Keresés

Részletes keresés

bozsi Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2992
Hol az a sok meggy?
Előzmény: kicsi emma (2982)
bozsi Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2991
Hűtőben egy hétig is elálló lángostészta.
1,1 kg sima liszt
1/2 l tej
1 cs. élesztő
3 egész tojás
1 pohár kefír
1 ek. só
Kidolgozni a robival, olajos tálcára, olajos kanállal kiszaggatni, 1 l olajat forrósítani, olajos kézzel kihúzni. Nagyon forró olajba sütni.
Papírkéztörlőre kiszedni.
Előzmény: bd (2986)
bozsi Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2990
Meggyügyileg VénekTanácsával egyetértek+natriumbenzonát.
Előzmény: kicsi emma (2982)
kicsi emma Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2989
Szia bd,

én kétszer kelesztem, csak annyi. És bevallom, egy kicsit fánkosra (édesre és a boltinál kisebb méretűre) csinálom, azt mindneki jobban szereti, könnyebb enni stb.

kösz a meggy-ügyi szaktanácsadást for all.

off:
bd, asszem amit a másik topicban kérdeztél (de ezt csak itt merem megírni), már annak a neve meg a cime, aki a tanacsot adta hazszigeteles ugyben, szoval az a gyanum az a csaladomhoz vezet... de be ne arulj H-nak, mert letekeri a fejunket :-)
on

Előzmény: bd (2986)
Híd Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2988
2-szer vagy 3-szor kell keleszteni, kell a tésztába egy pohár kefír is.
Előzmény: bd (2986)
moes Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2987
a fokhagyma, amit rákensz és a tejföl...

ne haragudjatok, péntek délutáni dilim van :-))

én egyébként a krumplis lángost szeretem, 'a la nagymamám. előkerítem majd a receptjét.

Előzmény: bd (2986)
bd Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2986
mi a jó lángos titka?
bd
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2985
Persze, persze, szalicil kell bele. De ke ezt biztosan tudja is.

Előzmény: Mulan (2984)
Mulan Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2984
Na,van mire válaszolgassak:-))

moes, kedves!
Tényleg elég általánosan írtam - annyi a lehetőség. A szokványos (meleg) csokoládámáztól eltekintve: sima cukormáz alap: tojásfehérjét nagyon soknak látszó finom cukorral (1 fehérje, 2 púpos kanál cukor), pár csepp ecettel vagy citromlével fényesre-simára keversz, míg szálat húz. Ebbe lehet kevés színesítő-ízeső összetevőt kutyulni: citromlét (citromhéjat), szörpöt, kávét, csokoládét, kevés vízben elkevert nescafét, kakaót... Ételfestéket is persze, meg aromát, ízlés szerint.

sigue, kedves!
Adagonként:-))) Ha tényleg egy adag knédlit főzöl, elhiszem, macerás a negyed tojás, de korántsem annyira, mint egy adag knédlit főzni egyáltalán:-)) Persze lehetett volna úgy írni, hogy három-négy adagra egy tojás:-)))

VTM, kedves, én ezzel a szisztémával találtam fel az egyébként nagyon finom házi meggybort, sőt likőrbort - inkább teszek bele szalicilt:-(

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2983
A világ legegyszerűbb befőttje: amennyi a meggy, annyi cukor. Kimagozod, lecukrozod. Addig hagyod állni hűvös helyen, naponta többször megkeverve, amíg teljesen elolvad a cukor.
Üvegbe bele, annyi levet rá, amennyi ellepi (maradékból szörp). Lekötöd, kész.

Mindenre lehet használni: rétes, sütik, leves. A levét szörpnek szoktuk meginni.

Előzmény: kicsi emma (2982)
kicsi emma Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2982
Tudom, hogy vannak akik csak lecukrozva teszi el a meggyet, s később mindenféle alapanyagnak tudják használni. Ennek van valami trükkje? hogy kell csinálni? Itt állok egy csomó meggyel, és nincs kedvem főzőcskézni, gondoltam kipróbálnám ezt a lecukrozóst. Sajna fagyasztani nem tudok, mert nincs akkora mélhyűtőm.
Tudtok segíteni?
kicsi emma
st.jeromos Creative Commons License 2001.06.22 0 0 2981
PéterPálkor mintegy 5 kg pacalból kéne perkeltet főznöm. Az ithoni mennyiség nem gond, de ez annnak az 5x-se. Segítség, miből mennyit. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2980
Ferjecskemnek tetszik ez a "negyed" tojas. Nekem is. :-)
Előzmény: Mulan (2976)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2979
Koszi. Nagy oromet szerzel vele ha sikerul vegre egy igazi amerikai menuhoz jutnom. Nem igerem, hogy meg is csinalom (a sutombe meg egy csirke is csak hosszas konyorgesre fer be!) de nehany reszt biztos kiprobalok.

