Keresés

Részletes keresés

simics Creative Commons License 2007.12.16 0 0 109
Nekem 10 oldal körüli leírást adtak hozzá. Lehet nekem jól is volt összerakva? Még nem tudom, nem tartózkodom otthon, de 2 nap múlva kiderül. A cég az korrekt volt, ők írták a cikket is a légtisztaítóról, szerintem az összeszereléssel se volt probléma.
Előzmény: tunderlala-3 (108)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 108
Én a Monaco-tól, Szegedről. Olcsóbb volt, mint a coolklimánál. De össz. 3. oldalas (!!!) :o magyar nyelvű leírás volt hozzá, gyakorlatilag egy nagy nulla....:(
Előzmény: simics (107)
simics Creative Commons License 2007.12.15 0 0 107
Szia.

Én a coolklímától vettem, én is kaptam részletesebb angol nyelvű leírást, de akkor inkább belenézek, lehet nekem sincsenek benne a szűrők rendesen.
1 hete használom, eddig jónak tűnt a hatása.

Előzmény: tunderlala-3 (106)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 106

Látszólag egyben van, de az a harmonika-szerű papírszűrő, nemtom hirtelen mi a neve, nem ugrik be, amiből 7 évre való plusz-t adnak....az sincs benne, bele kell rakni, az angol azt írja, hogy anélkül nem is szabad mennie...és az a zöld szűrő az elejében, az sem volt a helyébe bepattintva rendesen, és adnak hozzá origi lefóliázva ezt a bio-antitest szűrőt, ezt is bele kell rakni...ezt is évente kell cserélni, ez az első csapda a vírusoknak-baktériumoknak, írja is rajta, hogy akkor rakja bele, ha a levegő szárazabb, ami kedvez a vírusok terjedésének, főleg fűtési szezonban...de ha már egyszer felbontottad, akkor 1 év után lejáratos, tehát maradhat innentől egy évig bent folyamatosan, majd utána csere.

 

Te honnan vetted? Angollal boldogulsz? Mert azt viszont adtak hozzá nagyon részleteset, tehát az alapján meg lehet csinálni a tisztításokat, de anélkül nem fogod tudni, mit és hogyan kell...

 

Amúgy tudomásom szerint kötelező lenne részletes magyar nyelvű utasítást mellékelni mindenhez, amit itthon forgalmaznak....tehát a forgalmazónak ezt mellékelnie kellett volna. Én megkérdeztem tőlük, hogy csak éppen kifogytak belőle, azért nem jutott, vagy össz. ennyit kaptak meg ők is a Daikin-Magyarországtól, mert ha igen, akkor nem a forgalmazó hibája, illetve annyiban, hogy nekik sem lett volna szabad ezt annyiban hagyni a Daikan-nál....szóval ha nem kaptak, akkor én a Daikin-nál fogok reklamálni miatta...kíváncsi vagyok, mit válaszolnak.... :p

Előzmény: simics (105)
simics Creative Commons License 2007.12.15 0 0 105
Szia.

Nekem össze volt szerelve, és be is indítottam. Valamit elrontottam??
Én se kaptam normális használati utasítást.
Előzmény: tunderlala-3 (104)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 104
Szia, várj, az előszűrő az a zöld izé, ugye? Azt 2 hetente, az ionizátor pedig kijelez....Te sem kaptál amúgy hozzá tisztességes magyar nyelvű használati utasítást? Én az angol alapján üzemeltem be, mert a helyére kellett rakni benne elég sok mindent, remélem, nem úgy indítottad be, ahogy megérkezett.:o
Előzmény: simics (103)
simics Creative Commons License 2007.12.15 0 0 103
Szia.

Én is vettem egy daikin légtisztítót, kérdésem az, hogy az előszűrőt és az ionizátort milyen időnként kell mosni?
Előzmény: tunderlala-3 (102)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 102

De igen, írtam is, éjjel zavaró, pláne nálunk, mert itt zéró forgalom, síri csend honol.:p :D

6 V-ra szoktam levenni, ennél lejjebb nem is ajánlja, mert nem bírja már el a ventilátor...a 6 V kibírható, bár kellett pár nap, mire megszokták. Az airwolfot szintén ennyire szoktam éjjelre állítani.

