Keresés

Részletes keresés

Rzola Creative Commons License 2011.11.11 0 0 6807

Mivel nem mostanában jöttem ide lakni így tudom kinek hol van földje és erdeje :) Ha a kárpótlás idején több eszem lett volna és nem hagyom az öregekre akkor nekem is több hektár erdőm lehetne :(

Előzmény: hullahoppp (6806)
hullahoppp Creative Commons License 2011.11.10 0 0 6806

Ez a hír nem csak Őrbottyánt érinti. Lehet, hogy igaza lesz Zentainak és összeomlik a falu költségvetése?

 

"Mindenki a saját erdejében vágja a fát az erdészetnek csak a vízmű terület és a kereszt között van még erdeje itt a faluba!"

Ezt meg honnan veszed? Mi van ha valaki a másik erdejét irtja?

Előzmény: jakabbarna (6804)
Rzola Creative Commons License 2011.11.09 0 0 6805

Mindenki a saját erdejében vágja a fát az erdészetnek csak a vízmű terület és a kereszt között van még erdeje itt a faluba!

Előzmény: mutantattila (6803)
jakabbarna Creative Commons License 2011.11.09 0 0 6804
mutantattila Creative Commons License 2011.11.08 0 0 6803

Október 23-án kimentem sétálni a kedvesemmel. Több lerobbant kisteher is elment mellettünk. Folyamatosan zúgtak a láncfűrészek. Melyik brigádot küldik ki piros betűs ünnepen? Miért nem tesz a hatóság semmit? Milliós károkat okoznak. A természet károsítása pedig felbecsülhetetlen. Nem mellékesen dühítő, hogy én drága pénzen veszem a fát, más pedig kiszolgálja magát. Lehet, hogy veszek én is egy láncfűrészt...

Előzmény: robogopaul (6802)
robogopaul Creative Commons License 2011.11.08 0 0 6802

Sziasztok,

 

nem tudjátok véletlenül, hogy kik vágjék folyamatosan a fákat az erdőben lent a völgyben? Az utóbi 2 évben rengeteg fa eltűnt és nem tudom, hogy jogosan-e vagy illegálisan termelik-e ki?

bacsahegy Creative Commons License 2011.11.05 0 0 6801

Ezek szerint nem érdemes rákötni a csatornára, csak akkor bele is bukik a falu. Korábban azt írta valaki, hogy a falu garanciát vállalt a hitel miatt. Most el fogják vinni a csatorna tulajdonát helyette cserébe?

Nagyon örülök a tükörnek itt a Bacsahegyi úton, de olyan rossz lett már beton meg főleg a mellette lévő kitérő sáv, hogy épeszű ember már nem rohan rajta.

 

Előzmény: jakabbarna (6799)
erdődomb Creative Commons License 2011.10.31 0 0 6800

Akkor most jól áll az önkormányzat, van pénz. Azt látom, hogy a honlap szinvonala a béka alatti, ami az önkormányzatot illeti. Nagyon jó viszont az egyházi rész. A filmvetítés is az egyház keretében lesz és nem a müvelődési házban. Már csak egy lépés és a képviselő testület és az egyházközség eggyé válik.

A honlapon viszont ott van a mi nagy emberünk, minden képen ő szerepel.

Előzmény: makkoslaszlo (6796)
jakabbarna Creative Commons License 2011.10.31 0 0 6799

Vácduka a 27/2004. (XII. 25) KvVM rendelet szerint érzékeny területi besorolásban van, ezek szerint 1,5 szorzóval a 120.-Ft/m3-t elvégezve a műveletet 180.-Ft a talajterhelés díj.

Előzmény: jakabbarna (6798)
jakabbarna Creative Commons License 2011.10.30 0 0 6798

Ezt kifelejtettem:

az egységdíj (Ft/m3), (A) 120.- Ft/m3

Előzmény: jakabbarna (6797)
jakabbarna Creative Commons License 2011.10.29 0 0 6797

"3. számú melléklet a 2003. évi LXXXIX. törvényhez

A talajterhelési díj mértéke

A talajterhelési díj mértéke

A talajterhelési díj mértéke:

TTD = E ´ A ´ T

ahol

 

TTD:

a fizetendő éves talajterhelési díj,

E:

az egységdíj (Ft/m3),

A:

a díjfizetési alap (m3),

T:

a település közigazgatási területére vonatkozó, a felszín alatti víz állapota szempontjából megállapított területérzékenységi szorzó, az 1. számú táblázatban meghatározva,

A területérzékenységi szorzó mértéke

1. számú táblázat

Sorszám

Tevékenység megnevezése

Település közigazgatási területére vonatkozó,
a felszín alatti víz állapota szempontjából megállapított
területérzékenységi szorzó
(T)

 

 

Kevésbé érzékeny területen 1,0

Érzékeny területen  1,5

Fokozottan érzékeny területen 3,0

1.


