Keresés

Részletes keresés

560707 Creative Commons License 2017.02.01 -4 5 19494

Sajnálom. Nem kellett volna elüldözni a szakértő asszonyt !

 

Ruth22 Creative Commons License 2017.02.01 -3 3 19493

Kedves Operátor,

olvasható minden szín, ha "kijelölöd". (BJszakértő erősen látássérült ezzel együtt segít nekünk, ami sárga, azt honlapjáról emelte át, aminek színes az alapja.)

Szeretettel: Ruth

Előzmény: Operator (19466)
Ruth22 Creative Commons License 2017.02.01 -4 5 19492

Kedves BJszakértő,

mi, akiknek sokat segítettél, hálásak vagyunk, és tudjuk, hogy hol keressünk, ha személyre-szabott, naprakész segítséget szeretnénk. Bár segíthetnénk Neked is.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: BJszakért (19491)
BJszakért Creative Commons License 2017.02.01 -4 6 19491

Valóban jó lenne a béke, annyi gondja van az embernek.

„A jóság az egyetlen befektetés, amely mindig kifizetődik. „~ Henry David Thoreau

 

Ti pörgetitek a fórumot, életben tartjátok, én csak hetente, kéthetente látogatom,

mert életben maradni igyekszem, és elfáradtam. 

 

Saját szakmai honlapom karban tartása is időigényes, és az életben tartásom, finoman szólva nem vagyok túl motivált jelenleg, túl sötéten látom a jövőt, így visszavonulok innen, nem zavarom a köreitek kérésetekre, bár hosszú évek óta itt vagyok, de mindenki elment már, aki itt volt.

Talán túlreagáltam.

Búcsúzom. Pause egy ideig, tényleg rossz passzban vagyok, az életben maradni elszívta erőm. Ennyi.

 

„Akkor hozod ki a legjobbat másokból, ha magadból is a legjobbat adod”. ~ Harvey Firestone

„Nemcsak azért vagyunk felelősek, amit csinálunk, de azért is, amit nem.” ~ Jean Moliere

 

Mindent átszerveznek (tán a neten is), médiát, újságot, TV, rádió, hivatalok, érdekvédelem, föld, trafik,...Mindenki figyeljen a hiteles, információkra, ne dőljön be senki valótlan kommunikációnak.

Évértékelők: http://www.atv.hu/videok/video-20170130-keri

 

Szakmai honlapom marad, ha valaki felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslat témában tisztán szeretne látni, mert bármennyire elfáradtam, sosem tudok nem segíteni:http://www.versenykepesseg.eu/

hagyma boly Creative Commons License 2017.01.31 0 8 19490

Kedves kollokvium és hamstel2!

 

Írjatok bátran, minden segítségre szükség,ez egy fórum ahol mindenki  kérdezhet,tanácsot adhat, megoszthatja saját tapasztalatait,legyen az pozítiv, negatív.

 

Senkinek nincs joga a személyeskedéshez , sértegetni , megbántani a fórumtársát,itt mindenki egyenlő.

 

 

Ez a fórum ezért jött érte:"Minden ami a leszázalékolással kapcsolatos. Segítség azoknak akik még előtte vannak, és azoknak is akik már átestek rajta." ---ha ezt mindenki betartja akkor semmi baj nem lehet !

 

Szép estét.

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.31 -1 4 19489

Én is... Olyan sok  dologról lehetne  írni.  Hasznos dolgokról,  amik segítenének, kapaszkodót jelentenének...

Előzmény: Törölt nick (19488)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.31 0 5 19488

Remélem megszűnik a jelenleg

kialakult állapot.

Előzmény: Törölt nick (19487)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.31 -2 4 19487

Így van. Köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (19486)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.31 -1 4 19486

Jókat mondasz,ne menj bele szócsatákba,

olvasni érdemes szerintem,hozzászólni nem,

majd megteszi a sz.asszony.

Előzmény: Törölt nick (19485)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.31 -3 5 19485

Gellar!

