Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Éppen most nézek egy orosz dokumentum filmet (,,Idegen zászlók alatt"), ami zsoldosokról szól. Szerepel benne egy ex légiós és zsoldos kiképző, Andrej Anatol. Afrikában tevékenykedett. Ki tud róla valamit bővebben?
Bocs, hogy ezzel rontom itt a levegot, de egy keressel fordulnek ZI-hez es mindenki mashoz, akinek van otlete a temaban es forrast tud ajanlani. Szuksegem lenne egy hatalmas Oroszorszag terkepre, vagy regi szovjet terkepekre. 1:50000-hez aranyban, ha lehetseges. Katonai vagy foldrajzi, esetleg kozigazgatasi terkep erdekelne. A lenyeg, hogy interneten vagy e-mailben is meg lehessen rendelni, szallitsanak kulfoldre es lehessen hitelkartyaval vagy atutalassal fizetni.
Amerre en lakom a terkepboltok csak az Uraltol nyugatra eso Oroszorszagot ismerik, azt is rettenetes minosegben.
Kosz a valaszt. Sajat tapasztalatom szerint is a torzsi, meg hasonlo ellentetek akkor elezodnek ki, ha mar eleve baj van. Amig megy a szeker, addig nincs gond, csak aztan amikor borul a bili, akkor hirtelen surgosse valik a politika szamara bunost tallani, mert o persze mindent jol csinalt, csakhat azok a csunya szabotorok. Ilyesmire gondoltam.
Teny az, hogy 5 ev meg 30 ev kozott jelentos a kulonbseg.
Tiszteletem Mickey Köszönöm a részletes választ Persze én sem gondolom hogy eladta magát,kedvelem azt amit tudok Marchinkorol meg Macnab-rol is. Érdekes hogy mondod ezt a vadőr dolgot,pld Afrikában nem is árt a felkészültség ahogy hallom, ott Ak -val meg aknavetővel orvvadásznak.Na de hogy postás?Pedig az Eddie fazon igencsak keménynek tünik és skótnak.Az SAS ben mindenki skót? Ne szüntesd meg a site-od inkább várunk még lesz időd.Ugyancsak jó irányt jelöltél ki neki,szeretem a hireid és hogy minden más elérhető onnét.... Üdv
A definiciot hogy mashoz nem ert nem ugy ertem hogy sikhulye minden egyeb dologhoz.Termeszetesen nem elvadult emberekrol van szo akik ne allnak meg a helyuket civilkent.De 30 ev egyenruha utan az ember kevesbe erez affinitast barmilyen olyan dologhoz ami mogott nem latja meg azt amit tisztelni erdemes..es mondjuk a penzt nem sorolom ide:)A masik meg,hogy sokan szeretik is..Es amikor elmesz egy civil munkahelyre ott maximum azt latjak a papirodba hogy x evig itt meg itt szolgaltal..nem mondod el nekik,hogy teszem azt diverzans voltal egy haboruban,vagy milyen kepesiteseid vannak egy katonai ismeretanyagbol,mennyit birsz fizikailag,mi van mogotted vagy ez meg az..Ebbol a szempontbol Irak az egyeduli ahol alkalmazni tudjak azt amire felkeszitik oket.Illetve mas forro pontok de ezek megint nem publikusak.Nem azt mondom hogy eselytelen a civil eletre az aki lehuzott barhol katonakent x evtizedet..csak azt,hogy aki szereti csinalni annak eleg behatarolt a tevekenysegi terulete..Bar oszinten szolva ez is eleg felreertheto mert rengeteg embernek van normalis civil elete.Csaladja van,civil melo,vallakozas,nyilvan ez is benne van..az okosabbja tud valtani.De ahogy mondjuk ha valaki evtizedekig elsportolo az nagy valoszinuseggel kioregedese utan is a sport korul marad,abbol el.Valamilyen szinten.szerintem ez hasonlo.A focistakra is azt mondtak otthon,ezek hulyek csak rugjak a bort semmihez se ertenek.aztan nezd meg..van aki valoban annyi volt,van aki leserult egy eletre es froccsozik,van aki edzo lett,van aki manager,paran klubot iranyitanak,paran uzletelnek es van akinek marcsak homalyos emlek a foci..na kb erre ertettem.De ha megnezed mennyien fociztak az elvonalba husz ev alatt szerte a vilagon es abbol mennyi vitte valamire a palyafutasa vege utan..hat..Igy gondoltam.A katonasag hasonlo teszta...en konkretan mondjuk a SA exeket mondom..ezt lattam,ezt eltem meg..nem veletlen,hogy errefele hagyomany a zsoldos szakma.A koevoet,a rekkie,a 32-es,az osszes tobbi ezred nagy resze elemesztodott valamelyik fronton..manapsag epp Irakban.Egy resze jol fizetett "uzletemberek" alkalmazottja lett,egy resze alkoholista.Kb 18-20 eve mindig ugyanazokat az arcokat latom kis tulzassal itt,ott,amott.
