Keresés

Részletes keresés

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2001.05.24 0 0 2707
Ja, vagy Svájcban... :)

Egyébként a legjobb pácolt hering, amit eddig ettem, egy lengyel termék volt. Kellemesen savanykás, jól fűszerezett, és az üveg belsejében is hal volt, nem hagyma... És fele annyiba került, mint az osztrák, ami nekem nem is ízlik, mert túl ecetes.

Előzmény: Csokis (2682)
Mulan Creative Commons License 2001.05.24 0 0 2706
Jól zárható üvegbe (fémdobozba) porcukrot teszel, (az is jobb, ha házi, keményítő- és e-szegény), beledugdosod a rúdvanília-készletedet, és így egy idő után a cukor "vaníliás" lesz. Gyökeresen más íze-illata van, mint a boltinak - nem annyira agresszív, de sokkal vaníliásabb. Ha még ilyened nem alakult ki (vagy uram bocsá' elfogyott egy nagyobb ünnep előkészületei során) lehet a vanília kikapart belsőségét keverni porcukorba.
Előzmény: bd (2705)
bd Creative Commons License 2001.05.24 0 0 2705
Milyen a házi vaníliáscukor
(amit evőkanállal mérhetek)?
bd
Előzmény: Mulan (2704)
Mulan Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2704
Ebbe a kombinációba eszembe se jutott:-)) Igazából snidling+petrezselyemre gondoltam.

Csak kérdezősködtem mi másra szoktátok.

Márványsajtot meg nem szoktam tárolni. Megpróbáltam, de reménytelen, annyit nem tudok venni egyszerre:-))

Más: a 3 ek vanilíáscukorral ugye házira gondolsz, nem 3 ek bolti zacskós?

Előzmény: joy (2703)
joy Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2703
Próba szerencse!
Ha "nagyon finom, de..."
Azt a füszert ne használd ebben a kombinációban!
:o)))

És a márványsajtot csak légmentesen záró dobozba tedd a hűtőbe!

Előzmény: Mulan (2701)
joy Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2702
Van egy vaniliamártásom, aminek nincs "maradéka":
1 l tejet fölforralok nagyfazékban habverővel kavargatva. 3 egész tojást géppel, 3 eka kristály, és 3 eka vaniliás cukorral habosra keverek, 2 merőkanál forró tejjel, habverővel hígítom, beleöntöm a forró tejbe, habverővel kavarva fölforralom, üvegtálba átöntve langyig keverem, hűtőben
Fagyigépbe is jó.

Ha a tojásba 1 pupeka búzakeményítőt keverek mártás (öntet) lesz, ha 3-at puding.

Mulan Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2701
Bazsalikom, rozmaring, kakukk, oregano, zsálya (menta, snidling, kiscsípősparika - izé kutyafasza, macskapöcse, tájjeleg szerint) van pillanatnyilag frissenszedős.

Ebből én a zsályát csak salátához használtam - egyéb tipp?

Előzmény: joy (2700)
joy Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2700
Majdnem, mert meg nem pirul, de 2-3 percig szoktam kavargatni, mint a rendes lisztet. Az állaga az elkészült kajának más lesz. Ha belekavarod olyan puding-szerű, ha "pirítod" mint a rántásos.
Persz, hogy jó mással is! Pl: Friss bazsalikom?
Előzmény: Mulan (2699)
Mulan Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2699
Nagyon szupernek tűnik, ha a kaprot kihagyom (mi azt valahogy nem), de gondolom, jó helyette egyéb zöld:-)

Más: én keményítőt pirítani még soha nem próbáltam, meg beszórásra sem - mindig folyadékba (vagy tejföl, na) keverve használtam. Ugyanúgy müxik, mint a liszt?

Előzmény: joy (2698)
joy Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2698
Velem is előfordult yóóópárszor már.

Vígaszul küldök 1 spárgaretzipét:

A piacon vettem 1/2 kila üvegfriss, újnyi vastag-egyformákat. Amikor nejem pucolta, azt mondta, ilyent még nem látott, egyben lejött a vékony kérge!

1 l vízben 1 kk cukorral, összecérnázva, fejtől egyforma hosszra vágva állítottam, a víz "ködökig ért" (a levágott darabkákat is), és újraforrtól elzárva ott maradt 15'ig. Ez alatt elkészült az öntet: 2 pupeka búzakeményítőt megfuttattam (alaposan) 5 dkg vajon, 2 cs(ipet)só, 2 cs fehérbors, 2 cs szerecsendiót szórtam, fölöntöttem lassan 1/2 l tejjel habverővel keverve, belemorzsoltam 10 dkg márványsajtot, ~ 1/3-ad cső tejszínes rémsajtot, összefőztem. Kivajazott-morzsázott tálba teszem az 5-6 szálas csomókba fogott spárgákat (4tekercs) tenyérnyi sonkaszeletbe göngyölve, a mártásba apróra vágott kaprot keverek, a tekercsekre öntöm, rászórok 5-10 dkg reszelt trapistát, és 20-25' alatt előmelegített sütőben 8/4-fokozaton megsütöm. Lágy-mártásos lesz, és eszméletlen finom,
A főzőlébe dobok egy []tyúkhúslevet, köteg aljáról levágott, megfőzött darabokat leturmixolom 1 pohár tejföllel, 1 eka búzakeményítővel, fölengedem 1-2 merőkalán levessel, majd beleöntöm a többi közé, fölforralom habvarővel.
A múltkori vadaskorból maradt, lefagyasztott zsemlebongóccal ettük meg.