Meghallgatlak és olvaslak (mint Mindenkit). A véleményed a Tied. Az én véleményem Rólad, meg az enyém.Ne ringasd magad illúziókban, nem miattad hagytam abba...
Kíváncsi voltam, van-e itt hely a számomra, segítő számára? Van-e itt hely a segítők számára? Változik-e a szituáció, akkor ha...
Én csak egyet szerettem volna: úgy olvasni és úgy írni ide, hogy a gyomron ne legyen görcsben. Mert az utóbbi időben görcsben volt...
Írhatok ide? Lehet véleményem? Megoszthatom e tudásomat, ismereteimet úgy, hogy ne legyek leteremtve?  Segíthetek sorstársaimnak, vagy tilos?


Amit én írok, az "felesleges", az "álhír", az "terelés". Az meg, ha beszélgetések folynak, az "trécselés", nem idevaló,vagy nem a fórum témája.
Kíváncsi voltam, bekövetkezik-e máskor is? Sajnos igen...

 

Te magadnak vindikáltad, vindikálod a jogot, hogy megfelelő időpontokban megjelenve véleményt nyilváníts,mintha az a közösség véleménye volna, kiutasíts, ha úgy látod jónak.Egyébként igényeid voltak, milyen legyen a fórum, de nem tettél hozzá túl sokat, nem nagyon szóltál hozzá...

 

Szerintem  széles a hely, bárki elfér rajta, elmondhatja véleményét...ha megfelelő formában teszi, szabályokat betartva...

 

Tehát Nekem - Veled ellentétben - MINDENKI HIÁNYZIK, SENKI SEM PÓTOLHATÓ!

Gellar Creative Commons License 2017.01.31 -5 4 19484

Megsértődni, majd más néven visszaregelni nagyon szánalmas.

 

Hamster legalább mögé tett egy kettest.

Előzmény: Törölt nick (19464)
BJszakért Creative Commons License 2017.01.31 -4 7 19483

 

19477 és utána lévőt sem szeretném megismételni a gyűlöletről, személyeskedésről, és diszkriminációról, EBH-ról-- szerzői jogokról-szakmai honlapomról.

 

 

Hetente csak egyszer jövök fel, és kizárólag támogató válaszokat nyújtok, akit nem érdekel, ne olvassa, mert a személyeskedés, gyűlölet sem érdekel senkit, rlveszti a fórum a célját. 

 

 

Jöjjenek nyugodtabb támogató fórumra, IDE:

http://users.atw.hu/mmkforum/index.php

 

Vagy keressenek bátran szakmai honlapomon található elérhetőségeimen, ha informatív, személyre szóló önzetlen tájékoztatást szeretne felülvizsgálat, azok jogorvoslata, ellátások, foglalkozási rehabilitáció témában:

http://www.versenykepesseg.eu/

 

 

Tehát megismétlem a személyre szóló rövid információkat, több darabban, hogy hozzáférhetők legyenek, kicsit kiegészítem, és

mennem kell:

 

valerya

 

az ügyintézési időre kérdez rá komplex minősítés és parkolási igazolvány kérelem esetén. Rehab gazd szakértőként tájékoztatom: 50 nap (2011.évi CXCI.tv.) de a közigazgatási törvény (2004.évi CXL.tv.) szerint nem számít bele az ügyintézési időbe pl. hiánypótlás, tényállás tisztázása, szakhatósági eljárás időtartama, szakértői vélemény elkészítésének időtartama, és még hosszan sorolhatnám. (Közig.tv.33.§)

 

Ám a felügyeleti szerv, ami most 2017.januártól a NRSZH helyett BFKH, ha panaszt (kérelmet) nyújt be, akkor kivizsgálja a mulasztás okát 8 napon belül és soron kívüli eljárásra utasíthatja hivatalt.(Közig.tv.20.§)

 

Bővebb információért kérem, bátran keressen.

 

Farkaspille esetét és Flórián ápolásival kapcsolatost is érdemes átolvasni.

