Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90658

Utálnám, ha állnia kellene szegénynek órákig the hagymakarikákkal. :-) 

Előzmény: ZsuR (90655)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90657

:))  Tobbet er mint akarmilyen fuszer :))

Előzmény: ketyo61 (90656)
ketyo61 Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90656

Jol hangzik, szoval uljon az iroban miutan jot dobaloztunk vele...:-)))

Előzmény: ZsuR (90655)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90655

2 nagy spanyol hagyma (vagy 3 sárga hagyma)
2 csésze író
Kóser só és frissen őrölt fekete bors
1 1/2 csésze mindenre alkalmas liszt
1/4 csésze (közepes) sárga cornmeal
1 liter növényi olaj

 

Hámozzuk meg a hagymát, szelet nekik 1/2 3/4-inch vastag, és külön a gyűrű em.

Keverjük össze a író, 1 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál bors egy közepes tálba.

Adja hozzá a hagymát gyűrűk, dobás is, és lehetővé teszik a páclében legalább 15 percig. (The hagymakarikákkal tud ülni az írót néhány órára.)

Egy külön tálban össze a lisztet, cornmeal, 1 teáskanál só, és 1/2 teáskanál bors.

 

Előzmény: Raynes (90652)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90654

Sorteszta a legtobb, liszt es kukorica kemenyito keverekevel, fuszerekkel.

Előzmény: ZsuR (90653)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90653

Majd leirok egy receptet. Amit en ettem az liszt-tojas-morzsa-fuszerek. Nagyon finom. Szoktam hagyma karikakat sutni igy - szeretem a bunda izet is.

Előzmény: Raynes (90652)
Raynes Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90652

Lisztben süti ki? Vagy zsemlemorzsával? Nem nagyon látszik a képen.

Előzmény: ZsuR (90651)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.15 0 0 90651

...es milyen finom...

Előzmény: öreg_néne_b (90650)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.07.15 0 0 90650

 Es hogy suti?

 

Fél hektó forró olajban.

Előzmény: ketyo61 (90649)
ketyo61 Creative Commons License 2013.07.15 0 0 90649

Nagyon jol nez ki! Mivel van befuszerezve? Es hogy suti?

Előzmény: Törölt nick (90647)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.15 0 0 90648

Pár éve a Hortus Hungaricus-on csinált ilyesmit egy szakács, meg is bámultam, és illő csodálattal adóztam a művészetének.

Előzmény: Törölt nick (90647)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.15 0 0 90647
bmari62 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90646

Ha sikerül a link, talán ez a képe.

 

Sicomatic kuktájához fedőt IDE kattintva érheti el.

 

 

Nagyon örülnék!!!

Előzmény: bmari62 (90645)
bmari62 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90645

Nagyon jó lenne, ha tudna valaki segíteni, mert végül a www.HomeDesignShop.hu. -ban találtam az enyémhez való tömítőt, de nagyon drága, 6000 ft.

Azért majdnem egy új kuktát vehetnék. Hivatalosan 22 cm-es kell, de megmértem az enyémet és a külső átmérője 24 cm és a gyűrű belső átmérője 22 cm-es.

 

Igazán jó lenne, ha valaki tudna küldeni, szívesen fizetek érte.

Előzmény: nagypapi51 (90644)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90644

Ha tudod, fotózd le, mérd le pontosan  a körméretét,

és tedd fel a topikra, akadnak még jótét lelkek akik segítenek.

 

Előzmény: bmari62 (90643)
bmari62 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90643

Köszönöm a gyors választ, a " kisgép"-nél a 22 cm-res jónak tünik. Csak azért nem tudom a hónom alá csapni, ill. tudnám, de nem Pesten lakom.Miskolcon megpróbálom, hátha...

Előzmény: kertem nárciszokkal (90642)
kertem nárciszokkal Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90642
kertem nárciszokkal Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90641

ESetleg még Vasedény (pl. Urániával szemben) is tarthat ilyesmit.

 

http://netedeny.hu/Tomitogyuru-kuktahoz-25-cm-FAGOR-23826.aspx

Előzmény: kertem nárciszokkal (90640)
kertem nárciszokkal Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90640

Csapd a hónod alá a gumit, és menj el egy KIKA-ba.  Jó eséllyel kompatibilis az ott kapható Fissler, wmf, stb. kuktákhoz tartozó gyűrűvel, és ott lehet kapni pótgyűrűt is.

 

 

Előzmény: bmari62 (90638)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90639

Sajnos, erre a kérdésre nem tudom a választ, de mások is olvassák a topikot, és biztos vannak olyanok, akik nálam tájékozottabbak.

Előzmény: bmari62 (90638)
bmari62 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90638

Egy ötlet kellene nekem is.

