Keresés

Részletes keresés

tevele Creative Commons License 2009.09.24 0 0 3359
sziasztok! én egy 20 éves egyetemi hallgató vagyok és szeretnék kérdezni valamit!
Néha szívdobogás érzetem van és nagyon zavar. napközben nincs, leginkább este mikor fekszem az ágyban, de úgyse minden pozícióban. Elég ideges természetű vagyok, és voltam orvosnál is a nyáron(háziorvos), és ő nyugtatót írt fel és ennyi. néha rosszul létek is jönnek rám, kicsi szédülés, és mikor ideges vagyok akkor néha zsibbad a bal kezem is, meg gyorsabban ver a szívem, de nem úgy hogy majd ki ugrik! ezek a rosszul létek is inkább csak este jönnek rám, mikor már nincs semmi dolgom és tényleg csak erre gondolok! nem akarom erre az idegeskedésre fogni, de lehet h köze lehet, nem tudom! de olyan mint ha valami pánikroham lenne, mert sokszor idegeskedek ezen, hogy miért érzem a szívdobogásomat! vizsgaidőszaknál eddig legtöbbször előjött, de nem mindig! néha már úgy érzem, hogy kezdek begolyózni és csak ezen jár az agyam, hogy mi lehet ez! mit tanácsoltok, menjek el megint a háziorvosomhoz? ja és néha mintha kicsit szúrna is, vagy valami furcsa érzés van a szívemnél! köszönöm a válaszokat!
Kaamilla Creative Commons License 2009.09.21 0 0 3358
Kedves B.Feri Laci bá és Mindenki!
Ez a fórum olyan klassz, hogy Én is késztetést éreznék arra, hogy sok mindent leírjak, hozzászóljak a témákhoz - ha nem szenvednék örökösen időhiányban - mert itt minden elhangzik, ami előfordulhat az "Emberrel", és szinte mindenkivel, na persze ez a fórum erről szól legfőképpen, a Szívről, a lélekről, a sebezhető Szívről, a kétségekről, a félelemről, a pánikról, stresszről és sorolhatnám. És, hogy mi fejlődik ki az emberben az örökletes és a szerzett betegségekből, az.. mindent alátámaszt a BFeri meglátása, tapasztalata, gyakorlati alkalmazásai a gyógyszerekkel kapcsolatosan, és legfőképpen az életmóddal kapcsolatosan. Elgondolkoztam, hogy miképpen lehetne az életmódon változtani, hogy lehetne helyesen élni, táplálkozni, mikor rohanunk, és stresszelünk, és váratlan események történnek, amit ki kellene védeni, nincs idő odafigyelni, hogy mit is együnk, miről kellene lemondanunk. Persze ez mindaddíg nehéz gondolom, ameddig nincs nagyobb baj. Lehet, hogy most csak rám vonatkozik mindez, hogy nem tudok mértékletes lenni, "bezabálom" azt is ami tudom, hogy "felfúj" és utána Rovacol, meg Szűztea kapszula, és 30 felülés az ágyon, mert nincs idő másra. Ezt az életmódot, hogy lehet elsajátítani kedves B.Feri?
Kedves Laci bá!, nekem gyakorlatilag csak annyi volt a problémám, hogy magas a pulzusom, és néha előjön egy kis szívritmuszavar, pontosabban fogalmazva, a Szandy amit írt, hogy neki is van az a bizonyos szívremegés. (Majd írd meg Szandy rendbe van e minden). A kardiológus erre azonnal Ritmonormot, Nebiletet, nyugtatót, altatót, hormont írt fel. Már a darabszámot is sokaltam, és szerencsére nem szedtem be, mert a B.Feri lebeszélt róla, és teljesen igaza volt. Most is néha van egy kis zavar, de megpróbálom gyógynövényes nyugtatókkal kezelni magam, bár mint pánikbeteg, ami sokat javult, szedem a Rivotrilt, 0,25-öt, és néha valerianát. Kedves Laci bá neked ugyan én tanácsot nem tudok adni, de megfogott az, hogy vannak folyamatos lelki nyomásaid, bocs. ha rosszul fogalmaztam, de gyorsan olvastam a soraidat, azt a pár sort:)), és néha én is azt érzem, hogy nagyon lefárasztom magam, kimerülök, és a pihenés helyett is csak agyalok, bár szerencsére végigalszom az éjszakát, és jól alszom. Szeretném, ha minden rendben lenne körülöttem, talán akkor javulna a közérzetem.
Ezekre most ünnepélyesen szerenék ajánlani mindenkinek egy könyvet, szerintem, nagyon pozitívan hatott rám, hihetetlenül megnyugszom tőle (persze Ti is jó hatással vagytok rám, szívesen beszélgetnék veletek reggelig).
A könyv címe: Dr. Claire Weekes Legyőzhetjük az idegességet, igaz 1992-es kiadás. És a bevezető idézet tükrözi a te meglátásodat, életszemléletedet, a nagy igazságot, hogy becsületesnek és tisztának kell lenni, ez mindennél fontosabb, csodálatos....
Az idézet: "Az idegeskedő, szorongó emberek többsége rendkívül szenzibilis, a becsület és a tisztesség odaadó hívei, akiket az Isten fejlett kötelességtudattal áldott meg. Idegeik becsapták, félrevezették őket. (W.R. Houston)
Ez a könyv megtanítja, hogyan kell a bennünk rejlő erővel megoldani problémáinkat, már néhány oldal után úgy érzed meg van a megoldás, persze azért ez idő, de szerintem bejön, még nekem is olvasgatnom kell, tudatosítani, hogy a félelmeim az adrenalin pótlólagos termelődését idézik elő, és a szív izgalmi állapotba kerül stb. ez a könyvből egy kiragadott mondat....
Hát csak ennyi, bár lenne még mit írnom, de nagyon fáradt vagyok, és sok a munkám, mivel, hogy magam szervezem a munkám, rajtam múlik, hogy tudok megélni, tehát állandó stresszben vagyok, bár most van egy kis sikerélményem, de nem lehet megállnom, és közben vállaltam még egy plusz munkát. Remélem jön a tél, mármint 3 m-es hó esik, és én a kandalló mellett ülve nézek ki a szobából, és nyugtázom, hogy most nem lehet menni, nem lehet dolgozni, és most itt kell ülni, és pihizni:)))) na meg net-ezni. Üdv. Kamilla
szivessss Creative Commons License 2009.09.08 0 0 3357
Köszönöm a választ!
Gyűjtöm az adatokat pár napig.

HA VALAKINEK VAN MÉG TAPASZTALATA, KÉREM ÍRJON!
KÖSZÖNÖM!
Előzmény: kívülálló3 (3356)
kívülálló3 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 3356

Irgalmasrendiek Kórháza Kardiológiai Osztálya, a Lukács Fürdő mellett, nem magánklinika, de nagyon jól értik a dolgukat, rengeteget katétereznek.