A szolgalatok meg felszoktak szippantani egy kis hanyadat..aztan ott is vege..szerintem Marcinko is ezen mar tul volt amikor nekiallt mediabol karriert csinalni.Es igazabol Jack Idema is mar irt konyvet a bin laden vadaszatrol..ennek ellenere o meg elment Afghanba,rakurt es nem hiszem hogy tevednek ha azt mondom,nemsokara lesz meg par irasa neki is..ez van.
Zimben a valoszinusege annak,hogy torzsi osszecsapasok lesznek,kicsi.Hacsak nem azt erted,hogy az aktualis mugabei politikanak is egyik fele az orszagnak jobban hive mint a masik..de a kirobbanast nem torzsi alapokrol kell elemezni.(sokan pl a darfuri esemenyeket is leszukitik torzsi indokokra.Ez ugyan a kifejlodeset tekintve helytallo de nem ez a kivalto ok.A kivalto ok Darfurban a viz.Ahogy szukultek a termoteruletek.erre jott a torzsi dolog..Zimben is..elobb a gazdasagi aztan a politikai feszultseg meg mindig megelozi a torzsi forrpontot.)
Komolyra forditva a szot, nekem ugy tunik, hogy erik nehany operacio arrafele. Ha mas nem, Mugabe megint szervez majd valami pogromot a feherek ellen, mivel biztosan ok tehetnek az inflaciorol.
Mickey: Zim-ben mennyire jelentos a torzsi szembenallas? Ha jol tudom a 2 fo a Shona, es a Matabele. Ezek gondolom egymast annyira nem szeretik. Elkepzelheto egy torzsi villongas a novekvo feszultseg miatt?
A szolgalatok nem szoktak felszipkazni ezt a kadert? Vagy mondjuk ez csak egy kissebb reszt erint, igy a tobbsegnek marad amit irtal.
Egyebbkent ez a mashoz nem ert definicio annyira elterjedt? Tudtommal manapsag a sereg kepes nyujtani olyan kepesiteseket, amit civil eletben is jol ki lehet hasznalni.
az az igazsag,hogy nincs energiam forditgatni sokmindent es mivel legutoljara ugy gondoltam igyekszem magyar nyelvu oldal maradni ezert sokminden kimarad.masfel honapja ugy gondoltam lesz ra boven idom de szeptemberben elutazom ugyhogy..amig van site addig olvassatok:)
--o--
Amerigo
Marcinkoval kapcsolatosan nincs semmi kulonos csupan Jack I. ugyebol kifolyolag utaltam ra,hogy vannak ilyen emberek mint o meg Demodick:)
azzal meg hogy a mediaszerepleseik miatt kicsit leromboltak mitoszukat benned..nos a konyveik egy resze valoban regeny-regenyes..alapja mindennek van..tobbek kozt Marcinko konyvei is alapjaiban valos dolgokra epulnek de sok dolog miatt nyilvan nem lehet ugy eladni illetve kiadni..ebbol a szempontbol usa rigolyasabb..a memoaroknak,konyvirasnak vannak nagy multjai a szakmaban mar az elso kongoi krizis ota,irt Mike,irtak britek,franciak,sok delafrikai..tisztek,egyszeru zsoldosok,ugynokok,stb..ezek mellett sok iro dolgozott veluk..sok konyv van Bobrol,szinte mindegyikrol..ezenkivul vannak a konkret esemenyekrol szolo muvek,egysegekrol irt osszefoglalok,emlekiratok..ez is a katonai hagyomany resze..
