Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

rugo Creative Commons License 2000.01.04 0 0 803
Yotza
Nekem 2éve Kenwood CD-rádióm van és még egyszer sem ugrott meg pedig elég pattogós a gép.
Amúgy ha érdekel van újjonan 7070 68000-ért kintről
Előzmény: Yotza (798)
rugo Creative Commons License 2000.01.04 0 0 802
Adm
1, rántva, áfonyával csak a camambert szokták fogyasztani
2, a rokfort szerintem paradicsommal a legjobb estleg saláta öntetben
3, a csodálkozva feltett kérdésem pedig a tesztelt rockford erősítőre vonatkozott (447W hídban)
És képzeld Stevie beállította az erölködőmet és most egész jól szól és azt mondta, hogy nem is olyan rossz ez a Sony.
Üdv rugo
Előzmény: Adm (785)
rugo Creative Commons License 2000.01.04 0 0 801
Tacika
Irj többet erről a Blau-ról légyszives.
Pl.:nem tükröződik az előlap? Hol vetted, mennyiért? motoros az előlap? nem félsz hogy kilopják? Milyen benne az EQ stb
Előzmény: tacika (797)
Trap Creative Commons License 2000.01.04 0 0 800
Hali...

Kapsel: hát nem tudom... CD újraíró ? ;> Bár nem tudom, azt mennyire olvassák rendes CDk, passz... De manapság 300ért kapsz olyan CDt, amire már érdemes is írni, írót meg lassan ingyen a fejedhez vágják... De ha te MDre vágysz ;>
Vegyél egy tzédésch fejet emdéváltóval, akkor nincs dilemma... ;>

trap

Trap Creative Commons License 2000.01.04 0 0 799
Hali....

tacika : jó lesz neked a mostani felállás ahogy így a hjozzászólást olvasom... :) /me degonosz....
egyébként meg olvass vissza ahol a srác Volvojáról volt szó nemrég...

Fargo: de én pl ha kényelmesen utazom és nem városban, akkor ülés csutka hátra megy, plusz támla is dontve rendesen, csak kormány alját érem normálisan el, a körbetekeréshez már kicsit dőlni kell... Na ilyenkor próbálgattam már elérni középkonzolt, hidd el, komolyabb erőfeszítések nélkül lehetetlen... ;>

Sony távirányítója meg szvsz lehetne tartósabb anyagból is... Olyan kocsit még nem láttam, ahol kényelmesen elfért volna a kormányoszlopon, nekem pl kézifék mellett egy vízszintes lapra van rakva a kardánboxon, viszont folyton leesik, széttört, nagyon gagyi a minősége.... Ja, és kényelmesnek se igazán mondanám, dehát ez már magánügy ;>

trap

Yotza Creative Commons License 2000.01.04 0 0 798

Adm

Koszi, megnezem. Azt hallottam, hogy altalaban fejegysegek eleg gyengen birjak a razkodast. Atlag pesti utcan ez zavaro? A Kenwood jobb ebben is?

Yotza

tacika Creative Commons License 2000.01.04 0 0 797
Sziasztok ! Én elég mezei autóhifis vagyok, semmi erősítő, vagy mélyláda. Tegnap kicseréltem a DEH-P 725 R Pajómat egy RDM 169 San Francisco Blaura. Hát mit mondjak? Nem azt, hogy a Blau nagyságrendekkel szebben szól, hanem azt, hogy össze sem lehet hasonlítani. A két évvel ezelőtt 130 forintért vásárolt Pajó lengyelpiaci gagyinak tűnik a Blau mellett ugyanazokkal a hangszórókkal. Egyik haverom azt mondta, hogy ezt a fejegységet bűn és irtózatos pazarlás csak végfokról hallgatni. Ez beindította a fantáziámat. Kérlek benneteket, hogy ajánljatok valami használható emberi árú konfigurációt az autóma (Golf III). Jelenleg a nyolc gyári hangszóró (négy az ajtókban+négy csipogó gyári helyeken) és kalaptartóban két ovál Magnat X-tract szól. Köszi a segítséget.
Macimedve Creative Commons License 2000.01.04 0 0 796
A kép ugyan nem jött le, de sejtem, mire gondolsz. Ha emlékeim nem csalnak, a QUAD 405 egy IC-s komplementer erősítővel kezdődik. Az ilyeneknek alapkiépítésben megvan a komplementer (inverz) bemenetük, tehát ezekkel a hídkapcsolást megvalósítani nagyon könnyű. (Sőt, ha minden igaz a Quad alaphelyzetben is invertál, tehát a komplementer bemenetet használja. Az ilyen kütyüknek hídkapcsoláshoz a nem komplementer bemenetét kell használni. De ez a téma szempontjából mind1) De vannak olyan erősítőkapcsolások is (igaz elég ritkák ezek a kapcsolások), ahol ez a bemenet nem áll rendelkezésre. Ezeknél egy kis extra ármkörrel kell a fázisfordítást megcsinálni. Ezt nem tartják igazán elegáns megoldásnak.
A gyári autós végfokok többsége a hídkapcsolás lehetőséget eleve magában foglalja. Aztán vannak egészen spéci hídkapcsolások is, ahol négy végfok van rafinált módon összekötve.
Előzmény: pampalini (795)
pampalini Creative Commons License 2000.01.04 0 0 795
Hagyjuk...
pampalini Creative Commons License 2000.01.04 0 0 794
namégegyszer:

pampalini Creative Commons License 2000.01.04 0 0 793
majdnem sikerült.
pampalini Creative Commons License 2000.01.04 0 0 792
Egy erősítő nálam 2db mono végfokozatot jelent(2*X watt). Amit én vázolni próbáltam Quad 405-ös (100W-os) paneleknél bevált csak, ezt nehézkes berakni kocsiba mivel +/- 50V-os tápfesz kell neki...