Amúgy meg a Telkiben lévő magánkórházban feltételezem, végeznek ilyesmit is, ha a horror áraikat meg tudod fizetni.

Előzmény: szivessss (3355)
szivessss Creative Commons License 2009.09.08 0 0 3355
!! SZÍVKATÉTEREZÉSHEZ KERESEK MAGÁNKLINIKÁT

KÉREM, HA VALAKINEK VAN JÓ TAPASZTALATA, OSSZA MEG VELEM.

!!! SÜRGŐS !!!
Laci bá 5 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 3354
Kedves Feri!

Kb. minden úgy alakult, ahogy Te javasoltad ill. helyesnek tartottad. Elmentünk a kórházba, elcsíptük a dokimat, pedig éppen az aznaptól kezdődő szabiját intézte, azért még velünk leült néhány perdre, megemelte a Concort a duflájára, és megnyugtatott, hogy bármikor bemehetek, ha akarok, a távollétében is, és egy kis kínzás után ismét megsokkolják a szügyemet. Akínzás alatt azt a fajta ultrahangos vizsgálatot értem, amikor nagy öklendezések árán lenyeletnek az emberrel egy lópénisz hosszúságú és emberi pénisz vastagságú lóf@szt, amely egy hüvely t.képpen, és ebben dugják le a mikrofonokat, és így a szív és a mikrofonok közé nem kerül be a mellcsont és az egész mellkasi szövet-rendszer, tehát sokkal jobban, tisztábban érzékeli a szívet, és jobban föl lehet deríteni mindent, de ők főként a vérrögökre ill rög-kezdeményekre vadásznak ezzel. No, nekem ilyen luxusra nem fussa, a sebeim pillanatok alatt gyógyulnak, meg amúgy is makk-egészséges vagyok, a kellemetlen aritmiáimat nem számítva.

Köszönöm az irántam való türelmeteket és segítséget, hálából most megosztom Veletek az életfilozófiámat, rövid lesz és hatásos.

Az emberben két fő lelki hatás működik: a gyarlóság, amit én önámításnak fordítok le, és a lelkiismeret.

A gyarlóság és a lelkiismeret egymásnak pontosan az ellenkezőjét műveli velünk, mert a gyarlóság (az önámítás) követteti el velünk a helytelenségeket, és a lelkiismeret tart elénk igazmondó tükröt.

Egészséges csak az lehet, akinek tiszta a lelkiismerete, mondhatjuk ezt úgy is, hogy akinek megvan a lelki egyensúlya.

Persze, az önámítás okozhatja azt is, hogy úgy érezzük, lelkileg egyensúlyban vagyunk, annak ellenére, hogy testes rosszaságokat követtünk el, ezért be kell vezetnünk a hamis lelki egyensúly fogalmát is. A lelkiismeret azonban ezt a turpisságot is leleplezi, ha hagyjuk.

A lényeg tehát, hogy mindig legyen a lelkiismeretünk a lehető legtisztább.

Hát ilyen egyszerű ez szerintem.

Aki nem hiszi, próbálja ki…

Rendkívül súlyos pánikbeteg voltam, az utcára sem mertem kimenni, a jézusi korban, 3o fölött nem sokkal. Nem részletezem. De rendkívüli akaraterőm van, és a jósorsom a legjobb orvosokhoz vezérelt. Előtte két évig szenvedtem, mint egy állat, ővelük két, azaz két hónap alatt munkaképes lettem. A neveket nem fogom megmondani, ma már nyugdíjasok amúgy is.

A család és a barátok szeretete és a tiszta lelkiismeret, a mások bűnei megbocsájtása (megértvén, hogy mindenkit a rosszra vivő létfenntartó ösztönök visznek a rosszra, és emiatt igazán meg lehet nekik bocsájtani), és kellő mértékű gyógyulni akarás.

Ennyi, nem ördöngősség, csak tiszta erkölcs, mert ez az a rendező erő, amely pártsemlegesen globális és egyetemes, és egyedül hatékony.

Mindnekinek mielőbbi gyógyulást kívánok!

Laci bá

BFeri53 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 3353
Kedves Laci bátyám!

Sűrgősen menjél kardiológushoz!

Ha ez valamiért nem lehetséges, addig is folytatni lehetne a Rytmonormot, de kisebb dózisban. Én 2x150 mg-ot kaptam a kórház után. Nem mindegy, hogy reggel beveszel 300 mg-ot, vagy reggel-este 150-150 mg-ot. Reggel egy felet, este egy felet (nem felest!!! :-)).

Most szükség van vérhigítóra, mert trombózis veszély áll fenn. Szurkáljad magad.

Ha van otthon 0,25 mg-os xanax, vagy frontin (stresszoldó), akkor azzal nem csinálsz nagy bajt. Nekem a xanax egyszer már segített.

Én a helyedben kimélően étkeznék. Semmi kávé, tea, cigi, sör, pia.

Én bevennék/szednék 3x 2 szem Espumizánt a hasüregi nyomás csökkentése érdekében. Ez tuti szer, fizika! Kipróbáltam.

A dokit kérjed meg, hogy ne csak kiütésben gondolkodjon, próbálja meg másképpen. Ha valamit felírnak, kórházban kellene maradni, amíg beállítják a MINIMÁLIS DÓZIST!
A béta blokkoló, vérhigító, nátrium csatorna gátló együtt gyógyszer interakció gyanús!
Precízebben kéne beállítani a dózist.

üdv.

Előzmény: Laci bá 5 (3351)
storker1 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 3352
Sziasztok!
Megmaradt pár levél Norvasc, ha érdekel valakit keressen meg e-mail: storker1@gmail.com
Laci bá 5 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 3351

Kedves Feri!

Hálásan köszönöm, hogy ennyi időt szánsz rám. Később, ha az én konkrét esetemet kitárgyaltuk, majd meglátod, mennyire, szinte szóról-szóra egyetértünk mind az ember(i természet), mind az emberi szervezet és az ő mindennél tökéletesebb (ön)gyógyító képességét illetően. Szerintem is a legtökéletesebb gyógyító maga az emberi szervezet, és ha az ember kellő önkritikával (na, ez a legnehezebb az egészben...) elemzi a világban elfoglalt helyzetét és saját magát, a saját erényeit és hiányosságait, tehát reálisan látja saját magát és a világot maga körül, akkor már alig van szükség vegyszerekre és idegen segítségre, legfeljebb olyan külső körülmények okozhatnak betegséget, amelyek váratlanul, előre nem látható módon merülnek föl, és ezek valóban létrehozhatnak olyan szervi elváltozásokat, amelyek profi orvoslást igényelnek.

