Hát, ezt a cikket nem olvastam, de a dívány receptjei többnyire elég gyengék, bosszant is, hogy már nem lehet kommentelni őket. Közben pedig el van szállva a szerző magától, hogy milyen tökéleteset alkotott.
Legutóbb a feketeerdő tortán bosszantottam fel magam - igaz, sokfelé sokféleképpen sütik a tortalapját, de mi alapján állítja, hogy az övé - amit én csak sietségemben és a hozzávalók hiánya miatt sütnék a receptje szerint - az egyedül üdvözítő igazi? Én is Németországban tanultam, de bizony nem hasonlít, pl nem kell az enyémbe 8 tojás, de liszt helyett zsemlemorzsa, darált mandula és keményítő van a piskótában .
Na mindegy a zserbót még nem sikerült alulmúlniuk... csak azért olvasom, hogy bosszankodjak.
Valójában nem trükk, inkább recept, uborkasalátához felöntőlé:
Nagyon finom, nemrég láttam-kóstoltam.
2 dl vízhez 3 kk cukor, 8 kk tárkonyecet, fokhagyma gusztus szerint.
(a finomra vágott fokhagymát pici langyos vízben áztatom, és csak a levet öntöm a salátához)
persze házi tárkonyecettel az igazi; egy kisebb bőszájú üvegbe belegyömöszölsz egy jó marék tárkonylevelet, és felöntöd fehérborecettel, egy hét után már aromás, használható.
cukkinit csak bebietelnek fagyassz, de tenyleg, nem vesztesz semmit, de hidd el
zoldbabot, borsot, brokkolit, millio zoldeseget remekul lehet fagyasztani, a cukkini nem tartozik oda, akar nyersen, akar parolva teszed a melyhutobe, ez van:)
én sokszor veszek előfőzött fagyasztott pacalt, de nem szokott vele gondom lenni
nincs az a pasas, akinek a kedvéért telebüdösítem a házat (egyszer régen, mikor még panelban laktunk, végigjátszottam a natúr frottírtörülköző stációtól a pacalpörköltöt, soha többet, amíg megtehetem :-)) )
Sokat fagyasztok nyersen gombat. A felhasznalas titka, hogy nem szabad felengedni felhasznalas elott, mert megplottyen. Fagyottan szoktam beletenni a serpenyobe, egyeb edenyekbe. Mintha frissen szedted volna.
Egyszer én is megpróbáltam szeletelt cukkinit eltenni mélyhűtve, a végeredmény maga volt a tömény borzalom. Azóta inkább frissen elkészítem és megeszem, ahogy tavaly mondtam: cukkinit eszem patisszon körettel. Ahogy lenni szokott, minden egyszerre termett. Annyi baj legyen, télen majd nem lesznek ilyen gondjaim.
a blansírozás az, amikor a leveleket rövid ideig forró vízben tartod, megakadályozza a felszínen beinduló kémiai folyamatokat
a spenótnak a leírások szerint szért is jó, mert főzéskor csökken a nitrát-tartalma
elvileg a spenótfőzeléket úgy kell csinálni, hogy rövid ideig főzöd a leveleket, aztán kiszeded a forró vízből, és vagy megdarálod, vagy levelesen fokhagymás, tejjel felöntött rántásra teszed és összeturmixolod
a fagyasztáshoz a rövid ideig főzött leveleket lehet használni, és amikor főzeléket akarsz csinálni belőle, fagyottan rá lehet tenni a tejes-fokhagymás rántásra (mint amikor bolti mirelit spenótot veszel)
egyszer próbáltam paradicsomlevest fagyasztani (az is rántásos) - de nagyon furcsa állaga lett, szóval ha te rántással csinálod a spenótfőzeléket, inkább ne fagyaszd kész állapotban (a spenót leveleket viszont blansírozás után prímán le lehet fagyasztani, akár pépesítve is)
Fidókutya tanulságos megállapítása szerint nincsen hal víz nélkül, vagy legalábbis a pangasius filét felütik. Lehet, hogy folyékony nitrogénnel fagyasztották tömbbe? Megszoktam már, hogy kétszer annyi időt szánjak a vásárlásra, mint maga a feladat igényelné - kiolvasok[...] Bővebben!Tovább »