Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90714

Elkerülte a figyelmem, de él telekszomszédom a JA-án, gyalázat amit ott lakásként építettek anno. Aki tervezte és megideologizálta a "miért csak ekkora" kérdést, nyilván egy Moszkva melletti dácsán tengette a mindennapjait- mert az ötlet a keleti széllel érkezett, mint annyi más, aminek most is sokan isszák a levét.

 

Előzmény: Zitka (90712)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90713

Be kell vallanom, én is elkészítettem egyszer, aztán soha többé. Viszont nem a gasztronómia iránti vágy vezetett, csak a kiváncsiság. A konyhai újdonságoknak nem nagyon tudok ellenállni, aztán vagy használom, vagy se. Gyakoribb az, hogy nem.  

Előzmény: nagypapi51 (90711)
Zitka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90712

Talán láttad tegnap a budafoki topikon...

 

http://fovarosi.blog.hu/2013/07/26/a_budafoki_kiserlet

 

....A szolgáltatásokért "cserébe" Tenke kisebbre méretezte a konyhát, hiszen itt már legfeljebb a közértben vásárolt félkész ételek elkészítésére, esetleg a vendéglőből hozott ételek felmelegítésére lett volna szükség - legalábbis az elképzelés szerint. ....

Előzmény: nagypapi51 (90711)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90711

Ez nyilván a klasszikus "bögrés sütemény" porított megfelelője.

A célközönség az a vásárlókör volt, aki soha nem segített anyunak a konyhában,

de jó esetben fintorgás nélkül betolta, amit elé tettek.  Számára a konyha mint olyan, csak egy felmosandó helyiség volt a lakásban. :(

Előzmény: Csimpolya (90710)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90710

Teljesen elfogott a nosztalgia. A rántásport nem ismerem, ezt pirulva kell bevallanom, de kb. harminc-negyven évvel ezelőtt volt olyan, hogy kakaós sütemánypor. Egy műanyag zacskóban valami barna por volt, azt kellett tejjel felönteni, tepsibe tenni, megsütni. A legszerényebb igényű szakácsversenyen sem lehetett volna nyerni vele, de azért ehető volt.

Előzmény: Zitka (90698)
bytuman Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90709

Azért gondoltam valami hasonló kivitelre, mert nagyobb mennyiségről van szó és nem kellene a "tálkát" ürítgetni. Egyébként ez ilyen vegyes: vékony karikára-paprika, paradicsom,uborka,hagyma+a káposzta(persze ezt nem karikára:-))

Előzmény: Zitka (90706)
Zitka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90708

:-)))

 

 

Előzmény: Törölt nick (90702)
Zitka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90707

:-D

 

Dr. oetker túrótöltelékport lehet még kapni? Amihez "csak" túrót meg tojást + cukrot kellett hozzátenni...? :-))

Előzmény: Törölt nick (90703)
Zitka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90706

Az Orion és a Philips inkább daráló-szeletelő, a Fagor a "klasszikus" aprító.

 

Az előbbiekkel szerintem "szálasabbra" lehet aprítani a zöldséget - az aprítóval meg apróbbra. :)

Én nem szoktam savanyúságot készíteni, de gyanítom, hogy a csalamádé inkább szálasan szép. De majd a többiek is elmondják a tapasztalataikat.

 

Nekem Bosch aprítóm van, amit nagyon szeretek, és több éve kifogástalanul működik. Még az omlóstésztát is ezzel csinálom.

De tökéletes pl. az amerikai káposztasaláta (cole slaw) készítéshez is - ha már zöldségeknél tartunk...

Előzmény: bytuman (90705)
bytuman Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90705

Jó napot mindenkinek!

Aprítógépet szeretnék a páromnak és nem tudom, hogy melyik lenne a legalkalmasabb. Leginkább csalamádénak szeretnénk vele aprogatni, gyorsan és hatékonyan és ha lehet elérhető áron. Nézegettem néhány típust: Orion OXS-099, Fagor RT150, Philips HR 1387 Viva Collection. Szeretném kikérni a véleményeteket, egy hozzá nem értő férj személyében. ui: remélem jó helyen járok :-)

ZsuR Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90704

:))  Jajj nekem.... :))

Előzmény: Törölt nick (90703)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90703

...ne feledkezzünk meg a tejbegríz-alapporról sem. ;-))))

Előzmény: Zitka (90697)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90702

Már csak kíváncsiságból is, megcsináltam a tesztet... Enyhe röhögőgörcsöt váltott ki belőlem az értékelésem, miszerint "Önnél előfordulhat, hogy a család hányással hasfájással lázzal emlékezik a főztjére". :-D Ez némi jóindulattal is kimeríti a rágalmazás fogalmát. :-)

 

Amúgy meg eszembe jutott egy klasszikus vicc:

-Miről ismerszik meg a házi tojás?