 

Minden eset más lehet, tudni kell alkalmazni a megfelelő esetekre az oda vonatkozó jogszabályt, és a jelenlegi jogszabályok szerint, ami hatályos. Fontos amegfogalmazás is, mert egy "a" betűt vagy vesszőt sem hagyhatunk ki, vagy nem mindegy, hova tesszük, már más lehet az értelme, ezért fontos, hogy hiteles forrásból értesüljünk, ne vonatkoztassuk esetünkre is ugyan azt, mert nem biztos, hogy jól ítélte meg az érintett, hogy mi vonatkozik rá, hogyan, mit jelent.

 

Bátran keressen rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, önzetlen tájékoztatást nyújtok érintettként szakmai weblapomon lévő elérhetőségeimen szakterületemen (felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslat), mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik a lehetőségei,...a konkrét tények ismeretében a vonatkozó jogszabályok alapján, tájékoztatom, hogy helyesen tudjon dönteni.

 

Kérésre megfogalmazom a fellebbezést, kereseti kérelmet rehab gazdasági menedzserként, ha van jogalapja. Támogató szakmai segítséget nyújtok.

 

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

 

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

évalyme Creative Commons License 2017.01.31 -3 4 19482

Kedves Fórumtagok !

 

Nekem nagyon sokat segített BJ Szakértő ! Nélküle nem sikerült volna véghez vinnem az ügyemet. Sok segítsége bíztatása tartotta bennem a lelket másfél évnyi ügyintézés során. Kérek Mindenkit hogy ne kritizálja,és mást sem. 

Mindenki nézzen magába és fogadja el a másik írásait, mert esetleg talál benne olyat amit saját maga is felhasználhat az ügyei intézésénél. Köszönöm.

BJszakért Creative Commons License 2017.01.31 -4 6 19481

Tehát megismétlem a személyre szóló rövid információkat, több darabban, hogy hozzáférhetők legyenek, kicsit kiegészítem:

 

Sebes, Linda, bandolessa,, Dani,....

NEM biztosítási idő mmk ellátás (2011.évi CXCI.tv.) értelmében a szociális ellátás, ilyen az EGYT és FHT, be kell jelenteni többek között a munkavégzést, szüneteltetik ellátást Járási Hiv., majd ha a 91. napon is munkát végez, megszüntetik ellátást, ezt a szoc.ellátást (1993.évi III.tv.). Hiszen nem szorul rá, el tudja látni magát. Tehát attól, hogy ezen ellátások valamelyikében részesül, így nem nő a biztosítási idő mmk ellátás jogi jogosultságához.

 

Vállalkozást meg kell szüntetni, nem elég szüneteltetni, de ezt Rehab Hatóság tudja, tuti (2011.évi CXCI.tv.) tájékoztatnak erről a jogi feltételről, mert kereső tevékenységet nem folytathat, ez egyik jogi feltétele mmk ellátásnak. (Mmtv. Tbj. és Szja együtt értelmezésével)

 

Ez volt 2015. májusáig, DE azóta változott, elég szüneteltetni, h jogosult legyen valaki mmk ellátásra az egyéb feltételek fennállása esetén!!! Tbj változott, ezért, a vállalkozás szüneteltetése sem kereső tevékenység, az értelmező rendelkezések szerint 2015.májusi Mmtv.módosítás szerint

 

Mellébeszélt számára a lenti tájékoztatás mellé egy példa, aki C2 91500Ft rokiell.mellett 4 órában szeretne dolgozni.

pl.:

jan.max.191.250Ft, febr.8millió, márc.20millió,

ápr.191250Ft,máj.50milla, jún.1milla,

júl.191250Ft

és így tovább

de különféle konstrukciók, esetek lehetnek. Személyesen 2 perc alatt személyre szólóan tájékoztatom önzetlenül, ha keres. http://www.versenykepesseg.eu/  

 

Reménymedve

 

Írja C2, felülvizsgálata 2017.május, akkor öt évvel a nyugdíjkorhatár előtt lesz, kérdezi lesz-e felülvizsgálata.