És az valóban megdöbbentő, hogy mennyire félreértelmezik pl. a szívritmushibák föllépése okait is, szerintem, különösen, akiknek nincs is szervi szívelváltozásuk, stressz (magyarul lelki) okok állnak zömmel a háttérben. És úgy kezelik őket legtöbbször, mintha lélek nélküli gépek lennének, akiknek csak testük meg szívük van... 

Nálam is ez a helyzet szerintem, a kétségtelenül meglévő aorta billentyű (gyermekkori) elváltozásaim ellenére, melyek éppen a mostani kardiológiai kivizsgálások szerint sem romlottak (szerintem) annyit, hogy ez indokolná a ritmus-kiakadásokat, extrákat.

Szóval az úgy volt, hogy először is van egy igen masszív lelki terhelésem, többoldalú, családi eredetű, és igen nehezen vagy egyáltalán nem javítható lelki terhelést okozva. Legfeljebb kognitív feldolgozással könnyíthető a helyzet, tehát az ember szembenéz a saját hibáival, megérti, hogy mindenki küzd a saját gyarlóságával, gonoszságával, és senki nem örömében gonoszkodik, hanem túlnyomórészt amiatt, mert ösztönösen így, tehát gonoszkodással pótolja a hamis önbecsülése számára a hiányzó sikerélményt, az önbecsülését nem képes pozitív módon kielégíteni, és ehelyett a másik embert, az ellenfelet, a konkurrenst sározza, rágalmazza, mert ezáltal, legalábbis látszólag, ő maga, a sározó-gonoszkodó többnek fog tűnni, mint (különösen) a besározott. Tehát ha az ember megérti, hogy a feléje irányuló bántások, gonoszságok inkább a gonoszkodókra vetnek rossz fényt és az ő nyomorultságukat bizonyítják, akkor mindjárt könnyebben fel tudja dolgozni az őt ért sérelmeket, és szerintem ez a stresszmentes élet nagy titka.

Nem véletlenül foglalkozom ennyit ezzel a témával, szerintem ez a legfontosabb lelki-gondolati tárgykör minden ember életében.

Szóval nálam ez a terhelés igen masszív, nyomasztó, és ráadásul ehhez jön időnként egy-egy jó nagy adag fizikai munka, persze, nem abszolút értelemben nagy adag, hanem csak az én fizikai terhelhetőségemhez képest. Mert pl. egy egészséges 6o éves embernek nem veszélyes megterhelés, ha egymenetben kiás egy egy-másfél m3-es gödröt az aznap elhúnyt kutyájának, nekem ezek szerint az volt, mert másnap hajnalban jött a ritmus-kiakadás. De volt az ezt megelőző legutolsó napokban még sok más fizikai terhelés is, és összegezve végül ezek már soknak bizonyultak, pláne ekkora lelki alapterheléssel együtt.

Nem véletlenül beszélek annyit ezekről a terhelési tényezőkről, mert szeretném a hasonló helyzetben lévőket segíteni, hogy gyakorlatilag a túlélést jelentheti, ha az ember nem másra hagyatkozik, hanem, mint ahogy Te is számtalanszor hangsúlyozod, saját magának kell őszintén feltárnia a helyzetét, szembenéznie a valóban terhelő dolgokkal, és nem szabad lekicsinyleni a lelki tényezőket, amelyekről még majd bővebben is beszélek, sokkal később, külön hozzászólásban.

Jött a kiakadás, mondjuk a nulladik nap hajnalán, aztán kb 4-6 napot vártunk otthon, továbbra is szeve a Humapronolt, 5mg-ot, amit én magam írattam föl a háziorvosommal a legutóbbi, 3-4 évvel ezelőtti kiakadáskor, amikor azonban másnapra hála istennek, helyreállt a szívverésem.

Aztán kb. tehát az 5. napon bementünk a legközelebbi kardiológiai ambulanciára, ahol kivizsgáltak, és elküldtek a helyileg illetékes kardiológiai osztáyra, ahol az orvos a Humapronol helyett Concort és Aspirin Protectet rendelt szedni, és azt mondta, ha addig nem áll vissza, akkor jöjjünk vissza két nap múlva.

Meg is jelentünk, alapos kivizsgálás egészen addig a lenyelős-öklendezéses ultrahangig terjedően, és másnap ki is ütöttek, elsőre, könnyedés ment, ahogy elmesélték rövid , pár perces altatással.

De közben, a kiütés napja reggelétől, de talán már az előző naptól, tehát a 7. nap reggelétől, adták a Rytmonormot, 3oo mg naponta egyszer. Amit otthon még két napig tudtam szedni, mert majd beledöglöttem..., aztán abbahagytam. A Clexane-t, ami vérhigító, ugye, meg a kórházi két nappal együtt összesen 14 napig, amiből én magam szúrkáltam magamat 12 napig, huszonnégyszer, hogy dögöljön meg, aki ennél jobbat nem képes kitalálni.

Aztán le kellett mennünk a Balcsira, rengeteg munka, az év utolsó lemenetele, sok fizikai munkával, és hiába, hogy egyenként egyik sem vészes, négy napig tartóan már igen sok, és még a hosszú vezetés is, mert két helyszínen is helyt kell állnom, egyedüli férfiként, mert a gyerekünk nem ér rá ugye..., és nem bírtam megállni, hogy egy kis csákányozást is ne végezzek el, és úgy látszik, keveset pihentem közben, mert ahogy hazaérkeztünk, másnap hajnalban megint kiugrott a ritmus, és most itt állok elkeseredve... Ez a második kb. egy jó héttel a kardioverzió, tehát a kiütésem után volt. Ma már ennek is 5 napja, még hétfőig várunk, és ha addig nem áll helyre, visszamegyünk ugyanoda, és már előre félek, hogyan magyarázom meg a gyógyszeres önfejűségeimet, mert a Rytmonormot szerintem még csak el fogják fogadni, mert valóban sokszor kerestem az orvost, hogy megbeszéljük a szörnyű mellékhatásokat, dehát nem tudtam beszélni vele. Viszont a Clexane-t nem tudom megmagyarázni, mert persze, valójában amiatt hagytam abba, mert teljesen fölöslegesnek tartottam, a szúrkálás kellemetlensége csak ürügy. A feleségem azt mondja, emiatt nem zavarhatnak el, különösen, ha körzetileg odatartozik az ember arra a kardiológiára.

Hát így. Az egészben az a legrosszabb, hogy már nem húsz évesek vagyunk... Akkor pl. fel sem merült ilyesmi, mert ha megdobbant az ember szíve, az valami jót jelentett, egy szép akkordot, egy jó orgazmust vagy ilyesmit, most meg... Megette a fene...

Előzmény: BFeri53 (3348)
Sandy girl Creative Commons License 2009.09.01 0 0 3350

Kedves Bferi!