Előzmény: ancsa6868 (101)
ancsa6868 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 101
szia megérkezett a salin,12v elég hangos.Te menyire állítod éjszakára,nem zavarja a gyerekeket.
Előzmény: tunderlala-3 (100)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.13 0 0 100

Azért annyit nem, de sztem "megéri a pénzét".....próbáltad a gépet visszavetetni?

Előzmény: ancsa6868 (99)
ancsa6868 Creative Commons License 2007.12.13 0 0 99
végül is igaz de úgy látom akkor tud annyit mint a daikin csak ez olcsóbb
Előzmény: tunderlala-3 (98)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.13 0 0 98
Arra bármelyik légtisztító jó!:p Ne úgy képzeld el, hogy "jó a penészre", hogy meg fogja neked szüntetni a falon lévő penészt, ezt csak egy jó szigetelés oldhatja meg....a levegőben lévő penészgombát szűri ki a levegőből, így nem allergizálhat...a fiam pl. súlyosan allergiás rá.
Előzmény: ancsa6868 (97)
ancsa6868 Creative Commons License 2007.12.13 0 0 97
Hú az nagyon jó lehet ha még a penészre is hatással van akkor azt fogom megpróbálni,de egyenlőre várom a salint még nem kaptam meg.
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 96
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 95
Azt mondja a férjem, hoyg a Conrad-tól vette. Ez hőmérsékletet, páratartalmat és harmatpontot mér (ez nekünk nem játszik, neki kell, ne foglalkozz vele, hoyg mit jelent)....nézz már szét náluk, olyan 7-8 ezer volt, azt mondja...de szerintem olyan időjárásjelzőt is lehet kapni, ami nem csak a kinti, hanem a benti páratartalmat is méri, (a miénk csak a kintit)  az neked még jobb lenne...tudod, ezek a "házi időjárásjelző állomások", és akkor két legyet ütsz egy csapásra, azt is tudod kint mi a helyzet és a benti párát is.
Előzmény: ancsa6868 (94)
ancsa6868 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 94
páratertalom mérőt hol lehet venni milyen boltba keressek mert azt még szeretnék.
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 93

Aézrt szerintem túlzásba sem kell esni, mi annyiban változtattunk az itthoni dolgokon, hogy mindenki ágyában atkamentesre lett cserélve a matrac és az ágynemű, és a sötétítőket kidobáltam, valamint a plüss állatokat és hajas babákat likvidáltam a nyitott polcokról, és a szobanövények nagyját is elajándékoztam, csak a nappaliban maradt pár darab, a hálókban egyáltalán nincs növény sehol.... azóta már szőnyegeket is vettünk a két gyerekszobába, mert a hálókban nem padlófűtés, hanem radiátor és parketta van, és hát a fűtött járólaphoz képest ott nagyon hideg a parketta...először féltem tőle, de szerencsére bírja a kislányom is..mondjuk szőnyeget is atkamentest vettünk.

 

A helyedben én kicserélném akkor a gyerek ágyát kompletten, olyat vegyél, ami ágykeret és szabadon válaszott matracot tudsz venni bele, ami persze atkamentes legyen.

 

Én kb. 2 naponta szoktam porszívózni, néha 3....felmosni csak akkor, ha szükséges, tehát ha szemmel láthatóan piszkos a padló....ez van, hogy naponta, van, hogy csak hetente 2x, attól függ.... a porszívózás egy jó porszívóval sokkal fontosabb, mint a felmosás....azzal is csak párát eresztesz be a lakásba.

Előzmény: ancsa6868 (90)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 92

igen, azok mindig mennek, illetve az iongenerátort akkor kapcsolom be és ki, amikor akarom, de a többit az nem befolyásolja, azok mindig üzemben vannak, a működésükbe nem is lehet beleszólni, tehát azokat kapcsolni és direkt nem tudom, az folyamatos.