Ezt vázoltam én:

Macimedve Creative Commons License 2000.01.04 0 0 791
"Hogy lehet hídba kapcsolni egy erősítőt?"

Egy erősítőt hídba kapcsolni nem lehet. Legalább kettő kell.:-))))))))

"Bemenetek összekötve, és a kimenetek egy-egy ellenállattal összekötve...."

De ennyire azért nem egyszerű. Csak nagyon röviden és elviekben:
A két erőlködőt azonos jellel ellenfázisban kell vezérelni, a hangszórókimenetek + sarkai közé kötni a hangszórót.

Előzmény: pampalini (790)
pampalini Creative Commons License 2000.01.04 0 0 790
Lehet, hogy hülyeségnek tűnik, amit kérdezni fogok: Hogy lehet hídba kapcsolni egy erősítőt? Bemenetek összekötve, és a kimenetek egy-egy ellenállattal összekötve, vagy bonyolultabb?
Macimedve Creative Commons License 2000.01.04 0 0 789
Adm
A Sony joystick-ja tényleg szupi. Nekem adták a fejegységhez, az infrát külön vettem (sajnos) Ez utobbit gyakorlatilag csak szabadtéri zenéléshez használom. A kormányon én is mindig beleakadok és zavar. A joy tényleg egy mezei sztereó jacken megy a fejegységbe (hátul). De ez totál független a CD-től. Annak van egy jó vastag vezérlőkábele valami spéci csatlakozókkal. Ugyanezeken a lyukakon tud kommunikálni az MD tárral is. Állítólag összesen 5 egységgel. De nekem csak egy CD táram van.

Az un. CD-bemenet, ami régebbi gépeken tényleg az előlapon van, és jack, nem egyéb egy sima line benenetnél a fejegység erősítőjére. Ide lehet wókment meg hasonlókat kötni. De vezérelni innen nem tud semmit.

Kapsel
Ha mindenáron MD-t akarsz a kocsiban hallgatni, (és van felvevőd is, ami szintén nem olcsó) szinte minden jobb gyártónak van MD-s fejegysége. Csak sokkal drágább, mint a CD-s. Vagy a gépek tudnak vezérelni MD-tárat. (a CD vezérlősök szinte mind, a vezérlési elv azonos)
A jobb CD-tárak programozhatók. Az enyém pl. 100 CD-hez tud programot megjegyezni. Tetszés szerinti sorrendben lejátszani, szöveget kiírni stb. Én még soha nem próbáltam, mert a fejegység gombjain keresztül elég macerás a programozás. A gépkönyv szerint az egyik Cd-váltó helyett be lehet kötni valami tasztatúrát és akkor könnyebben megy. Nekem ilyen nincs, de nem is érdekel a dololg. Ezzel a funkcióval SZVSZ majdnem ugyanaz elérhető, mint az MD-vel. 10 Cd-ből már elég jó műsort lehet szerkeszteni.
Csak nem kell MD-írót venni. De ha író van, akkor a dolog egészen más.

Ha van MD wókmened, akkor vegyél egy olyan fejegységet, amin van line bemenet. Oda rá lehet kötni a wókment, és jól műxik. Csak ezzel vigyázni kell, mert láttam már olyan készüléket, ami a line lyukra a CD tár jelét várta, és ha nem volt bedugva a vezérőkábel, akkor nem aktiválta a bemenetet.

A CD lehetséges ellopása nekem is komoly fejtörést okoz. Ezért ha csak a városban autókázok a tár a CD-kel együtt otthon marad. A csomagtartóbál egy mozdulattal kiemelhető az egész. Városban csak rádió és kazetta. Hosszú úton CD.

Más

Mostanában nem nagyon jön be nálam az index, sokszor napokig csak oldaltöredékek jönnek le. (Intrenet szempontból külföldön vagyok). De azért még élek.

Adm Creative Commons License 2000.01.04 0 0 788
Tekerőgombos hangerőszabályzót sajna már nem nagyon találsz, ha mégis, az ára általában erősen közelit a 200-hoz :o( Becker és társai...

Jó kinálat: pl Médiamarkt, Megavox Fehérvári ut 44. Autohifi studio, Komocsy utca 23/b, Köhalom ucca 4, itt álitólag normálisabbak az arcok.