 

.

 

Előzmény: makkoslaszlo (6796)
makkoslaszlo Creative Commons License 2011.10.27 0 0 6796

Ami a 2011.10.13-i képviselő-testületi ülésen történt:

1.Védőnő beszámolójában éves tevékenységét mutatta be. Elmondható, hogy Vácdukán évente kb 20 gyermek születik és ez várható a következő években is. 82-85 óvodáskorú gyermek van településünkön. Szomorú, hogy ebből jelenleg 48-50-en járnak a helyi óvodába. Célként fogalmaztam meg az önkormányzat számára, hogy ezt az alacsony számot növelni kell, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne vigyék el a gyermekeket Vácdukáról.

Háziorvos beszámolójában bemutatta éves tevékenységét valamint kitért arra, hogy milyen betegségek milyen százalékos arányban fordulnak elő. A megelőzés felé, az egészséges életmód felé kell elmozdulni. Egyik képviselő megjegyezte, ha a számokat nézzük minden felnőttnek betegnek kellene lennie. Az számok valóban azt mutatják, de valószínűleg a betegségek egybeesései viszik félre az adatokat.

Mindkét beszámolót a képviselő-testület elfogadta.

Védőnőtől kérés fogalmazódott meg az Egészség nap ismételt megszervezésére. A legutóbbi 2008-ban került megrendezésre, amely nagyon sikeres és hasznos volt. A rendezvény költségének biztosítását kérte az önkormányzattól.

2.Az Iskola beszámolójából többek között megtudtuk az osztálylétszámokat, a tanári karban bekövetkezett változásokat és a tanulók versenyeken elért eredményeit. Férőhelygonddal küszködik az iskola, szűkösen ugyan, de sikerül még az idén is és a következő tanévben is elhelyezni az elsősöket. A további évekre megoldást jelenthet az iskolával szembeni önkormányzati lakás(ok) átalakítása.

Az óvodavezető beszámolójából megtudtuk az elmúlt tanév programjait, az óvodások létszám adatait. Megragadtam az alkalmat, hogy az előző testületi ülésen elhangzott javaslatomat ismételten feltegyem, miszerint az önkormányzatnak, mint az óvoda fenntartójának törvényi kötelezettsége biztosítani a tisztasági csomagot és az óvodai felszereléseket. Az óvoda segítséget kérhet a szülőktől, de kötelezővé nem teheti. Javasoltam, hogy aki igényt tart rá, annak fizessék vissza a befizetett összeget, ezáltal is enyhítsük a lakosság terheit. Mind az óvodavezető, mind a polgármester határozottan elutasította a javaslatot.

3.A Gyermekjólét és Családsegítő Szolgálat társulási megállapodásának módosítását (törvényességi változások miatt szükségessé vált) a képviselő-testület elfogadta.

4.A közterületek használatáról szóló rendelet módosítása a mozgó árusítás kapcsán vált aktuálissá. A falu útjain különböző időpontokban mozgó árusok járnak és kínálják áruikat. Erre a tevékenységre eddig díjat nem kértünk. A módosítás ezt szüntetné meg, számukra is kötelező lenne a díjfizetés. Annak mértékéről és időbeliségéről vita bontakozott ki, amely végén a testület úgy határozott, hogy akkor hoz döntést, ha információja van a környező településeken alkalmazott módszerekről.

5.Egyebek rovatban sok téma felmerült.

A rendezési terv kapcsán kérte az egyik résztvevő, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot, mivel különböző jogszabályi előírásoknak a folyamat nem felel meg, amelyről ő csak most szerzett tudomást. Kérte a testületet a mihamarabbi döntésre.

A szemétszállítással kapcsán ismételten szóba jött a közbeszerzés. Az elmúlt testületi ülésen elhangzott, hogy a polgármester szerezzen be két adatot, amely a döntéshez szükséges. Mivel csak egyet sikerült beszereznie, így a döntés ismételten el lett napolva.