Ő esetében komplex minősítés nélkül rokkantsági ellátásról kap akkortájt határozatot a 2011. évi CXCI.tv. szerint, tehát ezt nem kell kérnie, a jogszabály szerint hivatalból intézkednek.

 

Bővebben lásd szakmai honlapom 4) pontjában itt, a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Zsazsu65

Igen, érinti a hivatalok átszervezése az érintetteket különbféle képpen, hivataltól függően, a Nyufig jogutódlással szűnik meg, októbertől hatályos, más az ügyintézési hely, valószínűleg az ügyintéző, így várhatóan az addig biztos tudással rendelkező, rutinos ügyintéző helyett más lesz, így az ügyintézés hosszabb és esetleg hibás lehet.

Az OEP jogutód nélkül szűnt meg jan.1-jétől.

 

Az Ön által  kérdezett megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak illetékes ELSŐ fokú hivatal a megyei Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Hivatala.

Másodfok NEM NRSZH, hanem Budapest Főváros Kormányhivatala III.Kerületi Hivatala 1035 Várasi u.15..

 

Átalakul a közigazgatás, 25 intézmény szűmik meg: http://jogaszvilag.hu/rovatok/szakma/atalakul-a-kozigazgatas-25-intezmeny-szunik-meg

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

 

BJszakért Creative Commons License 2017.01.31 -4 6 19480

Mindenki,

Hetente egyszer jövök fel visszamenőleg válaszolgatok.

A gyűlölet, és személyeskedés, és most már a diszkrimináció is megjelent itt a fórumon.

Sajnálom, valamikor ez még 2010-ben kellemes fórum volt, informatív, de ma nem, sajna,

Önmagáról állít ki bizonyítványt az, aki ilyen viselkedést megenged magának. Lelke rajta.

 

Megjegyzem, az önzetlen segítséget megköszönni szokták normál esetben. Fiaimnak 3 szót tanítottam meg példamutatással inkább, a kérem, köszönöm, és bocsánat. Ezek alapvetőek az életben. A segítés, támogató jellegű, vagyis segít a személynek kiválasztani a helyzetében a legjobb megoldást, de nem helyette tesz meg valamit, felelősséget nem vállal át, mert mindenki felelős önmagáért, vagy amit tesz vagy nem tesz, mert felelős másokért is közvetetten.  

 

Tehát megismétlem a személyre szóló rövid információkat, több darabban, hogy hozzáférhetők legyenek, kicsit kiegészítem:

 

Pimmi,

C2 esetében sajnos nem segíthet a munkaügyi központ, hogy képzésen venne részt, vagy álláskeresőként munkaközvetítést, munkához jutást szeretne, semmilyen segítséget nem kaphat az államtól, max.nyilvántartásba veszik, de semmilyen szolgáltatást, segítséget nem kaphat államtól

(Flt. 25.§ /1/és 58.§ 3.pont), magának kell találnia képzést, ami ingyenes véletlenül esetleg valamilyen pályázat útján sikerült a szervezetnek indítania, és Ön éppen rátalál.

További indoklást szakmai honlapomon itt 6) pontban a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett: http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

solak,

Rokkant ellátásban részesülő személy munkavégzés melletti korlátjáról kérdez.

 

Először is az ellátás mellett (azt nem a keresetkorlát összegébe számítva) kereshet korlátozottan, tehát a kereső tevékenységéből származó, adózott (ellátás nem adózik) jövedelem számít, és a minimálbér (127500Ft) 150%-a, vagyis nem a garantált bérminimum. (2011.évi CXCI.tv.) Szakmai honlapomon bővebben itt 2) pontban a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=586

 

Vagy telefonon, email készséggel válaszolok, amikor van időm önzetlenül rehab gazd menedzser, szakértőként. Bárkinek.

