Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90208

A fűtést (tisztázáskor )akkor kell visszavenned amikor a páracsöved hűtő felőli vége is felforrósodik.Így lassabban indul, könnyebb a párlatrészeket külön választani.

Én a cefre főzésénél melegítek intenzívebben. Kozmaolaj szűrőm van de ritkán használom.Ha azonnal kifőzöm a cefrét, nincs igazából kozmaolaj gond, csak pl. a narancsnál.De ott nagyon!:)

Előzmény: elek81 (90204)
emGeza Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90207

Sok jó ötleted után , most úgy látom , hogy új néven kell ötletelned .

Előzmény: Törölt nick (90200)
barkócza Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90206

Az illattalanság független a felfűtési időtől. Lehet  az az oka, hogy túl sok előpárlatot veszel el az elején. Lehet továbbá, hogy nem is illattalan, csak a főzésnél annyira telítődsz az illatával, hogy utána napokig nem érzed. Várjál pár napot, és akkor szagold meg, vagy szagoltasd meg egy távolabbi hölgyismerőssel, aki nem iszik mindennap pálinkát- higgyél neki.

Előzmény: elek81 (90204)
sogi01 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90205

        vf1 linkgyüjteménye 

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (90174)
elek81 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90204

Sziasztok!

 

Mennyi idő alatt optimális lefőzni ca35-40 liter cefrét?

A felfűtés kb 1 1 és negyed óra, de azt nem tudom, hogy neyyire kell visszavenni a fűtést. Kérdésem hátterében még mindig az illattalan pálinka áll. Én arra is gondoltam, hogy alszesz főzésénél minél intenzívebb a fűtés, persze ésszerűen, annál illatosabb lehet a végtermék? Vagy a főzési idő és az alszesz illatanyag mennyisége közt nincsen ilyen összefüggés?

Vagy okozhatja az eredményt, hogy a kozmoolajat egész főzés ideje alatt elveszem? Ha igen, akkor az elején, vagy inkább a végén hagyjam benne az alszeszben?

 

Jó nedűt!

kupeci Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90203

Szilvaaaaa....biztos tapasztaltad az előbb is, ezeket a sorokat fiatalok is olvassák. (valami szoptatásról is írtak):)))

Előzmény: szilvakukc (90198)
kupeci Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90202

Szia Vinik, ezt a fehérszínűt azóta is vadászom, tedd már fel légyszi a dobozát úgy könnyebb lenne rábukkanni.:)

Előzmény: vinik táltos (90201)
vinik táltos Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90201

Üdv!

 

Kaptam pár emailt, de valamiért nem megy a válasz elküldése.

 

Megpróbálok itt válaszolni.

 

Párszor írtam, hogy nekem kis főzőm van, 5 l cefrét tudok feltenni, az eredmény 4-6 dl 50-es pálinka.

 

Ebben az évben (ezt is írtam korábban) számomra érthetetlen okból minden tisztázásom beopálosodott.

 

Sok jó tanácsot kaptam, de a megoldás a szűrés lett.

 

Én soha nem hígítok, engedem 50-ig. Még ilyenkor ritka az UP íz. Ha egy kicsi beleszalad, még jó is, én szeretem, ha van benne.

 

Nemrég tettem fel képet egy "Mekk-mester" féle háromlábú fröccsenésgátlóról.

 

Most fel tudok tenni 8 l cefrét, nem fröcsög föl a páracsőbe.

 

A szűrésről is írtam. Gondoltam egyet: mivel a kozmaolajszűrőt nem tudtam elkészíteni (anyaghiány miatt), megnöveltem a vattakorongok számát.

 

Jelenleg (őszibarack és körte cefrét főztem) az alszesz főzésekor 6 db vattakorong volt a tölcsérben, plusz a fehér kávéfilter. (Erről istettem fel képet.)  Még az alszesz sem opálosodott be. Ugyanez a tisztázásnál is.

Nincs opálosodás,

Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90200

minőségi cigarettapapír a jó!

 

-csak előtte vedd ki belőle a dohányt!!!!

Előzmény: ferenczidaniel (90189)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90199

Leszopnod azt kell, aki 5000-ből kihoz egy főzőt, ami működik. De, ahogy írod, úgy látom egyenlőre megúsztad!:)))

Előzmény: ferenczidaniel (90189)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90198

Ne hugyozz bele!:DDD

Előzmény: kupeci (90186)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90197

Nem kell mindig megijedni a pálinkától, csak tudod, a vas-és edényorrú bábát sem kezdi el az ember vetkőztetni, pedig lehet, hogy tök fincsi a puncija!:))

Most már mindegy, ne befolyásold az apóst, mert nem hagy rád semmit.:DD

Előzmény: Váradi János (90178)
Boar... Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90196

Boar...