Előzmény: Yotza (787)
Yotza Creative Commons License 2000.01.04 0 0 787
Sziasztok,

Koszi a tippeket, rakerestem a Kenwood-okra (4070,5070...), egesz pofasak is (bar tekerogombos hangeroszabalyzo jobban tetszene...).

Most meg azt kerdeznem, hogy milyen uzletekben van viszonylag jo valasztek ezekbol a tipusokbol, ahol eloben is rajuk nezhetnek (Budapest) es hol vannak jo aron?

Egyebkent az Autohifi Studio az Pecsen van? En csak ott talaltam egyet...

Koszi, Yotza

pampalini Creative Commons License 2000.01.04 0 0 786
Én a rántottra szavazok, bár erősítőt még nem kóstoltam... :o)
Adm Creative Commons License 2000.01.03 0 0 785
Melyik Rockfortra gondolsz? A subra, az erőlködőre vagy pedig a rántottra, ami áfonyalekvárral van szervirozva? :o)

Amugy nem olyan rossz szerintem a mostani szám... Mondjuk túl sokat még nem olvasgattam... De egy 4070-ről nincs is mit irni, eccerüen nyerő vétel :o)

Előzmény: rugo (783)
stevie wonder Creative Commons License 2000.01.03 0 0 784
fargo,

ha jobban beleolvasol, láthatod, hogy a T. kollégákkal tökre ugyanazt mondjuk, mégha nem is pont úgy néz ki... ;-) Szóval: nyolc hangszóróra nincs szükség, a CD-tár Wanted, a meglevő nyílásba meg nehéz mélysugárzót találni... Egy új tanács: használt CD-tárat semmiképp se vegyél! Érzékeny szerkezet, bármi baja lehet, még akkor is, ha a próbaúton jól működik (saját keserű tapasztalat).

Amit a távirányítóról sgallsz, azzal én teljesen egyetértek... :-)

Yotza,

Kenwood KDC4070 tényleg rulez, a papám autójába vettünk, és nemsokára a barátnőm is kap egyet.

Adm,

az új Ajtóhifi magazin egy nagy kalap sz*r. Láttad az előbb emlegetett 4070 tesztjét? Egy mondat sincs a hangminőségről. Úgy látszik, a konkurenciához akarnak hasonulni (T and S), pedig éppen hogy különbözőnek kellene lenniük. Áááá, reménytelen...

rugo Creative Commons License 2000.01.03 0 0 783
ADM
Tényleg nem rossz az új autohifi magazin.
Ez rockford tényleg ennyire,rettenetesen brutális lenne?
Előzmény: Adm (766)
Adm Creative Commons License 2000.01.03 0 0 782
Nekem a sonynak egyetlen szimpatikus terméke van, a joy-ja
Előzmény: rugo (781)
rugo Creative Commons License 2000.01.03 0 0 781
Fargo
Semminek,csak arra jó hogy lássák van mit ellopni az kenwoodomhoz is van egyszer felraktam a kormányra 1 nap után megelégeltem hogy folyton beleakadok .
Azért vannak extra esetek ill autók ahol tényleg nagyon mélyre kell nyúlni hogy elérd a magnót
Előzmény: fargo (771)
fargo Creative Commons License 2000.01.03 0 0 780
Vagy nekem túl hosszú a kezem (nem), vagy a többi kocsinak van messze a középkonzolja, vagy valamit nem tudok :-)

(A Volvo pl. akkora, hogy elôször nem bírtam kivenni a kesztyűtartóból a napszemüvegem -- nem értem el a kocsi másik széléig. A középkonzol sincs túl közel, de a rádiót itt is vakon lehet kezelni.)

Előzmény: Adm (778)
pampalini Creative Commons License 2000.01.03 0 0 779
Én is érdeksenek tartottam... A joy-t is ide kell csatolni...
Adm Creative Commons License 2000.01.03 0 0 778
Jobb helyeken.... De nincs mindenkinek Volvoja ;o)
Előzmény: fargo (777)
fargo Creative Commons License 2000.01.03 0 0 777
Nahát, én azt hittem hogy jobb helyeken oda rakják a kocsiban a rádiót, ahol könnyen el lehet érni. Az legalább mindig fix helyen van, na de ha a távirányító elkeveredik?

Persze csak szôrszálhasogatok....

Előzmény: Trap (773)
Adm Creative Commons License 2000.01.03 0 0 776
Jack-en cd-t vezérelni? Az furi lenne... Ui a cd tár felé eleve vagy 6-7 kanóc megy
Előzmény: pampalini (774)
Adm Creative Commons License 2000.01.03 0 0 775
60-ért tényleg nincs MD-s fejegység, a legolcsóbb a Kenwood, és az is 100 pénz.
A tömörités tényleg sokat fejlődött, de én is inkább maradok a CD-nél...

A távirányitó nem rossz dolog, általában sokkal ergonomikusabban vannak elhelyezve rajta a kezelőszervek, és igy biztonságosabb a vezetés.

pampalini Creative Commons License 2000.01.03 0 0 774
Van a ketyerén egy jack-es bemenet... Állítólag tud CD-váltót is vezérelni ezen keresztül...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!