Keresés

Részletes keresés

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90678

érdekelne a smirglipapír szemcsemérete :-))

 

(egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ezt smirglipapírral el lehet intézni: ez egy kemény anyag, biztosan vékonyít a tojás héján, ráadásul hogyan lehet biztos benne, hogy mindenhol megsmirglizte? - ha az egyiken volt salmonellabaci, akkor azt egy idő után átkeni a többiekre - akkor már inkább elhiszem a hipós lemosást felhasználás előtt, az tutira fertőtlenít, és egy kis klórvegyülettől, ha utána leöblítik, nem lesz a tojásnak semmi baja, rendes gazdaságban egyébként is olyan tojóhely van, ahol nem lesz masszívan tyúxaros a tojás)

 

 

Előzmény: islamorada (90677)
islamorada Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90677

Varjal csak! Itt Usaban a teveben lattam hogy a tojast bizony smirgli papirral  dorzsolte at egy no aki tyukokkal foglalkozott, nem mosta hanem ezzel atdorzsolte es tette a mar elokeszitett tojastartoba. En is csak neztem hogy mi a banatot csinal es mit smirglizik le rola? Tyukszart? Raszaradt fenekvaladekot? Mire valo? De nem magyarazta meg, masrol szolt a musor. Amishek voltak a szereplok, a no maga is, tyukfarmja volt, ok ugy elnek mint az osidokben, vagy 200=300 evvel ezelott, szokasaikon nem szoktak valtoztatni, tiltva van a kozosseguk altal. Biztosan hallottal roluk. Szoval igen, van aki smirglizik! Furcsa de igaz!

Előzmény: Bubo.Bubo. (90672)
Boszorka Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90676

Nem vagyok jó háziasszony, de nálam ez van. Mióta megfigyeltem egy zürichi szalmonella járványt, azóta igen óvatos lettem. Jól elvagyok a nyers tojás fogyasztása nélkül. Igaz, csináltam már tiramisut, de féltem is tőle. Aztán találtam valahol valamilyen receptet tojás nélkül, vagy néha kapható szalmonella ellen kezelt tojás. Arról nem is beszélve, hogy vonalaim védelmében egy évben max. kétszer csinálok ilyesmit.

Előzmény: Caipi (90671)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90675

remélem, sokáig nem futok bele újra, de ezt megjegyzem

Előzmény: rollller (90674)
rollller Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90674

ecettel oblites jobb otlet (hatekonyabb:)

Előzmény: Bubo.Bubo. (90673)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90673

komolyan, nagyon felhúztam magam...

 

ezek szerint a klasszikus tiramisu egy biológiai fegyver...

 

85 pontot értem el, és még soha nem volt gondom a szalmonellával

 

(persze ésszel élek én is, és pl. a törött tojást, ha nem a szemem láttára (piacról hazafelé) tört el, nem szoktam felhasználni - múlt héten bele is futottam egy dobozba, ami kicsit odakocolódhatott valahova, és a hűtőben állt 1-2 hétig, no, felidézhettem a záptojás szagát, balga módon a mosogatóba öntöttem ki, át kellett öblítenem a lefolyót forróvízzel, mert még pár óra után is érződött a szaga)

Előzmény: Bubo.Bubo. (90672)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90672

hát, azt hiszem ez egy paranoiás újságíró agyszüleménye, aki soha nem szokott konyhában dolgozni

 

attól eldobtam az agyam, hogy "smirglipapírral megtisztítja a tojást"  jó pontot ér :-))

 

(hihetetlen, miért kellene egy megfelelően lehűtött készételt hűtőben tárolás után több percig forralni a mikróban? szóval kicsit beteg...)

Előzmény: Zitka (90669)
Caipi Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90671

Nekem is biztos az lenne, ha meg tudnám csinálni a tesztet, de túl sok kérdés nem alkalmazható az esetemben. Azért vicces, hogy szerintük jó háziasszony csak bolti majonézt használ.... (és nem esznek náluk lágytojást...)

Előzmény: Zitka (90669)
Zitka Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90670

Ezt a módszert mi is szoktuk alkalmazni, pl. tengerparti nyaraláskor is, ha nincs megfelelő üdítő/ásványvíz a hűtőpultban.

 

 

Előzmény: nagypapi51 (90667)
Zitka Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90669

Harci ideggáz - tudtommal - nincs, de nekem az jött ki, hogy biológiai fegyverként üzemeltetem a konyhámat. :-DDD

 

szerintem volt már régebben, de beteszem újra. :)

 

http://www.mypin.hu/j-hu-mypin/index.php?option=com_content&view=article&id=217%3Ahaziasszony-teszt&catid=34&Itemid=52

 

 

Előzmény: nagypapi51 (90665)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90668

az ötlet zseniális! (csak valaki el ne lopja, nem az ötletet, hanem a sört hűlés közben :-))   )

 

nálunk a helyi tescóban van hűtött üdítő és sör, úgy emlékszem

 

nálunk itthon valahogy a jégkocka mindig elfelejtődik, de van olyan kínai poharunk, ami kívülről jégakku, az mindig a fagyasztóban csücsül, viszonylag hamar lehűl benne az az ital, amit elfelejtettünk lehűteni

Előzmény: nagypapi51 (90667)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90667

Én sem azért linkeltem, hogy komolyan vegyétek. :)

Sztem nincs olyan ember, aki zárt ablak mellett főz/süt a konyhában,

hacsak az nem pont szemből kapja a zegernyét.

