Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.29 0 0 90628

Bocsánat, legközelebb nem járulok hozzá a bosszankodásodhoz gyanús linkekkel. ,)

Előzmény: Törölt nick (90626)
VKOrsi Creative Commons License 2013.06.29 0 0 90627

:D :D

egyetértünk

Előzmény: Törölt nick (90626)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.29 0 0 90626

Hát, ezt a cikket nem olvastam, de a dívány receptjei többnyire elég gyengék, bosszant is, hogy már nem lehet kommentelni őket. Közben pedig el van szállva a szerző magától, hogy milyen tökéleteset alkotott.

Legutóbb a feketeerdő tortán bosszantottam fel magam - igaz, sokfelé sokféleképpen sütik a tortalapját, de mi alapján állítja, hogy az övé - amit én csak sietségemben és a hozzávalók hiánya miatt sütnék a receptje szerint - az egyedül üdvözítő igazi? Én is Németországban tanultam, de bizony nem hasonlít, pl nem kell az enyémbe 8 tojás, de liszt helyett zsemlemorzsa, darált mandula és keményítő van a piskótában . 

Na mindegy a zserbót még nem sikerült alulmúlniuk... csak azért olvasom, hogy bosszankodjak.

Előzmény: Törölt nick (90625)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90625
Mariska néni Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90624

Panírozva, tálcán fagyasztva, majd zacskózva szoktam eltenni. Fagyott állapotban lehet megkezdeni a sütését, és nagyon finom.

Előzmény: Törölt nick (90622)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90623

Valójában nem trükk, inkább recept, uborkasalátához felöntőlé:

Nagyon finom, nemrég láttam-kóstoltam.

2 dl vízhez 3 kk cukor, 8 kk tárkonyecet, fokhagyma gusztus szerint.

(a finomra vágott fokhagymát pici langyos vízben áztatom, és csak a levet öntöm a salátához)

 

persze házi tárkonyecettel az igazi; egy kisebb bőszájú üvegbe belegyömöszölsz egy jó marék tárkonylevelet, és felöntöd fehérborecettel, egy hét után már aromás, használható.

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90622

Én szoktam cukkinit fagyasztani. Tökfőzeléknek, legyalulva, nyersen, a kicsit érettebbekből. Semmi baja, csak fagyosan kell elkezdeni főzni.

Előzmény: rollller (90621)
rollller Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90621

cukkinit csak bebietelnek fagyassz, de tenyleg, nem vesztesz semmit, de hidd el

zoldbabot, borsot, brokkolit, millio zoldeseget remekul lehet fagyasztani, a cukkini nem tartozik oda, akar nyersen, akar parolva teszed a melyhutobe, ez van:)

Előzmény: Csimpolya (90618)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90620

...Mit veszthetek?...

Azt az 1-2 darabot.

Mmarha nagy a víztartalma, kiolvasztáskor pempő lesz.

Nem sokkal jobb, mintha görögdinnyét próbálnál mélyhűteni.

Előzmény: Csimpolya (90618)
Caipi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90619

Én még soha senkit nem láttam se pacalt főzni, se pacalt enni, ezekszerint szerencsémre. :-)

Előzmény: Bubo.Bubo. (90617)
Csimpolya Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90618

Köszönöm, lehet hogy megpróbálom ugyanezt a cukkini esetében is, lealábbis egy-két darabbal. Mit veszthetek?

Előzmény: homerx (90613)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90617

én sokszor veszek előfőzött fagyasztott pacalt, de nem szokott vele gondom lenni

 

nincs az a pasas, akinek a kedvéért telebüdösítem a házat (egyszer régen, mikor még panelban laktunk, végigjátszottam a natúr frottírtörülköző stációtól a pacalpörköltöt, soha többet, amíg megtehetem :-))    )

Előzmény: nagypapi51 (90615)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90616

...illetve csak annyira felengedni, hogy a darabok elváljanak egymástól.

Ha k.. sok hely van a fagyasztóban (szinte sosincs), akkor tálcán lefagyasztom a szeleteket, és csak utána zacskózom/vákuumozom.

Előzmény: homerx (90613)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90615

...fagyasztva általában előfőzöttet árulnak...

látod, ezt nem tudom, soha nem fogtam még kézbe fagyasztott pacalt, hogy elolvassam.

Előzmény: öreg_néne_b (90612)
ketyo61 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 90614

Szoktam en is fagyasztani de megparolom kicsit olajban. Ugy is jo. 

 

Előzmény: homerx (90613)
homerx Creative Commons License 2013.06.27 0 0 90613
Sokat fagyasztok nyersen gombat. A felhasznalas titka, hogy nem szabad felengedni felhasznalas elott, mert megplottyen. Fagyottan szoktam beletenni a serpenyobe, egyeb edenyekbe. Mintha frissen szedted volna.
Előzmény: Csimpolya (90610)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.06.27 0 0 90612

Nyersen igen, de fagyasztva általában előfőzöttet árulnak. Gondolom, főzőlével együtt, úgy többnek látszik...