Az egyik váci gyógyszertár jelezte szándékát mozgópatika kihelyezésére. Ehhez kérte az önkormányzat segítését: áram biztosítása és az adminisztráció meggyorsítása. Utóbbi azért fontos, mert Vácduka Váchartyánhoz tartozik gyógyszertári ellátás tekintetében. Az ő hozzájárulásuk kell a mozgópatika megszervezéséhez. A testület támogatja az ügy folytatását.

Polgármester bejelentette, hogy a Vácduka honlap beindult.

Polgármester beszámolt, hogy a külterületi Kővágót 10,5 millió Ft-os áron eladta az önkormányzat.

A népszámlálással kapcsolatban döbbenetét és csalódottságát fejezte ki a polgármester, hogy Vácdukán a 477 háztartásból csak 70-n töltötték ki internet segítségével a kérdőíveket. Ő azt hitte, hogy a mi falunk lakói sokkal nagyobb arányban használják a számítógépet. Felvilágosítottuk több érvvel, hogy ebből ne vonjon le téves következtetést és higgye el nagyon sokan használnak számítógépet.

A polgári védelem állományából életkoruk miatt többen távoztak, így a pótlásukról gondoskodni kell. Javaslatot a következő ülésen lehet tenni.

Az önkormányzat ellen folyó munkaügyi per elsőfokú ítélete megszületett, írásban még nem érkezett meg.

A Szabadics Zrt. (a csatorna kivitelezője) 1 millió Ft több iparűzési adót fizetett be, így ezt vissza kell téríteni. Beleegyeztek abba, hogy egy év alatt részletekben történjen a teljesítés.

Az önkormányzat hivatalosan megkapta, hogy a DMRV Zrt. átvette a csatornahálózat működtetését, amely egyfajta készre-jelentést takar. Ez alapján az önkormányzat el tudja készíteni a talajterhelési rendeletet. Az Ügyrendi bizottságot felkérte az aljegyző, hogy készítse elő és vegyen részt a munkában. Talajterhelési díjat az fog fizetni, akinek a vízhálózata nincs rákötve a csatornára. A díj mértéke valószínűsíthetően hasonló lesz, mint a csatornadíj.

A képviselő-testület támogatta, hogy Vácduka ismételten részt vegyen a Bursa Hungarica ösztöndíj programban.

A múlt héten megszavazott táblák és zászlók megvétele és elhozatala a lakosság bevonásával megtörtént. Kihelyezésük folyamatos, általában a környék lakóinak a munkájával.

A következő pontban zárt ülés keretében segélyekről döntött a képviselő-testület.

A testületi ülés előtt a novemberben kiírandó ovi-pályázattal kapcsolatban folytak az egyeztetések a pályázatíró képviselőivel. Annyi kiderült, hogy a meglévő épület lesz felújítva egy harmadik csoportszoba bővítésével. Pontos tervek még nincsenek, a részleteket az önkormányzat vállalásairól (pl. összeg, létszám) és a fenntarthatóságról még tisztázni kell.

jakabbarna Creative Commons License 2011.10.24 0 0 6795

Pályázati kiírás gazdálkodási ügyintéző munkakör betöltésére Legutoljára frissítve: 2011. október 18., kedd

Vácduka-Kisnémedi Községek Körjegyzősége a "Köztisztviselők jogállásáról szóló" 1992. évi XXIII. törvény 10. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet gazdálkodási ügyintéző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

 

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Pest megye, 2167 Vácduka, Béke tér 1.

A köztisztviselők képesítési előírásairól szóló 9/1995. (II. 3) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:

I. sz. melléklet II.2. Gazdálkodással kapcsolatos feladatok II. besorolási osztály

Ellátandó feladatok:

gazdálkodás tervezés, szervezés; mérleg, beszámoló, költségvetés készítése; könyvelés

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

Önkormányzati szintű gazdálkodás tervezése, szervezése, önkormányzati szintű pénzügyi tervezés (beszámolók, költségvetés, mérleg) készítése. Az önkormányzat gazdálkodását meghatározó szabályok naprakész megfelelőségének biztosítása. Területet érintő rendeletek készítése. Pénzügyi igazgatás, könyvelés, számvitellel és gazdálkodással kapcsolatos feladatok.