Előzmény: Mulan (2696)
dalia Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2697
Van egy olyan is, hogy
tonhalkonzerv, majonéz, tejfől, citromlé, aproravágott hagyma - nagyon apróra -, és capribogyó, fűszerek.
Előzmény: aquila (2695)
Mulan Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2696
Pardon, nagyon elnéztem, hogy mire reagáltál:-(((
Előzmény: Mulan (2694)
aquila Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2695
Ez az, ilyesmire gondoltam:) A vendégeim nevében is hála neked:D
Előzmény: szamoca_1 (2693)
Mulan Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2694
Hogy jön ide a bucinudli?
Írhattam volna éppen galambbegy-salátát is, de nekem a madársaláta jobban tetszik:-))
Előzmény: joy (2690)
szamoca_1 Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2693
én ilyet szoktam csinálni, eddig még mindenkinek ízlett, bár nem könnyű zöldséges (olyat is lehet persze..., zöldbabot, kukoricát, salátát, friss zöldségeket összekeversz, de az inkább olajos öntettel jön be nekem)

Tehát: jó pár tojást keményre főzöl, kockákra vágod (tojásszeletelő 2x), összekevered apróra vágott vöröshagymával, (ha vendégeknek, akkor apróra vágott újhagymát inkább), kukoricakonzervvel, meg a tonhallal (volt már, hgoy "robbantott" tonnal csináltam, az is jó volt, szal kicsi darabokra szedd, az olajat öntsd le róla). Tartárral keverd össze (én majonézt, mustárt, sót, borsot, porcukrot, citromlevet és tejfölt szoktam keverni). Kész is van.

Előzmény: aquila (2677)
joy Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2692
Oppá!
Lamaradt a nálunk gyakorlott válasz:
"Apukám, akkor inkább legyen rizs!"
Előzmény: st.jeromos (2671)
joy Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2691
:))
Előzmény: st.jeromos (2671)
joy Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2690
Még yobbb az "angyalbögyörő"!
:o)
Előzmény: Mulan (2664)
Mulan Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2689
Ízlés dolga:-)) Ez eredetileg egy görög saláta volt, csoda, hogy uborka nincsen benne:-))))
De akkor javaslok valami zöldet bele, főleg madársalátát, de fejes is jó.
Előzmény: aquila (2684)
aquila Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2688
Nálunk elsősorban én szeretem a paradicsomot. Én is minden mennyiségben....
Előzmény: Törölt nick (2687)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2687
nálunk mindegy, paradicsom minden formában és főleg minden mennyiségben jöhet! :-) a vendégek meg úgyis örülni fognak egy kis ínyencségnek! :-)
Előzmény: aquila (2686)
aquila Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2686
Dehogynem! Csak nem a majonézes cuccokban:D Amúgy most a vendégeknek kell szeretni, a sasok most nem olyan fontosak:D
Előzmény: Törölt nick (2685)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2685
miért? sascsalád nem szereti?
Előzmény: aquila (2684)
aquila Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2684
Ez jó, köszi, de a paradicsomot ki fogom hagyni belőle.
Előzmény: Mulan (2683)
Mulan Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2683
Például felkarikázol paprikát, paradicsomot, újhagymát, metélsz sok-sok petrezselyemzöldet, ezt jól összekevered a tonhallal, megtiszteled még egy kis fehér borssal, és jöhet rá a tejföl helyett felében fehér borral készült tartár.
Előzmény: aquila (2677)
Csokis Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2682
(Maga az "osztrák ruszli" szóösszetétel is elég perverz, nem?)
Miert? Importrol meg nem hallottal? Biztos a Cseh-tengerben fogtak. :-)
Előzmény: Vének Tanácsa TM (2680)
wildpig Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2681
Hali.
Nekünk csak zepter van, 4 éve csak azt használjuk (nászajándékba kaptunk 4 lábost).
Előnye pl. hogy egy kocsonyától nem lesz szagos a lakás és a legkisebb égőrózsa takarék lángján is forrásban marad a cucc. Levesek, töltött káposzta isteni lesz benne, mert nem kell hozzá semmi zsiradék és a zöldségek minden aromája megmarad.

Recept, ami tuti finom:

a zepter aljára 3 vékonyka bacon szelet, rá ponty vagy busa szelet vagy filé, utána a szürötálba vegyes zöldség. Só nem, petrezselyem igen! Majonézzel legjobb.

w.p.

Előzmény: nogea (2670)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2680
Tonhalsalátát osztrák ruszliból? Fura lenne. Legfeljebb heringsalátát... :))
(Maga az "osztrák ruszli" szóösszetétel is elég perverz, nem?)
Előzmény: Csokis (2678)
aquila Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2679
Köszi, sokat segítettél:DDDDD Tegnap amúgy vettem a Tescoban egészen jó külsejű tonhalkonzervet, úgyhogy erősen bízom benne, hogy csak összehozom valahogy... Az viszont tény, hogy a legjobb tonhalat életemben Horvátországban ettem. Isteni volt.........
Csokis Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2678
www.elvira.mavinformatika.hu -> Bp Nyugati - Sturovo - Bp. Nyugati estleg Bp Nyugati - Esztergom - Sturovo - Esztergom - Bp. Nyugati
Szerintem meg vonatjeggyel egyutt is olcsobb, mint amit itthon ki tudsz hozni az osztrak ruszlibol. :-) (Azert a recept engem is erdekelne.)
Előzmény: aquila (2677)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!