 

Vrag77

A személyi kedvezményt az Szja tv. szerint súlyos fogyatékos magánszemélynek minősülő személy érvényesítheti az összevont adóalap adójából.

 

Orvosi igazolással a 335/2009.Korm.r. mellékletének listájában szerepel, kiknek adhat ilyen igazolást a szakorvos, a szakorvosnak kell ezt ismernie, adnia, nem Önnek. Illetve igaulás nélkül is lehet szigorú más feltételekkel, lásd szakmai honlapomon itt 0) pontban a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett. http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=85&Itemid=673

 

hake64

C2 minősített személy nem lehet közfoglalkoztatásba bevont, ezt a 2011. évi CVI.tv. stabályozza, rehab ellátottak lehetnek bevonhatók.

 

Ám rokkant embereknek közfoglalkoztatási program indult, persze uniós pénzből, és közmunka bérért, és ...erről már írtunk itt. Vannak újságcikkek erről neten, van valóság alapja ezeknek.

 

hamster,

a felülvizsgálat időpontját KÖTELES a TÖRVÉNY szerint a hivatal betartani, mert a komplex minősítés sorrendje felsorolásánál Mmtv.33.§ /6/ c) pont a felülvizsgálat időpontja nem lehet a soros felülvizsgálati időpontnál KÉSŐBB.

 

mulasztásos törvénysértést követett el hivatal sorozatban éveken keresztül, mert nem tartotta be sok esetben, túlterhelt volt. Úgy tudom, túlterhel volt a rendszer, 2015.végén már utolérték magukat, jogorvoslatok vannak és egyéb...hosszú.

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.31 -1 4 19479

Tessék már szíves lenni, abbahagyni ,

ezt az egész ámokfutást.

Önnek semmi nem érthető,amit

itt leírnak.

Itt senkinek sem szándéka ,másokat

félrevezetni,politizálni meg főleg nem.

Tudomásul vettük,hogy 2012.01.01-től

új komplex minősítést vezettek be,

sőt azt is tudjuk,hogy a jogszabályok

sem állandóak,változnak.

Ha valaki közülünk,az Ön segítségére

szorul,biztosan megkeresi.

BJszakért Creative Commons License 2017.01.31 -4 5 19478

Mindenki,

Rehab gazdasági menedzser, szakértőként miért védi szerzői jog weblapom tartalmát, ahogyan erre a jognyilatkozatom is felhívja a figyelmet  (1999.évi LXXVI.tv.), ezért nem másolható,…stb:

Szj. rendelkezései arra nézve állnak fenn, hogy senki sem vindikálhatja (követelheti) magának a jogszabály szerzőségét, vagyis nem juthat hozzá (jogi következmények nélkül a tartalomhoz bárki bármilyen formában.

Az ingyenes megjelenések arra szolgálnak, hogy hozzájusson az infohoz, ha éppen van ilyen (jelenleg található olyan lelőhely, ahol a jogszabályok hatályos szövegei megtalálhatók), DE mondjuk ezen alapuló közérthető tájékoztatás – mivel sok esetben a nyers jogszabály nem közérthető – már szellemi terméknek minősül. Mondok erre egy példát, ilyenek a jogszabályok magyarázatai, vagy más összefüggésekkel együtt történő ismertetései. A weboldalra feltöltött ilyen típusú tájékoztatás viszont jogvédett, mivel nem a nyers jogszabályt tették közre. Megjegyzem: hogy weboldalra a jogszabály teljes szövegét csak a létrehozója teheti fel.