 

Nem tudtam elmenni múlt héten csontkovácsnál, két hete voltam, azóta picit jobb. Helyrerakta a csigolyákat, említette is, hogy ki volt mozdulva a szívrésznél, és hogy amiatt lehetett a ritmuszavar. Jövő héten tudok visszamenni.

Kaamilla írj mi újság veled?

BFeri53 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 3349
Szia Sandy girl!

Jó a megfigyelésed. Hu-Hu!
Kicsit túllőttem a célon, ez a szabadság és a kánikula utóhatása volt.
Még nem zökkentem vissza.

Voltál a csontkovácsnál?
Előzmény: Sandy girl (3345)
BFeri53 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 3348
Kedves Laci bá 5!

Nekem 44 évesen, a hajtós élet csúcsán jött az első pitvarfibrillációs roham,kórházba kerültem. Rá másfél évre dettó. Vicces, hogy ekkor ki akartaK ütni, de nem sikerült, mert "talán nem is működött a defibrillátor, hisz nem hagyott semmilyen nyomot a bőrön".
Rytmonormot hosszú éveken át szedtem "megelőzésként". Rytmonorm mellett jött elő a harmadik pitvarfibrillációm. Ekkor 2 szem xanax és egy kis alvás is elég volt a roham otthoni kezelésére, semmi kórház.

Nálam adrenalin (stressz) eredetű rohamok voltak, de ezt sem az orvos mondta!
Mindig nappali időszakban kezdődött.

Én 2x150 mg rytmonormot szedtem éveken át, majd később 2x300 mg-ot.
Béta blokkolókat is adtak hozzá. Vérhigítót nem szedtem. Éveken át köhögtem (véreset is), CT-re küldtek, semmi okosat nem tudtak mondani, amíg magam nem jöttem rá, hogy a rytmonorm állhat a háttérben. Minden szívgyógyszer szedését abbahagytam és életmód váltást csináltam. 2 és fél éve nem szedek gyógyszereket!

A rytmonorm egyébként nátrium csatorna gátló, ezért lelassítja az összes életfunkciót, beleértve a légzést, emésztést is!
Minden sejtben van nátrium csatorna.
A rytmonorm nem válogatós :-)

A rytmonrom-ban az a megdöbbentő, hogy a sok mellékhatás mellett az eredeti szívritmus zavarnál súlyosabb zavarokat, akár hirtelen halált is okozhat!
Nagyon veszélyes szer, csak igen súlyos esetekben szabadna felírni.

A te beírásodból úgy tűnt, hogy neked szívelégtelenséged is volt előtte. Ha ez igaz, akkor nem a legjobb választás a rytmonorm. "A fennálló szívelégtelenség tovább súlyosbodhat." Mekkora volt a kezdő adagod? Szedsz-e valamilyen más szert is, mert kölcsönhatások is lehetnek. Szedsz-e béta blokkolót, vérnyomás csökkentőt?
Mi történt a mostani roham utáni 1 hét alatt, amíg a kiütésre sor került? Volt-e gyógyszeres kezelés? Felírtak legalább valamilyen vérhigítót? Ha egy roham 24 óránál tovább tart, trombózis elkerülés végett kötelező vérhigítót adni. Egyébként a rytmonorm hivatalból is fokozhatja a vérhigítók hatását, így kisebb vérzésekhez vezethet.

Úgy tudom, az elektromos kiütés után gyakoribbak lehetnek a rohamok.
Szerintem olvass utána.
A véleményem szerint ösztönösen helyesen cselekedtél, amikor abbahagytad a rytmonorm szedését, de jó lenne mielőbb visszamenni a dokihoz, tisztázni a dolgokat.

üdv. Feri
Előzmény: Laci bá 5 (3346)
Laci bá 5 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 3347
És amit még elfelejtettem: gyermekkorom óta van szívbillentyű-hibám, de attól még elég teljes életet tudtam idáig élni, na azért a sportolástól tartózkodnom kellett, de pl. egyszer gimis koromban Balatonrendesről Ábrahámhegyig futottam szív-ügyben (másfajta, egy kislánnyal kapcsolatos szívügyben), úgy, hogy még a gitárom is a kezemben volt......
Előzmény: Laci bá 5 (3346)
Laci bá 5 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 3346

Kedves Topiclakók!

Azoknak a segítségét, véleményét, tapasztalatait szeretném kérni, kérdezni, akik szedtek már Rytmonormot, és hasonlóképpen jártak vele, mint én: Az összes emésztőrendszeri tünet testesen fellépett (hányinger, étvágytalanság, teltségérzés, kismértékű székrekedés stb), de ami a legborzasztóbb volt: sem rendesen belélegezni, sem megközelítően teljesen kilélegezni nem voltam képes, a mellkasomra kő nehezedett, tehát mintegy nőtt a szívelégtelenségem mértéke, mindaddig, amíg abba nem hagytam a Rytmonorm szedését, két napig szedtem, és mert nem tudtam kapcsolatba kerülni a három nappal korábban a kardioverziót (egyenáramú szritmus-helyreállítást, "kiütést" ) végző ill. enbem kezelő orvossal, "önhatalmúlag hagytam abba ezt a szerintem igen gyanús szert.

Lehet, hogy még türelmesen várnom kellett volna, amíg a mellékhatások enyhülnek? Dehát majdnem megdöglöttem... Még véreset is köptem, és hörgő-rohamom, köhögő-rohamom volt szinte egyfolytában...

Már kb. 2o éve (most 6o vagyok), hogy 4-5 évenként fellép egy ilyen szívritmus-kiesés, az első kettőnél az azóta sajnos megszűnt Szobi utcai mentőkórházban egy sajnos számomra ismeretlen tabletta bevétele és egy-két órai fekvés után szépen helyreállt a szinusz-ritmusom, aztán a következő kettőnél magától helyreállt (de hogy mennyire nem szervi, hanem szerintem főként lelki, pszichés eredetűek ezek a ritmushibák, még a ritmusból való kiesés is, mutatja, hogy az egyiknél a legközelebbi kórház kardiológiai osztályán az orvosi kikérdezés közben állt helyre a ritmus, tehát egyértelműen a biztonság-érzés megszerzése hatására...), míg most kb. két hete ugrott ki, és rá egy hétre, minthogy addig sem rendeződött, meglöktek azzal az egyenfesszel, pár perces altatásban. Aztán aznap hazaengedtek, és hétvége lévén, nem tudtam elérni a kórházi kezelőorvost. Háziorvossal meg itt faluhelyen nem szabad kezdeni, mert az asszisztensek hihetetlen pletykásak, és ha kiderül az emberről, hogy szívbeteg, még a hajléktalanok is belekötnek... Majdnem tizenöt éve lakunk itt, de még szinte semmit nem tud a háziorvosom a bajaimról...

Szóval túl türelmetlen voltam a Rytmonorm két nap utáni abbahagyásával, vagy kinek mi a tapasztalata ezzel a szerrel?