 

nem éppen konyhai, de trükk:

ma egy hyperben vásároltam.

Nagy ésszel első utam a sörökhöz vezetett, majd a betárazot ampullákat elrejtettem a mirelit hűtőpult egy ritkán látogatott rekeszében (nevezetesen a zsmlegombóc felső sora alá)

Innentől kényelmesen végigvettem a check listet , majd a pénztárhoz menet odakanyarodtam a söreimért, amik, ha nem is fagytak meg, de nem is vesztettek sokat hűtött állapotukból.

 

Előzmény: Boszorka (90666)
Boszorka Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90666

Számomra direkt szórakoztatóak ezek a cikkek. Bent rossz a levegő, de kintről esetleg mégrosszabb jön be, ráadásul a benti rossz is a kinti rosszal egyesül. Viszont majd ha piacra dobják a szuper szellőztetőt az remek üzlet lesz valakinek.:-)

Előzmény: nagypapi51 (90665)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 90665
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90664

Biztos jo vele!

Előzmény: ketyo61 (90663)
ketyo61 Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90663

Panko? Kiprobalom vele.

Előzmény: ZsuR (90660)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90662

Orulok, hogy latszik a fordito robot rajta :))

 

Nem komplikalt ez egyaltalan - de itt egy masik:

Szeletelt fel a hagymat.  Tedd jeges vizbe.

Keverd ossze a lisztet, kemenyitot, sot fuszereket.

Adj hozza asvanyvizet vagy sort, palacsinta teszta surusegu legyen.

Martsd a megszaritott karikakat a tesztaba - forro olajban susd ki.

 

 

Előzmény: Mormogi Papa (90661)
Mormogi Papa Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90661

Kösz. Kicsit bonyolultnak tűnik. Megvan az eredeti recept valahol? Ezen látszik, hogy fordítórobot fordította.

Előzmény: ZsuR (90655)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90660

Ami nem jo - besozni... egyszer besoztam, nem lett izesebb, csak kevesbe ropogos.  Ami kell akarmilyen izesesnel is, az a kukorica kemenyito - attol ropogosabb lesz a bunda.

Előzmény: ZsuR (90659)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90659

En is gondolkodtam, mi a csudat csinal a hagymaval... de a lenyege az lehet, hogy megtapadjon rajta a bunda.

A tobbi recept jeges vizben valo aztatast ir - addig amig fel nem hasznalod, tedd jeges vizbe.

Előzmény: Caipi (90658)
Caipi Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90658

Utálnám, ha állnia kellene szegénynek órákig the hagymakarikákkal. :-) 

Előzmény: ZsuR (90655)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90657

:))  Tobbet er mint akarmilyen fuszer :))

Előzmény: ketyo61 (90656)
ketyo61 Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90656

Jol hangzik, szoval uljon az iroban miutan jot dobaloztunk vele...:-)))

Előzmény: ZsuR (90655)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90655

2 nagy spanyol hagyma (vagy 3 sárga hagyma)
2 csésze író
Kóser só és frissen őrölt fekete bors
1 1/2 csésze mindenre alkalmas liszt
1/4 csésze (közepes) sárga cornmeal
1 liter növényi olaj

 

Hámozzuk meg a hagymát, szelet nekik 1/2 3/4-inch vastag, és külön a gyűrű em.

Keverjük össze a író, 1 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál bors egy közepes tálba.

Adja hozzá a hagymát gyűrűk, dobás is, és lehetővé teszik a páclében legalább 15 percig. (The hagymakarikákkal tud ülni az írót néhány órára.)

Egy külön tálban össze a lisztet, cornmeal, 1 teáskanál só, és 1/2 teáskanál bors.

 

Előzmény: Raynes (90652)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90654

Sorteszta a legtobb, liszt es kukorica kemenyito keverekevel, fuszerekkel.

Előzmény: ZsuR (90653)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90653

Majd leirok egy receptet. Amit en ettem az liszt-tojas-morzsa-fuszerek. Nagyon finom. Szoktam hagyma karikakat sutni igy - szeretem a bunda izet is.

Előzmény: Raynes (90652)
Raynes Creative Commons License 2013.07.16 0 0 90652

Lisztben süti ki? Vagy zsemlemorzsával? Nem nagyon látszik a képen.

Előzmény: ZsuR (90651)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.15 0 0 90651

...es milyen finom...

Előzmény: öreg_néne_b (90650)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.07.15 0 0 90650

 Es hogy suti?

 

Fél hektó forró olajban.

Előzmény: ketyo61 (90649)
ketyo61 Creative Commons License 2013.07.15 0 0 90649

Nagyon jol nez ki! Mivel van befuszerezve? Es hogy suti?

Előzmény: Törölt nick (90647)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!