Mulannak koszonom a knedlit. Mindenkeppen csinalok a kedvenc gombas-tejfolos husinkhoz. Ez ugyan nem "vadas" csak amolyan szelid dolog de mindig is tesztaval ettuk es mar unalmas igy.

Előzmény: Pipitér (2977)
moes Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2978
Mulan,

a minyon szósza azaz a bevonata elmaradt! en nagyon szeressem a puncsosat is, a fehéret is meg a barnát is. van ötlet, ezeket hogy kell csinyáni?
köszi!

Pipitér Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2977
Szia, siess csak, ha kell!
Lehet hogy szakácskönyvekből is ki tudom neked kukkantani. A novembert azért írtam, mert akkor biztos minden ezzel lesz tele.
Előzmény: Törölt nick (2975)
Mulan Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2976
Megadom magam:

Knédli
(cseh gombóc)

Hozzávalók: (adagonként)
1 krumpli, 1 szikkadt zsemlye, negyed tojás, 1 dl liszt, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, mogyorónyi vaj, só.

A krumplit hajában megfőzzük, meghámozzuk és átnyomjuk vagy összetörjük. A zsemlyét meghámozzuk, beáztatjuk a tej felébe. A tej másik felében felfuttatjuk az élesztőt.

A hozzávalókból kevés sóval és a szükséges mennyiségű vízzel formázható de lágy tésztát gyúrunk, hengeresre formázzuk.

Egy fehér konyharuhát kivajazunk, a tésztát a közepébe teszzük, átellenes sarkait összekötjük. A batyut fakanál nyelére húzzuk, a fakanalat a fazékon keresztülfektetjük, és így a lobogó sós vízbe lógatva a tésztát kb. fél órát főzzük

Előzmény: Törölt nick (2974)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2975
Koszi, tudok varni ha nem felejted el. Mar regota foglalakoztat a dolog.
... sietnem kell, bocsi. Szia!
Előzmény: Pipitér (2973)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2974
Tar.hu megmakacsolta magat, mar a krumplikat sem adja.
Sajnos most el kell mennem. Koszonom a beszelgetest.
Pipitér Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2973
Szia Sigue!
Hogy jutott épp most eszedbe a hálaadás napi menü?
Nem tudom, mennyire ér rá neked ez az egész, de novemberben biztos tudok neked írni róla.
És a cranberry az vörösáfonya, enm összekeverendő a kékkel(vagy feketével) ami blueberry.
Az utóbbit süteményekhez használják, a vöröset meg szószhoz sültek mellé. Meg csinálnak belőle egy elég geil gyümölcslevet is, ami egyszerre fanyar és édes.
Előzmény: Törölt nick (2950)
Mulan Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2972
Off: ott van a krumplik alatt, az egyszerűen egy "köretek" file
Előzmény: Törölt nick (2971)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2971
Kedves Mulan. Most bejott... egy csomo krumpli recept. Krumplikat en is tudok. Most lehetne a knedli? :-))))))))))
Előzmény: Mulan (2970)
Mulan Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2970
Ha most sem sikerül, idemásolom:( Csak jobban szeretem a formázott változatot:-)

Van itt is egy Knédli, de több variáció is létezik, krumplit nem mindenki tesz bele (én sem mindig)

Előzmény: Törölt nick (2969)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2969
"Not found." Nem volna kedved roviden leirni? :-)
Előzmény: Mulan (2965)
Mulan Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2968
Á, frissen az igazi:-))
Előzmény: snowman (2967)
snowman Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2967
Átsétálsz két hűtőtáskával a szlovák testvérekhez, bemész az első közértbe, és kiválasztod a hűtőpultból a 20 féléből a neked tetsző 4-et 6-ot. :o)))
Előzmény: Törölt nick (2964)
Mulan Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2966
Van itt is egy Knédli, de több variáció is létezik, krumplit nem mindenki tesz bele (én sem mindig)
Előzmény: Mulan (2965)
Mulan Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2965
Van itt is egy Knédli, de több variáció is létezik, krumplit nem mindenki tesz bele (én sem mindig)
Előzmény: Törölt nick (2964)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2964
A knedli jol hangzik. Hogy kell csinalni?
Előzmény: Mulan (2963)
Mulan Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2963
Csak azért kérdezem, mert ezekben is van áztatott zsemlye.
Előzmény: Törölt nick (2962)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!