Aztán később majd szeretnék csatlakozni BFeri53 nézeteihez, remekül látja az embert, mint olyant, és igen nagy szerencséje a rovatnak, hogy ő és még páran itt vannak...

Üdv.

Sandy girl Creative Commons License 2009.08.31 0 0 3345

Bferi!

 

Éjszakai bagoly vagy???? Láttam az utolsó hozzászólásod idejét. Én már este 22.30-kor kidőlök, és reggel fél hétkor kelek:)

Sandy girl Creative Commons License 2009.08.31 0 0 3344

Sziasztok!

 

Ancsury: Abban nagyon igazad van, hogy a lelket is ápolni kell, már erre én is rájöttem.:) Pozitív gondolkodás!

 

Kaamilla! Sajnálom, én ehhez nem tudok hozzászólni. Velem egyetlenegyszer fordult elő, hogy nem tudtam a vérnyomásom megmérni (nekem csuklós van ami nem pityeg, mert a pityegőstől agybajt kapok, idegesít), de attól nem tudtam megmérni, hogy merült az elem. Nem ismerem az Omront, nem lehet, hogy elemcsere kell a vérnyomásmérőbe?

Milyen gyakran jársz kardiológiai kontrollra?

BFeri53 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 3343
Kedves Kaamilla!


1.) Grandaxin, Anxiron. Csak kúraszerűen szedhetők, nem lehet bekapdosni!
A Grandaxin egyfajta "benzo" (a rivotril és a xanax is az).
Az Anxiron nem "benzo", de benzoval együtt nagyon kockázatos.
Egy újabb dilibogyó egyébként sem old meg semmit!
Igaz, hogy 5 éve szedsz Rivotrilt és még sok mást ?
Tedd a "szívedre" a kezed, meggyógyultál a gyógyszerektől?
Még mindig hiszel benne, hogy ezek segítenek, hogy létezik egy "szívsimogató" csodaszer? A szívnek a pihenésre, kikapcsolódásra, testmozgásra, megfelelő táplálkozásra, megfelelő társra és társakra van szüksége.
Most még csak pszichoszomatikus tüneteid vannak, de pár év múlva nem kizárhatóak a szervi elváltozások sem (az állandó szorongás és gyógyszer mellékhatások miatt). Hosszú távon gondolkodsz, vagy rövid távon?
A gyógyszerek szedése a helyes út, vagy az életmód váltás?
Ezen gondolkodjál el. Válasszál utat!
A gyógyszerek szedésében én nem tudok segíteni, ezen az úton nem vagyok útitárs. Nálam ez zsákutca volt, nem vált be!

2.) A /35-ös vérnyomás talán veszélyes. De általában az alacsony vérnyomásúak tovább élnek! Az biztos, hogy veszélyes, ha egy hipochonder megméri a vérnyomását! Főleg, ha nem szakszerűen méri. Az pedig a te peched, hogy pár éve egy olyan asszisztens mérte meg a vérnyomásodat, aki lehet, hogy nem is jól kezelte az eszközt, de tuti, hogy nem tudja, hogy a betegnek a kimondott szóval is ártani lehet. Tilos rémiszteni! "Hát maga még él a /40-es vérnyomással?" látod, évek múlva is rombolja a józan gondolatokat.

3.) Tipikus, hogy a klímaxos nők a kardiológusokhoz kerülnek! Ez nagy hiba! Amennyire ismerem a történeted, neked is igazából klímaxos panaszaid vannak. Az állítólagos szívproblémáid, szindrómáid... erre vezethetőek vissza (olvassad csak el, miket irogattál a fórumokon, klasszikus hőhullámok leírását is olvastam a tolladból! ezt tévesen szívpanasznak vetted).
"Egyébként nehezen tudom megfogalmazni, a szív dolgot, olyan mintha elpirulnál, vagy hirtelen elöntené az arcod a forróság, a mellkasból indul ez a kis "rebbenés" ami a szívre is kihat, mint egy impulzust adva." Ezt írtad 1 éve!!! Furcsa, hogy mostanáig senkinek nem tűnt ez fel!

Én csak tudom, mi a klímax, hiszen láttam a nejemen. Az elején súlyosak voltak a panaszai: Úgy érezte, hogy minden összeomlik, minden tönkremegy. Rosszullétek, hőhullámok, extraszisztolék, "szívremegés érzés", szapora pulzus, alvászavar, hajhullás. Remifemin plus növényi eredetű tabletta többszöri kúraszerű szedése jó hatással volt a feleségemre. Éjszakára még beszed kis dózisú xanaxot. Hálistennek a cigizéssel is leállt, mert a pulzus ettől is szapora lehet. Sokkal kevesebb kávét iszik, pedig alacsony a vérnyomása. Mostanra jobban van. Pulzusa normális, szívremegés érzés elmúlt, extrái ritkábbak. Étkezésre, testmozgásra, gerinctornára, pihenésre ügyel. Semmi hormonkezelés, semmi béta blokkoló!

4.) Az utóbbi években nem vetted észre magadon, hogy gyakrabban kívánsz édességet?

Fel a fejjel!

Előzmény: Kaamilla (3342)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.30 0 0 3342

Kedves BFeri!
Köszönöm, hogy írtál, rád mindíg lehet számítani.
Azért mértem a vérnyomásom, mert kicsit szédedlgett a fejem, és hónapok óta nem mértem, gondoltam megmérem. Azt, hogy milyen felső értéket állítottam be, nem is értem, ez lehet hogy már egy régebbi gép, bár Omron, állítani nem tudom, hogy lehet e rajta felső értéket. Az első mérés jó volt, de előtte már nem tudtam megmérni az EE miatt.
És ami engem igazából most félelelmben tartoltt, az az alsó érték a 35, mert egyszer pár éve a rendelőben az asszisztens nő /40-et mért, és azt mondta, hogy Te élsz még? Ez most is eszembe jutott, és tudod, bepánikoltam, és gondoltam még megyek egy-két kört a lakásban, és lehet, hogy megálla szívem.
Az EE-t akkor is kiírja, ha rossz az érték és azért mérhetetlen. Nem?
Egyébként mostanában többet cigiztem, pedig már beálltam napéi 2 szálra.
A mérés előtt valóban cigiztem.
Tudod a szívremegésem is meg van még, de most ősszel majd nézek masszőr után, és megpróbálok rendszeresen elmenni. A nyarat végigcsináltam, sokat dolgoztam, és most, hogy vége a nyárnak, és már nem kell annyit dolgozni, most vagyok nagyon fáradt.
A két nyugtató, amiről elküldtem a szandynak a linket, nem tudom mit szólsz, majd nézd meg légyszi, nem rendszeresen, de néha kell, hogy legyen nálam valami, a Grandaxinról és a húúúúúúú, nem jut eszembe, de most nem tudom megnézni.
Sok volt a szöveg amit írtam, de sorban válaszoltam a kérdéseidre is, és nagyon kíváncsian várom, ha végül is megmérte a gép a per mennyire veszélyes ha valóban 35. Köszi Üdv. Kamilla