Jogállás, illetmény és juttatások:

A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Köztisztviselők jogállásáról szóló" 1992. évi XXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

 

§  Magyar állampolgárság,

§  Cselekvőképesség,

§  Büntetlen előélet,

 

§  Középiskola/gimnázium, mérlegképes könyvelő,

§  Önkormányzati hasonló területen szerzett, - Legalább 1-3 év szakmai tapasztalat,

§  Felhasználói szintű Számviteli/pénzügyi szoftverismeret,

§  Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

§  végzettséget igazoló okiratok, szakmai önéletrajz, erkölcsi bizonyítvány

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2011. október 27.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt dr Erős Emese nyújt, a 27/566-610 -es telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

§ Postai úton, a pályázatnak a Vácduka-Kisnémedi Községek Körjegyzősége címére történő megküldésével (2167 Vácduka, Béke tér 1. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 174/2011 , valamint a munkakör megnevezését: gazdálkodási ügyintéző

vagy

§ Elektronikus úton dr. Erős Emese részére a jegyzovacduka@invitel.hu E-mail címre

vagy

§ Személyesen: dr. Erős Emese részére  2167 Vácduka, Béke tér 1. .

A pályázat elbírálásának határideje: 2011. október 28.

 

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2011. október 17.

 

málnaszeder Creative Commons License 2011.10.21 0 0 6794

A kérdésedre senki nem akar válaszolni azok közül akik illetékesek. Szerintem hivd fel az óvodát, vagy a polgármesteri hivatalt.

Előzmény: Babzsu (6789)
fenyőgomba Creative Commons License 2011.10.18 0 0 6793

Én is örülök a tűkörnek, de legfőképpen az összefogásnak.

Előzmény: tamasattila (6792)
tamasattila Creative Commons License 2011.10.17 0 0 6792

Örömmel jelenthetem, hogy a domború tükör a helyére került 2011. okt.15-én!

Köszönöm a képen látható és nem látható Kikelet utcabeliek segítségét!

Egyúttal kérném, hogy minden arrafelé közlekedő használja azt és vigyázzon rá, a MI biztonságunk érdeke!

jakabbarna Creative Commons License 2011.10.17 0 0 6791

Nagyon jó a figyelemfelhívás.

Egy újabb tájákoztató jelleggel az önkormányzat terveihez.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/17/megszuntetik_az_offshor_onkormanyzatokat/

Előzmény: Frt0221 (6790)
Frt0221 Creative Commons License 2011.10.16 0 0 6790

Hátha van akit érdekelnek csatornáról fejelemények ITT

Babzsu Creative Commons License 2011.10.14 0 0 6789

Kedves Vácdukaiak! Én nem vagyok Vácdukai, de egy kérdésem lenne, melyre Önök tudnának reagálni:

Úgy informálódtam, hogy az étkezést a Sodexo biztosítja. Milyen tapasztalatok vannak? (minőség, mennyiség, ár)

Fontos lenne tudnom, mivel nálunk is velük szeretnének szerződést kötni vagy a Juniorral, a főzőkonyhánk helyett.

Köszönöm előre is.

zui5 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 6788

mi volt a tegnapi ülésen?

Előzmény: egeresiné (6787)
egeresiné Creative Commons License 2011.10.13 0 0 6787

 

 

  Személy szerint én azt a tervezőt kövezném meg aki közvetlenül az úttól kezdte el kimérni a telkeket!!!

Hiszen mindenki be keríti a kertjét, vagy nem?? Ha drót kerítést tettem volna, azon sem látna át senki mert azon is futna a     vadszölő,  és bokor lenne mindenhol, mert nekem ez így tetszik:))

Ki mondta hogy örülök annak amiért eddig nem volt tükör????

Annó én magam mentem és gyüjtöttem aláírást azért hogy tegyenek mert hát az én gyerekeim is voltak picik, és szánkóztak volna egy jót, csak a felfelé kanyarodó autóval össze találoztak!!!

De már az akkori polgálmester sem tett semmit, mondván drága, és a gyerekek úgyis ki fogják dobálni.

 

Előzmény: dukai0001 (6785)
Gumimaci31 Creative Commons License 2011.10.12 0 0 6786

Nem az Egeresinét kel bántani hanem aki az engedélyt megadta a keritésre.

dukai0001 Creative Commons License 2011.10.11 0 0 6785

Nem baj ha nem volt, de jó lenne ha lett volna és lenne most?

