Hűtőben egy hétig is elálló lángostészta.
1,1 kg sima liszt
1/2 l tej
1 cs. élesztő
3 egész tojás
1 pohár kefír
1 ek. só
Kidolgozni a robival, olajos tálcára, olajos kanállal kiszaggatni, 1 l olajat forrósítani, olajos kézzel kihúzni. Nagyon forró olajba sütni.
Papírkéztörlőre kiszedni.
én kétszer kelesztem, csak annyi. És bevallom, egy kicsit fánkosra (édesre és a boltinál kisebb méretűre) csinálom, azt mindneki jobban szereti, könnyebb enni stb.
kösz a meggy-ügyi szaktanácsadást for all.
off:
bd, asszem amit a másik topicban kérdeztél (de ezt csak itt merem megírni), már annak a neve meg a cime, aki a tanacsot adta hazszigeteles ugyben, szoval az a gyanum az a csaladomhoz vezet... de be ne arulj H-nak, mert letekeri a fejunket :-)
on
moes, kedves!
Tényleg elég általánosan írtam - annyi a lehetőség. A szokványos (meleg) csokoládámáztól eltekintve: sima cukormáz alap: tojásfehérjét nagyon soknak látszó finom cukorral (1 fehérje, 2 púpos kanál cukor), pár csepp ecettel vagy citromlével fényesre-simára keversz, míg szálat húz. Ebbe lehet kevés színesítő-ízeső összetevőt kutyulni: citromlét (citromhéjat), szörpöt, kávét, csokoládét, kevés vízben elkevert nescafét, kakaót... Ételfestéket is persze, meg aromát, ízlés szerint.
sigue, kedves!
Adagonként:-))) Ha tényleg egy adag knédlit főzöl, elhiszem, macerás a negyed tojás, de korántsem annyira, mint egy adag knédlit főzni egyáltalán:-)) Persze lehetett volna úgy írni, hogy három-négy adagra egy tojás:-)))
VTM, kedves, én ezzel a szisztémával találtam fel az egyébként nagyon finom házi meggybort, sőt likőrbort - inkább teszek bele szalicilt:-(
A világ legegyszerűbb befőttje: amennyi a meggy, annyi cukor. Kimagozod, lecukrozod. Addig hagyod állni hűvös helyen, naponta többször megkeverve, amíg teljesen elolvad a cukor.
Üvegbe bele, annyi levet rá, amennyi ellepi (maradékból szörp). Lekötöd, kész.
Mindenre lehet használni: rétes, sütik, leves. A levét szörpnek szoktuk meginni.
Tudom, hogy vannak akik csak lecukrozva teszi el a meggyet, s később mindenféle alapanyagnak tudják használni. Ennek van valami trükkje? hogy kell csinálni? Itt állok egy csomó meggyel, és nincs kedvem főzőcskézni, gondoltam kipróbálnám ezt a lecukrozóst. Sajna fagyasztani nem tudok, mert nincs akkora mélhyűtőm.
Tudtok segíteni?
kicsi emma
Koszi. Nagy oromet szerzel vele ha sikerul vegre egy igazi amerikai menuhoz jutnom. Nem igerem, hogy meg is csinalom (a sutombe meg egy csirke is csak hosszas konyorgesre fer be!) de nehany reszt biztos kiprobalok.
Mulannak koszonom a knedlit. Mindenkeppen csinalok a kedvenc gombas-tejfolos husinkhoz. Ez ugyan nem "vadas" csak amolyan szelid dolog de mindig is tesztaval ettuk es mar unalmas igy.
a minyon szósza azaz a bevonata elmaradt! en nagyon szeressem a puncsosat is, a fehéret is meg a barnát is. van ötlet, ezeket hogy kell csinyáni?
köszi!
Szia, siess csak, ha kell!
Lehet hogy szakácskönyvekből is ki tudom neked kukkantani. A novembert azért írtam, mert akkor biztos minden ezzel lesz tele.
A krumplit hajában megfőzzük, meghámozzuk és átnyomjuk vagy összetörjük. A zsemlyét meghámozzuk, beáztatjuk a tej felébe. A tej másik felében felfuttatjuk az élesztőt.
A hozzávalókból kevés sóval és a szükséges mennyiségű vízzel formázható de lágy tésztát gyúrunk, hengeresre formázzuk.
Egy fehér konyharuhát kivajazunk, a tésztát a közepébe teszzük, átellenes sarkait összekötjük. A batyut fakanál nyelére húzzuk, a fakanalat a fazékon keresztülfektetjük, és így a lobogó sós vízbe lógatva a tésztát kb. fél órát főzzük
Szia Sigue!
Hogy jutott épp most eszedbe a hálaadás napi menü?
Nem tudom, mennyire ér rá neked ez az egész, de novemberben biztos tudok neked írni róla.
És a cranberry az vörösáfonya, enm összekeverendő a kékkel(vagy feketével) ami blueberry.
Az utóbbit süteményekhez használják, a vöröset meg szószhoz sültek mellé. Meg csinálnak belőle egy elég geil gyümölcslevet is, ami egyszerre fanyar és édes.