Tehát fenntartom, megismétlem az ilyen és hasonló fórumok céljának megtartása érdekében, ezzel lehet egyet érteni vagy sem, ettől még igaz marad, ÁM NINCS helye a SZEMÉLYESKEDÉSNEK, HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBÖZTETÉSNEK, HA nyugodtan szeretne aludni:

-        konkrét kérdésre konkrét hiteles választ, személyes esetére illetőnek, és nem helyes az általános, nem személyre szóló tájékoztatás, mert félrevezető lehet, nem jól értelmezi esetleg illető, így rossz döntést hozhat, ami veszélyezteti ellátását, megélhetését, hátrányt okozhat

-        ha valaki nem a saját véleményét írja le ide, hanem valahonnan, ahonnan szabad, mert nem szerzői jogvédett, más véleményét másolja ki valaki, elég a link, hogy praktikusan ne foglaljon felesleges helyet itt a fórumon, ezzel elvonva a figyelmet a fontos infokról

 

„Az emberi életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Ember módra élsz, ha megkísérled segíteni az embereket néha csak azzal, hogy nem hallgatod el az egyszeri igazságokat. Néha csak azzal, hogy nem mondod tovább, amit mások hazudnak. Ha így teszel, minden pillanat újabb lehetőség a boldogságban, békében, szeretetben való gyarapodásra.+ ~ Márai Sándor

Bízom benne, érthetően megfogalmaztam.

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció témában, jogorvoslati kérdésekben, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

 

BJszakért Creative Commons License 2017.01.31 -5 6 19477

sz16 jó a cikk mint mindig.

 

NEM olvasom el utolsó beírásom óta írtakat, mert ezt tanácsolták, viszont tájékoztattak nagy vonalakban.

Rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőkánt tájékoztatást nyújtok, majd megismétlem a szín miatt nem olvasható rövid tájékoztatókat, nos, először is:

 

Operátor! Mindenki!

Ha sárga az írás, olvashatatlan, annak komoly oka van, elnézést, véletlen, különösen szoktam figyelni a formai megjelenésre, de most legutóbb nem volt segítségem, aki ellenőrizte volna, ugyanis nem látok, bocs, hogy nem látok, és aki ismerné szakmai honlapom, az tudná, ha pedig nem  tudja, tájékoztatom:

az ilyen jellegű kritika diszkrimináció, HÁTRÁNYOS megkülönböztetés, mégpedig közvetlen hátrányos megkülönböztetés valakit a fogyatékossága miatt  ilyen magatartással, ilyen jellegű beírásokkal illetni. Amely szintén büntetendő (1998.évi XXVI.tv., és EBH, Egyenlő Bánásmód Hatóság orvosolja), mellesleg erkölcstelen, nem tisztességes.

 

A diszkrimináció, hátrányos megkülönböztetés: ösztönös vagy tudatos kirekesztő, megalázó cselekedet. Megjegyzem: Aki mást megaláz, (...) az maga is alávaló. ~ Antoine de Saint-Exupéry

Indítéka lehet: a személy vagy embercsoport másiktól eltérő  tulajdonságáról (másságáról) szerzett ismeret, ill. ismerethiány, félreértések, szemléletmódok, gyűlölet, vagy fölérendeltség (elsődlegesség, uralom) megszerzése vagy megtartása embercsoporton belül vagy vsgy csoportok között.

 

Egyébként a jelenlegi kormány ezt az érzést erősíti az idegen gyűlölettel többek között, és más intézkedéseivel. Az egyenlő bánásmód követelménye azt a kötelezettséget foglalja magában, hogy mindenki tartózkodjék az emberi méltóságot sértő diszkriminációs magatartástól, az állam pedig köteles gondoskodni a jogérvényesítés jogszabályi feltételeinek megteremtéséről.

 

„A gyűlölet olyan, mint a lappangó rákos megbetegedés, szétmarja a személyiséget, és eleszi az élethez szükséges egységet.” ~ Martin Luther King

 

Mindannyian segíthetjük tudatosan magatartásunkkal, hozzáállásunkkal az esélyegyenlőséget, a társadalmi befogadást. MINDENKINEK SAJÁT DÖNTÉSE, VÁLASZTÁSA, és FELELŐSSÉGE.

Az emberi jogok sokkal többet jelentenek, mint jogi előírásokat. Olyan erkölcsi magatartási normát képviselnek, melyet azért dolgoztak ki, hogy támogassák a megértést, az egyenlőséget, a toleranciát, a méltányosságot és sok más olyan elvet, mely egy igazságos és békés társadalom működéséhez elengedhetetlen.