Előzmény: nagypapi51 (90611)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 90611

A pacal elvileg nyersen is jól fagyasztható, lévén kicsi a víztartalma.

Bindera pacaljánál az lehetett a gond, hogy

- hosszú ideig tárolták nem a legjobb körülmények közt,

- a csomagoló anyag gyenge minőségű volt, átdiffundált a pára

  (én csak vákuumcsomagolva engedném a fagyasztást, mondjuk emelné

  az amúgy sem  alacsony árat),

- fagyasztás előtt nem szárították le a terméket, vagy megáztatták,

  ez már a tisztességtelen haszon kategória.

Előzmény: Csimpolya (90610)
Csimpolya Creative Commons License 2013.06.27 0 0 90610

Egyszer én is megpróbáltam szeletelt cukkinit eltenni mélyhűtve, a végeredmény maga volt a tömény borzalom. Azóta inkább frissen elkészítem és megeszem, ahogy tavaly mondtam: cukkinit eszem patisszon körettel. Ahogy lenni szokott, minden egyszerre termett. Annyi baj legyen, télen majd nem lesznek ilyen gondjaim. 

nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.25 0 0 90609

Lehet, hogy aznap "egyet fizet felet kap" akció volt :)

Nem tudom merre laksz, általában lehet kapni friss pacalt.

Előzmény: bindera (90600)
ZsuR Creative Commons License 2013.06.25 0 0 90608

A rovid ideig valo fozes utan meg jeges vizbe kell tenni, akkor nem szinezodik el - es megall a fozes is azonnal.

Előzmény: Bubo.Bubo. (90607)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.06.24 0 0 90607

a blansírozás az, amikor a leveleket rövid ideig forró vízben tartod, megakadályozza a felszínen beinduló kémiai folyamatokat

a spenótnak a leírások szerint szért is jó, mert főzéskor csökken a nitrát-tartalma

 

elvileg a spenótfőzeléket úgy kell csinálni, hogy rövid ideig főzöd a leveleket, aztán kiszeded a forró vízből, és vagy megdarálod, vagy levelesen fokhagymás, tejjel felöntött rántásra teszed és összeturmixolod

 

a fagyasztáshoz a rövid ideig főzött leveleket lehet használni, és amikor főzeléket akarsz csinálni belőle, fagyottan rá lehet tenni a tejes-fokhagymás rántásra (mint amikor bolti mirelit spenótot veszel)

Előzmény: ingersheim (90605)
ingersheim Creative Commons License 2013.06.24 0 0 90606

Gondolom, csak főzni, rántás és tej nélkül.

ingersheim Creative Commons License 2013.06.24 0 0 90605

Köszi a válaszokat!

Viszont olvastam egy ilyet:  "A megfőzött és ízesített spenótot sok háztartásban mélyhűtőbe teszik, és télen hasznosítják."

Esetleg ez lenne a blansírozás? Túlzottan nem vagyok képben.

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.06.24 0 0 90604

próbáld ki...

 

egyszer próbáltam paradicsomlevest fagyasztani (az is rántásos) - de nagyon furcsa állaga lett, szóval ha te rántással csinálod a spenótfőzeléket, inkább ne fagyaszd kész állapotban (a spenót leveleket viszont blansírozás után prímán le lehet fagyasztani, akár pépesítve is)

Előzmény: ingersheim (90602)
VKOrsi Creative Commons License 2013.06.24 0 0 90603

ha nem teszel bele tejterméket, akkor nyugodtan

Előzmény: ingersheim (90602)
ingersheim Creative Commons License 2013.06.24 0 0 90602

Sziasztok!

A spenótfőzeléket lehet fagyasztani szerintetek?

Zitka Creative Commons License 2013.06.23 0 0 90601

Hát annyi biztos, hogy "trükk".... :)

 

A pangasius filével kapcsolatban is volt már hasonló, bár nem ilyen extrém arányban...

 

20% víz a halfilében

Fidókutya tanulságos megállapítása szerint nincsen hal víz nélkül, vagy legalábbis a pangasius filét felütik. Lehet, hogy folyékony nitrogénnel fagyasztották tömbbe? Megszoktam már, hogy kétszer annyi időt szánjak a vásárlásra, mint maga a feladat igényelné - kiolvasok[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

 

Előzmény: bindera (90600)
bindera Creative Commons License 2013.06.23 0 0 90600

Nem tudom milyen topikba kellene beírnom.

Vettünk 1 kg fagyasztott pacalt. A zacskóban kiolvasztottuk, majd a kibontása után a vizet leöntve róla megmértük: 47 dkg volt az egész.

A kiskondás cég terméke.

nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.17 0 0 90599

Nem lettél okosabb egyelöre, a szaktudorok nem olvasták.

Elégedj meg annyival, hogy finom - már ha az. :)

Előzmény: joy (90598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!