Keresés

Részletes keresés

szilvakukc Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91047

Nem meggyőzni akarlak, úgy csinálod, ahogy akarod, csak a sok téves információval ne vezessünk félre másokat is.

-A gonosz bacik nem felülről másznak bele, hanem benne vannak, megfelelő ph szint esetén azonban nem tudnak elszaporodni. Ilyeténképpeni megoldás esetén a "védő" szint alatt vidáman dorbézolnak.

- A bunda, mivel kiemelkedik a folyadékból, miért lenne nedves, az erjedés bármelyik szakasza alatt?

- Miért zajlana a bundában az erjedés?

- Mint írtam, a co2 párna, a főerjedés alatt nem érdekes, mert utána termelődik, az utóerjedés során, azonban már csak kis mértékben, ezért akkor már nem jó szétütni.

Előzmény: miriuta maci (91044)
snapszmester Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91046

A weboldalamat olvasgatva igen súlyos ellentmndásra találtam. Mennyi az alszesz mennyisége, de konkrétan ám?

zsorsz Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91045

Üdv Mindenki!

Régóta olvasom a fórumot,édrekel a téma mivel én is űzöm ezt a sportot.Lehet tanulni,tapasztalatokat szerezni, de a nagy pengékhez van egy kérdésem:tényleg annyira fontos a kotyogó használata?-amikor a bundát naponta 3-szor ajánlott lenyomni és le kell venni a fedelet,közben a CO2 párna védi a cefrét.Ez így nem logikus.

 

Egy öreg cimbinek sárgabarackal van kitapétázva a szuterén fal, a cefre fölhabzott annyira hogy eldugult a kotyogó,és a hordó felrobbant.

 

szép napot.

miriuta maci Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91044

Tehát az utóerjedés során már szerinted is kockázatos kevergetni? :-)

Egyébként a főerjedés alatt még a bunda is teljesen nedves, ergo az erjedés ott is zajlik, tehát minek kavargatni.

 

Előzmény: szilvakukc (91038)
vasbicikli Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91043
Előzmény: In Lak'ech (91036)
miriuta maci Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91042

Eddig semmit sem nyomkodtam le, viszont:

 

- a citromsavat nem bekeverem, hanem a bunda tetejére szórom, jó bőven mérve.

Így a bunda felső rétege elég savas lesz ahhoz (szerintem), hogy pajzsként megvédje az alsó rétegeket.

 

- sokkal több pektinbontót használok az előírtnál így még a birs is képes elpépesedni és sok levet ereszteni.

 

De továbbra sem állítom, hogy ez az egyetlen út az üdvözüléshez, csak azt, hogy nekem ez vált be.

Előzmény: deszegregator (91009)
miriuta maci Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91041

OK, lenyomkodom, aztán majd a főzőemberre fogom, ha nem lesz jó;-)

Előzmény: snapszmester (90997)
hetmann64 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91040

Nálunk lehet rézgálicot kapni!  ( Kisvárda)

Előzmény: In Lak'ech (91036)
szilvakukc Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91039

Tehát a hüvelygomba akkor alakul ki, mikor valaki kipisili a szalicil nélküli befőttet? Ezt nem is tudtam.:DDD

Előzmény: In Lak'ech (91036)
szilvakukc Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91038

Ne a fizikában bízz, hanem a biológiában. A főerjedés alatt, akár az összes co2 párnát elhajthatod, kavarhatod, belehányhatsz, lehugyozhatod, pillanatok alatt újratermelődik. Teljesen feleslegesen veszítesz.

Előzmény: miriuta maci (90994)
szilvakukc Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91037

Nem láttam, de állítólag tök zöld volt, mert előtte, amit én választottam, az olyan félérett körüli, és ki akarja próbálni a különbséget. Na, majd megkóstoljuk azokat is, már én is majdnem kész vagyok a másikkal.

Előzmény: snapszmester (90983)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91036

No ezt én is elmentem magamnak.

 

....sőt! Még a szőlőt is réz tartalmú vegyszerekkel permetezték. Sajnos ma már nem, mert a rézgálicot az Unió betiltotta, ahogyan a szalicilt is. Vajh miért? Mert jó volt és olcsó? És senki nem vette a drága, mittudomén milyen összetételű mérgeket, megy nem igazán fogyott a doktor ötker tartósítója? Milyen érdekes, hogy amíg a nagymamák szalicillel főztek be, nem nagyon volt Candida, meg hüvelygomba...

Rézgálicot a telekszomszédom idáig Horvátországból hozott. Most már onnan sem fog...

Előzmény: rézműves1 (91032)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91035

Jó reggelt mindenkinek!

 

Hát igen. Gyűlölöm a műanyagot. Lélektelen, eltörik, általában pár használatra készül. Ellenben a régi kézműves dolgokkal. Csupa ilyen régiséggel próbálom felszerelni a birtokomat. Minden kézi, semmi nem elektromos. Még kézi habverőt is szeretem páromnak. Amikor ott vagyun a birtokon, visszamegyünk az időben.

Ezért keresek kézi hajtású répadarálót is.

Kérdezném tőled egyúttal, hogy egy kb. 50 literes üstöt mennyiből lehetne legyártatni 1,5-ös rézlemezből? Lehet egáltalán domborítással, vagy mindenképpen szabásminta, hajtogatás és keményforasztás? Ezt már nem én csinálnám, ez már meghaladja az én szakértelmemet és bátorságomat. Már amikor vettem a 25 literes rézüstöt, mondták sokan, hogy kicsi lesz. Nem hittem el. Kicsi lett...:-)

Előzmény: rézműves1 (91030)
rézműves1 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91034

...nem kéne valamit csinálni evvel a fórumos felülettel?...már a második Hszem tűnik el, de mégegy után visszajön...