Függetlenül attól, milyen magatartások érvényesíthetők, illetve nem érvényesíthetők jogilag, sokaknak – többek között egyéneknek, csoportoknak és társadalmi szervezeteknek – fontos szerepe van az emberi jogok támogatásában. Hiszen a társadalmi és kulturális magatartásformák erősen hatnak arra, hogy egyes személyek élni tudnak-e emberi jogaikkal. A különböző csoportok – a családoktól az egész társadalomig – kollektív viselkedése szerepet játszik az emberi jogok alakulásában.

 

Mellesleg, amit ellenem elkövettek, az SZEMÉLYESKEDÉS is, vagyis személyem, tulajdonságaim, személyes érdekeim vették célba, ELVONVA A FIGYELMET tájékoztatásomról, a LÉNYEGRŐL. Ez a figyelem elterelés szintén a jelenlegi kormány stratégiája, hogy ne jusson megfelelő tartalmú információkhoz az egyszerű ember. Nos, lehet ezt erősíteni, saját maga ellensége ezzel. Nekem tiszta a lelkiismeretem, én nem személyeskedtem, nem gyűlölködtem.

Maradok az emberi alapértétékeknél, tisztesség, becsület, együttérzés (szolidaritás), segítés, szakértelem, …

 

Bízom benne, érthetően megfogalmaztam.

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

 

 

sz16 Creative Commons License 2017.01.30 0 1 19476
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.30 -3 6 19475

Így van,csak nem veszi észre magát,

aki itt válaszol,vagy hozzászól,

neki megy rögtön.

Előzmény: ibi43 (19473)
Mamácska101 Creative Commons License 2017.01.30 -1 7 19474

Jól látod, Ibi 43, sokszor tényleg elég lenne a honlapja linkje, régóta olvasom már a válaszait, itt is és a jogi fórumon is, hát mit ne mondjak, a stilusa, meg némelyik válasza észt veszejtő. Sokszor csak kapkodtam a fejem a válaszain, hogy te jó ég, mit is akar ez közölni a kérdezőnek, olyan érthetetlen volt a válaszadása. Nem akarom teljesen kétségbe vonni tudását, és segítő készségét, de jó lenne ha néha megnézné hogy mit írt le mielőtt elküldi azt. 

Előzmény: ibi43 (19473)
ibi43 Creative Commons License 2017.01.30 -3 7 19473

Mamácska101 és tisztelt Moderátor!

Utóbbinak köszönet a valóban pártatlan megnyilvánulásért, Mamácska, te pedig reálisan látod ezt az állandó öntömjénezést.

Bj! Jó lenne, ha magába nézne, aztán kritizálná mások segítőszándékát. Javaslom, a jövőben ha hozzá akar szólni, csak linkelje be a honlapja címét, azzal is meg leszünk elégedve. Még nagyon is!

Szerintem a legjobb amit értünk tehet, mert remélem nem vagyok egyedül, de a hozzászólásaitól az egekbe repül a vérnyomásom. A legutóbbi meg különösen észbontó volt. Nem csak a tartalom, hanem küllem szempontjából is.

Kollokvium! Jó vagy, köszönjük és ne hagyd, hogy ez a figyelem középpontjába kívánkozó nő téged is kiebrudaljon a fórumról, mint már jó néhány segítő társunkat.

Kb. másfél hónapja nem írtam ide semmit, megpróbálok így tenni a jövőben is, de ma úgy érzem nem hagyhattam ki.

Kitartást, gyógyulást mindenkinek!

Előzmény: Mamácska101 (19471)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.30 -1 3 19472

Hamster2!

 

Köszönöm szépen!

Tévedhetünk a tájékoztatásbana legjobb szándék ellenére is (sok a jogszabály és gyakran módosítják őket), mert emberek vagyunk.