A masik oldala a dolgoknak,hogy ezeknek az embereknek a nagy resze evtizedekig mukodik professzionalis fegyverforgatokent es amikor lejar a szerzodesuk akkor vagy keresnek maguknak egy haborut valahol a vilagban es zsoldosok lesznek,vagy beeveznek a maganszektorba..mas eselyuk nincs..meglepodnel ha tudnad milyen sok ex sas fiu dolgozik pl vadorkent..vagy epp valami alja munkaban..amikor megszunt a rendszer SA-ban akkor sokan lecsusztak..alvilagi dolgok,maganeleti valsag,a semmi mashoz nemertes,stb..tobbek kozt ezert jottek letre olyan szervezetek amik megprobaltak osszetartani ezeket az embereket..a szakertelmuket azota is hasznaljak Iraktol Angolaig,stb..Van egy jo baratom,delafrikai,tobbszor jart Angolaban,vegignyomta bushwart,magasan kepzett rekkie boy volt..a valtas utan dolgozott velunk par helyen aztan a csaladjaval azt mar nehezen tudta megertetni,hogy az meg hagyjan,hogy az orszagert tette amit tennie kellett evtizedekig,de minek viszi vasarra a boret mondjuk sierraban egy banyatulajdonosert..az ember kiszallt,belefogott egy kisebb vallakozasba,nyilvan a dolgok akadoztak..ugrott a csalad mert a love nem ugy jott,stb..most egy tanyan el,par embere van egy asztalos vallakozast csinal..afrikaterkepet faragnak oranak..nagyjabol meg van egy-ket evtizede..es ugyanezt fogja csinalni amig meg nem hal..
McNab se lenne sajnos sehol a leszerelese utan ha nem ir..maximum valahol testorkodhetne..az viszont barmilyen "romantikus" ezeknek a tipusu fickoknak a legunalmasabb melo..egyebkent abbo azegysegbo az egyik tarsa egy brit csatornan vezet egy tulelo musort pl..Vagy a bbc nagysikeru SAS sorozata..abban a sracok a sokadik szereplesuket vallajak mert jelenleg ebbol elnek..Eddie a parancsnok pl volt itt lenn vador,volt postas Angliaban amikor jelentkezett a musorba..elotte meg..kepzett SAS legeny,az omani szultan testorsegenek ornagya,stb..
A tobbseget most felszivja Irak..de ha egyszer vege lesz..ezek az emberek jelentos resze nehezen fog visszaterni a normalis eletbe.
Hogy Marcinko eladta magat?hm..sikeres vallakozo lett..ennyi.
en par eve igyekszem mar valami mas melot keresni de mindig visszajovok mert sehol nincs meg az a biztonsagerzetem mint itt..ehhez ertek..ami kis penzem van,igyekszem befektetni,de kozel sincs biztositek,hogy nem uszik el valaki miatt vagy bukom el egy rossz dontes miatt..
Szoval ezeket a media szerepleseket ugy kell kezelni,hogy ez az erintettek par szazalekat teszi ki,a tobbseg vagy meghal valahol a nagyvilagban egy fronton,vagy megrokkan,vagy beleoregszik es vegetal..es nyilvan van akinek sikerul civil karriert csinalnia de a tobbseg enem mas mint "csavargo".
én meg nem...:)) nehany honap a baghdadi spanyol nagykovetsegen, majd spanyolorszagban... es szembesultem azzal.. hogy igenis castellano , meg a katalán , etc... szoval balheznak egymassal.. es hiaba a castellanot veszuk spanyolnak, (ahogy illene... azzal még a"spanyoloban" is morcosan nezhetnek rad:))...
Szia Mabelle Off Persze ,csak emlékeztem hogy tanulod a spanyolt azért vicceskedtem.....Különben jól teszed,azt mondják pár év és az Usa-ban több chicano meg egyébb latino lesz mint angolszász nyelvű.Amugy szép nyelv és szerintem neked jol kell menjen a francia miatt. On Tényleg igazad van abban is hogy Marchikkorol minden fenn van,végül is ismert ember.....Azért köszönöm.
nem veszunk el a nyelveszeti kérdesekben... ugyanis ez a spanyol kérdées is komlikaltabb mint hinne az ember :)))..
Marchinkorol most komlyan:en nem tudok neked tobbet mondani.... semmi olyat nem, amivel már teljesen nyílt formaban nem találkoztam volna az interneten....
elottem utanam szolok beszeltek konyvekrol, aztan hogy mickeynek van e valami kis egyedibb darabja..(hírben, infoban) azt majd ő megosztja veled...:)
Igen, az elso konyv a Rogue Warrior az oneletrajza. Termeszetesen az osszes kozul ez a legjobb. Kar, hogy ezt nem forditottak le magyarra. Ha birod az angolt, csak ajanlani tudom.