Előzmény: rézműves1 (91033)
rézműves1 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91033

...na megint kezdi?...

rézműves1 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91032

..."a vörösrezet hogy szokták fertötleniteni pálesz fözés elött???...

 

...talán nem túl ismert, de van a vörösréznek egy természetes "antibakteriális" hatása...a felületén nem telepszenek meg a baktériumok és ami rákerül, nem szaporodik, de leginkább elpusztul...ezt most kezdik értékelni a kórházak és klinikák, mert a kilincseket és a korlátokat újból rézből készítik...de ez külföldön van , mert itt a "familiárisan pigmentáltak" rögtön letördelnék...

...állítólag ezt már Nagy Sándor idejében is megfigyelték és ha hosszabb hadjáratra indult, a katonák ivóvizét, vörösrézből készült edényekben szállították, mert abban nem poshadt meg...

 

...fertőtleníteni nem kell, de egy trisós, melegvizes mosás nem árthat...ha régebb óta állt esetleg

nedves helyen és erősebben grünspanos, akkor 20%-ecetbe szórj egy kis sót és dörzsis szivaccsal dörzsöld át...utána a trisós (lúgos) közönbösítés és sima vizes öblítés...

 

Előzmény: mnk2 (91003)
rézműves1 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91031

...pályinkás jó reggelt...

rézműves1 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91030

...a diófa nagyon szép tud lenni, különösen a dógyökér...én is szeretem a természetes dolgokat...vadásztanulmányaim elején hallottam először, hogy a prémium kategóriás, drága vadászfegyverek agyazása szinte kizárólag diógyökérből van...főleg németországban és a franciáknál van ennek régi hagyománya...

Előzmény: In Lak'ech (91018)
gombászok Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91029

Köszi az ajánlatodat, érdekel, valahogy hozzuk össze, nem ég a ház, csak nincs pálinkám, és jön a disznótor.

Hallod-e, azzal a CUNI-val nagyon felizgattál, fáj a fogam rá!

Előzmény: foxrudi (91026)
gombászok Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91028

Ez az én bajm, messze vagyunk egymástól.

Node foxrudi barátunk is beszólt, ő már közelebbinek tűnik.

Előzmény: degumentes (91024)
sogi01 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91027

     vf1 linkgyüjteménye 

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (90950)
foxrudi Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91026

Én Nógrádi vagyok,csak külhonban szereplek.Sürgős lenne?(megyei)

 

Előzmény: gombászok (90988)
Kazymoto Creative Commons License 2013.10.09 0 0 91025

Holnap készítek képet róla!

Amúgy a vágótárcsa alatt, ami ugye jól látható a korábbi képen, egy sík lemez van, arra hullik a leszelt gyümölcs darab, ezek együtt forognak és így kicsapódik a külső burkolatra ahonnan leesik. Úgy méreteztem hogy alá fér egy tejes láda, de felraktam már  egy 200-as hordóra is, az az igazi!

Előzmény: otifoti (91019)
degumentes Creative Commons License 2013.10.09 0 0 91024

Szivesen megcsinálnám, én hajdúbiharban vagyok.

Előzmény: gombászok (90988)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.10.09 0 0 91023

Üdv.!

Nyomkodja Ő, csak nem meri otthon bevallani...)

 

Elmondom, én hogyan csinálom.

A három rész alma, öt rész birs cefrém elég leves, a fejövő bundát nem lenyomom, hanem a fúrószárat óvatosan mélyre lenyomom, és ott addig keverek, míg feljőn a "láva". Szép lassan, óvatosan, "beleolvad" a sűrűje, az egész felett a védőgáz kicsit sérül.

 

Üdv.

Előzmény: deszegregator (91009)
degumentes Creative Commons License 2013.10.09 0 0 91022

Répaföld van a környezetébe, a másiknak meg kukorica.

Előzmény: vasbicikli (91021)
vasbicikli Creative Commons License 2013.10.09 0 0 91021

"furcsán száradtak a levelek, a gajj ha eltöröm akkor zöld és néhány szem kökény található rajta de össze van aszalódva"

 

Nincs a közelben esetleg napraforgótábla? (arra gondolok, hogy rásodródhatott a kökényre a deszikkáló szer)

Előzmény: degumentes (90998)
jatti1 Creative Commons License 2013.10.09 0 0 91020
otifoti Creative Commons License 2013.10.09 0 0 91019

a masina aljáról is tegyél már föl egy fotót

Előzmény: Kazymoto (90945)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.10.09 0 0 91018

Köszönöm az elismerést! Nagyon jól esik, különösen tőled, hisz' ha valaki, akkor te biztosan tudod, hogy milyen nagy munka, és milyen sok hibalehetőség van.

Én is úgyanúgy csináltam, ahogyan te. Mivel előre gondoltam, hogy laza illeszkedésnél gondok lehetnek. Nekem nem lévén lángom a forrazstáshoz, egy 750 fokos levegőt  is fújni tudó ipari hőlégfúvóval melegítettem az anyagot. Hát nem volt egyzserű. Ez a fránya réz úgy viszi a hőt, hogy csuda.

 

Én sajnos talpat nem tudok nyomni. Örülök, hogy az epruvetta gyűjtőpoharának alját meg tudtam formálni tölcséresre a szegnyereggel, hogy ne álljon benne a párlat. A talpat gyönyörű erezetű diófából esztergáltam. Nem kevésbé szép, mint a vörösréz.

Előzmény: rézműves1 (90971)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!