétel:

 - a 6 óra nagyon sok, de Te azt is tudod, hogy miért van így, hisz olvastad itt többször a katlan (szoknya) szükségességét. A képen látható megoldás esetében a hő nagy része elillan a környezetbe, anélkül, hogy melegítene valamit. Rézműves tett fel ilyen irányú megoldást gázfűtéshez is, és elég szemléletesen ecsetelte ennek előnyeit is.

 - a gázrózsa szerintem egy kissé távol van az üsttől. Mindig az ellenkezőjével állunk szemben, de a Te esetedben csökkenteni kéne a távolságot.

 - a gázrózsa teljesítménye, esetleg a nyomáscsökkentő is lehet nem éppen a megfelelő

 - a 30 fokos, savanykás alszesz még nagyon jó. Ne kóstolgasd, hanem főzd le legalább 10 fokig. Addig, míg a gyufa meggyújtja a sisakra öntött alszesz gőzét és még egy picit ég is. Nagyon hamar leálltál. A tisztálásnál szükség van erre a savanykás részre is.

Csináld csak, és jó lesz az a végén!

Jó nedűt!!!

Előzmény: w00x (90125)
foxrudi Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90176

Szilvakukc a 90172-es hozzászólásában leírta,nem taglalnám mégegyszer,de gyantáznod érdemes lenne.

Előzmény: Váradi János (90162)
csenksz Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90175

Szia!

 

Idén én is kipróbáltam ezt az enzimet. Nem tudom h ad e valamit a pálinkához vagy sem mert nélküle viszont nem cefréztem ugyanazt a gyümölcsöt. A másik h mikor olvastam snpszmester írását, amit a Kokoferm tett közzé, ott azt írják semmi értelme sincs ha az elején rakjuk bele mert nem fejti ki hatását. Ebből kiindulva nem tudom h nálam a 7-10 napos erjedési időtartamba h tudna bármit is hozzátenni. Pláne h elvileg a cukor tartalom miatt gátolt a működése..

Egyszóval én is várom a tapasztalatokat és addig nem teszek bele semmibe sem Bétát. Ha valaki csinál törkölyt na ott ki lehetne próbálni nem?

 

Üdv:Zoli

Előzmény: Baracilin (90153)
sogi01 Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90174

              vf1 linkgyüjteménye 

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (90121)
Kovács Tamás2 Creative Commons License 2013.09.23 0 0 90173

Holnap lefényképezem az enyémet:-).

 

Előzmény: szilvakukc (90172)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.23 0 0 90172

Szerintem meg marhára aggódnia kéne! Egy pálinka nem színeződhet el, kétezer év múlva sem! okozhatja vas, a levegő oxigénjének hatására, okozhatja rézkolloid, mely fény hatására barna lesz, zsírsavak, melyek fémekkel vegyületeket képeznek, stb. A pálinka nem színeződhet el! Ez ne legyen természetes! Ha mégis, na akkor kő a kationcserélő gyanta.

Előzmény: Kovács Tamás2 (90163)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.23 0 0 90171

Kedves Józsipapa! Olyan szinten megbonyolítottátok, hogy Citrus tuti meg fog bukni, má csak azért is, mert pölö eddig én is ki tudtam számolni, de most már semmit nem értek, de hál' Istennek egész ritkán szoktam különböző szeszfokú pálinkákat keverni, úgyhogy nyugodt tudtam maradni.:)) Azonban, én a helyedben rohadtul nem vitatkoznék egy matematika tantó bácsival, má csak azért is, hátha visszaemlékszel a körmösökre, amit kaptál, anno!! No, hát a téli ZD-n még újra megkaphatod a beosztásod!:DDD

Előzmény: csalitos (90149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!