Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.15 0 0 90647
bmari62 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90646

Ha sikerül a link, talán ez a képe.

 

Sicomatic kuktájához fedőt IDE kattintva érheti el.

 

 

Nagyon örülnék!!!

Előzmény: bmari62 (90645)
bmari62 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90645

Nagyon jó lenne, ha tudna valaki segíteni, mert végül a www.HomeDesignShop.hu. -ban találtam az enyémhez való tömítőt, de nagyon drága, 6000 ft.

Azért majdnem egy új kuktát vehetnék. Hivatalosan 22 cm-es kell, de megmértem az enyémet és a külső átmérője 24 cm és a gyűrű belső átmérője 22 cm-es.

 

Igazán jó lenne, ha valaki tudna küldeni, szívesen fizetek érte.

Előzmény: nagypapi51 (90644)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90644

Ha tudod, fotózd le, mérd le pontosan  a körméretét,

és tedd fel a topikra, akadnak még jótét lelkek akik segítenek.

 

Előzmény: bmari62 (90643)
bmari62 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90643

Köszönöm a gyors választ, a " kisgép"-nél a 22 cm-res jónak tünik. Csak azért nem tudom a hónom alá csapni, ill. tudnám, de nem Pesten lakom.Miskolcon megpróbálom, hátha...

Előzmény: kertem nárciszokkal (90642)
kertem nárciszokkal Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90642
kertem nárciszokkal Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90641

ESetleg még Vasedény (pl. Urániával szemben) is tarthat ilyesmit.

 

http://netedeny.hu/Tomitogyuru-kuktahoz-25-cm-FAGOR-23826.aspx

Előzmény: kertem nárciszokkal (90640)
kertem nárciszokkal Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90640

Csapd a hónod alá a gumit, és menj el egy KIKA-ba.  Jó eséllyel kompatibilis az ott kapható Fissler, wmf, stb. kuktákhoz tartozó gyűrűvel, és ott lehet kapni pótgyűrűt is.

 

 

Előzmény: bmari62 (90638)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90639

Sajnos, erre a kérdésre nem tudom a választ, de mások is olvassák a topikot, és biztos vannak olyanok, akik nálam tájékozottabbak.

Előzmény: bmari62 (90638)
bmari62 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90638

Egy ötlet kellene nekem is.

Kaptam egy használt Silit Siconomatic-S használt kuktát, 4,5 l-es.

A gumigyűrűt kellene benne kicserélni. mert elég kemény.

 

Hol kapható ilyen Magyarországon?

Előzmény: Csimpolya (90637)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90637

Köszönöm, kaptam néhány ötletet a jövőre!

Előzmény: Zsazsa60 (90630)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90636

 

FRITTO DI FIORI DI ZUCCA

Rántott tökvirág

Amikor a nap úgy perzseli az Örök Várost, hogy a Szent Péter téren az egyetlen hűvösebb hely az obeliszk árnya, az articsóka eltűnik a frittóból. Áldhatjuk a szerencsét, hogy nyomban akad helyettese: a tök virága. Leginkább a zsenge, még kibomlatlan bimbók alkalmasak a kirántásra.

A tökvirág, szemben a fritto eddig felsorolt alkotóelemeivel, nem "aranyozva" (dorato) kerül a tálra, vagyis nincs rajta lisztből és tojásból készült bunda, hanem csak lisztből és vízből való, amelynek pastella a neve.

Hadd jegyezzük meg nyomban: a víz helyettesíthető száraz (de nem savanyú!) fehér borral is, ez csak az étel javára szolgál. Az oly változatosan felhasználható frascati ebből a szempontból is felülmúlhatatlan.

Hozzávalók: tökvirág, 1 pohár langyos víz (ha tetszik, száraz fehér bor), 10 dkg liszt, 1-2 kanál olívaolaj, só, 1 tojás fehérje, 1 kis darab mozzarellasajt, 1 darabka sonka, citromszeletek.

Számítsunk minden 10 dkg lisztre egy pohár langyos vizet (vagy bort), amit egyszerre öntünk rá, és gyorsan elkeverjük, hogy ne rugalmas tésztaszerű massza képződjék, hanem folyékony pastella. Ehhez adunk 1 evőkanál olívaolajat, sót, majd közvetlenül a felhasználás előtt még egy tojás felvert habját.

 

A pastella legyen selymesen puha és folyékony!

Ebbe a masszába mártogatjuk bele a tökvirágokat, mielőtt a forró zsírba kerülnének.

Mivel mindent a virág sem mondhat el helyettünk, ajánlatos elébb óvatosan felhasítani, és egy darabka mozzarellasajtot vagy egy kis kockányi sonkát (párurait) belerejteni. Ha pedig a két ínyencséget egyidejűleg helyezzük el rejtett "üzenetként": jól tesszük azt is.

Jöhet a refrén, a citromkarika.

Bocsánat, nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy ne közöljem a Lénárd Sándor féle receptet. Nem tudom, enyhítő vagy súlyosbító körülmény, hogy kedvelem a könyveit.

