Keresés

Részletes keresés

aranyviktor Creative Commons License 2000.06.06 0 0 7
Beany barátom!

Annyi jutott eszembe, "Akinek nem inge, nem veszi magára".

Azt hiszem azért zavar a "vonalas", meg a "hatalomféltés" kifejezés, mert negatív társítást kapcsolsz hozzá. Bennem nem kapcsolódik, így aztán nem sajnálom, hogy Te sajnálod.

Mit értesz az alatt, hogy "nem semmi"? Nagyszerű dolognak tartod? Vagy apróságnak?

Avi

Előzmény: beany (5)
aranyviktor Creative Commons License 2000.06.06 0 0 6
Szia ikszbarátom!

A csakrákról létezik egy nagyon jó könyv, Rejtett energiák, az Édesvíz kiadó jelentette meg, a Révész utcai Elixir könyvesboltban megkaphatod.

A koronacsakra a szellemi világgal, az anygaon túli létezéssel, őseredtünkkel, az Istennel való kapcsolat csakrája, energiaközpontja. Ha "normál" működésű, sem nem torzlt, sem nem csökkentett működésű akkor fehér, vagy "ezerszínű" és azt mutatja, hogy az illetőnek erős kapcsolata van Istennel, a nem anyagi világgal, és innen energiákat td felvenni és mások felé továbbítani.

A harmadik szem szintén egy csakra, a szellemi érzékszervek, szellemi látás, hallás, érzékelés csakrája, amennyiben nyitott, fokozottabb mértékben engedünk be magunkba szellemi hatásokat.
Több tapasztalatot szerezhetünk, "beleláthatunk" a másik ember fejébe, érezhetjük érzéseit, gondolatait, ellen ill. rokonszenvét. Ha még nem elég erős a szeretetünk, melynek kisugárzása védőpajzsot képez körülöttünk, "átvehetjük" mások "negatív" érzéseit, "leszívhatnak" minket, szóval önmagában a harmadik szem nyitottsága nemigen értékelhető.

Nem túl szerencsés az energiaközpontok "erőszakos" nyitogatása, de persze anak kellemetlen tapasztalataiból is lehet tanulni.

Avi

Előzmény: IKSZ (4)
beany Creative Commons License 2000.06.06 0 0 5
Aranyviktor,

Nem akarok amolyan kákán is csomót kereső keresztény lenni...de lenne néhány észrevételem.

"Volt hite, keresett, kopogtatott 21 évig, majd megkapta a "kegyelmet", vagy mondjuk úgy beavatást, és attól
kezdve ő is tudott kézrátétellel gyógyítani. " - Már az furi, hogy tudott...ez a szó: tudott. Persze Jézus távolból, érintés nélül is gyógyított.

"Sok vonalas keresztény a sátán művének tartja a reikit, mert tájékozatlanok, illetve korifeusaik egyfajta
hatalomféltésből ezt tanítják nekik. " - Sajnálatosnak tartom, hogy pont Te, aki a mások elfogadását hírdeted írod ezt. Tehát, ha valaki nem osztja a véleményed, akkor az vonalas, tájékozatlan. Sajnálatos...

"a beavató szobából jövet - magam sem tudom, hogy - elmondtam egy Miatyánkot." - Reiki és Miatyánk...nem semmi.

Előzmény: aranyviktor (0)
IKSZ Creative Commons License 2000.06.06 0 0 4
Nagytudasuak!
Egyelore meg nem olvastam semmilyen szakirodalmat. Csak a kis Reiki fuzetemet (RAI tanarom volt/van). Szoval lenne 1-2 kerdesem.
Miert jo az, ha valakinek feher szinu a koronacsakraja? Es miert jo, ha valakinek nyitva van a 3. szeme? Jelentesuk?
Kosz a valaszt.
IKSZ Creative Commons License 2000.06.06 0 0 3
A link helyesen: "Reikisek, ide gyertek!"
Előzmény: IKSZ (2)
IKSZ Creative Commons License 2000.06.06 0 0 2
Találtam a Törzsasztalon egy Reiki topicot: HREF="http://index.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=9012924&uq=19">"Reikisek, ide gyertek!"
De én inkább ide írnék, mert a T.asztalon túl gyorsan kerül le egy topic a süllyesztőbe, azaz nincs annyira szem előtt, mint mondjuk itt.

