Mi úgy szoktuk, hogy a rizst jó bő vizbe feltesszük és lobogtatva főzzük ,közben kavargatva és amikor már majdnem megfőtt levesszük vagy 2 lével átmossuk ,hogy teljesen lejöjjön róla a lisztes rész,lecsepegtetni, száraz konyharuhán kiterítve megszikkasztani.Így finom és teljesen pergő lesz , tehát nem tapad össze.Ez a művelet a disznóvágás előtti este szokott megtörténni.
Lenne egy kérdésem: Mostanában vászon szatyorban főzöm a rizst a hurkához és néha kemény marad, néha csak néhány szem, van hogy a fele. Csináltam már párolva is az üstbe beleöntve és annyi abalével hogy ellepje, de úgy meg leégett. Ti milyen praktikával csináljátok????
Hellósztok!Bírtok nekem segíteni?Használt disznó perzselőnek mennyibe kerül amire aszt lehet mondani hogy jó vagy nagyon jó ár???Meg nem tud valaki eladó teknőt,kutricát meg rénfát???Kösszönöm a segitséget előre is!!!!!!
Ha nem sürgős,én lemérem,és lefényképezem az enyémet,de csak hétvégén tudom,mert mindig sötétben érek haza,meg olyan köd van hogy vakuval sem mennék semmire.
20 éve használom. Csövekből van,könnyű de erős. Idén tettem rá kézi csörlőt. Már egy 195 kg-os pácienst felhúztam rajta,de annak meg leért a feje,olyan hosszú volt.
A csörlő miatt meg kell toldanom a csöveket,bár egy átlagos 140-150 kg-oshoz még elég a jelenlegi magassága.
Szombaton úgyis vágok,remélem nem felejtem el a fényképezést,és csinálok több képet bevetés közben. Addig a türelmedet kérem!
Nagyon jó, és jogos a felvetésed. Én már elég régen küzdök ezzel a problémával, de akárkit próbáltam megkörnyékezni senki sem vállalta a fűrészlapok élezését. Pedig olyan embereket kerestem fel akik kimondottan ( igaz faipari) lapok gyártásával, élezésével foglalkoznak. Meglátták az apró fogakat és elhajtottak. Azt mondták vegyek újat, mert az sem lenne drágább mint ha ők reszelgetik nekem. Pár lapot megreszeltem én, de közel sem volt olyan tartós mint az eredeti éle volt. Így marad a folyamatos újítás.
En gyurut sem talaltam benne. A gumi olyan volt. Degamma szerintem meg tud erositeni h. ebbe nincs gyuru. Most kiprobaltsm egy deszkan, siman atvitte es ketteszakitotta.
Valószínűleg igaza lehet az előttem hozzászóló kollégának. Ha nincs benne Ogyűrű lefordulva, szög elgörbülve, akkor más baja nem lehet csak azt, hogy hosszabbra hagyták.
SEMMI BAJA!!! Az a gumi olyan volt benne?? Életemben nem láttam még olyat.
Én ugyan nem ismerlek, tehát nem is kéne ítélkezzek!Viszont a nick neved alapján és mind a 8 hozzászólásod arra enged következtetni,hogy roppant régen és kimagasló tapasztalattal bírsz eme hivatás(életforma)-kapcsolatba!
Valójában senki nem kért téged és senkimást sem, hogy avval az opcióval élj(etek)h itt akárki fele akár 1 kicsit is degradálóan nyilvánulj+!Itt nagyon rossz helyen nyitogatod szárnyaid!Sztem nyiss 1 másik topicot mondjuk"Rémuszbácsi tanfolyama"címmel
és ottbiztos +tudnátok tárgyalni a problémáid a hasonszőrü nagytudásu szakbarbárokkal!Vagy ha nem megy próbálkozz a nagymami házilekvárja címü topikban!
Rámfa az az álvány vagy amire felteszik a húsdarabokat és szegek állnak ki belőle vagy az amire a lábánál a szegekre felszúrják adisznót a földöről felemelik belezéshez és utána ott szedik szét??
Bocsika Nem vagyok Hentes :D
Szomszédnak van egy állványa az 2,40m magas és 40*40 zártszelvényből én hegesztettem egy nagy karikát a közepére és közepén megy a csőrlő és helló
Drága hentes barátaim senki nem szokottt vásárolni húst meg belsőségeket ?
DISZNÓSAJTOT SZERETNÉK CSINÁLNI!!!!
Pénteken lesz egy vágás szomszédban és a rendelést lekellene adnom!
Meg pontosan fűszert mennyit rakjak bele!
Ha kell akkor javítok a mennyiségen csak mégis mennyit miből vegyek
Lefényképeztem, hogy miről van szó. A szétszedett állapotról is csináltam képet. Csampilampi: hiába fújom, forgatom stb, az nem megy bentebb az tuti. Ettől jobban pedig nem bírtam szétszedni.