 

igen, az nagyon rossz, ha leesik a páratartalom, egyszer mi is jártunk úgy, túlzásba vittem a poratkák miatt az óvintézkedéseket és 40 % alatt volt már, mire megmértük.....állandó köhögés, szem- és szájszárazság, bőrkiszáradás, tényleg rossz nagyon...de az sem jó, ha 55 % fölé megy, mert azt meg már az atkák szeretik.:((

 

Szerintem az orvosok egyszer max. kétszer elmondják, hogyan kellene kb. a lakókörnyezetet kialakítani, de mivel nem mindenki hajlandó rá, nem vesztegetik tovább az idejüket rá...végül is felnőtt, értelmes emberekkel állnak szemben, ha valaki nem fogadja meg a tanácsot, magára vessen...csak az a szomorú tényleg, ha az illető nem is saját magával, hanem a gyerekével tol ki, mert ő a beteg...szomorú:(((

Én változatlanul állítom, hogy még drága légtisztító nélkül is lehet úgy élni, hogy egy atka allerigás ne legyen tünetes...kezdetben elég nagy plusz költség, de azért megoldható még átlag viszonyok között is, ez alatt főleg az ágy-matrac-ágynemű cserét értem....mert a szőnyeget és nehéz függönyöket, esetleg falikárpitokat és a szobanövények javát kidobni nem kerül pénzbe per pillanat, de ajánlatos megcsinálni és veszteségként elkönyvelni....amit viszont visszanyersz akkor, amikor elhagyhatod végre a gyógyszert.:p

Előzmény: rep (89)
ancsa6868 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 91
bocsánat nem puha hanem ruha nem mindegy
Előzmény: ancsa6868 (90)
ancsa6868 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 90
Már az egész családnak allergiamentes 90fokon mosható ágynemű van,mostanában már huzatot sem húzok rá mert úgy vettem észre hogy az van tele porral.Így inkább az egész ágyneműt mosom minden héten vagy két hétben most már elég lesz mert amióta az ágyat ezzel az aguafilterrel porszívózom minden nap valóban nem jön föl por az ágyból.A párnán külön lehúzható zibzáros megoldás úgyhogy azt is könnyen tisztítom.A matrac az sajnos nem allergia mentes de mivel rugás ágy van tehát nem matracos így nem is tudok mit csinálni vele vagy úgy is jó ha a tetejére rakom a matracot?Nekem már sehol nincs szőnyeg mindet kidobtam kétnaponta mosom végig a parkettát.Se polcok se szekrény van egy gardrób szoba ahol csak puha van elhúzható ajtó és kész.Tehát pornak helyet sem adok.Így csak a tv tetejét kell törölgetnem és a konyha szekrényt amit egyébként is mindig.
rep Creative Commons License 2007.12.12 0 0 89

a fotokatalisztikus izé, az UV, meg az ion izé egyszerre mennek?

Mert ha én bekapcsolom az ionizálást, akkor az előbbi kettő kikapcsol.

 

A párásítás nekem muszáj, ugyanis a távfűtéses, elég jó szigetelésű, pesti belvárosi lakásomban télen 20% alá is lemegy a páratartalom, ami pedig 40% alatt kifejezetten káros. 40-55% az ideális. Ilyenkor totál beszárad az orrom, nem kapok levegőt, és baromi szarul vagyok.

Nyáron minden rendben, olyenkor nem kell párásítani.

 

Persze egy cirkós, vidéki lakásban, aminek a környezetében sok szabad földfelület és zöld van, egész más a szitu, de nálunk annyira száraz a levegő télen, hogy borzalom. 

 

Amíg nem volt párásítóm, reggel-este egy flakon testápolót magamra kentem, hogy ne sebesedjek ki a szárazságtól, de a légutakon ez nem segít. Amióta párásítok, minden rendben. Úgy vettem észre, hogy a száraz nyálkahártya kifejezetten fokozza a porallergia tüneteit, ez volt a gond a claritinnal is.

 

Ha nem ad életteret az ember a poratkának, az a legtutibb. Kár, hogy sok porallergiás embernek ezt nem mondják el, inkább gyógyszerekkel tömik. Nekem is évekbe telt kinyomoznom. Látom, te már túl vagy ezen.  A kollegám fia viszont porallergiás, asztmás rohamai is vannak. Nem akarják kidobni a padlószőnyeget, mert hogy az milyen jó, inkább kiporszívózzák hetente kétszer. Nem értem miért teszi tönkre a gyereke életét, hiába magyarázom neki, hogy a porszívóval semmire nem megy. Egyszerűen az orvosok neki is a gyógyszert meg a sóbarlangos tulykolják, biztos jutalékot kapnak.