Csimpolya Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90635

Már Lénárd Sándor (A római konyha) is gusztust csinált hozzá, de a képek nagyon meggyőzőek.Sajna, az én cukkinim, (no meg a patisszonom) ,még csak virágzik, ezért várnom kell a kedvencemre, a sonkával és sajttal töltött cukkinire. Sebaj, kivárom. 

Előzmény: Zsazsa60 (90630)
Zsazsa60 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 90634

Ahogy a link alatti blogban is írom:

"Tökéletes csemege! A bunda ropogósan borul a leheletkönnyű szirmokra, melyek bölcsőjében ott olvadozik a mozzarella."

A virágok ízét pedig semmihez sem tudom hasonlítani :)

 

Előzmény: Thor (90632)
Zitka Creative Commons License 2013.07.01 0 0 90633

Olyan az íze, mint amit beletöltöttél. :) Gyakorlatilag a virág csak összetartja a tölteléket. Pl:

 

http://ricette.giallozafferano.it/Fiori-di-zucca-ripieni-di-speck-e-mozzarella.html

Előzmény: Thor (90632)
Thor Creative Commons License 2013.06.30 0 0 90632

Ez a virágos cucc nagyon poén :) milyen íze van?

Előzmény: Zsazsa60 (90630)
ketyo61 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 90631

Nagyon jok, kiprobalom! 

Előzmény: Zsazsa60 (90630)
Zsazsa60 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 90630

Egy saját készítésű Csupa-Csupa Cukkini menü

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.29 0 0 90629

De csak járulj nyugodtan, úgyis mindig elolvasom a dívány receptjeit, nem te vagy a hibás, hogy olyan, amilyen. Régebben lehetett kommentelni, akkor jobb volt, mert rögtön kiírhattam magamból, amit gondoltam.

Előzmény: Törölt nick (90628)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.29 0 0 90628

Bocsánat, legközelebb nem járulok hozzá a bosszankodásodhoz gyanús linkekkel. ,)

Előzmény: Törölt nick (90626)
VKOrsi Creative Commons License 2013.06.29 0 0 90627

:D :D

egyetértünk

Előzmény: Törölt nick (90626)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.29 0 0 90626

Hát, ezt a cikket nem olvastam, de a dívány receptjei többnyire elég gyengék, bosszant is, hogy már nem lehet kommentelni őket. Közben pedig el van szállva a szerző magától, hogy milyen tökéleteset alkotott.

Legutóbb a feketeerdő tortán bosszantottam fel magam - igaz, sokfelé sokféleképpen sütik a tortalapját, de mi alapján állítja, hogy az övé - amit én csak sietségemben és a hozzávalók hiánya miatt sütnék a receptje szerint - az egyedül üdvözítő igazi? Én is Németországban tanultam, de bizony nem hasonlít, pl nem kell az enyémbe 8 tojás, de liszt helyett zsemlemorzsa, darált mandula és keményítő van a piskótában . 

Na mindegy a zserbót még nem sikerült alulmúlniuk... csak azért olvasom, hogy bosszankodjak.

Előzmény: Törölt nick (90625)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90625
Mariska néni Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90624

Panírozva, tálcán fagyasztva, majd zacskózva szoktam eltenni. Fagyott állapotban lehet megkezdeni a sütését, és nagyon finom.

Előzmény: Törölt nick (90622)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90623

Valójában nem trükk, inkább recept, uborkasalátához felöntőlé:

Nagyon finom, nemrég láttam-kóstoltam.

2 dl vízhez 3 kk cukor, 8 kk tárkonyecet, fokhagyma gusztus szerint.

(a finomra vágott fokhagymát pici langyos vízben áztatom, és csak a levet öntöm a salátához)

 

persze házi tárkonyecettel az igazi; egy kisebb bőszájú üvegbe belegyömöszölsz egy jó marék tárkonylevelet, és felöntöd fehérborecettel, egy hét után már aromás, használható.

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90622

Én szoktam cukkinit fagyasztani. Tökfőzeléknek, legyalulva, nyersen, a kicsit érettebbekből. Semmi baja, csak fagyosan kell elkezdeni főzni.

Előzmény: rollller (90621)
rollller Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90621

cukkinit csak bebietelnek fagyassz, de tenyleg, nem vesztesz semmit, de hidd el

zoldbabot, borsot, brokkolit, millio zoldeseget remekul lehet fagyasztani, a cukkini nem tartozik oda, akar nyersen, akar parolva teszed a melyhutobe, ez van:)

Előzmény: Csimpolya (90618)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90620

...Mit veszthetek?...

Azt az 1-2 darabot.

Mmarha nagy a víztartalma, kiolvasztáskor pempő lesz.

Nem sokkal jobb, mintha görögdinnyét próbálnál mélyhűteni.

Előzmény: Csimpolya (90618)
Caipi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90619

Én még soha senkit nem láttam se pacalt főzni, se pacalt enni, ezekszerint szerencsémre. :-)

Előzmény: Bubo.Bubo. (90617)
Csimpolya Creative Commons License 2013.06.28 0 0 90618

Köszönöm, lehet hogy megpróbálom ugyanezt a cukkini esetében is, lealábbis egy-két darabbal. Mit veszthetek?

Előzmény: homerx (90613)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!