Előzmény: Törölt nick (19467)
Mamácska101 Creative Commons License 2017.01.30 -3 8 19471

T. B. Julia. Szerintem ez is felesleges és még is minden alkalommal beírja. Szerintem ezt is lehetne rövidebbre venni.

 

 

De ha van időm, állok rendelkezésre, öt perc tények tisztázása után én készséggel tájékoztatom önzetlenül, de több időm nincs, kérdés-válasz után válaszolok, ha éppen ráérek, vagy később, igyekszem, mert mást nem adhatok, pénzem nekem sincs, de korrekt, pontos szaktudással eligazodni segíteni érintettként szívesen rehab gazdasági menedzser, szakértőként.

 

Bátran keressen rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, önzetlen tájékoztatást nyújtok ÉRINTETT szakmai weblapomon lévő elérhetőségeimen szakterületemen (felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslat), mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik a lehetőségei,...a konkrét tények ismeretében a vonatkozó jogszabályok alapján, tájékoztatom, hogy helyesen tudjon dönteni.

 

Kérésre megfogalmazom a fellebbezést, kereseti kérelmet rehab gazdasági menedzserként, ha van jogalapja. Támogató szakmai segítséget nyújtok.

 

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

 

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

 

 

 

Most ennyire volt időm, de

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

 

Előzmény: BJszakért (19463)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.30 0 4 19470

Új komplex minősítést lehet kérni.

De ,ha az egyéb feltételeknek, biztosítási

idő nem lesz meg,ellátásod elutasítják.

Előzmény: Dani1994 (19469)
Dani1994 Creative Commons License 2017.01.30 0 0 19469

Gondolom 2 év után fellebezni nem lehet kérjem esetleg az újboli felülvizsgálatomat ?

Dani1994 Creative Commons License 2017.01.30 0 2 19468

Kedves fórumozók 56% öek et állapítottak meg 2015 novemberében akkor még c2 es minősítést kaptam sajnos az iskolát betegségem miatt abba kellett hagynom munkaügyön jelentkeztem ekkor még jobb állapotban voltam azonban annyira rosszul voltam 2 hónapig hogy nem mertem kimenni az útcára se sőt még az ajtón se mert hánytam és remegtem skizofréniával kezelnek. 180 napon belül nem váltam biztosítottá ill.biztosítottá váltam de a kérelem beadtával megelőzően 30 napnál hosszabb megszakítás van én ezt így elfogadtam csakhogy én akkor amikor ez a 30 napnál hosszabb megszakítás volt akkor olyan állapotban voltam hogy nem tudtam elmenni ügyeket intézni még a boltba se mertem elmenni itthon voltam 

Az lenne a kérdésem hogy mit tehetnék mert újra rossz állapotba vagyok nem merek nem tudok kimozdulni ezért munkat nem tudok vállalni sajnos anyukám nem akarta másod fokra emelni az ügyet mert félt  a bítságtól vagy valamien büntetéstől 

Most mondjátok meg mkt tegyek nincs keresetem eggyátalán 

Nagyon köszönöm a válaszokat előre is !

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.30 -1 5 19467

Te mindig pontos,korrekt módon

adsz tájékoztatást.

Jómagam végigolvasom, mert hasznos.

Van olyan, akinek nem tetszik,mert az

egóját sérti.Nem személyeskedek,tudod

kiről van szó.

Továbbra is írd le,amit jónak látsz,

Minden megosztott infód hasznos.

A sárga írás olvashatatlan, lehet,

hogy csak nekem.

Előzmény: Törölt nick (19465)
Operator Creative Commons License 2017.01.30 0 7 19466

Egyszerű, mindenki fogja rövidebbre a mondókáját és ne írjon senki sárgával, mert olvashatatlan.

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.30 -2 4 19465

Bocsánat: Moderációt

 

Siettem az írással, mert a bírálatot nagyon  igazságtalannak éreztem, reagálni kellett.

 

Előzmény: Törölt nick (19464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!