Aranyviktor!
Köszi az infot. Megnéztem a honlapodat. Könyveket letöltöttem. Egyelőre még nem volt időm beléjük nézni (munkaidő van!), de a héten kerítek rá időt.

Magamról annyit, hogy egészen újonc vagyok. 3 napja lettem beavatva.

a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2000.06.05 0 0 1
Nézz szét a Törzsasztalon is, ott láttam már néhány hasonló témájú topicot.
Előzmény: IKSZ (-)
aranyviktor Creative Commons License 2000.06.05 0 0 0
Szia iksz!

Nincs még ilyen topic, jó ötlet volt.

Usui, japán katolikus paptanár, apnövendék tanítványai kérdésére kezdte el kutatni, ogy vajon Jézus hogyan gyógyíthatott kézrátétellel.
Volt hite, keresett, kopogtatott 21 évig, majd megkapta a "kegyelmet", vagy mondjuk úgy beavatást, és attól kezdve ő is tudott kézrátétellel gyógyítani.

A II. világháború után az általa reiki-nek, isteni energiának nevezett kézrátételes gyógyító módszer eljutott Amerikába, majd Amerikából a 80-as évek eleje-közepe felé Barbara Ann Brennan-on keresztül Magyarországra is.
Európában a reikiből kihasadt egy német, vagy svájci reikis, Eckahrdt Strom által alapított mozgalom, a Reiki Association International, amelyet röviden Rai reikinek neveznek, és fennmaradt a "hagyományos" Usui féle reiki.

A két ágazat között egyfajta vetélkedés van, a hagyományosok szerint a RAI-soknál pénzért három hónap alatt mester lehet valaki, a RAI-sok szerint a hagyományosoknál sok a hókusz-pókusz, de egy-két apró perpatvartól eltekintve megfér egymással a két irányzat.

Mindkét irányzat, és az egész reiki mozgalom eltért gyökereitől, a Jézus által gyakorolt kézrátételes gyógyítástól, és a jézusi tanítástól, és rárakódtak formalitások, külsőségek, és más tanítások is.

Ez annak tudható be, hogy a mozgalom nem hierarchiks felépítésű, ha valakit valaki egyszer mesterré avat, utána gyakorlatilag azt tanít, amit jónak lát. Létezik a hagyományos reiki mozgalomban egy "mesterek tanácsa" de semmilyen "jogkört" nem gyakorol, kb annyi szerepe van, mint a kereskedelmi kamaránaka gazdaságban, vagy még annyi sem.

Sok vonalas keresztény a sátán művének tartja a reikit, mert tájékozatlanok, illetve korifeusaik egyfajta hatalomféltésből ezt tanítják nekik.

A rendszerváltás után a természetgyógyászat egyéb ágaival együtt legalizálódott a reiki, 95-96-ig volt egyfajta reiki boom, ma már csökkent az érdeklődés, de aki érdeklődik, talán komolyabb érdeklődő.

A honlapomon a linkgyüjteményben vannak reikis linkek, akit érdekel, nézzen körül.

Szép emlékeim fűződnek a reikihez, 1994-ben az első beavatáson megrendítő spirituális élményem volt, 25 év után először sírni tudtam, és a beavató szobából jövet - magam sem tudom, hogy - elmondtam egy Miatyánkot.

Itt kezdett mocorogni bennem, hogy van Isten, hogy valamikor hittem benne, felidéződtek emlékeim, és stb., stb.

Avi

Előzmény: IKSZ (-)
IKSZ Creative Commons License 2000.06.05 0 0 topiknyitó
Hello!
Nem tudom van-e már hasonló téma az indexen. Ha van, akkor bocs. Ha nincs, akkor írjatok ide bátran a témával kapcsolatban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!