Előzmény: BFeri53 (3340)
Ancsury Creative Commons License 2009.08.30 0 0 3341
Sziasztok! 23 éves vagyok,szívbetegen születtem. Volt két motoros szívműtétem. A jobb pitvarom nem fejlődött ki és ezt kellett korrigálni.Most egy kis műér vezeti ott a vért. Nem panaszkodni,kérdezni vagyok itt,hanem szeretnék segíteni.Megéltem sokmindent,egész életemet végigkísérte és ezután is fogja. Ha van kérdésetek nagyon szívesen válaszolok rá.Amit én fontosnak tartok az az,hogy a lelkével is foglalkozzanak az olyan gyerekeknek,akik hasonló "cipőben" járnak,mint én.Sajnos velem nem foglalkoztak és emiatt nagyon sok komplexus alakult ki bennem.erről is szívesen besszélek.Szóval kérdezzetek bármit nyugodtan!
BFeri53 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 3340
Szia!

1.) Miért mérted a vérnyomásod?
2.) Milyen felső értéket állítottál be?
3.) Tök jó volt az első mérés. Cigiztél valamikor előtte? Ez magas pulzust okozhat.
4.) Igazán életveszélyes :-) állapotban nem szokás internetezni!
5.) A pánik nagyon veszélyes!
6.) EE (Error) azt jelenti, hogy nem tudsz vérnyomást mérni.
Sikertelen mérés után is legalább 5 percig várni kell!
Valamit nem jól dugtál össze, nem jól rögzítettél.

Nem beszélve arról, hogy a hidegfront nyugtalanságot okozhat, ami pedig szapora pulzust.
Előzmény: Kaamilla (3339)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.29 0 0 3339
Sziasztok!
Teljesen kétségbe vagyok esve, megmértem a vérnyomásom, és először 2 db EE-t írt a vérnyomásmérő, és másodszor 118/74/98, utána megint nem tudta megmérni, és utána 128/35/60 volt. Szerintem ez életveszélyes. Tud valaki valamit mondani ezzel kapcsolatban. Köszi Kamilla
Sandy girl Creative Commons License 2009.08.27 0 0 3338

Kaamilla!

 

Csak ma reggel olvastam el a hozzászólásod, úgyhogy már nem tudtam doktornőtől megkérdezni az általad leírt gyógyszereket, mert tegnap este jártam nála.

Most is minden rendben volt szerencsére, ő is azt mondta ne agyaljak, mert a tudatalattimban van már ez az egész, és azért jön elő nekem. Semmiféle szervi bajom nincsem, az EKG is rendben volt, minden. Pedig még extráztam is az EKG közben mondtam neki, mire ő: "Nem látszik az EKG-n az extra, csak én extrának érzem meg, pedig valójában nem az, mert nem látszik az EKG-n a nagy beütés."

Vett vért pajzsmirigyre vonatkozóan, meglátjuk mi lesz az eredmény, de remélem ott sem lesz semmi eltérés, hanem idegi alapon jöhet az egész.

 

Magnézium, Panangit fogom szedni rendszeresen, ill. esténként egy kis "Szívnyugtató" teát, ezt a DM-ben, Rossmann-ban vagy gyógynövényboltokban lehet kapni, ill. nagyon késő este már ne egyek.

 

Szombat reggel pedig újra csontkovácshoz megyek, kicsit átmozgat megint, egyébként mondta a múltkor amikor jártam nála, hogy a 2.3 hátcsigolya el volt mozdulva ami okoz mindenféle szívritmuszavarokat, ő erre mondta hogy ne csodálkozzak, ha éreztem az utóbbi időben, hogy furán remeg és extrázik a szívem.

Mind a csigolyelmozdulások, mind pedig a rossz fekhely, a rossz gondolatok, negativitás, megbetegítik az embert és mennyire igaza van.

 

 

Ja, Kaamilla, egyébként bika az aszcendensem:)

Üdv.

Sandy

 

BFeri53 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 3337
Kedves Kaamilla!

Ne csapongjál! Figyelmesen olvassad, amit írok, szerintem egyszerű és tanulságos.
Próbáljál koncentrálni magadra, odafigyelni az egészségedre.
A beteg ember ördögi körökbe lép be, kitörni azután nehéz! Ez rád is igaz.
Jobban ügyeljél az evésre, ivásra, mozgásra, alvásra, pihenésre, gondolkodásra.
Hidd el, nem egy ördöngős dolog, én már 3 éve csinálom. És semmi gyógyszert nem szedek!

Pontokba szedem a konkrét kérdéseket:

1.) Fejpárna az alváshoz?
Az a kérdés, hogyan alszol. Ha reggelre fáj a nyakad, fáradtan ébredsz, akkor valami nincs rendben. Ugorj be az IKEA-ba, ott bemutatják a párnák és az alvás logikáját. Mi anatómiai IKEA párnákat használunk, puhábbikat. Elég lapos. A nejem minden utazásnál magával viszi a párnáját.
Egyébként ha reggel 2-3 centivel magasabb vagy, mint este, akkor rendben van a matracod is.

2.) Masszírozó gép a Tesco-ban?
Ki kell próbálni. Én nem ismerem. De az emberi kéz sokkal jobb a gépnél. A gép nem tudja, hogy Kaamilla 2 csigolyája között mekkora a távolság! A gép nem érez, nem tapint.

3.) Úszás a Balcsiban. Ez is arra utal, hogy a tüneteidet gerincproblémák okozhatják. Érdekes? Gondolkodjál, figyeljél magadra. Ússzál minden nap, akár uszodában.
A szapora pulzusod is utalhat gerincproblémára.
Goethe mondta, "ha jól kinyújtózkodom, minden bajom elmúlik." Jó sokat élt!
Egyenes testtartás, úszás, masszázs -- a panaszok máris enyhülnek.

4.) Grandaxin, Anxiron
Ez is egy ördögi kör. Minden gyógyszer terheli a májat, a vesét. Lehet, hogy rövid távon segít, de különösen a nyugtatók, blokkolók hosszú távon máj-és veseműködési zavarokhoz vezetnek. Ha nem jól működik a vese és/vagy a máj, akkor a keringéssel, így a szívvel is gond lesz. A szívizmok különösen érzékenyek a vérben levő mérgekre (a máj és a vese méregtelenít).