Kaptam egy használt Silit Siconomatic-S használt kuktát, 4,5 l-es.

A gumigyűrűt kellene benne kicserélni. mert elég kemény.

 

Hol kapható ilyen Magyarországon?

Előzmény: Csimpolya (90637)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90637

Köszönöm, kaptam néhány ötletet a jövőre!

Előzmény: Zsazsa60 (90630)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90636

 

FRITTO DI FIORI DI ZUCCA

Rántott tökvirág

Amikor a nap úgy perzseli az Örök Várost, hogy a Szent Péter téren az egyetlen hűvösebb hely az obeliszk árnya, az articsóka eltűnik a frittóból. Áldhatjuk a szerencsét, hogy nyomban akad helyettese: a tök virága. Leginkább a zsenge, még kibomlatlan bimbók alkalmasak a kirántásra.

A tökvirág, szemben a fritto eddig felsorolt alkotóelemeivel, nem "aranyozva" (dorato) kerül a tálra, vagyis nincs rajta lisztből és tojásból készült bunda, hanem csak lisztből és vízből való, amelynek pastella a neve.

Hadd jegyezzük meg nyomban: a víz helyettesíthető száraz (de nem savanyú!) fehér borral is, ez csak az étel javára szolgál. Az oly változatosan felhasználható frascati ebből a szempontból is felülmúlhatatlan.

Hozzávalók: tökvirág, 1 pohár langyos víz (ha tetszik, száraz fehér bor), 10 dkg liszt, 1-2 kanál olívaolaj, só, 1 tojás fehérje, 1 kis darab mozzarellasajt, 1 darabka sonka, citromszeletek.

Számítsunk minden 10 dkg lisztre egy pohár langyos vizet (vagy bort), amit egyszerre öntünk rá, és gyorsan elkeverjük, hogy ne rugalmas tésztaszerű massza képződjék, hanem folyékony pastella. Ehhez adunk 1 evőkanál olívaolajat, sót, majd közvetlenül a felhasználás előtt még egy tojás felvert habját.

 

A pastella legyen selymesen puha és folyékony!

Ebbe a masszába mártogatjuk bele a tökvirágokat, mielőtt a forró zsírba kerülnének.

Mivel mindent a virág sem mondhat el helyettünk, ajánlatos elébb óvatosan felhasítani, és egy darabka mozzarellasajtot vagy egy kis kockányi sonkát (párurait) belerejteni. Ha pedig a két ínyencséget egyidejűleg helyezzük el rejtett "üzenetként": jól tesszük azt is.

Jöhet a refrén, a citromkarika.

Bocsánat, nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy ne közöljem a Lénárd Sándor féle receptet. Nem tudom, enyhítő vagy súlyosbító körülmény, hogy kedvelem a könyveit.

Csimpolya Creative Commons License 2013.07.03 0 0 90635

Már Lénárd Sándor (A római konyha) is gusztust csinált hozzá, de a képek nagyon meggyőzőek.Sajna, az én cukkinim, (no meg a patisszonom) ,még csak virágzik, ezért várnom kell a kedvencemre, a sonkával és sajttal töltött cukkinire. Sebaj, kivárom. 

Előzmény: Zsazsa60 (90630)
Zsazsa60 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 90634

Ahogy a link alatti blogban is írom:

"Tökéletes csemege! A bunda ropogósan borul a leheletkönnyű szirmokra, melyek bölcsőjében ott olvadozik a mozzarella."

A virágok ízét pedig semmihez sem tudom hasonlítani :)

 

Előzmény: Thor (90632)
Zitka Creative Commons License 2013.07.01 0 0 90633

Olyan az íze, mint amit beletöltöttél. :) Gyakorlatilag a virág csak összetartja a tölteléket. Pl:

 

http://ricette.giallozafferano.it/Fiori-di-zucca-ripieni-di-speck-e-mozzarella.html

Előzmény: Thor (90632)
Thor Creative Commons License 2013.06.30 0 0 90632

Ez a virágos cucc nagyon poén :) milyen íze van?

Előzmény: Zsazsa60 (90630)
ketyo61 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 90631

Nagyon jok, kiprobalom! 

Előzmény: Zsazsa60 (90630)
Zsazsa60 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 90630

Egy saját készítésű Csupa-Csupa Cukkini menü

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.29 0 0 90629

De csak járulj nyugodtan, úgyis mindig elolvasom a dívány receptjeit, nem te vagy a hibás, hogy olyan, amilyen. Régebben lehetett kommentelni, akkor jobb volt, mert rögtön kiírhattam magamból, amit gondoltam.

Előzmény: Törölt nick (90628)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!