-Tyúxaros a tojáshéj.

 :-)

Előzmény: Zitka (90696)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90701

Nyers tojas... nagy tojast 3 percig 60 fokos vizben, ha nagyon aggodik valaki a szalmonella miatt.

Caipi Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90700

Hát az az igazság, hogy én nem szeretem semmilyen szempontból visszafogni magam vagy kényelmetlenebbé tenni az életemet azért, hogy esetleg baj következhet be. Tiramisut ugyan én is ritkán csinálok (és akkor is sokszor a tojásnélküli 'Blitz-Tiramisu'-t), de a lágytojást nagyon szeretem, méghozzá kifejezetten folyósan. 

Előzmény: Boszorka (90676)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90699

:))

Előzmény: Zitka (90697)
Zitka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90698

 A link lemaradt:

http://www.onlinepokerhu.com/naplo/80/kiski-naploja-711-bejegyzes

 

A hátlapján olvasható a lényeg:

 

Összetevők: búzaliszt

 

 

:-)))))))

Előzmény: Zitka (90697)
Zitka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90697

:-)))

 

Meg a rántásport...

 

Előzmény: ZsuR (90689)
Zitka Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90696

Ha nem csal az emlékezetem, az eredeti teszt először a baranya megyei ántsz honlapján jelent meg. Szóval.....

 

De már akkor is röhögtem rajta. :-D

 

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (90672)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90695

Hoppá, nem én találtam fel a spanyolviaszt.

Előzmény: Zitka (90669)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90694

Ha lenne, palackoznám és önvédelmi fegyverként árulnám.

Előzmény: nagypapi51 (90665)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90693

Volt itt is többféle hűtött, de spec. a Zipfer Märzent kihagyták.

Előzmény: Bubo.Bubo. (90668)
beetee Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90692

Nem tudom a pontos okát, csak találgatok:

A tojáshéj nem tömör mészkő, hanem porózus valami, ami átenged sok dolgot, de legfőképp a levegőt, mert ha nem tenné, nem is lenne, ugyanis a kiscsirke megfulladna, mielőtt kikelhetne.

Ezzel feltaláltam Kolombusz tojását fordítva... :)))

Szóval, ha a levegőt átengedi, akkor a víz/pára is esélyes, bár jóval nagyobb molekulák innen meg egy lépés a baci.

Ha mosnák, akkor esélyt adnának arra, hogy megfertőzik kívülről befelé a tojást.

De jó kereskedők és el szeretnék adni a portékát, amit szarosan, koszosan nem lehet (annyiért), ezért le kell tisztítani. Gondolom praktikusan, gyorsan, jó hatásfokkal a smirgli vált be. A rászáradt koszt lehúzza, a tojáshéjban meg finomsága okán nem nagyon tud kárt tenni.

Előzmény: islamorada (90686)
islamorada Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90691

Mittudomen? Biztosan ha aruljak! Gondolom csak azok akik  tojasgyartassal foglalkoznak, csirkefarmjuk van.

Előzmény: ketyo61 (90688)
ketyo61 Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90690

igaz...  nem is szeretem.:-))

Előzmény: ZsuR (90689)
ZsuR Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90689

Hat aki a fahejas cukrot is megveszi, keszre keverve, aranyaron... :))

Előzmény: ketyo61 (90688)
ketyo61 Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90688

van aki megveszi??? 

Előzmény: islamorada (90686)
islamorada Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90687

Ezen mar en is elgondolkodtam hogy hogy tudtak csinalni hogy nem romlott meg. Ugy latszik kitalaltak mindent, a maiak meg lassan elfelejtettek hogy ugy is lehet!

Előzmény: Bubo.Bubo. (90685)
islamorada Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90686
Előzmény: Bubo.Bubo. (90684)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.07.30 0 0 90685

el szoktam gondolkodni, hogy pl. a  "hagyományos baracklekvár" milyen régi hagyomány lehet

 

hogy nem több száz éves, az tuti, merthogy se cukor, se befőttesüveg, se szalicil nem volt régen

 

az üstben főzött szilvalekvár, az igen, mert az csuporban, bödönben is elállt

Előzmény: islamorada (90683)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!