5.) Sokat eszel. Egyél kevesebbet, de rendszeresen. Kis mennyiségű fehérjét, sok zöldséget, lassan felszívódó szénhidrátokat, teljes kiőrlésű kenyeret (a Piszkei féle kenyér, például a Kaiser-ben kapható, finom őrlésű, nem az a durva német!), őrölt lenmagot, joghurtot. A gyümölcsökkel se essél túlzásba, mert tele vannak cukorral.
Annyit kell enni, amennyit elégetsz, felhasználsz.
Amit a rekeszizomról és a puffadásról mondtam, az tapasztalati tény!
A görög dinnye rostja puffadást okozhat, főleg ülő munkát végző, keveset mozgó egyéneknél.


Ha nem változtatsz a dolgokon, nem tudsz kitörni az ördögi körökből.
Az is tőled függ, hogy milyen hosszú távon gondolkodsz.
Alapvetően minden tőled függ. Gondolkodjál, ne bízzad a gondolkodást csak az orvosokra. Hiszen rólad van szó!
Előzmény: Kaamilla (3333)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.26 0 0 3336
Kedves Sandy Girl!
Hát, abban egyezünk, hogy én is nagyon aggódós tipus vagyok, előre aggódom olyan dolgok miatt, amik még be sem következtek, ill. be sem fognak.
Nekedm ráadásul minden nap van, csak akkor nem érzem pl. mint írtam, ha a Balcsiban fürdök, ez érdekes. A pulzusodra lettem volna még kíváncsi, mivel az enyém mindíg magas, és az is befolyásolhatja, szerintem. Ma is lementem fürdeni a Balcsira, már félő, hogy többet nem lehet, elromlik az idő, és egy barátnőm mondta, hogy ő a Grandaxint veszi be néha, ha valami szív, ill. idegi gondja van, és szinte símogatja a szívét, olyan érzése van. És nem erős ez a gyógyszer, és most meg is néztem a net.-en, mert a másik gyógyszert amivel összehasonlították az Anxiront, egy másik ismerősöm dícsérte agyon. Ezt összehasonlítva a többi gyógyszerrel tényleg jól értékelték. Elküldöm a linket, olvast el, és kérdezd meg légyszi. a doktornő véleményét a két gyógyszerről.
http://sunrise.sote.hu/htsz/peresa.htm
Én mindenesetre kipróbálom. Nagyon kiváncsi vagyok, mit mond a doktornő neked, feltétlenül írj, várom. (Talán te is Szűz jegyű vagy, mint én? azok túlaggódósak)
Azért kiváncsi lennék a BFeri véleményére, remélem elolvassa ezeket a történeteket.
És várjuk az Ő válaszát is. Üdv. Kamilla
Előzmény: Sandy girl (3335)
Sandy girl Creative Commons License 2009.08.25 0 0 3335

Kedves Kaamilla!

 

Nem tudtam, hogy a Balatonnál laksz, nyáron akkor nyüzsi van arra.

Nekem is újdonság ez a szívremegés, kb. négy hónapja jött elő, és előjön három, négynaponta éjszakánként.

Korábban voltam már csontkovácsnál, akkor egy jó darabig jót tett, semmiféle ritmuszavarom nem volt, úgyhogy a héten visszamegyek megint hozzá.

A fekhelyem jó helyen van, ki van mérve, nem fekszem vízérben, sem káros sugárban.

Sportolok(Rubint Réka óriára járok), valamint biciklizem, ha időm engedi.

Amúgy aggódós típus vagyok, lehet hogy ez is közrejátszik a panaszaimban. De a mai világban nehéz stressz nélkül megélni:(

Nagyon rossz a szívremegés érzés, ilyenkor mindig azt hiszem, hogy ez pitvarremegés. Éjjel szokott előjönni, általában erre ébredek fel.

Panangint, valamint Mg tablettát szedek. Alkalmanként Betalocot, de ezt csak akkor ha "vész" van.

Holnap este megyek vissza doktornőhöz, majd beszámolok a "hírekről".

Üdv.

 

 

Kaamilla Creative Commons License 2009.08.25 0 0 3334
Kedves Kr......!
Akkor szerinted, a cigi nem befolyásolja? Neked is volt szívremegésed? Ha azt írod, hogy a gyomrod is fájt, és ekkor gondoltad a szíveddel probléma lesz, ez azt jelenti, hogy az emésztés is befolyásolhatja akár a szívproblémát, mert ugye nem értem, hogy a gyomor és a szív......?
De teljesen igazad van: nem idegeskedni, nem pánikozni, helyesen táplálkozni, és a mozgást sem hanyagolni. Nekem az ami segített, sok folyadék, nappal egy kis pihenés, és a kiegyensúlyozott életmód. Ezeket most eléggé hanyagoltam mostanában. Megpróbálok új stratégiát, mit javasolsz hol kezdjem? Üdv. Kamilla (Remélem te is jól vagy?)
Előzmény: kru-kru (3322)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.25 0 0 3333
Kedves BFeri!
Neked is szólt a lenti levelem. Jajjj,,, mindíg valami okosat mondasz: Érdekes lenne megfigyelni, van-e valami összefüggés az aznapi étkezés és a roham között?"
Hát ami azt illeti, egy ideje sokat eszem és az aránylag lapos hasam 5-6 hónapos terhessé változik, hát ez is nyomhat, talán diétáznom kellene, Nem vagyok kövér, de nincs önuralmam, össze-vissza eszek. A fejpárna kell az alváshoz? A Tescoban láttam maszírozót, gerincre jó lehet, (szóval a gerinc mellett végig maszírozza) két "kar" golyóscsapágy hajtja. Szerinted használna? Nekem tudom a cigi sem használ, de ha nem cigizek akkor is remeg a szívem. Gondoltam már hörgődologra is, hogy a hörgők gyulladtak, és nem megfelelő az oxigén ellátás, és ezért csinál a szív így. Na meg a pihenés...... Üdv. Kamilla (Reméljük, hogy te jól vagy!) Köszönjük a segítséget, a válaszaiddal sokat segítesz.
Előzmény: BFeri53 (3331)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.24 0 0 3332
Kedves Sandy girl!
Bocs, hogy félreérthető voltam, nem e-mailt írtam, hanem sok-sok mindent hozzászólásként. De fáradt voltam, és elszállt az iromány. Már lefeküdtem, de felkeltem, mert pár sort írok, bár lehet össze-vissszaság lesz, akkor elnézést.
(Nem hiszed el, most is másodszor kezdem, mert valamire rámozdult az újjam, és gondoltam azt bezárom, és megint eltűnt a szövet) Fáradt vagyok......
Ma sokat dolgoztam, tudod a Balatonnál lakom és nyaraltatok, és elment az utolsó vendég is.
A pulzusom nekem általában magas 90-100 között van, már gondoltam arra, hogy azért is van szívremegésem, mert nagyon dolgozik a szív, és így reagál erre a nagy ütemre. Egyébként örültem tényleg, hogy van valaki, akinek úgyszintén szívremegése van, mert azt hittem, hogy a földkerekségen egyedül csak én érzem ezt. (Bocs, hogy ezt írtam, de tényleg....jó, hogy meg tudjuk beszélni) De viszont én is azt érzem egyértelműen, hogy a szívem, és nem az izom, vagy egyéb. Én nem csak lefekvéskor érzem, hanem napközben is.
Megfordult a fejemben az amit a BFeri ír, hogy felpuffadás, mivel nagyon sok gyümölcsöt eszem, a fekhelyem sem biztos, hogy tökéletes, a gerinc is elég merev stb.
Sokat sportoltam, kerékpároztam, úszom a Balatonban, bár hozzáteszem, ha a vízben vagyok nem érzem ezt. Pontosan úgy ahogy te, néha úgy is megfogalmaztam, hogy mint amikor egy slagon megy a víz és beremeg, berezonál. Nem kizárt, hogy idegi alapon van nálunk, de erre hogy lehetne fényt deríteni, bár gondolkozom én is a masszázson amit a BFeri mond. Én amúgy is pánik beteg vagyok, és még ez az ilyesztő dolog nem hiányzik, de tehetetlen vagyok.
Bár most e célból, hogy kitapasztaljam, szedtem néha eleniumot, de nem változott semmi. Az biztos, hogy ha a hátam maszírozzák bizonyos pontokon úgy érzem, mintha összeköttetésben lenne a szívemmel. De mivel az anatomiához nem értek, nem tudom mi mivel lehet összefüggésben, nagyon nehéz következtetnem .
Most hogy írtad, hogy felijedsz a remegésre, eszembe jutott, hogy kb. ennyi idős koromban, mint te szintén volt valami olyan a szívemmel, hogy éjszaka felijedtem, és kifutottam a fürdőszobába, és belenéztem a tükörbe, hogy élek e még, mert olyan furcsa érzés fogott el.
Azóta eltelt sok-sok év, voltak szabálytalan dobbanások, de a remegés a legújabb, és én is szeretném megtalálni az okát. de bizony félő, hogy a kardiológus, csak az eredményekre támaszkodik, és semmi mást nem tud tenni, a BFerinek igaza van, hogy próbálkozni kellene valamivel, akár nyugtató, akár torna, masszázs, vagy sport. Te használsz párnát a fejed alatt. Az enyém túlságosan is nagy, lehet, hogy az sem jó?
Most egyenlőre csak ennyit tudok írni, muszály lefeküdnöm, mert állandóan lefárasztom magam, nincs meg a pihenés sem. Te rendesen ki szoktad pihenni magad? Vannak pillanatnyilag olyan jellegű problémáid amik esetleg nyomasztanak? Mert bizony nekem vannak, állandó problémakereső ember vagyok, idézőjelben, de nem tudom elhinni, hogy minden szép és jó, még akkor sem ha tényleg majdnem az.
Írj még valamit magadról, mikor kezdődött ez, van e olyan amikor nem érzed, stb. Üdv. Kamilla
Előzmény: Sandy girl (3328)
BFeri53 Creative Commons License 2009.08.23 0 0 3331
Kedves Sandy girl!