Szerintem igen, csak az a kérdésem, miért örülsz annak, hogy nem volt?

Csak nem a Te kerítésed miatt nem látni be a kereszteződést?

Honlap ma sem indult el!

Vicc ez a polgármester és úgy tünik a képviselő testület sem tesz meg mindent a falu érdekében.

Előzmény: egeresiné (6784)
egeresiné Creative Commons License 2011.10.11 0 0 6784

Kedves Attila!

 

A kikelet utca sarkán SOHA DE SOHA  NEM volt domború tükör!!!!

 

Előzmény: tamasattila (6780)
makkoslaszlo Creative Commons License 2011.10.10 0 0 6783

Tisztelt Lakosság!

 

Október 13-án, csütörtökön 18:00 órai kezdettel képviselő-testületi ülés lesz.

Napirendi pontok:

1. Beszámoló a község egészségügyi ellátásáról (védőnő, háziorvos)

2. Tájékoztató az általános iskola és az óvoda működéséről (Szabó Mária, Toldi Péter, Törtei Sándor)

3. A Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat társulási megállapodásának módosítása

4. A 6/2009.sz., a közterületek használatáról szóló rendelet módosítása

5. Egyebek

6. Szociális segélyezés (zárt ülés)

 

Tisztelettel:

Makkos László

önkormányzati képviselő

 

bernadett76 Creative Commons License 2011.10.09 0 0 6782

Sikerült?

Előzmény: tamasattila (6780)
Gumimaci31 Creative Commons License 2011.10.06 0 0 6781

Köszönöm a  Attila, ezek szerint figyelmetlen vagyok,és köszönöm hogy a helyesbítés érdekében kivételt tetél,és további szép napot.

Előzmény: tamasattila (6780)
tamasattila Creative Commons License 2011.10.06 0 0 6780

Nem fórumoztam eddig, s ezután sem fogok!

Most kivételt kell tennem, a korábbi hozzászólásokat olvasva.

2 témában szeretnék update-t adni:

1. – domború tükör: Gumimaci31!  Régen, sok évvel ezelőtt igenis volt domború tükör! Meg lehet kérdezni másokat is. Annak helye a Bacsahegyi és Nyár u. találkozásának alsó „sarka” volt, ahol nem is olyan régen egy nyitott betongödör is volt. Egyik alkalommal a tükör betörését vettem észre, nem sokkal később már a tartó és annak lába is eltűnt...
Ehhez a témához kapcsolódik: igazából az érintett betonút nem használt „útsávjában” keresendő a bajok forrása. Minden arra járó láthatja/tapasztalhatja a bajok eredendő okát. Betontörmelékből útalapot csinálnak máshol... A miértekre itt nem térnék ki!
Gondoljunk csak bele: hogyan fogja belátni télen a lendülettel nekifutó autós a Kikelet u.-ból STOP tábla után kinéző autóst, hogyha utóbbi az új betonzsalus kerítés mögül akar kifordulni? És ezt lehetne tovább ragozni...
100 szónak is 1 a vége: hogyha a polgármester úrnak sikerül időben, 10. 07-ig beszereznie a domború tükört, akkor azt el fogjuk helyezni  szombaton (10.08.). Lehet csatlakozni bárkinek!

2. – Vácduka honlap: a honlap határidő után néhány órával élesítve lett! Azonban ugyanezen honlap 10.03-a délelőtt le lett állítva a polgármester kérésére. A miértre egyszerű a válasz: nem volt megelégedve a tartalommal (és itt nem design-ról beszélek!) Megteheti mert „copyright Vágó Sándor”!
A háttérben lévő tárgyalások várható eredménye alapján javasolni szeretném, hogy a vácdukai honlapot látogassa minden érdeklődő hétfő (2011.10.10.) után. Ez van!

zui5 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 6779

Szerencsém volt, láttam a működő honlapot. Jó volt, lett volna. Valami biztos volt abban, amit a polgármester nem akart.

A két utolsó ülésről a tájékoztató jó volt. Köszönjük. Valamit legalább mi is tudunk.

mutantattila Creative Commons License 2011.10.04 0 0 6778

Gondoltam megnézem ezt a híres weblapot, de ez a nyitó oldal fogadott. Mi lehet erre a magyarázat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!