Hallgass a szívedre, elsőre ne tegyél a tüskés körtébe cukrot, aztán jövőre majd meglátod...

 

Nem tettem. Így adott az 55 liter cefre 5.5 liter kimagasló minőségű pálinkát. A főzős azt mondta, tegyem félre a lányom lakodalmára, mert nem biztos, hogy ez mégegyszer összejön. A lányom két éves...inkább megiszom oszt majd csak lesz valami... :-)

Előzmény: Miklós1 (89144)
cloaked Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90195

Semmilyen tiszta párlatnak nem szabad utólag elszíneződnie az üvegben.

 

Utoljára akkor láttam ilyet, mikor műanyag flakonban tartotta valaki a szilvát, de gondolom nálad üveg.

 

Ugye nem fektetve tárolod?

Előzmény: Váradi János (90178)
fehérkutya Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90194

És ne érts félre, ajánlatodra nem tartok igényt :-)

Előzmény: fehérkutya (90193)
fehérkutya Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90193

nekem volt, hogy a tejes derítés bejött. Egy fél üdítőskupaknyi 1.8% zsírszázalékos tejet tettem bele. Megráztam és két nap múlva kipelyhesedett. azután papírtörlőn leszűrtem egyszer.

Máskor nem volt hajlandó pelyhesedni, akkor fagyasztóban tároltam, majd többszőr szűrtem papírtőrlőn, mire letisztult. 

Néha magától letisztul. Idén a faeprem lett opálos ( 43-ra hígitva ), majd télen szűrögetem. Addig meg sötéstben iszom.

Mások szokták kávéfiltert ajánlani, nekem azon nem akart átfolyni.

Előzmény: ferenczidaniel (90189)
kupeci Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90192

Hehe......már mint hogy dupla fenekű vagy kavarós e?:))))

Előzmény: Tan-csi (90190)
Baracilin Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90191

állítsd be fogyasztási szeszfokra aztán 2 napra a mélyhűtőbe vele...után szűrd le kávéfilteren többször.

 

Előzmény: ferenczidaniel (90189)
Tan-csi Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90190

Adhatnék tippeket, de nem biztos, hogy a cimboráknak jól esne... milyen a technikád?

 

 

Egyébként meg főzd újra, válaszd el rendesen és lehet hogy iható lesz.

Előzmény: ferenczidaniel (90189)
ferenczidaniel Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90189

Kit kell leszopnom, hogy valaki válaszoljon ? Ahányszor írok a topikba mindig süket fülekre találok.

Milyen szűrőpapíron engedjem át, vagy mit rakjak bele ?

Előzmény: ferenczidaniel (90012)
kupeci Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90188

Ez a 22-es csapdája!:)

Előzmény: norris53 (90187)
norris53 Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90187

Szia Kupeci - idd meg de lassan mert ha gyorsan iszod hamarabb fogy :-)

Na és jót tesz má nekünk egy kis vas jobb lesz a vérképünk :-)

 

Előzmény: kupeci (90186)
kupeci Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90186

Te Norris én meg itt sugorgatom ezt a csucsort,mit csináljak hogy ne sárguljon be?:))

Előzmény: norris53 (90185)
norris53 Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90185

Egy kérdés > mivel lett hígítva ? pl . csapvíz okozhat ilyet a véletlenek össze játszása révén > ha pl . vastartalmú a csap víz ami nem látszik ugyan de ha pl egy fehér tálba teszed és el párolog ott marad egy sárga folt - na egy idő után 1-2 év nálam okozott hasonlót a csucsor pálinkánál - amúgy az a pálinka majdnem lúgos ph 7,2 talán ezért de nálam csak ez lett kissé "rozsdás "> ha ioncserélő kiszedi akkor fém volt ha nem akkor majd a vese kiszűri !

 elég szakmainak tűnik ? pálinkát szertő fórumtársam :-)

Előzmény: Váradi János (90184)
Váradi János Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90184

Valami szakmai hozzászólásnak jobban örültem volna.

Előzmény: snapszmester (90181)
Váradi János Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90183

Remélem csak viccelsz!

Előzmény: vasbicikli (90180)
Váradi János Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90182

Bocs elírtam  :) én vagyok laikus.

Előzmény: szilvakukc (90172)
snapszmester Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90181

Szerintem is, de ne lepődj meg ha a sárgás szín megmarad.

Előzmény: Váradi János (90178)
vasbicikli Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90180

"Folyasam át egy gyantán ... ?"

 

Szerintem inkább magadon folyasd át :o)

Előzmény: Váradi János (90178)
Váradi János Creative Commons License 2013.09.24 0 0 90179

Értem! Köszönöm!

Előzmény: foxrudi (90176)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!