Előzmény: tunderlala-3 (83)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 88
És a matrac persze.:p....nálunk 3 gyerek van, én is zéró segítséggel vagyok...nyugi, nem fogsz belegolyózni, sőt egyre könnyebb lesz.:) Amikor felállítják a diagnózist, akkor minden normális anya megijed, ez érthető valahol....de egy kis átszervezéssel uralni lehet a helyzetet, egy idő után már fel sem tűnik...nyugi.:)
Előzmény: ancsa6868 (86)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 87
Ágyneműje atkamentes?
Előzmény: ancsa6868 (86)
ancsa6868 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 86
Bocs írtam utánna hogy észre vettem hogy neked ilyen már van csak hát kicsit vagy inkább nagyon szétszórt vagyok mostanság.Minden a nyakamba zúdul egyedül nehéz a férjem állandóan külföldön lehet be is dilizek nemsokára.Na tudom ez itt nem a lelki levelesláda.Az biztos hogy házipor allergiás mert havonta kórházba is kerülünk vérvétel minden meg volt és nagyon magas eredmény jött ki tehát azt mondták olyan nagyfokú nála ez az allergia hogy nem is biztatnak vele hogy kinövi.Ezért akarok minden dolgot beszerezni amivel könnyebben át vészeljük.Nyáron tengerparton voltunk azt mondták a levegő majd jó lessz és sokáig tünetmentes lesz,de amikor hazajöttünk nemtelt el egy hét és megint kórház,befulladt.És már az ecéma is elő jött ahogy illik ezért is vettem a lámpát.Na szóval megrendeltem és várom kiváncsian bevállik e ha igen akkor minden szobába veszek belőle.És ha lehetőségem lesz akkor a nappaliba is egy daikint.
Előzmény: tunderlala-3 (85)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 85

Persze, azért mondtam, hogy előbb turbózd fel, aztán vedd le alapra....a turbót amúgy a daikin sem automatán állítja, ő csak 1-4-ig, a turbó az az 5. fokozat.

Majd a teszteredményedre is kíváncsi leszek, ha meg lesz.

Előzmény: k2fron (84)
k2fron Creative Commons License 2007.12.11 0 0 84
Sajnos 40E. Ft- ért automata üzemmódot nem adtak hozzá, (mög kell nyomni a gombot :-)) de van rajta időzítő, meg van hozzá egy helyes kis távirányító...
Persze a szűrők nem lesznek olcsók bele, de hanem kell gyógyszert szednem akkor már megérte...
Előzmény: tunderlala-3 (81)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 83

Figyelj, ha én ennyit takarítanék csak, akkor biztosan tünetes lenne Laura...és én is, nekem is van háziporatka allergiám is...de az kordában tartható a megfelelő környezet kialakításával és rendszeres takarítással, míg a pollen allergia már nehezebben, én attól jobban odavagyok.:s

 

Neked a Daikin az összes funkcióját egyszerre csinálja?

mire gondolsz?

Előzmény: rep (75)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 82
A hatást kb. 2 hét múlva várhatod tőle, a fiam ennyi idő után hagyta abba az "ugatást"...de ezt írják is, azért rögtön nem elvárható, de érthető is valahol, ilyen csodás gyógyulások csak a mesében vannak. :p
Előzmény: ancsa6868 (76)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 81

EjjjTe, pedig vártam az infókat nagyon arról a gépről...bár, most már van egy a topicban, épp most írta rep, hogy ilyet vett.

 

Ha 30 m2-ig jó, akkor a nappaliba rakd ki napközben, ha nem lényegesen nagyobb, akkor hadd dolgozzon ott is...és éjjelre rakd be a hálóba, én is úgy csinálom. 5-10 percre rakd turbóra, hogy átszűjre a levegőt, utána leveheted alap állásba. Én automatára szoktam venni....egyébként érdekes, megfigyeltem, hogy amikor a radiátor elkezd fűteni, akkor az alapállásból feljebb kapcsol kicsit...biztos a meleg megmozgatja a port, azt veszi észre olyankor....

 

Naugyejó az ionizé? :p :D

Előzmény: k2fron (77)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 80

Szia,

 

A kislányomnak viszont háziporatka allergiája van, szóval ezt mind tudom, illetve csinálom, ha visszaolvasol, megtalálod.

 

Párásítással vigyázz, olvass vissza...

Most mennem kell a gyerkőcöt ágyba dugni végre.:)

Előzmény: rep (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!