Keresés

Részletes keresés

trombitagomba Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61050
Kösz!

Akkor szétnézek. Ma vargánya-szegfűgomba leves volt ebédre. Este meg gombás tojás Gyapjas tintából. ( Utóbbi gombát egy ismerőstől kaptam ) . Család már lázad, hogy két hónapja folyamatosan gombát " kell " enni. Nem sok jóval biztattam őket....
Előzmény: heyderia (61048)
ReficuL Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61049

Elképzelhető hogy leszt több is, Yolanda után Bergthora is elég hűvös időt hoz. Meg persze még több esőt, de ebből már majdnem mindenkinek elege van.

 

Előzmény: trombitagomba (61046)
heyderia Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61048
IGEN.
Előzmény: trombitagomba (61046)
emgergo Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61047
Arra a júdásfüle is ott van :)
Előzmény: magyar bucó (61042)
trombitagomba Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61046
Rizike?!
Előzmény: heyderia (61040)
carprem. Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61045
:-O vagy az ugyanaz? :-( Ha értesz hozzá adhatnál tippet valami más tartósító szerre
Előzmény: carprem. (61044)
carprem. Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61044
Na benzoNát
Előzmény: evian22 (61043)
evian22 Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61043
eszem megáll Na-benzoát??? én vegyész vagyok, te meg nem tudod mit csinálsz...


keress rá a neten...
Előzmény: carprem. (61041)
magyar bucó Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61042
Pedig szórakoztató. Állítósag sütés közben rendszeresen felrobban. :)
Előzmény: emgergo (61039)
carprem. Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61041
Nekem ez a receptem:
20-25 virág
2 liter víz
3kg cukor
2db citrom
2dl citromlé
4dkg citromsav

Egy kevés cukrot karamellizálni felönteni vízzel hozzáadni a többi cukrot és felforralni.Kihűlés után belerakni a szeletelt citromot,virágot,citromlevet és a citromsavat.3-4 napig állni hagyni este és reggel megkeverni.Tartósítani Na benzonáttal literenként 1 késhegynyi
Előzmény: Tendrei (61035)
heyderia Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61040
Lassan indul, de bunkóslábú fülőke és világító tölcsérgomba is termett már:
Előzmény: heyderia (61038)
emgergo Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61039
Én úgy vagyok vele, hogy a kifejlett példányok elvették a kedvem a boszorkánytojással való próbálkozástól is...
Előzmény: homerx (61031)
heyderia Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61038
magyar bucó Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61037
Miért az erdei régen a tönk aljában sárgult? :o
Előzmény: heyderia (61036)
heyderia Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61036

erdeinek tűnik (a szakirodalom szerint az a tönk aljában sárgulhat, másutt nyomásra inkább vörösödik)

Az a "szakirodalom" elég elavultnak tűnik.

Előzmény: edula (61004)
Tendrei Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61035
Öt liter vízhez 2 kg cukor, forrásban, amíg nem oldódik fel.Ez valójában egy szirup. Hozzá minél több megmsott bodza virág +1 citorm szeletlve + 15 gramm citromsav= fél doboz citrompótló. Három nap múlva szűrve, bele egy dizájnos üvegbe.
Előzmény: edula (61000)
magyar bucó Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61034
feketedik
Előzmény: lilapereszke (61032)
dszysssz Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61033
Mai sétánkról LP már tett fel képet, de ezek még érdekesek lehetnek:
Pillangó formátumú ízletes csiperke, akik már nincsenek is - sárga kérészgomba, és bizony már sok van belőlük az erdőkben: téglavörös susulyka!
lilapereszke Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61032
Több ilyen barnás-drappos pikkelyezettségű csiperkegomba van, tovább erről a képről inkább nem tippelnék.
A cékla tinóru megkékül főzéskor, alapos főzéssel ehető, akit nem zavar a színe.
Mivel elég öreg inkább ne fogyaszd el, ízlelgesd életed első nyári vargányáját. Grat.
Előzmény: nemrod (61023)
homerx Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61031
pedig ilyen koraban meg eheto.
Előzmény: Krisz-Krisz (61030)
Krisz-Krisz Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61030
Szia.

Most már tudjuk.Nem hasonlit a későbbi alakjára,és tuti hogy nem ennénk meg:-).
Előzmény: emgergo (61028)
emgergo Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61029
Királyrét fölött nedvesség dögivel. Piruló galóca van (már a picik is kukacosak, de a legszebb pont nem volt az :) ), találtam egy rókagomba-foltot (5 darab, jeeee), néhány kis pöfit, meg egy gombászkolléga által leszedett vargánya maradványait. Ja és egy öreg céklatinórut, meg egy petrezselyemgombát.

Viszont a rét még mindig csiperkés (csak ott is sok a kukac).
emgergo Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61028
Szia!

Ifjonc szömörcsög, még boszorkánytojás formában.
Előzmény: Krisz-Krisz (61027)
Krisz-Krisz Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61027
Sziasztok..

Mi lehet ez?
nemrod Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61026
az öreg cékla tinorut ha vizbe teszem olyan lesz mint a tinta... ez ilyenkor már a nem ehető kategoria?
Előzmény: lilapereszke (61018)
homerx Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61025
gratula az elsohoz :)
ha szivacsszeru, az azt jelenti, hogy mar megszaradt a napon. eleg rosszul lehet ilyenkor vagni is.
Előzmény: nemrod (61023)
Krisz-Krisz Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61024
na most?
nemrod Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61023
köszönöm, barnás-drappos, nem sárgult -azt már a múltkori óta ismerem, meg nem is fenolszagú, - de azt nem mondanám hogy illatos, a felsőkalapréteg szivacsszerű.
a második -sárga aljú- vágásra kékül céklának véltem én is... az elsőnél csak reméltem hogy életem első vargányája... köszi.
Előzmény: lilapereszke (61018)
Krisz-Krisz Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61022
A titkos hely..
Krisz-Krisz Creative Commons License 2010.05.30 0 0 61021
A "titkos hely" ahol az őzlábak bujkálnak :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!