1.)Akármi is az ok, ne féljél! Ilyen fiatalon ilyesmi panaszokba nem szoktak belehalni. Ha elhatalmasodik rajtad a félelem, akkor a pszichiáter se biztos, hogy segíthet.

2.) A kulcs az ÉJSZAKA! Arra kell magyarázatot találni, miért éjszaka jönnek a rohamok? És miért hanyatt fekve? Nappal a vázizomzat korrigálja a gerinc és az egyéb csontok elhelyezkedését. Éjszaka pihen a vázizomzat, gyengül a tónusa. Ilyenkor az egyéb erők, feszültségek (hasüregi nyomás, gravitáció, testhelyzetből adódó erők) a meghatározóak.
A csontkovács jó ötlet. De utána esténként masszírozni kell a hátat.
Mondjad csak, milyen sportot űzöl? Ha gerinc probléma van a háttérben, akkor az úszás és a gyaloglás a legjobb testmozgás, ami nem terheli nagyon a gerinc felső szakaszát (ahonnan a szív kapja a vezérlés egy részét).

3.) Ellentmondások vannak abban, amit írsz. Múltkor lassú volt a pulzusod, most gyors? A 90-240/perc közötti szapora pulzust tachikardiának is hívják. Lehet, hogy erről van szó? Ez sem különleges eset! Próbálj meg hason aludni. Ismerek egy hölgyet, aki serdülő korban áttért a hason alvásra, mert szenvedett az éjszakai szapora szívverés rohamoktól. Annyira bejött neki, hogy a gyerekét is így szoktatta. Sokkal nyugodtabban alszik.Semmilyen orvoshoz nem ment el, ösztönösen jött rá megoldásra!

4.) Egy másik megközelítés. Próbáljál bevenni minden este 2 szem Espumisan golyócskát (újszülötteknek is adnak Espumisan-t). Csökkenti a hasüregi nyomást. Éjszaka a rekeszizom tónusa csökken, ezért a légzést és a szívműködést megnehezíti az esetleg megnövekedett hasüregi nyomás (emésztési, vagy alkati probléma). Ismerek egy idős urat, akinek a kardiológus ezt ajánlotta, mert mindig éjszak lett rosszul! Bevált! Érdekes lenne megfigyelni, van-e valami összefüggés az aznapi étkezés és a roham között?


Előzmény: Sandy girl (3330)
Sandy girl Creative Commons License 2009.08.23 0 0 3330

Kedves BFEri!

 

A pulzust mértem, fél perc alatt vert 120-at, fél perc után már nem is mértem. Utána is mértem rá pár percre ugyanennyi volt, aztán nagy nehezen abbahagyta ezt a gyors pici remegést.

Hanyatt feküdtem. Már nem is merek azóta hanyatt feküdni, mindig a jobb oldalamon alszom el, de mégis mindig úgy ébredek fel, hogy a hátamon fekszem és mindig akkor fordul elő.

Egyébként jövő héten egyik reggel beszaladok egy csontkovácshoz, jártam már nála kb fél éve, akkor jó volt pár hónapig, hátha tényleg csak valami gerincelmozdulás lehet, ahogyan azt írtad korábban is.

Mindenesetre ha véletlenül pitvarremegés lenne, gondolom azt a doktornő utólag Ultrahangon is fogja látni szerdán este amikor visszamegyek, mert állítólag akinek az van, akkor picit megnagyobbodik a pitvar, no de NAGYON REMÉLEM hogy az esetemben nem erről lehet szó.

Egy másik doktor pedig azt mondta, hogy a pitvarfibrilláció többnyire tovább tart nem pár percig és nem feltételezi, hogy nekem az lenne.

Nagyon kellemetlen a dolog.....nem kívánom senkinek sem.

Majd beszámolok nektek az eredményekről, ha voltam szerdán este a doktornőnél.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!